ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟ 1951



Μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς ντέρμπυ, οπότε ας εξετάσουμε ένα ακόμη σκανδαλάκι της μπόχας-βρώμας του ελληνικού αθλητισμού. Ιανουάριος του 1951 και ο βάζελος καλείται να αντιμετωπίσει τον Αχιλλέα Πάτρας στα πλαίσια της φάσης των ''16'' του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1950-51. Το παιχνίδι επρόκειτο να διεξαχθεί στην Πάτρα και ο Αχιλλέας, παρά το ότι δεν γέμιζε το μάτι ως όνομα αντιπάλου σε πολλούς, ήταν σκληρό καρύδι, αφού την περίοδο 1947-48 είχε αποκλείσει την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-1-1951
 

 

 
Τελικά το ματς δεν έγινε ποτέ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-1-1951
 

 
''Ο αγών δεν ετελέσθη'' λόγω κακοκαιρίας, αλλά ο Αχιλλέας παραιτήθηκε του επαναληπτικού αγώνος, με έγγραφό του προς την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ. Το αντάλλαγμα γι'αυτήν την κίνηση ήταν να παραιτηθεί ο ΠΑΟ από την αποζημίωσή του και να αναλάβει να καλύψει αυτός τα έξοδα της αποστολής του ματς (συνηθιζόταν τότε τα έξοδα της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδος να καλύπτονται από τις εισπράξεις των εισιτηρίων του παιχνιδιού, το 50% των οποίων κατέληγε στα ταμεία της φιλοξενούμενης ομάδος). Πρόκριση στα χαρτιά με παρασκηνιακές συναλλαγές για τον Παναθηναϊκούλη. Ας δούμε το πώς περιέγραψε το σκηνικό αρκετά χρόνια αργότερα στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' ο ιστορικός του ποδοσφαίρου Ηλίας Λέκκας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 2-6-1985
 

 
Τι γράφει ο κύριος Λέκκας; Στο 95% των σκανδάλων του ελληνικού αθλητισμού, πρωταγωνιστής ή έστω μπλεγμένος είναι ο ΠΑΟ, που αποτελεί ένα είδος κρατικού σωματείου; Πα πα πα. Ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα για το συνοικιακό σωματείο Κολωνακίου-Αμπελοκήπων...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

πω Σαββα....ανακαλυψα 2 πραγματα...οτι και το 1951 στο Κυπελλο βαλαμε εξαρα σε αντιπαλο μας(στον Μακεδονικο)...και οτι η αεκ εφαγε 3αρα απο τον Αστερα Αθηνων...κ νομιζα οτι τα Μαλια Κρητης ειχαν προσπαθησει να αποκλεισουν το αεκακι σε ενα κυπελλο ξεφτιλιζοντας το διοτι νομιζω ηταν βητα εθνικη?
αρα με ενα σμπαρο-αναρτηση σου...τρια τρυγονια.... 1.προκριση στα χαρτια του βαζελου 2. αστερας αθηνας αεκ 3-0 και 3.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μακεδονικος 6-2 !
ειμαστε η ελληνικη ομαδα που εχει βαλει σε ευρωπη και ελλαδα τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον 6 γκολ στον αντιπαλο,απο καθε αλλη ελληνικη ομαδα...!
εχω καταρτισει προχειρα αυτον τον πινακα....θελοντας και μη,μου τον εμπλουτισες...και η ερευνα συνεχιζεται..
http://i.imgur.com/8KZnMfz.png (αναφερομαι στα ματς που βαλαμε πανω απο 6 τερματα ή εστω 6 ,σε επισημους θεσμους παντα)
σε ευχαριστω Σαββα,για πολλοστη φορα!

Εικόνα REDHERAKLIO

Αν μου επιτρέπεις ,έχεις παραλείψει το 6-1 στο κύπελλο με το αεκάκι,στην ρεβάνς του "πέστε κάτω"

Εικόνα Bad7

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ

Εικόνα xristoforas

φιλε ΣυνΟλυμπιακε μπαντ7,αν τα 2 κυπελλα που πηραμε στο επανασυσταθεν τμημα ξιφασκιας καταχωρουνται στην ομαδα και οχι απλως στους παιχτες τοτε φτανουμε αισιως τα 350 τροπαια!!! αλλιως παραμενουμε στα 348....θελει ψαξιμο...
πχ..στην ιστιοπλοια εχουμε μονο 1 τροπαιο ως ομαδα διοτι βγηκε γενικη βαθμολογια-καταταξη ομαδων το ετος που το σηκωσαμε!
για να γινω λιγο πιο επεξηγηματικος:
μπορει να εχουμε 150 τιτλους ατομικους στην ιστιοπλοια αλλα αυτοι πανε στους αθλητες μας-στα ατομα και οχι στον ΟΣΦΠ
τιτλος ομαδος ειναι μονο αυτος του 1954 για το τμημα ιστιοπλοιας
πχ...στο πινκ πονκ....μπορει ο ρηνιωτης να παρει ατομικο τιτλο σε μια σεζον μεσα αλλα και ομαδικο..διοτι υπαρχει ξεχωριστο πρωταθλημα για τις ομαδες-παραταξιακες οντοτητες και ξεχωριστο για τους αθλητες-ατομικες οντοτητες
.....με καταλαβες τωρα νομιζω!
οποτε ιστορικο τροπαιουχων ομαδων στα κυπελλα ελλαδος ξιφασκιας υπαρχει? αν ναι τοτε εχουμε 350 τιτλους...γιαυτο δεν ειμαι απολυτως σιγουρος για το τι παιζει καταλαβες?
εχει σημασια και θελει ερευνα διοτι στη wikipedia απο οτι ειδα τους προσθεσανε! οποιος ξερει κατι ας απαντησει πανω στο συγκεκριμενο ζητημα!