SALONICA CLUB ΘΡΥΛΟΣ 1989



Από το 1989 και μετά η εφημερίδα ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' των Κουρή-Καραγιαννίδη αποφάσισε να παραχωρήσει βήμα στους αναγνώστες της, των οποίων τις επιστολές δημοσίευε κάθε Κυριακή σε μία ξεχωριστή σελίδα. Ανάμεσα σε διάφορες επιστολές όπου ο καθένας έλεγε το κοντό του και το μακρύ του, διαβάζουμε και τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στη φωτογραφία, για να διαβαστεί πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 12-11-1989
 

 

 
Σ'αυτό εδώ το ματς αναφέρεται ο Πέτρος, το οποίο η προπαγάνδα των Παοκτζήδων έχει βαφτίσει ''μεγάλλλη νίκη του λλλαού του ΠΑΟΚ, φάγανε πολλλύ ξύλλλο οι γαύροι εκείνη τη μέρα, σε λλλέω βρε αφού''.
 
 
 
Ακόμη περιμένει απάντηση ο Πέτρος σε αυτό που ρωτάει, 25 χρόνια μετά...

Σχόλια

Εικόνα Nospa

είμαι απο Θεσσ/κη ασχολουμαι αρκετο καιρο, το παιδι δεν το ξερω αλλα ξερω οτι πλεον υπαρχει συννενοηση και αλληλεγγυη σε ολους τους βορειους συνδεσμους μας ειδικα Κατερινη και Θεσσαλονικη. Χαιρετισματα σε ολους !

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε, κρατάτε γερά εκεί πάνω και σας χαιρόμαστε όλοι...

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΜΟΡΦΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ"ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ,ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ,ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ..."

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυροι, έχω γνωρίσει νέα παιδιά στο Καραϊσκάκη* που κατεβαίνουν για να δουν τον Θρύλο από τη Φλώρινα, την Αριδαία, τα Γιαννιτσά, την Πτολεμαϊδα, το Σιδηρόκαστρο, τη Γαλάτιστα. Γαύροι, γαύραροι όλοι τους.

* Και όχι στο "Καραϊσκάκης" γαμώ τα ελληνικά των ΑΡΔαίων...

Εικόνα amy_edessa_7

Δάσκαλε... αναφέρθηκες σε όλο το νομό Πέλλας και ξέχασες την πρωτεύουσα του! Την Έδεσσα! Δικαιολογημένα όμως, έχουμε καιρό να βρεθούμε "στου Καραϊσκάκη"!

Όσο για τα παιδιά από Κατερίνη, κάνουν πολλές φορές εκδρομή και συμμετέχουμε και μεις κάποιες! Αν δεν πέφτω τόσο έξω το μπαράκι που αναφέρθηκε στα σχόλια, είναι στο κέντρο της πόλης, δεν θυμάμαι όνομα! Εκεί είχαμε μαζευτεί για να πάμε πορεία στο γήπεδο... Πιερικός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το κύπελλο, 1-3 σκορ, 21/12/2011.
Στον δρόμο για το γήπεδο, πετάχτηκε μια πέτρα από τους "απέναντι" και πέτυχε μια κοπέλα (ευτυχώς στο πόδι) σε ένα μηχανάκι με κασκόλ του πιερικού που περνούσε ανενόχλητο από δίπλα μας!

Εικόνα μαουνιέρης

Και Έδεσσα! Και Νέα Ζίχνη! Και Γρεβενά! Και Άργος Ορεστικό! (Από) παντού είναι Πειραιάς!
Χαίρε!

Εικόνα nissios

Καλημέρα, Γιώργο.

Δηλαδή το σωστό είναι "αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλου" και όχι "Ελ. Βενιζέλος"; Ίδρυμα "Μελίνας Μερκούρη" και όχι "Μελίνα Μερκούρη"; Αν είναι έτσι, ομολογώ ότι έχω πέσει επανειλημμένως σε λάθη παρόμοια μ' εκείνα των ΑΡΔαίων.

Εικόνα μαουνιέρης

Λοιπόν, φανατικέ για γράμματα νέε, ηρέμησε και άκου!

Λέμε (επί δεκαετίες): Στο Καραϊσκάκη (εννοείται: στο στάδιο / γήπεδο Καραϊσκάκη).

Το "στο Καραϊσκάκης" είναι κακόζηλη ΑΡΔοκόπια από το "στο Γεώργιος Καραϊσκάκης" (εννοείται: στο στάδιο / γήπεδο (που ονομάζεται) Γεώργιος Καραϊσκάκης". Όταν δίπλα στο επώνυμο βάλεις και το κύριο όνομα, τότε, ναι, η γλώσσα σε πηγαίνει στην ονομαστική: "στο Νικόλαος Γκούμας". Όταν αναφέρεις μόνο το επώνυμο, η γλώσσα σε πάει στη γενική (: π.χ. Σχολή Μωραΐτη, Θέατρο Κοτοπούλη, Ίδρυμα Νιάρχου, κ.λπ.)

Τώρα τί άλλο να σου πω, νέε μου; Ότι εμείς οι Ολυμπιακοί ποτέ δεν λέμε "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όταν μιλάμε για το γήπεδό μας; Πόσες φορές το έχεις πει έτσι εσύ; Εξ άλλους ένας ήταν ο Καραϊσκάκης, ο αρχιστράτηγος! Ο Γεώργιος...
Στο Καραϊσκάκη, λοιπόν!

Εικόνα nissios

Ευχαριστώ, δάσκαλε. Ομολογώ ότι ήμουν κι εγώ επιρρεπής στο εν λόγω σφάλμα. Προφορικά και ανεπίσημα έλεγα και λέω πάντα "στο Καραϊσκάκη" ή ακόμη και το δημωδέστερο "στου Καραϊσκάκη". Όταν, όμως, χρειαζόταν να το γράψω είχα μια αμηχανία, καθώς τα scripta έχουν τι το επισημότερο και δεν επιτρέπουν παροράματα σαν εκείνα που περιέχονται, φευ, και στο υπό σου αναρτηθέν αλλού που.

Εικόνα μαουνιέρης

Όντως λέμε και "στου Καραϊσκάκη". Αυτό το πήραμε από τον ρεμπέτικο στίχο "μες στου Καραϊσκάκη" (εννοείται: την πλατεία). Είναι ωραίο, ελληνοπρεπέστατο και μας αρέσει!

Εικόνα Aprosarmostos17

Κάποια στιγμή καλό είναι να κάνετε και ένα αφιέρωμα στο κλαμπ της Κατερίνης που το έτρεμαν και το σέβονταν όλοι. Θυμάμαι είχα πάει για δουλειές στην Κατερίνη δεκαετία του '90 και όλοι έλεγαν για το κακόφημο μπαράκι που μάζευε τους Ολυμπιακούς και που κανείς δεν τολμάει να τους πειράξει.

Εικόνα savvas gridlock

Όποιος γνωρίζει και θέλει να μας βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μας, γιατί δεν το ξέρουμε το θέμα.

Εικόνα ALEXIS7GER

εγραψα πιο κάτω ενα post με πληροφορίες , stay tuned for more ..

Εικόνα jorge rojo

Πάντως δε νομίζω ότι είχαν σύνδεσμο τα παιδιά της Κατερίνης τουλάχιστον την δεκαετία του 80. Ηταν όμως τρελλαμένοι και αρκετοί και βροντοφώναζαν την παρουσία τους στην πόλη. Ο πιό γνωστός από αυτούς αναφέρθηκε σε ένα προηγούμενο μήνυμα αλλά ήταν κι άλλοι πολλοί, οι οποίοι είχαν έδρα το πιό γνωστό ροκάδικο της περιοχής.

Εικόνα jorge rojo

Αν θυμαμαι καλά, γιατί έχουνε περάσει και χρόνια από τότε το ροκάδικο στέκι της περιοχής που μαζευόντουσαν οι Ολυμπιακοί εκεί είχε το ίδιο όνομα με γνωστότατο δικό μας από την πόλη. Ισως ο Αλέξης θυμάται πιό πολλά. Οι Κατερινιώτες Ολυμπιακοί ήταν άρρωστοι με το θρύλο και ακολουθούσαν την ομάδα παντού

Εικόνα ALEXIS7GER

αδερφια , το μπαρ ειναι το STRESS...και ιδιοκτήτης του ο μεγας και τρανός FOX ..δεν ξερω εαν παραμένει ανοιχτό αλλά ξερω οτι οι Κατερινιώτες ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ τον είχαν αχτι..και ΝΑΙ ,οντως δεν τολμούσαν να του κάνουν κάτι..μεγας γαυρος και αδερφός ο FOX ης..χαχα οπως τον ελεγε ο ΤΣΑΡΛΥ απο το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ..μια φορά μετά απο εκδρομή σε ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ,στην επιστροφη μας πεταξαν πέτρες και τραυματίστηκε ενας Κολωνιώτης απο τα Σεπολια ( σ.σ. κοντά μου..) ..Κατεβηκαμε ΚΑΤΕΡΙΝΗ εγω, ο τραυματίας και οι ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ με τον FOX επικεφαλής ..τον πηγαμε στο κεντρο Υγείας για επιδεση ( μη σοβαρό τραύμα ) ,μας πήγε μετά στο μπαρ του..μας κερασε φαγητό και μετά μας πήγε στον σταθμό του τρένου να προλάβουμε το δρομολόγιο των 23.00 απο ΒΑΡΔΑΡΗ για ΑΘΗΝΑ..ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ χωρίς να δεχθεί ουτε μία δραχμή ..ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ..ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ρε fox

Εικόνα jorge rojo

Ο Λεπέν ήτανε?

Εικόνα ALEXIS7GER

αν εννοεις στην ολη φάση , ναι..οπως ηταν φυσικο..ΠΑΝΤΑ οταν παιζαμε ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ η ΚΑΤΕΡΙΝΗ εδινε το παρων..

Εικόνα jorge rojo

Τι ωραία πράγματα θυμηθήκαμε με όλα αυτά. Δεν παιζόμασταν τότε με τίποτα ε Αλέξη?

Εικόνα giorgosnorth

Διαβάζω καιρό το site αλλά σήμερα μόλις διάβασα την επιστολή του παιδιού απ την Θεσ/νικη θέλησα να πω και εγώ το εξής.Το έργο για όλους εμάς που ζούμε στην Μακεδονία είναι ευτό που περιγράφει ο φίλος.Είμαστε άρρωστοι γαύροι γιατί βιώνουμε το απόλυτο αντιολυμπιακό μένος.Πολύ απλά τους γραφουμε στους όρχεις μας.Και αν τα χρόνια πέρασαν και αν καναμε οικογένειες και πλέον δεν μπορούμε να είμαστε κοντά στην ομάδα όπως θέλουμε..... "ΠΑΝΤΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ".

ΥΓ1. Τα παιδιά από Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, να τα προσέχετε.Το αξίζουν.
ΥΓ2. Καλή δουλεια στο site.Συνεχίστε.

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες Γιώργο.

Εικόνα Bad7

ΕΤΣΙ ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΘΥΡΑ 7 ΡΕ ΠΑΟΚΙΑ

Εικόνα Bad7

ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

Εικόνα ALEXIS7GER

ΜΙΑ ακομη μεγάλη μορφή των οπαδών του ΘΡΥΛΟΥ στην ΣΑΛΟΝΙΚ , ηταν ο ΟΛΥ ΛΕΡΑΣ..Τον ειχα γνωρίσει σε αγώνα στην Τουμπα αλλά και σε αλλες εκδρομές εκεί πάνου !!! ( ΚΑΤΕΡΙΝΗ ,ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ,ΧΑΡΙΛΑΟΥ κλπ ) .Ατελειωτο παθος για την ομαδάρα με τα κόκκινα και ειχε καταφέρει να ανοιξει παράρτημα της ΠΕΦΟ στον Βαρδαρη ,κοντα στον σταθμο του τρένου..Ισως τον ξετρυπώσουμε καποια στιγμή ,αλλά και για να μείνουμε στο κλίμα του post ...που είναι η απαντηση οεο ???

Εικόνα jorge rojo

Εγώ θυμάμαι στα 80s κάτι παλικάρια Ολυμπιακούς από την Καλαμαριά και από την Κατερίνη, αλλά και από την υπόλοιπη Β.Ελλάδα, ονόματα δε λέμε, που ακολουθούσαν την ομάδα παντού σε Ελλάδα και Ευρώπη,στην στεριά και στα νησιά. Ηταν πραγματικά θαυμαστή η αφοσίωση και το πάθος τους γιά τον θρύλο.

Εικόνα ALEXIS7GER

κατι σε ...FOX ας πούμε ??

Εικόνα jorge rojo

Ναι καπως έτσι και όχι μόνο. Υπήρχαν και αλλοι εκλεκτοί αντιπρόσωποι από την όμορφη Κατερίνη.

Εικόνα jorge rojo

Εμένα πάντως το αγαπημένο μου επαρχιακό γήπεδο εκείνα τα χρόνια ήταν η Δράμα και σε πολύ κοντινή απόσταση το Αλκαζάρ. Αξέχαστα έχουμε περάσει σε αυτά τα 2 γήπεδα

Εικόνα savvas gridlock

Στην Δράμα με το γνωστό στην πόλη πρακτορείο Τύπου, που έκανε εμπάργκο στο ΦΩΣ και σε όλα τα έντυπα του Ολυμπιακού (οπαδικά και μη) για χρόνια...

Εικόνα jorge rojo

Ναι ακριβώς. Οι Δραμινοί οπασδοί της Δόξας αλλά και του Παοκ και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν και παρά πολλοί Ολυμπιακοί, θα θυμούνται με πολλή αγάπη την συχνότατη και πάντα βροντερή παρουσία μας στους αγώνες με την ομάδα της πόλης.