ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΒΑΖΕΛΑΚΟΠΟΥΛΙΣΤΑΝ



Τρόμος στο βαζελοσύστημα του μπάσκετ.
 
- Εισαγγελείς ελέγχουν τις παραγγελίες στα εμβόλια της γρίπης του 2009, με το Γιαννακόπουλο να ανακοινώνει εκτάκτως ''ελληνοποίηση'' και ''πάμε για τον ΠΑΟ του μέλλοντος''.
 
- Ο Βαζελακόπουλος τρώει χοντρή ήττα στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ, σε σημείο να ψάχνεται ποιος του την έκανε.
 
- Η διαιτησία φαίνεται πως αλλάζει χέρια και από το ''σωλήνα'' περνάει στον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος μετά τις εξελίξεις στις πρόσφατες εκλογές μόνον ελεγχόμενος από τα βαζέλια δεν (λες πως) είναι.
 
- Η ΕΟΚ του ''σωλήνα'' ανακοινώνει πως ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδριανός ζήτησε οικονομικό έλεγχο στην Ομοσπονδία.
 
Προς τον
Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού
Κύριο Ιωάννη Ανδριανό

 
ΘΕΜΑ: παροχή στοιχείων
ΣΧΕΤ: (α) το υπ’ αριθ πρωτ 17.322/10.06.2014 έγγραφό σας
(β) το αναφερόμενο (πλην όμως μη συνημμένο) από 06.06.2014 έγγραφο του κ Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών
(γ) το υπ’ αριθ. Πρωτ. 7.841/19.03.2014 έγγραφο του κ Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος
(δ) το υπ’ αριθ. Πρωτ. 35/13.03.2014 έγγραφο του κ Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Ι. Ανδριανού

 
Σε απάντηση του ως άνω (α) σχετικού, Σας γνωρίζουμε ότι:
 
1.- Με το (δ) σχετικό ζητήθηκε η διενέργεια οικονομικού ελέγχου στις Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, που επιχορηγούνται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τον κ Οικονομικό Εισαγγελέα, χωρίς να υπέχει το έγγραφο αυτό την θέση μηνυτήριας αναφοράς προς διερεύνηση αδικημάτων οικονομικής φύσεως. Κατά συνέπεια ΔΕΝ είναι δυνατόν να διενεργείται προκαταρτική εξέταση με αφορμή αυτό το έγγραφο. Περαιτέρω ο έλεγχος αυτός ζητήθηκε από αναρμόδιο όργανο, αφού ο κ Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος ΔΕΝ είναι όργανο οικονομικού ελέγχου αλλά όργανο ποινικής αξιολόγησης του πορίσματος ενός οικονομικού ελέγχου που θα διενεργήσει το αρμόδιο όργανο. Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λειτουργεί (άλλως οφείλει να λειτουργεί) Εποπτικό Συμβούλιο, που μπορεί (και οφείλει) να
διενεργήσει κάθε τέτοιο έλεγχο και να υποβάλλει το πόρισμά του προς (ποινική) αξιολόγηση στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα.
 
2.- Ο οικονομικός έλεγχος που ζητήθηκε αφορά στο νομικό πρόσωπο που συνιστούν οι Ομοσπονδίες που επιχορηγούνται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην οικονομική λειτουργία του και ΔΕΝ εκτείνεται στα πρόσωπα που τις διοικούν. Κατά συνέπεια ΔΕΝ υπάρχει νόμιμη υποχρέωση παροχής των πληροφοριών, στοιχείων και λοιπών προσωπικών δεδομένων που ζητούνται με το (α) σχετικό.
 
3.- Τυχόν επέκταση του ελέγχου στα πρόσωπα που διοικούν τις Ομοσπονδίες, για να είναι νόμιμη και συνταγματική, έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την διαπίστωση και καταγραφή στο οικείο πόρισμα από τον Οικονομικό Έλεγχο (σύμφωνα με τα παραπάνω) στις επιχορηγούμενες Ομοσπονδίες παρατυπιών, παρανομιών και παραβάσεων, περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος θα μπορούσε να επεκταθεί στα πρόσωπα που διοικούν τις Ομοσπονδίες εκείνες και ΜΟΝΟ. Τέτοιο πόρισμα ΔΕΝ υπάρχει τουλάχιστον ως προς την Ομοσπονδία μας και ως εκ τούτου ΔΕΝ υπάρχει νόμιμη υποχρέωση παροχής των πληροφοριών, στοιχείων και λοιπών προσωπικών δεδομένων που ζητούνται με το (α) σχετικό.
 
Κύριε Υφυπουργέ
Παρασύρεστε προτρεπόμενος να ζητήσετε ελέγχους από εκείνους (4 σχετικό) που ζητούν τον έλεγχο των άλλων, ώστε να επιτύχουν την αποφυγή του ελέγχου στο δικό του απυρόβλητο περιβάλλον.
 
Ο ζήλος της Πολιτείας για νομιμότητα και έλεγχο είναι πάντα ευπρόσδεκτος, αρκεί να γίνεται σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες, όχι καθ υπέρβαση αυτών, ούτε με τρόπο που να επιτρέπει να μεταδίδεται η εικόνα εγκληματικού περιβάλλοντος στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ κομμάτι της σημερινής κοινωνική μας ζωής – το Αθλητικό Κίνημα - που εξακολουθεί να προσφέρει στο Κοινωνικό Σύνολο χωρίς να εισπράττει ή να προσδοκά ωφέλεια από αυτό.
 
Η Ομοσπονδία μας είναι πάντα διαθέσιμη στον Οικονομικό Έλεγχο των αρμοδίων και συντεταγμένων Οργάνων της Πολιτείας.-
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.
 
Ο Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΟΛΕΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ
 
- Τολμούν να μιλούν για έλεγχο ''καθ'υπέρβαση των υφισταμένων διαδικασιών'' αυτοί που ζητούσαν 10 ευρώ από κάθε νέο παιδί που θέλει να μάθει μπάσκετ και πλέον ζητούν μόλις...5 ευρώ. Για απόδειξη φυσικά και για το γενικότερο οικονομικό έλεγχο αυτής της διαδικασίας, ούτε λόγος.
 
- Τολμούν να μιλούν για έλεγχο ''καθ'υπέρβαση των υφισταμένων διαδικασιών'' αυτοί που δεν πληρώνουν κανέναν. Διαιτητές, κριτές, κομισάριοι και υπάλληλοι γραφείων παραμένουν για πολύ καιρό απλήρωτοι.
 
- Τολμούν να μιλούν για έλεγχο ''καθ'υπέρβαση των υφισταμένων διαδικασιών'' αυτοί που αποδεδειγμένα έχουν ανασφάλιστους τους διεθνείς αθλητές μας. Μάλιστα ο ίδιος ο ''σωλήνας'' τα μαζεύει πλέον και μας ρωτάει αν ζήτησαν ποτέ ο Άρης και ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν να ασφαλιστούν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και ο Φασούλας για τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ελλάδος. Προφανώς δεν ζήτησαν, αφού παίρνανε το 1/20 αυτών που παίρνει ο ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ σήμερα.
 
Τι συμβαίνει όταν ένα σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει; Αρχίζει τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Έτσι, ΟΛΟΙ οι παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι υπ'ατμόν, σύμφωνα με τις γνωστές πένες/γραφίδες/πληκτρολόγια τις μπασκετικής μασονίας, ενώ η αίσθηση που θα αποκομίζει πλέον ο μέσος αναγνώστης των κειμένων τους θα είναι ''στον Ολυμπιακό γίνονται εγκλήματα, στον ΠΑΟ υπάρχει προοπτική''. ''Παικταράς'' ο Χάντερ όταν ακούγεται για το βάζελο, ''σαπάκι'' αν καταλήξει στον Θρύλο. ''Μπράβο στον ΠΑΟ'' αν πάρει Μποχωρίδη-Βεζένκοφ, ''τι τους παίρνει ο Ολυμπιακός, για να μην παίζουν;'' αν καταλήξουν στον Θρύλο. Και φυσικά πρώτοι και καλύτεροι ΟΛΑ τα επιχειρήματα της μασονίας θα τα μηρυκάζουν οι ''γνώστες'' μπασκετικοί Ολυμπιακοί. ΟΛΑ ΟΛΑ.
 
ΡΕ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΙΜΑ ΛΕΜΕ.
 
Αρκεί το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο. Να προχωρήσει ο έλεγχος στο ''πόθεν έσχες'' ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ. Με πόσα λεφτά μπήκανε στο άθλημα και τι περιουσιακά στοιχεία έχουν σήμερα όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ. Πάνω από όλα όμως πρέπει να επεκταθεί ο έλεγχος στο καρκίνωμα της ΚΑΕ ΠΑΟ, με τους γελοίους ισολογισμούς. Αυτό θα γίνει με συνεχή παρακολούθηση της υπόθεσης. Όχι ''στείλαμε φάκελο στο ΣΔΟΕ''. Το ΣΔΟΕ αν το αφήσεις θα αμολήσει χαρταετό. Ο αδερφός του Τομπούλογλου, οι Καπελέρηδες και οι Σαραντόπουλοι μας ανακοίνωσαν πριν λίγους μήνες πως ''έγινε έλεγχος στην ΚΑΕ ΠΑΟ και δεν βρέθηκε τίποτε επιλήψιμο''. Όχι ''ενημερώσαμε τους εισαγγελείς και περιμένουμε τις εξελίξεις''. Ο εισαγγελέας Κορέας ακόμη ψάχνει το αν στοιχημάτισε στη Μαλαισία ο Γιαννακόπουλος το 2008 για το ματς Ξάνθη-ΠΑΟ 3-2. Ο εισαγγελέας Λακαφώσης διέταξε έρευνα για τις δηλώσεις Γιαννακόπουλου στη ΝΕΡΙΤ μετά το φετινό τρίτο τελικό των play off στο ΟΑΚΑ, όπου απειλούσε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών Σχοινά-Κορομηλά-Ψαριανού και μια εβδομάδα μετά, στον πέμπτο τελικό, όταν ζητούσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός κύριος Σκινδήλιας από το Λακαφώση να βγάλει από το γήπεδο τον τιμωρημένο με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα Γιαννακόπουλο, ο Λακαφώσης δήλωνε ''αναρμόδιος''. Συνεχής έλεγχος και επαγρύπνηση, με το μόνο τρόπο που λειτουργούν όλα σε αυτήν τη χώρα. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. Για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια βλέπουμε κάτι καλό να γίνεται στην ΚΑΕ. Για πρώτη φορά αρχίζουμε να νιώθουμε πως έχουμε διοίκηση που θέλει να προστατεύσει την ομάδα.
 
ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
 
Είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να δούμε αποτέλεσμα, μετά από τόσες υποσχέσεις του παρελθόντος, αλλά αν συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, του χρόνου τέτοιο καιρό θα γιορτάζουμε για τις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο χέρι των κυρίων ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ είναι να βγάλουν όλους τους οπαδούς του ΘΡΥΛΟΥ που τους πιστεύουΜΕ ασπροπρόσωπους...

Σχόλια

Εικόνα Chief Bromden

Θα σας πω μια ιστορία σχετικά με τον μέγιστο μπασκετοπατέρα , τον «Πατριάρχη» του ελληνικού μπάσκετ, τον Γιώργο Βαζελακόπουλο,ετσι για να γελάσουμε λίγο…

Αρχικά οι περισσότεροι θα έχετε ακουστά για το γήπεδο του Πύργου΄΄Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ΄΄,
του Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ που είχε στυλώσει πεισματικά χέρια και πόδια για να μην ονομαστεί το ΟΑΚΑ ΄΄ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ΄΄ με το επιχείρημα πως δεν μπορεί να δοθεί το όνομα κάποιου ζωντανού σε αθλητικό χώρο!!! τι θα γινόταν αναρωτιόταν ο «πατριάρχης» αν το άτομο αυτό γινόταν εγκληματίας ή δολοφόνος σε κάποια φάση της ζωής του;
Αντίθετα ο ίδιος είχε ήδη αγιοποιήσει τον εαυτό του πρόωρα ,που να τρέχεις μετά από χρόνια να εξετάζεις αν έμεινε ανέπαφο στο χρόνο το άγιο σκήνωμα; ποιος εξάλλου θα τολμήσει να κρίνει τον μέγιστο Μπασκετοπατέρα;

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο…
Πριν από λίγο καιρό βρισκόμουν κάπου στην Πελοπόννησο ,σε κάποια φάση του ταξιδιού διασχίζοντας τον νομό Ηλείας ( γενέτειρα του «Πατριάρχη») βρίσκομαι σε ένα χωριό την Λάμπεια, λίγο πριν βγω από το χωριό στα αριστερά μου βλέπω μια υπερμεγέθης πινακίδα με την εξής επιγραφή:
Κοινοτικό γήπεδο Λάμπειας ΄΄Γεώργιος Βασιλακόπουλος΄΄, η πινακίδα εντυπωσιακή και μεγάλη σε αποχρώσεις γαλανόλευκες, θαμπώθηκα! κόβω ταχύτητα να θαυμάσω το παλατάκι, ίσα που διακρίνεται πίσω από την πινακίδα, δύο μπασκέτες, τσιμέντο στο δάπεδο και γύρω το κλασικό συρματόπλεγμα «κλουβί» για street basket όπως στην ταινία white men can’t jump, η ταμπέλα των the mall μπροστά σε περίπτερο με λίγα λόγια…
Φαντάζομαι την προσταγή του «Πατριάρχη» σε κάποια σύσκεψη στην ομοσπονδία:
-Κατασκευάστε μια μεγάλη πινακίδα για την αφεντιά μου και βρείτε κάπου να την ακουμπήσουμε…
Αμέσως οι ισόβιοι αξιωματούχοι αυλοκόλακες με σκυμμένο κεφάλι και την γλώσσα να κρέμεται κατεβάζουν χάρτες και gps, η συμπαθητική Λάμπεια η τυχερή…
Σε μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα πως το «στολίδι» στο χωριό προϋπήρχε, προφανώς από κάποιο κοινοτικό έργο ή από τις αμέτρητες κρατικές επιχορηγήσεις του υπουργείου Αθλητισμού που δικαιούνται μόνο οι εκλεκτοί, η βαζελακοπουλική ταμπέλα «κουμπώθηκε » αργότερα τιμής ένεκεν μετά από λαμπρή εκδήλωση…
Το έχω μετανιώσει πικρά που δεν τράβηξα μια φωτογραφία, και δυστυχώς δεν κατάφερα να υποβάλω τα σέβη μου μιας και τις πιεστικές φυσικές μου ανάγκες τις είχα ικανοποιήσει σε ένα βενζινάδικο νωρίτερα.

Αλαζόνας και εγωκεντρικός, δεν θα χωνέψει ποτέ πως οι κορυφαίοι του αθλήματος θα είναι πάντα οι παίχτες, οι προπονητές και φυσικά ο κόσμος που τους ακολουθεί, την δόξα που δίκαια δεν «κέρδισε» ως ασήμαντος παίχτης προσπαθεί να την «κλέψει» ως δερβέναγας και δυνάστης του ελληνικού μπάσκετ, η ιστορία θα του δώσει την θέση που δικαιούται… Άντε να αρχίσουν οι εκδρομέε με τα ΚΑΠΗ σιγά σιγά

Εικόνα gpir

Και για να σε επιβεβαιώσω οτι όντως είναι έτσι όπως τα λες για το γηπεδάκι

ορίστε :

https://www.google.com/maps/@37.853338,21.807193,3a,75y,52.5h,79.69t/data=!3m4!1e1!3m2!1s6vIB5aQHvfQ_p89RcrRcaA!2e0

Εικόνα nmavronas

Μακάρι Σάββα! Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει αργά αλλά σταθερά! Τώρα δεν πρέπει να κάνουν πίσω οι Αγγελόπουλοι!

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτο το ΑΣΧΗΜΟ προσωπο...με τα κιτρινα απ΄το τσιγαρο δοντια ( αλλιως τετοια σαπιλα δεν εξηγειται ), αποτελει το ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ εμποδιο του Ολυμπιακου στο μπασκετ. Το μονο. Αυτον, πώς τον...ξεδοντιαζουμε; Απομονωστε, το βλεμμα του...Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ Σ΄ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΄΄ΜΕΓΑΛΕΙΟ΄΄...Και΄κεινο το σηκωμενο δεξι του χερι, με τον σχεδον προτεταμενο δεικτη...Σαν να λεει: ΄΄Αν θελουν, ας τολμησουν να δουμε...΄΄. Μια εικονα, χιλιες λεξεις ρε παιδι μου...