ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟ 2009



Διαβάζουμε στη σημερινή ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία'' τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 29-6-2014
 

 
Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ που κυκλοφορεί στο Internet.
 
Έτριβαν τα χέρια τους κάποιες φαρμακοβιομηχανίες το 2009 από τις παραγγελίες μαμούθ της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών H1N1, ενώ τεράστιες ποσότητες έμειναν στα αζήτητα. Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει την κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο διερεύνησης για τέλεση αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα.
Από τις 16 εκατ.  δόσεις εμβολίων που είχα παραγγείλει ο τότε υπ. Υγείας Δ. Αβραπόμπουλος , αφού πρώτα στελέχη του υπουργείου και εκπρόσωποι από τον χώρο της υγείας είχαν κατατρομοκρατήσει τον κόσμο για το πόσο θανατηφόρος ήταν ο ιός της γρίπης έμειναν στα ψυγεία 3.6 εκατ.  δόσεις, περιμένοντας τη λήξη τους. Οι υπόλοιπες 12,3 εκατ. ακυρώθηκαν από την επόμενη υπουργό Μ,. Ξενογιαννακοπούλου.
Η δικαιοσύνη  με την εισαγγελία διαφθοράς, σύμφωνα με το δημοσίευμα ξεκινά τώρα εξονυχιστικό έλεγχο γύρω από τα εμβόλια για τον περιβόητο ιό H1N1.
Κάτω από άκρα μυστικότητα γίνεται προκαταρκτική εξέταση για αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα γύρω από τις δόσεις που είχαν παραγγελθεί.
 
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται αποφάσεις για παραγγελίες το 2009. Η ελληνική δικαιοσύνη μελετά τα στοιχεία προχωρώντας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που τότε προμηθεύτηκαν εμβόλια.
Μάλιστα έγγραφο με το οποίο ζητά άμεσα στοιχεία έχει στείλει ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Ι. Σέβης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Ο τότε υπουργός υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε παραγγείλει στην αρχή 8 εκατ. Δόσεις εμβολίων και στη συνέχεια ακόμη 8 εκατ. Δόσεις. Στη συνέχεια η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ακύρωσε 12,3 εκατ. Δόσεις και στα ψυγεία της Ελλάδας έμειναν 3,6 εκατ. Δόσεις.
Ανάλογη ήταν η κατάσταση και με τα αντι-ιικά φάρμακα. Οι ποσότητες που παραγγέλθηκαν ήταν μεγάλες και τελικά, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ένα μεγάλο ποσοστό απλά έληξε.
 
Περίπου δύο μήνες πριν, ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο site sport24.gr την πρόθεσή του να ελληνοποιήσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Αν η εισαγγελική έρευνα για τα εμβόλια της γρίπης του 2009 προχωρήσει μέχρι τέλους, βλέπω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό όχι να ελληνοποιείται, αλλά να βουλγαροποιείται και να πακιστανοποιείται...
 
Υ.Γ. 1 Αν νομίζει κάποιος ότι όλα αυτά γίνονται τυχαία, επειδή του'ρθε έτσι πάνω στην τρέλα του του κυρ-εισαγγελέα να ψάξει ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και πέντε χρόνια, καλά κρασιά.
 
Υ.Γ. 2 Το μπασκετικό σύστημα τρέμει και το μόνο που κάνει είναι να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Μην περιμένετε να ασχοληθεί κάποιο αθλητικό ΜΜΕ με τις σημερινές αποκαλύψεις της ''Ελευθεροτυπίας''. Κανείς δεν θέλει να γίνει Βετάκης, Ασπρούλιας και Καλκαβούρας. Και φυσικά όταν πετάει λάσπη το μπασκετικό σύστημα, οι πρώτοι που τρέχουν να την μηρυκάσουν είναι οι μπασκετικοί Ολυμπιακοί, με την προχωρημένη γυναικομαστία...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Sorry ρε Σάββα, σε πρήζω για κάτι που φταίω εγώ. Υπάρχει θέμα με το mail μου και θα το αλλάξω γιατί μου έχει σπάσει τ' αρχίδια. Και άιντε δεν παίρνω τα δικά σου τα mail, αλλά δεν παίρνω και mails από καθηγητές και αυτό είναι πρόβλημα... Θα το διορθώσω.

Εικόνα apostolos gaganis

Για την ωρα, εγω ειμαι πολυ επιφυλακτικος. Βλεπω βεβαια καποια σημαδια ανακατεματος της σακκουλας, αλλα υπαρχει πολυ μεγαλη αποσταση απο τις οποιες χειροπιαστες αποκαλυψεις. Δεν ξεχνω σε τί χωρα ζουμε... Για ενα πραγμα ομως, σιγουρευομαι ολο και περισσοτερο: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΤΣΙ ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ...΄΄ΒΑΤΙΚΑΝΙΚΟ΄΄ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΣΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΧΑ...ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΑ΄΄ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...Τετοια αμυντικη ΛΥΣΣΑ σε οποιον παει να το πλησιασει εστω, λεει ΠΟΛΛΑ...Να΄δουμε... Για να΄μαι ειλικρινης, δεν ευελπιστω σε καμια καταιγιδα...Ποσες και ποσες φορες εχουμε ξεροσταλιασει κυριολεκτικα ολοι μας περιμενοντας συνταρακτικες αποκαλυψεις για ενα θεμα, οχι μονο αθλητικο, και δυστυχως εχουμε μεινει με το...πεος ανα χειρας...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ...ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΤΟ΄ΠΩ; ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ, ΜΙΚΡΟ... ΘΑ΄ΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, Μ΄ΕΧΕΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ...ΤΟ΄ΧΩ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΨΥΧΗΣ...ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΕΧΕΙ ΦΩΣ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΄΄ΣΠΥΡΙΑΡΑ΄΄, ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ...ΝΑ ΄ΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΣ, ΑΛΛΑ ΦΩΣ, ΟΧΙ...ΚΕΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Με το Υ.Γ.1 υπονοείς, Σάββα, ότι έβαλαν το χεράκι τους οι αφοί; Γιατί, αν είναι έτσι, μπράβο τους. Χίλια μπράβο στους μάγκες αφούς.

Ρε πούστη μου, τόση βρωμιά δεν ανέχεται ούτε από αυτό το διεφθαρμένο σύστημα που έχουμε. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσει η καταιγίδα και τότε να δω τα βαζέλια που φωνάζουν εν χορώ τώρα "χόρεψε τους πρόεδρε". Τότε να δω πώς θα χορεύουν...

Παρεμπιπτόντως, Σάββα, σου έστειλα ένα mail, αν δεν το είδες.

Εικόνα savvas gridlock

Απάντησα ρε, στο mail από το οποίο μου έστειλες.

Εικόνα R-OMEN

.....ΜΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΕΜΒΟΛΗ

Εικόνα savvas gridlock

Χαχαχαχα...

Εικόνα apostolos gaganis

Τωρα μολις διαβασα οτι οι Αγγελοπουλοι εκαναν προσθετη ασφαλιση στους 3 νεαρους διεθνεις της ομαδας μας και τους στειλανε στην Εθνικη για να παιξουν...Τί να΄πω; Τοτε για ποιο λογο εγινε ολο αυτο το σκηνικο μεταξυ Βαζελακοπουλου και Ολυμπιακου; Αμα ητανε, ας τους ασφαλιζαμε μονοι μας ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ και ας τους στελναμε, χωρις μανουρες... Προς τί το θεατρο των προηγουμενων ημερων; Για να...εκθεσουμε την ΕΟΚ του ΄΄σωληνα΄΄; Πλακα μας κανουνε; Αντε, ρε...Μικρο...πολυ μικρο το καλαθι...Τί εχουμε΄πει; Η ελπιδα χαντακωσε την ανθρωποτητα...

Εικόνα savvas gridlock

Καλα ξηγηθηκαν, Αποστολε. Οταν πληρωνεις για την ασφαλιση των παικτων σου, αποδεικνυεις πως εννοεις οσα ελεγες και δεν ηταν επικοινωνιακο πυροτεχνημα. Αυτο μετραει στα ματια πολλων ουδετερων. Επισης, πειθονται ολοι οσοι εχουν λιγο μυαλο πως οι διεθνεις ειναι οντως ανασφαλιστοι. Ασε που μιλαμε για αστειο ποσο, δεν μπηκε μεσα και ο προυπολογισμος της ΚΑΕ.

Πολυ σωστα χειριζονται γενικοτερα το θεμα στην ΚΑΕ. Βημα βημα αποδομουν την προπαγανδα του "σωληνα" και δικαιωνονται ολες οι θεσεις μας στα ματια των ουδετερων. Αρκει να εχεις λιγο μυαλο, ωστε να μην τρως την προπαγανδα των μπασκετο-ΑΡΔ, οπως συμβαινει με τη συντριπτικη πλειοψηφια των αποκαλουμενων "μπασκετικων" Ολυμπιακων.

Εικόνα apostolos gaganis

Αφου μιλαμε Σαββα για ΑΣΤΕΙΟ ποσο, λογικα τοτε δεν ειναι δυνατον οι ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ καλυψεις ( οι παιχτες ΔΕΝ ηταν ανασφαλιστοι ) να αφορουν ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ελλειψεις. Η γνωμη μου ειναι οτι απο το ΄΄δεν στελνουμε τους παιχτες μας στην Εθνικη΄΄, πηγαμε στο ΄΄πεστε μας ποσο ειναι το ποσο της ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ασφαλισης, να το βαλουμε΄μεις΄΄ και τελικα πεσαμε στο ΄΄αντε, βαζουμε το επι πλεον χρημα εμεις και τους στελνουμε στην Εθνικη, για να΄δει ο κοσμος τί...ψευτρουληδες ειστε΄΄...Απο το βαρεων - βαρων δηλαδη, καταληξαμε μου φαινεται στην κατηγορια μυγας. Οταν αυτος ΄΄μας ζορισε΄΄ με διεθνεις επιπτωσεις και πιθανες τιμωριες, εγω τουλαχιστον αυτο που εισεπραξα ηταν, οχι βεβαια ΗΤΤΑ, αλλα σταδιακη υποχωρηση...ΣΟΥΜΑ ΚΑΤ΄ΕΜΕ: Ώδινεν όρος και ετεκε μυν...Δεν ξερω, κρινω απ΄οσα διαβαζω. Μπορει εσυ να΄χεις πληρεστερη ενημερωση. Δεν ειμαι απολυτος.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χωρίς να θέλω να υποκαταστήσω τον Σάββα, αυτό θα ισχύσει, Απόστολε, αν η ΚΑΕ κάνει το ίδιο στην εθνική ανδρών. Έχω την αίσθηση ότι στην εθνική ανδρών δε θα λειτουργήσει έτσι, πρώτα απ' όλα, γιατί τα συμβόλαια είναι ακραιφνώς μεγαλύτερα από αυτά της εθνικής νέων. Και με την κίνηση αυτή που έκανε ξεγύμνωσε της ΕΟΚ από άλλη άποψη. Κάποιοι ΑΡΔαροι υποστήριζαν ότι οι παίχτες της εθνικής ανδρών είναι ασφαλισμένοι πλήρως. Εδώ, ρε μαλάκες, δεν είναι ασφαλισμένοι οι νέοι που τα συμβόλαιά τους είναι απείρως μικρότερα από αυτά της ανδρών. Αυτό απέδειξε η κίνηση των Αγγελόπουλων, όπως και ότι η ΕΟΚ έλεγε ψέματα. Με την κίνηση αυτή έκανε ένα βήμα πίσω στα εκατό και κέρδισε εμμέσως πενήντα βήματα μπροστά... Ήταν καλή κίνηση και απ' ό,τι καταλαβαίνω με πολύ μικρό ποσό, πάρα πολύ μικρό ποσό. Συν τοις άλλοις, τα πράγματα με τους νέους είναι και λίγο περίπλοκα, δεν είναι όπως με τους άνδρες. Ο Πρίντεζης, ο Περπέρογλου, ο Σπανούλης δεν έχουν πρόβλημα με το να μην πάνε στην εθνική. Για τον Παπαπέτρου, όμως, είναι όνειρο ζωής όπως προκύπτει. Πώς θα πας να πάρει αύριο μεθαύριο τον επόμενο "Σλούκα", αν ξέρει ότι δε θα παίζει στην εθνική; Είναι θέμα...

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστο...

Εικόνα savvas gridlock

Αποστολε, να προσθεσω σε αυτα τα σωστα που γραφει ο Θωμας πως πλεον με τις ενεργειες της ΚΑΕ και με τη δημοσια παραδοχη του "σωληνα" οτι οι διεθνεις ειναι ανασφαλιστοι η εστω μερικως ασφαλισμενοι, ανοιξε ο ασκος του Αιολου. Διεθνεις στην Εθνικη Ελλαδος δεν εχουν μονον ο Ολυμπιακος και ο ΠΑΟ. Θα αφησει η Ρεαλ τον Μπουρουση να παιξει στο Μουντομπασκετ; Θα αφησει η Μπαρτσελονα τον Παπανικολαου; Επισης, η απειλη για τιμωρια ειναι αστεια. Πως θα τιμωρησεις τον Ολυμπιακο, οταν εδω και χρονια εχει δηλωσει δημοσιως ο Διαμαντιδης πως σταματαει απο την Εθνικη και δεν αντεδρασες; Θα τιμωρησεις και αυτον; Πολυ θα ηθελα να το δω αυτο, Βασιλακοπουλο εναντιον Γιαννακοπουλου. Με απλες ενεργειες κι ενα αστειο ποσο για την ασφαλιση των διεθνων με την Εθνικη Νεων, εχουμε κανει πουτανα ολο το βαζελοσυστημα. Τρεμουν ολοι οι μασονοι μην γκρεμιστει ο προστατης τους "σωληνας" και χασουν το μετοκαματο. Αυτο πιστωνεται στους αφους, που επιτελους διοικουν.