ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ PART 3



Συνεχίζουμε την καταγραφή της ιστορίας του Παναθηναϊκού κόσμου, αυτής της πράσινης λαίλαπας που κατακλύζει όλα τα γήπεδα και υποχρεώνει εχθρούς και φίλους να υποκλίνονται στο μεγαλείο της. Σήμερα θα κάνουμε μία εξαίρεση κι αντί να βάλουμε 6 ματς, θα παρουσιάσουμε μόνο ένα. Μάιος του 1999 και στα πλαίσια της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1998-99, ο ΠΑΟ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανελευσινιακό, δύο στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Μία εβδομάδα πριν, στα πλαίσια της 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ΠΑΟ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0. Ο ΠΑΟ ήθελε μόνο νίκη για να πιάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League, την ΑΕΚ. Μετά την ισοπαλία, η μεταξύ τους διαφορά διατηρήθηκε στους 3 βαθμούς και η ΑΕΚ ήταν το φαβορί για να βγει δεύτερη στο πρωτάθλημα. Την ίδια μέρα που γινόταν στο ΟΑΚΑ το ΠΑΟ-Πανελευσινιακός, η ΑΕΚ έδινε ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο ματς με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Ουσιαστικά όλες οι ελπίδες των πρασίνων για να βγουν Champions League βρίσκονταν στα πόδια των παικτών του Ηρακλή. Όπως ξέρουμε, έγινε ένα ματς ''ομορφιά του ποδοσφαίρου'', όπως δήλωσε ο ''τίγρης'' Δημήτρης Μελισσανίδης εκείνη την ημέρα, μία δήλωση που πέρασε στην ιστορία. Στο ΟΑΚΑ όμως, οι πράσινοι οπαδοί που δεν αφήνουν ποτέ την ομάδα μόνη, που στις χαρές και στις λύπες βρίσκονται ΠΑΝΤΟΤΕ εκεί, έκαναν και πάλι το καθήκον τους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-5-1999
 

 

 
1.252 εισιτήρια στο ΟΑΚΑ, αρνητικό ρεκόρ πρωταθλήματος και η βαζελο-''Ηχώ'' να αναρωτιέται ''πώς να γεμίσει αυτή η ερημιά''; Είπαμε όμως. Στις χαρές και στις λύπες μαζί, γιατί η Μπύρα 13 είναι αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς. Τσαπρρρρρρρ γαμώ τον Παναθηναϊκούλη σας...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

αρνητικο ρεκορ προσελευσης σε ματς πρωταθληματος εννοεις για τις 3 μεγαλες ΟΣΦΠ,ΠΑΟ,ΑΕΚ στην α εθνικη ... σωστα Σαββα?
διοτι στο οακα γενικα η (λογω εργων στην εδρα της) ''γηπεδουχος'' καλλονη το εχει σπασει το 1252 του παο

Εικόνα savvas gridlock

Όχι γενικά αρνητικό ρεκόρ, Φόρη. Αρνητικό ρεκόρ εισπράξεων για τον ΠΑΟ σε εκείνη τη σεζόν. Δηλαδή στο ματς με τον Πανελευσινιακό έκοψε λιγότερα εισιτήρια από κάθε άλλο εντός έδρας παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 1998-99 ο ΠΑΟ.

Εικόνα vagio

O αστείος πάντως έχει και χειρότερο ρεκόρ. Αν θυμάμαι καλά σε ματς κυπέλλου με τη δόξα κάποια χρόνια με τριψηφιο αριθμό εισιτηριων. Το τι γέλιο είχε πέσει στο σχολείο.. ρε το 34% που λέει κι ο πρώην πρασινορουφιανος..