ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 3-0 18/6/1966 PART 1



Ιστορική μέρα η σημερινή. Ο Θρύλος στις 18 Ιουνίου 1966 κερδίζει με 3-0 τον Απόλλωνα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη και κατακτά το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 6 άγονες σεζόν οργίων του ''βαλιτσοφόρου'' παράγοντα Μαντζεβελάκη. Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα του Θρύλου στην Α' Εθνική. Λόγω πληθώρας υλικού, θα αφιερώσουμε δύο ξεχωριστές αναρτήσεις στη σημερινή επέτειο. Στη μία θα βάλουμε τα δημοσιεύματα της ''Ηχούς'' και στην άλλη του ερυθρόλευκου ευαγγελίου, του ''ΦΩΤΟΣ''. Ξεκίνημα με ''ΗΧΩ'' (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-6-1966
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-6-1966
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-6-1966
 

 

 
Τα (δικά μας) λόγια είναι περιττά. Ο φίλαθος του ΠΑΟ, ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος, αφιερώνει ύμνους στον κόσμο του Θρύλου. Στο παιχνίδι Νίκη Βόλου-ΠΑΟ οι Βολιώτες οπαδοί φωνάζουν ρυθμικά ''Ολυμπιακός-Ολυμπιακός''. Ο Αχιλλέας Θεοφίλου γράφει ένα ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ κείμενο για τον Θρύλο. Μετά το ματς γίνονται απερίγραπτα πράγματα σε Αθήνα και Πειραιά. Χιλιάδες γαύροι ξεχύνονται στους δρόμους και τους βάφουν ερυθρόλευκους. Ο ανυπέρβλητος γίγαντας ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ δηλώνει ''νιώθω σαν παιδί! Η μεγάλη αγάπη της ζωής μου, ο Ολυμπιακός, πρωταθλητής, λίγο το'χετε αυτό;'', με τον προσωπικό του γιατρό από δίπλα για παν ενδεχόμενο, αφού ο μεγάλος ηγέτης του Θρύλου μας είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Φάλαγγα με Ι.Χ., λεωφορεία, ποδήλατα και τρόλλεϋ κάνει το γύρο του θριάμβου στη Συγγρού, στην Πανεπιστημίου και στην Πειραιώς, καταλήγοντας στον Πειραιά. Εκεί τραγουδιέται για πρώτη φορά ο νέος ύμνος του Θρύλου.
 

 
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο αυτής της ομάδος και του ασύγκριτου λαού της. Κλείνουμε με τους 11 παίκτες αυτού του ιστορικού ματς της ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ.
 
ΦΡΟΝΙΜΙΔΗΣ
 
ΠΑΥΛΙΔΗΣ
 
ΖΑΝΤΕΡΟΓΛΟΥ
 
ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ
 
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
 
ΑΓΑΝΙΑΝ
 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 
ΣΙΔΕΡΗΣ
 
ΓΙΟΥΤΣΟΣ
 
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
 
ΣΙΝΑΤΚΑΣ
 

 
Υ.Γ. Αντιγράφουμε μόνο ένα μικρό κομμάτι του απίστευτου κειμένου του Αχιλλέα Θεοφίλου.
 
Ο ενθουσιασμός εκατομμυρίων άλλων Ολυμπιακών φιλάθλων βρίσκεται αυτήν την στιγμή μέσα στον υπέροχο αυτόν υπομονετικό κόσμο. Το δάκρυ είναι μια μάσκα. Αν για μια στιγμή χαθεί θα επέλθει η ''τρέλα''. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί η ανεπανάληπτη αυτή στιγμή του θριάμβου. Εξισώνεται με ένα ομαδικό αμόκ παραληρήματος. Ολονών τα μάτια γυαλίζουν από χαρά. Έτοιμα να υποτάξουν και τον πιο μελαγχολικό θεατή της εξέδρας. Είναι στιγμή που νομίζεις ότι δεν θα βγεις ζωντανός μέσα από αυτό το Ολυμπιακό γήπεδο. Γίνεσαι επίκεντρο αποδοκιμασίας, όταν δεν χορεύεις, δεν ξεσπάς σε ζητωκραυγές για την ομάδα Θρύλο, τον Ολυμπιακό, το ΜΕΓΑΛΟ Ολυμπιακό.
 
Στην ''Ηχώ'' όλα αυτά...

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

ΕΠΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΝ "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ" ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!