ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ ΤΟ 1990



Στις 24 Οκτωβρίου 1990, ο Ολυμπιακός του Όλεγκ Μπλαχίν και του Ανάργυρου Σαλιαρέλη, 5 μέρες μετά την θρυλική υποδοχή του Στράτου Αποστολάκη, αντιμετωπίζει την ιταλική Σαμπντόρια στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο ματς για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης της σεζόν 1990-91. Τελικό σκορ 0-1 και νίκη για τους Ιταλούς, με ένα γκολ του Σλοβένου ποδοσφαιριστή Σρέτσκο Κάτανετς (ναι, του γνωστού...).
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 25-10-1990
 

 

 

 

 

 

 
Λίγοι γαύροι στο γήπεδο (16.000, σύμφωνα με τον Κώστα Νικολακόπουλο που περιέγραψε το ματς για το ''ΦΙΛΑΘΛΟ''), εξαιτίας των πολύ υψηλών τιμών που επέλεξε ο Ανάργυρος για τα εισιτήρια. Στο 0-0 δεν δώθηκε καθαρό πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού, σε χέρι του Μανίνι μέσα στην περιοχή της Σαμπντόρια (η φάση είναι στο 00:35-00:45 του βίντεο). Οι Ιταλοί φάγανε πολλά αντικείμενα και ένα εξ αυτών τραυμάτισε τον ποδοσφαιριστή Σερέζο. Το χοντρό ξύλο όμως το φάγανε οι οπαδοί της Σαμπντόρια. Ας δούμε το ρεπορτάζ του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ''.
 

 

 

 
''Οlympiakos vaffanculo'' φώναζαν οι οπαδοί της Σαμπντόρια έξω από τη Θύρα 7 του Καραϊσκάκη και μετά γνωρίσανε τον έρωτα. Φυσικά εμείς δεν υιοθετούμε τέτοια επεισόδια, αφού είμαστε κατά της βίας ως σελίδα. Απλώς τα καταγράφουμε.
 
Υ.Γ. Γι'αυτά τα επεισόδια ο Ολυμπιακός έφαγε αρχικά 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών από την UEFA, αλλά η διοίκηση του Ανάργυρου έκανε έφεση και κατάφερε το ακατόρθωτο. Η ποινή αυξήθηκε και μείναμε εκτός Ευρώπης για τη σεζόν 1991-92...

Σχόλια

Εικόνα nea7liosia

Απλά να αναφέρω κάποιους παίκτες της σαμπτορια εκείνης της εποχής: παλιουκα, μαντσινι, βιαλι, λομπαρντο (όλοι βασικοί Ιταλοί διεθνείς, η μισή εθνική Ιταλίας δηλαδή), κατανετς (βασικός στην ενιαία Γιουγκοσλαβία), μιχαηλιτσενκο (βασικός στη Σοβιετική Ένωση), σερεζο (βασικός στην Βραζιλία), καταλαβαίνει κανείς για τι ομάδα αντιμετωπίσαμε (πουτάνα κληρωτίδα-κλητωρίδα δραμουντάνα της Ευρώπης...). Ενδεικτικά αναφέρω ότι εκείνη τη χρονιά η σαμπτορια ήταν κυπελλούχος Ευρώπης (είχε κερδίσει την αντερλεχτ 2-0 στον τελικό του κυπελλούχων του 1990) και στο τέλος της σεζόν, ήτοι τον Μάιο του 1991 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας απέναντι στη μιλαν του σακι και στη ναπολι του ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ (για να μην αναφέρω ότι το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν τότε έτη φωτός το καλύτερο του κόσμου!!!).Την επόμενη δε σεζόν, ήτοι τον Μάιο του 1992 έπαιξε στο Γουέμπλεη στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών (ήταν μάλιστα το πρώτο champions league της ιστορίας) όπου έχασε 1-0 στην παράταση μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι από την μπαρτσελονα του στοιτσκοφ, του ρομαριο, του κουμαν, του λαουντρουπ, του γκουαρεντιολα, του πιτσι, του μπεγκιρισταιν, του ναδαλ, του θουμπιθαρετα και άλλων (οι παλαιότεροι αντιλαμβάνονται για τι παιχταράδες μιλάω) με το φάουλ-γκολ του κουμαν στο 111΄.Αυτά τα ολίγα...

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Γιατι μειναμε εξω την σεζον 91-92?

Εικόνα savvas gridlock

Για τα παραπάνω επεισόδια, όπως αναφέρεται στο υστερόγραφο.

Εικόνα lagios detari

1500 δρχ ειχε βαλει ο Αναργυρος τα εισιτηρια στην 7 για εκεινο το παιχνιδι...εξωπραγματικη τιμη για την εποχη.