ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ



Με αφορμή τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, η οποία πλησιάζει σε λίγες μέρες και την ώρα που ο σχεδιασμός της ΠΑΕ στο θέμα των προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ μας ολοκληρώνεται, ας βάλουμε ορισμένα πράγματα σε μια σειρά. Δεν έχουμε σκοπό να υποδείξουμε στην ΠΑΕ το τι θα κάνει. Οι άνθρωποί της γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν αποδείξει στην πράξη πως ενισχύουν την ομάδα, δίχως να επιβαρύνουν τα ταμεία. Πάνω σε αυτόν το ''μαγικό'' συνδυασμό ''ενισχύουμε την ομάδα δίχως να την χρεώνουμε'' θα στηριχθούμε κι εμείς, επειδή πολλοί γαύροι σχολιαστές του Internet και των ραδιοφώνων φαίνεται πως έχουν χάσει την μπάλα για τα καλά.
 
Ξεκινάμε κατ'αρχάς με μία παραδοχή. Η όποια κουβέντα γίνεται για την ανάγκη ενίσχυσής μας στο μεταγραφικό παζάρι, αφορά την Ευρώπη. Πρέπει να είναι ψυχοπαθής κάποιος για να θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθούμε, ώστε να βάλουμε κάτω στη Superleague το βάζελο με τους Ντίνες και τους Κλωναρίδηδες και τον ΠΑΟΚ με τους Τζανδάρηδες και τους Σαββίδηδες. Κι έτσι όπως είμαστε να μείνουμε, περίπατο θα κάνουμε στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να δυναμώσουμε για το Champions League. Εφόσον λοιπόν δεχόμαστε πως η συζήτηση γίνεται για την Ευρώπη, θα μιλήσουμε με όρους Ευρώπης. Πρώτα και κύρια λοιπόν, εξετάζουμε τους κανόνες που θέτει η UEFA για τους παίκτες που θα δηλωθούν στο Champions League.
 
No club may have more than 25 players on List A during the season, two of whom must be goalkeepers. As a minimum, eight places are reserved exclusively for “locally trained players” and no club may have more than four “association-trained players” listed on these eight places on List A. List A must specify the players who qualify as being “locally trained”, as well as whether they are “club-trained” or “association-trained”. The possible combinations that enable clubs to comply with the List A requirements are set out in Annex VIII.A “locally trained player” is either a “club-trained player” or an “association trained player”. A “club-trained player” is a player who, between the age of 15 (or the start of the season during which he turns 15) and 21 (or the end of the season during which he turns 21), and irrespective of his nationality and age, has been registered with his current club for a period, continuous or not, of three entire seasons (i.e. a period starting with the first official match of the relevant national championship and ending with the last official match of that relevant national championship) or of 36 months. An “association-trained player” is a player who, between the age of 15 (or the start of the season during which the player turns 15) and 21 (or the end of the season during which the player turns 21), and irrespective of his nationality and age, has been registered with a club or with other clubs affiliated to the same association as that of his current club for a period, continuous or not, of three entire seasons or of 36 months. If a club has fewer than eight locally trained players in its squad, then the maximum number of players on List A is reduced accordingly.
 
- Μπορούμε να δηλώσουμε το πολύ 25 παίκτες στο Champions League.
 
- 4 από αυτούς τους παίκτες πρέπει να προέρχονται υποχρεωτικά από τις Ακαδημίες μας, κάτι που μεταφράζεται ως ''να έχουν παίξει για τουλάχιστον 3 ολόκληρες σεζόν στον Ολυμπιακό από τα 15 τους ως τα 21 τους χρόνια, ασχέτως του αν είναι Έλληνες ή ξένοι''. Σε αυτήν την κατηγορία είναι μόνον ο Διαμαντάκος. Ο Φορτούνης προέρχεται από τις Ακαδημίες μας, αλλά έμεινε σε αυτές την περίοδο 2003-2008, δηλαδή στην ηλικία των 11 μέχρι τα 16 του χρόνια. Την περίοδο των 15 ως τα 21 του χρόνια, δεν έκλεισε τρεις σερί σεζόν σε εμάς. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι 25 παίκτες συνολικά που μπορούμε να δηλώσουμε, μειώνονται σε 22, με μόνο το Διαμαντάκο να μπαίνει στη λίστα.
 
- 4 από τους 22 (πλέον) παίκτες μας, πρέπει υποχρεωτικά να προέρχονται από το ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που μεταφράζεται ως ''να έχουν παίξει μπάλα για 3 ολόκληρες σεζόν σε πρωταθλήματα της Ελλάδος, Α'-Β' Εθνική ή στα Ερασιτεχνικά, σε οποιαδήποτε ομάδα, όχι σώνει και ντε στον Ολυμπιακό και ασχέτως του αν είναι Έλληνες ή ξένοι''. Τέτοιοι παίκτες σε εμάς είναι σίγουρα ο Σιόβας, ο Αβραάμ, ο Μανιάτης, ο Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης, ο Κολοβός και ο Αυλωνίτης (το Μανωλά τον θεωρούμε ήδη παίκτη της Ρόμα). Δεν μιλάμε υποχρεωτικά για Έλληνες παίκτες. Ο Χολέμπας π.χ. είναι Έλληνας, αλλά από τα 15 ως τα 21 του χρόνια έπαιζε μπάλα στη Γερμανία, επομένως δεν θεωρείται association trained player.
 
- Συνολικά στους 22 παίκτες της λίστας, πρέπει να υπάρχουν το πολύ 5 μη κοινοτικοί ξένοι, παίκτες δηλαδή που δεν έχουν διαβατήριο χώρας της Ε.Ε..
 
Με αυτούς τους περιορισμούς λοιπόν, ας δούμε ένα σχήμα του ρόστερ μας για το Champions League.
 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ρομπέρτο-Μέγιερι
ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ: Σαλίνο-Ελαμπντελαουί
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ: Μαζουάκου
ΔΕΞΙΑ ΣΤΟΠΕΡ: Μποτία-Αβραάμ Παπαδόπουλος
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΠΕΡ: Σιόβας-Αμπιντάλ
ΚΟΦΤΕΣ: Μανιάτης-Εντινγκά
ΟΚΤΑΡΙΑ: Κασάμι-Μπουχαλάκης
ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τσόρι-Φουστέρ
ΔΕΞΙΑ ΕΞΤΡΕΜ: Ντοσεβί-Γκαζαριάν
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΞΤΡΕΜ: Αφελάι-Ντουρμάζ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: Μπενίτες+μεταγραφή+Διαμαντάκος
 
Οι 4 association trained players είναι οι Σιόβας-Αβραάμ-Μανιάτης-Μπουχαλάκης, ο Διαμαντάκος ο μόνος club trained player και κλείσαμε. Άλλη λύση πλην αυτού του ρόστερ δεν βλέπω εγώ, τουλάχιστον για το Champions League. Υποθέτουμε ότι θα φτάσει πρόταση για το Χολέμπας και θα πουληθεί. Αν παραμείνει στο ρόστερ, αναγκαστικά πρέπει να μην δηλωθεί στη λίστα ο Γκαζαριάν, αφού ο Χολέμπας στα ευρωπαϊκά ματς μπορεί να παίξει και ως αριστερό χαφ. Ο Μαζουάκου, που θεωρητικά μένει ο μόνος αριστερός μπακ, θα έχει την κάλυψη του έμπειρου Αμπιντάλ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτήν τη θέση. Παίκτες όπως ο Κολοβός, ο Αυλωνίτης και ο Φορτούνης, εκτός του ότι δεν πείθουν αυτήν την στιγμή, δεν χωράνε στο ρόστερ και αριθμητικά, με βάση τις απαιτήσεις της UEFA. Υποθέτουμε πως θα γίνει κίνηση να φύγει και ο Σαβιόλα, κάτι που θα είναι καλό για όλους (ταμεία ΠΑΕ-φίλαθλοι Ολυμπιακού-ο ίδιος ο παίκτης), στην κατάσταση που είναι ο Αργεντίνος. Από εκεί και πέρα, περνάμε σε κάποιες προσωπικές σκέψεις (ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ).
 
- Θα είναι λάθος να πουληθεί ο Μανιάτης, ακόμη κι αν έρθει πολύ καλή πρόταση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παίκτης αγωνιστικά, ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς, είναι υπεραπαραίτητος, αφού είναι ο μοναδικός χαφ που κυνηγάει τον αντίπαλο μπουκαδόρο στον άξονα, κινούμενος χωρίς την μπάλα (ειδικά στις προβολές που κάνει με έκταση του ποδιού, κλέβοντας μπάλες από τους αντιπάλους μπουκαδόρους στα ευρωπαϊκά ματς, είναι ασύγκριτος). Είναι και το ότι θεωρείται association trained player. Αν φύγει από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να βρούμε Έλληνα κεντρικό χαφ (ή παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα, με παρουσία από μικρές ηλικίες για 3 σεζόν στο διάστημα των 15 ως τα 21 του χρόνια) για να τον βάλουμε στη λίστα του Champions League. Υπάρχει κανείς διαθέσιμος και δεν τον βλέπουμε; Συν τοις άλλοις, ο Μανιάτης έχει αποδείξει και στην Εθνική Ελλάδος πως μπορεί να παίξει ως κόφτης, στο ''6'' που λέμε, μπροστά από τα στόπερ. Με τον Εντινγκά κλείνει μια χαρά η θέση και μάλιστα αυτό είναι καλύτερο για την ομάδα, γιατί στο ''8'' που παίζει συνήθως ο Μανιάτης, απαιτούνται και παραγωγικές ικανότητες, τις οποίες δεν διαθέτει ο Γιάννης.
 
- Θα είναι λάθος να κινηθούμε για κόφτη, τώρα που πουλήθηκε ο Σάμαρης και να μην δηλωθεί στη λίστα ο Μπουχαλάκης. Εκτός του ότι θεωρείται κι αυτός association trained player, έχει κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία και δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Δεν λέμε να πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Υπάρχει και ο Κασάμι μπροστά του. Αν όμως αποκτηθεί παίκτης, ως ''αντι-Σάμαρης'' που λένε κάποιοι, πέρα από το ότι πρέπει να είναι Έλληνας για να δηλωθεί στη λίστα του Champions League (αφού θα πετάξει έξω από αυτήν τον association trained player Μπουχαλάκη), θα φάει τη θέση από ένα παιδί που δείχνει πως έχει τα προσόντα να σταθεί στον Θρύλο. Τουλάχιστον τώρα αυτό βλέπουμε, δεν ξέρουμε τι θα βγει στο μέλλον.
 
- Θα είναι λάθος να μην δηλωθεί στη λίστα ο Νταβίντ Φουστέρ. Δεν γνωρίζω το αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, ώστε να δηλωθούν κάποιες έξτρα μεταγραφές, πάντως όποιος είδε το γκολ που φάγαμε το Σάββατο από τη Νίκη Βόλου, φαντάζομαι να κατάλαβε το πόσο χρήσιμο είναι να κυνηγάει ο Νταβίνταρος από την επίθεσή μας τον παίκτη του αντιπάλου που κουβαλάει την μπάλα στον άξονα του γηπέδου, βγάζοντας κόντρα. Ειδικά στην Ευρώπη, που θα αμυνόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ματς, απέναντι σε ανώτερους ποιοτικά αντιπάλους, ο Φουστέρ είναι υπερπολύτιμος για το transition=μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, με αυτό του το προσόν.
 
Θα πει κάποιος ''ωραία, και τι λες λοιπόν ρε μεγάλε; Να μην πάρουμε κανέναν παίκτη από εδώ και πέρα;''. Όχι, δεν λέω αυτό. Πιστεύω πως πρέπει να κινηθούμε για ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ παίκτη, αλλά αυτός να αξίζει πολλά. ''Πολλά'' λεφτά και ''πολλά'' ως προς την ποιότητά του. Η θέση για'μένα που ''φωνάζει'' πως θέλουμε ενίσχυση, είναι αυτή του επιθετικού. Αυτή η ομάδα που στήνει ο ΜΙΤΣΕΛ, με την ταχύτητα που κινείται στο χορτάρι και με την ποιότητα των μέσων και των ακραίων της, αν βρει έναν επιθετικό-φονιά, θα απογειωθεί. Τι εννοώ ''φονιά''; Δεν εννοώ μόνο ''να'χει το εύκολο γκολ''. Εννοώ να υποδέχεται σωστά την μπάλα, φέρνοντάς την αμέσως μπροστά του, με μέτωπο στο αντίπαλο τέρμα, να έχει ταχύτητα, να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδος και βέβαια όταν βρίσκεται σε θέση γκολ, να το καρφώνει. Γι'αυτό και μιλάω για παίκτη που κοστίζει αρκετά χρήματα. Μπορεί να είναι αυτός ο Πουλίδο, που έχει αποκτηθεί από το Μάιο; Πιθανόν. Δεν ξέρω τον παίκτη. Για να επιμένει ο ΜΙΤΣΕΛ, προφανώς κάτι παραπάνω από εμένα θα ξέρει. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε όλοι είναι πως δεν έχει κάνει προετοιμασία αυτό το καλοκαίρι με ομάδα και δεν ξέρουμε το πότε θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Θα προλάβουμε να τον δηλώσουμε στο Champions League; Αν ναι, πότε θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει αγωνιστικά; Προέρχεται κι από άλλη ήπειρο, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Δεν νομίζω πως θα είναι ''βαρύ'' να του πούμε ''κάτσε 6 μήνες μόνο για τα ματς στην Ελλάδα και το Γενάρη σε δηλώνουμε στο Champions League/Europa League, αφού δεν έχεις προπονηθεί σωστά τόσο καιρό'', παρά το ότι το παιδί έχει κάνει τα πάντα για να φορέσει τη φανέλα μας (το αναγνωρίζουμε αυτό). Το Γενάρη του 2015 μπορεί να φάει τη θέση π.χ. του Γκαζαριάν στη λίστα του Champions League/Europa League.
 
Τι φορ όμως θα είναι αυτό για το οποίο πρέπει να κινηθούμε; Τις απαιτήσεις θα τις θέσει ο ΜΙΤΣΕΛ. Αυτός προπονεί την ομάδα και αυτός ξέρει το τι χρειάζεται. Ο ίδιος επιμένει σε κινητικό φορ και συνεχώς προσανατολίζεται σε παίκτες που έχουν παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα, γιατί αυτό το στυλ παιχνιδιού θέλει να εφαρμόσει στον Θρύλο. Δεν μπορούμε να προτείνουμε παίκτη, σε φάση ''πάρτε αυτόν ρε, μάθετε μπαλίτσα από εμάς'', γιατί εκτός του ότι θα ήμασταν γραφικοί, σίγουρα δεν είμαστε μάνατζερ. Θα αναφέρω ένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ παίκτη που θα ήταν ιδανικός. Μιλάμε για κινητικό φορ, με θητεία στην Primera Division της Ισπανίας, σε καλή ηλικία, με φιλοδοξία για καριέρα και όχι ''τελειωμένο'', να μην είναι παρτάλι με λίγα λόγια (τύπου Ροναλντίνιο ξέρω'γω, που ακούστηκε εσχάτως). Εφόσον υπάρχουν λεφτά στα ταμεία από τις πωλήσεις Μανωλά και ενδεχομένως Σαβιόλα-Χολέμπας, μια πολύ καλή περίπτωση παίκτη θα ήταν αυτός.
 
 
Ξαναγράφω, δεν λέω σώνει και ντε ''φέρτε τον Γκαμεϊρό''. Είναι πολύ πιθανόν η Σεβίλλη που έδωσε 8,5 εκ. ευρώ πέρυσι στην Παρί για να τον αγοράσει, τώρα στο ''παρά ένα'' της λήξης της μεταγραφικής περιόδου να ζητήσει 15 εκ. ευρώ από τον Ολυμπιακό. Μπορεί ο ίδιος ο παίκτης να μην θέλει να έρθει στην Ελλάδα, παρατώντας τα γήπεδα της Ισπανίας για τα αντίστοιχα του Πλατανιά και της Τρίπολης. Συζητάμε για την κατηγορία παικτών στην οποία θα έπρεπε, κατά την γνώμη μου, να στοχεύσουμε. Παίκτης των 15 γκολ στην περυσινή Primera Division, που δεν ανήκει σε Ατλέτικο-Ρεάλ-Μπάρτσα (να μην μπορούμε να τον πλησιάσουμε δηλαδή), σε καλή ηλικία (27 ετών) και με παραστάσεις από το πρωτάθλημα του οποίου τα περισσότερα χαρακτηριστικά προσπαθεί να μας εμφυσήσει ο ΜΙΤΣΕΛ, είναι μία πολύ καλή λύση. Με έναν τέτοιο παίκτη, ο Ολυμπιακός μας θα είναι ΠΥΡΑΥΛΟΚΙΝΗΤΟΣ. Και ο Ζόνας της Βαλένθια ή ο Αγκιρέτσε της Σοσιεδάδ είναι πολύ καλές περιπτώσεις, αλλά ο Γκαμεϊρό είναι άλλη κλάση.
 
Αν ο ΜΙΤΣΕΛ θελήσει άλλου στυλ παίκτη ή γουστάρει π.χ. τον Πουλίδο, σε σημείο να τον δηλώσει τώρα άμεσα στη λίστα του Champions League, πρέπει να γίνει αυτό που θέλει ο ΜΙΤΣΕΛ. Αν η διοίκηση και ο προπονητής σκεφτούν ''δεν πήραμε τον Πουλίδο για να κάθεται, τον ρίχνουμε με τη μία στα βαθιά νερά και θα δούμε το αν κάνει. Έχουμε και τον Μπενίτες στο κάτω κάτω'', εμείς θα είμαστε μαζί τους. Αυτοί ξέρουν καλύτερα, αφού αυτοί αποφασίζουν και το κάνουν υποδειγματικά στα όσα χρόνια βρίσκονται στον Θρύλο. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη τα δεδομένα που ισχύουν αυτήν την στιγμή και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας, όχι γενικά κι αφηρημένα, αλλά με βάση τις απαιτήσεις της UEFA και τη ρευστότητα των ταμείων της ΠΑΕ. Με μία κίνηση όμως στην επίθεση τύπου Γκαμεϊρό, εγώ προσωπικά ως Σάββας είμαι σίγουρος πως είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία φέτος στην Ευρώπη...

Σχόλια

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Αν ξερει καποιος ας μου απαντησει
ποσα χρονια πρεπει να περασουν για να παρει ελληνικη ιθαγενεια καποιος παιχτης οπως ειχαν παρει αρκετοι ξενοι παλιοτερα?

Εικόνα savvas gridlock

http://www.ypes.gr/el/Generalsecretariat_PopulationSC/diefthinsi_ithagen...

Είναι εκατοντάδες οι παράμετροι και οι περιπτώσεις, γι'αυτό δες τες αναλυτικά στο παραπάνω link, φίλε. Ο Χολέμπας για παράδειγμα έχει Έλληνα πατέρα από τα Τρίκαλα. Άλλοι που δεν έχουν έναν έστω Έλληνα γονέα, εμπίπτουν σε άλλες κατηγορίες κ.ο.κ..

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Σημερα στο chat στο contra.gr ο Σταύρο Γεωργακόπουλος ειπε οτι ο Φορτουνης μπορει να δηλωθει στην β λιστα.
αυτο ειπε ακριβως
<<Στη δεύτερη λίστα της UEFA θα δηλωθούν ως γηγενείς και ο Διαμαντάκος και ο Φορτούνης. Επίσης, κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με άλλους πιτσιρικάδες όπως ο Βέργος, ο Βούρος, ο Χουτεσιώτης, ο Σάλιακας.>>

τελικα τι ισχυει?

Εικόνα savvas gridlock

Τι να σου πω. Με βάση τον κανονισμό από το επίσημο site της UEFA που παραθέτουμε και στο άρθρο, ο Φορτούνης δεν μπορεί να δηλωθεί στη λίστα Β. Είναι ξεκάθαρο. Δεν ξέρω πού στηρίζεται και λέει όσα λέει ο (πολύ καλός ρεπόρτερ) Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ένα σοβαρό στοιχείο που προκύπτει από την καταπληκτική ανάλυση του Σάββα είναι το εξής. Κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα με τους γηγενείς παίχτες. Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε 5 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τις ακαδημίες και να μην αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε μεσοβέζικες και ζημιογόνες λύσεις, όπως η μείωση των δηλωθέντων παιχτών από 25 σε 22. Διότι τώρα θα λείψουν παίχτες σημαντικοί. Αν δεν πωληθεί ο Χολέβας (που το εύχομαι), πρέπει κάποιος να μείνει εκτός λίστας. Πιθανότατα να μείνει ο Γκαζαριάν, κάτι που θα με στεναχωρήσει γιατί το παιδί έκανε πολύ καλή προετοιμασία και δείχνει να αξίζει. Αν μείνει και ο Χολέβας και ο Σαβιόλα τότε το πρόβλημα γιγαντώνεται. Διότι τον Σαβιόλα δεν τον αφήνεις εκτός λίστας... Και εκ των πραγμάτων, δηλαδή, οι 22 είναι λίγοι. Με 5 τραυματισμούς πάς ελλιπής. Με 2 τραυματισμούς στην ίδια θέση πας ελλιπής. Αν π.χ. είχαμε 25 δηλωμένους και ήταν και ο Σαβιόλα μέσα σ' αυτούς, δε θα υπήρχε πρόβλημα αν στην επίθεση ήταν τραυματίες οι Μπενίτεζ και η μεταγραφή.

Κάτι άλλο. Από το manager ξέρω ότι όσοι είναι κάτω των 21 δε χρειάζεται να δηλώνονται στη λίστα. Δε λέω για όσους πρέπει να δηλωθούν από τις ακαδημίες. Ο Μαζουακού, ας πούμε ίσως να μη χρειάζεται να δηλωθεί. Ξέρει κανείς κάτι;

Επίσης, αν και είναι ρίσκο, θα πρότεινα το εξής. Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να μη δηλωνόταν στη λίστα ο Μέγιερι και να δηλωνόταν ένας τερματοφύλακας από τις ακαδημίες που θα πληρεί και τους όρους για τους γηγενείς. Λέω εγώ τώρα...

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Φιλε το ιδιο σκεφτηκα και εγω.
Τελικα αυτο το manager ειναι πορωση :p

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μεγάλη αρρώστια, Νίκο... Τον Ολυμπιακό θα τον φτάσω να παίζει σε μουντιάλ σε λίγο. Μέσι και Ρονάλντο στην ίδια ομάδα και δεν συμμαζεύεται!

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Ποιο manager εχεις?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έχω παίξει διάφορα κατά καιρούς. Τώρα παίζω το 11. Αν και ηρέμησα λίγο. Παλαιότερα, όταν ήμουν πιο μικρός, το γαμούσα τη μάνα. Τώρα πολύ πιο χαλαρά.

Εικόνα savvas gridlock

Όχι ακριβώς, Θωμά.

A player may be registered on List B if he is born on or after 1 January 1991 and has been eligible to play for the club concerned for any uninterrupted period of two years since his 15th birthday by the time he is registered with UEFA. Players aged 16 may be registered on List B if they have been registered with the participating club for the previous two years without interruption.

Oυσιαστικά μιλάμε για παίκτες από Ακαδημίες μας, κάτω των 21 ετών.

Αυτήν την ώρα ο τερματοφύλακας από τις Ακαδημίες μας είναι ο Χουτεσιώτης. Είναι ανώτερος του Μέγιερι; Δεν νομίζω...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι αλλά δηλώνοντας τον Χουτεσιώτη εξασφαλίζουμε μία επιπλέον θέση για να το ρόστερ. Αντί για 22 πάμε στους 23. Ή μάλλον αντί για 23 πάμε στους 24, εφόσον ισχύει τελικά ότι ο Φορτούνης λογίζεται ως γηγενής (κατάλαβα καλά ή όχι;).

Εικόνα savvas gridlock

Αν με το ''γηγενής'' εννοείς τον association trained player, όπως είναι ο Σιόβας, ναι. Αν εννοείς τον club trained player, όπως ο Διαμαντάκος, όχι. Άρα δεν πάμε από το 23 στο 24.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μεγάλε κόφ'το δούλεμα με μένα. Έχεις καταλάβει ότι είμαι χωριάταρος και μου βάζεις κάτι αγγλικούρες που δεν τις ξέρω. ΧΕΧΕ. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, πρέπει ο Χουτεσιώτης να είχε συμπληρώσει τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, τα οποία προφανώς δεν τα έχει συμπληρώσει. Δεν υπάρχει άλλος;

Εικόνα savvas gridlock

Οχι ρε, ο Χουτεσιωτης τα εχει συμπληρωσει και μπορει να δηλωθει ως 23ος. Για το Φορτουνη μιλαμε, που επειδη δεν εχει συμπληρωσει 3 χρονια στον Θρυλο απο τα 15 ως τα 21 του, δεν μπορει να δηλωθει ως 23ος, 24ος κτλπ..

Εικόνα Νίκος Γόδας

A, ωραία! Άρα το λέω τώρα χωρίς επιφύλαξη. Καλύτερα να δηλωθεί ο Χουτεσιώτης αντί του Μέγιερι. Κερδίζουμε μία θέση, που κατά 95% θα πάει χαμένη αν δηλωθεί ο Ούγγρος.

Εικόνα RED HELL

Γεια χαρα σε ολους μαγκες.Εξαιτιας ενος προβληματος με το μειλ μου δεν μπορουσα να γραψω για κανα μηνα.Μετα πηγα και διακοπες και τελικα γραφω στο αγαπημενο μου σαιτ μετα απο 2 μηνες.Συμφωνω απολυτα με το αρθρο.Ετσι οπως ειδα την ομαδα με τη νικη κωλου μεσα στο ναο μετα απο 2 ολοκληρα χρονια ελεω οικονομικων προβληματων μου αρεσε πολυ.Προβληματιζομαι ομως κυριως για την αμυνα καθως εγιναν αρκετα τσαφ.Βεβαια με το χρονο μπορει να δεσουμε πισω και να ειμαστε μια χαρα.Το δευτερο για το οποιο ανησυχω ειναι για το οτι τις 2 τελευταιες εβδομαδες εγιναν αρκετες ανακαταταξεις στο ροστερ και ακουγεται οτι θα γινουν ακομη 2 ισως και 3(μακαρι να μην ειναι 3)μεταγραφες.Ο γιγαντας Μιτσελ δεν ειναι μαγος να φτιαξει μια ομαδα με τοσες αλλαγες σε τοσο λιγο χρονο και φοβαμαι μην την πληρωσουμε οπως γινεται παντα στον πρωτο αγωνα στην Ευρωπη.Προτιμω να μην παρουμε χαφ γιατι παραγεμιζουμε παιχτες με αποτελεσμα ελπιδοφοροι ελληνες να αγοραζονται και να στελνονται δανεικοι συνεχως.Δεν καταλαβαινω γιατι δεν αποδεσμευουμε τους περισσοτερους να τελειωνουμε?Απο την αλλη ισως και να θελουμε εναν Ντιοπ ας πουμε.Επισης μπροστα ειδικα αν γινει το τρελο και ερθουν 2 τοτε τι διαολο θα γινει με σαβιολα διαμαντακο μπενιτες?Αλλα και ενας να ερθει θεωρω οτι ο σαβιολα πρεπει να φυγει για να παρει ευκαιριες ο διαμαντακος.Αν και γενικοτερα ειμαστε σε πολυ καλο δρομο πρεπει επιτελους μια χρονια να κανουμε μονο 2-3 μεταγραφες και οι υπολοιποι να δενουν σαν συνολο.Τοτε θα παμε πολυ μπροστα.
ΥΓ.Αφου εφυγε ο Μανωλας(στο καλο μεγαλε εισαι παιχταρας και σε αγαπησαμε)ο χολεμπας για μενα πρεπει να μεινει.Μην χασουμε και ολους τους Ελληνες ρε παιδια.Αν και δεν τον παω σαν χαρακτηρα ειναι μεγαλος παιχτης με τσαμπουκα.Θελουμε τετοιους για τα ντερμπι.
ΥΓ1.Ημουν σε μια καφετερια στο βαζελος-στανταρ που ηταν γεματη βαζελους.Επαιρναν την μπαλα στην αμυνα και πανηγυριζαν σαν να εβαλαν γκολ.Μετα τα δυο τσιμπουκια τα παιξαν.Αξεχαστη βραδια.
ΥΓ2.Σαββα με ξενερωσε χθες η Λιβερπουλ αλλα και η μαρκετινγκ δεν παει πισω χεχε.
ΥΓ3.Τουλαχιστον μια απο τις εφημεριδες μας επρεπε να βγει με τη φωτο με τον ΛΑΟ μας περυσι στο οακα και με το λαο(εδω γελαμε)τους φετος.Δεν γινεται να σε λασπολογουν ετσι μεχρι και οι πουτανες απο την τουρκια και οι λαγοι και να μενεις ετσι.
ΥΓ4.Πως γινεται να υπαρχουν τετοιοι γκασμαδες που να λενε οτι υπηρχε σχεδιο να τραυματιστει ο μπεργκ?Οπως ειπε ο Γαβαθιωτης απο την προσπαθεια του να παρει πεναλτυ το παθε.Καλα να ναι βεβαια ο ανθρωπος και περαστικα.Εμεις δεν ειμαστε ζωα να χαιρομαστε με τραυματισμους.Παντως συνεχιστε να κλαιτε βαζελια για τη διαιτησια.Κυριως τα τελευταια 2 χρονια εχουν απιστευτη ασυλια.Μονο αυτοι δεν φταινε.

Εικόνα savvas gridlock

Όλα καλά φίλε; Το ελπίζω. Καλά τα λες, δεν καταλαβαίνω τι πάει να κάνει ο Φαν Χάαλ φέτος. Σε γενικές γραμμές καλά τα γράφει ο Τσόχος.

http://www.gazzetta.gr/football/article/645155/tha-allaxei-tin-mantseste...

Θέλει κόφτη οπωσδήποτε, στόπερ πρωτοκλασάτο οπωσδήποτε και δεν ακούγεται τίποτε για εκεί. Βέβαια και ο Μουρίνιο έχει βαφτίσει το Μάτιτς εξάρι της Τσέλσι. Σίτι και Τσέλσι δύσκολα κοντράρονται φέτος, δυστυχώς. Η μόνη παρηγοριά είναι το ότι θα περάσει άλλη μία σεζόν με τη Λίβερπουλ άτιτλη...

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Επρεπε να ειχαμε κινηθει για τον Κονε φετος.
Και εχει 3 χρονιες στο ελληνικο πρωταθλημα αλλα και ηταν απο τα 12 μεχρι τα 17 στις ακαδημιες του Ολυμπιακου.
Μαζι με τον Διαμαντακο μπορει να δηλωθουν ενας απο τους Χουτεσιωτη και Βλαχο και μαλλον οι Βουρους και Σαλιακας και Βεργος.

Κατι αλλο που ειδα τωρα που κοιταγα στις ακαδημιες του ολυμπιακου στο transfermarkt αρκετοι παιχτες που υποτιθετε ειχαν βγει νεοι παχταραδες οπως ο Σοίλεδης και αλλοι εχουν παει στην ΑΕΚ και αρκετοι στην Νικη Βολου που παιξαμε προχθες

Εικόνα savvas gridlock

Το Βέργο τον πιστεύω κι εγώ. Μακάρι να βγουν όλοι οι πιτσιρικάδες, αλλά τώρα, άμεσα, δεν το βλέπω.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Κατι που ξεχασα να σημειωσω πριν αυτη την στιγμη ο Ολυμπιακος εχει 40 παικτες που του ανηκουν χωρις τους δανεικους που εχουν δωθει.

Εικόνα TARZANIARHS

Τρια να ναι και οτι να ναι Σαββα! Εννοω οτι λεει το αγγλικο κειμενο , three years, continiuslly or not, δεν χρειαζεται να ειναι συνεχη δηλαδη, ας ειναι και διακεκομμενα.
Παρατηρηση τριτη: Δεν εχει κοπα αφρικα φετος. Τα σκουρα αγορια αντιδρανε παραξενα, αλλοι παιζουν συγκεντρωμενα, αλλοι μελαγχολουν και βαριουνται.
Παρατηρηση δευτερη: Οι κεντρικοι σου εξαρηδες ειναι δεξιοποδαροι και οι κεντρικοι σου οκταρηδες αριστεροποδαροι. Δεν ειναι κακο παντρεμα. Το ζευγαρωμα θα ειναι ενδιαφερον. Το ελληναριο Μανιατης- Μπουχαλακης θα σαλεψει λογω ενστικτου αυτοσυντηρησης. Το Εντιγκα -Κασαμι απλως θα κανει αλογατο τον Κασαμι. Το Μανιατης -Κασαμι σε περναει δε σε περναει Ευροπα λιγκ, δε συζητω για Τσουλου. Με Εντιγκα- Μπουχαλακη θα παιζουμε εντος μετα απο Ευρωπη, μια χαρα. Αν θες δευτερο γυρο Τσουλου,φαση των 16 σα να λεμε , θες Ντιοπ απο Λεβαντε χτες. Στολτιδης και Μανιατης στη συσκευασια σουπερμαν.
Παρατηρηση πρωτη: Τσουλου χωρις αμυνα γινεται; Αμπινταλ-Αβρααμ κεντρικοι με την ελπιδα οτι η παρουσια του Γαλλου θα αποφορτισει ψυχολογικα τον Αβρααμ. Ο Αβρααμ θα καθαριζει αλλα την ευθυνη και καλα θα την εχει ο Γαλλος, οπως ο Ολαφ καποτε. Ο Αβρααμ θα ξαναγινει ο παλιος καλος Αβρααμ αρκει να αδειασει το κεφαλι του απο ευθυνες πρωτου ρολου δηλαδη.

Εικόνα savvas gridlock

Δίκιο έχεις, δεν έπρεπε να βάλω το ''σερί'' στα χρόνια 15-21.

Δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Ντιόπ της Λεβάντε. Ώρες ώρες με τις τοποθετήσεις του μου θυμίζει ένα κράμα Σιμάο-Μπόβιο του ΠΑΟ. Αν σε κάποια ματς μπει ο Φουστέρ μπροστά από τον Κασάμι, στο ''6'' ας είναι όποιος θέλει. Αν είναι όμως ο Μανιάτης, θα γονατίσουν απ'το τρέξιμο ακόμη και φημισμένες ευρωπαϊκές ομάδες.

Μην υποτιμάς τον Μποτία. Είναι παίκτης που έμαθε μπάλα στην ακαδημία της Μπάρτσα. Λίγη υπομονή για να δέσει η άμυνα και θα γουστάρουμε όλοι.

Εικόνα Chief Bromden

Θα συμφωνήσω πως ο Μανιάτης δεν πρέπει να φύγει σε καμία περίπτωση ειδικά μετά και την πώληση Μανωλά, τουλάχιστον φέτος.
Οι λόγοι είναι και αγωνιστικοί και εξωαγωνιστικοί, θεωρώ απαραίτητο η εντεκάδα του Θρύλου να αποτελείται από 3-4 έλληνες (που φυσικά να ξεχωρίζουν) που να γνωρίζουν τα «θέλω» και τα «πρέπει» του συλλόγου και να μπορούν και να τα μεταφέρουν και στους ξένους (κυρίως τους νεοφερμένους). Για το ίδιο λόγο θεωρώ πως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και στον Μπουχαλάκη . Αν θυμηθούμε τις εμφανίσεις του Σάμαρη πέρυσι κατά την προετοιμασία και τα φιλικά θα συμφωνήσουμε πως ο Μπουχαλάκης φέτος έλαμψε περισσότερο, γιατί να μην πάει καλύτερα;
Θα συμφωνήσω και για τον ΦΟΡ, απαραίτητος, φωνάζει από μακριά ,σε καλή ηλικία όπως γράφεις Σάββα και κανόνι, να τα βιδώνει εύκολα...
Τον Φουστεράκο δεν νομίζω πως θα τον αφήσει εκτός ο Μίτσελ εκτός αν δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω του τραυματισμού του, πολύτιμος και το έχει αποδείξει...

Εικόνα red hell 7

Καλησπέρα σε όλα τα αλανία που αρθρογραφούν στο πιο αντρικειο,τεκμηριωμένο έγκυρο οπαδικο σάιτ του ιντερνέτ και χαιρετιζω τους Ολυμπιακούς όλου του κόσμου.
Πραγματικα απολαμβανω τα άρθρα σας παλικάρια οπως επισης και το γεγονος οτι οτιδήποτε γράφετε στα θέματα σας παντα έχει σαν αρχή την αγάπη για τον ΘΡΥΛΟ μας αλλά ποτε δεν στερείται απο τεκμηριωμένα επιχειρήματα και έγγραφες αποδείξεις.
Είμαι ο Α. μέλος της θύρας 7 απο το 1990 αρχικα παιδακι ακομα στην Στρατιά εξω απο τον ναο και μετα για πανω απο δέκα μάχιμα χρονια στο Porto Leone.
Δυστυχώς λόγω σοβαρών προβλημάτων εδώ και μερικά χρονιά δεν μπορω να πηγαίνω γηπεδο συχνά αλλά το πρωτο πράγμα παντα στην σκέψη μου ηταν είναι και θα είναι ο Ολυμπιακός.
Καλώς σας βρηκα

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε, καλά post και χαιρόμαστε να'σαι εδώ ως παλιός...

Εικόνα red hell 7

Χα δεν έχει νεος και παλιός ρε συ Σάββα μονο Ολυμπιακός εξάλλου εγώ λειπω τόσο καιρό απο τα οπαδικα("παλιά χαχα"ήμουνα μεσά σε όλα)που πλεον είμαι σκέτο κωλοψαρο που λένε και στον στρατό και τι κωλοψαρο ε γαύρος !!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Η εν λόγω ανάλυση είναι η τρανή απόδειξη ότι τα ΑΡΔάκια στην Ελλάδα, εκτός από κακεντρεχή και κακόβουλα απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι και επαγγελματικώς ανεπαρκή. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο τόσο καιρό να γράψει τα παραπάνω αυτονόητα, όλοι ασχολούνταν με το "πόσα παντελονιάζει ο χοντρός". Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τον Φορτούνη όλοι τον λογάριαζαν για "παίκτη Ακαδημίας", ενώ δεν είναι. Μήπως τελικά το "οπαδικό" δεν σημαίνει απαραίτητα μη αντικειμενικό;;;;;;;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Γιατί τι λες αυτό ρε συ; Έχει γεμίσει το ίντερνετ και οι εφημερίδες από άρθρα σαν κι' αυτό... Φίλε, είναι μεγάλη αλήθεια αυτό που λες, είναι επαγγελματικώς ανεπαρκείς πολλοί δημοσιογράφοι. Το επίπεδο είναι χαμηλότατο και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Χώρια που είναι αγράμματοι πάρα πολλοί.