ΛΕΩΦΟΡΟΣ 19/9/1971: ΓΑΥΡΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ



Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 1971. Τρεις μήνες μετά το ''έπος'' του Χουντέμπλεϋ, ο Ασλανιδιακός-Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το Αιγάλεω, για την πρεμιέρα της σεζόν 1971-72. Τελικό σκορ 4-1 υπέρ του Ασλανιδιακού. Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ του αγώνα από το συλλογικό όργανο του ΠΑΟ, τα ''Παναθηναϊκά Νέα'' (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα, για αν διαβαστούν πιο άνετα οι φωτογραφίες).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 22-9-1971
 

 

 
Πιο καθαρά.
 

 
Δεν έπαιζε ο Ολυμπιακός, έτσι; Παίζανε ΠΑΟ-Αιγάλεω στη Λεωφόρο. Κι όμως, βρέθηκαν γαύροι που φώναζαν συνθήματα κατά του ΠΑΟ μέσα στο σπίτι τους.
 
ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ.
 
4 μήνες πριν, όπως έχουμε δει, οι γαύροι έβαζαν τα βαζέλια μέσα στη Θύρα τους, παραμονές του τελικού με τον Άγιαξ στο Χουντέμπλεϋ. Αυτά συνέβαιναν μια ζωή με τους λαγούς. Οι παππούδες μας έκαναν παρελάσεις και τους κυνηγούσαν στη Λεωφόρο, οι πατεράδες μας δεν τους άφηναν να ησυχάσουν στο γήπεδό τους και τα ίδια θα τραβούσαν από εμάς, αν επιτρέπονταν οι μετακινήσεις και μπορούσαμε να τους επισκεφθούμε. Από το 2003 και μετά, έγιναν και τα βαζέλια οπαδοί. ΧΟΥ ΧΟΥ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ...
 
Y.Γ. Τα συνθήματα των λαγών για τη ''Δυναμό'' αφορούσαν τις αναμετρήσεις του Θρύλου με την Ντυνάμο Μόσχας της τότε πανίσχυρης ποδοσφαιρικά Σοβιετικής Ένωσης, στα πλαίσια του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1971-72. Στο πρώτο ματς, λίγες μέρες πριν το ΠΑΟ-Αιγάλεω, είχαμε χάσει με σκορ 2-0 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Σχόλια

Εικόνα olympiakaraga7te

Θέλω να αναφέρω κάτι άλλο αδέρφια σχετικά με μια ακόμη <<λαμογιά>> του συλλόγου της μπόχας και της βρώμας. Τη χρονιά 1959-1960 για να πάνε στον τελικό κυπέλλου παίξανε στα ημιτελικά με την Προοδευτική. Ενώ φέρανε δυο ισοπαλίες μαζί της με 1-1 και 3-3 βάσει πληροφοριών μου, προκριθήκανε στον τελικό στο στρίψιμο του νομίσματος. Όλα αυτά 9 χρόνια πριν πάρουν την κούπα στο κέρμα στο γνωστό τελικό του '69. Φυσικά το '60 τους τιμωρήσαμε όπως έπρεπε για αυτό που κάνανε αφού μετά το 1-1 στη Λεωφόρο στον πρώτο τελικό, στον δεύτερο τους ξεφτιλίσαμε με 3-0 στο Καραϊσκάκη! Όχι μόνο κούπα στο κέρμα αλλά και φινάλιστ στο κέρμα, της χούντας τα παιδιά!

Εικόνα savvas gridlock

Aσ'το αυτο φιλε, μην πολυασχολεισαι με το τι εγινε εκεινη τη σεζον σε Πρωταθλημα και Κυπελλο. Αν θες διαβασε προσεκτικα αυτην την αναρτηση.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130210/balitsoforos-kai-i-br...

Εικόνα nmavronas

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ OΛOI MAZΙ!

Εικόνα μαουνιέρης

Γιατί; Που θα είσαι; (Εν τάξει - τρολάρω...)

Εικόνα μαουνιέρης

Από τη Δυναμό Μόσχας είχαμε χάσει με 2-0 από δύο γκολ που είχε προσφέρει στον Κοζλώφ ο τερματοφύλακάς μας Θανάσης Μυλωνάς - μια του ύψους τρεις του βάθους. Πήγαμε στη Μόσχα και νικήσαμε τη Δυναμό με 2-1 και τελικώς αποκλειστήκαμε. Δεν μας έφταναν τα γκολ του Γιάννη Γκαϊτατζή και του Ύβ Τριαντάφυλλου για να προκριθούμε. Το ελβετικό κάθαρμα Άντον Μπούχελι, που προσεποιείτο τον διαιτητή, άφησε τον Σάμπο να κοντρολάρει άνετα τη μπάλλα με το χέρι έξω από τη μεγάλη μας περιοχή, προτού σουτάρει και προσωρινώς ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1, και στο δεύτερο ημίχρονο ακύρωσε έγκυρο γκολ του Γιώτη Παπαδημητρίου.

Εικόνα nmavronas

Γιώργο δεν ακύρωσε γκολ του Παπαδημητρίου, πέναλτυ καραμπινάτο που έγινε στον Παπαδημητρίου δεν έδωσε, προς το τέλος του παιχνιδιού!

Εικόνα μαουνιέρης

Νικόλα, φαίνεται ότι γέρασα πολυ και τα μπερδεύω!

Εικόνα nmavronas

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗ!

Εικόνα savvas gridlock

Πρέπει να κάνουμε ανάρτηση άμεσα σχετικά με τα δύο παιχνίδια μας με την Ντυνάμο Μόσχας το 1971.