ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ''ΦΩΣ'' ΤΟ 1997



Στις 22 Ιουνίου 1997 δημοσιεύτηκε στο ''ΦΩΣ'' μία συνέντευξη του Θανάση Γιαννακόπουλου, του γνωστού παράγοντα του Ερασιτέχνη και του μπασκετικού Παναθηναϊκού, στο δημοσιογράφο Θέμη Σινάνογλου. Η συνέντευξη είναι άκρως αποκαλυπτική και δεν χρειάζεται να την προλογίσουμε. Θα δώσουμε μόνο το περίγραμμά της, για να γίνουν αντιληπτά ορισμένα επιμέρους στοιχεία της. Εκείνη την χρονική στιγμή, ο μπασκετικός Ολυμπιακός είχε κάνει το τρεμπλ (Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Ευρωλίγκα) και ο μπασκετικός ΠΑΟ είχε τερματίσει 5ος στο Πρωτάθλημα, μένοντας έξω από την Ευρωλίγκα της περιόδου 1997-98. Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού, όπως ο Ρίβερς και ο Σιγάλας, ήταν στον αέρα για την επόμενη σεζόν και υπήρχαν φήμες πως τους έχει προσεγγίσει ο ΠΑΟ. Αντίστοιχες φήμες υπήρχαν και για το Γιάννη Ιωαννίδη, τότε προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος μάλιστα δύο χρόνια μετά έφτασε μία ανάσα από το να υπογράψει στον ΠΑΟ. Ας δούμε τη συνέντευξη (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα, για να διαβαστούν πιο άνετα οι φωτογραφίες).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-6-1997
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Σχολιάζουμε συγκεκριμένα αποσπάσματα της συνέντευξης.
 

 

 

 

 
Φιλικές οι σχέσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου του ΠΑΟ με το ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τα μυαλά που κουβαλάνε διάφοροι ''γνώστες'' οπαδοί και ''ψαγμένοι'' δημοσιογράφοι (σαν τον Καραγιαννίδη και το Γεωργίου φερ'επείν), θα έπρεπε να σκοτώνονται Γιαννακόπουλος-Κόκκαλης, αλλιώς ''τα έχουν βρει κάτω από το τραπέζι''.
 

 
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΑΤΤΙΛΙΟ'' ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.
 

 
ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΤΡΕΜΑΝ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ. ΑΥΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΠΡΩΤΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, 1992-1997, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, 1996-97.
 

 
Ασχολίαστο. ''Μεγάλε'' Νικ...
 
Μεγάλες αλήθειες, από ένα μεγάλο παράγοντα του ΠΑΟ και του ελληνικού αθλητισμού. 42 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου βάζει λεφτά στον ΠΑΟ. Για όσους δεν γνωρίζουν, με χρήματα του Παύλου Γιαννακόπουλου το 1972 αγοράστηκε ο ποδοσφαιριστής Γκραμάχο (που είχε κόκκινο δέρμα ως Ινδιάνος...) για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ενώ ο τρόπος που έχασε την προεδρία του ΠΑΟ από το χουντικό Σπύρο Ανέστη το 1973, σε μία ιστορική και άκρως επεισοδιακή Γ.Σ. των μελών του ΠΑΟ, αποτελεί αντικείμενο μελλοντικής μας ανάρτησης (έχουμε δει αποσπάσματα εδώ κι εδώ). Αξίζουν να διαβαστούν από όλους, πέρα από συλλογικές προτιμήσεις και αντιπάθειες...

Σχόλια

Εικόνα PhantomLord

...απλα μια καλησπερα σε ολους ! Συνεχιστε να ειστε το αγαπημενο μας στεκι! RATM RULES!!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτούς τους παράγοντες αξίζει να τους σεβαστείς πραγματικά. Τώρα, μάλιστα, που οι παράγοντες έχουν ξεχάσει ότι πρέπει να είναι και χρηματοδότες ταυτόχρονα (δε λέω για τον Μαρινάκη φυσικά) είναι επίκαιρο το άρθρο. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι Γιαννακοπουλαίοι έχουν ρίξει ανιδιοτελή χρήμα στον βάζελο. Ο τράκης είναι άλλη ιστορία. Είναι για τα σκουπίδια. Ένας άνθρωπος σκουπίδι. Όταν είχα την κουβέντα με τον Θεσσαλονικιό διαιτητή μου είπε ότι ο τράκης δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα και το θείο του. Εκείνοι, μου είπε, όταν τελείωνε ο αγώνας δεν σε ενοχλούσαν. Αυτός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τέλος πάντων.

Πώς προέκυψε, Σάββα, η ερώτηση του Σινάνογλου όσον αφορά τις σχέσεις Κόκκαλη-Γιαννακοπουλαίων και ότι τα βρήκαν μέσω άτυπης συμφωνίας; Υπήρχαν φήμες; Υπήρχαν ενδείξεις; Και κατά πόσο αληθεύουν; Πάντως, βγαίνει ένα νόημα αν το συναθροίσεις με κάποιες σπόντες που κατά καιρούς πετάς για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ...

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, υπήρχαν φήμες για καλές σχέσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για μοίρασμα της πίτας ανάμεσα σε Κόκκαλη-Γιαννακόπουλους από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Μαλακίες είναι φυσικά. Απλώς η στάση που κράτησε ο Σωκράτης στο μπάσκετ μας μετά το 1997, έδωσε τροφή για τέτοια συνωμοσιολογικά σενάρια. Το σίγουρο είναι ότι και την περίοδο της κυριαρχίας μας στο μπάσκετ, άλλοι έτρεχαν και όχι ο Σωκράτης.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το πιο μεγάλο καλό αυτού του σάιτ είναι ότι ακούμε αλήθειες, ακόμα κι' αν πονάνε.

Εικόνα ΔΙΑΣ

πολυ σημαντικό είναι ότι ο θανασης για να "περασει" καποια πραγματα επέλεξε ενα εντυπο που στηρίζε το ΘΡΥΛΟ.
Δεν τολμω να διανοηθώ το Σωκράτη να έβγαινε από κανα ντερμπι, καμια αθλητικη ηχω, έστω κανα σπορταιμ....

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ε βέβαια. Δεν το έκανε για πλάκα ο Θανάσης αυτό. Και μετά από τέτοια σεζόν, ε;

Εικόνα apostolos gaganis

- Για το πρωτο σχολιο μου, ζηταω συγγνωμη που΄ναι ασχετο μ΄αυτη την ΑΝΤΡΙΚΙΑ, την ΓΝΗΣΙΑ ΓΑΥΡΙΚΗ αναρτηση, αλλα επειδη λογικα θα ΄΄περασει΄΄ απο΄δω, του γραφω:

VAGIO:

12:54/7-2-2014, Σχολιο μου για την τραγικη επετειο της Θυρας 7.
20:22/7-2-2014, Σχολιο σου για την...τριχα και το πετσι μαζι...
Αναρτηση: ΟΛΟΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, 10.04/7-2-2014, του Σαββα. ΖΗΤΑ ΤΑ, ΣΤΑ ΄΄ΙΣΤΟΡΙΚΑ΄΄.

Σχολιο δευτερο, για ΟΛΟΥΣ, απο καποιον που θα΄θελα να γυρισει παλι κοντα μας:

΄΄Τ΄αδελφια που εφυγαν κεινο το απογευμα ΄΄θελουν΄΄ ενα και μονο. Ο γαυρος οπαδος να ειναι μονιασμενος΄΄.
red apple, 18:29/8-2-2014.

Εικόνα Bad7

Τρομερο το σχολιο του red apple

Εικόνα vagio

Να΄σαι καλα Αποστολε, τα πηρα μια επαναληψη. Μητηρ μαθησεως αλλωστε, και εδω μεσα εχει αστειρευτο υλικο για επαναληψη.
Να καταφερουμε να ειμαστε μονιασμενοι εναντια σε θεους και δαιμονες, ειναι ενα ζητουμενο. Παιρνω το θαρρος να σου μιλαω στον ενικο, πιανω τα 40 κι εγω οσονουπω. Ασε που ο σεβασμος που σου τρεφουμε ολοι εδω μεσα, δεν εκφραζεται με πληθυντικους.