ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ''



Σήμερα το πρωί έγινε η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με το αν πρέπει να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ. ''Υπέρ'' ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά υπέρ του γηπέδου ψήφισαν οι ΑΝ.ΕΛ. του Καμμένου και ανεξάρτητοι βουλευτές. Επιφυλάχθηκαν η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ''κατά'' ψήφισαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και την στήριξη ΑΝΕΛ και Ανεξάρτητων Βουλευτών στα άρθρα 81 και 82, το νομοσχέδιο για την «Αγιά Σοφιά» προωθείται για να γίνει νόμος του Κράτους. Η ουσία για την ΑΕΚ στην σημερινή τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ήταν να επικυρωθεί η ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την «Αγιά Σοφιά» χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και να προωθηθεί ως έχει στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Και αυτό συνέβη. Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, με το νομοσχέδιο να υπερψηφίζεται. Υπέρ ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ τα άρθρα 81 και 82 που αφορούν άμεσα το γήπεδο της ΑΕΚ υπερψηφίστηκαν επίσης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και από τους Ανεξάρτητους Βουλευτές. «Κατά» ψήφισαν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν. Πλέον, η διαδικασία που απομένει είναι η εξής: Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής θα αποφασίσει σε πόσες συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα συζητηθεί -πριν ψηφιστεί- το νομοσχέδιο (από μια έως τρεις, με πιθανότερο σενάριο τις δύο συνεδριάσεις) και πότε αυτές θα γίνουν...
 
Για το ΚΚΕ ήμασταν σίγουροι, αλλά από το ΣΥΡΙΖΑ δεν το περιμέναμε. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στις διάφορες ιστοσελίδες κάνουν λόγο για σκληρή μάχη στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με αυτό το θέμα. Η κυρία Θεοπεφτάτου στηλίτευσε τους τραμπουκισμούς της Φλ-original στην ''Στρούγκα'', ανακοινώνοντας πως το κόμμα της θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
 
Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει τα άρθρα 81 και 82 για το γήπεδο της ΑΕΚ έκανε γνωστή η βουλευτής του κόμματος, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στην ομιλία της στη Βουλή.
Βάσει των όσων υποστήριξε αφορμή για την αλλαγή στάσης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτέλεσαν οι συγκρούσεις οπαδών της Ένωσης με κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας.
«Για το 81 και το 82 τώρα. Η υπόθεση έχει πάρει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Από την αρχή είπαμε ότι έχει προβλήματα. Έρχεστε να βάλετε νομοθέτηση με αποχαρακτηρισμό του άλσους. Είχαμε δείξει θετική διάθεση. Με απειλές και τραμπουκισμούς, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την θέση τους. Έτσι είμαστε τελείως αρνητικοί και με το 81 και με το 82», ανέφερε η κ.Θεοπεφτάτου.
Ακόμη κι μετά την εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα για το γήπεδο καθώς το νομοσχέδιο θα υπερψηφισθεί από τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων.
 
Η εφημερίδα ''Αυγή'', κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μας ενημερώνει πως η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 12 έναντι 9 στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
 
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό, με 12 – 9, στο οποίο περιλαμβανόταν ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ μπορεί να γίνει μόνο και αυστηρώς στο χώρο του παλαιού.
Η μειοψηφία των μελών υποστήριξε να κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα εξαιρείτο το υπό ανοικοδόμηση γήπεδο της ΑΕΚ από το νομοσχέδιο και θα δινόταν η δυνατότητα ανταλλαγής μερικών στρεμμάτων που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας με άλλα στρέμματα στο Δήμο, που θα γίνονταν χώροι πρασίνου, προκειμένου το νέο γήπεδο της ΑΕΚ να χτιζόταν σε έκταση μεγαλύτερη του παλαιού γηπέδου και με πρόβλεψη για δημοτικό πάρκινγκ δίπλα στο γήπεδο.
 
Σε αυτή τη συνεδρίαση, υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Alexis Τσίπρας,
 
Το απίστευτο, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, είναι ότι μεταξύ των 9 που ψήφισαν υπέρ του γηπέδου της Ένωσης ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας! Δηλαδή, ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήρε μια συγκεκριμένη θέση, η οποία δεν «πέρασε» βάσει της ψήφου της πλειοψηφίας των στελεχών του...
 
ενώ υπήρξαν αρκετές προστριβές ανάμεσα στα μέλη του κόμματος.
 
Στα όρια της... διάσπασης, με μια δόση υπερβολής βέβαια, έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ. Στη... μάχη που δόθηκε στην Πολιτική Γραμματεία επικράτησαν τελικά οι εχθροί του γηπέδου της ΑΕΚ με οριακή πλειοψηφία. Καθοριστικό ρόλο για να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του 81 έπαιξε ο βουλευτής Εύβοιας Αποστόλου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του aek365, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 12 (κατά του γηπέδου) - 9 (υπέρ). Τα 21 μέλη της Γραμματείας, τα οποία κλήθηκαν για πρώτη φορά να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο προτάσεων στην οθόνη του υπολογιστή τους: Η πρώτη ήταν η σκληρή γραμμή συνολικής καταψήφισης του Ρυθμιστικού (που τελικά κυριάρχησε), την οποία στήριξαν η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, η Ανάσα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) του Ρούντι Ρινάλντι. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ακόμη και εντός της Αριστερής Πλατφόρμας υπήρχαν διαφορετικές φωνές (κάτι εξαιρετικά σπάνιο) με τον Δημήτρη Στρατούλη να διαχωρίζει τη θέση του και να προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να σεβαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την συμφωνία που είχε γίνει με την ΑΕΚ. Στην ίδια γραμμή ήταν και οι Πάντζας, Αυλωνίτου, που μαζί με τον Στρατούλη είχαν ανακοινώσει τη συμφωνία στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής. Η ουσία του πράγματος όμως είναι ότι στο τέλος κυριάρχησε -έστω και οριακά- η απόφαση να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια απόφαση-κωλοτούμπα που διασύρει την... αξιοπιστία του.
 
Σκούζουν τα αεκάκια και κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για κωλοτούμπα. Έχουν δίκιο φυσικά, αφού Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το συγκεκριμένο κόμμα είναι υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο εναντίον (Κυριακή ρεπό). Παρ'όλα αυτά, έστω και με αρκετές παλινωδίες και με τα χίλια ζόρια, στο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν το σωστό, όπως φυσικά και στο ΚΚΕ. Μόνον τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς έδειξαν μια τσίπα. Όλοι οι άλλοι, αυτοί που ψήφισαν υπέρ και οι ''ναι μεν αλλά'', ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ. Και για πολλοστή φορά λέμε πως δεν λέμε καλά λόγια προς όλους όσοι μας κάνουν τα κέφια. Λέμε καλά λόγια προς αυτούς που είναι συνεπείς ως προς ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ αρχές. Προς αυτούς που αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο παρόμοια θέματα και δεν επιδεικνύουν επιλεκτικές ευαισθησίες. Όπως έχουμε κράξει αρκετές φορές τους διάφορους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, έτσι σήμερα λέμε
 
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
 
Όπως δεν αβαντάρουμε κανένα κόμμα, έτσι δεν έχουμε εμπάθεια και με κάποιο κόμμα. Όπως λέμε τα στραβά, λέμε και τα καλά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Φυσικά, σήμερα δεν τελείωσε τίποτε. Το θέμα θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής κι εκεί θα κρίνουμε τον κάθε βουλευτή ατομικά για την στάση που θα κρατήσει. Η δική μας θέση είναι
 
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΓΗΠΕΔΟ Η ΑΕΚ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.
 
Όποιο κόμμα λέει τα ίδια, θα επικροτούμε την στάση του. Αυτούς που επιδεικνύουν ιδεολογική συνέπεια, ακόμη κι αν λένε τα ανάποδα από εμάς σε αυτό το θέμα, μπορεί να μην επικροτήσουμε την στάση τους, αλλά θα τους σεβαστούμε. Τους κωλοτούμπες πολιτικούς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ που διυλίζουν τον ολυμπιακό κώνωπα και καταπίνουν την αντιολυμπιακή κάμηλον, θα τους βγάλουμε σέντρα. Απλά, καθαρά και ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ μιλάμε εμείς κι έτσι απαιτούμε από όλους να ξηγιούνται, ειδικά σε θέματα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.
 
Y.Γ. Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, εδώ.

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτη η εμφανης διασταση μεταξυ ΑΡΧΗΓΟΥ και των αντιγηπεδικων δυναμεων στο κομμα, με προβληματιζει λιγο... Διοτι ΑΥΤΗ εναι η ειδηση: το...εργώδες της τελικης αποφασης. ΄΄Εν τω βυθώ η αληθεια΄΄ μηπως; Μηπως δηλ. να αντισταθμισουμε την ιδεολογικα σταθερη μας αποφαση, που στραβομουτσουνιαζει τους ΑΕΚτζηδες ψηφοφορους, ΄΄περισωζοντας΄΄ τον ηγετη μας και προστατευοντας τη δημοφιλια του με φιλοαεκτζηδικη σταση, κατα συνεπειαν ελαχιστοποιωντας στο επακρο ενδεχομενες απωλειες στα ποσοστα μας; Μηπως εν αλλαις λεξεσιν ΄΄και τουτο μη ποιείν, κακείνο μη αφιεναι΄΄; Λεω εγω τωρα...Μπορει, φυσικα, να παραεχω high index of suspicion. Απ΄την αλλη ομως, μιλαμε και για πολιτικη....Ιδωμεν.

Εικόνα apostolos gaganis

Ξουτ, δαιμονα! Που πηρες τη μορφη του ΄΄μη΄΄ στο μη ποιειν... Παρε δρομο κι ασε το ΄΄ποιειν΄΄ μονο του...Εχεις μπλεξει με ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ, να ξερεις μαγκα...Οσο και να θες να ξεγελας και να ξεφευγεις...

Εικόνα Chief Bromden

Κ. Απόστολε όχι απλώς εξορκιστής αλλά το γρηγορότερο antivirus που κυκλοφορεί, δεν ξεφεύγει τίποτα…
Όσο για την διαπίστωση σας φυσικά και η βάση του Σύριζα αποτελεί το μόνο ανάχωμα στα σχέδια του τίγρη, ξέρετε αυτοί οι «οπισθοδρομικοί» και «γραφικοί», όσο πιο ψηλά στην ιεραρχία του κόμματος θα ανεβαίνουμε και η εξουσία θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής τόσο οι διάφορες ιδεολογικές αναστολές θα θολώνουν και θα τρεμοπαίζουν σαν χαλασμένη λάμπα, η εξουσία είναι γλυκιά όπως το αιδοίο και τα ψηφαλάκια πολλά (βέβαια τα αποτελέσματα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας άλλα έδειξαν)
Το συμπέρασμα είναι πως αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του Τσίπρα θα οδηγούσε ο ίδιος την πρώτη μπουλντόζα στο άλσος…

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εδώ θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι σημαντικό. Όπως πολύ σωστά είπε ο Σάββας στην τελευταία παράγραφο, πρέπει να δούμε ποια κόμματα δρουν βάσει ψηφοθηρίας και μικροκομματικών συμφερόντων και ποια έχουν μία σταθερή πορεία, ακόμα κι' αν σε κάποιους δεν αρέσει. Η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχουν ιδεολογικά φρονήματα, παρά μόνο την ψηφοθηρία. Δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Σ' αυτό, λοιπόν, είναι σταθερά κόμματα. Είναι σταθερά λαμόγια. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αμφιταλαντεύεται καθημερινώς. Τι γίνεται; Είναι πολύ απλό. Υπάρχουν πολλές φωνές εκεί μέσα. Έχω την αίσθηση πως οι οπαδοί της Α.Ε.Κ. ανέστρεψαν με τη στάση τους μία ευνοϊκή γι' αυτούς συγκυρία. Δεν αντιμετώπιζαν κάποια εχθρική στάση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πλην Δούρου. Είχαν διαβεβαιώσεις ότι το γήπεδο θα γίνει. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέβλεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ιδεολογικά του φρονήματα στο βωμό της ψηφοθηρίας. Κάποιοι εσωκομματικοί διαφωνούσαν με αυτή τη στάση. Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν εμπόδισε την ηγεσία του να συμφωνήσει με την Α.Ε.Κ. για το θέμα του γηπέδου. Έλα όμως που η floriginal αποφάσισε να δράσει.... Κατάφερε με τη στάση της να στρέψει και άλλα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά του γηπέδου. Άρα τι έχουμε; Ένα κόμμα που πάει σαν μαούνα στο πέλαγος, ανάλογα με τον άνεμο. Αυτό σημαίνει ότι αύριο μεθαύριο μπορεί και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο ή ένα άλλο παρεμφερές νομοσχέδιο. Γιατί τα κριτήρια γι' αυτούς είναι υποκειμενικά. Έτσι, μπορεί να υπερψηφίσει ένα νομοσχέδιο υπέρ της Α.Ε.Κ., αλλά να κάνει το αντίθετο σε ενδεχόμενο νομοσχέδιο για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού στον Πειραιά ας πούμε. Αυτό συνεπάγεται η πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Σήμερα μπορεί να τους πούμε μπράβο, γιατί επιτέλους έκαναν το σωστό, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχτεί πρόσκαιρο.

Το Κ.Κ.Ε. σταθερά έχει την άποψή του πάνω σε τέτοια θέματα. Όποιος θέλει τα ενστερνίζεται και τα στηρίζει, όποιος θέλει τα καταδικάζει. Δικαίωμα του καθένα να κάνει ό,τι γουστάρει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το Κ.Κ.Ε. για μεροληψία σε κάποιον. Το αντίθετο, δηλαδή, από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τα ίδια τα μέλη του κόμματός του να δρουν μεροληπτικά και υποκειμενικά και με κριτήρια ψηφοθηρικά.

Γελάει ο λαός με την προσωνυμία "λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή"...

Εικόνα Chief Bromden

Ο Δημήτρη Στρατούλης διαχωρίζει λέει τη θέση του και να προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να σεβαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την συμφωνία που είχε γίνει με την ΑΕΚ…
ο Δημήτρης Στρατούλης που είχε φάει ξύλο πριν μερικούς μήνες στο ΟΑΚΑ παρακολουθώντας την αγαπημένη του ΑΕΚ…
Χρυσαυγίτες ήταν τότε κατά τον ίδιο, πως βρεθήκανε τώρα μέσα στο άντρο του «αντιφασισμού» είναι άλλη ιστορία, όπως βρεθήκανε μάλλον και οι τραμπούκοι στο άλσος και στην ΄΄στρούγκα’’ της Φιλαδέλφειας και πιο παλιά στον πολιτιστικό σύλλογο…
Θα σκέφτεται και σοφά πως μεγαλύτερες οι πιθανότητες να τον κοπανήσουν ΄΄ξανά΄΄ οι προδομένοι και άστεγοι αεκτζήδες παρά οι πληγωμένοι ιδεολογικά Συριζαίοι…
Και στην τελική έφαγε την κρυάδα της Γ κατηγορίας και να μην μπορεί να πηγαίνει γήπεδο στα σαλόνια της Β που λέγεται και football league; κρίμα είναι...

Εικόνα ΔΙΑΣ

για να καταλαβω.... εννοείς οτι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΧΑ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ? με 40 βαθμούς εξω εχεις σκεφτεί ότι μπορεί να το ξανασκεφτούν και να αρχίσουν τα γλωσσόφιλα εντός του ιερού χώρου της Βουλής?
Καλά και η "φιλολαική" ΧΑ υπέρ του λαθρέμπορα? με κρατικά λεφτουδάκια? μαλλον θέλουν να προωθήσουν τις μπίζνες τους με την ενοικίαση εργαζομένων εναντι 18 ευρώ ημερησίως....

Εικόνα savvas gridlock

Τους ξέρει άραγε ο λαθρέμπορας του σύγχρονους ταγματασφαλίτες της Χρυσής Αυγής; Μήπως τους μοιράζει και μεροκάματα στο Λιμάνι;

Εικόνα ΔΙΑΣ

ποιος ξέρει.... θυμαμαι ομως κατι φειγ-βολάν κατά τις Δούρου απο "αγανακτησμένους" οπαδούς της προσφυγοπούλας με κάτι σύμβολα...."παγανιστικά".....