ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΗΛΙΑ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗ



Μεγάλη γιορτή η σημερινή του Προφήτη Ηλία. Γιορτάζει πολύς κόσμος, αρκετές Εκκλησίες και μεταξύ αυτών μία ολόκληρη περιοχή του Πειραιά. Μαζί τους γιορτάζει κι ένας μεγάλος πελάτης του Θρύλου, ο Ηλίας Ατματσίδης. Θα του ευχηθούμε όπως παλιά, εκείνο το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2001 στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του ''πέστε κάτω'' στα Φιλαδέλφεια με τον Ποντίκη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-1-2001
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-1-2001
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 25-1-2001
 
Ο Παθιακάκης πρόσθεσε στις σοβαρές ελλείψεις της ΑΕΚ (Νικολαΐδης, Κασάπης, Νάβας, Καψής) άλλη μία, βασική. Του Βασίλη Τσάρτα, τον οποίο άφησε στον πάγκο. Αντίθετα, χρησιμοποίησε τον Ηλία Ατματσίδη, ο οποίος πέρασε το πιο εφιαλτικό βράδυ της καριέρας του.
 
 
«Mπορεί να ήταν λάθος μου που δεν προστάτεψα τον Aτματσίδη. Eίναι όμως αρχηγός, δεν είναι χθεσινός και πρέπει να περνάει απ' όλες τις διαδικασίες». Προφανώς δεν ρώτησε τον Aτματσίδη αν ήθελε να περάσει από μια τέτοια, όχι διαδικασία, αλλά δοκιμασία. Kαι πάνω απ' όλα, αν άξιζε να ζήσει αυτό το μαρτύριο.
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-1-2001
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 25-1-2001
 
 
Όποιος έχει την υπομονή να δει ολόκληρο το ματς μέσα από τα βίντεο του youtube, θα ακούσει πολλές φορές τους γαύρους να αποθεώνουν το μεγάλο Ηλία Ατματσίδη.
 
ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ
 
ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΣΑ ΤΡΩΕΙ
 
ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΕΡΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
 
ΗΛΙΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ
 
ΗΛΙΑ ΗΛΙΑ ΗΛΙΑ
 
Όλα αυτά βεβαίως παρέα με τα ιστορικά πια
 
ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ ΟΕ ΟΕ ΟΕ
 
ΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑΤΙ Ε ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΑΡΑ
 
Αντί να εκτιμήσει αυτήν την σπάνια βραδιά που έζησε, όταν ακόμη και οι αντίπαλοι οπαδοί υποκλίθηκαν στο απαράμιλλο ταλέντο και στην κλάση του, ο Ατματσίδης τα έβαλε με το συγχωρεμένο τον Παθιακάκη, στον οποίο φώναζε ''με εξέθεσες''. Πηδούσε από το πούλμαν ο καημένος ο Παθιακάκης, για να αποφύγει το ντου της Φλ-Original.
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕ ΠΕΛΑΤΗ ΗΛΙΑ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗ.

Σχόλια

Εικόνα El.loco7

Αξέχαστη βραδιά βάλτε τον Ηλία στο ρολόι να μετράει ποσά τρώει άντε μωρή αεξαρα

Εικόνα Bad7

Αξιος διαδοχος του ειναι ο Τζορβας

Εικόνα Bad7

Ο τερματοφυλακας που αφησε ιστορια

Εικόνα vagio

Ενας ακομη τενεκες που υπηρχε γιατι εβγαζε χολη εναντιον του Θρυλου. Χαρακτηριστικο της νοημοσυνης του (και οχι της ευφραδειας του (αυτο το διαχωριζουμε και δεν το κατακρινουμε σε κανεναν ανθρωπο), ηταν οταν μετα τον αλησμονητο τελικο κυπελλου με τα ατελειωτα πεναλτι και οντας καλεσμενος στο στουντιο η στην περιγραφη - δε θυμαμαι ακριβως - γεματος μιζερια και φθονο που προδιδε ο χαρακτηριστικος κομπος στο λαιμο, ειπε το αμιμητο: 'ε, και τι εγινε που εχασε η αεκ, αν το επαιρνε θα ηταν απλα το κερασακι στην τουρτα', εννοωντας προφανως πως απλα θα διασκεδαζε τις εντυπωσεις μετα απο αλλη μια αποτυχημενη χρονια. Ακομα γελαμε με τους φιλους που το ακουσαμε μαζι..
Ουτε τοτε εδωσε τα τυπικα συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο που ακομα και ενα καρο κομπλεξικοι παραδεχτηκαν τη ανωτεροτητα και την ψυχη που εβγαλε η ομαδα.
Επισης, χαρακτηριστικο του 6-1 ηταν ο Τακαρος που μεχρι το τεταρτο γκολ παρακολουθουσε ανεκφραστος τον αγωνα, και μονο απο το 4 και μετα πανηγυριζε. Την ειχε γαμησει καλα τη γαλοπουλα ο Λεμονης..
Να'ναι καλα ο Λιακος παντως εκει που ειναι, μας διασκεδασε οσο δεν φανταζεται..

Εικόνα Βασιλης-Ντεταρι-Φουνες -7-

"HΛΙΑ ΗΛΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ"....Απο εκεινο το ματς ο Ατματζιδης εγινε πλεον ο πιο ορκισμενος αντιολυμπιακος του πλανητη (οχι οτι δεν ηταν αλλα τεςπα)...Καταφερε ενα γηπεδο να τον φτασει στα ακρα χωρις υβριστικο συνθημα για μανες πατεραδες και τετοια....Ιστορικο ματς με την θυρα 7 να δινει κυριολεκτιμα ρεσιταλ...Πρεπει να βγαλε 7-8 στιχακια για τον αγαπημενο μας Ηλια μεσα σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα

Εικόνα Ερυθροφύλακας

"Βάλτε τον Ηλία στο ρολόι να μετράει ποσα τρώει", δηλαδή δεν ήταν δυνατόν να τα μετρήσει τόσα που ήταν (ή ήταν τόσο βλάκας, δε ξέρω..), άρα μόνο με τη χρονική διάρκεια επίτευξης θα τα κατάφερνε. Αυτό δεν ήταν απλώς έμπνευση, ήταν επιστήμη και ποίηση, ο ορισμός του "ευρηματικού και έξυπνου" συνθήματος!

Εικόνα nmavronas

ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ = THE MAN WHO STOOD...

Εικόνα Chief Bromden

Επίσης είχε ακουστεί και αυτό: Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ – ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ
Μέχρι και ο «Γύπας» ο Άλβες τον κάρφωσε...

Ανάλογες στιγμές έζησε φέτος και ο Τζόρβας στην Ριζούπολη!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Α ρε θρύλε κομπλεξισμούς που τους εχεις βγάλει! Ο Ατζαμίδης από τους μεγαλύτερους αντιολυμπιακούς. Μέχρι και με τους σεκιουριτάδες τα έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο. Κρίμα γιατί είχε κάνει καλή εμφάνιση και τους είχε γλυτώσει από διψήφιο αριθμό γκολ.. Γι' αυτό ευχόμεθα ταχεία επάνοδο στο ΑΕΚ. Να ξαναζήσουμε σύντομα και άλλες τέτοιες στιγμές γέλιου.

Εικόνα john

δεν τον θυμαμαι καλα αυτον τον τυπακο αλλα θυμαμαι χαρακτηριστικα τις αντιδρασεις του οταν επαιζε εναντιον μας.Απο τους μεγαλυτερους αντι ολυυμπιακους παικτες που εχουν δει τα ματια μου εως τώρα