ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ: 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 1978



Ο Ιούλιος είναι ο κατεξοχήν μήνας των μεταγραφών στο ποδόσφαιρο και φυσικά σε όλα τα αθλήματα. Πολλές μεταγραφές έχουν γίνει στη χώρα μας, που προκάλεσαν τεράστια αίσθηση. Τον ντόρο όμως που έκανε η μετακίνηση του Δεληκάρη το 1978 από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟ, είναι αμφίβολο αν τον πλησίασαν, έστω, αντίστοιχες προγενέστερες ή μεταγενέστερες προσθήκες στα ρόστερ όλων των μεγάλων ομάδων. Έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε την ιστορία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Σήμερα θα εστιάσουμε στην υπογραφή του συμβολαίου του με τον ΠΑΟ.
 
Ιούλιος του 1978 λοιπόν και για ένα ακόμη καλοκαίρι, το μέλλον του Δεληκάρη στον Ολυμπιακό μοιάζει αβέβαιο. Οι περισσότεροι γαύροι θεωρούν πως για μία ακόμη φορά, ο αγαπημένος τους παίκτης κάνει νάζια και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στην ομάδα, όπως συνέβαινε από τα χρόνια του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ακόμη. Οι διοικήσεις Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έχουν συμφωνήσει αρκετούς μήνες πριν στο να μην χτυπήσει ο ''βαλιτσοφόρος'' Μαντζεβελάκης τον παίκτη, κάτι που θα μπορούσε να γίνει επειδή με το τότε ισχύον καθεστώς των μεταγραφών, ποδοσφαιριστής που έκλεινε οκταετία σε μία ομάδα μπορούσε να μεταπηδήσει σε μία άλλη, αρκεί να κατέβαλε η νέα του ομάδα στην παλιά το προβλεπόμενο αντίτιμο (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-1-1978
 
 
 
 
Τα επαναλαμβανόμενα πειθαρχικά παραπτώματα του Δεληκάρη υποχρεώνουν τη διοίκηση του Ολυμπιακού να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό 2 ετών, μία ποινή που θα ''πέσει'' στο μισό μετά από ενέργειες του παίκτη και προσφυγές του στα αρμόδια όργανα. Αυτή η ποινή οξύνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών και η φημολογία για την ομάδα που θα κινηθεί για να τον αποκτήσει από τον Ολυμπιακό, εντείνεται. Η διοίκηση Ηρακλή Τσιτσαλή προσπαθεί να προσεγγίσει το Δεληκάρη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4-7-1978
 
 
 
 
 
Στον Τύπο αναπτύσσεται μία παραφιλολογία πως ο Μπάρλος της ΑΕΚ έχει κλείσει τον παίκτη. Ο Δεληκάρης το διαψεύδει, αλλά απαιτεί από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να του ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, αλλιώς αποκλείει κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-7-1978
 
 
 

Δυο μέρες μετά, ο Δεληκάρης ενημερώνει τη διοίκηση του Ολυμπιακού πως θα κάνει χρήση της οκταετίας. Αυτό φυσικά προϋποθέτει συμφωνία του με άλλη ομάδα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-7-1978
 
 
Το ''ΦΩΣ'' δημοσιεύει κάποιες πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά των συντακτών του, για συμφωνία του παίκτη με τον ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-7-1978
 
 
Τότε σκάει η βόμβα. Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 1978 μαθαίνει όλη η Ελλάδα πως ο Δεληκάρης είναι πλέον παίκτης του ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-7-1978
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Από την στιγμή που η διοίκηση του ΠΑΟ κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το καθορισθέν ποσό, η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για να ακυρώσει τη μεταγραφή. Θα το εισέπραττε και τέρμα. Το ''ΦΩΣ'' έκανε λόγο για τέλος εποχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά το σημαντικό ήταν άλλο. Αυτό εδώ.
 
 
Ο Δεληκάρης, παίκτης-σύμβολο για μία ολόκληρη γενιά Ολυμπιακών, δεν υπέγραψε απλώς στον ΠΑΟ. Μοίρασε γραπτή δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου (δεν τα'πε δηλαδή προφορικά σε κάποιους δημοσιογράφους, ώστε να μπορεί να την κάνει γυριστή αργότερα και να πει ''παραποιήσανε τα λεγόμενά μου''), με την οποία ενημέρωνε τον κόσμο πως αν και είχε προτάσεις από διάφορες ομάδες, επέλεξε τον ΠΑΟ λόγω του συναισθηματισμού του. Την δημοσίευσαν όλες οι εφημερίδες. Την παραθέσαμε από ''ΤΑ ΝΕΑ'' στο παρελθόν, την βάζουμε κι από την ''ΗΧΩ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-7-1978
 
 
 
 
Αυτό ήταν. Έτσι γράφτηκε η ιστορία. Ακόμη και σήμερα πολλοί γαύροι αναρωτιούνται το γιατί δεν βγήκε ποτέ να εξηγήσει ο Δεληκάρης τους λόγους που τον οδήγησαν στο να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟ. Ψάχνουν να βρουν κάποιο μυστικό που δεν έχει αναφερθεί πουθενά και το οποίο θα δικαιολογήσει στα μάτια τους την στάση του ειδώλου τους. Τα σενάρια συνωμοσιολογίας που πλάθονται έχουν φυσικά την πλάκα τους, αλλά είναι ανεκτά αφού οι δημιουργοί τους σκέφτονται καλοπροαίρετα. Δεν θέλουν να δουν το ίνδαλμα της νιότης τους με τα πράσινα (και μάλιστα να τους λέει πως τα φόρεσε για συναισθηματικούς λόγους). Γι'αυτούς ο Δεληκάρης δεν φόρεσε ποτέ τα πράσινα. Δεν μπορούν να δεχτούν πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγει δημοσίως ο Δεληκάρης και να παραδεχτεί ότι ''για 100 ευρώ εγώ πουλάω και τη μάνα μου ρε κορόιδα, γελάω με το πώς φανατίζεστε με την μπάλα, μαλάκες''. Το πρόβλημα φυσικά δεν το έχουν αυτοί οι καλοπροαίρετοι Ολυμπιακοί. Το πρόβλημα το έχει το παραδόπιστο σκουπίδι που ακούει στο όνομα Δεληκάρης...
 
Υ.Γ. Όπως βλέπουμε εδώ
 

 
και εδώ
 

 
την ημέρα που έβαλε για πρώτη φορά τα πράσινα στη Λεωφόρο ο Δεληκάρης, προπονήθηκε μαζί του ο Λεμονής. Ο γνωστός sir Takis Lemonis. Ως παίκτης του ΠΑΟ. Δύο μέρες αργότερα η τότε διοίκηση του Ολυμπιακού, χολωμένη από το χουνέρι που της έκανε ο Μαντζεβελάκης, χάλασε τη μεταγραφή Λεμονή στον ΠΑΟ και έτσι τον απέκτησε ο Θρύλος. Μία φορά πάντως έβαλε τα πράσινα και ο sir Takis...

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Μα καλά τώρα τί σχέση είχε ο πάλαι ποτέ νούμερο ένα παίχτης στον κόσμο με τον καλύτερο φριστάηλερ; Ο Ζιοβάνι ήτανε μόνο για τα μισάωρα που θα'χε με κάποιο τρόπο τσιτωθεί από πριν (Ριζούπολη,3-2 εντός με ΠΑΟΚ, Λα Κορούνια εντός το 2004 άντε και Μόλντε-Ρεάλ το 99).
Ο Ριβάλντο στο ρόλο που έπαιζε επί Μπάεβιτς θα μπορούσε να ξανακληθεί στην Εθνική Βραζιλίας. Παίχτης με σκοράρισμα εντός κι εκτός περιοχής σε επίπεδο φορ παγκόσμιας κλάσης, πάσα τελική και στημένα το μόνο που ήθελε ήτανε καθαρό μυαλό και δυνάμεις. Σε παρόμοιο ρόλο, κι αφού πλέον θα'χε φύγει όλη η σκουριά απ'τη διετή αποχή, θα'χε γράψει 30 γκολ το 2005. Αντ'αυτού παρίστανε το Ριβάλντο της Λα Κορούνια επί Σόλιντ και μας έβγαζε την ψυχή.
Εγώ περιόρισα την κριτική στα Μπαγεβιτσικά του 2005, η προσωπικότητά του εν γένει μου είναι αδιάφορη -αν και δεν έχω αρνητική άποψη γι' αυτόν. Όταν η ομάδα προέρχεται από σεζόν δίχως τίτλους το νταμπλ είναι πετυχημένο όπως και να έρθει, που αν δεν υπήρχε η τιμωρία του Καραϊσκάκη και οι σαχλαμάρες του Ζιοβάνι στο εντός με την ΑΕΚ θα'χε έρθει πολύ εύκολα αλλά για χάρη της κουβέντας ας πούμε ότι έκανε εγκλήματα. Αλλά κυριότερα όταν η ομάδα προέρχεται από 3 συνεχόμενες τελευταίες θέσεις στον όμιλό της στην Ευρώπη, χρονιές απίστευτα μίζερες, και κάνει τη χρονιά του 2004 (τρίτη φορά στην ιστορία μας τότε παίζαμε άνοιξη Ευρώπη) και διώχνεις τον προπονητή (με τον οποίο έχεις παρεμπιπτόντως 2/3 χρονιές που έχεις παίξει άνοιξη και την καλύτερη συνολικά Ευρωπαϊκή χρονιά) για να φέρεις άλλον που θα κάνει την Ευρωπαϊκή υπέρβαση (αυτά ακριβώς έγραφε η ανακοίνωση) για να ξαναβγείς τελευταίος και καταϊδρωμένος ε τότε έχεις κάνει σοβαρό λάθος.Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.Δε σώζεται αυτό με κανένα επιχείρημα, ούτε το υποθετικό ότι αν ήταν ένας πιο καταξιωμένος απ'το Σόλιντ.Ο Βαλαβέρδε πρώτη χρονιά αποκλείστηκε απ'την Ανόρθωση, ο νυν απ'τη Λεβάντε.Τη Σαραγόσα όμως την πέρασε ο πρίγκηπας του ποδονίφτη κατευθείαν.Άλλωστε ούτε εσύ δε νομίζω να αμφιβάλλεις ότι με Μπάγεβιτς θα'χε πάρει τουλάχιστον την τρίτη θέση και τις δυο χρονιές.Όπως δε νομίζω να αμφιβάλλει και κανείς ότι αν είχε μείνει το 99 για 3-4 χρόνια ακόμα αυτός ο μη διεθνώς καταξιωμένος προπονητής θα'χαμε φτάσει σε κάποιον τελικό ή ημιτελικό.

Εικόνα savvas gridlock

Για'μένα ο Μπάγεβιτς του 2004-05 ήταν ανώτερος προπονητής του Λεμονή, του Προτάσοφ, του Αλέφαντου και του Σόλιντ, αλλά δεν ήταν κατάλληλος για τον πάγκο μας. Ήθελα να φύγει και να έρθει καλύτερος προπονητής, όχι ο Σόλιντ. Η ΑΕΚ το 2006 έφερε το Φερέρ και αργότερα το Χιμένεθ. Ο νούμερο ένα στον κόσμο (για'μένα) Φαν Χάαλ δούλευε για χρόνια στην Άλκμααρ. Δεν είναι δύσκολο να προσεγγίσεις κάποιον καταξιωμένο ή φέρελπι προπονητή από καλό πρωτάθλημα. Χρειάζεται όμως να πειστεί πως θα δουλέψει επαγγελματικά στο νέο του περιβάλλον κι αυτό ήταν το αιώνιο μείον του Σωκράτη. Το 1999, στο ματς με τη Γιουβέντους, εγώ πείστηκα πως ο Μπάγεβιτς έπιασε το ταβάνι του. Είχαμε πάρα πολλή τύχη (και αξία φυσικά) για να φτάσουμε να παίζουμε την πρόκριση στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά με καλύτερη διαχείριση από τον πάγκο θα την παίρναμε. Δεν πιστεύω λοιπόν πως αν έμενε ο Μπάγεβιτς για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό θα παίζαμε τελικό ΟΥΕΦΑ ή πόσω μάλλον Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα είναι υποθετική η κουβέντα, αλλά η μεθοδολογία του στις προπονήσεις και ο τρόπος που (δεν) διάβαζε τα ματς από τον πάγκο, ήταν μειονεκτήματα που τη σήμερον ημέρα θα κόστιζαν αρκετά. Συνολικά πάντως, παρά το ότι έκανε πολλά λάθη από τον πάγκο και παρά το ανεπίτρεπτο φάουλ με το Μιχάλη, στο ματς με την ΑΕΚ το 2005, το πρόσημό του είναι 100% θετικό. Ιδιαίτερα η ομάδα που έφτιαξε με Έλληνες παίκτες την τριετία 1996-99 είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία μας.

Εικόνα tsalouxidis

Ο Μπάγιεβιτς όπως και κάθε άνθρωπος θέλει εμπειρίες.Μην ξεχνάς ότι το 99 έπαιζε πρώτη φορά στη ζωή του σε προημιτελικό ΤΣΛ.Μπορεί να βούιζε το κεφάλι του απ'το άγχος.Δε γεννάται θέμα ότι ένας θεληματικός προπονητής με ικανότητες αν ξαναέπαιζε αυτό τον αγώνα θα είχε ψαχουλέψει το κάθε τι για να το κερδίσει.Θέλει συνήθεια για να βγάλεις το επίπεδό σου.Το σημαντικό για τα ματς με Γιουβέντους είναι ότι σε μια διάρκεια 180 αγωνιστικών λεπτών ο Ολυμπιακός, των 11 κατ'ουσίαν γηγενών, ήταν καλύτερος απ'αυτούς μάλλον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δε μιλάμε τώρα για ένα σκέτο όνομα Γιουβέντους, Ζιντάν στα 28 του, Ιντζάγκι, Ντάβιντς κτλ. Κι αν έπρεπε να δείξω κάποιον για τον αποκλεισμό ε θα σου έλεγα το Δημητράκη που σε δυο ματς ένα γκολ δεν το'βγαλε. Ο Ραμπούλα το 2-0 το'βγαλε.
Η ομάδα του 1996-1999 δεν είναι απλώς μια απ'τις μεγαλύτερες στην ιστορία μας, είναι ομάδα σωτήρια για ΤΗΝ ιστορία μας.Εγώ μιας και ήμουνα 4χρονος όταν το'χε πάρει ο Παναγούλιας, έχει χαραχτεί μέσα μου η κατάσταση προ Μπάεβιτς η οποία ήταν οικτρή στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής (σίγουρα θα'χεις στο αρχείο σου τη δήλωση του Κόκκαλη στο ΦΩΣ "αν αποτύχει κι αυτός φεύγω").Με το που βγήκανε οι φωτογραφίες απ'το γκολφ της Γλυφάδας με τον πρίγκηπα του ποδονίφτη να φοράει το κοντομάνικο λες και έγινε πλήρης μεταμόρφωση στα πάντα.Άλλη αίσθηση.Απάνω σ'αυτή την ομάδα και τις επιτυχίες της βασίστηκε και το νέο Καραϊσκάκη και οι λοιπές επενδύσεις.Καλοκαίρι του 1996 αυτά ήταν επιστημονική φαντασία.
Στα διεθνή, μεγάλος προπονητής ο Φαν Γκάαλ αλλά αν τα βάλεις όλα κάτω ο Φέργκιουσον είναι άπιαστος.Δε διοικούσε βασίλεια, τα έφτιαχνε.
ΥΓ. Λαχταράω να ξαναδώ το πρωτοσέλιδο μετά την 3αρα του Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη που μας πληροφορούσε ότι "αποτελεί πάγκοινον μυστικό ότι οι υπεράσσοι του Απόλλωνος Κόλα-Νικολαϊδης είναι ήδη παίχτες του Ολυμπιακού"

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, η ομάδα του 1996-99 ήταν σωτήρια για την ιστορία μας, αφού τέτοιο λούκι σαν τα πέτρινα δεν είχαμε ξαναπεράσει. Το αν όμως ήταν η καλύτερη γενικά στην ιστορία μας, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Δεν ζούσα στην εποχή της ομαδάρας του Γουλανδρή, αλλά από αυτά που βλέπω να έκανε, όπως κι από αυτά που μου'χουν πει ο πατέρας μου και ο παππούς μου που τα έζησαν από πολύ κοντά στον Πειραιά, μάλλον ήταν ανώτερη όλων. Αυτή κι αν ήταν χαμένη ευκαιρία. Αν έμενε ο κυρ-Νίκος, θα είχαμε τώρα πολλά Ευρωπαϊκά, αφού τότε ήταν συγκρίσιμα τα οικονομικά μεγέθη των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Οι παίκτες του Άγιαξ του Κρόιφ τότε έλεγαν ''μακάρι να είχαμε έναν πρόεδρο σαν το Γουλανδρή'', όταν είχαν έρθει για φιλικό στο Καραϊσκάκη το 1973.

Ο Κόκκαλης τα δήλωσε αυτά που λες για Μπάγεβιτς-Ίβκοβιτς στο Θέμο Αναστασιάδη.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Το άλλο που γράφεις για Κόλα-Ντέμη, δεν το θυμάμαι. Στην ανάρτηση εδώ είχα βάλει το ρεπορτάζ του ΦΩΤΟΣ για την τριάρα από τον Απόλλωνα.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130415/bazelogayroi-akoyste-...

Το πρωτοσέλιδο του ΦΩΤΟΣ είναι αυτό.

http://tinypic.com/view.php?pic=2uppkd1&s=8#.VDa5fGd_ucE

Πιθανόν να ήταν το πρωτοσέλιδο του ΦΩΤΟΣ σε μία από τις επόμενες μέρες. Το'χουμε σπαστά το αρχείο σε διάφορους σκληρούς δίσκους, θα το κοιτάξω. Σίγουρα πάντως θυμάμαι ότι ο Θέμης Σινάνογλου, που μόλις είχε πιάσει δουλειά τότε στο ΦΩΣ, είχε αποκαλύψει από πολύ νωρίς τη συμφωνία του Ντέμη με την ΑΕΚ, επειδή ο Τροχανάς έδινε πιο πολλά στον ίδιο τον Ντέμη. Γιατί ο Ντέμης είχε συζητήσει και με το Σωκράτη, πριν υπογράψει στην ΑΕΚ, παρά το οπαδιλίκι που πουλάει τώρα. Δύσκολο μου φαίνεται λοιπόν να βγήκε τέτοιο πρωτοσέλιδο, αλλά δεν αποκλείεται. Εκείνη την περίοδο, το Μάιο του 1996, θυμάμαι ένα άλλο πρωτοσέλιδο, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί επισήμως η συμφωνία με τον Μπάγεβιτς. ''Έρχεται ο Σαλιαρέλης''. Μόλις είχε αποφυλακιστεί ο Ανάργυρος και το ΦΩΣ έφερεν την καταστροφή, ότι και καλά θα αγοράσει τις μετοχές της ΠΑΕ από το Σωκράτη. Ό,τι να'ναι μια ζωή με αυτήν την καταστροφολογία το ΦΩΣ.

Εικόνα tsalouxidis

Αν δεν ήταν την επομένη, ήταν σίγουρα μέσα σ'εκείνη τη βδομάδα.Μιλάω από μνήμης 1996 πρωινό Παπαδάκη αλλά πάω στοίχημα.
Οπωσδήποτε η ομάδα του Γουλανδρή ήταν η πιο ποιοτική της ιστορίας του Ολυμπιακού.Μην ξεχνάμε ότι από τα μέσα του 60' και μέχρι τα μέσα του 70' η Ελλάδα είχε μια απίστευτη φουρνιά ποδοσφαιριστών.Εδώ θυμούνται ακόμα οι παλιοί ξέρω 'γω τη μεγάλη τετράδα της Παναχαϊκής και κάτι τέτοια.Κατά συνέπεια ο πυρήνας των Ελλήνων του Ολυμπιακού έδινε πολύ μεγαλύτερη ώθηση απ'ό,τι τώρα ή στα 90ς ας πούμε (δηλαδή τον Ολυμπιακό 96-99 δεν τον θεωρώ τίποτα το αξιοζήλευτο δυνατό από άποψη μονάδων).Αν μπορούσε σ'αυτούς να προσθέσει και ξένους αντάξιους των χρημάτων που ξόδευε, γιατί έφερνε ένα κλικ χαμηλότερης αξίας, και έναν μεγάλο προπονητή (σαν αυτούς που είχε ο Πάοκ ή η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο, ε τότε ναι σίγουρα θα γινόταν μια Άντερλεχτ ή μια Μπενφίκα ο τότε Ολυμπιακός (σημειωτέον η εθνική των late 60s τη διέλυσε την Πορτογαλία του Εουσέμπιο που έφτασε ημιτελικό μουντιάλ).Ο Γουλανδρής μπαίνει σε οποιοδήποτε πάνθεον προέδρων διεθνώς.Ο απόλυτα ανιδιοτελής πρόεδρος-οπαδός, και ο Μπάρλος της ΑΕΚ (είσαι σίγουρος ότι ήταν πρώην βάζελος αυτός γιατί νομίζω ότι ήταν πρώην αρειανός).

Εικόνα savvas gridlock

Αρειανός από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο Μπάρλος, αλλά όταν κατέβηκε στην Αθήνα για δουλειές, πήγαινε στη Λεωφόρο και παρακολουθούσε τα ματς του βάζελου. Είχε και διαρκείας στον Παναθηναϊκό τότε, οπότε σίγουρα συμπαθούσε τον ΠΑΟ ''από τις αθηναϊκές ομάδες'', που λένε και πολλοί Βορειοελλαδίτες ακόμη και σήμερα. Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του πως μέχρι να τον φωνάξει ο χουντικός ΓΓΑ (και πρώην αρχηγός του τμήματος άρσης βαρών του ΠΑΟ) Πρίντζης και να του πει ''αναλαμβάνεις την ΑΕΚ'' το Μάρτιο του 1974, δεν είχε την παραμικρή επαφή με την ΑΕΚ. Επίσης, πολλές φορές κατά το διάστημα 1974-1981 δήλωνε ''δεν είμαι Γουλανδρής'', αφού το μέγεθός του επιχειρηματικά ούτε καν πλησίαζε το αντίστοιχο του Γουλανδρή. Από όποια πλευρά και να το πιάσεις δηλαδή, συναίσθημα-οικονομική επιφάνεια, υστερεί κατά πολύ του κυρ-Νίκου. Ήταν ανιδιοτελής πάντως και έδωσε αγώνες για την ομάδα του, αν και ήλεγχε απόλυτα το παρασκήνιο, με δεκάδες καταγγελίες για στημένα ματς και πιασμάν παίκτες στα τέλη της δεκαετίας του '70. Απλώς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί οικονομικά τους 6 εφοπλιστές του Ολυμπιακού και βέβαια το μεγαλύτερο επιχειρηματία των Βαλκανίων Βαρδινογιάννη και αποχώρησε, στα πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο Γουλανδρής, αν ήταν υγιής και αν δεν τον διώχνανε οι μαλάκες ''ολυμπιακάρες'' του Ανδριανόπουλου, θα έπαιζε μπάλα μόνος του για πλάκα το Βαρδινογιάννη, σε πολύ ανώτερο επίπεδο (οικονομικά) από τους 6 εφοπλιστές που ανέλαβαν τον Θρύλο το 1979.

Εικόνα tsalouxidis

Α α μια που το θυμήθηκα κι επειδής εδώ μέσα γίνεται όντως κριτική επιπέδου, να προσθέσω δυο πραγματάκια για τη σεζόν 2004 καθαρά αγωνιστικά. Έλειψε απίστευτα ένας φορ περιοχής τύπου Κωνσταντίνου εκείνη τη σεζόν. Αν τον είχαμε θα'χε περάσει αέρα με 15 βαθμούς η Ολυμπιακάρα. Είχαμε ένα σωρό περιφερειακούς επιθετικούς και δεν υπήρχε ο παίχτης να πάρει έναν αμυντικό πάνω του ή να παίξει πλάτη. Μονίμως άδεια η περιοχή. Η Λίβερπουλ ειδικά θα'χει φύγει με 5άρα από 'δω μέσα.
Το δεύτερο αφορά το Γιαννάκη τον Οκκά που έχει περάσει στην ιστορία σαν κοντός Αλέκος Τάτσης. Καταλληλότατος παίχτης ο Οκκάς για Ευρώπη σα δεύτερος επιθετικός. Αεικίνητος, δυναμικός, βόηθαγε στο πρέσσινγκ'μόνο του πρόβλημα το χέσιμο όταν έπαιρνε μπάλα για εκτέλεση στατικά.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ απολύτως για το φορ. Να σου πω κιόλας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά της διοίκησης προς τη Θύρα 7 πως θα κινούμασταν για επιθετικό περιοχής το Γενάρη του 2005, αλλά ξαφνικά μας προέκυψε αυτό.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2005/01/05/33_h.jpg

Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου τέτοιο πράγμα, με τις όποιες γνώσεις έχω για το ρεπορτάζ όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων στα χρόνια που βλέπω μπάλα. Να πιέζει ο κόσμος για μεταγραφές, να συμφωνεί η διοίκηση και να γειώνει την όλη φάση ένας προπονητής. Και το καλύτερο; Να ξέρουμε όλοι πως αυτός σήκωσε απαγορευτικό, αλλά τα φερέφωνά του στα διάφορα ΜΜΕ να διακινούν το παραμύθι πως καλύπτει τη διοίκηση, που δεν ήθελε να ξοδέψει λεφτά. Την ίδια διοίκηση που υποτίθεται του έκανε πόλεμο.

Αλέκος Τάτσης δεν ήταν με τίποτε ο Οκκάς. Έβαλε αρκετά κρίσιμα γκολ, είχε πολύ καλή υποδοχή μπάλας, είχε ντρίμπλα, αλλά είχε πολύ άσχημα τελειώματα. Και στατικά που λες, αλλά και έπειτα από δικές του προσπάθειες, που τις πέταγε μόνος του στα σκουπίδια.

Εικόνα tsalouxidis

Η Ριβαλντούλα πάντως είχε μπει ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ για τον Κόκκαλη και την Θύρα 7 το καλοκαίρι του 2005 προκειμένου να φύγει ο Μπάεβιτς και να'ρθει "ξένος τεχνικός εγνωσμένης αξίας" όταν ετσίναγε ο μη οργανωμένος κόσμος.Αφού καταστράφηκε δυο χρονιές η ομάδα στην Ευρώπη -"μα δεν ξέρει τί προπονητής χρειάζεται για Ευρώπη κοτζαμάν Ριβάλντο;" λέγανε- μετά γίνανε και εχθροί επειδή ο Ριβάλντο ως Ριβάλντο κοίταξε την πάρτη του όπως την κοίταγε πάντοτε.Τσιμουδιά όμως από πρόεδρο και 7 για την ευστοχία της κρίσης των το καλοκαίρι του 2005'τόσο της αγωνιστικής όσο και της χαρακτηρολογικής.Το γελοιοδέστερο όλων, και αποδεικτικό της αγιάτρευτης ασχετοσύνης μας στην μπάλα, είναι ότι ενώ η μακράν καλύτερη χρονιά του Ριβάλντο στον Ολυμπιακό ήταν η πρώτη του σε πειθαρχημένο ρόλο δεύτερου επιθετικού-μέσα δεξιά, άπαντες τονε παινεύανε για τις δύο επόμενες που έκανε ποζεριές με τα πτώματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ήταν αστείος.
Άσχετο αλλά να καταθέσω και μια ενδιαφέρουσα ανάμνηση εκείνης της εποχής. 2,5 τα ξημερώματα αρχές καλοκαιριού του 2005 βλέπω Γεωργίου. Βγαίνει στο τηλέφωνο λοιπόν μια φωνή που θύμιζε κάτι και λέει "Δεν καταλαβαίνω γιατί να φύγει ο Μπάγιεβιτς πάλι, θα κάνει κουμάντο στον Ολυμπιακό η 7; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Και θα σου πω και ποιός είμαι Γιώργο. Ο Δημήτρης ο Μητροπάνος είμαι." Μεγάλος γαύρος ο Μητροπάν.

Εικόνα savvas gridlock

Για τη χαρακτηρολογική κρίση που είχαμε κάνει για την κυρία Ριβάλντο, έχεις δίκιο, ήταν μεγάλο λάθος μας. Το μεγαλύτερο λάθος δεν ήταν αυτό που έγινε με τον Μπάγεβιτς το 2005, αλλά αυτό που έγινε με τον Κόκκαλη στη φιέστα του 2007, όταν και εξαιτίας του Ριβάλντο βρίζαμε (κι εγώ μέσα, ως αρχι-μαλάκας) το Σωκράτη. Για την αγωνιστική κρίση, ακόμη και τώρα πιστεύω πως αν είχαμε έναν προπονητή σαν το Βαλβέρδε ή το Μίτσελ, ο Ριβάλντο θα βοηθούσε την ομάδα και στην Ευρώπη πολύ περισσότερο από όσο βοήθησε π.χ. ο Ιμπαγάσα. Η ηγετική φυσιογνωμία του, σε αντιδιαστολή με το φίλο του, την πολυδιαφημισμένη τιτίκα που κρυβόταν σε όλα τα δύσκολα, έκανε μπαμ ακόμη και στο Τροντχάιμ αν θυμάσαι, το 2005 με το Σόλιντ. Ο Μπάγεβιτς τη σεζόν 2004-05 έκανε εγκλήματα σε θέματα τακτικής και παρ'όλα αυτά δεν άκουσε ούτε μία φορά γιούχα από την 7 στο γήπεδο. Ο Βαλβέρδε π.χ. στο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο το 2012 αποδοκιμάστηκε από ορισμένους. Έχει μυθοποιηθεί η σύγκρουση Θύρας 7-Μπάγεβιτς. Αν και δεν ακούω ελληνική μουσική, συμφωνώ για το Μητροπάνο. Πρέπει όμως να δεχτείς κι εσύ ότι ο κύριος Μπάγεβιτς της δεκαετίας 2000-2009 δεν είχε καμία σχέση με τον Μπάγεβιτς της προηγούμενης δεκαετίας. Κι άλλη φορά ακούγαμε πως η 7 κάνει κουμάντο, π.χ. στην απομάκρυνση Ελευθερόπουλου και τελικά δικαιώθηκε πλήρως η 7, με την έλευση του πολύ ανώτερού του Νικοπολίδη.

Εικόνα μαουνιέρης

Eνδεικτική ήταν η αναφορά μου. Βεβαίως ο μέγας Χούλιο μέσα!

Είχα μείνει 3 μέρες χωρίς Η/Υ. Μου κάηκε το μάδερμπορντ. Κάποιος βάζελος με μούντζωσε...

Εικόνα Chief Bromden

Σάββα τον Δεληκάρη τον θυμάμαι που είχε εμφανιστεί πριν από μερικά χρόνια σε μια εκδήλωση στο Καραϊσκάκη, τον είχε καλέσει ο Σωκράτης, ο Δεληκάρης βαρύς και ασήκωτος και με μια έκφραση πως του χρωστάνε και δεν χρωστάει σε κανέναν, μάλιστα λίγες μέρες μετά είχε δώσει συνέντευξη στον ΄΄Πρωταθλητή΄΄ (2-3 σελίδων) πίκρα πολύ είχε βγάλει προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά για τα επίμαχα δεν θυμάμαι πολλά (την έψαξα αλλά δεν την βρήκα),θυμάσαι τι είχε πει; μετά εξαφανίστηκε πάλι...

Εικόνα savvas gridlock

Σωστά σου απαντάει ο Ερυθροφύλακας από κάτω. Συγγνώμη ζήτησε, αλλά την αλήθεια δεν την είπε. Μόλις είδε τα μπικικίνια του ξεκοδόχου Μαντζεβελάκη, γυάλισαν τα μάτια του. Μετά πήγε να κάνει το ίδιο με το Βαρδινογιάννη, τον οποίο νόμιζε πως θα χορεύει όπως το Γουλανδρή, αλλά ο Βαρδινογιάννης μιλάει και στέκονται σούζα όλοι οι πολιτικοί-αστυνομικοί-τραπεζίτες της χώρας, λες να μάσαγε από τις μαλακίες του Δεληκάρη; Είδε κι απόειδε ότι κόπηκε η κονόμα από την μπάλα κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Αργότερα, το 2005, ξαναβρήκε δίοδο προς την κονόμα για λίγο καιρό και θυμήθηκε πως είναι Ολυμπιακάρας. Μιλάμε για την απόλυτη ντροπή του Πειραιά, αυτός έπρεπε να γίνει Εθνικός...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ειχε πει αυτά που λέει πάντα, ότι έφυγε για άλλους λόγους που δεν μπορούσε να αποκαλύψει, δήθεν ότι εξαναγκάστηκε από τις περιστάσεις κτλ. και, κατά τα άλλα, περιέγραφε τη σημερινή (τότε) του κατάσταση με μελανά χρώματα. Sui generis τύπος πράγμα που φάνηκε λόγω της εξαφάνισης του από προσώπου γης (ίσως και το μόνο στοιχείο που δειχνει -τρόπον τιμά- μια κάποιου είδους μετάνοια ή εξιλέωση)

Εικόνα nikos michalopoylos

Σαββα, στους ultras γραφουν να διωξει ο βαγγελας τον σαμαρη. Εχει γινει κατι?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σάμαρη, φτύστα τα μπούτια σου, ρε μαλάκα, να κάνεις τσουλήθρα. Άιντε, μαλακισμένο. Γαμώ την παρέα σου και τη Μύκονο μωρή αδερφάρα. Το μπούλο τώρα...

Εικόνα savvas gridlock

http://www.govastileto.gr/lifestyle/%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CE%BB...

Διακοπές με Κατσουράνη και την Τζαβελλίτα στη Μύκονο ο Σάμαρης, που μας έλεγε στο Μουντιάλ πως έχει και πρότυπό του τον Κατσουράνη.

http://www.sportdog.gr/mundial-2014/article/238195/o-katsoyranis-einai-p...

Για'μένα πρέπει να πουληθεί άμεσα. Τώρα, αυτό το καλοκαίρι. Άσε που αν θυμηθούμε το παρελθόν του και το τι έλεγε στη Νέα Σμύρνη σε συμπαίκτες του για τον Ολυμπιακό, πριν τον αγοράσουμε και τον αφήσουμε δανεικό για έναν χρόνο, μάλλον θα καταλήξουμε στο ότι μετά το εξωτερικό, προτεραιότητά του θα'ναι άλλη ελληνική ομάδα.

Εικόνα Chief Bromden

Την πρώτη φορά παγιδεύτηκε από τους ΑΡΔ, ας το δεχτούμε, τώρα ποιος τον παγίδεψε; Το τουριστικό του πρακτορείο; Έκλεισε για Αμοργό και τον έστειλε τυχαία Μύκονο;
Ας είναι, το αλβανικό σκυλί θα την κάνει την δουλειά στο κέντρο, έδειξε πως ξέρει να δαγκώνει...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Οι παπαράτσι τον παγίδευσαν τώρα

Εικόνα Chief Bromden

Ο Λάκης Γαβαλάς...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Αυτό ακριβώς εννοούσα πιο κάτω "ο νοών νοείτο", με αφορμή τις δηλώσεις αυτές (είχαν γραφτεί κάποια ωραία άρθρα γι' αυτές, σίγουρα στο redplanet, νομίζω και εδω), αλλά και τα σκηνικά με Μανιάτη πιο πριν (σα να απηλλάγη ο μανιάτης λόγω των δηλώσεων Σάμαρη ή μου φαίνεται;). Για τη Μύκονο ηξερα ότι εθεάθη, όχι ότι είχε πάει με τα κορίτσια αυτά.. Συμφωνώ 1000%, με τέτοιες πράξεις δείχνει ότι είτε αδιαφορεί για το μέσο λαϊκό ολυμπιακό αίσθημα είτε δεν έχει καταλάβει που ήρθε, σε ποια ομάδα, σε ποιο γήπεδο και, το βασικότερο, τι είδους συναίσθημα, ένστικτο και καρδιά έχει ο κόσμος της ομάδας.
Καμμιά φορά σκέφτομαι (όταν βλέπω τέτοια κωλομπαριλίκια, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σε εθνικές κτλ. ή όταν ακούω για ελληνοποιήσεις των ομάδων μας και άλλα συναφή) πόσο πιο πολύ, από τους δημοσιοσχεσίτες δικούς μας, αξίζουν σεβασμού κάποιοι ξένοι μας, οι οποίοι αν και χωρίς τη σχετική παιδεία, δένονται με τον κόσμο και παρασύρονται από το συναίσθημα. Π.χ. ποιος από εμάς δε γούσταρε, στον πρώτο ημιτελικό με τον Μπάοκ, τον -κατά τα άλλα " άγιο" και ήρεμο- Φουστέρ που τους όρμηξε με λύσσα;
Να πουληθεί- παραχωρηθεί, και μαλιστα να γίνει και γνωστός ο λόγος της αποπομπής του, ως παράδειγμα για τα παιδάκια τα νέα, τύπου Κολοβός κλπ. να ξέρουν ότι όσο απλόχερα μοιράζει ο Θεός ταλέντο και -κυρίως- τύχη, άλλο τόσο εύκολα, σε μια χρονιά (ο άλλος) ο Θεός σε στέλνει από 'κει που ήρθες αν δεν είσαι έτσι οπως πρεπει.

Εικόνα apostolos gaganis

Οταν μπηκες σε τουτο το σαϊτ, συγγαυρε ερυθροφυλακα, ειχες΄πει οτι σε ειχε εντυπωσιασει η απολυτη ταυτοτητα αποψεων Ρατμιτων...αναρτησιολογων και σχολιαστων, με τις δικες σου. Ειναι λοιπον ευκαιρια να σου ΄πω κι εγω με τη σειρα μου, οτι και ΄μενα μ΄εντυπωσιαζει αυτο που εγραψες πιο πανω περι Ελληνων και ξενων παιχτων, αναφορικα με την ΑΞΙΩΣΥΝΗ τους να φορανε την τιμημενη φανελα του Θρυλου. Η αποψη σου, ενδεχομενως να μην ειναι η...επικρατεστερη. Ειναι ομως πιο κοντα απο καθε αλλη, στην ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Πραγματι κι εγω ετσι τα βλεπω τα πραγματα...Δεν μ΄ενδιαφερει τί χρωμα εχεις, απο πού εισαι, τί λεει η ταυτοτητα σου ή ποιο ειναι στην τελικη το...γονιδιωμα σου. ΑΜΑ ΤΙΜΑΣ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ, ΧΩΡΙΣ ΄΄ΦΛΩΡΙΕΣ'' ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ! ΑΝ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΑ΄ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ...ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ! Οποιος παιχτης, ανεξαρτητως αθληματος, ερχεται στον Ολυμπιακο, ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωριζει που εχει πατησει! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ, ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ, ΕΣΤΩ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ΄ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΑΠΙΑΣΤΟ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Εγώ τώρα τι να πω.. για όσα έγραψες φίλε μου Απόστολε, ο Ολυμπιακός μας και αυτό που νοιώθουμε ειναι αυτό που ακριβώς ανέλυσες καλύτερα από οτιδήποτε έχω δει και διαβάσει ως τώρα, αυτό που ναι μεν είναι κάτι διαφορετικό από απλώς μια μεγάλη ομάδα, δεν προσωποποιείται και δεν μπαίνει σε καλούπια (ούτε καν τοπικά), αλλά ομως ειναι δυνατόν να ενσαρκώνεται, να μεταλαμπαδεύεται, να εμπνέει από γενιά σε γενιά. Παρόλαυτά δυσκολα περιγράφεται και πολύ πιο δύσκολα προσδιορίζεται. Γι' αυτό και βρίσκονται και κάποιοι ξένοι που τους νοιώθουμε "δικά" μας παιδιά, γιατί αντιλαμβάνονται ή ψυχανεμίζονται αυτό το μεγαλείο του Θρύλου και το υπηρετούν πιστά, με συναίσθημα και μαγκιά, πέρα δηλαδή από οποια επαγγελματική ευσυνειδησία έχουν.
Για τους υπόλοιπους, εμάς δηλ. είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες, το μόνο που θα προσέθετα, είναι ότι για τον καθένα ο Θρύλος μπορεί να εχει και μια ιδιαίτερη ατομική σημασία, ίσως και λόγω βιωμάτων ή συναισθημάτων που τους γεννά.

Εικόνα μαουνιέρης

Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Μοντεστό, Ντάρμπυσιρ, Ζέτερμπεργκ, Καρεμπέ...

Εικόνα Chief Bromden

Μπράβο! και οι έξι αυτοί ξένοι μας έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν (Φουστέρ) πως πρέπει να συμπεριφέρεται στο γήπεδο ο παίχτης του Ολυμπιακού, εύστοχη η επιλογή, ειλικρινά δυσκολεύομαι να προσθέσω και ένα έβδομο όνομα δίπλα τους, οι συγκεκριμένοι είναι πολύ μπροστά...
Ίσως ο Τσόρι έχει τις προϋποθέσεις, θα μας δείξει περισσότερα φέτος…
Ο Ζέτεμπεργκ η αδυναμία μου, μας αποχαιρέτησε με σούπερ απόδοση στο 3-0 της Ριζούπολης ενώ ήδη είχε υπογράψει στην Άντερλεχτ ως ελεύθερος (δεν τον εμπόδισε αυτό να τα δώσει όλα και να βάλει τα πόδια του στην φωτιά) έκανε το τέλειο παιχνίδι μαζί με τον Καρεμπέ στο κέντρο, ξεφτίλισε τους ΑΡΔ που έκραζαν τον Μαντζουράκη που μας κουβάλησε τον διαβητικό...

Ο Ντάρμπισιρ έκατσε λίγο αλλά κάρφωσε ιστορικά γκόλ...

Εικόνα savvas gridlock

Κοίτα άμα το πιάσουμε από το 1972 που ήρθαν οι πρώτοι ξένοι στον Θρύλο, ο Λοσάντα σίγουρα μπαίνει με τους παραπάνω. Επίσης και ο Μπελουτσάκος, που για'μένα υπήρξε μεγάλη πάστα παίκτου κι έβγαζε και ψυχή. Ζεβλάκοφ επίσης, ό,τι μπορούσε να δώσει το έδινε και τα έβγαζε πέρα κόντρα σε Ραούλ και Φαν Νιστελρόι στα καλά τους, αν και ποιοτικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Θα έμπαινε εδώ και ο Μέλμπεργκ, αλλά αποφάσισε φεύγοντας να βγάλει τη μάνα του στη βίζιτα, στα καλά καθούμενα. Κρίνοντας βέβαια αυστηρά τα τρία χρόνια του στον Θρύλο, όχι το πώς έφυγε, μπαίνει κι αυτός.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Για εμένα ο πρώτος όλων είναι ο Τζιοβάνι, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, δε δίσταζε να ρίξει και καμμιά ψιλή όταν έπρεπε, αγάπησε και αγαπήθηκε. Από 'κει και πέρα, συμφωνώ, αν και δεν τον πρόλαβα, για Λοσάντα (η συγκίνηση του φέτος στη φιέστα μας θύμισε τι σημαίνει να έχεις φορέσει την ερυθρόλευκη), επαυξάνω για Ζεβλάκοφ, τίμιος, σεμνός και αγωνιστής. Για τον Μέλμπεργκ θα του δώσω και ένα ελαφρυντικό λόγω κακών χειρισμών από πλευράς διοίκησης.

Εικόνα savvas gridlock

http://www.kathimerini.gr/209930/article/epikairothta/a8lhtismos/h-soso-...

''O Ζιοβάνι θα απολογηθεί, διότι απουσίαζε από τις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας, λόγω της επέμβασης που έκανε (δίχως να έχει ενημερώσει σχετικώς κανέναν στον Ολυμπιακό) στα δόντια του, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή των αγώνων με τη Σοσό και τον Εργοτέλη.''.

Το διαβάζεις αυτό το πράγμα και ανεβάζεις πίεση, τώρα, 9 χρόνια μετά. Α-ΠΕ-ΛΑ-ΣΗ ρε πούστη...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Εισαι σκληρός νομίζω, ο βάτραχος του έκανε καψωνάρες (όπως σε όλες τις βεντέτες). Αλλά είπαμε πάσο!

Εικόνα Chief Bromden

Ο Ζίο όπως και ο Καστίγιο πληρώσανε ακριβά την καραμελίτσα που έφαγε στο κεφάλι ο Ντούσαν στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου κατά την προετοιμασία, ο Ζίο στο βιβλίο του παρουσιάζει το περιστατικό ως ατύχημα βέβαια...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χαχαχα! Ρε τον καημένο τον Σάββα! Θέλει ν' αγιάσει και δεν μπορεί. Αυτός ο Τζιοβάνι θα τον στοιχειώνει και θα τον κυνηγάει παντού!

Εικόνα vagio

Τα είδα το πρωί και φρικαρα.
Καταλαβαίνω να μην είναι γαύρος, δικαίωμα του. Αλλα από εκεί μέχρι την προκλητικότητα, υπάρχει απόσταση μεγάλη.
Άσε που πιστευω πως με τον τρόπο του, εκμαιευει την αποχώρηση του. Η αλλιώς είναι βλακας. Η μουνοπανο. Η και τα τρία.
Κι όσο σκεφτομαι πως οι ολυμπιακαρες θα τον χειροκροτανε το χειμώνα..

Εικόνα savvas gridlock

Mα αυτό είναι και το θέμα. Δεν έχω την απαίτηση να μισεί τον Τζαβέλλα ο Σάμαρης. Ας κάνουν παρέα. Όχι όμως διακοπές στη Μύκονο λίγους μήνες μετά την Τούμπα με την Τζαβελλίτα ρε ξεφτιλισμένε. Δεν ξέρεις πως θα σε φωτογραφίσουν εκεί; Δεν σου'πε η φιλενάδα σου η Τζαβελλίτα πως παιδιά της Θύρας 7 έχουν μπλεξίματα εξαιτίας της; Γιατί προκαλείς; Α και με την ευκαιρία, επειδή πολλοί γαύροι αντιδρούν και ξινίζουν τις μούρες τους με όλα αυτά, γαμώ την Εθνική Ελλάδος σας μπουρδέλα. Άντε μην το συνεχίσω για την ίδια την Ελλάδα, γιατί κάποιοι νομίζουν πως πετάμε χαρταετό ομαδικά, γαμώ τον πολιτικό στόκο που κουβαλάνε...

Εικόνα vagio

Και ξερεις και κατι αλλο? Αντε και στ'αρχιδια του και η φανελα και ο κοσμος. Με αυτα που κανει, αδειαζει με το χειροτερο τροπο το συμπαικτη και αρχηγο του το Μανιατη. Κοινως δε δινει δεκαρα για την ομαδα. Το αρχιδι.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Όταν θα ανέβει στην Τούμπα ο αντρίκος και στο 3ο λεπτό θα του κάνει τάκλιν στην καρωτίδα ο βαζελόκαγκουροτζαβέλλας να δω τι θα κάνει.. Πάντως απορώ πως ο Τζαβέλλας και ο Κατσουράνης την εχουν γλυτώσει στο Καραϊσκάκη οταν παίζουν με την εθνική.. Όσο για τους δικούς μας που ξινίζουν, ας μας πουν επιτέλους τι προτιμούν, διοίκηση με άντερα, παίκτες που δε μασάνε και ομάδα "μπετόν" παντού ή σοφτ και λάιτ καταστάσεις φερ πλέι όπως στο μπάσκετ, που μας γλεντάει ο τράκης και ο σωλήνας.. Γιατί κάθε Ιούνιο σκούζουν όλοι αυτοί λες και δεν έχουν δει το ίδιο έργο σε επανάληψη εδώ και 10 και πλέον έτη!

Εικόνα Romain

Ποιους παικτες αντιπαθω περισσοτερο ειναι κατα σειρα...

Αποστολακης - μεγαλο κομπλεξ (χαρηκα που εφαγε τις 4αρες)

Γαλακος

Δεληκαρης (που κατεληξε)

Σαρκανης

Ριβαλτο που εδειχνε και δακλτυλα (ξενος ειναι αλλα τον πειραξε περισσοτρο που εχασε το σιγουρο χρημα) Βεβαια αφησε τη Κουλα του ντεμακου με 5,000 απουλητες φανελες.

Για τον Βαμβακουλα λυπηθηκα που εφυγε αλλα η υποθεση του ηταν διαφορετικη.

Σαββα, θα ηταν ενδιαφερον να κανεις και μια ενοτητα για ολους τους παικτες που φυγανε απο τον Θρυλο για τη βαζαλα, και τους λογους.

Οπως για παραδειγμα τον Κυραστα που τον δοξαζουν ακομη τα βαζελακια και ο Τσατσουλης.

Εικόνα nmavronas

ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΓΑΛΑΚΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΤΑϊΦΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς. Αυτή είναι η αλήθεια. Έκτοτε όμως έχει μεταβληθεί σε μέγα τσάτσο των Βαρδινογιάννηδων. Μέχρι και στη συνέντευξη Τύπου του Τσάκα πήγε...

Εικόνα savvas gridlock

Για τον Αποστολάκη τώρα τα ετοιμάζω, Ιούλιο του 1990 μας τον πήρανε, λογικά τις επόμενες μέρες θα ανέβει. Τον ΚυρΠάστα δεν τον ακουμπάω φίλε, έχει πεθάνει και είναι μαλακία να κράζουμε νεκρούς. Για τη Ριβαλντούλα θα μιλήσουμε αναλυτικά σε 3 μέρες, που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την έλευσή του στην Ελλάδα. Τους άλλους θα τους πιάσουμε αρκετά αργότερα, αφού τώρα ετοιμάζονται άλλα πράγματα. Είναι στο πρόγραμμα πάντως όλοι, να'σαι σίγουρος, ειδικά ο κύριος Σαργκάνης. Για το Βαμβακούλα να σου πω μόνο και να το κλείσουμε πως ήταν γνωστό ότι πιτσιρικάς γύριζε με φανέλα του ΠΑΟ στη Ρόδο και την οκταετία που έπαιξε σε εμάς, αποτελούσε το μόνιμο στόχο των γαύρων, όταν έψαχναν κάποιο θύμα να ξεσπάσουν στο αυτοκίνητό του, θεωρώντας πως ''τα αρπάζει απ'το Βαρδινογιάννη''. Σε πολλά ντέρμπυ με το βάζελο, από το 1979 και μετά, η απόδοσή του ήταν πολύ κακή και ειδικά στο περίφημο 3-2 του Κυπέλλου το 1982, με Δέδε-Ζλατάνο-Βουράκη...

Εικόνα Ψηλός

Σάββα, είσαι σίγουρος ότι ο Βαμβακούλας είναι βάζελος; Αν όντως είναι, τότε γιατί παίζει στους παλαιμάχους μας; (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε). Για το Σαργκάνη το ξέρουμε ότι είχε πετάξει χολή για το Θρύλο, πιο πολλή απ' όλους και μετά κωλοτριβότανε για να τον πάρουμε στους παλαιμάχους, έφαγε άκυρο και στο τέλος δήλωσε... ανέκαθεν οπαδός του Ηλυσιακού...

Εικόνα savvas gridlock

O Bαμβακούλας ήταν βάζελος, πιτσιρικάς στη Ρόδο. Τώρα δεν νομίζω να'ναι. Θα μου πεις αλλάζουν αυτά; Ε αλλάζουν και το'χουμε δει πολλές φορές. Ο Μπάρλος μέχρι το 1974 ήταν βάζελος και μετά έγινε σύμβολο της ΑΕΚ. Ο Ιωάννης Αλαφούζος μέγας γαύρος μέχρι το 2006-07, τώρα έχει γίνει παναθηναϊκάρας. Ο Μητρόπουλος μικρός στην Πετρούπολη βάζελος, τώρα γαύρος. Ο Δομάζος μικρός μέγας γαύρος, με παρατσούκλι ''Ολυμπίκ'' στους Αμπελοκήπους έξω από το γήπεδο του ΠΑΟ, τώρα μέγας βάζελος. Ο Σαργκάνης μικρός ήταν γαύρος, όσο παράλογο κι αν ακούγεται. Σκέψου πόσο πατσαβούρα είναι για να κάνει ό,τι έκανε μετά με τον Κοσκωτά...

Εικόνα Romain

Πολυ καλα Σαββα. Ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι θα περιμενουν με μεγαλο ενδιαφερον. Αλλα για τον ΚυρΠαστα γιατι εφυγε? για τα λεφτα?

Εικόνα savvas gridlock

http://tinypic.com/view.php?pic=10p0avl&s=8#.U8k48JR_swE

O Nταϊφάς τους έδιωξε και τους δύο. Αν τους κρατούσε, δεν θα του έμεναν λεφτά για άλλες μεταγραφές. Με τα λεφτά που μάζεψε από αυτές τις δύο μεταγραφές (έγιναν με χρήση οκταετίας, άρα ο Βαρδινογιάννης έδωσε λεφτά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για να τους αγοράσει), πήρε μετά το Μητρόπουλο από τον Εθνικό, που ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στη μέχρι τότε ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε ο Νταϊφάς. Με τον ΚυρΠάστα κανείς δεν ασχολήθηκε πάντως. Η απώλεια του Γαλάκου πόνεσε και μάλιστα άσχημα. Ήταν παικταράς και πολλοί γαύροι τον είχαν ίνδαλμα. Μην σου πω τον έχουν ακόμη, αυτοί που τώρα είναι γύρω στα 50...

Εικόνα apostolos gaganis

Εγω, Σαββα, ειμαι απο΄κεινους ( τους λιγους φανταζομαι ) που ηταν πιο...Γαλακικοι απ΄ο,τι...Δεληκαρικοι. Η μεταγραφη του δευτερου με ειχε εκπληξει, δυσαρεστα βεβαια, αλλα εκεινη του Γαλακου με ειχε ΄΄πονεσει΄΄ παρα πολυ. Δεν ξερω γιατί...Εντυπωσιαζομουνα θυμαμαι με τον Δεληκαρη, αλλα ειλικρινα, οταν εχεις΄δει τον Θαναση Μπεμπη ( και οι παλιοι - παλιοι θα με καταλαβουν ) δεν ΄΄επεφτα και κατω΄΄ μ΄αυτον τον παιχτη...Διαισθητικα, εντιμως, κατι με...συγκρατουσε στο να εκδηλωσω πλερια την οπαδικη μου αγαπη στον συγκεκριμενο. Με τον Γαλακο, ομως, ενιωθα διαφορετικα. Ανακατωμενο παθος με θαυμασμο, για τον Μαϊκ. Αν συναντουσα σημερα τον Δεληκαρη, θα τον κοιταζα βεβαια, αλλα οχι εκστασιασμενος. Καθολου. Περισσοτερο με περιεργεια, για το πώς εχει γινει με τα χρονια, παρα ο,τιδηποτε αλλο...Κι υστερα θα γυριζα πλατη...Με τον Γαλακο ομως, θα΄ταν διαφορετικα. Θα του΄δινα το χερι μου για χειραψια, αλλα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα τον ρωταγα γιατι μας αφησε, αν εχει καποια θεση στη καρδια του με τον ΘΡΥΛΟ και θα του΄λεγα σιγουρα για το ποσο ειχα πικραθει πραγματικα τοτε απ΄το φευγιο του...Τί να΄πεις; Αισθηματα ειν΄αυτα και προτιμησεις...

Εικόνα savvas gridlock

Όποιος τον ρωτάει πάντως το Μάικ σήμερα ακούει ''είμαι Ολυμπιακός''. Είπαμε όμως, έχει γίνει τσάτσος των Βαρδινογιάννηδων, όχι του ΠΑΟ.

Εικόνα μαουνιέρης

Προσωπικά δεν συγχωρώ κανέναν. Να πούμε όμως ότι ο Μάικ Γαλάκος είναιο ο μοναδικός που δεν είπε ποτέ ούτε μία κουβέντα εναντίον του Ολυμπιακού. Όλοι οι άλλοι είπαν και παραείπαν - άλλος μία, άλλος χίλιες και άλλος θα γέμιζε μια Μπριτάνικα, αν γράφονταν τα όσα έχει πεί.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

επειδη το ειχε θιχτει αυτο το θεμα και σε αλλο αρθρο σε αλλο site(αν δεν κανω λαθος μπορει αν ηταν και εδω)
Ο Γαλακος γυρισε και τις 3 ομαδες του Π.Ο.Κ και οπου πηγαινε ελεγε οτι ηταν ο μικρος π.χ αεκτζης.
Αλλα χολη νομιζω δεν εσταξε κατα Θρυλου.Παντως θα μπορουσε να ειχε μεινει στην ιστορια σαν τους μεγαλυτερους παικτες-ηγητες του Θρυλου καθως και ειχε συμμετοχη σε εκεινο το τραγικο παιχνιδι με την Αεκ

Εικόνα Romain

Οντως ο Δεληκαρης ηταν ενας εξαιρετικος ποδοσφαιριστης και ειχε μια ξεχωριστη φινετσα οταν τον εβλεπες να αγωνιζεται. Προσωπικα οταν τον ειδα μαζι με τον Γαλακο στον Παναθηναικο ειχα απογοητευτει.

Μετα τον ειδα να επανερχεται σαν ταξιτζης και να ζηταει λεφτα απο τον Ολυμπιακο, και να παριστανει τον Ολυμπιακαρα και τον λυπηθηκα.

Οταν ομως εμαθα την πραγματικη του ιστορια και ποσο σαβουρα ηταν και σαν ανθρωπος και σαν Ολυμπιακος ειπα οπως εστρωσε θα κοιμηθει.

Βλεπω τον Νικοπολιδη ποσο κυριος ειναι και απο την αλλη ποσο σαπιλα ειναι αυτος ο τυπος.

Στα τσακιδια λοιπον.

Εικόνα mikios

Ειχα την τύχη να είμαι αν και πιτσιρικάς στην πρώτη εμφάνιση του Δεληκάρη στο Καραισκάκη εναντίον του Ολυμπιακού. Ο Πετρόπουλος είχε τη φαεινή ιδέα να τον κατεβάσει αρχηγό μάλιστα. Ένα κατάμεστο Καραισκάκη έβριζε εν χορώ Δεληκάρη που...αρα σε τέτοιο σημείο που οι προσπάθειες της ΕΡΤ για να μην περάσει το σύνθημα στην μαγνητοσκοπημένη μετάδοση απέβησαν άκαρπες. Για την ιστορία νικήσαμε με 1-0 μ3 γκολ από φάουλ του Περόνε

Εικόνα savvas gridlock