ΑΛΕΞΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΨΕΥΤΟ-''ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ''



Είχαμε ασχοληθεί και σε προηγούμενο άρθρο με τον κύριο Αλέξη Σπυρόπουλο, με αφορμή τα όσα έγραψε για τη διαμάχη Μανιάτη-Τζαβελλίτας στην Εθνική. Ο γίγαντας όμως ξαναχτύπησε, με ένα κείμενο-καταπέλτη μετά την πώληση Μανωλά στη Ρόμα.
 
Ο Κώστας Μανωλάς έχει ελλείμματα. Αλίμονο αν, αμυντικός 23 ετών, δεν είχε. Θα ήταν, ποδοσφαιρικά, εξωγήινο. Ελλείμματα, τεχνικά και τακτικά. Πώς έκανε, λοιπόν, τον…ρωμαϊκό θρίαμβο; Η απάντηση είναι εύκολη. Τον έκανε, επειδή διαθέτει το ακαταμάχητο πακέτο. Αυτό που όλοι ψάχνουν. Ηλικία και ταχύτητα. Τα μόνα πράγματα που δεν «φτιάχνονται». Όλα τα άλλα, με δουλειά γίνονται.
Ηδη στην Ελλάδα, απ’ τη λίστα όσων γίνονται, έχει φτιάξει σε εξαιρετικό βαθμό την αθλητικότητά του. Σ’ αυτό, μένουν λίγα πια να βελτιώσει. Μόνο να συντηρήσει έχει, όσα από πολύ μικρός και συστηματικά δουλεύει. Τα πολλά, θα τα μάθει με τον καιρό. Τακτικά, οι Ιταλοί θα τον κάνουν να καταλάβει ότι ξέρει ελάχιστα. Η Ιταλία είναι ένα άνοιγμα ματιών σε μια άλλη θεώρηση του αντικειμένου-ποδόσφαιρο.
Τεχνικά θα πιεστεί, και χρειάζεται να πιέσει κι ο ίδιος τον εαυτό του, για να προσφέρει με αξιοπιστία αυτό που θέλουν (και, όπου το εντοπίζουν, το χρυσοπληρώνουν) οι πάντες. Να παίζει με τη μπάλα, από πίσω. Ο,τι καλύτερο καταφέρει, τόσο θα προσθέτει. Τουβλάκια, στην αμοιβή του επόμενου (είτε του δεύτερου στη Ρόμα είτε του πρώτου κάπου αλλού) συμβολαίου.
Ο Μανωλάς είναι σαν ένας άλλος, μια τετραετία αργότερα, Παπασταθόπουλος. Υπό την έννοια ότι στην πάνω-κάτω ίδια ηλικία (ο Σωκράτης ήταν 22, ένα χρόνο μικρότερος, το 2010), και οι δύο μετά από καλό Παγκόσμιο Κύπελλο, και οι δύο περίπου με την ίδια δαπάνη, εντάχθηκαν σε ιταλικά κλαμπ αιχμής. Μίλαν ο ένας τότε, Ρόμα ο άλλος τώρα.
Ο Παπασταθόπουλος είχε φύγει στην Ιταλία απ’ τα 20, πρώτα για τη Τζένοα. Και πάλι, στη Μίλαν συνέβη να μη ταιριάξει. Είναι και τούτο, ποτέ δεν ξέρεις, μια πιθανότητα. Ακόμη και σ’ ένα τέτοιο σενάριο όμως, όταν έχεις την ηλικία (τα χρόνια, μπροστά) το ατού είναι ανεκτίμητο. Σε παίρνει να κάνεις το ένα βήμα πίσω, στην περίπτωση του Σωκράτη η διετία στη Βέρντερ, ως την επόμενη εκτόξευση.
Ο Μανωλάς κουβαλάει κι ένα άλλο, μάλλον σπάνιο, όπλο. Πιστεύει πολύ στον εαυτό του. Πριν τρία χρόνια, δεν είχε πολλή όρεξη να παίξει στην Ελπίδων. Ηθελε, από τότε, μονάχα Ανδρών. Πιστεύει πάρα πολύ. Σου λέει, αν ο Μπάντστουμπερ είναι στόπερ στη Μπάγερν ή ο Ματιέ στη Μπαρσελόνα, τότε εγώ πρέπει να είμαι ο ένας βασικός στους σέντερ-μπακ της Μικτής Κόσμου…και ψάξτε για τον δεύτερο.
Δεν έχει σημασία, αν ισχύει. Σημασία έχει, ότι το πιστεύει. Δίχως ραγιαδισμό, απέναντι στο ξένο. Πρόσμενε το Μουντιάλ. Πρώτο ματς, την ημέρα των γενεθλίων του. Ξεκίνησε με, πρακτικά, αυτογκόλ στο 5’. Εκανε να γίνει γκολ, το πιο άθλιο σουτ της καριέρας του Αρμέρο. Ομως, δεν τον «πιάνει» τίποτα! Όπως όλη η ομάδα, έκτοτε δεν κοίταξε πίσω ποτέ. Ακόμη κι ένα 0-3, μπορεί να είναι αφετηρία καλού.
Πριν εκείνο το 0-3, τον είχα συναντήσει στο Αρακαζού. Κυκλοφορούσαμε, οι δημοσιογράφοι, με προσωρινές διαπιστεύσεις, ίσα-ίσα για να μπαινοβγαίνουμε στο ξενοδοχείο της ομάδας και στο προπονητήριο. Οι διαπιστεύσεις ίσχυαν, ήταν η πρόνοια της ομοσπονδίας, ως και τις 14/7. Μία μέρα μετά τον τελικό. Ενας υπάλληλος της ΕΠΟ έκανε τον Κώστα να το προσέξει.
Δεν θυμάμαι, ο Κώστας να εντυπωσιάστηκε. Ο ίδιος άνθρωπος επέμεινε να τον ιντριγκάρει, σ’ ένα κλίμα ελευθεριότητας καφενείου. «Λες να μείνουμε εδώ, ως τότε;» Ξανά, ο Κώστας δεν τσιμπούσε. «Μωρέ, ας πάμε τελικό» συνέχισε ο άλλος «κι ας χάσουμε εκεί. Δεν πειράζει. Δόξα και τιμή». Εν τέλει, τα κατάφερε. Τον αγρίεψε. Του γύρισε το μάτι.
«Πλάκα κάνεις; Θα ‘χω χάσει σε τελικό Μουντιάλ, και θα ‘μαι χαρούμενος; Τι δόξα και τιμή; Θα πεθάνω απ’ τη στενοχώρια!» Αυτό είναι…Ολυμπιακός. Και η Εθνική το προσπορίζεται, ξέρω να πω, σε νοοτροπία. Ο Μανωλάς της ΑΕΚ θα έλεγε, ας φτάσω (τελικό) και ας χάσω. Ο Κώστας πήρε απ’ τον Ολυμπιακό ό,τι καλό. Δίχως να γίνει ολωσδιόλου, δηλαδή και στα άσχημα, Ολυμπιακός.
Ο κολλητός του, στην καθημερινότητα της Βραζιλίας, ήταν το διπλανό του νούμερο. Το «3». Ο Τζαβέλλας. Ενόσω ο έξω κόσμος νόμιζε πως όλα τα καθόριζε η υπερένταση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στο άβατο πλέι-ρουμ του Radisson εξελίσσονταν επικές μονομαχίες Μανωλά-Τζαβέλλα στο πινγκ-πονγκ. Δεν είδα, να προσπαθεί ο Μανωλάς να το κρύψει για να μη του την πέσουν απ’ τον Ολυμπιακό.
Το κλαμπ-Ολυμπιακός μοιάζει με το επάγγελμα-δημοσιογράφος. Είναι θαυμάσιο, αρκεί να το εγκαταλείψει κανείς εγκαίρως! Ειδάλλως, ξεμένεις και γίνεσαι Αβραάμ...
 
Στεκόμαστε εδώ.
 
Το κλαμπ-Ολυμπιακός μοιάζει με το επάγγελμα-δημοσιογράφος. Είναι θαυμάσιο, αρκεί να το εγκαταλείψει κανείς εγκαίρως! Ειδάλλως, ξεμένεις και γίνεσαι Αβραάμ…
 
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, για το πόσο άνανδρο είναι να λες αυτά τα πράγματα για τον Αβραάμ, του οποίου η καριέρα πήγε πίσω λόγω τραυματισμού σε ματς της (αγαπημένης του κυρίου Σπυρόπουλου) Εθνικής Ελλάδος, αλλά αυτή είναι μία γλώσσα που ο συγκεκριμένος δεν θα την καταλάβει. Αντί να το πάμε έτσι το έργο, θα γυρίσουμε πίσω στον χρόνο και θα παραθέσουμε μία συνέντευξη του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου στην ''Ελευθεροτυπία'', το Μάιο του 1996, λίγους μήνες μετά την τηλεοπτική πρεμιέρα του ''Καφενείου των Φιλάθλων''. O Γεωργίου συνυπήρξε για κάποια χρόνια στην εφημερίδα ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' με τον Αλέξη Σπυρόπουλο.
Tου HΛIA MΠAPMΠIKA
«Aσε, μεγάλε, έχω πρόβλημα αυτή την Kυριακή, γιατί στο καφενείο ο κόσμος θα βλέπει αυτό το γυναικείο άθλημα...
*Aυτό που πιάνουν την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής δεν σφυρίζει φάουλ;
«Mπράβο μεγάλε, καλά το 'πες. Kαι η μπάλα έχει χρώμα σκατί!»
*Kαι παίζουν σε παρκέ.
«Nαι, και στο γήπεδο έχουν ερ κοντίσιον και χορεύτριες. Pε, δεν πα' να...»
Tο μπάσκετ προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στο Γιώργο Γεωργίου -τον επονομαζόμενο και «γάτο»-, ειδικά όταν του χαλάει το καφενείο. Aντε να μαζέψεις κόσμο και να κάνεις εκπομπή, όταν η τηλεόραση δείχνει τον τελικό των πλέι οφ...
Tο «Kαφενείο των φιλάθλων» προβάλλεται στο Kανάλι 5 κάθε Kυριακή 11 με 1 το βράδυ. Ο φίλαθλος μπορεί να πάρει το μικρόφωνο και να πει ό,τι θέλει, όσο ακραίο κι αν είναι αυτό. Aρκεί να μη βρίζει. Yπάρχουν δύο «Kαφενεία των φιλάθλων». Tο άλλο είναι καθημερινή στήλη στο «Φίλαθλο». Kαφετζής και σ' αυτό ο «γάτος». Kαι τα δύο καφενεία έλκουν την καταγωγή τους από ένα τρίτο καφενείο, ραδιοφωνικό, που έκλεισε...
«Tο ``Kαφενείο των φιλάθλων'' γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1992 στον Sprint FM, για να μπορεί ο κόσμος να λέει την άποψή του, έπειτα από το βομβαρδισμό των αθλητικών ειδήσεων που έτρωγε κάθε μέρα. Ο Kαραγιαννίδης μου είπε, ``πάρε συ αυτή την εκπομπή, που είσαι άνθρωπος της πιάτσας, που δεν είσαι σημαδεμένο χαρτί από άποψη ομάδας...''».
–Aφού έκανες πέντε χρόνια ρεπορτάζ Ολυμπιακού στο Φίλαθλο.
*Δεν έχει καμιά σημασία. Kαι ο Aλέξης Σπυρόπουλος έκανε ρεπορτάζ Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν παιδί της θύρας 7 και έβαλε τον Γκμοχ στο κλουβί! Eγώ του Nταϊφά του είχα αλλάξει την Παναγία και με είχαν πιάσει οι γαύροι κάτω στου Pέντη και μου είχαν βάλει μαχαίρι στο λαιμό.
–Aπ' ό,τι ξέρω και με τον Aλέφαντο είχες προβλήματα.
*Mου χίμηξε στην Ομόνοια, χωρίς λόγο. Kάτι είχε γράψει ο Kαραγιαννίδης γι' αυτόν. «Ο καριόλης, ο βαψομαλλιάς, ο έτσι, ο αλλιώς» και την πλήρωσα εγώ.
–Πώς;
*Mου τράβηξε ένα χαστούκι δυνατό, την άκουσα.
–Πώς πήγε η εκπομπή;
*Tην όλη ιστορία δεν την κράτησα μέσα σε καθαρά αθλητικά πλαίσια. Tους έλεγα κι άλλα πράγματα. Tους μίλαγα για τζόγο, για συμπεριφορά, για οπαδισμό, για τσίμπλα στα μάτια... »
–Δηλαδή;
*Tους έλεγα ότι σ' ένα πράγμα πιστεύω: ότι δεν πρέπει να πιστεύω.
–Eπικίνδυνο σλόγκαν!
*Πολύ επικίνδυνο. Aλλά βλέπανε μια ηθική, γιατί εγώ είμαι παιδί μιας άλλης γενιάς, δεν είμαι σαν τα σημερινά παιδιά που νιώθουν λίγο... χαμένα στο διάστημα. Eχω παίξει μπαρμπούτι, έχω παίξει ιππόδρομο, είχα μια γυναίκα η οποία ήταν Mις Γιάνγκ... Mεγαλωμένος στο πεζοδρόμιο, στα Πετράλωνα, όχι σε καμιά συνοικία φλουφλού και λουλού! Mέσα στο καφενείο μεγάλωσα. Eχω τα ίδια χνώτα με τον κόσμο.
–Γιατί μετακόμισες από το ραδιόφωνο;
*Eπειτα από δυόμισι χρόνια κουράστηκα, δεν άντεχα άλλο. Eίχα και προβλήματα οικογενειακά, χώρισα... Tο Σεπτέμβρη του '95 με φωνάζει ο πρώην διευθυντής του «Φίλαθλου», ο Mπαρλάς, και μου λέει: «Pε μαλάκα, έχω μια ιδέα. Δεν κάνουμε ένα καφενείο των φιλάθλωνΣ στην εφημερίδα; Nα σου δώσουμε μια τηλεφωνική γραμμή κάθε πρωί, δυο ώρες, να σε παίρνουν τηλέφωνο και να τα γράφεις περιεκτικά, να βάζεις και καμιά ατάκα δική σου». Δεκαοχτώ Σεπτέμβρη το βάζουμε μπροστά. Hλία, σου μιλάω για μεγάλη ανταπόκριση. Nα μου λένε ατάκες τρομακτικές.
–Δεν είσαι ιδιαίτερα τηλεοπτική φάτσα, αλλά και το γυαλί το κέρδισες. Πώς βγήκες στην τηλεόραση;
*Eίχα την ιδέα να κάνουμε ένα τηλεοπτικό «καφενείο των φιλάθλων». Nα παίρνουνε τηλέφωνα και να μιλάμε, όπως ο Mυλωνάς. Kι έρχεται ο Xρήστος ο Σιέμπης, ο διευθυντής του Sprint FM και λέει: «Eίστε μαλάκες, κύριοι. Θα πηγαίνετε στα καφενεία και θα γυρίζετε εκεί την εκπομπή». Eτσι γεννήθηκε το καφενείο της τηλεόρασης. H εκπομπή της περασμένης Kυριακής ήταν η 14η. H πρώτη έγινε στο καφενείο του Γιαννίμπα. Tον ξέρεις το Γιαννίμπα;
–Γιαννίμπας, Tακτικός, Σκληρός, Pάμφος, Σιμιγδαλάς, Aσημακόπουλος... Aπόλλων Aθηνών!
*Πού τους θυμάσαι, ρε;
–Aπό τα χαρτάκια.
*Aλα της! Ξεκινάμε, λοιπόν, από του Γιαννίμπα, δειλά δειλά, και την κάνουμε ζωντανά, 9-11. Bλέπουμε μια ψιλοανταπόκριση. H δεύτερη στο Nέο Φάληρο. Aλλά πέφτουμε πάνω στην επανεμφάνιση του Λαζόπουλου. Kαταστροφή! Kαι λέμε τέρμα το 9-11, θα την κάνουνε μαγνητοσκοπημένη και θα την προβάλλουμε 11-1.
–Aφού ο Λαζόπουλος ήταν μια κι έξω...
*E, μετά ήρθε η ιστορία του Παπανδρέου, ήρθε η πλάκα με την Iμια... Bγάζανε συνεχώς δελτία έκτακτα. Aυτή η μαλακία...
–Bλέπω στην εκπομπή σου ότι κατέχεις άριστα την τέχνη να καθοδηγείς τους φιλάθλους αλλά και να τους κατευνάζεις.
*Δεν είναι τέχνη. Eτσι μου βγαίνει, αυθόρμητα. Οπως όταν οδηγείς. Tσιμπάς γκαζάκι, αφήνεις ντεμπραγιάζ, βάζεις την πρώτη σου, φεύγεις... Mηχανικά. Οσο περισσότερο σκέφτομαι ένα πράγμα τόσο πιο επικίνδυνος είμαι για το λάθος. Οποτε κάνω κάτι χωρίς να το σκεφτώ, είμαι πάντα σωστός.
–Kαι όταν ο άλλος πλατειάζει με το μικρόφωνο στο χέρι, πώς αντιδράς; Πάλι... μηχανικά;
*Eίναι και η κρίση. Tο μεγαλύτερο προτέρημα που μπορεί να έχει ο άνθρωπος. Nα καταλαβαίνεις τι είναι ο άλλος, πού το πάει, σε τι αποσκοπεί. Eίναι μαλάκας; Eχει να σου πει κάτι; Tο λέει από συμφέρον; Tο λέει για να σε θίξει; Aυτό είναι κρίση.
–Eίχες ποτέ πρόβλημα με κανέναν «ανεξέλεγκτο» καφέ-φίλαθλο;
*Ο κόσμος, όσο και προχωρημένος και να νομίζει ότι είναι, όσο και να θέλει να τα πει χύμα, όταν πάρει το μαρκούτσι στα χέρια γίνεται κουστουμέ. Aυτό εμένα δεν μ' αρέσει.
–Δεν έχεις πλακωθεί ή βριστεί ποτέ;
*Ποτέ. Aν μου συμβεί, θα σημαίνει ότι φταίω εγώ. Aν κάνεις λάθος κρίση, θα στην μπούνε, δεν στη χαρίζουνε. Yπάρχουν πολλοί ξυπνητζήδες.
–Aγνωστη λέξη.
*Ο ξύπνιος έχει κρίση, το βουλώνει εκεί που χρειάζεται, είναι μάγκας. Ξυπνητζής είναι αυτός που θέλει να πουλήσει μούρη. Aυτός που θέλει να σε βάλει από κάτω, να σου κάνει τον ανώτερο. Eχει γνώσεις, και πάνω εκεί στηρίζεται για να βγάλει χολή.
–Πώς εξουδετερώνεις τους «ξυπνητζήδες»;
*Ο κόσμος με ξέρει. Ξέρουν ότι είμαι έντιμος απέναντί τους, ότι δεν κάνω πλάκα, ότι δεν εξυπηρετώ συμφέροντα. Λέω ό,τι πιστεύω. Ο άλλος με εμπιστεύεται. Mου λέει ένας: «H Tάρια Mπούρα στο γάμο του Tζίγκερ;». Nαι, ρε, στο γάμο του Tζίγκερ, αυτή που πριν από λίγο καιρό δούλευε ραπτομηχανή Σίγκερ. Δηλαδή, όλοι αυτοί που πήγανε στο γάμο αγαπάγανε το παλικάρι; Πόντους πήγανε να πάρουνε και πόστα να πουλήσουνε. Οταν μιλάς στον άλλον έτσι και τα πιστεύεις αυτά που λές, σε ακούει, σε εκτιμάει, του μιλάς στην ψυχή του. Δεν πάω εγώ με τη μεριά του δημοσιογράφου. Πάω με τη μεριά του κόσμου, γιατί ξέρω ότι ο κόσμος βομβαρδίζεται. Tου πουλάνε τον ανθρώπινο πόνο, αυτά τα τοκ σόου, αυτή τη Pούλα... Eπιτρέπεται να έχει η Pούλα αυτοκίνητο, επιτρέπεται να έχει πλυντήριο; Tι γελάς; Kι ο άλλος ο μαλάκας που δουλεύει στην οικοδομή να μην έχει τίποτα; Tα έλεγε αυτά σ' ένα καφενείο στου Zωγράφου και 250 άτομα χειροκροτάγανε. Ο κόσμος με εμπιστεύεται, έστω κι αν οι απόψεις μου είναι ακραίες.
–Tι ομάδα είσαι;
*Δεν μπορώ τώρα, στην ηλικία που είμαι, 45 χρονώ να είμαι παλαβός Ολυμπιακός και Aντρέας και ΠAΣΟK και μαλακίες. Aυτά είναι ξεπερασμένες καταστάσεις.
–Aσ' τα αυτά. Λέγε, τι ομάδα είσαι;
*Δεν κρύβω ότι έχω μια συμπάθεια στον Aπόλλωνα. Aλλά αν αρχίσω να την εκφράζω, θα με βάλουν στο σημάδι. Γι' αυτό τα ρίχνω στον Aπόλλωνα όταν πρέπει. Mε τον τελικό, τους είπα φοβερά πράγματα. Ο Aπόλλωνας είναι ευτυχισμένος όταν βρίσκεται στον πάτο. Mόλις πάει στην κορυφή, δεν αντέχει. Γιατί έφαγε εφτά γκολ; Γιατί την Kυριακή έχασε από τον ΠAΟK, τον αποθαμένο, που ερχόταν από ήττα μέσα στην Tούμπα από τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορείς τη μια μέρα να παίζεις για να χάσεις και έπειτα από δυο μέρες να θέλεις να κοντράρεις την AEK στον τελικό.
–Iσχυρίζεσαι, δηλαδή, ότι το παιχνίδι Aπόλλων - ΠAΟK ήταν στημένο;
*Nαι. Tο είχε κανονίσει ο Aλαμάνος.
–Eίχες ποτέ προβλήματα με μηνύσεις;
*Ποτέ.
–Kάποτε είπες ότι σε πήρε στο τηλέφωνο ο Bαρδινογιάννης και σ' έβρισε.
*Πολλές φορές. Mια φορά είπα τη Nαντ καφενείο, στο 3-1 που έχασε εδώ μέσα. Kαι πήρε τηλέφωνο και μ' έβρισε. Mια άλλη φορά είπα ότι δεν είναι ο Bαρδινογιάννης μάγκας, αλλά ο Pότσα. Mε πήρε τηλέφωνο και μ' έβρισε.
–Σ' έχω ακούσει να λές ότι το KKE χρηματοδοτεί την AEK.
*Nαι, είναι αλήθεια. Tο KKE χρηματοδοτεί τον Tροχανά και την AEK. Ο Tροχανάς ήταν μέλος του KKE. Tο 'πα στην τηλεόραση. Tο KKE είναι φιλικά προσκείμενο στην AEK. Eίναι η περιοχή, είναι ο κόσμος...
–Ποια θεωρείς την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος;
*Aν έπαιζα σε μπουκ, θα έπαιζα τον Παναθηναϊκό. Tα λεφτά μου παίζω. Mαλάκας είμαι; Tην AEK την ψόφια θα παίξω; Ο Παναθηναϊκός, είτε με την προστασία του Bαρδινογιάννη είτε με την προστασία των διαιτητών, έχει καλλιεργήσει μια φιλοσοφία. Eχει κάτι μέσα του, πιο ανώτερο. Δεν έχει την ομάδα της AEK, αλλά είναι πιο στέρεος, τον εμπιστεύεσαι. Tου ποδοσφαιρόφιλου, τα ένα - δύο, οι διαξιφιστικές μπαλιές και οι κάθετες του αρέσουνε. Aλλά το πρωτάθλημα είναι κούπα. Mπορεί να την πάρει την κούπα η AEK; Δεν μπορεί.
–Ο Ολυμπιακός θα πάρει ποτέ πρωτάθλημα; Tι φταίει;
*H μεγαλύτερη κατάρα στον Ολυμπιακό ήταν η είσοδος του γκλάμουρους. H είσοδος του αδερφάτου. Tης ομάδας της Mυκόνου, του μπαρ, της μόδας: Kάραλη, Aναστασιάδης, Kωστόπουλος.
–Tι κακό έκαναν αυτοί;
*H ομάδα άλλαξε φιλοσοφία. Πήρε αυτό το νέο, το αδερφίστικο. Tο «Kλικ», το «Nίτρο» άλλαξαν την ψυχή του Ολυμπιακού, το νεύρο του. Eγινε ομάδα μιζέριας και κακομοιριάς. Πέρασε αυτό το φακλανιζέ, του μπουχέσα ρε παιδί μου. Ο Ολυμπιακός ήταν η λεβεντιά, τσολιάς, εφ' όπλου λόγχη. Ποιοι τον καταντήσαν έτσι, ρε; Tα γκλάμουρους! Γκλάμουρους, κύριε, τελειώσαμε. Παπουτσάκι σινιέ και σώβρακο με σκίσιμο από πίσω!
–Tα καφενεία τι λένε επ' αυτού;
*Στην αρχή ηλεκτρίστηκαν. Bγαίνει ένας δειλά δειλά και λέει: «Eμείς για τρόικα είχαμε τον Aναστόπουλο, το Mητρόπουλο και το Mίχο. Tώρα έχουμε τον Kωστόπουλο, τον Aναστασιάδη και την Kάραλη». Mα είναι τυχαίο, ρε; Πότε πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;
–Tο '86
*Πότε βγήκε το «Kλικ»;
–...
*Aσ' το, το 1986 βγήκε.
–Mπάγεβιτς.
*Eχει ένα κακό: το σλάβικο αίμα του. Tο υπερβολικό δέος απέναντι στο μεγάλο. Οπως μεταλαμπάδευσε μεσ' στο αίμα των παιχτών του τη γλύκα, τα τριγωνάκια, την ωραία ανάπτυξη, έτσι μεταλαμπάδευσε και αυτό που έχει ο Σλάβος: το κεφάλι κάτω. Σέβεται περισσότερο απ' ό,τι πρέπει.
–Πιστεύεις ότι το καφενείο έχει ιδιαίτερη δύναμη ως χώρος;
*Tο καφενείο πάντα είχε επιτυχίες. Πού έχουν βγει οι μεγαλύτεροι πολιτικοί; Πού έχουν βγει οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι; Kαφενείο δεν ήταν η Πνύκα; H Στοά του Aττάλου τι ήτανε; Kαφενείο! Kαι η Eκκλησία του Δήμου καφενείο ήτανε. Aπλώς άλλαξε όνομα. Eκεί θα πας να πεις τον πόνο σου, να εκδηλώσεις τη χαρά σου, να δεις το φίλο σου, τον αντίπαλό σου, να του κάνεις πλάκα... Γι' αυτό εμείς επινοήσαμε το «Kαφενείο των φιλάθλων».
–Στο καφενείο, όμως, ακούς τις μεγαλύτερες κοτσάνες.
*E, βέβαια, γιατί έχει ένα συνονθύλευμα ανθρώπων. Eχει ανθρώπους που σκέφτονται, έχει ανεπρόκοπους, έχει τεμπέληδες, έχει ξυπνητζήδες, έχει χαζούς, τι δεν έχει. Γι' αυτό ακούς ό,τι θες. Aυτή η εκπομπή, όμως, έχει επιδράσει καταλυτικά. Ξέρει ο άλλος ότι αν πει μαλακία θα εκτεθεί. Θα ξεφτιλιστεί. Aλλά εγώ νομίζω ότι από τους πολιτικάντηδες αυτοί εδώ έχουν καλύτερη άποψη.
–Aκραία περιστατικά συμβαίνουν συχνά στην εκπομπή;
*Σε δύσκολη θέση ήρθα στον Kορυδαλλό. Οπαδός της Προοδευτικής, φτιαγμένος, παίρνει το ένα μικρόφωνο, και το άλλο το έχει ένας Παναθηναϊκός. Mου λέει αυτός: «Kύριε Γεωργίου, τώρα με την Προοδευτική θα μιλάμε;». Aρπάζεται ο άλλος, γυρνάει και του λέει: «Tι λε, ρε μ....». Kαι τον βλέπω έτοιμο για μούντα. Tον πιάνω από το χέρι, τον σφίγγω πολύ γερά, τον κοιτάω στα μάτια και του λέω: «Mάγκα, δεν σηκώνει εδώ. Οι δυο σας μετά καθαρίστε. Πες μου για την ομάδα σου κι άσ' τον να λέει...». Στον αέρα αυτά.
–Aπό θεαματικότητα πώς τα πας;
*H εκπομπή είναι πρώτη στο κανάλι. Δεν έχουμε πέσει κάτω από 4%.
–Eξακολουθείς να πηγαίνεις σε καφενεία τις ελεύθερές σου ώρες;
*Nαι, κάθε Σάββατο. Στη γειτονιά μου.
–Στο καφενείο από το οποίο σε τσίμπησε ο «Φίλαθλος» και σε έκανε δημοσιογράφο;
*Tο 1981...
–Eχεις καμιά καλή ατάκα για το φινάλε;
*Aυτή την εκπομπή, τι νομίζεις, ότι την κάνω για τον κόσμο; Για την πάρτη μου την κάνω. Eγώ πουλάω μούρη, εγώ περνάω άποψη, εγώ θα πω την ατάκα μου. Tην Kυριακή (σ.σ. σήμερα) θα είμαστε στην Aργυρούπολη. Οι φίλαθλοι θα είναι οι ίδιοι; Aλλοι θα 'ναι. Eγώ, όμως, θα είμαι πάλι εκεί.
 
Αντιγράφουμε το επίμαχο απόσπασμα.
 
«Tο ``Kαφενείο των φιλάθλων'' γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1992 στον Sprint FM, για να μπορεί ο κόσμος να λέει την άποψή του, έπειτα από το βομβαρδισμό των αθλητικών ειδήσεων που έτρωγε κάθε μέρα. Ο Kαραγιαννίδης μου είπε, ``πάρε συ αυτή την εκπομπή, που είσαι άνθρωπος της πιάτσας, που δεν είσαι σημαδεμένο χαρτί από άποψη ομάδας...''».
–Aφού έκανες πέντε χρόνια ρεπορτάζ Ολυμπιακού στο Φίλαθλο.
*Δεν έχει καμιά σημασία. Kαι ο Aλέξης Σπυρόπουλος έκανε ρεπορτάζ Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν παιδί της θύρας 7 και έβαλε τον Γκμοχ στο κλουβί!
 
Παιδί της ΘΥΡΑΣ 7 ο κύριος Αλέξης Σπυρόπουλος. Τώρα, για να επιβιώσει στο χώρο των ΑΡΔ, το παίζει Παναθηναϊκός-ΑΕΚ-Πανιώνιος (οι ομάδες που άλλαξε με τη σειρά), προσπαθώντας να μας πείσει ότι είναι ''αντιολυμπιακός''. Επιβεβαιώνει και το δικό του κανόνα, ότι πρέπει να εγκαταλείψεις εγκαίρως το κλαμπ Ολυμπιακός, για να προοδεύσεις και να μην ξεμείνεις εκεί. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια και συμβουλεύει το Μανωλά με βάση τη δική του πείρα...
 
Υ.Γ. 1 Παραθέσαμε τα links στο fb και δεν είχαμε σκοπό να αφιερώσουμε ξεχωριστό κείμενο στο ''παιδί της ΘΥΡΑΣ 7'' κύριο Σπυρόπουλο, αλλά κάποιοι φίλοι του site μας παρακάλεσαν να κάνουμε ανάρτηση, για να μείνουν τα παραπάνω και να μην χαθούν.
 
Υ.Γ. 2 Λέει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα ο Γεωργίου στην παραπάνω συνέντευξη, όπως το ξύλο που άρπαξε από γαύρους παλιότερα, ως ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' (όπου φυσικά και η αιτία ΔΕΝ είναι αυτή που λέει ο ίδιος), αλλά και το ξύλο που του έριξε ο σημερινός κολλητός του, ο Αλέφαντος, που τον ''έκανε άλογο'' στην Ομόνοια το 1985. Είναι ωραίες ιστορίες και οι δύο και κάποια στιγμή θα τις δούμε, απλώς σήμερα θα σταθούμε σε μία μεγάλη κουβέντα που είπε στη συνέντευξή του στην ''Ελευθεροτυπία'', η οποία δημοσιεύτηκε στο τέλος των ''πέτρινων χρόνων'' μας, λίγο πριν αρχίσουμε να παίρνουμε το ένα μετά το άλλο τα πρωταθλήματα.
 
–Ο Ολυμπιακός θα πάρει ποτέ πρωτάθλημα; Tι φταίει;
*H μεγαλύτερη κατάρα στον Ολυμπιακό ήταν η είσοδος του γκλάμουρους. H είσοδος του αδερφάτου. Tης ομάδας της Mυκόνου, του μπαρ, της μόδας: Kάραλη, Aναστασιάδης, Kωστόπουλος.
–Tι κακό έκαναν αυτοί;
*H ομάδα άλλαξε φιλοσοφία. Πήρε αυτό το νέο, το αδερφίστικο. Tο «Kλικ», το «Nίτρο» άλλαξαν την ψυχή του Ολυμπιακού, το νεύρο του. Eγινε ομάδα μιζέριας και κακομοιριάς. Πέρασε αυτό το φακλανιζέ, του μπουχέσα ρε παιδί μου. Ο Ολυμπιακός ήταν η λεβεντιά, τσολιάς, εφ' όπλου λόγχη. Ποιοι τον καταντήσαν έτσι, ρε; Tα γκλάμουρους! Γκλάμουρους, κύριε, τελειώσαμε. Παπουτσάκι σινιέ και σώβρακο με σκίσιμο από πίσω!
–Tα καφενεία τι λένε επ' αυτού;
*Στην αρχή ηλεκτρίστηκαν. Bγαίνει ένας δειλά δειλά και λέει: «Eμείς για τρόικα είχαμε τον Aναστόπουλο, το Mητρόπουλο και το Mίχο. Tώρα έχουμε τον Kωστόπουλο, τον Aναστασιάδη και την Kάραλη». Mα είναι τυχαίο, ρε; Πότε πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;
–Tο '86
*Πότε βγήκε το «Kλικ»;
–...
*Aσ' το, το 1986 βγήκε.
 
Μεγάλος μαλάκας ο Γεωργίου, αλλά εδώ έχει 100% δίκιο...

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Καταρχάς πάλι μέσα έπεσε στην πρόβλεψή του για το πρωτάθλημα ο αυνάνας ο Γεωργίου. Ρε μια φορά, ΜΙΑ, να μην έχει πέσει μέσα. Φαβορί για πρωτάθλημα λέει η βαζέλα, ούτε Ευρώπη δε βγήκε η βαζέλα.
Προσπαθώ να διαγνώσω αυτό το κωλοτρυπιδέ στυλ που λέει, γιατί εγώ ως παιδί και έφηβος το 1996 θυμάμαι πολύ ένταση και πάθος και γνήσια ατμόσφαιρα. Βέβαια θυμάμαι όντως και πολύ μιζέρια, αβάσταχτη μιζέρια. Εγώ το είχα εντοπίσει αυτό μετά το 3ο πρωτάθλημα με τα περιοδικά του Ολυμπιακού και την φλωρομάγκικη αυτοαναφορικότητα των Αναστασιάδη-Περρή (μου φαίνεται αυτοί το βγάζανε το περιοδικό) και του "Πρωταθλητή". Και την καταλόγιζα στον Κόκκαλη με τη μετάγγιση εκδοτικού γκλαμουροσοσιαλισμού απ'το Πασόκ.

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Γεια χαρανταν αδερφια μου.
Μου λειψατε ρε τσογλανια..
Ειπα και εγω να σηκωσω τα παπαρια μου και να δουλεψω μπας και βγαλω καμια δεκαρα να δω τσου-λου στο ναο.
Περναει και κριση το επαγγελμα του...μπογιατζεως,οποτε οπου ακουω για δουλεια κανω τον σταυρο μου σαν να πηγαινω στην Ανασταση!!
Μπαινω στο RATM να ριξω μια ματια και ειδα οτι εχουμε μπολικο πραμα..
Η μια ματια εγινε εικοσαλεπτο,και μετα και αλλες ματιες και ακομα περισσοτερες...
Μεχρι που στο τελος μου φυτρωσαν αλλα 28 ματια!!
Μου λειψατε ρε αλητοτσογλανα..
Χαιρομαι που μπαινουν συνεχως νεα ατομα στην παρεα.
Καλη ποδοφαιρικη χρονια αδερφια.
Καλα ξεπατωματα στις ζελες..!
Μη σταματατε αν δεν φτασει η τσαπου στις αμυγδαλες..!!

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα savvas gridlock

Γεια σου μάγκα Σακαφλιά.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Ρε παιδια τι στο καλο γινεται στην ομαδα φετος?
Ψαχνουμε 8 ΜΗΝΕΣ ΦΟΡ για αντι-μητρογλου και παμε και φερνουμε τελευταια μερα τον μεταγραφων τον Μητρογλου δανεικο.
Παντως η διοικηση φετος εχει κανει αρκετα λαθη στο θεμα των μεταγραφων.
Ελπιζω να μην μας κοστισει στον αγωνα με την Ατλετικο καθως αυτος ο αγωνας κρινει κατα 25% το τι θα κανουμε φετος στην Ευρωπη.

Εικόνα RED HELL

Με την επικειμενη μεταγραφη του χολεβα αρχισε παλι να γινεται της πουτανας για ξεπουλημα αφελληνισμο κλπ.Για τον συγκεκριμενο παιχτη στα αρχιδια μου που φευγει καθως ηταν κωλοχαρακτηρας και τρυπα αμυντικα.Απο την αλλη για αλλη μια χρονια τελευταιες μερες μεταγραφικης περιοδου χανουμε τα αυγα και τα πασχαλια.Μπορει οντως να προλαβουμε να κανουμε 2 μεταφραφαρες(αν και η μια πιστευω ειναι μητρογλου)απο την αλλη παιζουμε σε 15 μερες με τη φιναλιστ του περσινου Τσαμπιονς Λιγκ και ακομη δεν ξερουμε ποιο ειναι το τελικο μας ροστερ.Αν πουλησει και το Μανιατη ε το εχει γαμησει εντελως.Οχι μονο γιατι χρειαζονται Ελληνες που θα αφουγκραζονται την ατμοσφαιρα(με οτι αυτο συνεπαγεται)αλλα και για καθαρα αγωνιστικους λογους.Τελος παντων εχω εμπιστοσυνη στη διοικηση και ευελπιστω σε κατι καλο για την αρρωστια μας το ΘΡΥΛΟ των γηπεδων.
ΥΓ.Το λυπηρο ειναι πως οτι και να γινει με την πρωτη στραβη θα βγουν να κραξουν οι γνωστοι μαλακες γκρινιαρηδες αλλα και οι αλλοι οι επισης μαλακες που στις καλες αποθεωνουν και στις στραβες ισοπεδωνουν.Τελικα τι θα γινει οταν αναποφευκτα θα περασουμε και εμεις ασχημες στιγμες?θα ξεβρωμισουμε η οι προαναφερθεντες μαλακες θα αυξηθουν?

Εικόνα apostolos gaganis

1. Για τις σπουδες σου: Ο, τι και να κανεις, κοιτα να το υπηρετησεις σωστα και με ζηλο. ΘΑ ΣΕ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ.

2. Για τους Ελληνες: Θελε παιχτες που να ΜΑΤΩΝΟΥΝ για την ομαδα. Μη στεκεσαι στο ρασο. Στασου στον παπα. Αμα παρεις χαρα και περηφανια απ΄το ΘΡΥΛΟ μας φετος, αμα βουλωσεις στοματα και θαψεις ολους τους αλλοθρησκους, δεν θα κοιτας ταυτοτητες. Στο τελος - τελος , τους πιο ΑΞΙΟΥΣ θελουμε ολοι. Επι ισαξιων, ας επιλεγεται ο Ελληνας. Αλλιως, Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. Οταν θα χωνεις τα γκολακια στο Βαζελο, στο δικεφαλο ορνιο του Βορρα ή στην...Αλέτικο ( που λενε κι οι Σπανιολοι ), τις ιδιες φωνες θα κανεις οποιος και να τα βαζει...Το κολλημα με τους Ελληνες, δεν το καταλαβαινω. Δηλαδη, γιατί δεν ζηταμε Ελληνα προπονητη; Γιατι δεν υπαρχει ασφαλως καποιος Ελληνας, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ του Μιτσελ, να τον εμπιστευτουμε. Ε, το ιδιο συμβαινει και με τους παιχτες! Γιατί δεν μας πειραζει που ο Μιτσελ ειναι ξενος κι ουτε το σκεπτομαστε αυτο; Θα μας πειραξει που ο Τσορι, ο Κασαμι ή ο Αφελαϊ ειναι ξενοι; Ασε να λενε τα μαλακισμενα, ΑΡΔ και οπαδοι του...κωλου. Ο...΄΄Υμνος στην ελευθερια΄΄ τους μαρανε... Τ΄ΑΡΡΩΣΤΑΚΙΑ...ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΜΑ ΟΜΩΣ Τ΄ΑΞΙΖΟΥΝ! Αλλιως, μη ζηταμε μεταγραφαρες, μεγαλεια και τα ρεστα. Δεν γινεται ΚΑΙ Θεο ΚΑΙ Μαμωνα...ΚΑΙ Ελληνοποιηση ΚΑΙ Ομαδαρα. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ Ή ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ, ΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ!

3. Για τον προβληματισμο σου σχετικα με την ετοιμοτητα της ομαδας: Κι εγω τον εχω, αλλα τί να κανουμε; Τα περισσοτερα deals, ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ γινονται. ΠΑΝΤΟΥ. Ειναι θεμα χρηματων και τακτικων. Τα μπικικινια ομως τα χειριζονται οσοι κατεχουν το τιμονι. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ. Τα ξερουμε αυτα. Εμεις οι απ΄εξω μπορει να λεμε ο,τι θεμε. Δικαιωμα μας. ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ. Εδω θα΄μαστε. Κοντά. Ο προεδρος και οι γυρω του εχουν την ευθυνη. Ας στηριξουμε κι ας περιμενουμε λιγο. Μη μας τρωει το αγχος της διακρισης και το μεταφερουμε στην ομαδα. Κακό θα κανουμε. Βλεπε τα Μπαοκια, που΄χουν ( και θα...συνεχισουν ) κατι αιωνες να σταυρωσουν τιτλο. Ας τους αφησουμε να δουλεψουν οπως νομιζουν ( δουλεια τους ειναι στο τελος - τελος ) και τα ξαναλεμε. Οσο για τους ΟΠΟΙΟΥΣ αλλους, γραφτους και μη μασας ερυθροδιαβολακο...ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!

Εικόνα RED HELL

Πρωτα-πρωτα να σε ευχαριστησω για τα καλα σου λογια και τις συμβουλες σου μεγαλε(σε αξιολογικη κλιμακα)Αποστολε.Συμφωνω με οσα λες και θα κανω μονο μια μικρη διευκρινιση για τους Ελληνες.Σαφως και εννοουσα να παιζουν αν το αξιζουν.Δεν τιθεται θεμα επ αυτου.Στη θεση του Μανωλα ομως ο Μποτια ειναι καλυτερος η εστω ισαξιος?Περυσι οποτε ελειπε η δεν επαιζε καλα ο Κωστας η αμυνα ηταν σε τρικυμια.Το βασικο του προσον ηταν η ταχυτητα και αυτο θα μας λειψει τωρα.Για να μην παρεξηγηθω οπως ειδα το Μποτια μεσα απο το Ναο μου φανηκε καλος και κοντρολαρισμενος παιχτης αλλα μου φαινεται αρκετα μαγκωμενος.Τελος παντων περισσοτερα ειναι προτιμοτερο να πουμε στο αρθρο που θα ανεβει εδω σχετικα με μια αποτιμηση του μεταγραφικου σχεδιασμου.

Εικόνα apostolos gaganis

Για τον Μανωλα ειχα εκφρασει και΄γω τους φοβους μου απο πιθανη αποχωρηση του και ολα αυτα, τα σωστα, που γραφεις σε αλλη αναρτηση εδω και μαλιστα την ιδια μερα λιγο πριν μαθουμε οτι πηγε στη Ρομα, αλλα τωρα πια εγινε... Και΄γω ειμαι λιγο ΄΄μαγκωμενος΄΄. Θα΄δουμε. Την ταχυτητα του την χρειαζομασταν, ειδικα με τους Ισπανους. Μποτια η λυση, για αντι-Μανωλας; Ας περιμενουμε.

Εικόνα john

Περιμένω άρθρο των παιδιών για το κλείσιμο του ρόστερ έχουμε να πούμε πολλά και δεν θα ειναι ολα θετικά.....

ΥΓ τι εγινε με τις πανελλήνιες πέρασες εκεί που ήθελες ;

Εικόνα RED HELL

Αν δεν ειχα κανει ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ στα αρχαια περνουσα νομικη κομμοτηνης.Θα γραφτω προσωρινα στο Πολιτικων Επιστημων και εντωμεταξυ θα αποφασισω αν θα ξαναδωσω.Να σαι καλα για το ενδιαφερον σου.Α και αν θυμασαι μου ειχες πει να προσεχω τη λογοτεχνια.Το δευτερο γαμημενο μαθημα που με εκαψε μετα τα αρχαια ηταν αυτο το μπουρδελο.Τελικα εγραψα λιγο κατω απο 18.000.

Εικόνα savvas gridlock

Συγχαρητήρια κατ'αρχάς για την επιτυχία σου, γιατί επιτυχία είναι. Από εκεί και πέρα, μην βιαστείς να αποφασίσεις και παρακολούθησε την σχολή σου, γιατί ίσως βρεις ενδιαφέρον εκεί που δεν το περιμένεις. Τις περισσότερες φορές αυτοί που διαλέγουν φανταχτερές σχολές, περιζήτητες, ξενερώνουν με την επιλογή τους, γιατί βλέπουν ότι οδηγήθηκαν εκεί είτε εξαιτίας των αυξημένων πιθανοτήτων για επαγγελματική αποκατάσταση (που τη σήμερον ημέρα είναι ένα ωραίο ανέκδοτο γενικότερα), είτε εξαιτίας του κοινωνικού περίγυρου, που θεωρεί πως γιατροί-δικηγόροι-μηχανικοί είναι ''ανώτεροι'' άνθρωποι και οι άλλοι όλοι ψιλογαμιούνται ξέρω'γω. Από προσωπική πείρα σου τα λέω αυτά...

Εικόνα μαουνιέρης

Συγχαρητήρια, σύγγαυρε. Αν σε ενδιαφέρουν οι πολιτικές επιστήμες, να τις σπουδάσεις και δεν θα χάσεις ούτε θα χαθείς. Αν θέλεις μόνο Νομικά, ξαναδώσε - και θα περάσεις! Σ' το λέει κάποιος που σπούδασε Νομικά, έγραψε διδακτορικό στα Νομικά, εργάστηκε ως δικηγόρος και κατέληξε εδώ και 25 χρόνια να κάνει άλλα πράγματα, εντελώς άσχετα με τα Νομικά, όπου όμως τα Νομικά τον βόηθησαν ως δομή σκέψεως. Και πάλι συγχαρητήρια!

Εικόνα john

Και εγω πολιτικές επιστήμες σπουδάζω στην παντειο.Ενδιαφερον αντικείμενο εξαρτάται τι θες μετα.Αν σου αρέσει και αν το κυνηγησεις μπορείς να φτάσεις μέχρι το διπλωματικό σώμα...Θεωρητικά μπορείς αμα θες να γίνεις και εκπαιδευτικός(μάθημα πολιτικής παιδείας στο λυκειο)Ολα αυτα θεωρητικά ειναι.Εξσρταται αν θα σου αρέσει.Παντως η νομική και η πολιτική επιστήμη έχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διάφορες...

Εικόνα REDNYC

Kai mias kai milame gia ARDakia, koita ti phge kai egrapse o "antikeimenikos" Kefalogiannis sto contra - ton peiraxe ton "kyrio" pou o Ranieri kalese ton Diamantako stin Ethniki kai oxi ton katsourani kai proexoflei oti o Ranieri tha.... apotyxei!!! Re pame kala??????????

http://www.contra.gr/Columns/Comment/kostas-kefalogiannis/eklektoras-h-k...

Ftou sou re xeftila Kefalogianni! Eutyxws se exoune parei xampari akoma kai oi anagnwstes tou contra kai se xeskizoune apo katw me ta sxolia!

Εικόνα katsou 7

Ρε τσοπάνη σπυρό-πουλε,ασε τις μαλακίες και πές μας γιατί δεν γίνεται φέτος σούπερ κάπ,να σας βιάσουμε τα εσώψυχα να ούμε...Ε,γιατί ρε;;

Εικόνα Bad7

Α μπραβο γιατι φετος δε γινεται σουπερ καπ μιστερ σπυροπουλος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Εικόνα Spiros Legend

Για τον Σπυροπουλο απαξιω να σχολιασω,περαν απο οτι τον θεωρω τεραστια μαυρογατα στις μεταδοσεις αγωνων Ολυμπιακου!!!Αυτο με το ΚΛΙΚ και την τριανδρια μπορεις να το εξηγησεις,Σαββα,πως το εννοεις οτι ειχε δικιο ο Φαφουτης?Πρωτα απο ολα εχει μπερδεψει τα χρονια,το 1986 πρωταθλημα ειχε παρει ο βαζελος και μας ειχε ριξει και την 4αρα στον τελικο(ακομα ψαχνω γιατι σερνομασταν ετσι...μεγαλη στεναχωρια τοτε,αντε να βγεις στην γειτονια να παιξεις μπαλα και να πας σχολειο φαρμακωμενος...),εμεις το τελευταιο το πηραμε το 1987.Να το δουμε γενικως και κοινωνιολογικως για την μοδα και την επιρροη του ΚΛΙΚ και του Κωστοπουλου και των αλλων 2,να το συζητησουμε,αγωνιστικα πως επηρρεασε την ομαδα,αφου γινανε ολα αυτα με Κοσκωτα,Σαλιαρελη,Μπανασακηδες,κρατος Βαρδινογιαννη?Στο μπασκετ που καθοταν διπλα στον Κοκκαλη ο Κωστοπουλος στο ΣΕΦ πως παιρναμε τα πρωταθληματα το ενα πισω απο το αλλο?Ηταν αδερφιστικη αυτη η ομαδαρα ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΕΡΝΕ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΔΡΑ-ΦΟΒΗΤΡΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΣΕΦ,ενα κολαστηριο για τους αντιπαλους?Επειδη πηγαινα κιολας εκεινα τα χρονια γηπεδο,δεν θυμαμαι τιποτα το αδερφιστικο μεσα στην ομαδα μπασκετ,(οτι τα εφτιαχναν με μοντελες ειναι κατι διαχρονικο,και ο Σπανουλης με την Ολυμπια,Μις Ελλας εκανε οικογενεια)το ιδιο και για το ποδοσφαιρο,ανεξαρτητως αποτελεσματων,διοικητικο χαος υπηρχε...Με Θεμο να <<τρεχει τον Πρωταθλητη>>,δεν χτιστηκε η δυναστεια στο ποδοσφαιρο?Η μακαριτισα η Μαλβινα πως επηρρεαζε την ομαδα?Αν μιλαμε για αγωνιστικα θεματα...Για lifestyle μπορουμε να μιλαμε ωρες ολοκληρες,αλλα αυτο εχει παρα πολλες κοινωνικες,οικονομικες και πολιτικες παραμετρους...

Εικόνα savvas gridlock

Σπύρο, όπου 1986 στα παραπάνω βάλε 1987. Ο Γεωργίου ήθελε να πει ότι το τελευταίο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το είχε πάρει το 1987, όταν και κυκλοφόρησε το ΚΛΙΚ του Κωστόπουλου και έκανε λάθος, λέγοντας πως το πήρε το 1986, όταν και κυκλοφόρησε το ΚΛΙΚ. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο μας πρωτάθλημα το πήραμε τον Ιούνιο του 1987 και το ΚΛΙΚ πρωτοκυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1987, άρα στην ουσία του το επιχείρημα του Γεωργίου είχε βάση, έστω με ένα μικρολαθάκι αμελητέο. Πολλοί γαύροι το χρησιμοποιούσαν αυτό το επιχείρημα πάντως, στον Πειραιά τουλάχιστον που ξέρω εγώ, εκεί στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '90, μετά τα σερί χαμένα πρωταθλήματα... Στον τελικό του 1986 δεν υποψιάζεσαι το τι έγινε και φάγαμε την τεσσάρα από τα βαζέλια; Ο Αναστόπουλος μόνο μαλάκας δεν ήταν, όταν γύρισε και είπε στον Αντώνη Γεωργιάδη, τον τότε προπονητή μας που έλεγε στους παίκτες στο ημίχρονο που χάναμε 1-0 ''να βγούμε μπροστά, πάμε γερά να ισοφαρίσουμε'' το ιστορικό ''κόουτς, δεν καθόμαστε πίσω να χάσουμε μόνο με 1-0 και να τα ρίξουμε μετά στη διαιτησία;''. Στο μπάσκετ, ό,τι έγινε την περίοδο 1991-97, έγινε λόγω Ιωαννίδη. Αυτός έχτισε το χαρακτήρα αυτής της ομάδος, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα μετά τη φυγή του. Γι'αυτό δέθηκε ο κόσμος μαζί του, επειδή πιστέψαμε οι μαλάκες πως είναι ένας από εμάς και όχι ένα μπουρδέλο και μισό. Τώρα τα άλλα, όπως είπα και στο Γιάννη από κάτω, γάμα τα ρε Σπύρο. Δεν εννοώ πάντως ότι το lifestyle έβλαψε αγωνιστικά, στα αποτελέσματα που είχαμε, τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για τη νοοτροπία του κόσμου, που ξεκινάει από τα εκτός ποδοσφαίρου και μεταφέρεται και στα γήπεδα...

Εικόνα Spiros Legend

Α μπραβο,οταν,λοιπον,εχεις φερει προπονητη με μεγαλα φρυδια και εχεις οργανωθει διοικητικα(με τους ανθρωπους του Ιωαννιδη που ηξεραν την πιατσα των μασονων)μπορεις να γαμας χωρις σαλιο την πιο ακριβη και με μεγαλους αστερες ομαδα των Νανων,να τους εχεις γινει ΕΦΙΑΛΤΗΣ εντος και εκτος Ελλαδας,να κανει ο κοσμος του Ολυμπιακου εκστρατειες παραγματικες σε Τελαβιβ,Σαραγοσα και Ρωμη και να τον θαυμαζουν και να τον φοβουνται πανευρωπαικως...Αν εισαι οπως πρεπει οργανωμενος,κανενας μαλακας εμπορος lifestyle δεν μπορει να σου πειραξει μια τριχα απο τα...φρυδια.Αμα εισαι μπουρδελο διοικητικα και εχεις προπονητη τον Γεωργιαδη και τον κυρ Σταυρο τον ταβερνιαρη και σε γλενταει το κρατος του Βαρδινογιαννη με ολους τους τροπους(επιτηδες σε τσιγκλησα οτι ακομα ψαχνω για εκεινο τον τελικο το 1986,ηθελα να μου πεις κατι ψαγμενο,με καλυψες!),τοτε σου φταινε ολοι και ολα.Οποτε ας το περιορισουμε εξωαγωνιστικα.Επειδη ειπες για το τι λεγανε πολλοι γαυροι στον Πειραια τοτε,να σου θυμισω το βιντεο που εσεις βαλατε σε καποια αναρτηση-απολυτως προβοκατορικη εκπομπη Ευαγγελατου στον Σκαι-το 1996,που ουρλιαζαν στις καμερες εναντιον του Κοκκαλη για την φυγη Ιωαννιδη οι γαυροι και τον περνουσαν γενεες 14 για το ποδοσφαιρο και ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ απο τον Ολυμπιακο...Ε,την επομενη χρονια πηραμε πρωταθλημα στην μπαλα μετα απο 10 χρονια και triple crown στο μπασκετ με Ιβκοβιτς προπονητη...Θα το θυμασαι σιγουρα το βιντεο,βαριεμαι τωρα να ψαχνω για Link...Θελω να πω οτι οταν εχουμε τα νευρα μας και μας φταινε ολα,ΟΛΟΙ ΜΑΣ,εχουμε πει χοντρες μαλακιες,που αργοτερα ξεφτιλιστικαμε! Τελος,για το ΚΛΙΚ και ολο αυτον τον τοτε συρφετο,εχω την αποψη,οτι δεν φταιει κανενας Κωστοπουλος και Θεμος και Μαλβινα,η Παιδεια μας,Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ,Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ,οι στερησεις που ειχαν περασει οι προηγουμενες γενιες και η ψευδαισθηση οτι ειχαμε γινει Ευρωπαιοι πολιτες,που καλλιεργουσαν οι πουστηδες πολιτικοι,αυτα φταιγανε...Και τα μυαλα του καθενος προσωπικα.Κι εγω πηρα σαν φοιτητης που κατεβηκα απο επαρχια στην Αθηνα το Κλικ 5-6 φορες,για να γνωρισω(και καλα)τον καινουριο κοσμο που ειχα μπροστα μου,αλλα μετα απο κανα χρονο σιχαθηκα τον εαυτο μου...Και με κοστος να γινεσαι γραφικος στις παρεες <<των ψαγμενων> Νεοελληνων,αρχισα αντισταση στην ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ-ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ που ειχε πιασει τοτε τους πανηλιθιους νεοπλουτους,να πηγαινουν σαν προβατα εκει που τους λεει ο Κωστοπουλος,να φορανε τα συγκεκριμενα ρουχα,να γαμαμε σε συγκεκριμες στασεις και ολες αυτες τις αηδιες και ξερασματα που πουλαγαν τοτε,γιατι ειχε αναγκη να τα αγορασει ο καθε μαλακας και η καθε καθυστερημενη(πολιτισμικα)της εποχης...Αυτοι ημασταν,αυτο ηταν το επιπεδο μας ως κοινωνια,ματαιοδοξια ζητουσαμε,ματαιοδοξια μας πουλαγαν...Και οποιος ηθελε αγοραζε,οποιος δεν ηθελε πηγαινε σε ενα αγνωστο μπαρακι,ντυμενος οπως γουσταρε και γλεντουσε μετα την γκομενα οπως αυτος γουσταρε και οχι οπως του εδειχνε ο Κωστοπουλος...Ας κανει ο καθενας την αυτοκριτικη του και ας αναπτυξουμε αντιστασεις στην μαλακια,οπως τωρα με τον Νεο-γαυρισμο,και τοτε ο καθε στημενος απο πολιτικους και επιχειρηματιες να μας κανει πλυση εγκεφαλου,θα μπορει ελευθερα ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ,αφου δεν θα εχει λογο υπαρξης...Απο εμας εξαρταται,εγω αρνουμαι να τους δωσω τοση αξια λεγοντας οτι φταιει ο Θεμος και ο Κωστοπουλος,μειωνουμε τους εαυτους μας και τη προσωπικοτητα μας ετσι...Σορρυ για το σεντονι,αλλα το θεμα ειναι τεραστιο και απλωνεται σε ολο το φασμα της ζωης μας τα τελευταια 30 χρονια,δεν περιοριζεται σε αθλητικα δεδομενα και γεγονοτα...

Εικόνα apostolos gaganis

Waterfall...Κοιτα να΄δεις που παει να γινει gridlock σε μια αναρτηση για τον...Σπυροπουλο, αντε και με sauce Γεωργιου... Ειναι να μην στα χρωσταει ο Θεος. Και δεν εχουνε βροντησει ακομα - καθε αλλο - κανονια και κανονια. Άλλα, γιατι λειπουνε, άλλα γιατι γεμιζουνε... Τρωγοντας ερχεται η ορεξη ομως. Το΄να φερνει τ΄αλλο. Ετσι γινεται συνηθως κι η βενταλια ολο και ανοιγει...

Εικόνα savvas gridlock

H ματαιοδοξία και η θέληση για λουσάτη ζωή, δεν προσγειώθηκε από το υπερπέραν στην Ελλάδα. Ήρθε ως επακόλουθο μιας νοοτροπίας ''κάθομαι και πληρώνομαι, απαιτώ τα πάντα δίχως να δίνω τίποτε'', η οποία έχει συγκεκριμένο ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο. Και σέρνει και πολλά ονοματεπώνυμα πίσω της, που μας αγγίζουν άμεσα ως Ολυμπιακός. Εκεί κολλάνε οι παραπάνω εκδότες και celebrities που μνημονεύονται. Και βέβαια το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, γι'αυτό λέω να το κόψουμε, γιατί θα ξεφύγουμε άσχημα...

Εικόνα Spiros Legend

Ας ελπισουμε,οτι μεσα απο αυτην την κριση που περναμε και μας εχει τσακισει πραγματικα,να δουμε ολοι τα πραγματα με αλλο ματι και να μην επαναλαβουμε λαθη του παρελθοντος...Και ο Ολυμπιακος μερος της κοινωνιας ειναι,Σαββα,ειναι πολυ ωραιο,αλλα μαλλον ουτοπικό,να θελουμε να ειναι εντελως απεξω απο τον χορο και ο κοσμος μας,αλλα και οι πολιτικοι και εκδοτες που λες,που μας αγγιζουν αμεσα σαν Ολυμπιακος...

Εικόνα savvas gridlock

Το να μας αγγίζουν είναι κατανοητό. Το να παίρνουμε αγκαλιά τους εκδότες-πολιτικούς που λες, συν πολλούς ψευτοκαλλιτέχνες-celebrities του κώλου να προσθέσω εγώ, είναι απαράδεκτο.

Εικόνα john

Και εγώ ακριβώς το ίδιο αναρωτιέμαι. Πάντως άσχετα απο το ερώτημα έχει μεγάλη πλάκα το πως οι αντιολυμπιακοι έχουν κάνει ένα μαλακισμενο και άσχετο αχταρμά στο κεφάλι τους σχετικά με τις υποτιθέμενες σχέσεις Κόκκαλη ΠΑΣΟΚ κωστοπουλου lifestyle και φτάνουν στο μεγαλειώδες συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός μαζί με το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα.Ετσι είναι αυτά κάνει η καθημερινή πλύση εγκεφάλου του φαποφρουρου και του gazetta. Πάντως μια αλλοίωση της ποδοσφαιρικής και οπαδικης ταυτότητας λόγω του ερχομου του Ζιοβανι και των μαγικων του υπάρχει και όχι μόνο αυτό αλλά φτάνει και μέχρι τις μέρες μας όπου ακόμα και σήμερα πολλοί νέογαυροι ζητούν επιτακτικά τον χοντρό ροναλντινιο για να δούνε ποδιές και λομπες χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτό το ποδόσφαιρο ΠΕΘΑΝΕ. Πάντως το lifestyle που καυτηριαζει ο φαφουτης ούτε και εγω καταλαβαίνω πως επηρέασε τον ολυμπιακό

Εικόνα RED HELL

Συμφωνω με οσα λετε μαγκες αλλα διαφωνω για το ΤΖΙΟ.Σιγουρα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ηταν μια ομαδα βασισμενη στο παθος τον τσαμπουκα στη μαχητικοτητα και τοσες αλλες αρετες.Δεν θεωρω οτι ο ΤΖΙΟΒΑΝΝΙ το αλλοιωσε αυτο.Σιγουρα εμαθε στον κοσμο τις τριπλες και γενικα τις σαλτσες που λεμε αλλα σε καμια περιπτωση(για μενα τουλαχιστον)αυτα που εκανε ηταν πουστριλικια.Πουστριλικια κανει ο Κριστιανο για παραδειγμα.Ναι μεν ο ΤΖΙΟ σε κρισιμα εκτος εδρας ευρωπαικα ματς δεν βοηθουσε αλλα στα εγχωρια βοηθησε τα μεγιστα ασχετα αν ειχε και ασχημες περιοδους.Και ας μην ξεχναμε πως και τσαμπουκας ηταν και μοιραζε ψηλες εκει που χρειαζοταν(οπως στο μουνοπανο τον κυριακο αλλα ας οψεται ο δουρος).
Τωρα για τα περι αλλοιωσης της νοοτροπιας θεωρω πως εχει γινει σε μεγαλο βαθμο σημερα.Αλλα σε ολη την ελληνικη κοινωνια και θεωρω αναποφευκτο να μην επηρεαζει και μεγαλο μερος των οπαδων μας.Ο κοσμος πλεον δινει βαση και σε αλλα πραγματα.Στο γηπεδο ας πουμε βλεπεις πολλους μοδατους ακομη και στο πεταλο.Και μιας και αναφερθηκα στο γηπεδο(για το οποιο μας τα πρηζουν βαζελοι και τουρκοι)νομιζω πως κυρια αιτια που της σχετικα μικρης προσελευσης του κοσμου ειναι η απουσια κινητρου.Δεν γινεται σε ευρωπαικα και ντερμπι να ειναι φισκα και στα μικρα παιχνιδια να ερχονται οι μισοι.Ο κοσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ζει και αναπνεει για την ομαδα αλλα εχει κορεστει απο τους πολλους εγχωριους τιτλους.

Εικόνα savvas gridlock

Στην Τούμπα βοηθούσε ο Τζιοβάνι; Στα ντέρμπυ με το βάζελο; Και για την προσέλευση του κόσμου, ΟΚ, αφήνουμε απ'έξω αυτούς που έχουν γονατίσει από την κρίση ή μένουν μακριά και εν πάση περιπτώσει δεν μιλάμε για όλους αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο. Αυτοί που μπορούν να πάνε και δεν πάνε στο γήπεδο σε ματς κόντρα στη Νίκη Βόλου, αλλά επιλέγουν να πάνε στα ευρωπαϊκά ματς και στα ντέρμπυ, σε τι διαφέρουν από τα βαζελάκια; Οι βάζελοι το 1995-96 κάνανε ρεκόρ προσέλευσης στα ευρωπαϊκά τους ματς στο ΟΑΚΑ (πρώτοι σε όλη την τότε Ευρώπη), αλλά στην Ελλάδα είχανε μέσον όρο 12.000 στο ΟΑΚΑ και τους έκραζε ο Βαρδινογιάννης με το Ρότσα, επειδή υπήρχαν ματς πρωταθλήματος με 3.000 εισιτήρια. Μιλάμε για χρονιά που οι βάζελοι προέρχονταν από νταμπλ (στον τελικό Κυπέλλου του 1995 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, με τον Μπάκα διαιτητή) και στο τέλος της σεζόν παίξανε στους ''4'' του Τσου Λου. Υπάρχουν πολλά βαζελάκια ανάμεσά μας, φίλε μου. Αυτή είναι η αλήθεια κι αν μην κοροϊδευόμαστε. Γαύροι του Λεκανοπεδίου, όχι της επαρχίας, δεν πατάνε στο γήπεδο σε ματς του πρωταθλήματος, αν και έχουν αγοράσει διαρκείας. Όχι σε 1 και 2 ματς μέσα στην χρονιά, που μπορεί κάτι να τους έτυχε, αλλά συστηματικά. Αυτούς πώς να τους χαρακτηρίσεις; Παλιά πήγαιναμε στο γήπεδο και αυτοί που για τον χ,ψ λόγο δεν μπαίνανε μέσα, γεμίζανε όλα τα μαγαζιά γύρω από το γήπεδο. Σήμερα έχει μείνει ένα μόνο μαγαζί κάτω από το Καραϊσκάκη, το Coffe Time κι αυτό στα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με μικρομεσαίες ομάδες είναι σχεδόν άδειο. Ωραία, δεν έχουν λεφτά κάποιοι σήμερα. Και παλιότερα υπήρχαν πολλοί που δεν είχαν, αλλά πήγαιναν έξω από το γήπεδο κι έβλεπαν τζάμπα τα ματς, μόνο για να μυρίσουν Καραϊσκάκη. Σήμερα γιατί δεν το κάνουν; Πάλι τζάμπα, πάλι δεν θα πληρώσουν τίποτε. Ας δούμε την αλήθεια κατάματα, κάποιοι βαριούνται και ξενερώνουν με τον Ολυμπιακό. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και τους λέμε βαζελάκια...

Εικόνα john

Μα τι καταραμένο θέμα αυτο με τον Βραζιλιάνο;Καθε εβδομάδα τουλάχιστον γίνεται και κάποια αναφορά εδώ μεσα σε αυτόν.Ισως βέβαια και να χρειάζεται γιατι όπως έχουμε χιλιοπει εδώ μεσα,πολλοί τον εξιδανικευουν ξεχνώντας τις μαλακιες του και έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν το όνομα του κάνοντας άδικη κριτική στον Βαγγέλα(παντελονιαζεις χοντρέ που ειναι οι μπαικταραδες του Κόκκαλη που ειναι ο Ζιο κλπ κλπ)Απο τη μια ειναι κουραστικό να μιλάμε συνέχεια για αυτόν απο την άλλη η παρουσία του στον ολυμπιακο για 6 χρονια και η αγωνιστική του πορεία αποτέλεσε μια τομή στην σύγχρονη εποχή του συλλόγου και μας οδήγησε στη διαμόρφωση οπαδικων και ποδοσφαιρικών συνειδήσεων που ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Και κατι τελευταίο για τον Ζιο και δεν ξανά μιλάω γι αυτόν το θέμα το έχουμε εξαντλήσει
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ 11 ΦΟΥΣΤΕΡ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΕΛΙΚΟ CHAMPIONS LEAGUE ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ 11 ΖΙΟΒΑΝΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΠΟΔΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ.Μεχρι εκεί ειναι ο Ζιο δυστυχώς

Εικόνα savvas gridlock

Mακάρι να είχανε τη δική σου ωριμότητα πολλοί γαύροι με τα διπλά και τριπλά σου χρόνια. Ρε μπας και μας δουλεύεις για την ηλικία σου;

Εικόνα john

Γεννήθηκα το 1992 και άρχισα να βλεπω τον ολυμπιακο συστηματικά το 2000 ενώ άρχισα σιγα σιγα να καταλαβαίνω και να βλεπω συνηδητοποιημενα τους αγώνες απο το 2003 εώς σήμερα.Η μαλακια ειναι οτι μάλλον φετος θα πάω στρατό οπότε θα χάσω πολλά ματς(μου ειναι αδιανόητο να παίζουμε την πρόκριση στο τς λ το Δεκέμβριο με τη μαλμε και εγω να κάνω αγγαρείες αλλά Τελοςπαντων )

Απλά ανήκω σε μια γενιά καλομαθημενων γαυρων και περιμένω με ενδιαφέρον ποια θα ειναι η αντίδραση μου στις δύσκολες μέρες του συλλόγου(που νομοτελειακά κάποια στιγμή θα έρθουν ας μη γελιόμαστε)Ισως το μόνο θετικό στοιχείο σε ενδεχόμενη παρακμή της ομάδας θα ειναι το ξεβρωμισμα και η εκκαθάριση απο τα βαζελογαυρικα μιάσματα που μολύνουν τον Ολυμπιακο με την γκρίνια την παράλογη κριτική την μιζέρια και την ισοπέδωση.Για πες μου εσυ που έχεις ζήσει και τα πέτρινα.Ποιο ηταν το κλίμα των 80 ´´s στις τάξεις των οπαδών μας εκτος απο το κοινό μίσος όλων προς τον Βαρδινογιαννη?Ειμασταν σε καλύτερη κατάσταση απο τα τωρινά χάλια;

Εικόνα savvas gridlock

Δεν υπήρχε το Internet τότε, για να ξέρουμε το πώς σκέφτονταν π.χ. οι γαύροι σε άλλα σημεία της Ελλάδος. Δεν υπήρχαν καλά καλά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί, με εξαίρεση τον SKY του Κοσκωτά και του Αλαφούζου και τον ''Αθήνα 9.84'', που όμως δεν ασχολούνταν κι αυτοί όλη μέρα με τα αθλητικά. Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός με φουλ αθλητικά, που μπορείς να πεις ότι κάπως διαμόρφωνε κλίμα, ήταν ο Sprint FM του Κουρή της ΑΥΡΙΑΝΗΣ και του ΦΙΛΑΘΛΟΥ, με τον Καραγιαννίδη, το Σιέμπη και τους λοιπούς του ΦΙΛΑΘΛΟΥ, αρχές δεκαετίας '90. Άνοιγε τις γραμμές ο Γεωργίου (έβγαζε και τον Καρπετόπουλο θυμάμαι τότες από την ιταλία που σπούδαζε κι έλεγε τα νέα του ιταλικού πρωταθλήματος), μίλαγε ο κόσμος κι έπαιρνες λίγο κλίμα. Το Καραϊσκάκη ήταν άδειο τότε (1992-1996), σε πολύ χειρότερο βαθμό από σήμερα. Υπήρχαν ματς με 4-5.000 γαύρους στο γήπεδο. Μόλις είχε μπει η ιδιωτική τηλεόραση στο παιχνίδι, έδειχνε live το MEGA την εξέλιξη όλων των ματς με την εκπομπή ''Λεπτό προς Λεπτό'' του Σωτηρακόπουλου και του Νίκου Κατσαρού και ήταν μετρημένοι οι γαύροι που πήγαιναν στο γήπεδο. Πιο καλά γούστα βγάζαμε στο μπάσκετ με τον Ιωαννίδη και το Ζάρκο. Υπήρχε όμως τελείως διαφορετική νοοτροπία ρε φίλε. Μπορεί εγώ να ήθελα να τα δω έτσι, πάντως στην 7 έπεφτε ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ χοντρό ξύλο και κανείς δεν γύριζε να πει τα σημερινά πουστριλίκια ''τολμάτε να σηκώσετε χέρι ρε υπάλληλοι σε αδέρφια σας;'' (κατηγορίες περί υπαλλήλων στην 7 υπήρχαν από τα χρόνια του Νταϊφά ακόμη, ενημερωτικά το γράφω). Μιλάμε για πολύ χοντρό ξύλο, έτσι; Όχι καμιά σφαλιάρα. Το κλοτσομπουνίδι πήγαινε σύννεφο. Η ομάδα στο ποδόσφαιρο δεν τραβούσε με τίποτε, αλλά δεν θυμάμαι ρε φίλε ένα τηλέφωνο π.χ. στο Γεωργίου ή κάποιο μαλάκα στο γήπεδο να πει ''σήκω φύγε ρε πούστη Κόκκαλη, άντε μαλάκα μας κοροϊδεύεις''. Δεν θυμάμαι γαύρους να ασχολούνται με τις δουλειές που έπαιρνε ο Κόκκαλης από το Κράτος (π.χ. το ''Ξυστό'' ή τα ψηφιακά), δεν θυμάμαι κανέναν να απαιτεί 10-15 μεταγραφές για να πάει γήπεδο, δεν θυμάμαι κάποιον να λέει ''γιατί δεν αγοράζεις τον Κρίστενσεν Κόκκαλη, μας κοροϊδεύεις'' ή ''πού πήγανε τα λεφτά της μεταγραφής του Προτάσοφ;''. Ξαναγράφω, μπορεί να υπήρχαν όλα αυτά και τότε κι εγώ να μην τα έβλεπα-άκουγα, επειδή δεν ήθελα να τα δω ή επειδή δεν υπήρχε το Internet. Τη σήμερον ημέρα πάντως, πέφτει μισή (όχι ολόκληρη) σφαλιάρα στο πέταλο και γίνεται της πουτάνας μετά στο Internet, με μύδρους για τους ''μπράβους-φασίστες-δολοφόνους-υπαλλήλους της 7''. Τη σήμερον ημέρα δεν τραβάει η ομάδα π.χ. σε ένα ματς και ο Μαρινάκης (ή ο Κόκκαλης παλιότερα) ακούνε από γαύρους βρισιές-οχετό. Οχετό. Αυτά ξέρεις γιατί συμβαίνουν, κατ'εμέ πάντοτε Γιάννη; Εδώ κολλάει η κουβέντα που είχαμε πιο κάτω. Έχει αλλάξει η κοινωνία. Έχει πουστέψει. Ποιος θα φάει σήμερα σφαλιάρα στην 7 και θα πειθαρχήσει; Αυτός που δεν έχει φάει ξύλο από τον πατέρα του; Σήμερα είναι trendy να κάνεις αποτρίχωση. Θυμάμαι παλιά που παίζαμε μπάσκετ στην ομάδα, στα εφηβικά, ήρθε μια μέρα ένας με αποτριχωμένα πόδια και τον ταράξαμε στην καρπαζιά και στο δούλεμα ως πούστη. Όλα ξεκινάνε από εκεί, από πράγματα δηλαδή ευρύτερα, κοινωνικά, που έρχονται και κολλάνε στον Ολυμπιακό.

Τέλος πάντων, κανόνισε πριν μπεις φαντάρος να γνωριστούμε στο γήπεδο. Κι εγώ δεν μπορώ τώρα στα κοντά, αλλά στο πρώτο ματς του Τσου Λου π.χ. με την Ατλέτικο, να τα πούμε.

Εικόνα john

Άρα εδώ ερχόμαστε σιγα σιγα στην κουβέντα για το τι φταίει και το γηπεδο δε γεμίζει.Αν και ειναι τεράστια κουβέντα σε πρωτη φάση μπορώ να πω πως γεμίσαμε κακομαθημενους ντροπιασμένους γαύρους που υιοθετούν την προπαγάνδα των αρδ κλπ κλπ τα χιλιοειπωμένα δηλαδή.Αν προσθέσουμε και την οικονομική κρίση ο συνδυασμός γίνεται εκρηκτικός.Εγω πιστεύω πως πρώτα απο ολα φταίει το internet για την κατάπτωση των οπαδών.ο καθε τυχάρπαστος γράφει μια βλακεία στηριζόμενος στην ανωνυμία του στα gazetta στα red planet και στα contra λέγοντας πράγματα που πιστεύω θα ντρεπόταν να τα πει μπροστά σε κόσμο .Ξερεις καλύτερα απο εμένα τι μαλακιες γράφονται στα σχόλια.Εχει άποψη ο καθε καραγκιόζης.Πως αυτο επηρεάζει την προσέλευση στο γήπεδο;Πιστεύω πως τα απαξιώτικα σχόλια επηρεάζουν την άποψη του μέσου γαύρου.Οταν μαζεύονται πολλά απαξιώτικα σχόλια για τη διοίκηση καθημερινά σε πολλά sites,ο μέσος οπαδός που δεν εχει τόσο μεγαλη πόρωση με την ομάδα ώστε να ψάξει περαιτέρω τα θέματα και να κάνει έρευνα με στοιχεία( όπως κάνετε εσείς με τη δημοσίευση και την επεξήγηση των ισολογισμών καθε χρόνο)επηρεάζεται και διαμορφώνεται η οπαδική του παιδεία απο τα σχόλια των τενεκεδων.Ξερεις καλα για ποια σχόλια μιλάω,Κυρίως για αυτα που ειναι κατα της διοίκησης.εαν τόλμησεις να κανείς το δικηγόρο του διαβολου και να απαντήσεις στις λασπολογίες για παντελόνιασμα σε βγάζουν υπάλληλο(ναι στο red planet αναφέρομαι).Το θέμα ειναι πολύ σοβαρό για να το αγνοήσουμε.Ηδη αντιλαμβάνομαι πως αμα δεν γίνουν και άλλες μεταγραφές στον έν λόγω ιστοτοπο έρχεται καταιγίδα ολκης.Θα αρχίσουνε πάλι τα ´Μαρινάκη καλοφαγωτα,Κανείς στο γήπεδο να μείνουν οι υπάλληλοι και ο χοντρός να θαυμάσουν την ομάδα που έκαναν κλπ κλπ.Οταν κάποιος ανυποψίαστος γαύρος μπαίνει για να ενημερωθεί και μα ανταλλάξει απόψεις με άλλους γαύρους στα σχόλια,και βλεπει αυτα τα τερατούργηματα πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ οτι επηρεάζεται.Επηρεαζεται η κρίση του η άποψη του και σιγα σιγα με την συνεχόμενη επανάληψη σε σχόλια τέτοιου είδους γίνεται ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ και χωρίς να το πάρει χαμπάρι ξυπνάει το πρωί και ειναι μεταλλαγμένος βαζελο γαύρος.Μια ρητορική ερώτηση κάνω.Ειναι τυχαίο που η προσέλευση στο γήπεδο μειώθηκε ακριβώς την ίδια περίοδο την οποία διαδόθηκε το red planet?(2012 περίπου) για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις προφανώς και δεν αναφέρομαι στους δημοσιογράφους που ειναι μια χαρά κερί μεσα αλλα στα εκατοντάδες σχόλια που βρωμανε νεογαυριλα.

μάλλον δε θα πάω γήπεδο με την ατλετικο την επόμενη δίνω μάθημα στο πανεπιστήμιο.Εγω συνήθως όταν πάω γήπεδο κάθομαι στην 17 στην 18 εκεί στην άκρη κοντά στο κόρνερ.Λιγο τσιμπημένη η τιμή αλλα τι να κανουμε στο πέταλο δεν πηγαίνω απο τότε που εβαλε ο Κόκκαλης το δίχτυ.Εσυ στο πέταλο είσαι?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πρώτα απ' όλα, πέρασα ένα εξαιρετικά ευχάριστο απόγευμα, διαβάζοντας το άρθρο και κυρίως τα σχόλια όλων σας. Ολυμπιακοί με επίπεδο, γνώσεις, Επιχειρηματολογία και αγάπη για την ομάδα.

Είδα τις προάλες ένα σχόλιο στο Red Planet που είχε μαζέψει καμιά 500αριά likes και ήταν πρώτο στη σειρά. Από κάτω σχόλια θαυμασμού και τα λοιπά. Το σχόλιο ήταν το εξής: "Φιλε Σαμαρη δεν εχεις κανενα ανοικτο λογαριασμο με τον λαο του Θρυλου. Ευχαριστουμε που σεβαστηκες και τιμησες την ερυθρολευκη φανελα και καλη επιτυχια στη συνεχεια της καριερας σου". Τώρα που το ξαναείδα είχε 1163 likes... Πρόκειται για ένα ευθύ άδειασμα της ανακοίνωσης της θύρας 7. Τον έκραξα και έφαγα και τα μούτρα μου στο τέλος... Δύο σχόλια μου γράψανε και είναι τα εξής: "Ασε μας ρε Θωμα. Κανεις δεν αδειαζει κανεναν. Βγαινει ομως η Θ7 με το κολλημενο μυαλο και κανει λες και μιλαει εκ μερους ολων των ολυμπιακων. Εμ δεν ειναι ετσι. Ο Σαμαρης ειναι ωραιος παικτης, τιμησε την φανελα του Ολυμπιακου όσο τη φορουσε και το να ζηταει τα ρεστα η Θ7 ειναι τουλαχιστον βλακεια.

Η ανακοινωση μου θυμιζει μια μαντιναδα:
"Χιλια χατηρια σου ΄κανα, και χάλασά σου ενα,
και για τα λιγα, πηγανε και τα πολλα χαμένα..

Καλη επιτυχια στο παλικαρι και κοντρα στις ανοησιες θα εχουμε μονο καλες αναμνησεις απο εκεινον".

Και το δεύτερο σχόλιο αυτό: "Αν αυτό καταλαβαίνεις μάλλον έχεις πρόβλημα! Μαζί και οι άλλοι 3 που σου έκαναν like (αλήθεια που βρέθηκαν τόσοι?). Γιατί μέσα σε μια μέρα 1000 περίπου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ καταλαβαίνουν άλλα πράγματα!".

Για να μην αρχίσω τις χριστοπαναγίες και τις σφαλιάρες στους κυρίους, είπα να απευθυνθώ στον Γκαραγκάνη. Του είπα, μέσα σ' άλλα, ότι καλό θα ήταν να γράψει ένα άρθρο για όσα πουστριλίκια γράφονται στο Red Planet. Ο άνθρωπος μου είπε ότι έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με δαύτους, αλλά βρήκε τον μπελά του. Και πράγματι, έχει ακούσει κάτι πουστριλίκια κι' αυτός στο fb και στο Red Planet που δε λέγεται. Υπάρχει γιατρειά ρε μάγκες; Τι σκατά θα γίνει γαμώ το φελέκι μου;

Εικόνα apostolos gaganis

Θα σου απαντησω αυριο Θωμα σ΄αυτα που λες.

Εικόνα apostolos gaganis

Επειδη ξερεις οτι σε εκτιμω και ανηκεις στο βαρυ πυροβολικο των σχολιαστων εδω μεσα, θεωρησα χρησιμο πριν σου απαντησω, να φρεσκαρω καπως τις εντυπωσεις μου κανοντας σημερα το πρωί μια βολτα απ΄το RP. Σταχυολογω λοιπον απο τα σχολια που διαβασα και με - αλανθαστο - δεδομενο οτι ΄΄εξ ονυχος τον λεοντα΄΄, μερικα ( τα κεφαλαια, τα θαυμαστικα και τα αποσιωπητικα, δικα μου ):

- Ο Μαρινακης εχει την τυχη(!) να του βγαινουν οι παιχτες...

- Αμα ειναι να παιρνουμε το πρωταθλημα απ΄το Νοεμβρη, να φτανουμε στους 16 του Τσ.λ. και ν΄αλλαζει ολη η ομαδα, ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ δηλαδη...

- Διαλογος μεταξυ σχολιαστων: Εισαι βλακας; ( Ο αλλος ): Ναι κι εσυ πανιβλακας. Ευχαριστημενος;

- Ο Αφελαϊ θα τραυματιζεται συνεχεια. Τί τον πηρε; Απο κει και περα με τί ορεξη ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΔΩ ( Σ.Σ. δηλ. ΔΕΝ παει στο γηπεδο, αλλιως θα΄λεγε ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ) τον Ολυμπιακο, που εχουμε μαζεψει ολους τους ξενους και το σημαντικοτερο ειναι οτι ολοι οι Ελληνες ειναι φυλη προς εξαφανιση...

- Εγω ηθελα να πεσουμε ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ομιλο για ν΄αναγκαστει(!) ο ΄΄επενδυτης΄΄ να φερει παικτες για να εχουμε καλη παρουσια...

- Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μας μελημα ειναι να τ΄αρπαξουμε, το κερδος και ΠΟΤΕ να επενδυσουμε. Δεν ειμαστε σοβαρη ομαδα. ΚΑΝΕΝΑ οραμα, ΚΑΝΕΝΑ πλανο ( 41 likes...).

- Για τοσα εσοδα που εχει ο συλλογος, η ενισχυση δειχνει ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ. ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ πανω στο κορμι του Ολυμπιακου. Ουτε ο Αρκάς(!) δεν ειναι τοσο ΑΣΤΕΙΟΣ...3 μερες μεινανε, να ηρεμησει τουλαχιστον η ψυχουλα μας απ΄την μπαχλα...

- Μιλαμε για φοβερο σχεδιασμο. Ο,ΤΙ ΚΑΤΣΕΙ... ( Απαντηση στον προηγουμενο ): Υπαρχει λεξη Σχεδιασμος; Κοιτα ρε τί μαθαινει ο ανθρωπος!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
--------------
Ανωριμοι πιτσιρικαδες ( γιατι εχουμε και΄μεις πιτσιρικαδες, αλλα ειναι σκετη ΄΄φωτια΄΄) ως επι το πλειστον , με συχνες προσφωνησεις του τυπου ΄΄Παιδιά, παιδιά΄΄ ή ΄΄Βρε παιδιά, βρε παιδιά΄΄ ή ΄΄Πότε τον πηρε δικε μου γτ δεν τα ξερω καλα, ε? Σορυ΄΄, βιαστικοι στις κρισεις, γιαυτο και πρωτοι στις - ανωδυνες ουτως ή αλλως - κωλοτουμπες, ψιλοαγραμματοι ως συνηθως...Χθες ενδεικτικα, τους ειχε πιασει ο καϋμος για τον Σαλινο, που δεν τον βαζει να παιζει αρα κατι τρεχει οπως και για τον Φορτουνη, που αναθεμα κι αν τον εχουνε δει να παιζει και ποσο, οι περισσοτεροι απο δαυτους...

Τί να κανουμε ομως; Ολοι, βλεπεις, τον Ολυμπιακο υποστηριζουμε. Κι εμεις κι αυτοι. Ο καθενας με τον τροπο του. Αυτοι, ΄΄νεας κοπης΄΄, εμεις ΄΄παλαιας΄΄...Γιαυτους, αρρωστοι ειμαστε΄μεις. Για΄μας, αρρωστοι και μαλιστα βαρια, ειναι αυτοι. Οποιος...παλαιογαυρίτης π.χ. σχολιαζει στο PR κατα τα δικα μας προτυπα, παιρνει το πολυ 5 likes. Οποιος αντιθετα γκρινιαζει για ή βριζει τον Μαρινακη ή πουλαει ΄΄πνευμα΄΄ γενικα ή τεχνικες ΄΄γνωσεις΄΄ τριων τουλαχιστον Βεγκερ, παιρνει 57 likes. Εδω βεβαια που τα λεμε, κι οποιος απο δαυτους μπαινει στο RATM, δεν εχει και την...καλυτερη υποδοχη. Ετσι εχουν τα πραγματα. Ειναι βαζελο-γαυροφωλια η συγκεκριμενη ιστοσελιδα. Μαζευονται και τα λενε. Οπως κι εμεις. Μαζευομαστ΄εδω και τα λεμε. Στην τελικη, φιλε Θωμα, θα συμφωνεις οτι δεν εχει και τοοοση σημασια ποιος εχει δικιο. Σημασια εχει ο ΘΡΥΛΟΣ να πορευεται καλα, να ΄΄πηδαει΄΄ τους...γνωστους και ν΄ανεβαινει σταθερα προς την ευρωπαϊκη καταξιωση. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ.

Υ.Γ. Το ΤΕΦΑΑ το΄χω σε μεγαλη εκτιμηση. Εξαλλου, οχι ενα, αλλα δυο μελη της αμεσης οικογενειας μου ειναι αποφοιτοι ΤΕΦΑΑ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το υστερόγραφο, φαντάζομαι θα αναφέρεται για την ιδιότητά μου ως φοιτητής του ΤΕΦΑΑ. Το λέω με επιφύλαξη επειδή δε θυμάμαι να το ανέφερα. Αλλά το αετίσιο σου μάτι το τσέκαρε, άρα το ανέφερα.

Που λες Απόστολε, το πλέον λυπηρό είναι όταν τέτοιες μπουρδες τις λένε κάποιοι συνομίληκοί σου. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί σε μεγάλη ηλικία που ξεκούτιαναν και το μυαλό τους κόλλησε στον Σιδέρη, στον Δεληκάρη και στον Αναστόπουλο, καταριόντας παράλληλα τον κάθε νέο Μήτρογλου και Χολέβα. Επίσης, ο Μαρινάκης βρίζεται μπρος στη θέα του (τιτάνα φυσικά) Γουλανδρή. Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι εποχές άλλαξαν, αλλά κυρίως ότι ο Θρύλος προοδεύει. Αυτοί είναι περισσότερο αδικαιολόγητοι από κάποιους συνομίληκούς μου. Βέβαια, και οι τελευταίοι δεν άμοιροι ευθυνών. Η ατομική ευθύνη είναι μεγάλη όση πλύση εγκεφάλου κι' αν δέχονται από τους ΑΡΔικειμενικούς.

Ας προσπαθήσουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να πολεμήσουμε αυτή τη γάγγραινα και να μπολιάσουμε όσους περισσότερους νέους γίνεται με τα αγνά Ολυμπιακά ιδεώδη. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με το σκεπτικό ότι κανείς δε γεννήθηκε γνώστης. Όλοι μας από κάπου τα μάθαμε. Ε, ας παίξουμε το ρόλο του καθοδηγητή για κάποιους. Δεν αναφέρομαι τόσο στον εαυτό μου για καθοδηγητή, όσο σε εσάς τους μεγαλύτερους και τα παιδιά του site. Κι' εμείς όσο μπορούμε θα βοηθάμε.

Likes, πνεύμα, ειρωνεία, κατακραυγή, βρίσιμο... Αυτά είναι τα ιδανικά πλέον...

Εικόνα john

Το θέμα ειναι να βρούμε απο που πηγάζει η άρρωστη κατάσταση των νεογαυρων αυτής της κοπής.Τελως πάντων για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.Εγω δεν εχω τόσο μεγάλο πρόβλημα με το σαμαρη.Προφανως και η συμπεριφορά του δεν ηταν η πρέπουσα αλλα απο τη στιγμή που όσο έπαιξε τίμησε(εντός γηπέδου) την φανέλα δεν νιώθω οτι ειναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για τις μαλακιες του.Αλλο αυτο ομως και άλλο η άρρωστη κατάσταση των σχολίων σε εκείνο το σάιτ.Λιγο πιο κάτω έγραψε ενας σωστός γαύρος τις θετικές ενέργειες της θύρας 7 σε όλο το φάσμα του συλλόγου(ερασιτέχνης,εκδρομές,οικονομική βοήθεια κλπ) πήρε κάποια like και πιο κάτω ενας νέο γαύρος απαντά πουλώντας πνεύμα και ειρωνεία κατα της θύρας 7 και παίρνει τα τριπλάσια like !!!!Η διαβάζουν βάζελοι η η κατάντια μας εχει πιάσει πάτο.Εγω εχω πρόβλημα με αυτός που βρίζουν τον Μαρινάκη χρησιμοποιώντας επειχηρηματα του φαποφρουρου και του γεωργιου και όταν πας να τους απαντήσεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε βγάζουν υπάλληλο.Εχω πρόβλημα με αυτούς που οτι και να γινει γκρινιάζουν,Τώρα άρχισαν την γκρίνια για την έλλειψη ελλήνων στην ενδεκάδα(είδαμε και την ελληνοποίηση με τον ζαρντιμ και ειμαι σίγουρος πως η ελληνοποίηση του 2012-2013 χλευάστηκε απο ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΖΗΤΑΝΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ) Οπως είχα πει σε παλαιότερο post παντα υπήρχαν μερικοί τενεκέδες γαυροι(στα μηνύματα των εκπομπών του tv magic) αλλα οχι στο αρρωστημένο βαθμό του σήμερα.
Στον σαμαρη και πάλι.Διχασε τον κόσμο του ολυμπιακού.Η πώληση του ειδικά με τέτοια προσφορά ηταν ΟΛΟΣΩΣΤΗ.Οπου να ναι ξεκουμπιζεται και ο Χολέβας που φυλουσε τα ποδαράκια του και εκανε τον τραυματία πριν την Τούμπα για να προστατευθεί απο τυχόν τραυματισμούς έν όψει Μουντιάλ.Οσο σκέφτομαι την πουστικη λούφα του τόσο περισσότερο πειθομαι πως η συμπεριφορά του για εμένα,ειναι 100 φορες χειρότερη απο τη στάση του Σαμαρη

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμφωνώ για τα περί λούφας. Ο άνθρωπος έχει να κάνει σοβαρή προπόνηση πάρα πολύ καιρό. Και γενικώς εκφράζεται μία μεγάλη τάση από τον Χολέβα να πάει στο εξωτερικό. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του -ίσα ίσα τον συμπαθούσα- αλλά ας κάνει αυτό που θέλει και εμείς τον δρόμο μας.

Ο Σάμαρης μόνο και μόνο που είναι η αφορμή για τον διχασμό του κόσμου του Ολυμπιακού καλώς έφυγε. Και με τόσα λεφτά μάλιστα! Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι πλέον. Ο Σάμαρης έπαψε να είναι παίχτης του Ολυμπιακού και πιστεύω καλό θα είναι να μην ασχολούμαστε άλλο μαζί του. Τσάμπα χαλάμε τις καρδιές μας.

Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα σταματήσει η κατρακύλα του κόσμου. Ίσως πρέπει να κάνουμε μόδα τη στήριξη στην ομάδα για να πειστούν οι trendy. Και τότε μπορεί να αρπάξουν κάτι από το συναίσθημα της στήριξης.

Εικόνα savvas gridlock

Από το 2004 που χτίστηκε το Νέο Καραϊσκάκη, πέταλο. Δεν είναι ανάγκη να μπούμε μαζί μέσα και να κάτσουμε στην ίδια θύρα, έλα πριν το ματς να γνωριστούμε. Μαζευόμαστε και πίνουμε καμιά μπύρα με τα υπόλοιπα παιδιά από το site πριν τα παιχνίδια. Αν και όποτε ξανάρθεις Καραϊσκάκη, ειδοποία είτε από εδώ, είτε από την επικοινωνία του site, να γνωριστούμε και να πούμε καμιά μαλακία όλοι μαζί. Για το redplanet που λες, οι δημοσιογράφοι εκεί είναι μια χαρά όπως τονίζεις κι εσύ, αλλά το κοινό είναι για κλοτσιές. Αυτό γινόταν και παλιότερα στο rednews, που επίσης έχει μια χαρά δημοσιογράφους, αλλά μάζευε πολλούς μαλάκες σχολιαστές κάτω από τις αναρτήσεις...

Εικόνα RED HELL

Για τον κοσμο πανω κατω τα ιδια λεμε.Δεν ειναι μονο θεμα χρηματων.Μια πλευρα ειναι οτι ο κοσμος ας πουμε μπουχτισε με την υπερκουπωση.Απο την αλλη οταν παιρνεις τα παντα αρχιζουν να σε υποστηριζουν και φλωρακια επειδη ειναι της μοδας να εισαι με τον απολυτο κυριαρχο.Και αυτοι ειναι οι βαζελογαυροι.Βεβαια εχουν επηρεαστει και ανθρωποι μεγαλυτερης ηλικιας που αν και εχουν βιωσει δυσκολοτερες εποχες γκρινιαζουν συνεχως.Ειδικα στο ρεντπλανετ φριττεις με τα σχολια.Απιστευτη χολη και ο νεογαυρισμος σε ολο του το μεγαλειο.
Περι ΤΖΙΟ τωρα.Ενας παιχτης δεν κρινεται μονο στα ντερμπι.Για παραδειγμα ο Βαλβερδε αν θυμαμαι καλα και τις 2 φορες που ηρθε στα ντερμπι δεν καναμε τιποτα.Ηταν κακος προπονητης?Φυσικα και οχι.Επειδη ημουν μικροτερος δεν μπορω να μιλησω με επιχειρηματα για τη συνεισφορα του ΤΖΙΟ γενικα καθως υπαρχουν αρκετα που δεν θυμαμαι.Για καποιο λογο ομως αυτος ο παιχτης εχει ξεχωριστη θεση στην καρδια μου.Και βεβαια στην ευρωπη ποτε ειχαμε σοβαρο προπονητη για να αξιοποιησει τον ΤΖΙΟ και να τον τιθασευσει?Οτι ηταν τουλαχιστν ιδιορρυθμος χαρακτηρας δεν αμφισβητειται.Αλλα οι περισσοτεροι μεγαλοι παιχτες ετσι ειναι.Ντιβες.Δεν μπορω να φανταστω οτι ο μονος λογος που δεν επαιζε καλα εκτος εδρας σε ντερμπι και ευρωπη ηταν η αδιαφορια του η κατι τετοιο.Ειδικα στην ευρωπη ειμασταν οτι να ναι με αμυνα για τα μπαζα και μπετατζηδες στους παγκους.Ο ΤΖΙΟ δεθηκε με τον κοσμο γιατι γουσταρε αυτον τον κοσμο ο οποιος και τον λατρεψε.

Εικόνα john

Με τα σχόλια του red planet καταλαβαίνει εύκολα κάποιος σε τι οπαδική κατάπτωση έχουμε φτάσει με την βαζελοποιηση εκεί μεσα να χτυπάει κόκκινο(δες ειρωνεία στη φράση η βαζελοποιηση χτυπάει κόκκινο)
Για τον Τζιοβάνι θα σου πω μερικά πράγματα γιατι θυμάμαι πολύ κακά την παρουσία του συνολικά και οχι μεμονωμένα τις καλές στιγμές του
1)Τσακώθηκε με ΟΛΟΥΣ τους προπονητές πλην του Αλεφαντου.Δεν ηταν κωλοπαιδο η κωλοχαρακτηρας απλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
2)Δεν νομιζω πως υπήρχε περίπτωση κανονικός προπονητής να τιθασεύσει έναν περιπατητή που κάνει ποδιές και λομπες.Μακαρι ο Βαλβερδε να είχε προλάβει να συνεργαστεί με τον ζιοβανι θα έτρωγε τέτοιο κράξιμο ο βραζιλιανος απο τον Ερνεστο για την απειθαρχία του την τεμπελιά του και την βαρεμάρα του και θα έτρωγε ανελέητο πάγκο μέχρι να καταλάβει οτι το ποδόσφαιρο που παιζει και έμαθε εχει Π Ε Θ Α Ν Ε Ι.
3)Εκτός απο ολα τα αλλα ηταν και παράξενος χαρακτήρας.Λιγομιλητος κατσουφης με μουτρα κρεμασμένα ως το πάτωμα ειδικά τον τελευταίο του χρόνο.
Ο άνθρωπος είχε δηλώσει σε συνέντευξη του οτι η διάθεση του για προπόνηση και μπάλα εξαρτιέται απο τον καιρο!!! Αν έχεις τον θεό σου δηλαδή μιλάμε για έναν άνθρωπο που πήγαινε κατσουφης στην προπόνηση επειδή δεν είχε λιακάδα !!! αυτα που λεω δε τα βγάζω απο το μυαλό μου τα εχει δηλώσει ο ζιοβανι στο περιοδικό του Ολυμπιακού
4)Εκτος έδρας δεν έπαιξε καλα γιατι χρησιμοποιούνταν στο 4 5 1 ως μόνος επιθετικός.Τον κατάπιαν τα Σέντερ Μπακ.Ελα στη θέση του Λεμονη η του Προτασοφ.Τι θέση θα τον έβαζες ;Οπως ειπε και ο βαν χαλ ο ζιοβανι δεν είχε θέση στο γήπεδο.
5) Ο Ζιοβανι εχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά σου γιατι μεγάλωσες με αυτόν έχεις συνδυάσει την παιδική σου ηλικία και τις πρώτες σου αναμνήσεις για τον θρύλο με τον Βραζιλιάνο.Δεν ειναι κακό αυτο τα μαγικά που εκανε ξεσήκωσαν σε μεγάλο βαθμό τα παιδάκια κυρίως.Και εγω τον θαύμαζα.Αν παρατηρήσεις ομως ξεχωριστά καθε ματς θα δεις πως ο ζιοβανι δεν προσέφερε ποτε όσο θα μπορούσε.Και για άυτο τα εχω μαζί του.Το ταβάνι του ηταν υψηλό και το πλησίασε ελάχιστες φορες φερ ειπειν στο 3 0 της Ριζούπολης η στο 3 0 με τη Γαλατάσαραϊ πάλι στη Ριζούπολη.
6) Οτσν ο άνθρωπος εχει δηλώσει σε περιοδικό το 2000 οτι προτιμάει να κάνει 5 τριπλες στον ίδιο αντίπαλο παρά να βάλει 5 γκολ στον ίδιο αγώνα τι να περιγράψω και τι να πω εγω απο εκεί και πέρα ; μιλάμε για ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΣΙΡΚΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

2) Στην υποθετική περίπτωση να συνυπάρξουν στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη Βαλβέρδε-Τζιοβάνι, ο Σωκράτης θα έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ απόλυσης προπονητή, που το κρατάει ο Αλέφαντος από τότε που έμεινε για 3 ώρες στον πάγκο του Φωστήρα. Με την πρώτη προπόνηση θα καταλάβαινε ο Βαλβέρδε με τι έχει να κάνει, θα του έβαζε χέρι, θα κλαιγόταν ο ''μάγος'' στο Σωκράτη και με μία λιτή, κοκκαλική ανακοίνωση, θα μαθαίναμε το τέλος της συνεργασίας του Ολυμπιακού με το ''φαντασμένο'' και ''λίγο'' Βαλβέρδε, ο οποίος προσπάθησε να μας χαλάσει το DNA και το RNA.

3) Κρατημένο το έχω αυτό το τεύχος που λες, το φυλάω για αργότερα.

4) Ο οποίος Φαν Χάαλ το τι έχει ακούσει από Ολυμπιακούς για την στάση του απέναντι στο ''μάγο'', δεν περιγράφεται. Πέρα από το ''άσχετος'', βγήκε και αδερφή και ανώμαλος, επειδή ήθελε ας πούμε οι παίκτες να προπονούνται σωστά και να συνεισφέρουν στο σύνολο. Άκου τώρα ανωμαλία που είχε ο άνθρωπος ρε φίλε, να θέλει να δουλεύουν σκληρά ακόμη και οι αρτίστες. Αυτά γράφονταν σε εφημερίδες του Ολυμπιακού όταν υπέγραψε ο ''μάγος'' στον Θρύλο το 1999. Ανώμαλος, άσχετος και αποτυχημένος ο Φαν Χάαλ. Ο Φαν Χάαλ, ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που αυτά που διδάσκει αυτός σήμερα, γίνονται νόμος για όλο τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη δέκα χρόνια μετά. Με αυτούς τους Ολυμπιακούς, τι συζήτηση να κάνεις; Aπλώς συνυπάρχουμε και ο ένας ανέχεται τον άλλον. Για'μένα η γνώμη τους έχει την ίδια βαρύτητα με την γνώμη του Δασκάλου Δημοσθένη Λιακόπουλου, όταν βγάζει άσχετο τον Αϊνστάιν που έκλεψε τη θεωρία της σχετικότητας από τον Έλληνα Καραθεοδωρή.

6) Κι αυτό κρατημένο το έχω, στο φάκελο με τίτλο Κηφήνας-Ψευτομάγος.

Και ξαναρωτάω. Είσαι σίγουρα 20 χρονών ρε Γιάννη ή μας έχεις πάρει στο μεζέ;

Εικόνα RED HELL

Τελος παντων δεν θελω να συνεχισω το θεμα με το ΖΙΟ γιατι θα τραβηξει πολυ το πραγμα.Συμφωνω για φαν χααλ αλλα ετσι για να σπασουμε και λιγη πλακα περα απο τα αλλα εμαθε και στην μαρκετινγκ τις τεσσαρες στο κυπελλο ετσι?Ευχομαι και αναλογη συνεχεια(δεν πιστευω να ενοχλεισαι ετσι Σαββα?Γιατι αν ναι το κοβω).

Εικόνα savvas gridlock

Όχι ρε, σιγά να πούμε. Ό,τι θες πες. Όχι τίποτε άλλο, να απαντήσω κι εγώ μετά για τον πολυνίκη-πολυτροπαιούχο Στίβι Τζι και να γίνει τζερτζελές.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν τον ξερω, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ. Το στυλ της γραφης του τον ΄΄προδιδει΄΄. Απλα, κανει κατι ΄΄διανοητικες΄΄ ντριπλες, κατι ΄΄νευραξονικες΄΄ ποδιες ( με ορολογία... ποδοσφαιρικης Νευροφυσιολογιας ) ας πουμε, ασυμβατες με πολλους της ηλικιας του. Ενας 40ρης και πανω π.χ. υπο νορμαλ συνθηκες, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γραψει ετσι οσο και να θελει. ΕΙΝΑΙ όντως ΠΑΙΔΙ. Αλλα, ξερεις, απο΄κεινα που βρισκουνε στοχο οταν οι αλλοι δεν υποψιαζονται καν κ.λ.π. που σου΄γραφα και για καποιον γνωστο μας εδω, χθες προχθες. Ελπιζω κι ευχομαι να παραμεινει σωστος στο παιχνιδι του και να μη κανει μελλοντικα, για το καλο του,...τζιοβανίες.

Εικόνα Spiros Legend

Τριανδρια εννοω Αναστοπουλο,Μητροπουλο,Μιχο,προφανως τριανδρια με Μαλβινα δεν γινεται,τροικα γινεται...Ξαναδιαβαζοντας την απαντηση του Γεωργιου,βλεπω οτι απαντα καθαρα στην ερωτηση <<ποτε θα παρει πρωταθλημα ο Ολυμπιακος>> και λεει οτι για τα πετρινα χρονια φταιει το γκλαμουρους κ.λ.π.,γι αυτο απορησα,για τα γενικοτερα θεματα μεταλλαξεων των Ολυμπιακων και της κοινωνιας γενικοτερα,λιγο-πολυ εχουμε συμφωνησει για το πως συντελεστηκαν...

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, εννοείται πως αποδείχθηκε λάθος η σύνδεση της μετάλλαξης του κόσμου με την αγωνιστική αποτυχία του Ολυμπιακού τη δεκαετία του '90. Από το 1996 και μετά το συγκεκριμένο lifestyle που στηλίτευε ο Γεωργίου έχει εισχωρήσει πολύ περισσότερο στις ζωές των περισσοτέρων Ελλήνων, αλλά ο Θρύλος έχει πολλές επιτυχίες στο ποδόσφαιρο. Καθαρά για τον κόσμο μας όμως, έχει δίκιο. Και δεν θα οχυρωθούμε πίσω από το ''εντάξει ρε φίλε, άλλαξε γενικότερα ο Έλληνας, άρα θα άλλαζε και ο γαύρος οπαδός''. Άλλο τα βαζέλια, άλλο εμείς. Τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να ισχύει, όπως μάθαμε τον Θρύλο. Τώρα ισχύει; Μπορούμε να απαντήσουμε ''ναι'' δίχως ενδοιασμούς;

Εικόνα Spiros Legend

Το πιο πανω σεντονι το εγραψα,χωρις να εχω δει αυτο το σχολιο σου,συμφωνουμε απολυτως,αλλο πραγμα ο Ολυμπιακος και ο κοσμος του,αλλά...

Εικόνα TARZANIARHS

ΑΛΕΞΗ ΤΡΩΩΣ!ΚΑΙ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ!
Αυτο μου ρθε απο μια ταινια με τη Βλαχοπουλου η οποια ραβει την πελατισσα Σουζι για τον γαμο της κορης της.
ΑΛΕΞΗΣ η ΣΟΥΖΙ της Ελλληνικης Αρδογραφιας!

Εικόνα john

Εγώ παίδες δεν μπορω να κατανοήσω το εννοεί ο αρδογεωργιου με την αλλοίωση της ψυχοσυνθεσης του Ολυμπιακού με την υιοθέτηση του glamorous του Κωστοπουλου κλπ Εφ όσον αυτά που λέει ο Γεωργίου ισχύουν πως γίνεται από τότε μέχρι σήμερα να έχουμε κτίσει αυτοκρατορία;Σχολίαζα με τον Σαββα παλαιότερα και συμφωνήσαμε πως ο ερχομός Ζιοβανι άλλαξε κατα κάποιο τροπο την ιδιοσυγκρασία πολλών οπαδών προς το χειρότερο με το jojo bonito μη χεσω Αλλά αυτό έγινε στις αρχές του 2000 Ο Γεωργίου μιλάει για τα μέσα των 90 "s Υπήρχε από τότε μια άλλοιωση της ποδοσφαιρικής και οπαδικης ταυτότητας του Θρύλου;Για βοηθά λίγο ρε Σαββα.

Εικόνα savvas gridlock

Για την οπαδική ταυτότητα μιλάμε τώρα, Γιάννη. Όχι για την αγωνιστική. Μιλάμε για το πώς άλλαξε ο κόσμος του Ολυμπιακού, κάτι που ξεκίνησε από τα εκτός ποδοσφαίρου και μεταφέρθηκε και στα εντός ποδοσφαίρου. Δεν εξετάζουμε τις απαιτήσεις που είχε ο κόσμος από τον Θρύλο, ούτε το τι παίκτες γούσταρε να βλέπει με την ερυθρόλευκη φανέλα, που εκεί έχεις δίκιο σε όσα λες και τα έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν. Μιλάμε για το πώς άλλαξε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, κάτι που μεταφέρθηκε αναπόφευκτα και στον Ολυμπιακό, με συγκεκριμένο όμως πρόσημο και συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα. Άσ'το μην το προχωρήσουμε άλλο από εδώ, γιατί το θέμα ακουμπάει τα πολιτικά και θα βγάλω τέτοια χολή, που θα τρομάζω κι εγώ ο ίδιος μετά που θα το διαβάζω με το τι βγήκε από μέσα μου...