ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 26/8/1998: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΖΙ



Είχαμε δει το πρώτο μέρος των σχέσεων των οπαδών του Ολυμπιακού με την Ομόνοια Λευκωσίας από παλιά. Για να το πούμε πιο σωστά, είδαμε το γιατί πολλοί παλιοί Κύπριοι οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας έγιναν φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού Πειραιώς. Σήμερα θα δούμε άλλη μία ιστορία, στην επέτειο των 16 χρόνων από την πρόκριση του Θρύλου στους ομίλους του Champions League της σεζόν 1998-99 μέσα στην Κύπρο.
 
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 1998 και ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει την κυπριακή Ανόρθωση, για τα προκριματικά του Champions League. Το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ είχε λήξει με σκορ 2-1 υπέρ μας και η πρόκριση ήταν ανοιχτή. Δυο μέρες πριν το παιχνίδι, η αποστολή του Θρύλου φτάνει στην Κύπρο, όπου τυγχάνει αποθεωτικής υποδοχής.
 
Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τους «ερυθρόλευκους» υποδέχτηκαν με συνθήματα συμπαράστασης περίπου 200 Kύπριοι φίλοι τους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-8-1998
 

 
Ποιοι ήταν όμως μαζί με τους γαύρους, στην βραδινή προπόνηση στο ''Τσίρειο'';
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-8-1998
 

 
Από την στιγμή που ενώθηκαν οι δύο Ολυμπιακοί, Ελλάδος και Κύπρου, η τεσσάρα εντός γηπέδου αναπόφευκτα θα συνοδευόταν με πάρτυ στις κερκίδες.
 

 
Υ.Γ. Φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι Ολυμπιακοί, Ελλαδίτες και Κύπριοι, να συμπαθούν την Ομόνοια. Την ιστορία καταγράφουμε και η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει...

Σχόλια

Εικόνα olympiakaraga7te

Τους εξωαγωνιστικους λογους που δε συμπαθω την Ομονοια τους αφηνω στην ακρη γιατι εδω για μπαλα μιλαμε. Σεβομαι απολυτα καθε οπαδο κυπριακης ομαδας που ειναι Ολυμπιακος, οποια και να ειναι η ομαδα του στο νησι μου. Και γνωριζω οτι οι περισσοτεροι <<παλιοι>> Ομονοιατες ειναι Ολυμπιακοι. Για τους νεους τωρα δεν ισχυει το ιδιο. Θελω να αναφερω οτι σαν Θυρα 7 εχουμε επισημη αδερφοποιηση με τους Delije Sever οπαδους του Ερυθρου Αστερα. Και ο Ερυθρος Αστερας εχει αντιμετωπισει δυο φορες την Ομονοια στα ευρωπαϊκα κυπελλα, μια το 2012-13, αρκετα προσφατη οπου σε δυο 0-0 προκριθηκε στα πεναλτι μεσα στο ΓΣΠ και μια το 2001-02 για το Champions League οπου με 1-1 εξω και 2-1 μεσα προκριθηκαν τα αδερφια μας.

Κριμα που δεν μπορω να βρω το βιντεο που ηθελα να δειξω αλλα για να μαθαινετε οσοι δεν ξερετε στο 0-0 του ΓΣΠ το 2012 οι οργανωμενοι της Ομονοιας λεγανε <<Γαυροι μ... γ... τον Πειραια>> και <<Π... γιοι Ολυμπιακοι>>. Και το 2001 ειχανε φαει το ξυλο της ζωης τους στη ρεβανς στο Βελιγραδι απο τους αδερφους μας. Συγνωμη αλλα δεν εχω κανενα σεβασμο προς αυτους μετα απ αυτο το περιστατικο. Αφου ειναι τσακωμενοι με τα αδερφια μας ειναι με εμας κατα την αποψη μου.

υγ. στην Κυπρο ειμαι με τον Απολλωνα Λεμεσου

Εικόνα savvas gridlock

Κατανοητό φίλε. Αυτά τα θέματα είναι υποκειμενικά και γνωρίζω καλά τα περιστατικά που αναφέρεις. Υπάρχει το γνωστό θέμα με τις πολιτικοποιημένες κερκίδες στην Κύπρο, όμως εγώ δεν συμπαθώ την Ομόνοια επειδή είμαι αριστερός. Η Χούντα αποφάσισε με το έτσι θέλω το 1974 να χάσει η ΑΕΚ του Μπάρλου από τον ΑΠΟΕΛ για να μην ανέβουν οι ''παλιοκομμουνιστές'' της Ομόνοιας στην Α' Εθνική (πριν ανατρέψει ο Ιωαννίδης το Μακάριο, γίνει η τουρκική εισβολή και πάψουν να παίρνουν μέρος κυπριακές ομάδες στα ελλαδίτικα πρωταθλήματα). Το 1972-73, η Χούντα περνούσε πριονοκορδέλα σε κάθε ματς διαιτητικά την Ομόνοια, για να υποβιβαστούν οι ''παλιοκομμουνιστές'' από την Α' Εθνική. Αυτό δεν είναι πολιτική. Είναι η ιστορία. Όπως κυνηγούσε τον Ολυμπιακό η ''Επανάσταση'', έτσι και πολύ χειρότερα κυνηγούσε την Ομόνοια. Τώρα το ότι σήμερα κάποια ανιστόρητα τσουτσέκια οπαδοί της Ομόνοιας προσβάλλουν τον Ολυμπιακό μας, επειδή γαμιούνται από πίσω κι από μπρος (δηλαδή εντός κι εκτός έδρας), δεν σημαίνει πως πρέπει να εστιάσουμε εκεί και να αγνοήσουμε τη γενική εικόνα. Εγώ όσους Κύπριους Ομονοιάτες ξέρω, όλοι γαύροι είναι.

Εικόνα lets79

Εγώ φίλε Σάββα ακριβώς το αντίθετο...όσους Κύπριους ξέρω(και συγγενείς μου και άλλους,μιας και έχω ιδιαίτερους δεσμούς με το νησί),είναι Γάυροι και ΑΠΟΕΛ....ειδικά κοντά στο σπίτι του αδερφού μου,στον Στρόβολο,είναι και ο σύνδεσμος της ΘΥΡΑΣ-7 και έχει τύχει σε μάτς με την Ομόνοια το 2003 αν θυμάμαι να πάμε όλοι μαζί στο ΓΣΠ....ίσως και να έτυχε,αλλά ακόμα και στα διάφορα site του ΑΠΟΕΛ,βλέπω πολλούς Γαύρους...δεν θέλω να αναφερθώ στα πολιτικοκοινωνικά δεδομένα της Ομόνοιας,αλλά ομάδα που φοράει τριφύλλι,απλά και μόνο αηδία μου προκαλεί....και να θέλεις δηλαδή,δεν μπορείς να είσαι μαζί τους!!!!

Εικόνα lets79

olympiakaraga7te μπορεί και να έχουμε γνωριστεί....

Εικόνα lets79

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ(ΕΙΝΑΙ Ο LEADER THS 7 ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ),ΦΟΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΥΠΡΑΙΑ ΛΕΜΕΣΣΙΑΝΗ, ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΙΣΣΑ(ΦΟΛΑ ΔΕΞΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)....ΤΙ ΚΑΖΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΡΙΧΝΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ....ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ....

Εικόνα savvas gridlock

Ολους μας ενωνει ο Ολυμπιακος. Καμια διακριση στις ταξεις των οπαδων μας.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Και οι νεόγαυροι?

Εικόνα savvas gridlock

Κι αυτοί αδέρφια μας είναι. Παραστρατημένα αγνά λαϊκά παιδιά, του μόχθου και της βιοπάλης, που πέφτουν θύματα της προπαγάνδας έμμισθων οργάνων του Βαρδινογιάννη και του Αλαφούζου. Γι'αυτό κι εμείς προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στον ίσιο δρόμο, με διάλογο και επιχειρήματα πάντοτε. Γι'αυτούς άνοιξε και το site...

Εικόνα olympiakaraga7te

Τα διαβασα προ ολιγου αυτα στο αλλο αρθρο για το οποιο εβαλες παραπομπη εδω. Βεβαιως και μας κυνηγησε η χουντα αφηνωντας μας απ' το 1967 ως το 1973 χωρις πρωταθλημα. Και μου ειναι λογικο να τους κυνηγησε και αυτους οταν ηταν στην Α' Εθνικη. Εκεινα τα χρονια ειδικα η Ομονοια ηταν κατεξοχην αριστερη ομαδα και το ΑΠΟΕΛ ηταν κατεξοχην δεξια ομαδα αρα δε θελει πολυ μυαλο να καταλαβεις το γιατι. Τωρα βεβαια σε ολες τις ομαδες ακομα και στην Κυπρο δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα αν και καρφακι δε μου καιγεται για το τι ψηφιζουν οι οπαδοι αυτων των ομαδων. Btw μας εχει κλεψει και 10 συνθηματα η θυρα 9.

Δεν ειναι ολοι οι ΑΠΟΕΛιστες δεξιοι και βαζελοι πλεον οπως δεν ειναι και ολοι οι Ομονοιατες αριστεροι και γαυροι. Η μοδα ειναι <<μονο ΑΠΟΕΛ>> για τους δε, και απο την αλλη <<μονο Ομονοια>> για τους δε.

Προσωπικα ειμαι περηφανος που το 2011 οταν επαιξε ο Απολλωνας Λεμεσου φιλικο με τον Ολυμπιακο και φυσικα ημουν στην κερκιδα του Ολυμπιακου (γυρω στους 4000 ειμασταν σε εργασιμη μερα κιολας - Πεμπτη νομιζω) δεν ακουστηκε κανενα υβριστικο συνθημα απο την κυπριακη ομαδα μου εναντιον μας.

Βεβαια καταλαβαινω οτι ο ΑΠΟΕΛ εχει κοινα στοιχεια με τον βαζελο ιστορικα, οτι ηταν οι ευνοημενοι ενω η Ομονοια κοινα στοιχεια με τον Ολυμπιακο, οτι οι οπαδοι της ηταν απ' τα χαμηλα κοινωνικα στρωματα, ομαδα του λαου τελος παντων.

Εικόνα savvas gridlock

Πάνω από όλα είναι ο Ολυμπιακός και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως καταγωγής-πεποιθήσεων. Πολύ καλή κερκίδα ο Απόλλωνας Λεμεσού, σε ορισμένα βιντεάκια που έχω δει. Πρέπει να είναι γαύροι οι περισσότεροι εκεί στη Λεμεσό, σωστά φίλε;

Εικόνα olympiakaraga7te

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Ναι φιλε η Θυρα 7 Λεμεσου ειναι ο παλιοτερος συνδεσμος μας στην Κυπρο αφου το 1998 ξεκινησε να λειτουργει ως ΠΕΦΟ Λεμεσου και το 2005 εγινε Θυρα 7 Λεμεσου. Το ωραιο ειναι πως εκει περα περαν των γνησιων γαυρων που ειναι ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ και δεν ασχολουνται με αλλες ομαδες στο συνδεσμο εχει και οπαδους της ΑΕΛ, του Απολλωνα και αλλων ομαδων ολοι μαζι ενωμενοι ειμαστε. Οι βαζελοι ανοιξανε το 2012 εδω δηλαδη 14 χρονια μετα, φυσικα και ειναι μειονοτητα ομως.

Γενικα το νησι ειναι ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ εχουμε 5 συνδεσμους ενα σε καθε πολη. Φανταζομαι θα ξερεις οτι το 2002 καναμε ρεκορ σε μετακινηση οπαδων εκτος εδρας στο Τσαμπιονς Λιγκ με την Μακαμπι, 17 χιλιαδες κοσμο ειχαμε. Για τα φιλικα το 2011 δες εδω αδερφε την κερκιδα μας

https://www.youtube.com/watch?v=ZI72a4_o4Uc
https://www.youtube.com/watch?v=-YOzvFpM3cw

Εικόνα tazzz

Η "Θυρα 7" λεμεσού (που είμαι κι εγώ μέλος) είναι σύνδεσμος._
Η "μπύρα 13" στη Λεμεσό είναι όπως ακριβώς διαβάζεται. Καφετέρια, μπυραρία και τέτοια. Το λέω γιατί μένω δίπλα τους σχεδόν και τους βλέπω. Μαγαζάκι κανονικό. Οπως ήταν παλαιότερα τυχερά παιγνίδια, κουλοχέρηδες, bingo και τα λοιπά για να κονομάνε (δε γνωρίζω αν το κλείσανε αυτό μαγαζί).

Τέλος πάντων, ότι θελει ας είναι ο καθένας, την υγειά του να έχει, εδώ στην Κύπρο τα οπαδικά είναι κάπως περίεργα για εμας τους καλαμαράδες έτσι όπως χοντρομπλέκονται με τα κόμματα, αλλά ευτυχώς που υπάρχει ο γίγαντας του έθνους, ο Θρύλος μας και τα ξεδιαλύνει όλα.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Εικόνα olympiakaraga7te

Φιλε εγω ειμαι μελος στη Θυρα 7 Λευκωσιας οπου ζω αλλα εχω ερθει αρκετες φορες και στο συνδεσμο της Λεμεσου ιδιως τα καλοκαιρια για φιλικα του Θρυλου. Αν με δεις ισως με καταλαβεις ισως και οχι.

Εσυ οταν λες <<μπυρα 13>> εννοεις την Παλεφιπ που ειναι διπλα απο τα γραφια της ΠΕΟ και κοντα στην Jack Pizza; Εκει ειναι <<τομπολα>> δηλαδη καζινο και απλα εχει το ονομα γιατι ο ιδιοκτητης που τυγχανει να ειναι και συγγενεις μου ειναι βαζελος. Ανοιξανε ομως και το 2012 κανονικο συνδεσμο κοντα στον Εναεριο και πισω απο τα παραλιακα Debenhams (κοντα στο Συφαελ). Αυτο εννοουσα εγω. Τελος παντων η πολη ειναι κατακοκκινη, το μονο πραγμα που ΙΣΩΣ να υπερεχουν ειναι τα αυτοκολλητα και τα σπρει... μονο εκει!

Εικόνα tazzz

Μιλάω για αυτό που έχουν ανοίξει απέναντι από τον Στεφανή. Στο Fysco Lotus Plaza (τί είναι αυτό το πράγμα) δίπλα.

Εικόνα olympiakaraga7te

Νομιζω καταλαβα για ποιο λες, μια φορα ετυχε να περασω απο εκει με το αμαξι. Και αυτο της πλακας θα ειναι οπως η παλεφιπ. Ομως δυστυχως εχουν και κανονικο κλαμπ πισω απο τα παραλιακα Debenhams κοντα στον Εναεριο.

Εικόνα savvas gridlock

Όταν κατεβήκαμε στην Κύπρο το 2002, από τη σούρα κι από άλλα πράγματα που δεν υιοθετούμε, θυμάμαι μόνο κάτι ''αουαου'' για τη χαμούρα τον Ιταλό διαιτητή. Είχα γνωρίσει πολλά αδέρφια Κύπριους γαύρους τότε, αλλά χαθηκαμε με τα χρόνια. Αυτό που λες, ότι στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού άλλοι είστε ΑΕΛ, άλλοι Απόλλωνας κτλπ., είναι το καλύτερο. Έτσι πρέπει. Πάνω από όλα ο Ολυμπιακός, αλλά εντάξει, ο καθένας υποστηρίζει και κάτι ακόμη. Να πάρε για παράδειγμα τις ξένες ομάδες. Να μην κάνουμε λίγο χαβαλέ με τη βαζελο-πουτάνα τη Λίβερπουλ, που ξεκίνησε χθες τα τσιμπούκια πάλι με τα τρία μπαλάκια; Παράδειγμα, έτσι; Aυτό είναι το ωραίο. Πειράζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά μπροστά στον θρύλο αυτά υποχωρούν.

Εικόνα olympiakaraga7te

Καλησπερα αδελφε, και εγω Λιβερπουλ ειμαι στο νησι αν και γενικα αντιπαθω την Αγγλια ως χωρα, επελεξα τη Λιβερπουλ γιατι ειναι κοκκινη, εχει λιμανι, εχει νεκρους σαν εμας ενω συχνα τιμα τους δικους μας πχ με κορεο στο ματς το 2004 στο Ανφιλντ 96+21 ΥΝWA και επειδη ειναι ομαδα της εργατικης ταξης σαν εμας σε αντιθεση με τους αστους της Εβερτον που μοιαζουν με τον ποα... Λιγη σημασια εχουν αυτα βεβαια.

Να παω στο κυριως θεμα τωρα μια και το φερε η κουβεντα μας χθες, θα θυμασαι το 1972-73 τελευταια αγωνιστικη το ματς οπου με νικη πηραμε τον τιτλο και μαθηματικα, Ομονοια Λευκωσιας - ΟΣΦΠ 1-2 στη Λευκωσια. Εχεις πρωτοσελιδα απο εκεινο τον αγωνα; Γιατι ακουσα οτι αρκετοι Ομονοιατες τοτε πανηγυριζαν που εστεφθη ο Ολυμπιακος πρωταθλητης ασχετα που υποβιβαστηκαν αυτοι. Αν μου εστελνες κατι θα ηταν μεγαλη μου τιμη και σημαινει πολλα για εμενα.