ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ 1993



Έχουμε ασχοληθεί σε σειρά άρθρων με τα περιβόητα ''χρέη του Κοσκωτά που χαρίστηκαν στο γαύρο''. Το σημαντικότερο κομμάτι τους είναι οι απαιτήσεις της Τράπεζας Κρήτης, που ακόμη και σήμερα ισχυρίζονται κάποιοι ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί. Θα δούμε σήμερα τις επιστολές που αντάλλασσαν το καλοκαίρι του 1993 η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η Τράπεζα, στις οποίες αναπτύσσονταν τα επιχειρήματα των δύο πλευρών. Η χρονική στιγμή της σύνταξης των επιστολών ήταν πολύ κρίσιμη, αφού τότε ρυθμίστηκαν τα χρέη της ΠΑΕ και το θέμα βρισκόταν στην επικαιρότητα (δεξί κλικ-άνοιγμα σε ένα καρτέλα για να ανοίξουν καλά οι φωτογραφίες).
 
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 29-7-1993
 

 

 

 
Σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στα ταμεία της ΠΑΕ λοιπόν (και όχι σύμφωνα με αυτά που λένε κάποιοι στα καφενεία), η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζημιώθηκε κατά 5,5 δισ. δραχμές τους 11 μήνες που ο Κοσκωτάς ήταν μεγαλομέτοχος και πρόεδρός της. Το ίδιο χρονικό διάστημα οι καταθέσεις της Τράπεζας Κρήτης αυξήθηκαν κατά 42,5 δισ. δραχμές, ποσοστό 56,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το 1987. Όπως λοιπόν ισχυρίζονται κάποιοι ότι ''ο Κοσκωτάς βουτούσε λεφτά από την Τράπεζα και πλήρωνε τις μεταγραφές του γαύρου'', θεωρώντας πως αυτό ίσχυε γενικότερα και πέραν των βεβαιωμένων οφειλών της ΠΑΕ προς την Τράπεζα (οι οποίες αναφέρονται στην απάντηση του Επιτρόπου Κυβέλλου), με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Κοσκωτάς βουτούσε λεφτά από τα ταμεία της ΠΑΕ και τα μετέφερε στην Τράπεζα. Η ταυτόχρονη παρουσία του Κοσκωτά στον Ολυμπιακό και στην Τράπεζα κάθε άλλο παρά ζημίωσε την Τράπεζα, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι αντιολυμπιακοί ΑΡΔ και οπαδοί. Φυσικά σε αυτά τα συγκεκριμένα επιχειρήματα της ΠΑΕ, ο Επίτροπος Φαέθων Κυβέλλος δεν απαντάει και πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Λογικό είναι, αφού δεν έχει να πει κάτι...

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. Η ζημια της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατα την περιοδο που ηταν προεδρος ο Σαλιαρελης, αναφερεται στο εγγραφο της οτι ηταν 5,3 δρχ.δρχ. Προφανως πρεπει να΄ναι δις ( ή εκ; ) δρχ.

2. Τα επιχειρηματα ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ, τα βρισκω λογικοφανη. Θα μπορουσαν δηλ. να ισχυουν τοσο τα επιχειρηματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οσο ομως και εκεινα της Τραπεζας Κρητης. Τουλαχιστον με τα στοιχεια που παρατιθενται εδω. Το ερωτημα μου λοιπον ειναι, ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, ποιος ειχε/εχει τελικα δικιο; Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ή η Τραπεζα; Πηρε ή οχι λεφτα ο Κοσκωτας απ΄την Κρητης και τα πηγε στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, οπου και τα κατασπαταλησε και που; Αν ισχυει το πρωτο, εχει δικιο η Κρητης. Αν δεν ισχυει και ο Κοσκωτας επαιρνε λεφτα απ΄το ταμειο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και τα κατεθετε στην Κρητης, εχει δικιο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Τί ισχυριζεται εν προκειμενω, για παραδειγμα, η πλευρα Κοσκωτα; Ετσι για να συμπληρωνεται καπως το παζλ και να΄χουμε ( αν εχουμε ) μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.

3. Περιμενω, τωρα που ανοιξε το θεμα κι επειδη το ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μας τα΄χει πρηξει κυριολεκτικα μ΄αυτη την ιστορια, να βαλει την ταξη που πρεπει το RATM και να αναδειξει με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ολη την ΑΛΗΘΕΙΑ. Αληθεια για να την τριβουμε στη μουρη του οποιουδηποτε, παντου και παντα. Οχι αποψεις. Ουτε λογικοφανη νοητικα δημιουργηματα. Θελω, ολοι θελουμε, την ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Για να συμπληρωσω/διευκρινησω το υπ΄αριθ.3 που γραφω πριν, ζηταω απο εναν ευφυη και με τρομερο αρχειο ανθρωπο, να με ΄΄οπλισει΄΄ με 1, 2, 3 ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ, ΛΙΓΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ υπερ της αποψης του ΘΡΥΛΟΥ, ωστε να βουλωνουμε το στομα οποιου τολμησει... Σαφως και αυτο προϋποθετει πολλη δουλεια, ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ, αλλα δωσε μας την οσο γινεται πιο ΄΄μασημενη΄΄, προκειμενου να΄ναι ευχρηστη και πλεον αξιοποιησιμη. Καταλαβαινεις καλα, οτι η αναδιφηση της...βιβλιογραφιας, ειναι για το ερευνητικο μυαλο. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΟΜΩΣ, αρκουν 2 - 3 ΄΄χοντρα΄΄ αλλ΄αποστομωτικα πραγματα. Αυτα δωσε μας. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΗΘΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ.

Εικόνα savvas gridlock

Δίκιο έχεις, Απόστολε. Και τα δύο έγιναν. Χρήματα της ΠΑΕ Ολυμπιακός μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κρήτης και χρήματα της Τράπεζας μεταφέρθηκαν στην ΠΑΕ. Ο Κοσκωτάς παραδέχτηκε στη δίκη του πως βούτηξε λεφτά από την Τράπεζα Κρήτης για να χρηματοδοτήσει τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων ήταν και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτό δεν αμφισβητείται. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πουλήσει τους παίκτες που αποκτήθηκαν με χρήματα της Τράπεζας, να δώσει τα λεφτά στην Τράπεζα και να την εξοφλήσει, αλλά η Τράπεζα δεν το δέχτηκε. Δέχτηκε την εγγυητική επιστολή του Δημοσίου, το Δεκέμβριο του 1990. Οι παίκτες πουλήθηκαν, αλλά τα λεφτά δεν μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ. Μπήκαν στην τσέπη του Σαλιαρέλη. Το Δημόσιο δεν κάλυψε την εγγυητική προς την Τράπεζα, επειδή και η Τράπεζα χρωστάει λεφτά στο Δημόσιο και αυτά πρέπει να συμψηφιστούν. Επομένως με αυτήν την ανάρτηση αποδεικνύουμε πως για τη μεταγραφή Ντέταρι πλήρωσε ο Ολυμπιακός. Ο Κοσκωτάς βούτηξε λεφτά της Τράπεζας για να φέρει τον Ντέταρι, η Τράπεζα δεν δέχτηκε να τα πάρει από την πώληση του παίκτη στην Μπολόνια το 1990, το Δημόσιο που ανέλαβε να τα δώσει στην Τράπεζα δεν τα έδωσε, άρα ως τώρα έμενε το κλασικό αντιολυμπιακό επιχείρημα ''οι καταθέτες της Τράπεζας πλήρωσαν τον Ντέταρι, τη ζημιά την φορτώθηκαν όλοι οι Έλληνες πολίτες, επομένως τον Ντέταρι τον πληρώσαμε όλοι εμείς. Με δικά μας λεφτά κάνει μεταγραφές η ομάδα του Δημοσίου''. Μέχρι σήμερα. Γιατί σήμερα αποδεικνύουμε πως 5,5 δισ. δραχμές της ΠΑΕ Ολυμπιακός μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα το διάστημα που μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ήταν ο Κοσκωτάς, άρα τη μεταγραφή Ντέταρι την πλήρωσε κανονικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όσο για την περιβόητη ζημιά στα ταμεία της Τραπέζης, η οποία προσδιορίστηκε στα 32 δισ. δραχμές (τόσα κατηγορήθηκε πως βούτηξε ο Κοσκωτάς συνολικά και για αυτά παραπέμφθηκε σε δίκη), αποδεικνύουμε σήμερα πως ο Θρύλος έκανε πολύ μεγαλύτερο καλό σε αυτήν. 32 δισ. δραχμές βούτηξε ο Κοσκωτάς, 46 δισ. δραχμές μπήκαν στα ταμεία της Τράπεζας λόγω Θρύλου, το διάστημα Νοέμβριος 1987-Οκτώβριος 1988 που είχαμε πρόεδρο στην ΠΑΕ τον Κοσκωτά. Τέλος, έχεις δίκιο, δισ. δραχμές ήταν αυτά που ζημιώθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός λόγω Ανάργυρου και όχι ''δρχ. δρχ.'' που γράφει κατά λάθος ο ''Ταχυδρόμος''. Συνοπτικά αυτό είναι το σκηνικό στην ιστορία με τα χρέη του Ολυμπιακού. Στην πορεία θα αποδείξουμε τα πάντα με αρχειακό υλικό εφημερίδων. Βήμα βήμα όμως για να ''μείνουν'' στους αναγνώστες. Αν τα βάλουμε όλα μαζί, τα πιο σημαντικά στοιχεία θα χαθούν στο σωρό των εκατοντάδων φωτογραφιών και αποκομμάτων.

Εικόνα apostolos gaganis

Χειρισου το, οπως νομιζεις. Μην ξεχνας μοναχα οτι: 1) Η υποθεση ειναι συνθετη, περιπλοκη 2) Απευθυνεσαι σε μη ενημερους ή εντελως αδαεις ( οπως εγω ) περι των λεπτομερειων του θεματος αναγνωστες ή, στην καλυτερη των περιπτωσεων, μερικως ενημερωμενους για το ζητημα, και 3) Θα πρεπει να ΄΄μεινουν΄΄ οπωσδηποτε στο τελος 2, 3, ΓΕΡΑ επιχειρηματα στο μυαλο μας για το δικαιο των θεσεων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ωστε και συνειδησιακα να΄μαστε ενταξει και το ΄΄οπλοστασιο΄΄ μας ναναι γεματο κι ετοιμο να αντιμετωπισει καθε ΑΡΔι, αν ποτε χρειαστει...Κυριως ομως, οπως καταλαβαινεις, το πρωτο, αφου ολοι εμεις οι ΓΑΥΡΟΙ ενα πραμα εχουμε πανω απ΄ολα: ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΤΩΠΟ...

Εικόνα savvas gridlock

Ερώτηση δική μου τώρα, επειδή υπολογίζω ιδιαίτερα την άποψή σου και θέλω να τσεκάρω το πώς περνάνε προς τα έξω αυτά που βγάζουμε. Από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, κέρδισες κάποιο γερό επιχείρημα; Ο λόγος που έγινε η ανάρτηση, ήταν το να φανεί πως εμείς ως ΠΑΕ πληρώσαμε τον Ντέταρι και πως όλα όσα λένε, για μεταγραφή με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών, είναι παραμύθια. Προκύπτει ως συμπέρασμα στα μάτια του αναγνώστη αυτό; Το παρουσίασα καλά;

Εικόνα apostolos gaganis

Εμενα η εντυπωση μου ειναι πως η υποθεση, δεν εχει φωτιστει πληρως. Εχω ΄΄τυφλο σημειο΄΄. Μου λειπει π.χ. πρωτα - πρωτα πολυ, ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το οτι αυτο που ελεγε ο Κοσκωτας πως ο Ντεταρι ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΡΟ στον Ολυμπιακο και η αγορα του δεν εχει σχεση με τα οικονομικα της ομαδας, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ. Βεβαια, δεν υπαρχει κατι που να αφορα αυτη την αγορα, περασμενο στα βιβλια του Ολυμπιακου. Αρκει ομως τουτο; Ξερω΄γω τί μεθοδευσεις σκαρφιζοτανε αυτος ο ανθρωπος και ποτε ελεγε αληθεια και ποτε ψεματα; Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι απ΄αυτον, αλλοτε ακουγες αληθειες κι αλλοτε ψεματα. Ηταν ενας ανθρωπος αντιφατικος. Αλλοτε πολυ εξυπνος κι αλλοτε με τρικυμια στο κρανιο... Δεν ειμαι σε θεση ομως - επειδη σου ειπα, δεν γνωριζω και την υποθεση - να ξεχωρισω ποιες ηταν ποιες.
Και πού τα βρηκε ο Κοσκωτας τα λεφτα για ν΄αγορασει τον Ντεταρι; Πουλησε τα... κτηματα του ή τα πηρε απο τις καταθεσεις της Κρητης; Το γεγονος οτι οι καταθεσεις γενικα στην Τραπεζα αυτη, την περιοδο που ο Κοσκωτας πατουσε και στις δυο βαρκες, γνωρισαν σημαντικη αυξηση, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ την περιπτωση να΄χει βαλει ο ιδιος το χερι του σ΄αυτες για να παρει τον Ντεταρι. Κι αν ειχε οντως κανει κατι τετοιο, εναι λογικο να το΄κρυψε τεχνηεντως, μην αφηνοντας ιχνη.
Δεν ξερω, θελω βοηθεια και περισσοτερα ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ στοιχεια, για ν΄απαντησω υπευθυνα. Προεδρος του Πειθαρχικου Συμβουλιου για 4 θητειες στον επαγγελματικο μου Συλλογο, ειχα συνηθισει, πριν αποφανθω, να συλλεγω και ν΄αξιολογω μονο τα αδιασειστα στοιχεια και οχι τις οποιες ενδειξεις - εστω και σαφεις - ή βεβαια τις διαφορες λογικοφανεις κατασκευες, εστω κι αν ησαν ΄΄ελκυστικες΄΄... Ηθελα να΄μαι παντα, οσο πιο σιγουρος γινεται. Για να΄χω ησυχη τη συνειδηση μου και να κοιμαμαι ελαφρα...
Θελω ΝΟΜΙΚΗ στηριξη, εκτος αν τα πραγματα ΄΄βοουν΄΄, αλλα κατι τετοιο - μπορει και να λαθευω - δεν τοχω, τουλαχιστον μεχρι ΤΩΡΑ, στα χερια μου...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ : 1. ΦΑΙΝΕΤΑΙ, οτι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν ειχε σχεση με τις καταθεσεις στην Τραπεζα Κρητης. Τουλαχιστον ως προς την αντληση χρηματων απ΄αυτες. Για τον αν τωρα ΄΄μπηκαν΄΄ λεφτα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στα ταμεια της Τραπεζας, αυτο - με στοιχεια - ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ. 2. ΦΑΙΝΕΤΑΙ, οτι ο Κοσκωτας - ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ - αγορασε τον Ντεταρι, βαζοντας χερι στα λεφτα των καταθετων της Τραπεζας 3. Υπαρχουν ΣΚΟΤΕΙΝΑ σημεια στη υποθεση, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ επαρκως ΦΩΤΙΣΤΕΙ στο μυαλο μου.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Κοσκωτάς δικάστηκε και καταδικάστηκε για υπεξαίρεση ύψους 32 δισ. δραχμών από τις καταθέσεις της Τράπεζας Κρήτης. Ο ίδιος ομολόγησε στη δίκη πως βούτηξε λεφτά από την Τράπεζα, για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις του. Με βάση την ανταλλαγή επιστολών ΠΑΕ Ολυμπιακός-Τράπεζας Κρήτης, υπήρξαν οφειλές της ΠΑΕ προς την Τράπεζα τις οποίες αναγνώριζε και η ΠΑΕ. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε από το Σωκράτη. Ο Κοσκωτάς αγόρασε τον Ντέταρι με λεφτά της Τράπεζας και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Αυτές τις οφειλές κάλυψε το Δημόσιο με εγγυητική επιστολή ύψους 2,5 δισ. δραχμών το Δεκέμβριο του 1990. Τη συγκεκριμένη εγγυητική δεν την κατέβαλε όμως το Δημόσιο στα ταμεία της Τράπεζας, επειδή η Τράπεζα χρωστάει λεφτά στο Δημόσιο και πρέπει να γίνει συμψηφισμός. Ακόμη και σήμερα, 24 χρόνια μετά, εκκρεμεί η υπόθεση. Ο Ντέταρι δεν αποτέλεσε ποτέ περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ. Ήταν περιουσιακό στοιχείο του Κοσκωτά. Η Τράπεζα Κρήτης όμως ζητούσε κι άλλα λεφτά από τον Ολυμπιακό, πέραν αυτών που κάλυπτε με την εγγυητική του το Δημόσιο. Εκεί επάνω πάτησε ο Σωκράτης και τους είπε ''για σταθείτε λίγο, αν θέλετε να μιλάμε δίχως αποδείξεις, ποιος μου λέει εμένα πως δεν πήρε λεφτά από τα ταμεία της ΠΑΕ ο Κοσκωτάς να τα πάει στα ταμεία της Τράπεζας το διάστημα Νοεμβρίου 1987-Οκτωβρίου 1988;''. Όταν από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών προκύπτει ζημία ύψους 5,5 δισ. δραχμών στην ΠΑΕ το διάστημα της προεδρίας του Κοσκωτά, ενώ γνωρίζουμε πως 1 δισ. δραχμές κόστισε η μεταγραφή του Ντέταρι από την Άιντραχτ το καλοκαίρι του 1988, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός πλήρωσε τον Ντέταρι και όχι οι καταθέτες της Τράπεζας.

Εικόνα apostolos gaganis

Ειναι ΛΟΓΙΚΟ το συμπερασμα σου. Εκεινο που θα΄θελα απο σενα στο τελος, ειναι με ΜΙΑ αναρτηση σου να μου ( μας ) πεις: 1. Ο Κοσκωτας εκανε αυτο κι αυτο. 2. Η ΠΑΕ Ολυμπιακος εκανε ή δεν εκανε τουτο κι εκεινο, επαθε τουτο κι΄εκεινο, ζημιωθηκε εκει κι εκει, και πληρωσε, πληρωνει ή την ΄΄πληρωσε΄΄ ετσι κι ετσι. 3. Ο ρολος του Δημοσιου ηταν αυτος κι αυτος, και 4. Τα επιχειρηματα α, β, γ, του αντιΟλυμπιακου μετωπου ειναι κατοπιν των ανωτερω σαπια και καταρριπτονται, το α γι΄αυτον, το β για΄κεινον και το γ για τουτο τον λογο.

Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να τεκμηριωνεις ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ αυτα που θα μας λες, γιατι το κειμενο θα μεγαλωνει συνεχως και η μεγαλη του εκταση θα εμποδιζει την απορροφηση, αφομοιωση, αρα και την αποτελεσματικοτητα του. Στο τελος βαζεις κατα τις περιγραφεισες ενοτητες 1,2,3 κ.λ.π. ολες τις απαραιτητες διαδικτυακες παραπομπες και καλυπτεσαι. Εγω, καπως ετσι θα το΄κανα. ΄΄Δασκαλιστικα΄΄ και οσο γινεται πιο σχηματικα, γιατι αποδεκτης ειναι ο απλος οπαδος, που δεν χρειαζεται πολλα πώς και γιατί. Θελει να μαθει χοντρικα ποιες πουστιες γινανε, απο ποιον ( ποιους ) και για ποιους λογους ολοι οι ΑΡΔιδες λενε σκοπιμα τις κακοηθεις μλκ τους.

Εικόνα clark gheibol

ρε φίλε, δεν το καταλαβαίνω. Μεταφέρθηκαν κεφάλαια στον Ολυμπιακό από την Τράπεζα Κρήτης; Εγώ λέω όχι, προκύπτει από διάφορα αυτό, θα τα πούμε αν χρειαστεί. Ο Κοσκωτάς βούτηξε λεφτά από την Τράπεζα και με αυτά αγόρασε παίχτες. Το πώς τα ξόδεψε είναι δικό του πρόβλημα, δεν μπορεί να ζητάει το ποσό η Τράπεζα. θα το πω αλλιώς: αν είχε αγοράσει μια Φεράρι για διακόσια μύρια, θα ζήταγαν απ' τη Φεράρι τα λεφτά; Όχι βέβαια, θα πούλαγαν τη Φεράρι. Το ίδιο θα έλεγα κι εγώ ότι έπρεπε να γίνει και στο γαύρο, ας πούλαγαν τους παίχτες να πάρουν τα λεφτά. Γιατί θα έπρεπε να πληρώσει ο Ολυμπιακός;

Εικόνα savvas gridlock

Η αλήθεια είναι πως κάποια λεφτά που βούτηξε από την Τράπεζα, τα πέρασε ως λειτουργικές δαπάνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός στα βιβλία ο Κοσκωτάρας. Αυτό προέκυψε από τον έλεγχο και είναι οι οφειλές που αναγνώριζε ακόμη και ο Σωκράτης. Για τον Ντέταρι δεν ισχύει αυτό. Ο Ντέταρι δεν μπήκε ποτέ στα βιβλία της ΠΑΕ. Ο Κοσκωτάρας τη μέρα που τον έφερε, ανακοίνωσε ''είναι το δώρο μου προς τον Ολυμπιακό''. Βούτηξε τα λεφτά, τα έδωσε στην Άιντραχτ και τον έφερε. Πουθενά δεν υπήρχε κάποιο έγγραφο που να εμπλέκει την ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Ντέταρι, ούτε όταν ήρθε, ούτε φυσικά όταν έφυγε, με τις λαμογιές του Ανάργυρου. Δεν ήταν περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ο Λάγιος, του Κοσκωτάρα ήταν κι αυτό έλεγε και ο ίδιος ο Ούγγρος, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τον Οκτώβριο του 1988 και ψαχνότανε να φύγει. ''Εγώ ανήκω στον Κοσκωτά''.

Εικόνα apostolos gaganis

Διαβαζω και ξαναδιαβαζω σημερα το πρωϊ τα κειμενα ( αναρτηση και σχολια ), προσπαθωντας να μου μεινουν 2 - 3 πραγματα στο μυαλο μου. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ο Κοσκωτας βουτηξε λεφτα απο την Τραπεζα Κρητης και μ΄αυτα αγορασε τον Ντεταρι και τον εφερε στον Ολυμπιακο. Το λεπτο σημειο ειναι, απ΄ο,τι εχω καταλαβει, οτι η μεν μια πλευρα ( Τραπεζα Κρητης και ΑΡΔ ) ισχυριζεται πως τα χρηματα αυτα προερχονται απο τους καταθετες της Τραπεζας δηλ. απ΄το λαο, ενω ο Ολυμπιακος διατεινεται πως ειναι λεφτα της ΠΑΕ, που τα βουτηξε απ΄αυτην ο Κοσκωτας, τα πηγε στην Κρητης ΚΑΙ ΑΠΟ ΄ΚΕΙ τραβηξε το ποσο για τη μεταγραφη του Λαγιος. Η ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ που ειχε η ΠΑΕ Ολυμπιακος στο τελος της...καταραμενης παρουσιας του Κοσκωτα σ΄αυτην, σε συνδυασμο με την ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ( = ΚΕΡΔΗ ) αυξηση των καταθεσεων εκεινη την περιοδο για την Τραπεζα Κρητης, συνηγορουν, κατα τον Ολυμπιακο, υπερ της θεσης ακριβως που υποστηριζε (-ει ) ο συλλογος. Τα λεω σωστα; Πες μου. Ετσι για να ξερω οτι, τουλαχιστον, βρισκομαι - μεχρι εδω - οντως, στο σωστο μονοπατι σκεψης. Και τελος, για ενημερωσε μας πού βρισκεται ΣΗΜΕΡΑ αυτη η...πονεμενη ιστορια;

Εικόνα savvas gridlock

Σωστά τα λες Απόστολε. Εφόσον ο Κοσκωτάς ζημίωσε κατά 5,5 δισ. δραχμές τα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός τους 11 μήνες που ήταν μεγαλομέτοχός της, τη μεταγραφή Ντέταρι την πλήρωσε η ΠΑΕ. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ.

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8747&subid=2&pubid=129...

Εικόνα clark gheibol

Ζήταγε το Δημόσιο φόρο δωρεάς γιατί υποστήριζε ότι υπήρξε δωρεά του ποσού στον Ολυμπιακό, ναι ή όχι; Και ο φόρος δωρεάς ήταν ληστρικός για τους εξωτικούς, κλιμακωτός που από χαμηλά ποσά έφτανε ήδη στο 60%...

Εικόνα savvas gridlock

http://redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/201311...

Αυτό που λες είναι μεγάλο θέμα. Το Δημόσιο ζητούσε φόρο δωρεάς, αλλά ζητούσε και το ΦΠΑ της μεταγραφής Ντέταρι. Δηλαδή έλεγε ταυτόχρονα πως ο Ντέταρι ήταν δώρο του Κοσκωτά στον Ολυμπιακό, αλλά και πως αγοράστηκε με λεφτά της ΠΑΕ. Το τι λέει το Δημόσιο γενικότερα είναι αντικείμενο της ψυχιατρικής, όχι αυτού του site. Εδώ προεκλογικά μας έλεγε η ΝΔ πως θα μειώσει το flat tax στις επιχειρήσεις στο 16%, το άφησε στο 33% και βγαίνει ο Σαμαράς προχθές δημοσίως και μας λέει ''ό,τι τάξαμε το κάναμε, επιτυχημένος ο Στουρνάρας''. Τσαπρρρρ...