Ο ΧΕΣΕ-ΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ



Αναδημοσιεύουμε δύο άρθρα που περιγράφουν πλήρως το τι συμβαίνει στην υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ. Το πρώτο είναι του γνωστού δημοσιογράφου της ΑΕΚ Κώστα Κετσετζόγλου-ΧΕΣΕτζόγλου, που ως άτυπος υπάλληλος του τιγράκου της φάπας Μελισσανίδη μας ενημερώνει για τις θέσεις του αφεντικού του.
 
@ Λίγες ώρες έμειναν για την μεγάλη στιγμή της Ελλάδας μας και η ώρα είναι κατάλληλη για να αναφερθούμε σε κάτι πολύ σημαντικό. Ακούγοντας τον εν δυνάμει δήμαρχο Βασιλόπουλο στον σταθμό "στο Κόκκινο" να λέει μεταξύ άλλων ψεμμάτων περί νεο - ναζί οπαδών της ΑΕΚ κτλ κάτι και για την επίσημη θέση της ΑΕΚ απέναντι στο ρυθμιστικό δεν έδωσα τόση σημασία. Συγκεκριμένα είπε πως η ΑΕΚ άλλαξε θέση για το ρυθμιστικό. Βέβαια η ΑΕΚ ποτέ δεν πήρε καμία θέση για το ρυθμιστικό οπότε δεν την άλλαξε. Μετά από σκέψη και αφού είδα πως αυτό που έλεγε ο Βασιλόπουλος έγινε... φωτοτυπία από εφημερίδες και σάιτ της Αριστεράς μέχρι οικολογικά και αναρχικά κατάλαβα πως ο εν δυνάμει δήμαρχος είχε θεωρήσει ως αρχική επίσημη θέση της ΑΕΚ την ανακοίνωση της... ORIGINAL που έλεγε για το άρθρο 82 και σαν αλλαγή θέση της ΑΕΚ τα... ΣΦΗΝΑΚΙΑ της προηγούμενης Κυριακής. Αναδημοσιεύω αυτά που είχα γράψει την προηγούμενη Κυριακή:
@ "Σε ότι αφορά το γήπεδο νομίζω πως τα πράγματα που έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο έκαναν την εικόνα ξεκάθαρη. Ακόμη και οι πιο ρομαντικοί, ακόμη κι αυτοί που βάζουν τα πολιτικά τους «πιστεύω» πάνω από την ΑΕΚ, ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι είναι σίγουροι πλέον για ένα πράγμα. Πως ο δήμαρχος Βασιλόπουλος απλά βαδίζει στον δρόμο που είχε χαράξει πριν τις εκλογές και πάει να κάνει αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε όχι βασισμένοι σε φήμες αλλά σε δικές του δηλώσεις. Κι ας έλεγε ένα γενικόλογο ότι είναι υπέρ του γηπέδου γενικά και αόριστα, το οποίο κάλυπτε όσους ήθελαν να καλυφθούν. Εμείς ερμηνεύαμε τις δηλώσεις του. Όπως πάνω σε δηλώσεις βασιστήκαμε για να γράψουμε ότι γράψαμε για την Δούρου που ακόμη δεν την έχουμε δει στην πράξη. Απλά ο δημαρχάκος βιάζεται. Χθες λοιπόν είχε το θράσος να καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Τσίπρα, στον οποίο οφείλει και το ότι είναι δήμαρχος, αφού μιλάμε για συνδυασμό που όλες τις προηγούμενες εκλογές έβγαινε τελευταίος, να αλλάξει θέση για το γήπεδο της ΑΕΚ. Με πολιτική οικοταλιμπάν ταυτίστηκε με τους 15 γραφικούς που μαζεύτηκαν την Παρασκευή να κάνουν τους... διαδηλωτές κατά του γηπέδου. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι θα δείξει το κύρος του ως πρώτο κόμμα και εν δυνάμει κυβέρνηση και θα τιμήσει την συμφωνία που έκαναν δύο βουλευτές του και το δεξί χέρι του Τσίπρα με την ΑΕΚ. Αυτό όμως έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα λίγη σημασία έχει. Πλέον αυτό που έχει την τεράστια σημασία είναι να περάσουν τα άρθρα 81, το 82, το 18 και το 19 του Ρυθμιστικού ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. Όπως κατατέθηκαν. Η ΑΕΚ έδειξε καλή θέληση για αλλαγές αλλά δυστυχώς εισέπραξε κοροϊδία και αχαριστία από την επίσημη αρχή της πόλης. Αυτό είναι το σημαντικό, το ότι ο δήμαρχος είναι απέναντι, γιατί με τους 15 γραφικούς δεν ασχολείται κανείς εκτός του Βασιλόπουλου. Όπως είναι να περάσει λοιπόν το ρυθμιστικό, να πάει και το άλσος σε ένα φορέα που να το σώσει και να το αξιοποιήσει, αφού ο Δήμος αποδείχτηκε ανίκανος να το κάνει και ο καθένας να πάρει ότι του αξίζει. Και μετά ας πάει ο δημαρχάκος με τους οικοταλιμπάν στο ΣΤΕ να χαλάσει τα πολύτιμα λεφτά του Δήμου σε δικηγόρους, χωρίς αντίκρισμα."
@ Το σημείο στο οποίο αναφέρεται ο δήμαρχος και πάρα πολλοί άλλοι εχθροί του γηπέδου, προπαγάνδα που δυστυχώς έχει περάσει και σε μερίδα του κόσμου της ΑΕΚ σαν αμφιβολία, είναι αυτό που γράφω για τα άρθρα του ρυθμιστικού, αλλά έβαλα ξανά όλη την παράγραφο για να φανεί από που προήλθε. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Θα αναφερθώ σε όλα και μαζί θα καταρρίψω για μία ακόμη φορά την αισχρή προπαγάνδα κάποιων γραφικών που δυστυχώς, ίσως και από κακούς χειρισμούς και δικούς μας, φαίνεται πως έχει περάσει και σε ένα μέρος οπαδών της ΑΕΚ που φοβούνται πως μαζί με το γήπεδο θα γίνει εμπορικό κέντρο το... άλσος. Πάμε λοιπόν.
@ Το άρθρο 81 είναι αυτό που δίνει δικαίωμα στην ΑΕΚ να χτίσει το γήπεδο της με λιγότερα από τρία στρέμματα επιπλέον από αυτά που είχε, από τα οποία κτίσμα θα είναι περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα. Εκεί μέσα ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΡΗΤΑ το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί το γήπεδο. Είναι 29 στρέμματα και 121 τ.μ. Τα επιπλέον 22 ή 26 ή 1006 στρέμματα που δήθεν θα πάρει η ΑΕΚ ή μάλλον ο Μελισσανίδης, που τους αρέσει περισσότερο για να έχει δράκο το παραμύθι, υπάρχουν μόνο στην προπαγάνδα κάποιων οικοταλιμπάν της Φιλαδέλφειας και άλλων περιοχών. Το αν γίνονται πιστευτοί οι οικοταλιμπάν και σε κάποιους Ενωσίτες είναι θέμα πληροφόρησης, κυρίως, κατά την άποψη μου που δεν υπήρχε όσο θα έπρεπε ίσως επειδή είναι τόσο γελοία τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Τα στρέμματα της ΑΕΚ λοιπόν είναι ΑΥΤΑ. 29 στρέμματα και 121 τ.μ. Ούτε πόντος παραπάνω. Είναι αυτά που είχε από το 1926 και επίσημα από το 1930, όταν δεν υπήρχε άλσος δίπλα όπως φαίνεται στην φωτογραφία, μαζί με τα κάτω από 3 που δίδονται τώρα για να μπορεί να είναι λειτουργικό το γήπεδο και να μην είναι ακριβώς δίπλα από τα σπίτια. Για να έπαιρνε, αν έπαιρνε, η ΑΕΚ και πόντο παραπάνω θα έπρεπε ή θα πρέπει να γίνει στο μέλλον νέος νόμος. Που και πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει, γιατί δεν θα ήταν για αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά λέμε τώρα. Στο άρθρο 81 επίσης αναφέρεται ρητά ότι δεν μπορεί να γίνει στον χώρο της ΑΕΚ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ. Το λέει το 81. Έτσι καταρρίπτεται και το γελοίο επιχείρημα πως ο Μελισσανίδης θα φτιάξει Mall στο άλσος. Λες και ένας επιχειρηματίας σαν τον Μελισσανίδη θα είχε ανάγκη ένα εμπορικό κέντρο μέσα σε δάσος που θα ξεσήκωνε όλη την Ελλάδα εναντίον του για να... κονομήσει. Αστειότητες. Επίσης αναφέρεται ρητά στο 81 και το ότι θα πλουτίσει το άλσος από χιλιάδες δέντρα (2.112 δέντρα και 1.000 θάμνους) που θα φυτεύσει η ΑΕΚ. Επίσης για να φανεί η γελοιότητα των επιχειρημάτων που οι γραφικοί οικοταλιμπάν χρησιμοποιούν να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Το άρθρο 81 αναφέρει πως για να φτιάξει η ΑΕΚ το μουσείο της Προσφυγιάς και τα ελάχιστα ΔΙΚΑ ΤΗΣ καταστήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει συντελεστή εώς και 15% του ανώτερου της περιοχής που ορίζεται στο 1,2. Από αυτό το 1,2 λοιπόν η ΑΕΚ θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το 0,18! Οσο φτάνει δηλαδή για το μουσείο, για το κουρείο, το χαμάμ, την μπουτίκ κτλ. Αυτό λοιπόν το πήραν και το διαστρέβλωσαν αυτοί που κοροϊδεύουν τον κόσμο και λένε πως ο νόμος δίνει στην ΑΕΚ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 15% συντελεστή! Δηλαδή ότι θα έχει ειδικά η ΑΕΚ 1,38 συντελεστή για να χτίσει... εμπορικά κέντρα όπως λέει το παραμυθάκι τους. ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. Αυτοί είναι και αυτά είναι τα επιχειρήματα τους αδέρφια μου.
@ Πάμε στο 82. Εκεί έχει γίνει μια παρεξήγηση για την οποία έχουν ευθύνη και κάποιοι που έχουν γράψει με καλή πρόθεση απέναντι στην ΑΕΚ πως η ΑΕΚ δεν χρειάζεται κανένα 82 αφού έχει το 81. Τα ίδια έλεγε και ο... Γρανίτσας το 2003. Το άρθρο 82 δεν είναι φωτογραφικό για την ΑΕΚ. Το άρθρο 82, που προστίθεται σε ήδη ισχύοντα νόμο του 1979, που ορίζει μεταξύ άλλων τα της μετατροπή χρήσεων γης σε δασικές εκτάσεις, αναφέρει πως μπορεί να δοθεί μέρος άλσους για επέκταση αθλητικών εγκαταστάσεων!  Επαναλαμβάνω ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Παντού, σε όλη την Ελλάδα εκτός από τους Δημους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Είναι το άρθρο που κάνει ΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ και ισχυρό απέναντι στο ΣΤΕ το άρθρο 81. Χωρίς το άρθρο 82, το άρθρο 81 θα μπορούσε να το προσβάλει στο ΣΤΕ ακόμη και... ένας απλός οπαδός του Ολυμπιακού, χωρίς καν δικηγόρο. Και αυτό το ξέρουν καλά οι... οικοταλιμπάν. Και για αυτό θέλουν να μην περάσει στο 82 ώστε να πάνε στο ΣΤΕ και χωρις καν... δικηγόρο να καταστρεψουν μία για πάντα το ονειρο της ΑΕΚ για γήπεδο. Και έτσι προσπάθησαν μέσω της προπαγάνδας τους και επηρέασαν και οπαδούς της ΑΕΚ. Με ΨΕΜΜΑΤΑ.
@ Η ΑΕΚ λοιπόν με τα άρθρα 81 και 82 κάνει χρήση νόμου που θα ισχύει για όλους για τα στρέμματα που παίρνει, τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ από 3. Σε ότι αφορά την προπαγάνδα που λέει πως μέσω του 82 η ΑΕΚ θα πάρει 22 ή 26 ή 1006 στρέμματα δεν απαντάω εγώ, όπως έκανα νωρίτερα. Θα αναδημοσιεύσω την απάντηση του αντιδημάρχου Φιλαδέλφειας Μιχάλη Κουτσάκη. Δύο απαντήσεις είναι καλύτερες από μία. Απλή και ελπίζω κατανοητή: "Στα άρθρα 81 και 82 του Ρυθμιστικού αναφέρεται η έκταση που χρειάζεται για την ΑΕΚ και για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Τίποτε άλλο! Στο άρθρο 81 αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύονται μέσα στο Άλσος εμπορικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα κλπ. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει να παραχωρηθούν επιπλέον 22 στρέμματα του άλσους. Αυτό που λέει είναι ότι τα συνολικά κτίσματα δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 5%. Συνολικά κτίσματα σημαίνει ο Κένταυρος, το πρώην τσιπουράδικο και ό,τι άλλο κτίσμα υπάρχει σήμερα μέσα στο άλσος, πρέπει να συνυπολογιστεί".
@ Να συμπληρώσω τον αντιδημαρχο λέγοντας ΞΑΝΑ ότι για να πάρει, αν υποτίθεται ότι θα έπαιρνε, κι άλλο άλσος η ΑΕΚ, θα έπρεπε να περάσει ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ. Αυτός ορίζει ρητά τι δικαιούται η ΑΕΚ, 29,2 στρέμματα, και έχει εγκριθεί και από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Αν ποτέ η ΑΕΚ ζητήσει επιπλέον στρέμματα για να φτιάξει κι ένα κλειστό π.χ., το συζητάμε. Τώρα αυτό που παίρνει είναι για να κάνει γήπεδο ποδοσφαίρου. Αυτό το γήπεδο που πολεμάνε με αισχρή προπαγάνδα κάποιοι που είναι άγνωστο τι συμφέροντα εξυπηρετούν.
@ Πάμε στο 18 και το 19. Η αναφορά που υπάρχει για την ΑΕΚ είναι η εξής στα προσαρτήματα και όχι στα κύρια άρθρα: "«VII. Μητροπολιτικό Πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας: Προωθείται η ανάπτυξή του με χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού μητροπολιτικής εμβέλειας και αναψυχής. Η ανάδειξη του άλσους Φιλαδέλφειας σε μητροπολιτικό πάρκο συνδυάζεται με την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου  Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ, καθώς και τις αναγκαίες  και προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χώρους και υποδομές στάθμευσης αλλά και την ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή»".
@ Αυτά είναι τα δύο άρθρα που κλήθηκε η ORIGINAL να καταδικάσει από την συντονιστική κατοίκων στην γεμάτη ειρωνεία ανακοίνωση που εξέδωσε σαν απάντηση στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ με την οποία η ORIGINAL δήλωνε πως είναι κατά του άρθρου 82. Με τα άρθρα 18 και 19 το άλσος γίνεται Μητροπολιτικό πάρκο και φεύγει από την κυριότητα του Δήμου που το έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια, όπως έχει φανεί σε απανωτά και πρόσφατα ρεπορτάζ δεκάδων ΜΜΕ όχι της ΑΕΚ μόνο αλλά και τοπικών της Φιλαδέλφειας. Δεν γίνεται φυσικά ιδιωτικό, όπως λένε, αλλά περνάει σε δημόσιο οργανισμό που θα το αξιοποιήσει και το πρώτο μέρος της αξιοποίησης θα είναι τα επιπλέον δέντρα που θα φυτεύσει η ΑΕΚ. Σε ότι αφορά την ΑΕΚ η μετατροπή σε Μητροπολιτικό πάρκο κάνει ακόμη πιο απρόσβλητη στο ΣΤΕ την Αγιά Σοφιά. Επειδή όμως αυτό που έγραψα είναι προσωπική άποψη θα πω πως προσωπικά θέλω να γίνει Μητροπολιτικό πάρκο το άλσος για να μπορεί να το χαρεί πολύ περισσότερος κόσμος από ότι τώρα. Από εκεί και πέρα όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το άλσος θα εξαφανιστεί. Μητροπολιτικό πάρκο θα γίνει. Δεν είναι κακό το Μητροπολιτικό. Τόσα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που σκίζουν τα ρούχα τους ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ μητροπολιτικό πάρκο η Φιλαδέλφεια πάλευαν για ΝΑ ΓΙΝΕΙ μητροπολιτικό πάρκο το Ελληνικό χωρίς, δυστυχώς, αποτέλεσμα. Δεν πάλευαν να γίνει άλσος ή δάσος. Μητροπολιτικό πάρκο ήθελαν να γίνει όπως αυτό της Φιλαδέλφειας που παρουσιάζεται τώρα σαν καταστροφή. Διαβάστε ΕΔΩ ένα από τα πολλά λινκ. Κοιτάξτε τις υπογραφές, σίγουρα οι ελληνικές κάτι σας θυμίζουν. Πολλές θα τις βρείτε σίγουρα και στην μάχη... εναντίον του μητροπολιτικού πάρκου Νέας Φιλαδέλφειας.
@ Μεταξύ των επιχειρημάτων υπέρ της μετατροπής του Ελληνικού σε Μητροπολιτικό πάρκο είναι ότι έπρεπε να γίνει Μητροπολιτικό πάρκο για να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Πως γίνεται λοιπόν στο Ελληνικό να λένε πως σαν Μητροπολιτικό πάρκο θα μείνει δημόσιο και στη Φιλαδέλφεια να λένε πως και καλά με πρόσχημα την ΑΕΚ ιδιωτικοποιούν το άλσος μετατρέποντας το σε... Μητροπολιτικό πάρκο. Επίσης τεράστιο ψέμα είναι βέβαια και το ότι το Αλσος θα δοθεί στο... ΤΑΙΠΕΔ. Δεν υπάρχει πουθενά ΤΑΙΠΕΔ στο ρυθμιστικό παρά μόνο στις παρόλες του Βασιλόπουλου. Το μητροπολιτικό πάρκο της Φιλαδέλφειας όπως και τα υπόλοιπα που προβλέπει το ρυθμιστικό θα ανήκουν στο ΔΗΜΟΣΙΟ. Αυτά και βέβαια υπάρχουν κι άλλα. Εδώ να συμπληρώσω επειδή υπάρχουν και πονηροί η μάλλον κουτοπόνηροι. Το ξέρω πολύ καλά πως πάλευαν να γίνει Μητροπολιτικό πάρκο για να μην περάσει στα χεριά ιδιωτών, στην περίπτωση αυτή του Λάτση, το Ελληνικό. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Μητροπολιτικό πάρκο και το ένα και το άλλο. Δεν μπορεί όπου μας συμφέρει να είναι καλό και όπου δεν μας συμφέρει κακό. Οπου μας συμφέρει να εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα και όπου δεν μας συμφέρει να ξεπουλιέται σε ιδιωτικά συμφέροντα.
@ Κάπου εδώ θέλω να ζητήσω  συγνώμη επειδή δεν γράψαμε ακόμη περισσότερες φορές την αλήθεια τις προηγούμενες μέρες επειδή πολύ απλά θεωρούσαμε γελοία τα επιχειρήματα των οικοταλιμπάν και του εν δυνάμει δημάρχου που με καθέναν που μιλάει του λέει κι άλλη άποψη. Δεν περίμενα πως θα εκμεταλλευτούν τόσο αισχρά κάτι που έγραψα, ομολογώ και σαν απάντηση - πικάρισμα στο μένος μιας ελάχιστης μειοψηφίας κατά του γηπέδου της ΑΕΚ. Ποιος ξέρει τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτούς που πολεμούν το γήπεδο της ΑΕΚ; Μακάρι να μην χρειαστεί να αποκαλυφθούν και να πάνε τα πράγματα όπως πρέπει. Πολύ σημαντικό πλέον είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενόψει της Πέμπτης με την πορεία των αναρχικών και των αντιεξουσιαστών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γιατί πάνω από όλα είναι οι ανθρωπινές ζωές. Και το να μένουν οι πολιτικές ή απολίτικες απόψεις όλων μας εκτός ΑΕΚ. Όλοι ΑΕΚ είμαστε και θα είμαστε ΠΑΝΤΑ. Και η ORIGINAL είναι από τις ελάχιστες οργανώσεις οπαδών που δεν έχει ανάγκη να απαντήσει σε κανένα γελοίο που την συνδέει για λόγους συμφέροντος με νεοναζί, φασίστες και οτιδήποτε άλλο. Απαντάει εδώ και χρόνια με έργα. Το έξω ο φασισμός από την ΑΕΚ βέβαια είναι διαχρονικό και ισχύει πάντα. Δεν είναι πολιτική άποψη. Είναι απλά ανθρώπινη. Το να είσαι αντιφασίστας απέναντι σε πραγματικούς φασίστες είναι διαχρονική αξία που στην ΑΕΚ έχει διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού εδώ και χρόνια και συνεχίζει παρά την προπαγάνδα που ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες.
@ Αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ όσους φτάσατε ως εδώ, καλή συνέχεια και φόρτσα Ελλαδάρα. Για όποιον αμφιβάλει για το παραμικρό από όσα έγραψα μπορεί να δει τους νόμους στις φωτογραφίες αμέσως κάτω από το κείμενο. Επίσης το ρυθμιστικό υπάρχει ΕΔΩ από τον... Φεβρουάριο όταν κανείς δεν έλεγε τίποτα εναντίον του γηπέδου. Από εδώ και πέρα ελπίζω πως όσοι διαβάσουν το κείμενο μπορούν ανα απαντήσουν σε όλη την γελοία προπαγάνδα που σε κάποιες περιπτώσεις πέτυχε να μας κάνει να διαφωνούμε και μεταξύ μας.
 
Ας δούμε και τις απαντήσεις των ''οικο-ταλιμπάν''.
 
Με σειρά άρθρων έχουμε αποδείξει ότι ο Τίγρης (του γλυκού νερού) δε θέλει να κατασκευάσει μόνο την περιβόητη «Αγιά Σοφιά», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, και ότι δεν του φτάνουν τα 29,1 στρέμματα, γιατί στόχος του είναι να κατασκευάσει μια μεγάλη γκάμα εμπορικών καταστημάτων, δραστηριότητας αντίστοιχης μ’ αυτή των καταστημάτων που λειτουργούν σήμερα στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Γι’ αυτό θέλει να πάρει το 5% του άλσους (483Χ5%=24,15 στρέμματα) και παράλληλα να μετατρέψει το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό Πάρκο με «ειδικές χρήσεις». Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επίσπευσε την ψήφιση  του νομοσχεδίου για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις του.
Εχουμε αποκαλύψει, ότι ο Μελισσανίδης για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν τακτικός θαμώνας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συσκεπτόταν με την πολιτική ηγεσία, προέβαλε τις απαιτήσεις του και αυτή τις ικανοποίησε με τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου. Στην αρχή, απαίτησε την άμεση εφαρμογή του άρθρου 19 του νόμου 3044/2002, δηλαδή του σχεδίου Γρανίτσα, που το ΣτΕ το 2008 με απόφασή του χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικό. Την απαίτησή του αυτή ικανοποίησε αρχικά ο ειδικός γραμματέας Δασών Γ. Αμοργιανιώτης, που έχει μεν λειψή επιστημονική κατάρτιση, όμως έχει το προσόν να ικανοποιεί παράνομες απαιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας και των καπιταλιστών, όπως καλή ώρα του Μελισσανίδη.
Οι πραγματικοί σκοποί του Μελισσανίδη, όπως αποτυπώθηκαν στο νομοσχέδιο για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια, καταβλήθηκε προσπάθεια να κρυφτούν επιμελώς, για να μην αντιδράσουν και οπαδοί της ΑΕΚ, η οποία έχει μια προοδευτική παράδοση. Αλλά και για να αποκοιμηθούν οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αφού στο μεταξύ ο Μελισσανίδης είχε φροντίσει να πάρει θετικές αποφάσεις από το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Τη δουλειά της προπαγάνδας την έκαναν, φυσικά, οι γνωστοί «υπάλληλοι» του Μελισσανίδη, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους στις οπαδικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα, οι προπαγανδιστές του Μελισσανίδη έλεγαν πως αυτός θέλει δήθεν να κατασκευάσει μόνο το γήπεδο της ΑΕΚ και ότι δε θέλει να αναπτυχθεί εμπορική δραστηριότητα. Οτι θέλει μόνο τρία στρεμματάκια από το άλσος, για να μετακινηθεί το γήπεδο μακρύτερα από τον παρακείμενο προσφυγικό οικισμό, ενώ έσκιζαν τα ρούχα τους πως το άρθρο 82 του νομοσχεδίου δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ.
Με τη συστηματική δημοσιογραφική μας δουλειά, αυτά τα ψέματα των υπαλλήλων του Μελισσανίδη αποκαλύφθηκαν σε σημαντικό κομμάτι των σκεπτόμενων οπαδών της ΑΕΚ, ενώ η έντονη δραστηριοποίηση αρχικά της Πρωτοβουλίας Κατοίκων και στη συνέχεια του διευρυμένου Συντονιστικού Κατοίκων, παρά τη συνεχή τρομοκρατία που ασκούνταν πάνω τους, άνοιξε το θέμα στο λαό της πόλης, δημιουργώντας βαθμιαία ένα θέμα που ξέφευγε από τα όρια της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γινόταν κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Οταν διαφάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσει να επιμείνει στην επαίσχυντη παρασκηνιακή συμφωνία του με τον Μελισσανίδη, που στηριζόταν στο ίδιο παραμυθάκι (άλλο το άρθρο 81, που αφορά αποκλειστικά την ΑΕΚ, και άλλο το άρθρο 82, που δεν αφορά την ΑΕΚ), οπότε η προπαγάνδα Μελισσανίδη θα έπεφτε στο κενό (όπως και έγινε τελικά), οι «υπάλληλοι» άλλαξαν προπαγάνδα και άρχισαν να προσπαθούν να ταΐσουν με άλλου είδους κουτόχορτο τους οπαδούς της ΑΕΚ, ειδικά τους οργανωμένους, που επέμεναν να λένε «εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το 81 και είμαστε ενάντια στο 82».
Η «γραμμή» πλέον είναι ριζικά διαφοροποιημένη. Το άρθρο 82 –λένε τώρα– πάει πακέτο με το άρθρο 81, γιατί μόνο έτσι θα οχυρωθεί ο Μελισσανίδης έναντι προσφυγών στο ΣτΕ, που προεξοφλούν ότι θα γίνουν για το άρθρο 81. Επίσης –λένε– μας ενδιαφέρουν να ψηφιστούν και τα άρθρα 18 και 19, που μετατρέπουν το Αλσος σε Μητροπολιτικό Πάρκο! Ομολογούν, δηλαδή, πως ο Μελισσανίδης δεν ενδιαφέρεται μόνο για το άρθρο 81, όπως παραμύθιαζαν αρχικά τους οπαδούς, αλλά για όλο το πακέτο (άρθρα 18, 19, 81 και 82), που παραδίδει το Αλσος βορά στα καπιταλιστικά συμφέροντα.
Δεν μπορούν, όμως, να το πουν αυτό, γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες. Ετσι, αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν την προπαγάνδα τους λέγοντας νέα ψέματα, προκειμένου να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους, ότι δήθεν ο Μελισσανίδης θέλει να κατασκευάσει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο και τίποτ’ άλλο.
Πριν δούμε αναλυτικά ποια είναι τα ψέματα που λένε, να απαντήσουμε στη μπούρδα, ότι δήθεν το άρθρο 82 είναι η «ασπίδα» του Μελισσανίδη, είναι αυτό που θα καταστήσει άτρωτο το άρθρο 81 στο ΣτΕ. Οποιαδήποτε προσφυγή στο ΣτΕ θα γίνει και κατά των δύο άρθρων, γιατί είναι και τα δύο αντισυνταγματικά. Ακόμη και άπειροι νομικοί (και όχι νομικοί που ασχολούνται χρόνια μ’ αυτά τα ζητήματα) μπορούν να το πουν αυτό σε όποιον τους ρωτήσει. Εμείς, βέβαια, το λέμε από την πρώτη στιγμή. Τους το είπε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου, όταν στην πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής διαφώνησε με την τότε επίσημη γραμμή του κόμματός του. Στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, το είπε και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Θεοπεφτάτου, που παρουσίασε τη νέα (κατόπιν ανάποδης κωλοτούμπας) γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ: «Το άρθρο 81 όπως και το άρθρο 82 είναι αδελφάκια». Στο ΣτΕ, λοιπόν, θα καταπέσουν και τα δύο, γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο και είναι το ίδιο αντισυνταγματικά.
Κάποιος Κ. Κετσετζόγλου, που έχει αναλάβει να πλασάρει τη νέα προπαγάνδα Μελισσανίδη από τα οπαδικά Μέσα, προσπαθεί να ρουμπώσει στο ψέμα τους νεαρούς οπαδούς της ΑΕΚ, για να τους κρατήσει στο «μαντρί». Ψέμα και παραπληροφόρηση, πάντα σε συνδυασμό, συνθέτουν ένα αηδιαστικό χαρμάνι, με το οποίο, δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι ν’ ασχοληθούμε.
Δεν μπορεί να γίνει στο χώρο της ΑΕΚ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ, ενώ το άρθρο 81 αναφέρει «πως για να φτιάξει η ΑΕΚ το μουσείο της Προσφυγιάς και τα ελάχιστα ΔΙΚΑ ΤΗΣ καταστήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει συντελεστή έως και 15% του ανώτερου της περιοχής που ορίζεται στο 1,2. Από αυτό το 1,2 λοιπόν η ΑΕΚ θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το 0,18! Οσο φτάνει δηλαδή για το μουσείο, για το κουρείο, το χαμάμ, την μπουτίκ κτλ. Αυτό λοιπόν το πήραν και το διαστρέβλωσαν αυτοί που κοροϊδεύουν τον κόσμο και λένε πως ο νόμος δίνει στην ΑΕΚ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 15% συντελεστή! Δηλαδή ότι θα έχει ειδικά η ΑΕΚ 1,38 συντελεστή για να χτίσει... εμπορικά κέντρα όπως λέει το παραμυθάκι τους. ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. Αυτοί είναι και αυτά είναι τα επιχειρήματά τους αδέρφια μου».
Εμείς, βέβαια, ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι ο Μελισσανίδης θέλει να κατασκευάσει πολυκατάστημα ή υπεραγορά (σούπερ μάρκετ). Και δεν το ισχυριστήκαμε, γιατί εμείς δεν κάνουμε κιτρινισμό και δεν εκμεταλλευόμαστε την άγνοια των ανθρώπων, όπως κάνουν οι διάφοροι υπαλληλίσκοι.
Υποστηρίξαμε και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε, ότι ο Μελισσανίδης θέλει να κατασκευάσει εμπορικά καταστήματα που θα καλύπτουν όλη τη γκάμα των δραστηριοτήτων των καταστημάτων που υπάρχουν στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Αυτό δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά πρώτον από το άρθρο 17 του νόμου 4258 (δημοσιεύτηκε στις 14 Απρίλη του 2014 στο ΦΕΚ) και δεύτερον από το άρθρο 81 παρ. 4β του νομοσχέδιου για το Ρυθμιστικό, που ο εν λόγω σκόπιμα δεν την παραθέτει ολόκληρη, για να ισχυρίζεται ότι η ΑΕΚ (ποια ΑΕΚ; ο Μελισσανίδης) θέλει να κατασκευάσει «ελάχιστα ΔΙΚΑ της καταστήματα».
Ιδού τι προβλέπει η εν λόγω παράγραφος:
«β) Επιτρεπόμενες  χρήσεις γης
αα) Αθλητικές  χρήσεις… καθώς και οι ακόλουθες συμπληρωματικές  λειτουργίες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους: πολιτιστικές χρήσεις (όπως μουσεία), χώροι αναψυχής, εμπορικά καταστήματα (με εξαίρεση τις υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα) και καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, εκθεσιακοί χώροι, εστιατόρια. Ο ανώτατος συντελεστής των ανωτέρω επιτρεπόμενων χρήσεων για τις συμπληρωματικές λειτουργίες,  δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 15% του ανώτατου επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης».
Είναι «ελάχιστα καταστήματα» αυτά που περιγράφονται με γενικές διατυπώσεις στο νομοσχέδιο; Πόσο μικρή είναι, άραγε, η αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 0,18; Συντελεστής δόμησης 0,18 σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (που είναι η έκταση που παραχωρείται με το άρθρο 81), σημαίνει συνολικά κτίσματα 5241,78 τετραγωνικών μέτρων! Μπορεί, λοιπόν, ο καθένας να καταλάβει πόσο «ελάχιστα» θα είναι τα καταστήματα που θα κατασκευαστούν σε μια κατασκευή τόσων χιλιάδων τετραγωνικών.
Ομως ο Μελισσανίδης θεωρεί ανεπαρκή τα 5241,78 τ.μ. προκειμένου να καλυφθεί όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει σχεδιάσει η οικογενειακή του επιχείρηση, έτσι που η μπίζνα του γηπέδου να είναι κερδοφόρα. Αυτό είναι το κεντρικό πρόταγμα του Μελισσανίδη και όχι η κατασκευή του γηπέδου, όπως με αφέλεια νομίζουν οι νεαροί οπαδοί της ΑΕΚ.
Γι’ αυτό στο νομοσχέδιο για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια της Αθήνας και της  Θεσσαλονίκης, όταν στις 17 Μάρτη του 2014 δημοσιοποιήθηκε για να γίνει η περιβόητη διαβούλευση, είχαν συμπεριληφθεί μόνο το άρθρο 82 και τα άρθρα για τη μετατροπή του Αλσους της Φιλαδέλφειας (και όχι μόνο) σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Το άρθρο 81 προστέθηκε εκ των υστέρων, όταν το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή. Τι αποδεικνύει αυτή η… λεπτομέρεια, την οποία κρύβουν επιμελώς οι προπαγανδιστές του Μελισσανίδη; Αποδεικνύει ότι αυτός είχε βάλει στόχο να πάρει το 5% του Αλσους της Ν. Φιλαδέλφειας, δηλαδή 24,15 στρέμματα, για να έχει συνολικά 50,75 στρέμματα. Σ’ αυτή την περίπτωση, η οικογενειακή επιχείρηση θα μπορεί να χτίσει για εμπορικές χρήσεις (50.750Χ0,18=) 9.135 τετραγωνικά μέτρα! Και επειδή για να μετατρέψει το Αλσος σε «Μόντε Κάρλο», όπως ο ίδιος έχει πει, δε φτάνουν ούτε τα 9.135 τ.μ., προστέθηκαν και τα άρθρα για τη μετατροπή του Αλσους σε Μητροπολιτικό Πάρκο, έτσι που να μπορέσει να αυξήσει και άλλο τη δόμηση για εμπορικές χρήσεις.
Το άρθρο 82, λοιπόν, είναι κλειδί για την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Μελισσανίδη. Τότε γιατί στη συνέχεια προστέθηκε το άρθρο 81;
Γιατί πρέπει (ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου) να εκδοθούν δύο διοικητικές πράξεις από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που δεν είναι τόσο εύκολο, ενώ ως διαδικασία είναι επιπλέον και χρονοβόρα. Με το άρθρο 81 παρακάμπτεται (παράνομα φυσικά) η έκδοση των δύο διοικητικών πράξεων για την αρχική έκταση των έξι στρεμμάτων, ώστε να κερδίσουν χρόνο. Το άρθρο 81 προστέθηκε για να μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του γηπέδου, όταν ο Μελισσανίδης θα είναι έτοιμος γι’ αυτό, και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της κατασκευής, να πάρουν και το 5% του Αλσους.
Οι οπαδικές ιστοσελίδες απέκτησαν τις τελευταίες μέρες και… νομομαθείς! Σερβίρουν, λοιπόν, στους οπαδούς –για να φαίνονται αληθοφανείς οι ισχυρισμοί ότι το άρθρο 82 πρέπει να ψηφιστεί ως «ασπίδα» για το άρθρο 81– πως το άρθρο 82 προστέθηκε επειδή υπήρχε το άρθρο 52 του νόμου 998/1979 (βασικός δασικός νόμος), που καταργήθηκε με την παρ. 9 του άρθρου 18 του νόμου 1734/1987. Οι υπάλληλοι του Μελισσανίδη είναι και ανεπαρκείς και ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί καταργήθηκε μεν το άρθρο 52 του νόμου 998/1979, αλλά η δυνατότητα κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων απαγορεύτηκε για τα άλση και δόθηκε η δυνατότητα κατασκευής τους μόνο σε δημόσιες δασικές εκτάσεις. Ιδού η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του νόμου 1734/1987:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ'

Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν δασικές εκτάσεις

1. Παραχωρήσεις δημόσιων δασών απαγορεύονται. "Εξαιρούνται παραχωρήσεις για τη δημιουργία εγκαταστάσεων ορειβασίας και χειμερινού αθλητισμού, καθώς και περιπτέρων ή ξενώνων για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων αυτών, σχολικών κτιρίων, « βοτανικών κήπων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.) και των νοσοκομείων του άρθρου 13 παρ. 10 του Ν. 2889/ 2001»." Στην ίδια εξαίρεση περιλαμβάνεται η διενέργεια μεταλλευτικών και λατομευτικών εργασιών, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις του Νόμου. 998/1979. Η εξαίρεση δεν ισχύει για τους πυρήνες των εθνικών δρυμών.
Τι διαπιστώνουμε από την παράγραφο αυτή;
Πρώτον, ότι δεν επιτρέπεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα άλση. Επιτρέπεται μόνο σε δημόσιες δασικές εκτάσεις.
Δεύτερον, ότι ορίζεται συγκεκριμένα ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται να κατασκευαστούν στις δημόσιες δασικές εκτάσεις. Είναι αθλητικές εγκαταστάσεις για ορειβασία και για χειμερινό αθλητισμό και τίποτα περισσότερο. Δηλαδή, με το άρθρο 13 του νόμου 1734 του 1987 απαγορεύεται η κατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων σε άλση και σε δάση και δασικές εκτάσεις. Τελεία και παύλα.
Δεν μπορεί, λοιπόν, το υπαλληλικό προσωπικό του Μελισσανίδη, να κρύβει τις πραγματικές προθέσεις του. Οτι, δηλαδή, δε δίνει δεκάρα τσακιστή για την ΑΕΚ και τον πόθο των οπαδών της να ξαναποκτήσει το γήπεδό της, αλλά η οικογενειακή του επιχείρηση θέλει να κατασκευάσει γήπεδο μόνο με την προϋπόθεση ότι θα της δοθεί η δυνατότητα να κατασκευάσει το «Μόντε Κάρλο» της, εμπορικές χρήσεις δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που θα της αποδίδουν τεράστια καπιταλιστικά κέρδη.

Για να τους ξεζουμίζει με τα διαρκείας

Κοροϊδεύει τους ΑΕΚτζήδες ο Μελισσανίδης

Στη διπλανή σελίδα αποκαλύπτουμε ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του Μελισσανίδη: όχι ένα γήπεδο με περιορισμένες εμπορικές χρήσεις, αλλά ένα φαραωνικό σχέδιο μετατροπής του Αλσους σε «Μόντε Κάρλο», με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χρήσεων. Είναι, όμως, έτοιμος να ξεκινήσει ένα τέτοιο σχέδιο;
Οπως θα αποδείξουμε στη συνέχεια, ακόμη και αν δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, ο Μελισσανίδης δεν σκοπεύει αυτή την περίοδο να ξεκινήσει ούτε την κατασκευή του γηπέδου, γιατί δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για κάτι τέτοιο.
Πολλοί αναρωτήθηκαν, πώς είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να αναπτύξει μια μεγάλη μπίζνα σε μια γειτονιά, να ξαμολάει μπράβους για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της γειτονιάς, επειδή αντιτίθεται στα σχέδιά του. Οι ίδιοι εξέφρασαν αμφιβολίες κατά πόσο ο Μελισσανίδης προτίθεται να ξεκινήσει το γήπεδο και γι’ αυτό –είπαν– στήνει επεισόδια, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για ν’ απεμπλακεί. Ετσι ακριβώς είναι, με μια προσθήκη. Στήνει τραμπουκισμούς κατά των κατοίκων για δύο λόγους: πρώτο, για να κρατήσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τη μάζα των οργανωμένων οπαδών και δεύτερο επειδή θέλει να βάλει το πόδι του στη Φιλαδέλφεια, αναπτύσσοντας μελλοντικά τη μεγάλη μπίζνα που έχει σχεδιάσει. Γήπεδο, πάντως, τώρα δεν πρόκειται να ξεκινήσει κι αυτό το αποδεικνύουν τα οικονομικά στοιχεία. Κάποια πράγματα είναι απλή αριθμητική. Κι η απλή αριθμητική δεν επιδέχεται δεύτερων αναγνώσεων.
Το έργο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του, θα κοστίσει περίπου 80 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ). Απ’ αυτά, τα 30 εκατ. θα τα βάλει η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», τα 20 θα τα βάλει η Περιφέρεια Αττικής και τα υπόλοιπα θα εξασφαλιστούν με τραπεζικό δανεισμό. Για να πάρει τα λεφτά από την Περιφέρεια και για να βρεθεί τράπεζα να δώσει δάνεια, θα πρέπει το έργο να έχει ξεκινήσει και να έχει προχωρήσει. Αρα, η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» θα πρέπει να βάλει πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο έργο, για να μπορέσει να αντλήσει τα λεφτά της Περιφέρειας και να τη δανείσουν οι τράπεζες. Εχει λεφτά η εταιρία της οικογένειας Μελισσανίδη για να ξεκινήσει και να προχωρήσει το έργο;
Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Μελισσανίδη είναι 1 εκατ. ευρώ. Τις 985.000 φέρεται να τις έβαλε ο υιός Μελισσανίδης και τις υπόλοιπες 15.000 δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Παππάς. Δηλαδή, ένας από τους καπιταλιστές σωτήρες της ΑΕΚ συμμετέχει στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο με ένα χιλιάρικο, όσο και διάφοροι «μπροστινοί» του Μελισσανίδη! Η εταιρία, βέβαια, προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας το φιλόδοξο σχέδιο να μαζέψει άλλα 29 εκατ. ευρώ, ώστε μαζί με το αρχικό κεφάλαιο να φτάσει τα 30 εκατ. και να μπορεί να ξεκινήσει το έργο. Απ’ αυτά τα 29 εκατ., όπως ανακοινώθηκε, τα 9 θα τα βάλει και πάλι ο υιός Μελισσανίδης, ενώ τα 20 θα μαζευτούν από «το λαό της ΑΕΚ».
Ο απλός λαός, βέβαια, δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Υποτίθεται, όμως, ότι διάφοροι «επώνυμοι» ΑΕΚτζήδες, με αγνά αισθήματα και άδολη συγκίνηση για την «επιστροφή στα πάτρια», θα έχωναν από 4-5 εκατ. έκαστος. Κυκλοφορούσαν και ονόματα από τα παπαγαλάκια που διεκπεραιώνουν την προπαγάνδα του Μελισσανίδη προς τους οπαδούς. Τα έχωσαν;
«Απογοητευτική για τα δεδομένα της ΑΕΚ είναι η συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της “Δικέφαλος 1924 ΑΕ” μέχρι σήμερα. Η εταιρία έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για ΑΜΚ 29 εκατομμυρίων με δημόσια προσφορά. Η άδεια αυτή θα ισχύει για 2 χρόνια. Οπως έχουμε ενημερωθεί, τα μισά κέρδη από τα εισιτήρια διαρκείας τόσο της περιόδου που ολοκληρώθηκε, όσο και αυτής που θα ξεκινήσει θα δοθούν για την χρηματοδότηση της “Αγιά Σοφιάς”, με τους οπαδούς που αγόρασαν και θ’ αγοράσουν διαρκείας να μετατρέπονται σε μετόχους. Ωστόσο, σχετική ενημέρωση για την πορεία της ΑΜΚ δεν υπάρχει, άρα τα πράγματα μάλλον δεν πάνε πολύ καλά».
Αυτά έγραφε πριν από λίγο καιρό οπαδικό σάιτ (http://aek24hours.gr/wp/?p=8422), ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η παράταση της περιόδου αγοράς μετοχών για ένα μήνα, χωρίς καμιά ενημέρωση για το πόσα λεφτά έχουν μαζευτεί. Αντίθετα, την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκαν οι τιμές των διαρκείας της ερχόμενης περιόδου, «τσιμπημένες» κατά 50 ευρώ σε σχέση με πέρσι (εκτός απ’ αυτά στις θύρες των «φανατικών», που έμειναν στην ίδια τιμή, για ευνόητους λόγους). Πέρα από τη μπίζνα με τον χορηγό ΟΤΕ TV (ο κάτοχος διαρκείας θα έχει 25% έκπτωση τον πρώτο χρόνο της συνδρομής!), ο Μελισσανίδης ανακοίνωσε ότι φέτος θα πάνε στο μετοχικό κεφάλαιο για το γήπεδο το 80% των εσόδων από τα διαρκείας!
Κοντολογίς, το «όραμα» του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια έχει γίνει ένα καταπληκτικό διαφημιστικό κόλπο, για να «ξεψειρίζει» ο Μελισσανίδης τους ΑΕΚτζήδες, πουλώντας τους τα διαρκείας σε τιμές… Μπαρτσελόνας και καλύπτοντας με τις εισπράξεις τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος (μανατζαραίοι, προπονητές, παίχτες κτλ.).
Τα περσινά διαρκείας της ΑΕΚ, που έπαιζε Γ’ Εθνική, ήταν ακριβότερα απ’ αυτά του ΠΑΟ, που έπαιζε Α’ Εθνική, και λίγο φτηνότερα απ’ αυτά του Ολυμπιακού, που έπαιζε Α’ Εθνική και Champions League! «Ντοπαρισμένοι» από το «όραμα-γήπεδο», 12.885 ΑΕΚτζήδες αγόρασαν διαρκείας και ο Μελισσανίδης πρέπει να έβαλε στο ταμείο τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ! Τα μισά πήγαν, υποτίθεται, στο μετοχικό κεφάλαιο της οικογενειακής επιχείρησης του Μελισσανίδη. Μετοχές οι κάτοχοι των διαρκείας δεν είδαν, αλλά και να πάρουν κάποια στιγμή (έχει ήδη αρχίσει η γκρίνια) δε θα είναι παρά ένα κωλόχαρτο, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει η ίδια ενθουσιώδης διάθεση και φέτος, με τα ακριβότερα εισιτήρια, όμως λεφτά για να συμπληρωθούν τα 30 εκατ. του μετοχικού κεφάλαιου δε βγαίνουν ούτε με τα διαρκείας 10 χρόνων.
Ο Λάτσης, που ήθελε να χτίσει το Mall, το έχτισε παράνομα, παρά τις προσφυγές στο ΣτΕ. Κι όταν οι προσφυγές εκδικάστηκαν, το ΣτΕ απεφάνθη ότι είναι μεν παράνομο, όμως αποτελεί τετελεσμένη κατάσταση και δεν μπορεί να γκρεμιστεί. Ο Μελισσανίδης, που δεν έχει τα λεφτά να ξεκινήσει, προσπαθεί να ρίξει σε άλλους την ευθύνη για να ελέγχει το «πόπολο» και να εξακολουθεί να «βασιλεύει», «ξεψειρίζοντάς» το διαρκώς.

Όποιος διαβάσει προσεκτικά τα δύο αυτά άρθρα (ας κάνει τον κόπο, παρά το μέγεθός τους), θα καταλάβει το τι θέλει να κάνει ο Μελισσανίδης, που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ, αλλά και το γιατί είναι παραμύθια αυτά που λέγανε παλιότερα κάποια αεκάκια ότι ''άλλο το άρθρο 81 και άλλο το άρθρο 82''. Ή μήπως δεν μας το έλεγε η ''ΠΛΕΟΝ αυτοχηματοδοτούμενη και πλήρως ανεξάρτητη ΠΙΑ'' ΦΛ-original πριν λίγο καιρό;
 
Όσον αφορά άλλες δραστηριότητες, βλέψεις, σχέδια, δουλειές διαφόρων μεγαλοεπιχειρηματιών ανά την επικράτεια (άρθρο 82), φυσικά και είμαστε κάθετα αντίθετοι, αρνητικοί και ενίοτε στο πλευρό όσων αντιστέκονται σε τέτοιες βλέψεις. Επίσης θεωρούμε τον οποιονδήποτε συσχετισμό του άρθρου 81(που αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚΑΡΑΣ μας στην Νέα Φιλαδέλφεια) με το άρθρο 82 (που αφορά επιχειρηματικά σχέδια και ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας ανά την επικράτεια από οποιονδήποτε) βρώμικο, ύπουλο και καθοδηγούμενο…
 
Tώρα τι θα βγείτε να πείτε ρε αεκάκια της Φλ-original που ο Κετσετζόγλου-ΧΕΣΕτζόγλου σας γράφει φόρα παρτίδα πως ''άρθρο 81 δίχως άρθρο 82 δεν υπάρχει''; Ποιος είναι άραγε ο βρώμικος, ο ύπουλος και ο καθοδηγούμενος;

Σχόλια

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

αφού υπάρχουν ηλίθιοι γαύροι που παίρνουν τηλέφωνο στα ραδιόφωνα και ειδικά στα "ανεξάρτητα",καλά κάνει και τους ειρωνεύεται ο κάθε Κεσκεσε-τζογλου.

Γενικότερα τα έχουμε ξαναπεί:Χανούμι ίσον συμπλεγματική προσωπικότητα.Τέλος.

Εικόνα Count Cagliostro

Θυμάμαι τον Χασετζόγλου παλιότερα στο μπορντέλλο της Δαβάκη σε κάτι μεταμεσονύχτιες εκπομπές να το παίζει πολύ βαρύς κι ασήκωτος και φυσικά μέγας είρων εναντίον των ολυμπιακών που έπαιρναν τηλέφωνο. Μέχρι εκεί όμως.

Δεν περίμενα να ξευτιλιστεί όμως με τέτοιες μαλακίες που αποδεικνύουν πως πρόκειται για άλλον έναν ΑΡΔ. Αναρωτιέμαι αν τα μ#$%)πανα οι Αεκτζήδες που τρέχουν πίσω από τον Μελισσανίδη είναι οι ίδιοι που έτρεχαν πίσω από πασίγνωστο σουβλατζή/νονό (χαχαχαχα) της πλατείας Εξαρχείων πάλι για να κανονίσουν "κτηματομεσιτικά" θέματα της περιοχής...

Άϊντε γιατί έχει παρατραβήξει το παραμυθάκι με την Ορίτζιναλ περί ανεξαρτησίας της σε σχέση με εμάς "τα πρόβατα του Μαρινάκη", γαρνιρισμένο φυσικά από πεσίματα του στυλ "ωωωωωω, τι σας κάναμε τότε στην τάφρο του ΟΑΚΑ 10 εναντίον 50". Γενικά με εκνευρίζει που η ανυπαρξία τους επιχειρείται να παρουσιαστεί ως κάτι εναλλακτικό στο "μονδέρνο ποδόσφαιρο", κάτι "αυθεντικό", για την ομάδα "που έπαιξε την καλύτερη μπάλλα την δεκαετία του 90" (Κωλο-ΑΡΔ τέτοιες παπαριές γράφεται ακόμη και σήμερα και έρχονται και οι νεόγαυροι και τις παπαγαλίζουν για να το παίξουν ιστορίες στις μαλακοπαρέες τους).

Εικόνα vagio

Δεν καταλαβαινεις ενα πραγμα: Ειναι διαφορετικο να εισαι αεκ. Τελειως διαφορετικο ομως! Ενα παραλληλο συμπαν, κατι τετοιο.

Εικόνα Count Cagliostro

*γράφετε κι όχι γράφεται, γαμώτο μου!!!Με επηρέασαν οι ΑΡΔ, το ορκίζομαι!!!