ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ΟΑΚΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ



Με αφορμή την πολύ ωραία ανάρτηση του ΔΙΑ, ας δούμε πιο αναλυτικά 3 ματς που έγιναν σαν σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, στο ΟΑΚΑ.
 
15/9/1982, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΣΤΕΡ (ΣΟΥΗΔΙΑΣ) 2-0.
 
Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το ΟΑΚΑ για ποδοσφαιρικό ματς, μετά τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-9-1982
 

 
75.000 γαύροι ταρακούνησαν τη γη, δίχως φωτοβολίδες, αλλά με τη φωνή τους και με χιλιάδες ασπροκόκκινα χαρτάκια που πετάχτηκαν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-9-1982
 

 

 

 

 

 

 

 

 
15/09/1985, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0.
 
40.405 εισιτήρια στο ΟΑΚΑ, για να δούνε οι γαύροι το Μουκέα, τον Αγγελίνα, τον Κασδοβασίλη και τον Κοκολάκη. Αυτοί παίζανε τότε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Κάθε σύγκριση με τις απαιτήσεις που έχουν σήμερα ορισμένοι γαύροι για να πάνε στο γήπεδο, δεκτή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-9-1985
 

 

 
15/09/1999, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-3
 
Λίγες μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, ο λαός του Θρύλου ταρακουνάει το έδαφος της Αττικής για μία ακόμη φορά. Ρυθμικό χτύπημα ποδιών πριν το ματς, ''σεισμός σεισμός του Θρύλου ο λαός'' και συνεχές τραγούδι. 70.849 εισιτήρια στο ΟΑΚΑ, με το Σάβιο της Ρεάλ να υποκλίνεται στον κόσμο του Ολυμπιακού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-9-1999
 

 

 
Το βίντεο που αποδίδει ίσως καλύτερα από κάθε άλλο που κυκλοφορεί στο youtube την τρέλα του λαού του Ολυμπιακού εκείνη την ημέρα, είναι αυτό.
 

 
Στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της ομάδος, μα πάνω από όλα του κόσμου μας, τις οποίες ελπίζουμε όλοι να ξαναζήσουμε σύντομα. Ας γίνει η αρχή αύριο με την Ατλέτικο...

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ! ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ! ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΕΛΠΙΖΩ...

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Σε εποχές ΟΑΚΑ είχαμε 30.000 κόσμο πυρήνα και τώρα έχουμε 1000 άτομα. Τι ψάχνεις να βρεις. Αύριο στο Καραισκάκη οι 25.000 θα κάθονται στην καρεκλίτσα τους και 1000 άτομα θα φωνάζουν. Οι υπόλοιποι αν πάει καλά το ματς θα μας κάνουν την χάρη να φωνάξουν ένα "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" και " Είσαι στο μυαλό ". Τα παλικαράκια στην 7 προσπαθούν και κάνουν τα πάντα αλλά ανταπόκριση μηδέν. Το να αρχίζουν να μοιράζονται φάπες δεν είναι λύση. Αν το νοιώθει κάποιος,φωνάζει. Εδώ έρχονται με μαύρα,κίτρινα και μπλε. Σε λίγο θα σκάσουν και με πράσινα. Άντε φανέλα του Θρύλου δεν έχουν σπίτι,μια κόκκινη μπλούζα δεν έχουν ρε πούστη μου ? Είναι να τρελαίνεσαι.

Εικόνα REDNYC

HMOYNA MESA ME THN REAL! RE MAGES TI MOU THIMISATE TWRA...TOTE SPOYDAZA STHN NEA YORKH KAI TA LEFTA POY MOU EIXE STEILEI H MANA MOY NA PERASW TON MHNA TA EKANA AEROPORIKO EISITHRIO KAI HRTHA ELLADA GIA 2 MERES, ISA KAI MONO NA DW TON THRYLLO! APISTEUTH ATMOSFAIRA, STO GOAL TO GIO TO GYPEDO ENIWSA OTI THA EPEFTE! DEN TO EXW XANAZHSEI ETSI!

SXETIKA ME TA EISITHRIA, NOMIZW OTI TA PERISSOTERA (ME EPISHMA STOIXEIA) TA EXOYME KOPSEI ME TON AJAX STO 1-0 ME THN GOLARA TOY ALEKOU...

PS: OTAN GYRISA NEA YORKH EIXA PANW MOY 60 DOLLARIA (MIAS KAI TO MHNIATIKO POU MOU EIXE STEILEI H MANA MOU EIXE GINEI AEROPORIKO EISITHRIO KAI GYPEDO). ENA MPAKALIKO KONTA STO SPITI POU EMENA POULAGE ENA TERASTIO SANDWICH ME TYRI KAI ZAMPON GIA 2 DOLLARIA...KATHE MERA GIA TON EPOMENO MHNA EPERNA AUTO TO SANDWICH KAI TO EKOVA STA DYO NA TRWW MESHMERI-VRADY...MEXRI NA ERTHEI TO EPOMENO EMVASMA APO THN MANA MOU...HAHAHA!

A RE THRYLLE TI EXOUME KANEI GIA SENA!

Εικόνα Χατζηκυριακειο

https://www.youtube.com/watch?v=JWnVz8EtBWI

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΕΡΑ.ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΝΑΜΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ.

Εικόνα Chief Bromden

Επίσης πολύ δυνατή κερκίδα είχαμε με την Λίβερπουλ στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι στον Ναό, ειδικά στα τελευταία λεπτά που πίεζαν οι Άγγλοι για την ισοφάριση είχε σηκωθεί και φώναζε όλο το γήπεδο, όλο όμως!!!

Εικόνα katalanos7

Φανταστική κερκίδα εκείνη τη μέρα...Όπως θα έπρεπε να είναι σε κάθε παιχνίδι!Στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου είχε γεμίσει το πέταλο με κόκκινες κάρτες!
Συγκρίνεται με την κερκίδα στο ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ το 2001 που ενώ χάσαμε με 0-1 (έπρεπε να έχει λήξει τουλάχιστον 5-0) μόλις έληξε το παιχνίδι όλο το γήπεδο χειροκροτούσε την ομάδα και φώναζε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!

Εικόνα Chief Bromden

Είχε βγάλει τα άπιαστα εκείνη την μέρα ο Κατεργιαννάκης...
Και κάτι χιουμοριστικό από εκείνο τον αγώνα . Είχαν κατέβει καμία διακοσαριά αρειανά και καθόντουσαν τέρμα πάνω στο Ρολόι. Την προηγούμενη χρονιά είχε γίνει το σκηνικό στην Στυλίδα (το καταδικάζω απερίφραστα). Δίπλα μου καθόταν ένα παλικάρι με κάτι γαμιστερά γυαλιά Okley στο κεφάλι (στην 13 του ΟΑΚΑ που καθόταν η 7), με το που μπαίνουν τα Αρειανά τα βγάζει από το κεφάλι τα σηκώνει ψηλά προς το μέρος τους και φωνάζει ΄΄Ποιανού μαλάκα είναι αυτά΄΄ ;

Εικόνα katalanos7

Εκτός από τα άπιαστα (πολύ καλα θυμάσαι), έβγαλε και τη μεταγραφή του στην ομάδα μας εκείνη τη μέρα...

Εικόνα RED HELL

Να πω και γω με τη σειρα μου μια ιστοριουλα απο κεινη την ημερα.Πρεπει να ηταν το πρωτο παιχνιδι που εβλεπα ζωντανα το ΘΡΥΛΟ.Ημουν με τον πατερα μου(και αν δεν κανω λαθος και τον παππου μου).Σε μια στιγμη ημουν αφηρημενος με κατι και γινεται απο μας μια φαση την οποια δεν ειδα.Ρωταω τον πατερα μου τι εγινε μου λεει χασαμε μεγαλη ευκαιρια.Μετα απο λιγη ωρα και οντας αρκετα μικρος λεω καλα τοση ωρα γιατι δεν τη δειχνει σε επαναληψη τη φαση?Ακουω εναν τυπο πισω μου να γελαει.Ρωταω τον πατερα μου ποιος ηταν αυτος που γελουσε?Μου απανταει ο Τακης ο Τσουκαλας...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πω ρε πούστη, κλαίω με το βίντεο. Τι ανατριχίλα είναι αυτή;

Εικόνα kg

ΣΑΒΒΑ

ΜΗΝ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ? .............................................

(ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ...
Γράφτηκε απο savvas gridlock στις 08:50 | 05-11-2013)....................

ΜΕ ΜΠΕΝΦΙΚΑ 75.537 ΕΙΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Όταν ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση λίγες μέρες αργότερα, ο αριθμός των εισιτηρίων στο ματς με την Μπενφίκα έπεσε. Αυτό συμβαίνει συχνά σε όλα τα γήπεδα, αφού κάποια εισιτήρια ακυρώνονται κτλπ..

Εικόνα kg

ΟΚ!

Εικόνα john

Ισχύει το οτι οι οπαδοί του θρύλου ειναι οι μόνοι οπαδοί που γέμισαν ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ το ΟΑΚΑ?

Εικόνα ΔΙΑΣ

δεν υπαρχουν άλλοι που να μπορουν γιαννη....

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Οι βάζελοι μπορούν και το έχουν κάνει κάποιες φορές. Απλά εμείς το έχουμε κάνει πολύ περισσότερες. Και υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Εμείς το γεμίζαμε με οπαδούς και αυτοί με φιλάθλους. Έδρα το ΟΑΚΑ μόνο οι Ολυμπιακοί το έκαναν.

Εικόνα john

Δεν ξερω ποσο κόσμο μάζεψε ο βαζελος στη πουτσα με τον αγιαξ ( μέχρι και ο βοουτερ ο χοντρός εβαλε γκολ) και στην (αντικειμενικά) μεγαλη νικη τους επι της πουτάνας γιουβεντους. Μόνο σε αυτούς τους 2 αγώνες θα μπορούσαν να μας φτάσουν

Εικόνα kg

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ?

ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ?

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Δεν χρειάζεται να είμαστε κομπλεξικοί. Εννοείται πως ήταν τεράστια νίκη-πρόκριση με την Γιουβέντους και ακόμα πιο τεράστια η νίκη τους στον Αγιαξ. Δεν θα γίνουμε σαν τους άλλους που όταν κερδίζαμε Μαντσεστερ Γ- Λίβερπουλ(το πήρε), Βαλένθια(φιναλίστ Τσάμπιονς Λιγκ εκείνη την χρονιά) , την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ με τριάρα,τον τεράστιο Αγιαξ με μπαλάρα και με εξάρα την φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ της προηγούμενης χρονιάς Λεβερκούζεν, τις έβγαζαν καφενεία.

Αυτά είναι για τους Βάζελους.

Εικόνα savvas gridlock

Αυτό ξέρω κι εγώ, αλλά για να μιλήσουμε με στοιχεία αδιαμφισβήτητα, το ρεκόρ εισιτηρίων σε ματς στο ΟΑΚΑ υπάρχει από το παιχνίδι Ολυμπιακός-Αμβούργο στις 3 Νοεμβρίου 1982. 75.263 εισιτήρια. Διάβασε ύμνους της ''Ηχούς'', όχι του ''ΦΩΤΟΣ'', μετά το ματς.

http://tinypic.com/view.php?pic=1zlvk10&s=8#.VBbgTZR_ucE

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτον τον κωλοαγωνα τον θυμαμαι...Ειχαμε φυγει απ΄το ΟΑΚΑ με τον αδελφο μου, ενα τεταρτο πριν τη ληξη...

Για αυριο Σαββα αγορι μου,
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΦΟΒΑΜΑΙ: ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΦΟΒΟ...
ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ: ΤΗΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Εικόνα john

Thanks