ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ PART 3



Ολοκληρώνουμε σήμερα την παρουσίαση του βιβλίου του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ''ΠΟΔΑΡΑ'' ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Στεκόμαστε εδώ.
 

 

 

 

 

 

 
Στο ''ζυθεστιατόριο'' του Αλαφούζου (χαχαχαχα), που βρισκόταν παραπλεύρως του ξενοδοχείου ''ΑΚΤΑΙΟΝ'', αλλά και στην ''κοσμική ταβέρνα'' Τσίου Τσίου στην κεντρική αγορά του Νέου Φαλήρου, ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός το 1924. Για όσους δεν γνωρίζουν, το ''ΑΚΤΑΙΟΝ'' βρισκόταν στο ίδιο σημείο που σήμερα βρίσκεται το νοσοκομείο METROPOLITAN, απέναντι από το Καραϊσκάκη και το ΣΕΦ.
 
Αυτό είναι το βιβλίο του ''Ποδάρα''. Θα αφιερώσουμε άλλη μία ανάρτηση, εν είδει παραρτήματος, με όλες τις φωτογραφίες που περιέχονται στο βιβλίο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ κι έτσι θα ολοκληρώσουμε το αφιέρωμά μας.

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

«Νονός» ο Καμπέρος τελικά;

Εάν δεν κάμνω λάθος, η ονομασία «Ολυμπιακός» είχε πέσει αρχικά στο τραπέζι από τους ανθρώπους του Εθνικού, οι οποίοι την απέρριψαν...

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, και; Ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί αυτό που γράφεις από κάποια πηγή (γιατί ως τώρα μόνο στο μιλητό το ισχυρίζονται κάποια Εθνικάκια), εδώ μιλάμε για το ποιος ήταν αυτός που πρότεινε στην παρέα αυτών που ίδρυσαν τον Θρύλο το όνομα ''Ολυμπιακός''. Όχι για το ποιος συνέλαβε πρώτος παγκοσμίως αυτό το όνομα σε οποιονδήποτε Σύλλογο. Με την ίδια λογική, το ''Παναθηναϊκός'' το 1922 δεν προέκυψε με παρθενογένεση.

Εικόνα Εν Αθήναις

Συγγνώμη, αλλά εσείς μιλάτε για «έμπνευση» του Καμπέρου. Πώς γίνεται να εμπνευστεί ο Καμπέρος κάτι που υπήρχε ήδη;

Είπε κανένας πως το «Παναθηναϊκός» το 1922 προέκυψε από παρθενογένεση;

Πηγή για αυτό που «ισχυρίζονται τα Εθνικάκια» υπάρχει. Ψάξου...

Α, και καλορίζικη η πράσινη φανέλα στο βόλεϋ...

Εικόνα savvas gridlock

Yπήρχε δηλαδή ομάδα στον ελληνικό αθλητικό χώρο πριν το Μάιο του 1924 με το όνομα ''Ολυμπιακός'', έτσι; H πηγή που λες για το ότι οι παράγοντες του Εθνικού απέρριψαν την ονομασία ''Ολυμπιακός'' για τον τότε ''Πειραϊκό Ποδοσφαιρικό Όμιλο'', αναφέρεται σε Συνέλευση που έγινε ΜΕΤΑ το Μάιο του 1924. Η αίτηση στο Πρωτοδικείο για την αναγνώριση του σωματείου με τον τίτλο ''Ολυμπιακός Πειραιώς'' έγινε το Μάιο του 1924. Εγώ τουλάχιστον αυτήν την πηγή ξέρω, το περιοδικό ''Αθλητισμός'' του 1927. Αν εσύ ξέρεις καμιά άλλη πηγή, ορίστε.

Εικόνα apostolos gaganis

Συγκρατω απο τουτη την ενοτητα:

1. Ο τιτλος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ χαρακτηριζοταν απο ΤΟΤΕ ( 1924 ) ως ΦΩΤΕΙΝΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΣ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ( Σ.Σ. βλεπε το πολυ αργοτερο προσωνυμιο ΓΑΥΡΟΣ δηλ. κι αυτο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. Συμπτωση; Δεν...νομιζω ), ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ.

2. ΄΄Νονος΄΄ μας, ο οικονομικος αξιωματικος του Β.Ν. Νοτης Καμπερος. ΠΑΡΩΝ!!!

3. Το ονομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επισφραγιστηκε στην Ταβερνα ΄΄Τσιου - Τσιου΄΄ στο Ν. Φαληρο, ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ, ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ...

4. Ο αγωνας που αποτελεσε σταθμο για την ιστορια μας, ηταν εκεινος εναντιον του Πειραϊκου Ομιλου το 1925 στο γηπεδο της...Λεωφορου - και οχι στο Ποδηλατοδρομιο - οπου και καταγαγαμε ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΝΙΚΗ με 4 - 2. ΕΚΕΙ...ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΝΕΑ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-Ο-Σ! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ...ΛΙΓΟ, RΑΤΜΙΤΕΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΙΝΑΝΕ ΑΥΤΑ! ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ, ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ Η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ! ΤΥΧΑΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ; Ε, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

5. Η εξυμνηση απ΄την πρωτη στιγμη των οπαδων της ομαδας μας: ΄΄Οι φιλαθλοι του Ολυμπιακου συνετελεσαν ωστε το ποδοσφαιρον να καταστει το δημοφιλεστερον αθλημα εν Ελλάδι΄΄, και ΄΄Ο Ολυμπιακος ειναι το μοναδικον σωματειον που εχει τους περισσοτερους αφοσιωμενους και πιστους οπαδους ΄΄.

Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠ΄ΤΟ ΠΡΩΪ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...