ΡΟΝΑΛΝΤ ΓΚΟΜΕΖ: ''ΕΠΑΙΖΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ, ΠΛΗΡΩΝΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ''



Με αφορμή το ματς στο Καραϊσκάκη σε λίγες ώρες με τη Φ-ΟΦΗ, ας δούμε μία ''ωραία'' ιστορία από το παρελθόν για την ντροπή της (κατακόκκινης κατά τα άλλα) Κρήτης. Αναφερόμαστε στην ιστορική δήλωση του Κοσταρικανού επιθετικού Ρόναλντ Γκόμεζ την περίοδο που αγωνιζόταν στον κυπριακό ΑΠΟΕΛ.
 

 
Στην αποκάλυψη ότι πληρωνόταν από τον Παναθηναϊκό το διάστημα που φορούσε την φανέλα του ΟΦΗ, προέβη ο Ρόναλντ Γκόμεζ. «Για να πω την αλήθεια, μπορεί να αγωνιζόμουν στον ΟΦΗ όμως ουσιαστικά ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού, από εκεί πληρωνόμουν» δήλωσε ο Κοσταρικανός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ σε κυπριακή εφημερίδα απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται στο στόχαστρο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού όταν αγωνιζόταν στον σύλλογο της Κρήτης. «Λόγω του ότι ουσιαστικά ΟΦΗ και Παναθηναϊκός είναι το ίδιο πράγμα, δεν με έδιναν αρχικά στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό, όμως είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος και έτσι χάλασε η μεταγραφή», προσέθεσε ο διεθνής φορ.
Από πλευράς της διοίκησης του ΟΦΗ δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση, ωστόσο ο σύνδεσμος των «Snakes», που εκπροσωπεί τη μερίδα των οργανωμένων οπαδών που έχουν αγωνιστεί περισσότερο για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πήρε θέση. Ο τελευταίος πρόεδρος των «Snakes», Δημήτρης Φώης, σχολιάζοντας στη «SportDay» τις δηλώσεις του Γκόμες, έκανε λόγο για δικαίωση όσων υποστήριζαν όλα αυτά τα χρόνια. «Είναι μια ακόμα δικαίωση για όλα όσα λέγαμε. Είτε ένας παίκτης είναι δανεικός στον Παναθηναϊκό είτε όχι, με ένα τηλεφώνημα από την Αθήνα παίρνει το πρώτο αεροπλάνο και πάει στον ΠΑΟ. Σίγουρα αποτελεί ένα γερό "χαστούκι" προς όλους αυτούς που υποστήριζαν ότι δεν υφίστατο θέμα». Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των «Κρητών» Θοδωρής Παπαδόπουλος, με τη διαφορά ότι προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις και να διαχωρίσει το παρόν από το παρελθόν. «Παλαιότερα υπήρχε σχέση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ. Ολοι το γνωρίζουμε αυτό. Ο Γκόμες ήταν ένας παίκτης που βοήθησε την ομάδα, αλλά δεν γνωρίζουμε αν ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού», τόνισε.

 
Εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' 11 Οκτωβρίου 2006.

Επιβεβαίωσε ο Ρονάλτ Γκομέζ τη δήλωσή του σε κυπριακή εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία την περίοδο που αγωνιζόταν στον ΟΦΗ πληρωνόταν από τον Παναθηναϊκό: «Για να πω την αλήθεια μπορεί να αγωνιζόμουν στον ΟΦΗ, όμως ουσιαστικά ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού και από εκεί πληρωνόμουν. Λόγω του ότι ουσιαστικά ΟΦΗ και Παναθηναϊκός είναι το ίδιο πράγμα, δεν με έδιναν αρχικά στον Ολυμπιακό, στη συνέχεια θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό, όμως είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος και η μετεγγραφή χάλασε».
«Ναι, τα είπα γιατί είναι αλήθεια. Μου έκαναν μια μεγάλη συνέντευξη για την καριέρα μου και στη συζήτηση επάνω είπα και αυτά», δήλωσε από τη Λευκωσία ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες, ούτε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που έχουν σχέση με το χρόνο της δήλωσης ή τη σκοπιμότητά της. «Αν χρειαστεί θα μιλήσω για όλα αυτά , αλλά για την ώρα δεν θέλω να πω τίποτα άλλο».
 
Εφημερίδα ''Καθημερινή'' 11 Οκτωβρίου 2006.
 
Καμία αντίδραση για τον Γκόμεζ
Δεν υπήρξε αντίδραση από την τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ στη δήλωση του Ρόναλντ Γκόμεζ σε κυπριακή εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία μπορεί να αγωνιζόταν στον ΟΦΗ αλλά ουσιαστικά ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού κι απ' αυτόν πληρωνόταν. Αντιθέτως, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παπαματθαιάκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα όσα δήλωσε ο Κοσταρικανός επιθετικός, που τώρα αγωνίζεται στην Κύπρο. Από πλευράς Παναθηναϊκού, η απάντηση είναι ότι «ποτέ η ΠΑΕ δεν σχολιάζει δηλώσεις ποδοσφαιριστών».
 
Φυσικά κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτό το θέμα. Αλίμονο, για τους Βαρδινογιάννηδες μιλάμε, τους πραγματικούς κυβερνήτες της Ελλάδος εδώ και περίπου 35 χρόνια...
 
Υ.Γ. Μαζεμένα όλα τα σχετικά με τη Φ-ΟΦΗ θέματα εδώ, ενώ ξεχωριστά για τη συνιδιοκτησία ΠΑΟ-ΟΦΗ εδώ.

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Είμαι κρητικός, ηρακλειώτης και για χρόνια ντρεπόμουν για τον ΟΦΗ. Παρακολουθούσα εμβρόντητος να γίνονται τέρατα και σημεία. Παίχτες να παίρνουν μετάθεση ή απόσπαση σαν φαντάροι, αγώνες με τον ΠΑΟ στο γεντί κουλέ, όπου ακόμη και στο τένις οι επαφές μεταξύ των αντιπάλων ήταν περισσότερες, ούτε κόκκινες ούτε κίτρινες ούτε τσαμπουκάδες, τίποτα, μια ωραία ατμόσφαιρα φιλικού. Το διπλό εξασφαλισμένο πάντα άκοπα. Με τον ΠΑΟ να ξεκουράζει παίχτες στην Κρήτη, να ξεχρεώνουν εκεί οι παίχτες του τιμωρίες από κάρτες, μυστήριες ήττες ή ισοπαλίες με ομάδες οι οποίες τις επόμενες αγωνιστικές έπαιζαν με τον ΠΑΟ, δηλώσεις του Γκέραρντ με σαφή υπονοούμενα εξάρτησης, δηλώσεις Κουνενάκη (νομίζω) από το εξωτερικό, ότι μετά το γκολ που έβαλε στο ΟΑΚΑ και έκοψε την έξοδο στην ευρώπη του ΠΑΟ, κανένας δεν του μιλούσε στ αποδυτήρια κι αναγκάστηκε να φύγει έξω. Χάος...
Κι απ την άλλη, όποτε ερχόταν ο Θρύλος, γινόταν πόλεμος. Τα δρεπάνια του ΟΦΗ παλαίμαχοι του ΠΑΟ (κολιτσιδάκης κλπ) σε πλήρη δράση, άρχιζαν το θερισμό από το πρώτο λεπτό. Μπουνιές στις φυσούνες, ξύλο πολύ παντού, αποβολές, τραυματισμοί, μάχη πραγματική. Ούτε εισαγγελείς, ούτε εφημερίδες ασχολήθηκαν με το θέμα, μιας και όπως όλοι γνωρίζουν, η οικογένεια Βαρδινογιάννη ελέγχει την πολιτική ζωή του τόπου αδιατάραχτα.
Πετρέλαια, ναυτιλιακές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μεγάλες εταιρείες λιανεμπορίου, πολλά ΜΜΕ, βουλευτές της οικογένειας (Γ. Κεφαλογιάννης, η κόρη του κ.ά), υπουργοί, ομάδες, και δεν έχει τέλος ο κατάλογος. Όποιος είναι περίεργος, ας ψάξει τις εφημερίδες της εποχής να βρει, την επομένη της εκλογής του Κώστα Καραμανλή στην αρχηγία της ΝΔ, σε ποιό γραφείο επιχειρηματία τον πήγε ο Ρουσόπουλος, δημοσιογραφάκος του Μέγκα και απόφοιτος λυκείου, που έγινε αργότερα υπουργάρα και μοίραζε κρατικά λεφτά, έχοντας αποχτήσει όμως και μια σειρά από ακριβά ακίνητα για την πάρτη του. Κι ο μέγας Χατζηνικολάου θεωρεί τους Βαρδινογιάννηδες πνευματικούς του γονείς (το λέει όπου βρεθεί) και νάτος στον ΣΤΑΡ να λέει τις ειδήσεις, μαζί με την κ Ζαχαρέα- Ρουσόπουλου. Συμπτώσεις.... Από τότε που λέτε αδέρφια σιχάθηκα τον ΟΦΗ, όπως σιχάθηκα τον Ρεθυμνιακό, την Κόρινθο, τον Απόλλωνα Αθηνών, τη Δόξα Δράμας, την Καλλιθέα, τον Αθηναϊκό και τόσα άλλα αδελφά του ΠΑΟ σωματεία, που έχουν χαθεί από το χάρτη, αφού τα ξεζούμισε πρώτα ο μεγάλος πατέρας.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Να βγαίνουν οι εφημερίδες μας μετά από κάθε εκπομπή του Σαγόνια με τέτοια πρωτοσέλιδα, να μαθαίνουν οι νεώτεροι τις ομορφιές του Καβουρογιάννη!

Εικόνα jimakos

Έλα!!!!!! Πέφτω από τα σύννεφα!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Με αλεξιπτωτο ή χωρις;

Εικόνα jimakos

Ελεύθερη πτώση κύριε Απόστολε. Μα είναι δυνατόν ο σύλλογος αυτός, ο θεματοφύλακας της ηθικής και του
¨ευ αγωνίζεσθαι¨,να κάνει τέτοια πράγματα? Πιστεύω ότι είναι κακοήθειες του Σάββα.

Εικόνα apostolos gaganis

I΄m sure my son...