ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ



Όλοι καταλάβαμε τι έγινε εχθές νομίζω και γιατί πετάξαμε μισό – αν όχι ολόκληρο – το πλεονέκτημα έδρας των φετινών τελικών. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε παίκτες να παίξει με πλάτη απέναντι στον Μαυροειδή με την χονδροπάθεια που’χε να ακουμπήσει μπάλα δυο χρόνια και στον τριανταοκτάχρονο συγγραφέα Κακιούζη των εικοσιεπτά λεπτών. Πως να κοντράρεις αυτά τα μεγαθήρια δίχως δυο ψηλούς βαρβάτους; Σου βαλανε και ο Ψαθάς με τον Καυκή δύσκολα με την εκπληκτική πικ-εν-ρολλ άμυνά τους και καλώς ή κακως η ομάδα βραχυκύκλωσε.  Στην δε άμυνα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον άλυτο γρίφο που ακούει στο όνομα Δημήτρης Τσαλδάρης, νιάτο κι αυτό ατίθασο ...αλλά  και τον Λιακόπουλο που όσο να πεις είναι κομπιούτερ. Περίμενα και εγώ να δω το ξεμπούκωμα με τον Λοτζέσκι στο «τέσσερα» μα δεν κατάλαβα τι έγινε και στράβωσε η δουλειά. Τώρα τα τριανταέξι ριμπάουντ που μας κατέβασαν, αν μέτρησα καλά , είναι σίγουρα απόρροια των αθλητικών προσόντων του αντιπάλου μας αλλά και των σωστών τοποθετήσεών του. Ίσως βέβαια να φταίει και το γεγονός ότι ανοίξαμε το ροτέισον πολύ και δεν κρατήσαμε τους ίδιους ψυχωμένους παίκτες απ’την αρχή ως το τέλος. Αυτό που σίγουρα κρατάμε ως θετικό είναι πως μια τέτοια ομάδα καταφέραμε και την περιορίσαμε σε χαμηλό σκορ κάτω απο τους εβδομήντα πόντους. Κατά τα λοιπά, άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε, από τέτοιες ήττες μαθαίνουμε!

Μαθαίνουμε ότι τον προπονητή που κερδίσαμε στην Βαλένθια ...τελικά τον χάσαμε στην επιστροφή από την Κηφισιά και πως όλες οι αλλαγές που έφερε στην ομάδα εμπνέοντας εμπιστοσύνη σε όλους μας, μέσα σ’ενα τριήμερο πήγαν περίπατο. Εκτός κι αν δεν διαβάσατε πρωτοσέλιδα! Μάθαμε πως ενώ ο ...εκλεκτός της διοίκησης μιλούσε στην συνέντευξη τύπου για συγκέντρωση εν όψει του αγώνα κόντρα στην Κούτσα, εμείς τρέχαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα με τον Σούλη, τον Κούλη και τον Ρούλη. Μαθαίνουμε ότι η ορθή απομάκρυνση του Μπαρτζώκα από την άκρη του πάγκου μας  δεν λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ όπως ορισμένοι ανέμεναν. ΓΙΑΤΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΤΑΙΧΤΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΞΕΒΟΛΕΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΩ. Προφανώς οι μόνοι ικανοί να επιφέρουν τέτοιες αλλαγές ήσαν ο Κολλέ και ο Τζόρτζεβιτς ...ή αυτοί ή τίποτα! Λογικό εδώ που τα λέμε, γιατί από την στιγμή που η ξένη αγορά πήρε το μήνυμα πως ψάχνουμε προπονητή, θα’πρεπε οι εκπρόσωποι όσων είναι διαθέσιμοι να μας χτυπήσουν την πόρτα για λογαριασμό των πελατών τους ...και κάπως έτσι να αρχίσει η όποια συζήτηση. Δεν γίνεται ολόκληρος Ολυμπιακός να παρακαλά τον κάθε ξένο δευτέρας διαλογής! Ας παρακαλέσουμε λοιπόν τους εναπομείναντες Έλληνες και αν δεν μας κάτσουν «ηλεκτροσόκ, δικό μας παιδί και προχωράμε με τσαμπουκά». Τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να μιλάμε εμείς ούτε για ανησυχία που επιβεβαιώνεται ούτε για λάθη, ούτε για ενστάσεις που διατυπώθηκαν εγκαίρως. Μιλάει η πραγματικότητα και μπαίνουμε στην θέση μας όλοι. 

Το άλλο που ακούσαμε να συζητιέται είναι πως η ήττα στο ΟΑΚΑ ίσως να μας έχει βλαψει ψυχολογικά και πως θα μας πάρει χρόνο να συνέλθουμε. Ειλικρινά, αν μια ομάδα με δυο Ευρωλίγκες τα τελευταία τρια χρόνια χρειάζεται ενίσχυση ηθικού για να επικρατήσει κόντρα στην Κηφισιά ...τότε να πάμε να γαμηθούμε όλοι μας. Επαγγελματισμός και σοβαρότητα χρειάζεται και αν ορισμένοι θεωρούν αυτά τα παιχνίδια εύκολα και επιλέγουν να ψωλάρουν πρέπει να υπάρχει ο σωστός άνθρωπος στον πάγκο για να τους ξυπνήσει, να τους μαζέψει πριν ή και στην διάρκεια του αγώνα. Και για να το επιτύχεις αυτό, καλό θα είναι να’χεις κληθεί να το αντιμετωπίσεις και στο παρελθόν στο τοπ επίπεδο ...αντί να μαθαίνεις κομμωτική στου κασίδη το κεφάλι. Περιμέναμε από το καλοκαίρι να δούμε πως θα παρουσιαστούν οι γκρι απέναντί μας, πως θα μας αντιμετωπίσουν τα θεσμικά όργανα στην σεζόν που μόλις ξεκίνησε ...μη υπολογίζοντας στον ερχομό μιας τέτοιας κρίσης. Αφού τόσο για την εσωστρέφεια όσο και για τις ήττες που την έφεραν, δεν ευθύνεται κανένας γκρι και κανένας θεσμικός παράγοντας. Προς το παρόν ευθύνονται μόνο όσοι φορούν τα ερυθρόλευκα. Μονάχα αυτοί μας έχουν εκθέσει ως τώρα σε μια σεζόν που οι δικαιολογίες ολοένα και στερεύουν ...κι αν συνεχίσουν έτσι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!

DRAZA

Σχόλια

Εικόνα Kaine

Έκανα το εξής σχόλιο στο sport24.gr (σε άρθρο του Λεμονίδη, σύγκρισης της μη μεταγραφής Κούδα με αυτή του Μαρκόπουλου - !!!): "Οι μαλαματινομάχοι λέει εμπόδισαν τη μεταγραφή Κούδα. Ωραίο ανέκδοτο. Ο Κούδας δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό με απόφαση του Κ. Ασλανίδη (ΓΓΑ Χούντας) και φυσικά όλα τα στοιχεία, γραπτά και άρθρα της εποχής υπάρχουν όσο κι αν τα έχετε σπρώξει κάτω από το χαλί. Βελάξτε ελεύθερα."

Είχα συννημένες και φωτογραφίες με άρθρα εφημερίδων από εδώ. Φυσικά και δεν ανέβηκε το σχόλιο.

Εικόνα DRAZA

Καλά προφανώς και γνωρίζουν την πραγματικότητα κι αυτοί

Εικόνα savvas gridlock

Yποτίθεται είναι και γαύροι εκεί στο sport24...

Εικόνα DRAZA

ξεχειλίζει η γαυρίλα από τα μπατζάκια τους

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ο συγκεκριμένος πάντως είναι κολλητός Βαγγέλα, από εποχή βόλευ.

Εικόνα DRAZA

καλά το "κολλητός" μην το δένεις κόμπο...

αν και αυτό που λες για την εποχή βόλλευ ισχύει

Εικόνα Bad7

Ετσι γιατι συνεχεια τα ριχνουν στους αλητες της 7 να δουμε αν αποτυχουν φετος που εννοειται δε το θελω με τιποτα παλι η κακια 7 θα φταιει;;;

Εικόνα DRAZA

Ο κόσμος οργανωμένος και μη την κρίσιμη ώρα θα είναι δίπλα στην ομάδα.

Εικόνα john

Α και για να μην το ξεχασω.Θελω τη γνωμη αρθογράφων και σχολιαστών για το φιασκο με τον Σουλη Μαρκόπουλο

Εικόνα DRAZA

Για το γεγονός ότι κατέληξες στον Μαρκόπουλο και τελικά δεν ήλθε στον Ολυμπιακό εννοείς.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Οπως το πες "φιάσκο Μαρκόπουλου"..

Εικόνα DRAZA

Απλό είναι το πράγμα. Έφερες έναν προπονητή και συμφώνησες μαζί του ...ο οποίος είχε συμβόλαιο και η διοίκησή της ομάδος που προερχόταν επέλεξε να πιαστεί από αυτό. Αυτά συμβαίνουν και δεν σκαλώνω εκεί.

Εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι πριν γίνει αυτό ο Τόμιτς ήταν ο ...εκλεκτός της διοίκησης για τον πάγκο και μετά αποφάσισες εκ νέου να πάρεις προπονητή ενώ είχες καταληξει στο αντίθετο και θεώρησες πως ο Σούλης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την δουλειά. Εγώ σε αυτό στέκομαι περισσότερο.

Εικόνα Bad7

χαχαχαχαχαχα

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Τόσο καιρό η διοίκηση του μπασκετικού ολυμπιακού μας είχε συνηθίσει μόνο σε χαλαρές, καθυστερημένες και αλλες φορές ανύπαρκτες αντιδράσεις στο επίπεδο του παρασκηνίου και της διαιτησίας. Τουλάχιστον ειχαν μία καταρχήν σωστή και σταθερή αντίληψη ως προς την οργάνωση της ομαδας, και δη στο θέμα του προπονητή, τον οποίο στήριζαν εφαρμόζοντας στην πραξη το "πιστεύω" τους. Όλα αυτά μέχρι την "αναγκαστική" παραίτηση-αποπομπή Μπαρτζώκα, υπό το βάρος της (λανθασμένης, κατ' εμέ) ακραίας αντίδρασης του κόσμου μας. Έκτοτε, οι Αφοί Αγγελόπουλοι έχουν φροντίσει να μας "εντυπωσιάσουν" με την αναποφασιστικότητά τους, την αδυναμία διαχείρισης της κρίσης και τις απίθανες παλινωδίες τους στο θέμα του προπονητή.
Πρεπει να αλλαξει ρότα και ο κόσμος πια, να πάψει να χαϊδεύει τα αυτιά των διοικούντων και, αν όχι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Επίσης είναι λάθος να επιμερίζονται οι καθαρά διοικητικές ευθύνες σε παίκτες και προπονητές.
ΥΓ: Πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή, να μας γαμήσει ο Μαυροειδής, που ενώ τον κατέστρεψε το ιατρικό μας τιμ και εκβιάστηκε για να φύγει από συγκεκριμένα πρόσωπα στην Κ.Α.Ε., προς τιμήν του, δεν είπε κουβέντα, ούτε κατά την αποχώρηση, ούτε στις δηλώσεις του μετά το χθεσινό ματς.. Αυτά προς συμμόρφωση κύριοι της Κ.Α.Ε.

Εικόνα DRAZA

Δεν έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράφεις τα πράγματα στο υστερόγραφο με τον Μαυροειδή.

Επίσης δεν γίνεται από την μια να λέμε ότι ο Μπαρτζώκας απομακρύνθηκε κακώς από τις ακραίες αντιδράσεις του κόσμου, από τις λάθος αντιδράσεις του κόσμου ...κι από την άλλη να λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο κόσμος αν πρέπει να τα πούμε όλα έχει ως τώρα αποτύχει παταγωδώς στο κεφάλαιο της απόδοσης ευθυνών.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Θα εμμείνω στην άποψή μου, για το ΥΓ, γιατί τυγχάνει να γνωρίζω, ας πούμε εξ επαγγέλματος.
Οταν λεω να παρει την κατασταση στα χέρια του, διευκρινίζω να κάνει τη σωστή κριτική σε αυτούς που πρέπει και για αυτά που πρέπει!

Εικόνα DRAZA

Φίλε μου ο Μαυροειδής ακόμα και την περίοδο που ήταν υγιής δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό ΠΟΤΕ. Πήρε τις ευκαιρίες του και δεν ανταποκρίθηκε ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ...

Εικόνα john

H παραιτηση του Μπαρτζωκα ηταν ολοσωστη απλα το timing ηταν εντελώς λανθασμένο.Επρεπε να φυγει τον Ιουνιο.Απε εκει και πέρα οι Αγγελόπουλοι δεν είναι συνηθισμένοι στις αλλαγες προπονητων μεσουσης της περιόδου οποτε σε καποιο βαθμό δικαιολογείται η προχειρότητα τους.Η αντιδραση του κόσμου εν θερμω δεν μπορουσε να είναι διαφορετική οταν χανεις με τετοιον τρόπο απο τετοιον αντίπαλο.Μην ξεχνας πως ολοι μας κουβαλάμε πικρες 10 χρονων και βαλε στο μπάσκετ οποτε ειναι πολυ πιο εύκολο να ξεσπάσουμε(λανθανσμένα εννοείται) στους τωρινούς παικτες μας.Δεν χρειαζεται να γαμηθει μια χρονιά πριν αρχίσει κιόλας καθως ξαναλέω πως ολα θα παιχτουν απο τον Ιανουάριο

Και στη θεση του Μαυροειδή ήρθε ο φουσκωτος πορτιέρης Καββαδάς.Τι να πει κανεις.Στηριξη και μονο στηριξη παντως μεχρι τέλους.Το αξίζουν

Εικόνα DRAZA

Παιδιά αυτό το πράγμα που λόγω Κηφισιάς αγαπήσαμε τον Μαυροειδή 2 χρόνια μετά την απομάκρυνσή του μπορεί να με στείλει! Να με στείλει όμως.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα ερχόταν ένας αποκλεισμός με τρόπο τέτοιο ...ότι θα χάναμε έναν τίτλο και δεν θα μας έφταιγε κανένας γκρι και τίποτε εξωαγωνιστικό. Μέσα σε αυτό το "κανείς" συμπεριλαμβάνονται και οι Αγγελοπουλοι. Μόνο που οι Αγγελόπουλοι διοικούν και πρέπει να αποφασίσουν σωστά σε τέτοιες ακριβώς στιγμές.

Για εμένα η απόφαση να συνεχίσουμε την σεζόν με Τόμιτς ήταν λάθος.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Καλησπερα Ντραζα. Μια ερωτηση, στην ανακοινωση της ΚΑΕ Ολυμπιακος γραφει οτι η ΕΟΚ αφαιρει το δικαιωμα απο τον Ολυμπιακο να προσφυγει στο ΑΣΕΑΔ. Αυτο γινεται επειδη δεν απανταει εγγραφως και ετσι θα παρελθει καποιο χρονικο διαστημα? Αν ξερει καποιος να μας πει.

Εικόνα DRAZA

Απαντά σωστά ο φίλος στο πρώτο σκέλος του σχολίου του.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, με τον Βασιλακόπουλο έχουμε ένα ανοικτό μέτωπο και προφανώς δεν γίνεται να αλλάξει μέσα σε ένα βράδυ αυτό.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Εννοούν ότι η Ε.Ο.Κ. προσπαθεί να αποφύγει την επίδοση της απόφασης του δ.σ. της περί δήθεν αναρμοδιότητας του δικαστή της Ομοσπονδίας να αποφανθεί επι της καταγγελίας-αίτησης της ομάδας μας περί αυτεπάγγελτης επέμβασης του και τιμωρίας του Παναθηναϊκού, ώστε -σε ενδεχόμενη απόρριψη της καταγγελίας μας- να μην μπορεί να προσβληθεί η αποφαση αυτή στο ανεξάρτητο ΑΣΕΑΔ.
Κοινώς δούλεμα ψιλό γαζί και συμπεριφορά τσιφλικά του ΒΑΖΕΛΑκόπουλου αφού από την Ε.Ο.Κ. ισχυρίζονται ότι το δ.σ. συνεδρίασε και θεώρησε τον δικαστή της αναρμόδιο, δεν μας κοινοποιεί τη σχετική απόφαση, η οποία τάχα στηρίζεται σε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δικαστών ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ και όχι σε νόμο. Απίθανα πράγματα

Εικόνα DRAZA

Το ποιος είναι ο Βασιλακόπουλος το ξέρουμε. Εφόσον όμως λέμε από την μια ότι θέλουμε τους Αγγελόπουλους ενεργούς από την μια αλλά και χωρίς να λερώνουν τα χέρια τους από την άλλη ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό εν προκειμένω είναι με κινήσεις σαν την ένσταση.

Από εκεί και πέρα, αυτό που θα δούμε στην ώρα του είναι η αντίδραση των Αγγελόπουλων σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκδίκασης της ένστασης δεν είναι το επιθυμητό.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ευχαριστω για την απαντηση αδερφε μου. Προσπαθω να ειμαι αισιοδοξος αλλα το βαζελοσυστημα και ο Βαζελακοπουλος παντα μας εκπλησσουν. Εκει που λεμε οτι τα εχουν κανει ολα, ΠΑΝΤΑ σκαει και κατι νεο που δεν ειχαμε φανταστει...

Εικόνα DRAZA

Χωρίς να λέω ότι θα δικαιωθεί η ένστασή μας, θα πω ότι φέτος αξίζει περισσότερο από άλλες χρονιές να παρακολουθούμε την τροπή τέτοιων υποθέσεων. Κανείς δεν περιμένε ότι με την μετάθεση της αγωνιστικής δράσης λόγω Κατσούλη ότι ο βάζελος θα έπαιζε και στην νεα ημερομηνία χωρίς κόσμο ...κι όμως έγινε. Κανείς δεν περίμενε ότι το ΑΣΕΑΔ θα έγραφε τον Γιαννακόπουλο και το αίτημά του κουρευτεί η ποινή ειδικά μετά την εμπειρία της σεζόν 2007-2008 ...κι όμως έγινε.

Ας περιμένουμε και ας τα πούμε όλα όταν εκδικασθεί η ένσταση.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Να εισαι καλά αδερφέ, εννοείται βέβαια ότι με το γράμμα του νόμου η ένστασή μας είναι βάσιμη, η γνώμη μου είναι, δε, ότι είτε μας απαντήσουν, είτε όχι πάλι δικαιούμεθα να προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ.

Εικόνα DRAZA

Ας περιμένουμε την εκδίκαση της ένστασης.

Εικόνα Chief Bromden

Όπως σωστά έγραψε ένας φίλος παρακάτω (Κ1P) ξεκινήσαμε αυτό το καλοκαίρι με επιθετική τακτική να πλήξουμε το σύστημα του σωλήνα. Οι συγκυρίες ήταν ευνοϊκές για πολλούς λόγους και εξωαγωνιστικούς και αγωνιστικούς. Εκλογές ΕΣΑΚΕ, ασφάλιση διεθνών, ενδεχόμενες αλλαγές στην «ισόβια» ΚΕΔ και με έναν βάζελο με αλλαγμένο ρόστερ που ακόμα και τώρα θεωρώ πως υπολείπεται ποιοτικά από το δικό μας.
Μετά από πολλά χρόνια επιτέλους εξωαγωνιστικά παρακολουθούσαμε μια αντίδραση προς την σωστή κατεύθυνση πηγαίνοντας με κάθε κόστος για μια ισχυρή μετωπική με το σύστημα.
Προς τα εκεί είχαμε επικεντρωθεί διοίκηση και κόσμος, Για τα αγωνιστικά είχαμε χρόνο μέχρι την εποχή που κρίνονται οι τίτλοι. Έτσι νομίζαμε ΟΛΟΙ...
Καταφέραμε με το καλημέρα να τα γκρεμίσουμε όλα, και λόγω της ήττας στο ΟΑΚΑ αλλά πολύ περισσότερο με την καταστροφική διαχείριση της. Έπρεπε να παρθούν ξεκάθαρες αποφάσεις από την διοίκηση. Φεύγει ο Μπαρτζώκας , προχωράμε με Τόμιτς; φέρνουμε ξένο τώρα; τον φέρνουμε σε πέντε μήνες; ψάχνουμε Έλληνα; Οι Αγγελόπουλοι για το καλό της ομάδας όφειλαν μόλις λίγες μέρες από την απομάκρυνση Μπαρτζώκα να έχουν βρει την λύση χωρίς παλινωδίες. Μήπως τα ίδια ερωτήματα δεν απασχολούν και τους παίχτες (άσχετα από τις μεγάλες προσωπικές τους ευθύνες); Πως θα δουλέψουν ήρεμα και με σταθερότητα; Με τι πλάνο θα κτιστεί η φετινή ομάδα; Υπάρχει κενό αυτή τη στιγμή. Όλα αυτά τα πληρώσαμε με την Κηφισιά. Η ήττα δεν ήταν απόρροια της χαλαρής σκέψης και της έλλειψης συγκέντρωσης ήταν απόρροια της αγωνιστικής κ ψυχολογικής κρίσης που περνάει η ομάδα. Τον Οκτώβριο δεν κερδίζεις τίτλους αλλά εύκολα μπορείς να τους χάσεις...
Ήδη χάσαμε έναν...

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ απόλυτα ότι η διοίκηση θα έπρεπε να είχε δώσει άμεσα λύση ή έστω να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της μετά την απομάκρυνση Μπαρτζώκα. Δεν θεωρώ όμως ότι η ήττα κόντρα στην Κηφισιά είναι προϊόν αυτής της αβεβαιότητος. Άσε που πηγαίνοντας στην Κηφισιά θεωρητικά δεν υπήρξε αυτή η αβεβαιότητα γιατί ο Τόμιτς ήταν ο εκλεκτός της διοίκησης που έχαιρε της στήριξης όλων. Τα υπόλοιπα (ξανα)ήρθαν μετά την ήττα.

Εικόνα john

Το μεγαλο λάθος συνεβη στο τελος της περυσινης σεζον οπου ο Μπαρτζωκας μετα την ξεκαθαρη αποτυχια επρεπε να την κάνει για αλλού.Ηταν λαθος που ξεκινησαμε φετος με τον Μπαρτζωκα διοτι επαιζε με την πλατη στον τοιχο και ξεραμε πως απο την πρωτη αποτυχια κοντρα στο βάζελο θα εκραγούμε.Αν φετος ξεκινουσαμε με καινουργιο κοοουτς δεν θα είχαμε θεματα αυτη τη στιγμή. Υπαρχει ακόμα πολυς χρονος μεχρι το Top 16 γιατι κακα τα ψεματα εκει θα κριθει ολη η φετινη χρονιά.Εχουμε πολυ χρονο μεχρι τοτε και δεν πρεπει η διοικηση να παρει εν θερμω αποφασεις.

Δε χασαμε και κανέναν σοβαρό τίτλο..Το κυπελλάκι χασαμε

Εικόνα DRAZA

Aυτή την συζήτηση για το αν έπρεπε να μείνει ο Μπαρτζώκας ή όχι την ακούω. Για να γίνει αυτό όμως θα έπρεπε να το είχες αποφασίσει από την σειρά κόντρα στην Ρεαλ και τον αποκλεισμό σου. Τότε υπήρχαν περισσότεροι προπονητές διαθέσιμοι από ότι τώρα. Το καλοκαίρι είχες να διαλέξεις πάνω κάτω από όσους έχεις να διαλέξεις και τώρα. Να υπενθυμίσω ότι τώρα δεν ψάχνεις κάτι καλύτερο από τον Μπαρτζώκα, αλλά από τον Μίλαν που ακόμα δεν είναι προπονητής.

Εικόνα Chief Bromden

Φίλε Γιάννη θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σε ότι αφορά τον Μπαρτζώκα, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας φυσικά την δεδομένη στιγμή. Επίσης θα συμφωνήσω πως με ξένο ή απλά καινούργιο προπονητή στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς τα απόνερα της ήττας αποκλεισμού θα ήταν ήπια λόγω ελαφρυντικών. Του Μπαρζώκα τα ελαφρυντικά αυτά δεν ήταν δυνατόν να του αναγνωριστούν από την στιγμή που ξεκίναγε την τρίτη του χρονιά στην ομάδα με σταθερό κορμό και αποκλειστικά δικές του επιλογές παιχτών.
Το top16 μπορεί να αργεί αλλά η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί στα φόρτε της εκείνη την εποχή, για να γίνει αυτό πρέπει να δουλεύει από τώρα, ή μάλλον από τον Αύγουστο! Χρόνος δεν υπάρχει...
Το κύπελλο Γιάννη είναι κυπελάκι όταν είσαι πρωταθλητής, δυστυχώς δεν είμαστε. Στο μπάσκετ πεινάμε λυσσασμένα για κούπες ειδικά όταν έχουμε τον βάζελο απέναντι. Μόνο μέσα από κούπες θα φτιάξουμε χαρακτήρα και ψυχολογία. Σκέψου πως αν νικάγαμε εμείς την κουβέντα που κάνουμε εδώ τώρα θα την έκαναν οι βάζελοι...

Και κάτι άσχετο, η φανέλα με το ΣΚΡΑΤΣ μπροστά δεν μου κάθετε καλά. Θυμίζει Πανιώνιο των 90s με τα γαριδάκια Chipita...

Εικόνα DRAZA

Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος όμως. Που λέει ότι ο Μπαρτζώκας ήταν στον Ολυμπιακό υπό αμφισβήτηση από τον δεύτερό του μήνα στον Ολυμπιακό για να μην πω και νωρίτερα ...συνεπώς κανείς δεν μας λέει ότι το ίδιο δεν θα συνέβαινε και με τον όποιον καινούργιο. Το έχουμε κάνει και στο παρελθόν άλλωστε με προπονητές εγνωσμένης αξίας όπως ο Γκέρσον, μην την ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα ...δεν θα το κάναμε με κάποιον που θα ξεκινούσε από την ίδια αφετηρία που ξεκίνησε ο Μπαρτζώκας προ διετίας;;

Η σκέψη που κάνεις για τα απόνερα του όποιου αποκλεισμού δηλαδή είναι απολύτως λογική μεν ...όχι όμως και απαραίτητα σωστή. Δυστυχώς με τον κόσμο δεν βγάζεις άκρη.

Εικόνα nikos michalopoylos

Δεν ψαχνω για δικαιολογιες αλλα.. Δεν μπορει να επαιξε ρολο οτι ειχαμε μια μερα ξεκουρασης απ το παιχνιδι στη βαλενθια το οποιο βγηκε με οχτω παικτες συν το οτι η κηφισια δεν ειναι και κανα μπουρδελο? η μηπως ο νεος κοουτς δε θα την παταγε που δεν θα ηξερε ακομη παιχτες,πρωταθλημα κτλ? η μηπως δεν εχει ξαναγινει? Ξαναλεω και παλι δεν δικαιολογω αντιθετως στραβωσα κι εγω.Ψυχραιμια πιστευω χρειαζεται κι οσο για το πλεονεκτημα αστο καλυτερα γιατι ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ

Εικόνα DRAZA

Ο νέος κόουτς βεβαίως και θα μπορούσε να την πατήσει για λόγους που δεν μπορούμε και να προβλέψουμε στο φινάλε. Θα περίμενες όμως από τον άνθρωπο αυτό να έχει διαχειριστεί ανάλογες προκλήσεις στην διαδρομή της καριέρας του να ανταποκριθεί καλύτερα από κάποιον που προπονητής δεν είναι. Όσον αφορά την ψυχραιμία και τις όποιες δικαιολογίες σε σχέση με τον προπονητή έχω να κάνω μια επισήμανση: οι ίδιοι που έχρισαν τον Μίλαν προπονητή και μας είπαν να τον στηρίξουμε πηγαν μετά την Κηφισιά και συμφώνησαν με τον Σούλη ...ασχέτως κατάληξης!

Εικόνα founes7

Εκτος απο εναν κανονικο προπονητη,χρειαζομαστε πανω απο ολα εναν κανονικο προεδρο(με νοοτροπια Ολυμπιακου).Απο εκει ξεκινανε ολα και δυστυχως την περιοδο αυτη,ειναι δυσκολο να βρεθει.Οι Αγγελοπουλοι παροτι εχουν καλη προθεση,δεν μπορουν να ανταποκριθουν

Εικόνα DRAZA

Εγώ έχω πει ότι από το καλοκαίρι που μας πέρασε και μετά θα κριθούν οι Αγγελόπουλοι για πολλά. Να περιμένουμε όμως να κάνουμε σούμα την σωστή ώρα.

Εικόνα apostolos gaganis

Απο την πολυ ευστοχη αναρτηση σου ( ειλικρινα ), απομονωσα δυο ρηματα με την ιδια σημασια, απλα το δευτερο σηματοδοτει την πραξη πιο...εμφαντικα απ΄οτι το πρωτο: ΨΩΛΑΡΩ και ΨΩΛΟΒΡΟΝΤΑΩ...

Για να δουμε τωωρααα...τί γραφει γιαυτα το Λεξικο της Ελληνικης Κωλομπαριστικης Γλωσσης του Απ. Γαγανίδη, συγγραμμα βεβαιως-βεβαιως κλασικοοο...Α, να! ΄΄Ψωλαρω, μγθν. ψωλοβροντω(-αω): παιζω το πουλι μου μεταφορικα, καθυστερω πολυ, μενω απραγος ή κανω μαλακιες ενω θα πρεπει να δρασω γρηγορα και σωστα, δεν ξερω τί ν΄αποφασισω, ειμαι μπλεγμενος σε διλημματα και τα΄χω χαμενα διαπραττοντας το ενα λαθος μετα το αλλο, δεν λεω να τερματισω μια μειζονα κριση που απειλει να μου ΄΄κλεισει΄΄ το σπιτι ειτε απο ανικανοτητα ειτε απο ψυχοδιανοητικο stupor ( κατατονία ιατρ.) ειτε απο κακως εννοουμενη αμεριμνησια ( ΣΣ. οχι η περιπτωση μας ). Συνων. μαλακιζομαι, κωλοβαραω, τρομπαρω, μιναρω.

Άμπααα...Τί σχεση εχουν αυτα με τον μπασκετικο, αγγελοπουλειο ακριβεστερα, Ολυμπιακο; Καμια... Το μονο σημειο, στο οποιο διαφωνω με το αρθρο σου...Κλεινω το Λεξικο, χραπ! Και το βαζω παλι στο ραφι...

Εικόνα DRAZA

Ύστερα από την εύστοχη ερμηνεία των λέξεων θέλω να κάνω δυο παρατηρήσεις για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος με όσους διαβάζουν.

1. Χρησιμοποίησα το ρήμα "ψωλάρω" αναφερόμενος στους παίκτες και στην εικόνα που παρουσίασαν στο χθεσινό παιχνίδι.

2. Το ρήμα ψωλοβροντάω αναφερόταν στους διοικούντες μόνο για το γεγονός ότι καθυστερούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον προπονητή.

Εικόνα vagio

Κρατιεμαι με νυχια και με δοντια, αλλα θα το πω.
Το τμημα αυτο ειναι η ντροπη του συλλογου. Τετοια αδελφιλα μαζεμενη απο τη βαση ως την κορυφη δεν υπαρχει σε αλλο τμημα.

Εικόνα john

Ειναι βαριά κουβέντα η ΄΄ντροπή΄΄.Δεν γινεται να σε ντροπιαζει ενα τμημα που εχει κατακτησει κοντρα σε ολους και σε ολα την κορυφη της Ευρωπης 2 συνεχόμενες φορές

Εικόνα DRAZA

Φίλε ούτε εγώ συμφωνώ με τον όρο "ντροπή" αυτό που θέλει να πει ο σύγγαυρος όμως είναι ότι Ολυμπιακός χωρίς να βάζεις την βαζέλα από κάτω δεν νοείται. Και όσο αυτό δεν γίνεται κάτι λείπει ...και κάποιος πληρώνει την νύφη!

Εικόνα vagio

Η κορυφη της ευρωπης απο ποτε δεν συμβιβαζεται με πρωτια στην ελλαδα? Το ενα αναιρει το αλλο μηπως? Το παραμυθι περι ευρωπης το λεγανε κι αυτοι κι εμεις καυλωναμε που τους ξεπατωναμε.
Τη λεξη ντροπη δεν την ειπα ουτε οταν ειχαμε το Γιαννουζακο, το Ζοροσκι και το Βολκοβισκι. Ολυμπιακος δεν ειναι μονο νικη, ειναι και ο τροπος της ενδεχομενης ηττας αν με εννοεις..

Εικόνα DRAZA

Φίλε οι ήτττες κόντρα στον βάζελο δεν έρχονταν πάντα για αγωνιστικούς λόγους. Φέτος σαφώς και δεν μας φταίει κανείς.

Εικόνα DRAZA

Φίλε ξεκίνησα να γράφω για τον σχεδιασμό στο θέμα του προπονητή και θυμήθηκα το χώσιμό σου τις προάλλες όταν ακούστηκαν τα ονόματα των Ενέ και Κολλέ, ίδια φάση με εμένα όταν έγραφα το παραπάνω. Για ψυχανάλυση θα πάμε ομαδικώς αδερφέ.

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Σε οσους εχουν την διαθεση για εσωτερικη αναζητηση,απο παικτες, διοικηση,και προπονητη σαςκαλω να αναρωτηθείτε Έχετε αυτοπεποίθηση; Πειθετε;
Έχετε ικανότητα να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ
ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; ΕΧΕΤΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΔΡΑΣΗΣ; ΕΧΕΤΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ αυτο αναπτηξης; Αναπτυσσετε την ομαδικοτητα;Εχετε την ικανοτητα να ενδυναμώνετε τους συεργατες σας;Εχετε στρατηγικη σκεψη;Μπορειτε να δημιουργησετε οραμα; ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ;Κανετε τα σωστα πραγμτα;...ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ Εμεις οι φιλαθλο-οπαδοι αναγνωριζουμε τους ηγετες με τα προαναφερθεντα χαρισματα.ΤΑ ΕΧΕΤΕ

Εικόνα DRAZA

Αν αυτή την εσωτερική αναζήτηση την κάνουμε τώρα που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις άμεσα ...την γαμήσαμε φίλε μου.

Η ομάδα αυτή με κανονικό προπονητή στον πάγκο της μπορεί να επιτύχει τους στόχους της. Εμένα αυτή είναι η άποψή μου.

Όσον δεν (αντι)δρούμε όμως κατά πως πρέπει θα καταλήξουμε να ψωλοβροντάμε όλοι μαζί και να ζήσουμε πάλι τα ίδια έργα που είδαμε στις αρχές της θητείας των Αγγελόπουλων ...με τον κόσμο όμως να μην έχει όση υπομονή είχε τότε!

Θεωρώ δεδομένο ότι κανείς δεν θέλει να το ζήσει αυτό.

Εικόνα antifaathens

Εσύ πιστεύεις ότι δηλαδή με ένα προπονητή τύπου κολε δεν τον,κρίνω φιατι,δεν το ξέρω ειναι αυτο,που χρειάζεται για να πάρει μπρος,η ομάδα και να πάρουμε το πρωτάθλημα δεν ξέρω,φίλε,μπορεί μα έχεις δίκιο απο,όσα,γνωριζα γιατι σ λέω ειδικά μετά,το περσυνό δεν μπορώ να καταλάβω αυτο το αθλημα με τίποτα πιστεύω ότι,σχεδόν όλα είναι θέμα παικτών...φετος ένα,φίλος μ που κάτι ξέρει,απο μπάσκετ μετά τι νίκη τ παο επί το Ολυμπιακού ξέχασαν όλοι αν το σπασκε παίζεται με,τα,χέρια η με,τα πόδια...τ φέρνω,για,παράδειγμα αυτο..ειναι το κολοαθλημα αυτο τόσο μυαλό και τύχη και τα,2 σε τεράστιο βαθμο και μπορεί να,σε,κάνει μάγκα αλλα,και δαγκα απο,δευτερόλεπτο,σε,δευτερόλεπτο...απειρα,παράδειγμα,θετικά και αρνητικά απο την ομάδα μας αλλα και απο αλλες ομάδες.ΕΧει τόσο λογική αυτο το αθλημα,που δεν υπάρχει λογική...

Εικόνα DRAZA

Φίλε ζήτημα Κολέ δεν υπάρχει πλέον οπότε θα μιλήσουμε λίγο αλλιώς.

Θεωρώ ότι αν υπάρχει ένας τρόπος να κατακτήσουμε τους στόχους μας είναι με το να αποκτήσουμε έναν προπονητή που να΄χει να επιδείξει έργο και καταστάζεις ζόρικες σαν αυτές που περνάμε τώρα να έχει κληθεί να τις αντιμετωπίσει ξανά στην καρίερα του.

Δυστυχώς ο Τόμιτς δεν ανήκει ακόμα σε αυτήν την κατηγορία. Ο Κολλέ δεν ηταν σε καμια περίπτωση ο τέλειος προπονητής αλλά ήταν πιο κοντά σε αυτό που ψάχναμε σε σχέση με τον Μίλαν.

Ας δούμε όμως τώρα ποιος θα έρθει και ας τοποθετηθούμε εκ των υστέρων.

Εικόνα antifaathens

Στο παραπνβ που μ,Έγραψες υποθετικά μιλάμε έτσι και αλλιώς δεν,έχει,δείξει τετια διάθεση η διοίκηση..2 παίκτες που θα σ άλλαζαν την κατάσταση για ναβπαρειςνπρωταθλημα μιλάμε αυτος είναι ο κύριος στόχος για μένα έτσι..δεν υπάρχουν;υποθετικά έτσι..παμε,στα αλλα στα πιο ρεαλιστικά πιο προπονητής διαθέσιμος ελληνς η ξένος μπορεί να τηρεοβτα κριτήρια