ΤΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΣΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ PART 2



Συνεχίζουμε από εδώ. Ο τότε προπονητής μας, Όλεγκ Μπλαχίν, δίνει μια συνέντευξη Τύπου στην οποία κατακεραυνώνει το παρακράτος του Βαρδινογιάννη (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-1-1991
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Με λίγα λόγια, ο Μπλαχίν αναρωτιέται το πώς είναι δυνατόν να επαναλαμβάνονται μόνο τα ματς που κερδίζει ο Ολυμπιακός, αλλά όχι τα ματς που χάνει. Την επόμενη μέρα, μιλάει και ο Ανάργυρος, βάλλοντας κατά της υφυπουργού Πετραλιά, αλλά και εναντίον της εφημερίδας ''Αθλητική Ηχώ'', που προσπαθούσε όλη την εβδομάδα πριν το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός να δυναμιτίσει το ντέρμπυ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-1-1991
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο ταξίαρχος της Αστυνομίας βεβαίωσε τον Ανάργυρο πως εύκολα μπορούσε να εκκενωθεί ο αγωνιστικός χώρος, αλλά δεν μπορούσε να εγγυηθεί για το ότι δεν θα ξαναμπουκάρουν μέσα οι Αεκτζήδες. Σίγουρα πάντως, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έκανε τίποτε για να επιστρέψουν οι Αεκτζήδες στις κερκίδες. Το αντίθετο μάλιστα. Κι ενώ αυτή η μαρτυρία θα έπρεπε να θεωρηθεί καθοριστική, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 1991, βγαίνει η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή Καρατζά. Το ματς ξαναγίνεται από την αρχή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-1-1991
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κύριος Βούλτσης, εξηγεί το γιατί είναι διάτρητο το σκεπτικό της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή Καρατζά, ενώ ο Ολυμπιακός φυσικά προσφεύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, καταθέτοντας ένσταση και ζητώντας να μην ξαναγίνει το ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-1-1991
 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-1-1991
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κύριος Βούλτσης αναφέρει συγκεκριμένα σημεία της απόφασης του Καρατζά, που την καθιστούν διαβλητή.
 
- Ποιος έριξε τους τσιμεντόλιθους στον αγωνιστικό χώρο; Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως το δακρυγόνο έπεσε έξω από την σκεπαστή και για να σωθούν οι Αεκτζήδες μπούκαραν στο γήπεδο, γιατί γέμισαν με τσιμεντόλιθους τον αγωνιστικό χώρο; Ποιοι έπρεπε να μεριμνήσουν ώστε να απομακρυνθούν οι τσιμεντόλιθοι, αν όχι οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ; Δεν βαραίνει η ευθύνη τη γηπεδούχο ομάδα;
 
- Το δακρυγόνο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έπεσε από έξω. Δεν γίνεται να βρέθηκε κάποιος εκτός γηπέδου και να έριξε μέσα στην ''σκεπαστή'' το δακρυγόνο, γιατί ακριβώς η θύρα των οργανωμένων της Φλ-original ήταν ''σκεπαστή'' και αναγκαστικά το δακρυγόνο θα έπρεπε να διαγράψει κυκλική τροχιά, να έρθει ''από πάνω'' που λέμε. Κανείς δεν είδε δακρυγόνο να προσγειώνεται ''από ψηλά'' στην ''σκεπαστή'' του γηπέδου της ΑΕΚ. Καταρρίπτονται οι νόμοι της Φυσικής με την αστεία επιχειρηματολογία των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ήταν οι περισσότεροι αχυράνθρωποι του Γιδόπουλου.
 
- Στο σκεπτικό της απόφασης Καρατζά, αναφέρεται ξεκάθαρα πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να συνεχιστεί και να τελειώσει το ματς, στα 5 λεπτά που απέμεναν μέχρι το 90', αλλά η ΠΑΕ ΑΕΚ επεδίωξε τη διακοπή του αγώνα. Παρά την παραδοχή αυτή εκ μέρους του Καρατζά, δεν αναγνωρίστηκε υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ στη διακοπή της αναμέτρησης.
 
Κρατάμε και το γεγονός ότι το περιβόητο δακρυγόνο που ήταν η αιτία του κακού και το οποίο υποτίθεται βρέθηκε στα χέρια του Γιδόπουλου από έναν οπαδό που του το παρέδωσε, δεν κατατέθηκε ποτέ στον αναπληρωτή Αθλητικό Δικαστή Κωστάκο, ώστε να το δούμε και να πειστούμε όλοι για τα επιχειρήματα του τότε προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στο τρίτη και τελευταία σχετική μας ανάρτηση αύριο το τοπίο θα καθαρίσει για τα καλά, με τα όσα ελέχθησαν στην εξέταση της υπόθεσης στην αρμόδια δευτεροβάθμια δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Σχόλια

Εικόνα arrant chimp

παιδια καλησπέρα και καλως σας βρηκα.Επιλεγω το συγκεκριμενο ποστ για να δωσω και εγω το στιγμα μου .Σε γενικες γραμμες ειμαστε απολυτως συμφωνοι στην συντριπτικη πλειοψηφια των θεματων με αποκωρυφωμα εκεινο που αφορουσε τον δικο μας τον George Best.Xαρηκα πραγματικα που καποιος ειχε την παρρησια να πει πως οντως ειχε η κατασταση με το τοτεμ .Σε εκεινο που δε συμφωνω είναι πως για ότι είχαμε βιωσει στα πετρινα ευθυνονταν μονο οι απέναντι. Δε μου φταιει κανεις π.χ που το 93-94 όταν οι λεβεντες μας πλεον ηταν καλοπληρωμενοι εφερναν με τον κυρ- Σταυρο 2-2 από 2-0 στο καραισκακη και από τον σεπτεμβρη επρεπε να περιμενουμε παραμονες χριστουγεννων και τη τεσσαρα της αελ για να κερδίσουμε εντος εδρας.Παντως όπως και ναχει να ξερετε ότι ειστε οαση σε ότι αφορα τα δικα μας και κυριως δεν ειστε γλυκανάλατοι όπως κατι ψυχες σε κατι κοκκινους πλανητες. Ναστε παντα καλα.

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται μόνον ο Βαρδινογιάννης για τα δικά μας πέτρινα χρόνια. Ή για να'μαστε σωστοί, ευθύνεται για το διάστημα 1988-1992. Το 1987-88 ο συγχωρεμένος ο Νταϊφάς ξεπούλησε τα πάντα και λίγο έλειψε να υποβιβαστούμε. Το 1992-93, με διοίκηση Νταϊφά, προφανώς δεν ευθύνεται ο Βαρδινογιάννης, εξ ου και τα πολλά σκηνικά εναντίον παικτών στο Καραϊσκάκη, με αποκορύφωμα αυτό.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130125/san-simera-thryle-gam...

Στη φιέστα του μπάσκετ στο ΣΕΦ το 1993, στον τέταρτο τελικό που δεν κατέβηκαν οι κότες τα βαζελάκια, όλο το γήπεδο φώναζε ''νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές και όχι οι μαλάκες οι ποδοσφαιριστές''. Από το 1993 ως το 1996, ο Κόκκαλης έκανε πάρα πολλά λάθη, σε προπονητές και παίκτες. Έπρεπε να μάθει και έμαθε, έστω με καθυστέρηση 3 ετών. Υπήρχε κυνηγητό από τη διαιτησία, αλλά υπήρχαν δεκάδες γκέλες με μικρές ομάδες, για τις οποίες υπεύθυνοι ήταν οι καλοπληρωμένοι ''παικταράδες'' μας, με πρώτους τους περίφημους Πόντιους. Περιοριζόμαστε όμως εδώ μέσα σε αυτήν τη φάση στο διάστημα 1988-1992 και δίνουμε έμφαση εκεί, επειδή αυτά που έγιναν τότε με τον ξεφτίλα το Σαλιαρέλη, δεν έχουν γίνει ποτέ άλλοτε σε μεγάλη ελληνική ομάδα. Δεν είναι μόνο το ότι σε γαμούσαν εντός κι εκτός γηπέδου διαιτητές και όλες οι ποδοσφαιρικές Αρχές (μόνο ο κόσμος πάλευε μονάχος του, γαμώντας τους απέναντι οπαδούς). Δεν είναι το ότι όπου πήγαινες σου φώναζαν οι οπαδοί των επαρχιακών ή μικρομεσαίων αθηναϊκών ομάδων ''έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη''. Είναι το ότι ήσουν κανονικά παράρτημα. Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα. Αν ο χ,ψ Μαρινάκης στο μέλλον πάει να κάνει παράρτημα τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ, ας τον γαμήσουν οι οπαδοί της ομάδος αυτής. Κι εμείς μαζί τους θα'μαστε. Δέχομαι ρε ξεφτίλα Βαρδινογιάννη να είσαι από πάνω και να ελέγχεις τα πάντα. Δέχομαι και να με γαμάς, αφού μπορείς. Ο εκάστοτε ισχυρός αυτό κάνει, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικότερα στη ζωή. Όχι όμως να κάνεις παράρτημα μία τόσο μεγάλη ομάδα. Σέρνει τόσο κόσμο από πίσω. Μην τους ξεφτιλίζεις ρε σιχαμένε. Τσίπα δεν έχεις;