ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ



Την προηγούμενη εβδομάδα (Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου) η εφημερίδα ''Παραπολιτικά'' έκανε κάποιες αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εφημερίδα ''Καθημερινή'' του κυρίου Ιωάννη Αλαφούζου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 6-9-2014
 

 

 

 

 

 
Το Σάββατο που μας πέρασε (13 Σεπτεμβρίου), δημοσιεύτηκε στην ίδια εφημερίδα το παρακάτω κείμενο.
 
Συνέταιρος με τον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού θα γίνει ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ και αόρατος πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, οι δύο άνδρες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ουσιαστικά, αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά τις ουκ ολίγες μυστικές συναντήσεις μεταξύ του «Τίγρη» και του αφεντικού του καναλιού του Νέου Φαλήρου, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη που σας είχε αποκαλύψει πριν από καιρό το parapolitika.gr, στο σκάφος του πρώτου στον Φλοίσβο.
Εκτός από την εμπλοκή τους σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, την οποία αμφότεροι προσπαθούν (όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων) να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο «αιματηρή» για τα οικονομικά τους, Μελισσανίδης και Αλαφούζος συνδέονται και για το ενδιαφέρον τους αναφορικά με την αύξηση της επιρροής τους σε όλα τα επίπεδα εξουσίας. Ετσι, αποφάσισαν να συμπορευτούν, ωστόσο καθένας εξ αυτών έχει και τους δικούς του σχεδιασμούς. Ο μεν πρώτος θα προσπαθήσει να συνδέσει την επιχειρηματική του ανάμειξη με τον ΟΠΑΠ με τη δημιουργία ακόμα μίας απόλυτα ελεγχόμενης από τον ίδιο δεξαμενής χορηγιών του Οργανισμού (στην προκειμένη περίπτωση σε ΜΜΕ όπου εισέρχεται ως επενδυτής). Εξάλλου, η διάσταση αυτή δεν είναι διόλου άσχετη και με το ενδιαφέρον που επέδειξε γενικότερα για την αγορά των media, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον «Δημοκρατικό Τύπο» του Γιάννη Φιλιππάκη. Από την άλλη, μέσω αυτής κιτρινοπράσινης απόχρωσης συμμαχίας, ο Γιάννης Αλαφούζος ελπίζει ότι θα λύσει ένα μέρος των οικονομικών προβλημάτων του μαγαζιού του, που τον έφεραν ένα βήμα πριν από το λουκέτο.
Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο αναφέρουν ότι για πρώτη φορά το αφεντικό του ΣΚΑΪ βρίσκεται σε τόσο δυσχερή οικονομική θέση. Μάλιστα, οι τράπεζες στις οποίες έχει απευθυνθεί ο κ. Αλαφούζος προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τις μιντιακές επιχειρήσεις του δείχνουν απροθυμία. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές των πιστωτικών ιδρυμάτων κρίνουν ως άκρως επισφαλή τα δάνεια που έχει πάρει ήδη ο κ. Αλαφούζος, ενεχυριάζοντας περιουσιακά στοιχεία των οποίων η αξία υποτιμάται σχεδόν καθημερινά. Ως γνωστόν, ο κ. Αλαφούζος έχει υποθηκεύσει το σκάφος, τα σπίτια όπου διαμένει και όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο διαθέτει. Επομένως, ο δρόμος της εισόδου στρατηγικού επενδυτή στον ΣΚΑΪ φαντάζει (πλέον) μονόδρομος. Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε η συμμαχία με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι πληροφορίες για την είσοδο του τελευταίου στο ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα του Φαλήρου έχουν προκαλέσει ενδοοικογενειακές κόντρες, αφού ο Θέμης Αλαφούζος εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συμμαχία μπορεί να απαξιώσει συνολικά τον Ομιλο. «Θα επηρεάσει και την “Καθημερινή”», αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επιχειρηματικό status του «Τίγρη» δεν ταιριάζει με το κύρος που έχει ανάγκη η ναυαρχίδα του Φαλήρου.
Ο Γιάννης Αλαφούζος, ευρισκόμενος στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και αδυνατώντας να εξασφαλίσει εκ νέου δάνεια, δείχνει να αδιαφορεί για τις συνέπειες της επιλογής του. Σε αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί μία πληροφορία, που φέρνει σε ακόμη δυσκολότερη θέση το αφεντικό του ΣΚΑΪ. Οπως προκύπτει από αξιόπιστες πηγές, ο πατριάρχης της οικογένειας, Αριστείδης Αλαφούζος, δείχνει να έχει καταλήξει στην απόφαση για τη δημιουργία ιδρύματος το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί το σύνολο της περιουσίας του. Αυτό σημαίνει ότι οι φόβοι που υπήρχαν στο Φάληρο έρχονται να επιβεβαιωθούν με τον χειρότερο τρόπο, με τον Γιάννη Αλαφούζο να χάνει και την τελευταία ελπίδα που είχε να κρατήσει ζωντανό τον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, ο πρεσβύτερος Αλαφούζος φαίνεται να έχει επιλέξει και τον άνθρωπο που θα αναλάβει την προεδρία του ιδρύματος. Πρόκειται για τον έμπειρο μάνατζερ Τάκη Αθανασόπουλο, ο οποίος κρατούσε τα ηνία της ΔΕΗ επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος έχει επιστρέψει στις δύσκολες ψυχολογικά μέρες του, εξέλιξη που δεν τον βοηθά να λαμβάνει σωστές αποφάσεις.
ΥΓ: Οι τράπεζες δεν εμπιστεύονται τις εγγυήσεις του μεγαλομετόχου του ΣΚΑΪ.
 
Ο κύριος Ιωάννης Αλαφούζος λοιπόν έχει υποθηκεύσει κάθε περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει και είναι στριμωγμένος πολύ γερά οικονομικά. Για να δούμε, θα καταφέρει να ''δαγκώσει'' ο ένας λαθρέμπορας τον άλλον, τον ''τίγρη'' των Friskies, που φημίζεται για το πόσο ''απλοχέρης'' είναι; Σε πρώτη φάση πάντως, αν κρίνουμε από αυτά που διαβάζουμε στη σημερινή ''Live Sport'', επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ των ''Παραπολιτικών''. Ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ Μελισσανίδης άνοιξε την κάνουλα του Οργανισμού και εξασφάλισε χορηγία-ανάσα προς την ΠΑΕ ΠΑΟ ύψους 1,6 εκ. ευρώ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LIVE SPORT 18-9-2014
 

 
Εμείς κερδίζουμε την Ατλέτικο και οι άλλοι κερδίζουν χορηγίες κάτω από το τραπέζι. Θα έχει πλάκα η συνέχεια αυτής της ιστορίας, ειδικά μετά την εξαγορά του ομίλου της Δαβάκη από τον Αλαφούζο. Με επενδύσεις σε ΜΜΕ και με τις χορηγίες του ΟΠΑΠ πιστεύουν οι δύο λαθρέμπορες, Αλαφούζος-Μελισσανίδης, ότι θα καταφέρουν να κοντράρουν τον Θρύλο του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ. Ούτε λόγος φυσικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να επενδύσουν χρήματα στις ομάδες τους. Κι εντάξει, ο Αλαφούζος ούτε έχει να βάλει λεφτά, ούτε είναι και Παναθηναϊκός σε μια τελική. Ο Μελισσανίδης που είναι ΑΕΚ και έχει πολλά λεφτά, προτιμά να επενδύσει στον ΣΚΑΙ και όχι στην ΑΕΚ;
 
Υ.Γ. Άλλες ειδήσεις που ψαρέψαμε από τα ''Παραπολιτικά'' του Σαββάτου 13/9/2014. Ο πρώην ''Πρασινοφρουρός'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' και πρώην διευθυντής του vazelletta Βασίλης Παπαθεοδώρου ετοιμάζει αθλητικό site, το οποίο φυσικά αναμένεται να είναι άκρως ''αντικειμενικό'' (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στη φωτογραφία).
 

 
Διαψεύδει ο όμιλος Φιλιππάκη, που εκδίδει τις εφημερίδες ''Δημοκρατία'' και ''Espresso'', την εμπλοκή του ''τίγρη'' των Friskies Μελισσανίδη σε αυτόν. Μήπως, λέμε μήπως, έπαιξε κάποιο ρόλο η πρόσφατη ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 7;
 

 
Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά (και μέγα τσιράκι του λαθρέμπορα Μελισσανίδη) Βαζελο-λιάκος, ιδρύει κόμμα. Μνιεχχχ...
 

Σχόλια

Εικόνα tasos

Δύο παρατηρήσεις γιά τά πιό πάνω. α)Ο πατέρας Αλαφούζος δέν εμπιστεύεται τόν τουήτη καί θέλει νά δημιουργήσει ένα ίδρυμα πού θά διαχειρίζεται τήν περιουσία τού Αλαφουζέϊκου.Δηλ. ο τουήτης φράγκα γιόκ. β) Μήπως είναι σέ συνάρτηση μέ τό πρώτο η πρόσφατη συνάντηση τουήτη -Βαρδινογιάννη γιά ν'αναλάβουν οι Βαρδινογιάννηδες τήν χρηματοδότηση τού ποα?

Εικόνα savvas gridlock

Η συναντηση Τζιγκερ-Τουιτη εγινε για την "Καθημερινη", οχι για τον ΠΑΟ. ΠΑΟ και Βαρδινογιαννηδες δεν ξαναμπαινουν στην ιδια προταση.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ με τον Τάκη Τσουκαλά. Μαζί του και ο Άκης. Από αύριο και κάθε Παρασκευή-Δευτέρα στις 11 το βράδυ. Κανάλι AB channel. Digea και OTE TV. Θα ετοιμάσουν και Web tv για να το βλέπει ο κόσμος από παντού.

Εικόνα crazywaters7

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ρε αδέρφια! Μόνο να φροντίσουν τα παιδιά να ανεβαίνουν οι εκπομπες έστω και μαγνητοσκοποημένες στο ιντερνετ για να μπορουμε να βλέπουμε κι εμεις οι ξενιτεμένοι!

Εικόνα koropi48

Γι αυτό αδέρφια, όλοι να ενισχύσουμε οικονομικά τα συνεταιράκια. Βλέπουμε όλοι ΣΚΑΙ, διαβάζουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ακούμε ΣΚΑΙ ΕΦΕΜ και ΣΠΟΡΕΦΕΜ. Και μην ξεχνιόμαστε: καύσιμα πάντα AEGEAN, η συνεισφορά μας στο χτίσιμο του γηπέδου στα φιλαδέλφεια

Εικόνα apostolos gaganis

Μεχρι τωρα ξυναμε τον ενα μας ορχι ( δεν ειναι του επιπεδου μου να λεω αρχιδι...). Τωρα θα ξυνουμε και τους δυο...Μακαρι να΄χαμε κι εναν τριτο να ξυναμε, αν και οταν ισχυσει το τελευταιο...ανεκδοτο που γραφεις.

ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ...

Εικόνα Crveno Rebel

Κατ'αρχάς γεια χαραντάν, αλάνια. Δεύτερον, το μέγεθος της μαλακίας της εξασφαλίζει και το ανίκητο. Και τρίτον , see you on Saturday.

Α,κάτι ξέχασα. Χθές ,βλέπω το παιχνίδι στο πατρικό μου. Βάζει το δεύτερο γκόλ η Dynamo και πανηγυρίζω σαν τον Κασάμι, ..ο πατέρας μου ακούγοντας τον ασσυριακό μου αλλάλαγμο, έρχεται μέσα και μου λέει " Τι, πρωτάθλημα;;;" , "Oχι, του λεω,Dynamo". "'Εβαλε, ε;;" " Ε, μάλλον του λέω", "¨Μωρε μπράβο φωνή" , μου λέει...και αυτο το σκηνικό στου Ζωγράφου, όπου και το πατρικό μου. Τσάγια, αδέρφια.

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες, φίλε. Στου Ζωγράφου παλιότερα που ξέρω από προσωπική πείρα, όταν έπαιζε ο Θρύλος, οι καφετέριες στην Παπάγου ήταν γεμάτες γαύρους. Πολλές φορές πανηγυρίζαμε τα γκολ του Θρύλου στην καφετέρια ακριβώς απέναντι από το σύνδεσμό τους, που ήταν πάνω από το σουβλατζίδικο Πίτα Παν. Να δεχτώ ότι είναι πιο πολλοί οι βάζελοι στην περιοχή, αλλά το ότι του Ζωγράφου είναι κάτι σαν πράσινος Πειραιάς, ούτε με σφαίρες. Πέφτουν και τώρα κροτίδες εκεί όποτε τρώει γκολ ο βάζελος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του;

Εικόνα Crveno Rebel

Αγαπητέ, Ανάσταση Κέρκυρας κάνουνε. Και μαζί με τις κροτίδες και ο πανηγυρισμός μου.Δεν υποκρίνομαι, ειλικρινά νιώθω χαρά.
'Ασχετο, είμαι με καπελάκι Σλάβια Πράγας ( Πράγα= δεύτερη πόλη μου) ..και είμαι στο λεωφορείο ανεβαίνοντας Ζωγράφου, χαλαρός και ωραίος. Σε μια στάση μπαίνουν μπούγιο καμια δεκαριά , και ένας με κοζάρει , κάτι ψουψουνίζει και τραβάνε προς τα εμένα. "Το καπελάκι , μου λέει ένας". " Τι έχει ;; ., απαντάω", " Γαυράκο, μας κάνεις τον μάγκα..ξέρεις που είσαι ;;" " Ναι , του λέω , εδω και 35 χρόνια...αν θές ξήγα σοβαρή, και οχι πίτσι-πίτσι σαν γκομενίτσες σε λογιστήριο διαφημιστικής , κατεβαίνουμε τώρα , και το λύνουμε . Ακούω " " Το νού σου , μου λέει και φεύγει...αυτά. Ο συνδεσμός του έχει αλλάξει κτήριο, είναι επι της Παπάγου ..στα πρώην γραφεία του Κ.Κ.Ε. Σουλατσάρεις άνετα, η παλαιά φρουρά τρέχει τώρα με την Χ.Α . Αυτά ...( το τελευταίο σχόλιο δεν είναι πολιτικό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων είναι απλά η αλήθεια.)

Εικόνα Crveno Rebel

Α,for the record ..και για καλύτερο κομμιουνικέσιο με λένε Γιάννη. Και ειλικρινά,όσο με αφορά και με παίρνει είμαι περήφανος για αυτο το site. Aπο καρδιάς , το λέω.

Εικόνα savvas gridlock

Ωραίος, Γιάννη. Η παλιά φρουρά τους είχε μια άλφα τσίπα, άσχετα από τα κολλητιλίκια με Τζίγκερ και τα φρονήματά τους.