Ο ΦΙΤΟΣ ΚΑΙ Η ΧΟΝΒΕΝΤ ΤΟ 1987



Είχαμε δει σε προηγούμενη ανάρτηση την ιστορία γύρω από την ''επική'' πρόκριση του βάζελου επί της ουγγρικής Χόνβεντ το 1987, όπως και τη μεταγραφή του Φίτος στον ΠΑΟ που ακολούθησε τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Σήμερα θα ολοκληρώσουμε την ιστορία.
 
Καλοκαίρι του 1990 και ο πρωταθλητής Ελλάδος ΠΑΟ κληρώνεται με την πολωνική Λεχ Πόζναν, στα πλαίσια της Α' φάσης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης της σεζόν 1990-91. Ήταν η πέμπτη σερί σεζόν που ο ΠΑΟ κληρωνόταν με ομάδα του πρώην ανατολικού μπλοκ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Έτσι, στον ελληνικό αθλητικό Τύπο άρχισαν να γράφονται ορισμένες αλήθειες. Αντιγράφουμε από την στήλη ''Αιφνιδιασμοί'' του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'', την οποία επιμελούνταν ο Γιώργος Γεωργίου (ναι, ο γνωστός από το ''Καφενείο των Φιλάθλων''), κάποια ''σποτάκια'' του τότε ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'', Κώστα Νικολακόπουλου (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 12-7-1990
 
 
 
 
Ο Φίτος, μετά την ''πλούσια'' καριέρα του στον ΠΑΟ (γελούσαν και τα τσιμέντα...) κατέληξε στον Πανιώνιο, όπου άνοιξε το στοματάκι του για τους ''ματιασμένους'' παίκτες της Χόνβεντ το 1987. Μέχρι και στοιχήματα λέει βάζανε στην ΑΕΚ πως ο ΠΑΟ θα κληρωθεί με την πολωνική Λεχ Πόζναν. Α ρε sir Manos γίγαντα...