ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΟΜΑ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΤΟ 2014



Όπως φανταζόμαστε έχετε πληροφορηθεί, το φιλικό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη Ρόμα, δεν ολοκληρώθηκε. Οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο και το διέκοψαν λίγο πριν τη λήξη του.
 
 
Ο προπονητής της Ρόμα, Ρούντυ Γκαρσία, έκραξε τους οπαδούς της ΑΕΚ.
 
Απλά θα παρακαλούσα τα ματς να τελειώνουν, έστω και φιλικά.
 
Αρκετά ιταλικά ΜΜΕ στηλίτευσαν τη συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ. Παραθέτουμε ενδεικτικά το άρθρο μίας γνωστής ιστοσελίδας της Ρόμα.
 
The game then ended in farcical circumstances when a mass pitch invasion by supporters keen for players' shirts forced the teams off a minute before the end of stoppage time.
 
''Farcical circumstances'', λέει. ''Φάρσα'' το ντου των οπαδών της ΑΕΚ, σύμφωνα με τους οπαδούς-δημοσιογράφους της Ρόμα. Περίγελως κατήντησαν τα αεκάκια για όλη την Ευρώπη. Για να δούμε όμως, τι έλεγαν οι οπαδοί της Ρόμα 8 χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2006, όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στην πόλη τους για να παρακολουθήσουν το ματς του Champions League Ρόμα-Ολυμπιακός 1-1; Αντιγράφουμε από ένα πολύ γνωστό forum των οπαδών της Ρόμα, το asromaultras.it, το post ενός οπαδού της ιταλικής ομάδος για τον κόσμο του Θρύλου.
 
 
Qualcuno può dire qualcosa? Non meritano 10 solo perché i 5000, stremati dall'aver tifato ininterrottamente da due ore prima della partita, hanno avuto un lievissimo cedimento dopo il pareggio della Roma. Cedimento durato poco, perché anche dopo la fine hanno continuato a tifare. Forse lo stanno ancora facendo.
I migliori mai visti a Roma.
Voto: 9,5
 
Μετάφραση.
 
Μπορεί κάποιος να πει κάτι; Δεν αξίζουν το δέκα μόνο και μόνο γιατί οι 5000, αποκαμωμένοι ύστερα από το γεγονός ότι είχαν υποστηρίξει (την ομάδα τους) αδιάκοπα για δύο ώρες πριν το παιχνίδι, είχαν μια ελάχιστη πτώση ύστερα από την ισοφάριση της Ρόμα. Πτώση που διήρκεσε λίγο, γιατί ακόμα και μετά το τέλος συνέχισαν να υποστηρίζουν την ομάδα. Ίσως το κάνουν ακόμα. Οι καλύτεροι που έχουμε δει ποτέ στη Ρώμη. Bαθμός: 9,5.
 
Θυμίζουμε την ιστορική παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στη Ρώμη.
 
 
Οι οπαδοί της Ρόμα κάθε άλλο παρά καλές σχέσεις είχαν ή έχουν με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη το 2006, όπου χάσαμε με σκορ 1-0, οι ελάχιστοι Ιταλοί που είχαν έρθει στο γήπεδο σηκώνανε σημαίες του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του αγώνα να γίνουν πράγματα που δεν υιοθετούμε. Στο παιχνίδι της Ρώμης, αρκετοί οπαδοί της γηπεδούχου ''ψάχτηκαν'' για να επιτεθούν σε οπαδούς του Ολυμπιακού, κατάφεραν σε ένα βαζελο-πέσιμο (πολλοί εναντίον λίγων) να μαχαιρώσουν έναν γαύρο, αλλά μετά πιάστηκε μέσα στην πόλη τους κάποιος όμηρος (δεν υιοθετούμε σε καμία περίπτωση). Είναι πολύ γνωστές οι καλές σχέσεις ορισμένων οπαδών του ΠΑΟ με τους οργανωμένους οπαδούς της Ρόμα (όχι όλων, μάλιστα κάποιοι βάζελοι πηγαίνουν συστηματικά στο πέταλο της Λάτσιο).
 
 
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Δεν είχαν κανένα ''συμφέρον'' να μας αβαντάρουν οι οπαδοί της Ρόμα. Κι όμως, με την παρουσία μας στο γήπεδό τους, κερδίσαμε το σεβασμό τους, παρά το ότι ήταν εχθρικά διακείμενοι απέναντί μας. Τους αναγκάσαμε να λένε για εμάς
 
''ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ''.
 
Το σεβασμό των αντιπάλων σου δεν τον κερδίζεις με ντου στον αγωνιστικό χώρο. Τον κερδίζεις με τη φωνή και την στήριξη προς την ομάδα σου. Εκεί στη ''μαμά'' Φλ-original, αντιγράφετε που αντιγράφετε στα πάντα το λαό του Θρύλου, πάρτε τουλάχιστον τα σωστά μαθήματα...
 
Υ.Γ. 1 Φυσικά και ΔΕΝ εννοούμε πως όλοι οι Αεκτζήδες ήταν υπέρ του ντου λίγων βλαμμένων στο γήπεδο. Η ενέργεια ελάχιστων καθυστερημένων δεν αφορά την πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ. Όπως μάθαμε, ακόμη και ο Μελισσανίδης ενοχλήθηκε από το ντου των Αεκτζήδων στο σαββατιάτικο φιλικό. Αυτό τον τιμάει και μπράβο του. Εμείς οι ''εχθροί'' του, όταν τον δούμε να κάνει κάτι σωστό, θα του πούμε κι έναν καλό λόγο. Κι αν βάλει λεφτά από την τσέπη του για να κάνει την ΑΕΚ μεγάλη, θα τον σεβαστούμε και δεν θα του κάνουμε επιθέσεις. Δεν θα τον αβαντάρουμε (αλίμονο αν περιμένει αβάντες από γαύρους), αλλά δεν θα τον κράζουμε κιόλας. Ως τώρα, λεφτά βάζει μόνο με το στόμα και ζητιανεύει κρατικά λεφτά για την ''αεκάρα του''. Αν και όποτε αλλάξει στάση, θα αλλάξουμε κι εμείς. Γιατί ο συγκεκριμένος δεν είναι Αλαφούζος. Λεφτά να βάλει έχει και με το παραπάνω, αλλά επιλέγει να πουλάει αεκοφροσύνη στο τζάμπα. Ας τα δει αυτά που του γράφουμε (ή ας του τα μεταφέρουν οι δικοί του), ας θυμηθεί τα παλιά και ας σταματήσει να βάζει τους έμμισθους τσάτσους του, ΑΡΔ και οπαδούς, να πετάνε λάσπη στον Θρύλο και στο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ. Διάθεση για ''πόλεμο'' δεν έχουμε, αλλά λάσπη στον Θρύλο μας δεν θα πετάει ΚΑΝΕΙΣ. Ας το χωνέψει ο ''τιγράκος'' των γατοτροφών Friskies και οι χρηματοδοτούμενοι λακέδες του. Κριτική ναι, εμπάθεια προς τον Θρύλο (στα πλαίσια της οπαδικής αντιπαλότητας) ναι, εμμονές και τοποθετήσεις με κίτρινα γυαλιά ναι, λάσπη όμως ΟΧΙ. Λάσπη προς τον Θρύλο θα φέρει άπειρα ξεβρακώματα ΟΛΩΝ ΣΑΣ.
 
Υ.Γ. 2 Φυσικά και ΔΕΝ είναι το πρώτο ντου των οπαδών της ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη. Πού να πιάσουμε τις δεκάδες φορές που έχουν κάνει ντου για να κλέψουν πράγματα, από τον αγωνιστικό χώρο, τα αποδυτήρια, τα δημοσιογραφικά θεωρεία και από όπου προλάβαιναν να αρπάξουν το ο,τιδήποτε. Οι συγκεκριμένοι έχουν κάνει το πλιάτσικο επάγγελμα. Θα επανέλθουμε στο θέμα...

Σχόλια

Εικόνα Vatos Locos

http://www.asromaultras.org/0910romapanathinaikos.html

"Tifo Ospiti:
Mamma mia.
Inarrestabili i 7000 Pao. Saltano, ballano, tifano, accendono torce e petardi, sciarpate...
Il mondo ultras è in Grecia.
Voto: 10"

εδω βοηθας λιγο στην μεταφραση;

Εικόνα savvas gridlock

Στην πρεμουρα σου να βρεις κατι να πεις, δεν διαβαζεις προσεκτικα το τι γραφουμε. Με τους οπαδους της Ρομα εχετε σχεσεις. Δεν μετρανε τα εγκωμια των Ιταλων για εσας. Αν σας εγκωμιαζαν οι οπαδοι του Ερυθρου Αστερα, με τους οποιους ειμαστε αδερφοποιημενοι, τοτε ναι, θα μπορουσες να παραθεσεις εδω τα λογια των Σερβων απο καποιο οπαδικο forum τους.

Εικόνα Χατζηκυριακειο

2 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.ΜΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ...ΤΡΙΧΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ.ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Άνανδρη Είσοδος Κλεφτοκοτάδων