Η Ψ-ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ



Τι διαβάσαμε χθες στην ''Ψ-ώρα για σπορ'', πέρα από αυτά που ανέλυσε ο ΔΙΑΣ λίγο πριν;
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ 3-10-2014
 

 
Αναφέρονται σε αυτό.
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου
Νέα Φιλαδέλφεια, 1 Οκτωβρίου 2014
Το απελθόν Περιφερειακό Συμβούλιο, επί περιφερειάρχη Σγουρού, έσπευσε στις 10/07/2014 να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου για το έργο «Αναβάθμιση γηπέδου Λεωφόρου Αλεξάνδρας». Η υπ’ αριθμόν 292/2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εγκρίνοντας τη χρηματοδότηση με 7 εκατ. ευρώ του μεγαλοεπιχειρηματία Αλαφούζου, δημιουργεί κακό προηγούμενο και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την κρατική χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων του ποδοσφαίρου εν γένει.
Σας είναι γνωστό ότι το Ε’ Κλιμάκιο (ΣΤ’ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την Πράξη 381/2014, μπλόκαρε τη σύμβαση, επικαλούμενο μια σειρά από νομικά επιχειρήματα. Δε θα σταθούμε αναλυτικά στο σύνολο της απόφασης και στα επιμέρους στοιχεία που τη συγκροτούν, αλλά θα πάμε στον πυρήνα που συγκροτεί την ουσία του σκεπτικού της:
«Η αρμοδιότητα επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων, η οποία, μεταξύ άλλων, μπορεί να αφορά στην εκτέλεση, βελτίωση ή συντήρηση αθλητικών έργων ή εγκαταστάσεων ανήκει, κατ’ αρχήν, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (…) Η κρατική αυτή αρμοδιότητα επιτρεπτώς μεταβιβάζεται στις Περιφέρειες, σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 1 του Συντάγματος, υπό την προϋπόθεση ότι μεταφέρονται οι απαιτούμενοι για την άσκηση αυτής οικονομικοί πόροι, σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος (…) Σε κάθε περίπτωση δεν έχει προβλεφθεί η μεταφορά στην Περιφέρεια των αναγκαίων οικονομικών πόρων για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, ήτοι της χρηματοδότησης των εργασιών αναβάθμισης του γηπέδου (…) αντιθέτως, οι πόροι για την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης θα προέλθουν μέχρι του ποσού των 7.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας».
Ο πυρήνας του σκεπτικού της απόφασης υποστηρίζει βάσιμα, ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια να ασκήσει κρατικές αρμοδιότητες αν δεν μεταβιβαστούν σ’ αυτή οι απαιτούμενοι πόροι. Συνεπώς, δεν επιτρέπεται να χρηματοδοτήσει ούτε το γήπεδο του επιχειρηματία Αλαφούζου ούτε κανένα άλλο. Η προσέγγιση αυτή, αν και στενά νομική, είναι απολύτως συμβατή με ένα μείζον κοινωνικό πρόταγμα: όχι δημόσιο χρήμα σε επιχειρηματίες-κερδοσκόπους του επαγγελματικού αθλητισμού – λεφτά για την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών.
Γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι στην πόλη μας αντιμετωπίζουμε μια απειλή ενάντια στο άλσος της, εξαιτίας των αρπακτικών διαθέσεων του επιχειρηματία Μελισσανίδη. Αυτός εξαπέλυσε ορδές τραμπούκων ενάντια σε όσους αντιδράσαμε στα σχέδιά του. Ο ίδιος, έχει συμφωνήσει επί της προηγούμενης περιφερειακής αρχής να χρηματοδοτηθεί το επιχειρηματικό του σχέδιο με 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια.
Είναι προφανές ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας θα χρησιμοποιήσει τυχόν θετική έκβαση της χρηματοδότησης Αλαφούζου ως πρόκριμα και για τη δική του χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Αυτό το γαϊτανάκι των συνταγματικά παράνομων, πολιτικά χαριστικών και κοινωνικά απαράδεκτων χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών συμφερόντων, σε μια περίοδο που ο λαός μας πένεται και οι δημόσιες επενδύσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος έχουν πιάσει πάτο, πρέπει να σταματήσει τώρα.
Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από την Περιφερειάρχη να πάρουν θέση τώρα.
Τώρα είναι η ώρα για να φανεί αν θα υπάρξει στοιχειώδης αντιστοίχηση του μετεκλογικού έργου με τον προεκλογικό λόγο. Αν η νέα περιφερειακή διοίκηση θέλει να είναι συνεπής ως προς αυτά που διακήρυσσε προεκλογικά, οφείλει να παρέμβει υπέρ της Πράξης 381/2014 του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ενδεχόμενη προσφυγή της πλευράς Αλαφούζου. Τυχόν αποχή από αυτό το καθήκον, τυχόν στάση Πόντιου Πιλάτου, θα ερμηνευτεί ως στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας.
Και βέβαια, ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Περιφερειάρχη να μην υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση στήριξης των καταστροφικών σχεδίων Μελισσανίδη με 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, γιατί πέραν του γενικότερου ζητήματος, που εγείρεται μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπογραφή μιας τέτοιας Προγραμματικής Σύμβασης θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση σε ευθεία σύγκρουση με το κοινό συμφέρον του λαού της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών
 
Αυτή είναι η ''αλητεία'', σύμφωνα με την Ψ-ώρα. Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας το πόσο ''αλήτες'' είναι αυτά τα παιδιά του Συντονιστικού. Γιατί είναι ''αλήτες''; Eπειδή δεν θέλουν να πάρει ο Μελισσανίδης κρατικά λεφτά για να χτίσει γήπεδο, σήμερα που τραβάνε μεγάλα οικονομικά ζόρια χιλιάδες Έλληνες. Καταλάβατε τώρα ''αλητεία''; Βλέπετε τη φοβερή και τρομερή δημοσιογραφία στις μέρες μας; Έχει πονέσει ο πάτος όλων των τσάτσων του Μελισσανίδη, γιατί γήπεδο δεν πρόκειται να χτιστεί και τώρα με την έκδοση της άδειας αρχίζουν να ψυλλιάζονται πολλοί αεκτζήδες (που φυσικά δεν φταίνε σε τίποτε για όλα αυτά) το δούλεμα. Διαβάζουμε στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΡΑ ''Κόντρα'' τα παρακάτω.
 
Ο  Αύγουστος υπήρξε ένας σημαδιακός μήνας για τον Δ. Μελισσανίδη και το σχέδιό του να κατασκευάσει γήπεδο-εμπορική επιχείρηση στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Στις 13 Αυγούστου αναγκάστηκε να καταθέσει εσπευσμένα έναν άδειο φάκελο με μια αίτηση στη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ, την υπηρεσία που από το νόμο είναι αρμόδια να εκδώσει έγκριση και άδεια δόμησης για το γήπεδο, για ν’ απαντήσει στα δημοσιεύματά μας ότι δεν μπορεί να εκδώσει οικοδομική άδεια. Οι άνθρωποί του γνώριζαν ότι η ΔΟΚΚ «θα κατεβάσει τα μολύβια» και δε θα προχωρήσει, αν προηγουμένως δεν πάρει απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, στην οποία είχε αποστείλει τα δημοσιεύματα της «Κόντρας». Στις 29 Αυγούστου «έφαγε πόρτα» –κατά το κοινώς λεγόμενο– και επισήμως από τη ΔΟΚΚ. Αν και κανονικά έπρεπε να του αφαιρέσει τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε για τον άδειο φάκελο που κατέθεσε (χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνει όλα όσα απαιτεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση), η ΔΟΚΚ απλώς πάγωσε κάθε διαδικασία ελέγχου, στέλνοντας στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ένα έγγραφο που έλεγε: «Προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προσκομιστούν τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της παραπάνω σχετικής αιτήσεως» (η έμφαση δική μας).
Μετά την ψυχρολουσία από τη ΔΟΚΚ, υπάλληλος της εταιρίας Μελισσανίδη πήγε στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και υπέβαλε στις τεχνικές υπηρεσίες μια αίτηση, συνοδευόμενη από ένα σκαρίφημα, με την οποία ζητούσε να του δώσουν άδεια για να ανοίξει περιμετρική τάφρο και να κάνει έργα αντιστήριξης!
Δεν έχουμε δει τα συγκεκριμένα έγγραφα (θα τα πάρουμε με τη νόμιμη οδό), όμως η απελθούσα δήμαρχος Ε. Γαϊτανά-Αποστολάκη, με την οποία επικοινωνήσαμε, επιβεβαίωσε το γεγονός. Οχι μόνο το επιβεβαίωσε, αλλά υπεραμύνθηκε κιόλας του δικαιώματος του Μελισσανίδη να ζητήσει τέτοια άδεια από το Δήμο, όταν η αρμοδιότητα για την άδεια του γηπέδου ανήκει στη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ. Οταν της το επισημάναμε, λέγοντάς της ότι κακώς παραλήφθηκε η αίτηση, η κ. Αποστολάκη, με θράσος χιλίων πιθήκων, μας είπε ότι… είμαστε άσχετοι!
Το δικό μας ρεπορτάζ λέει πως η τέως δήμαρχος, δυο μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, άσκησε πιέσεις στις Τεχνικές Υπηρεσίες για να δώσουν την άδεια στον Μελισσανίδη. Οι πιέσεις δεν απέδωσαν και το ζήτημα έχει περάσει στη νέα δημοτική αρχή. Εμείς έχουμε επικοινωνήσει με τη νέα δημοτική αρχή και περιμένουμε τις απαντήσεις της στο τεράστιο ζήτημα που εγείρεται και είναι το εξής.
Από τη στιγμή που αρμόδια για την έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης είναι η ΔΟΚΚ, οι υπηρεσίες του Δήμου Φιλαδέλφειας δεν έπρεπε να παραλάβουν την αίτηση της εταιρίας Μελισσανίδη, διότι η αίτηση συνδέεται ευθέως με την έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης, έπρεπε να υποβληθεί στη ΔΟΚΚ και επομένως αναρμοδίως υποβλήθηκε στο Δήμο. Ο Μελισσανίδης, έχοντας «φάει πόρτα» από τη ΔΟΚΚ, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Δήμο, κατά τις τελευταίες μέρες της θητείας της απελθούσας δημοτικής αρχής. Είναι χρέος της νέας δημοτικής αρχής να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, αφαιρώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου και επιστρέφοντας το έγγραφο στον Μελισσανίδη. Να πάει να το υποβάλει στη ΔΟΚΚ που είναι η αρμόδια υπηρεσία.
Γιατί ο Μελισσανίδης έκανε αυτή την κίνηση; Γιατί θεώρησε ότι η φιλική προς αυτόν προηγούμενη δημοτική αρχή θα συνέδραμε το σχέδιό του, δίνοντάς του άδεια να σκάψει περιμετρική τάφρο. Ετσι, θα έβαζε καναδυό JCB στο ρημαγμένο τοπίο του γκρεμισμένου γηπέδου, θα έβγαιναν οι σχετικές φωτογραφίες και τα παπαγαλάκια θα πανηγύριζαν: «Μπήκαν οι μπουλντόζες, άρχισε να χτίζεται η Αγιασοφιά»!
Ενδεχομένως, θα δοκίμαζε να οριοθετήσει το οικόπεδο στα νέα όρια, βάζοντας μέσα και την έκταση του Αλσους που πλέον δεν δικαιούται να πάρει (μετά την ψήφιση του Ν. 4280/2014). Λέμε ενδεχομένως, γιατί ακόμη δεν έχουμε δει το σκαρίφημα που κατέθεσε, ώστε να διαπιστώσουμε τα όρια στα οποία ήθελε να ανοίξει την πριμετρική τάφρο.
Αυτές, βέβαια, είναι κινήσεις πανικού. Γιατί και άδεια να του έδινε η Αποστολάκη και τα JCB να έβαζε να κάνουν παρέλαση, έγκριση και άδεια δόμησης και πάλι δε θα έπαιρνε. Και αυτή η ενέργεια, όμως, αποδείχτηκε τζούφια. Ως προς την προσπάθεια κοροϊδίας ας τον κρίνει η «πελατεία» του (δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να τους κοροϊδέψει). Ως προς τη νομιμότητα, όμως, η οποία παραβιάστηκε βάναυσα και μπορεί ν’ ανοίξει Κερκόπορτα για το μέλλον, το καθήκον αποκατάστασης ανήκει στη νέα δημοτική αρχή, η οποία οφείλει πάραυτα να αφαιρέσει τον αριθμό πρωτοκόλλου και να επιστρέψει την αίτηση στον Μελισσανίδη, ως υποβληθείσα σε αναρμόδια υπηρεσία.

 
Ήλεγχε ο λαθρέμπορας Μελισσανίδης την προηγούμενη δημοτική αρχή στα Φιλαδέλφεια, ε; Κοίτα να δεις κάτι πράγματα...
 
Υ.Γ. Ρένα Δούρου, δεν αρχίζουμε καθόλου καλά.
 
Ρόλο Πόντιου Πιλάτου τηρεί η διοίκηση Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής σε σχέση με το τεράστιο θέμα της χρηματοδότησης με 7 εκατ. ευρώ του μεγαλοκαπιταλιστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αλαφούζου, την οποία έχει μπλοκάρει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η Δούρου δε θα κάνει καμιά παρέμβαση σε δεύτερο βαθμό, αφήνοντας τον Αλαφούζο ανενόχλητο να προσπαθήσει να αλλάξει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου και να πάρει το παραδάκι που του είχε εξασφαλίσει η απελθούσα διοίκηση Σγουρού.
Οπως είναι γνωστό, με την Πράξη 381/2014, το Ε’ Κλιμάκιο (ΣΤ’ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπλόκαρε τη σύμβαση. Στον πυρήνα της επιχειρηματολογίας του, βρίσκεται η εξής προσέγγιση, που αποκαλύπτει αντισυνταγματικότητα της σύμβασης: «Η αρμοδιότητα επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων, η οποία, μεταξύ άλλων, μπορεί να αφορά στην εκτέλεση, βελτίωση ή συντήρηση αθλητικών έργων ή εγκαταστάσεων ανήκει, κατ’ αρχήν, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (…) Η κρατική αυτή αρμοδιότητα επιτρεπτώς μεταβιβάζεται στις Περιφέρειες, σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 1 του Συντάγματος, υπό την προϋπόθεση ότι μεταφέρονται οι απαιτούμενοι για την άσκηση αυτής οικονομικοί πόροι, σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος (…) Σε κάθε περίπτωση δεν έχει προβλεφθεί η μεταφορά στην Περιφέρεια των αναγκαίων οικονομικών πόρων για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, ήτοι της χρηματοδότησης των εργασιών αναβάθμισης του γηπέδου (…) αντιθέτως, οι πόροι για την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης θα προέλθουν μέχρι του ποσού των 7.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας».
Η διοίκηση Δούρου θα έπρεπε, στην προσφυγή που σίγουρα ετοιμάζει ο Αλαφούζος, να παρέμβει υπέρ της Πράξης 381/2014, αν μη τι άλλο υπερασπιζόμενη τη συνταγματική νομιμότητα. Ομως, δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει ρόλο Πόντιου Πιλάτου, αποφεύγοντας κάθε παρέμβαση και αφήνοντας ανυπεράσπιστη την πρωτοβάθμια απόφαση του ΕΣ.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 2 Οκτώβρη, το θέμα δεν εισήχθη για συζήτηση. Το θέμα δεν υπήρχε, επίσης, στην ημερήσια διάταξη της Περιφερειακής Οικονομικής Επιτροπής για την Παρασκευή 3 Οκτώβρη και όπως μας δήλωσε ο πρόεδρός της Χρήστος Καραμάνος (της ΚΟΕ, παρακαλώ) υπάρχουν πιο σοβαρά ζητήματα! Δε θα πούμε «πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος», γιατί αυτό έχει καταντήσει τόσο κοινότυπο πια. Θα πούμε, όμως, ότι η διοίκηση Δούρου κάνει πλάτες στον Αλαφούζο. Η προθεσμία για άσκηση προσφυγής ή παρέμβασης λήγει την Πέμπτη 9 Οκτώβρη. Εχουν στη διάθεσή τους ελάχιστες μέρες να αλλάξουν τη στάση τους.
Στέλεχος της νέας περιφερειακής αρχής μας έλεγε ότι το θέμα θα συζητιόταν σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Εκτελεστική Επιτροπή, όμως, δε θα γίνει την Παρασκευή 3 Οκτώβρη και το συγκεκριμένο στέλεχος εκτιμά ότι η Περιφέρεια δε θα κάνει τίποτα. Ούτε προσφυγή κατά της Πράξης 381/2014, ούτε παρέμβαση κατά της προσφυγής που σίγουρα θα κάνει ο Αλαφούζος. Αυτή είναι η νέα τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην εκτίθενται τασσόμενοι ανοιχτά κατά των αρπακτικών του κεφαλαίου, αλλά και να μην μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Φτάνουμε έτσι στο σημείο, ένα υπερσυντηρητικό δικαστήριο όπως το ΕΣ, να βγαίνει «από τ’ αριστερά» σε μια υποτιθέμενη αριστερή περιφερειακή αρχή!
Ανοιχτή επιστολή του Συντονιστικού Κατοίκων
Στο μεταξύ, ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβούλιου την Πέμπτη, το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας και Γύρω Περιοχών δημοσιοποίησε ανοιχτή επιστολή προς την περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αφού αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και στην Πράξη 381/2014 του ΕΣ, τονίζει:
«Γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι στην πόλη μας αντιμετωπίζουμε μια απειλή ενάντια στο άλσος της, εξαιτίας των αρπακτικών διαθέσεων του επιχειρηματία Μελισσανίδη. Αυτός εξαπέλυσε ορδές τραμπούκων ενάντια σε όσους αντιδράσαμε στα σχέδιά του. Ο ίδιος, έχει συμφωνήσει επί της προηγούμενης περιφερειακής αρχής να χρηματοδοτηθεί το επιχειρηματικό του σχέδιο με 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια.
Είναι προφανές ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας θα χρησιμοποιήσει τυχόν θετική έκβαση της χρηματοδότησης Αλαφούζου ως πρόκριμα και για τη δική του χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Αυτό το γαϊτανάκι των συνταγματικά παράνομων, πολιτικά χαριστικών και κοινωνικά απαράδεκτων χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών συμφερόντων, σε μια περίοδο που ο λαός μας πένεται και οι δημόσιες επενδύσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος έχουν πιάσει πάτο, πρέπει να σταματήσει τώρα.
Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από την Περιφερειάρχη να πάρουν θέση τώρα.
Τώρα είναι η ώρα για να φανεί αν θα υπάρξει στοιχειώδης αντιστοίχηση του μετεκλογικού έργου με τον προεκλογικό λόγο. Αν η νέα περιφερειακή διοίκηση θέλει να είναι συνεπής ως προς αυτά που διακήρυσσε προεκλογικά, οφείλει να παρέμβει υπέρ της Πράξης 381/2014 του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ενδεχόμενη προσφυγή της πλευράς Αλαφούζου. Τυχόν αποχή από αυτό το καθήκον, τυχόν στάση Πόντιου Πιλάτου, θα ερμηνευτεί ως στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας.

Και βέβαια, ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Περιφερειάρχη να μην υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση στήριξης των καταστροφικών σχεδίων Μελισσανίδη με 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, γιατί πέραν του γενικότερου ζητήματος, που εγείρεται μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπογραφή μιας τέτοιας Προγραμματικής Σύμβασης θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με το κοινό συμφέρον του λαού της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας».
 
Ελπίζουμε να αλλάξει στάση όσο είναι νωρίς, γιατί τα ποσοστά που πήρε στην Α' και στη Β' Πειραιά δεν τα πήρε τυχαία...

Σχόλια

Εικόνα max1964

Ελπίζω να έχεις διαβάσεις το σημερινό άρθρο στην γνωστή ψώρα .
Περιμένω με αγωνία την απάντηση σου ( όχι σε μένα ) στην ψώρα

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα max1964

Ναι αυτή την γελοιότητα
Και περισσότερο τα σχόλια για το γήπεδο μας

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

Δεν υπάρχει πλέον "κόκκινος" πλανήτης,το πάλαι ποτέ κόκκινο σάϊτ ανήκει στον ίδιο όμιλο με το σπόρ.24 και το κόντρα.gr.

Μόνο κάτι νεόγαυροι έχουν μείνει να γράφουν εκεί μαζί με τους στημένους.

Εικόνα apostolos gaganis

Πριν απο 52 χρονια, στις εισαγωγικες σε μια Σχολη στο Πανεπιστημιο Αθηνων ειχε μπει στην Εκθεση το εξης θεμα: ΄΄ Τα διδακτά μανθανω, τα ευρετά ζητω, των δε ευκτών την πλήρωσιν παρα Θεου αιτουμαι΄΄. Απ΄τους 40 περιπου υποψηφιους που βρισκοντουσαν στην αιθουσα, σηκωθηκαν αμεσως μετα την εκφωνηση περισσοτεροι απ΄τους μισους κι εδωσαν λευκη κολλα. Η αιθουσα αδειασε σχεδον. Ενας, εγραψε 7 ΣΕΛΙΔΕΣ και πηρε 10. Ηταν ενας καλός μαθητης.

Την ιδια χρονια, σε μια αλλη Σχολη του ιδιου Πανεπιστημιου, μπηκε ως θεμα στην εκθεση η ρηση του Αποστολου Παυλου ΄΄Εν τω βυθώ η αληθεια΄΄. Ενας, εγραψε 7 ΣΕΙΡΕΣ στην κολλα του, ολες κι ολες. Και πηρε ΚΑΙ αυτος 10. Λιγολογος και τρομερα ΄΄ζουμερος΄΄. Ετσι σε βλεπω εγω σ΄αυτο το site.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχει της δαπάνες του κράτους,της ΔΗΜΟΣΙΕΣ δαπάνες. Τέτοιες είναι τα 7 εκατομμύρια του Αλαφούζου και τα 20 εκατομμύρια του Μελισσανίδη,διότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από την τσέπη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Το ελεγκτικό συνέδριο ΑΠΕΡΡΙΨΕ την σύμβαση του Αλαφούζου,όπως και ΟΦΕΙΛΕ άλλωστε με βάση την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Το ΙΔΙΟ ακριβώς θα κάνει και για τα 20 εκατομμύρια του Μελισσανίδη. Ο Παναθηναικός ήθελε να "βελτιώσει" το γήπεδο,η ΑΕΚ θέλει να "εκτελέσει" το γήπεδο,να το φτιάξει. Και τις δύο περιπτώσεις τις ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ το ελεγκτικό συνέδριο,διότι πρόκειται για ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα.
Η Ρένα Δούρου δεν θα πάρει καμία θέση, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Δεν την συμφέρει άλλωστε να μπει στο "μάτι" του κόκκινου λαού είτε του πρασινοκίτρινου. Η προσφυγή του Αλαφούζου δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ. Επίσης,να ξεχάσει και ο Μελισσανίδης τα 20 εκατομμύρια.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Σαββα 2 ερωτησεις(συγγνωμη αν σε κουραζω): Αφου η αποφαση του ελεγκτικου συνεδριου ειναι συμφωνη με αυτα που ελεγε η Δουρου γιατι πρεπει να κανει προσφυγη η παρεμβαση μεχρι τις 9 Οκτ? Και πως ο ΑΛαφουζος μπορει να αλλαξει την αποφαση του ελεγκτικου συνεδριου?

Εικόνα savvas gridlock

Δεν με κουράζεις, εσύ ή ο οποιοσδήποτε. Ο Αλαφούζος δεν μπορεί να ακυρώσει καμία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μόνον η νέα Περιφερειάρχης, η Ρένα Δούρου, μπορεί να προσφύγει εναντίον της απόφασης, απαιτώντας με λίγα λόγια να δωθούν κρατικά λεφτά στα βαζέλια. Στο χέρι της είναι να κάνει ό,τι είναι να κάνει, αν αυτή το θελήσει. Μιλάμε θεσμικά, με βάση τους νόμους, όχι με βάση τα ''έλα μωρέ, εντάξει, αν είναι να δώσουν λεφτά, θα βρουν έναν τρόπο και θα τα δώσουν, μην κολλάς εκεί''. Ο μόνος που μπορεί να ασκήσει έφεση σε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι ο περιφερειάρχης, δηλαδή η Ρένα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Αρα το οτι κραταει την παραπανω σταση δεν σημαινει οτι ντε και καλα θα κανει εφεση. Αυτο καταλαβαινω εγω.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

http://pepper.redplanet.gr/pepper/2014/10/%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%87... Δες εδω τι γινεται εκει στο redplanet. Ενταξει ρε παιδι μου, ολοι ξερουμε οτι υπαρχει οικονομικη κριση, ολοι ξερουμε οτι ο κοσμος δεν μπορει να εχει και nova kai ote αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σκεφτεται οτι η ΚΑΕ καθε χρονο εχει ζημιες? Προσπαθει να εξασφαλισει οσο το δυνατον περισσοτερα εσοδα μπορει. Και αυτοι που διαμαρτυρονται ειχαν ολοι nova για να βλεπουν ολυμπιακο στο μπασκετ? Αυτοι που ειναι απο αθνηα εχουν πατησει το ποδι τους στο ΣΕΦ? Το συμπερασμα μου ειναι οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ χρησιμοποιουν πολλοι (και πολυ) την οικονομικη κριση για να καλυψουν αλλα πραγματα. Και φυσικα δεν αναφερομαι στον κοσμο του Ολυμπιακου που εχει οντως οικονομικα προβληματα.

Εικόνα savvas gridlock

Ξαναδιάβασε προσεκτικά αυτήν την ανάρτηση, ειδικά το Υ.Γ. 3.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140922/aggelopoyloi-nova-kai...

Ο οπαδός έχει δίκιο να γκρινιάζει, ειδικά αν μένει επαρχία και θέλει να βλέπει Θρύλο. Το αν η συγκεκριμένη ανάρτηση του redplanet έγινε επειδή ο συντάκτης της αφουγκράστηκε τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια κάποιων οπαδών του Ολυμπιακού ή επειδή είναι η αρχή για μια αλλαγή στάσης της ιστοσελίδας απέναντι στην ΚΑΕ (όχι επειδή έβαλαν γι'αυτό το χέρι τους οι γαύροι δημοσιογράφοι του site, αλλά λόγω της ιδιοκτησίας), θα το δούμε στην πορεία.

Εικόνα max1964

Μένω επαρχία . Έχω νόβα και φυσικά θα ήθελα να βλέπω Ολυμπιακό
Πριν αρκετά χρόνια , αγοράς τον άλφα για να βλέπω ποδόσφαιρο
Τώρα θα βρω κάπου άλλου (καφετέρια ) το ΟΤΕ για να βλέπω αγώνες
Ναι θα μου πιάσει κάτι παραπάνω . Αλλά πάνω απο όλα ο Ολυμπιακός .
Σίγουρα δεν συμφώνησαν με την νόβα και δεν φταίνε μόνο τα παραπάνω χρήματα .
Πριν λίγο καιρό ,η γνωστή μαϊμού της πράσινης , (την επόμενη ημέρα που ο βαζελος υπέγραψε με την νόβα)
ήταν σίγουρος ότι δεν θα τα έβρισκαν , νόβα και Ολυμπιακός .

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ενας απο τους λογους που εκανα το σχολιο ηταν και αυτο το υστερογραφο. Εσυ πιστευεις Σαββα οτι ΟΛΟΙ αυτοι που σχολιασαν στο redplanet ειναι επειδη θελουν να βλεπουν Ολυμπιακο στο μπασκετ? Εγω απο αυτα που εχω δει στα σχολια πιστευω οτι οι μισοι απο αυτους (και παραπανω) τα βλεπουν ολα αρνητικα και ψαχνουν αφορμη για γκρινια.
Οι ομαδες στην Α1 ειναι 14. Η Δημοσια Τηλεοραση ποσους αγωνες πρωταθληματος εδειξε περυσι? Τους εντος εδρας (με εξαιρεση ελαχιστα ματς που δεν εδειξε)και τους εκτος εδρας με βαζελο. Για ποσους αγωνες μιλαμε? 20κατι αγωνες . Απο αυτους τους αγωνες, μερικοι ηταν την ιδια ωρα με ποδοσφαιρικο ολυμπιακο. Η πλειοψηφια περυσι ειδε 10κατι αγωνες του μπασκετικου Ολυμπιακου στο πρωταθλημα.
Πιστευω οτι αν η υποθεση αφορουσε τον ποδοσφαιρικο Ολυμπιακο τοτε ο κοσμος θα ειχε δικιο. Ο μπασκετικος Ολυμπιακος δεν εχει τοσο πολυ ερεισμα στον κοσμο (σε σχεση με μπαλα)για αυτο η κινηση της ΚΑΕ με βρισκει συμφωνο.

Εικόνα KICKASS

Στο Redplanet φαίνεται ότι πολλοί απλά θέλουν να γκρινιάζουν ενάντια στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Προσωπικά έχω την εκτίμηση ότι οι περισσότεροι δεν είναι οπαδοί του Θρύλου. Απλά παριστάνουν τους οπαδούς για να πουν κάτι αρνητικό για τον Βαγγέλαρο (που τους έχει πονέσει πολύ) ή για τους Αγγελόπουλους.

Εικόνα max1964

Επειδή μπηκα και εγω , δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Μονο εγω άφησα , τώρα .
Και σίγουρα εγω έχω το νόβα μόνο για τον Ολυμπιακό