Ο ''ΘΑΜΝΑΚΙΑΣ'' ΚΑΙ Ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΒΑΣΣΑΡΑ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΤΟ 2010



Όπως είδαμε νωρίτερα στο ''σαν σήμερα'', στις 30 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Σάββατο, ο Ολυμπιακός έχασε στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-1 από τον ΠΑΟ. Ο κύριος λόγος για την ήττα μας ήταν ο βοηθός διαιτητή Ακρίβος, ο οποίος επέτρεψε στον εκτεθειμένο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Λουίς Γκαρσία να τροφοδοτήσει το Σισέ, πριν αυτός ανατραπεί από τον Αβραάμ και κάνει με πέναλτυ το 2-1 ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού. Σε αυτήν τη φάση αποβλήθηκε με απ'ευθείας κόκκινη ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (σωστά εφόσον η φάση εξελίχθηκε, λανθασμένα όμως εφόσον η φάση είναι ως μη γενόμενη μετά το προηγηθέν οφσάιντ). Παγώνοντας την εικόνα ακριβώς στο 01:21 του παρακάτω βίντεο,
 

 
βλέπουμε ότι έστω και οριακά ο Σισέ ακουμπάει την μπάλα και τροφοδοτεί με αυτόν τον τρόπο το Λουίς Γκαρσία, ο οποίος είναι εμφανώς εκτεθειμένος.
 

 
Το ότι είναι εμφανώς εκτεθειμένος ο Λουίς Γκαρσία, φαίνεται και στο 00:04 αυτού του βίντεο.
 

 
Σοβαρό διαιτητικό λάθος λοιπόν, που αλλοίωσε σίγουρα την εικόνα του ματς (αποβλήθηκε παίκτης μας) και ενδεχομένως αλλοίωσε και το αποτέλεσμα του ντέρμπυ. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, συνέβη μία περίεργη επίθεση στον παρατηρητή του αγώνα, Κύρο Βασσάρα, στα Καμίνια του Πειραιά. Ας παρακολουθήσουμε το θέμα μέσα από δημοσιεύματα άλλων ιστοσελίδων και εφημερίδων, δίχως να παίρνουμε εμείς θέση για το τι έγινε όντως.
 
Αρχικά βλέπουμε το χρονικό της υπόθεσης, που προκάλεσε την εμπλοκή της ΕΥΠ.
 
Στις έρευνες για την εξιχνίαση της επίθεσης που δέχτηκε ο διευθυντής Ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας, έπειτα από το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ έχει μπει πλέον και η ΕΥΠ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Espresso". Μάλιστα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές δείχνουν ότι ο άνθρωπος που οργάνωσε την επίθεση είναι μεγάλο όνομα του υποκόσμου!
"Μόλις το ταξί σταματήσει να πέσετε πάνω του. Όταν στρίψει το αυτοκίνητο από τη γωνία, θα τον δείτε. Όταν κατέβει ξεκινάτε", αναφέρει η εφημερίδα ότι είναι μερικές από τις εντολές που κατάφερε να αποσπάσει η ΕΥΠ από την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων και τις έρευνες που έγιναν. 
Το βράδυ της 30ης 0κτωβρίου του 2010 και μετά από το νικηφόρο για τον ΠΑΟ ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Κύρος Βασσάρας, παρατηρητής του αγώνα, κατέβηκε από το ταξί που τον είχε μεταφέρει στο σπίτι της πεθεράς του, στα Καμίνια, προκειμένου να πάρει τον ανήλικο γιο του. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκαν τρεις κουκουλοφόροι, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο.
Την εξιχνίαση της σοβαρής για το ελληνικό ποδόσφαιρο υπόθεσης έχει αναλάβει το αρμόδιο τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας για την αθλητική βία. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εσχάτως έχει εμπλακεί ενεργά στις έρευνες και η ΕΥΠ θέτοντας σε λειτουργία τον υπερκοριό που διαθέτει προκειμένου να αποκωδικοποιηθούν οι διαδρομές που έκαναν εκείνη τη νύχτα τέσσερις συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί κινητών.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και οι πράκτορες της ΕΥΠ φαίνεται να έχουν στα χέρια τους επίμαχες συνομιλίες συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία ακολουθούσαν εκείνη τη νύχτα το ταξί που μετέφερε τον Κύρο Βασσάρα στα Καμίνια.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί αλλά και οι πράκτορες της ΕΥΠ που έχουν χρεωθεί το κομμάτι της έρευνας με τα κινητά, φαίνεται να έχουν καταλήξει σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για επεεισόδια σε γήπεδα. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη φέρεται να είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε την επίθεση εναντίον του Κύρου Βασσάρα.
Οι πράκτορες της ΕΥΠ ακολουθώντας τη "διαδρομή" και τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν εκείνο το βράδυ προς ένα στοχευμένο τηλεφωνικό αριθμό -με σύνδεση και όχι καρτοκινητό-, καταλήγουν σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Πρόκειται για τον άνθρωπο που φέρεται να έδωσε την εντολή και κατά πάσα πιθανότητα πλήρωσε και την αμοιβή των μπράβων που ξυλοκόπησαν τον Βασσάρα.
Λέγεται πως τα στοιχεία του "εγκεφάλου" παραπέμπουν σε όνομα γνωστό στον ελληνικό υπόκοσμο, αλλά και στις υπηρεσίες της Δημόσιας Ασφάλειας, καθώς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για σοβαρά αδικήματα. Πλέον, οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης στρέφονται σε αυτό το πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έχει σχέση και με τα κυκλώματα της νύχτας, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είχε ενεργό συμμετοχή και στο τελευταίο αιματηρό ξεκαθάρισμα που έγινε μεταξύ των συμμοριών των νονών της νύχτας.
Οι ίδιες αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει συναχτεί δικογραφία, στην οποία θα αναφέρονται τα ονόματα όχι μόνο των φυσικών αυτουργών της επίθεσης εναντίον του Κύρου Βασσάρα, αλλά και του ανθρώπου που έδωσε την εντολή στους μπράβους να ξυλοκοπήσουν τον διαιτητή.

 
Οι ψίθυροι άρχισαν να γίνονται κραυγές πως στην υπόθεση χρησιμοποιήθηκε ''πληρωμένος δολοφόνος''.
 
Η αστυνομία σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Crimes on air έχει καταλήξει στον μεγαλοκακοποιό που το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου πήρε την εντολή και  μαζί με τρείς "μπράβους" της ομάδας του, έστησαν ενέδρα στον αρχιδιαιτητή  Κύρο Βασσάρα και του επιτέθηκαν έξω από το σπίτι της πεθεράς του στα Καμίνια. Νωρίτερα στο Ολυμπιακό Στάδιο  ο κ. Βασσάρας ήταν παρατηρητής του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, με διαιτητή της αναμέτρησης τον Κάκο.Έφυγε με ΤΑΧΙ από το ΟΑΚΑ και όταν  κατέβηκε στα Καμίνια, του επιτέθηκαν κρατώντας γκλομπ και φορώντας κράνη. Τον χτύπησαν  και προκάλεσαν ζημιές στο ταξί από το οποίο μόλις είχε κατέβει και μετά αφού ανέβηκαν στις μοτοσυκλέτες τους,  εξαφανίστηκαν. Η ΕΥΠ κατάφερε με τον "σούπερ κοριό"  να εντοπίσει και τα τέσσερα κινητά "σκιές" που ακολουθούσαν τα .. ίχνη του τηλεφώνου του Βασσάρα, από την στιγμή που έφυγε από το ΟΑΚΑ. Οι Αξιωματούχοι της Κατεχάκη όμως επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο κινητό τηλέφωνο, που ήταν σε ανοιχτή γραμμή μ' άλλο κινητό τηλέφωνο, που εξέπεμπε από την κεραία που καλύπτει την περιοχή του Ολυμπιακού σταδίου. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο "εντολέας" με ... ονοματεπώνυμο, του εκφοβισμού  Βασσάρα, δεν ήταν παράγων του Ολυμπιακού αλλά των πρασίνων. Τα βλέμματα των πρακτόρων όμως τράβηξε ο  "εντολοδόχος" αφού πρόκειται για διαβόητο κακοποιό και ποινικά κολάσιμο, που τα τελευταία χρόνια κινείται στο παρασκήνιο. 
Το ματς έληξε με 2-1 με νικητή τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και φαινομενικά η επίθεση, μετά τη λήξη,  θα μπορούσε να είχε γίνει από Ολυμπιακούς  όταν ο αρχιδιαιτητής αποχώρησε με ΤΑΞΙ. Οι "μπράβοι" παρακολουθούσαν από κοντινή απόσταση το ταξί το οποίο  μετέφερε τον Βασσάρα  στα Καμίνια, όπου είναι το σπίτι της πεθεράς του, για να παραλάβει τον γιό του.Ό
 Είχε προηγηθεί το ντέρμπι
Ο Βασσάρας, μετά το αρχικό σοκ, κατευθύνθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου έκανε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι δεν είχε κάτι το σοβαρό. Στη συνέχεια και παρά το προχωρημένο της ώρας, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων. Το ερώτημα ΤΏΡΑ για τα στελέχη της ΕΥΠ είναι γιατί για έναν απλό ξυλοδαρμό, χρησιμοποιήθηκε σεσημασμένος κακοποιός που έχει την φήμη πως είναι "πληρωμένος δολοφόνος".

Τότε κάνουν την εμφάνισή τους αναρτήσεις στο Internet που εμπλέκουν τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ, Νικόλα Πατέρα, σε αυτήν την ιστορία. Ο κύριος Πατέρας ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ τον Οκτώβριο του 2010, που έγινε αυτή η επίθεση στο Βασσάρα.
 
Φαίνεται πως η αστυνομία έχει βρει την άκρη στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Κύρου Βασσάρα και οι έρευνες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εντολή προήλθε από το κινητό του… Νικόλα Πατέρα!
Αναλυτικά όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το blog «no news-news», «οι Αστυνομικές Αρχές, που διερευνούν την υπόθεση της επίθεσης που είχε δεχτεί τον Οκτώβριο ο αρχιδιαιτητής, Κύρος Βασάρας έξω από το σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Καμίνια, βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου και μια ανάσα από τους υπόπτους και τον «ηθικό αυτουργό» της επίθεσης αυτής.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι Αρχές σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι οι εντολές για τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα έφυγαν από κινητό τηλέφωνο του Νικόλα Πατέρα! Όταν άνοιξαν τα κινητά τηλέφωνα, διαπίστωσαν ότι το επίμαχο διάστημα πριν από την επίθεση στον Βασσάρα, ο κύριος Πατέρας είχε πραγματοποιήσει πέντε με έξι κλήσεις σε κινητά τηλέφωνα «μπράβων» και ανθρώπων της νύχτας, που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού».

Στο ''Έθνος'' διαβάζουμε πως υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία ''του ποδοσφαιρικού παράγοντα που εμπλέκεται με την ΠΑΕ ΠΑΟ'', με τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης, που είναι γνωστός στο χώρο της νύχτας με το παρατσούκλι ''θαμνάκιας''.
 
Ενα γεγονός της τελευταίας στιγμής φαίνεται ότι «πυρακτώνει» το ήδη εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟ. Δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες εμπλέκουν τον ΠΑΟ και στην επίθεση του ξυλοδαρμού του Κ. Βασάρα τον Οκτώβριο του 2010, λίγες ώρες μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.
Η έρευνα της Αστυνομίας, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, έχει ολοκληρωθεί και καταγράφει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης στον διευθυντή ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας και παρατηρητή του Τάσου Κάκου σ΄εκείνο το παιχνίδι (ΠΑΟ - Ολυμπιακός 2-1) , μεγαλοπαράγοντα ΠΑΕ!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και οι αστυνομικές αρχές για όσα έγιναν πριν από την επίθεση αλλά και έξω από το σπίτι της πεθεράς του κ. Βασάρα, στα Καμίνια, υπάρχουν διαπιστωμένες συνομιλίες, στο ημίχρονο του αγώνα, που έγιναν από το κινητό του συγκεκριμένου παράγοντα προς άνθρωπο της νύχτας με το παρωνύμιο «θαμνάκιας».
Από τα στοιχεία που συλλέχτηκαν, χάρη στη λειτουργία του υπερκοριού της ΕΥΠ, ενδεχομένως και με άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με σκοπό ν' αποκωδικοποιηθούν οι «διαδρομές» συγκεκριμένων τηλεφωνικών αριθμών κινητών, τη νύχτα της 30ής Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκε πως αμέσως μετά την παραπάνω επικοινωνία, υπήρξε κλήση από τον «θαμνάκια» προς άτομο της προσωπικής φρουράς επώνυμου παράγοντα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κομβικό ρόλο στην επαφή του «θαμνάκια» με τον μεγαλοπαράγοντα έπαιξε άτομο που δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας, στον Πειραιά.
Στη διάρκεια της διαδρομής (ΟΑΚΑ - Καμίνια) που ακολούθησαν οι δράστες, παρακολουθώντας το ταξί στο οποίο επέβαινε ο κ. Βασάρας, διαπιστώθηκαν πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, με τον ενορχηστρωτή της επίθεσης να δίνει οδηγίες σχετικά με το πού να περιμένουν τον τέως διεθνή διαιτητή και πώς να ενεργήσουν...
Πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι στον σχετικό φάκελο περιλαμβάνεται και οπτικό υλικό από την επίθεση, χάρη σε κάμερα που υπάρχει σε, κοντινό, στο σπίτι της πεθεράς του κ. Βασάρα, βενζινάδικο.
Σύντομα θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ξεκινήσει η δικαστική έρευνα.
 
O ''θαμνάκιας'' συλλαμβάνεται από τις Αρχές για άλλα αδικήματα, με στόχο να αποδειχθεί πως εμπλέκεται και στην επίθεση στο Βασσάρα στα Καμίνια.
 
Πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου της επίθεσης στον Κύρο Βασσάρα βρίσκεται η αστυνομία. Ο κακοποιός με τα αρχικά Γ.Μ., που είναι ευρύτερα γνωστός με το παρατσούκλι «θαμνάκιας», είναι πλέον στα χέρια των Αρχών και φέρεται να είναι ένας εκ των τεσσάρων δραστών που προέβησαν στον ξυλοδαρμό του διευθυντή ανάπτυξης της ΚΕΔ, αλλά και ο οργανωτής της επίθεσης.
Η αστυνομία φέρεται να θεωρεί ότι το άτομο αυτό ήταν εκείνο που το βράδυ της 30ής Οκτωβρίου ακολούθησε με μηχανή το ταξί που μετέφερε τον Κύρο Βασσάρα από το ΟΑΚΑ στο σπίτι της πεθεράς του, στα Καμίνια, όπου και του επιτέθηκε.
Αξίζει να τονιστεί ότι το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών δεν προέβη στη σύλληψή του για την επίθεση στον Βασσάρα, αλλά κατηγορείται για άλλα κακουργήματα (βομβιστικές ενέργειες, εκβιάσεις νυχτερινών κέντρων κ.ά.).
Στόχος των διωκτικών αρχών είναι να μπορέσουν να αποδείξουν ότι ο Γ.Μ. είναι ο δράστης της επίθεσης.

 
Στο blog του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη, γνωστού από την τηλεοπτική ''ΔΙΚΗ'', διαβάζουμε ότι ο ''θαμνάκιας'' κατέθεσε πως έκανε ό,τι έκανε επειδή αγανάκτησε από τις κακές διαιτησίες.
 
Ο διαβόητος "Θαμνάκιας" (Γ.Μ.) που συνελήφθη ως υπαίτιος της επίθεσης κατά Βασάρα, τρέλανε τους...αστυνομικούς.
"Εκανα ό,τι έκανα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου", είπε.
"Δεν μ΄έβαλε κανείς.Το έκανα γιατί έχω αγανακτήσει με τις κακές διαιτησίες, όπως έχουν αγανακτήσει όλοι οι έλληνες φίλαθλοι", τόνισε στους αποσβολωμένους αστυνομικούς.

 
4 μέρες αργότερα, το κυριακάτικο ''Πρώτο Θέμα'' με ρεπορτάζ του δείχνει ξεκάθαρα προς τη μεριά του Νικόλα Πατέρα, ως ηθικού αυτουργού στην επίθεση που δέχτηκε ο Βασσάρας (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα και μετά αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα, για να μεγεθυνθεί και να διαβαστεί πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 3-4-2011
 

 
Στο χορό μπαίνει και το ''Βήμα'', με ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρονται ''ονόματα και διευθύνσεις''.
 
Υπόπτους, αλλά όχι και στοιχεία, φαίνεται να αποδίδει η αστυνομική έρευνα σχετικά με τον ξυλοδαρμό του πρώην διεθνούς διαιτητή κ. Κύρου Βασσάρα τον περασμένο Οκτώβριο στα Καμίνια, το κύριο μέρος της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγα 24ωρα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησαν και σε αυτή την έρευνα στοιχεία από καταγραφές εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τις κινήσεις τριών υπόπτων, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η επίθεση
Η επίθεση κατά του πρώην διεθνούς διαιτητή και διευθυντή ανάπτυξης διαιτησίας σημειώθηκε στις 11.30 το βράδυ της 30ής Οκτωβρίου στα Καμίνια. Εκείνη την ημέρα ο κ. Βασσάρας ήταν παρατηρητής διαιτησίας στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (σκορ 2-1) και έφυγε από το γήπεδο πολλή ώρα μετά το τέλος του αγώνα με σκοπό να επισκεφθεί το σπίτι του πεθερού του.
Ο κ. Βασσάρας επιβιβάστηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., σε ταξί που φέρεται να ακολούθησαν τέσσερα ή πέντε άτομα που επέβαιναν, όπως πιθανολογείται, σε μοτοσικλέτες. Οταν ο πρώην διαιτητής αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο του επιτέθηκαν. Δέχθηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα από δύο από τους αγνώστους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγο πιο πίσω στέκονταν άλλα τρία άτομα που έδιναν εντολές σε αυτούς που είχαν επιτεθεί στον κ. Βασσάρα. Ο διαιτητής τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.
Οι έρευνες
Αρχικά την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων και αργότερα η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφαλείας Αττικής.
Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. δεν είχαν καμία πληροφορία για τους δράστες της επίθεσης. Υπήρχαν μόνο μερικές ασαφείς καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και μια καταγραφή από κάμερα γειτονικού πρατηρίου βενζίνης από τα οποία δεν προέκυπτε κανένα αξιοποιήσιμο στοιχείο.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. που ασχολούνταν με την υπόθεση δέχθηκαν ορισμένες πληροφορίες - οι πληροφοριοδότες αρνήθηκαν πάντως να καταθέσουν επισήμως - ότι «στην επίθεση κατά του κ. Βασσάρα εμπλέκεται ένας 41χρονος με ποινικό παρελθόν, ένας 35χρονος, ο οποίος είναι σωματοφύλακας μεγαλοπαράγοντα του Παναθηναϊκού, καθώς και ένας 40χρονος, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στο Κολωνάκι και έχει συγγενική σχέση με τον προαναφερθέντα 41χρονο».
Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή των «πληροφοριοδοτών» ο ξυλοδαρμός του κ. Βασσάρα παραγγέλθηκε από πρώην μεγαλοπαράγοντα του Παναθηναϊκού, προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο Ολυμπιακός, που είχε παράπονα από τη διαιτησία του ντέρμπι.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μίλησαν τότε για «σοβαρές συγκλίνουσες πληροφορίες από διαφορετικές πλευρές που πρέπει να ερευνηθούν διεξοδικά...».
Υποπτοι με παρελθόν
Ο αναφερόμενος 41χρονος είχε συλληφθεί το 2003 στο πλαίσιο μιας προγενέστερης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση των «νονών» του Πειραιά, αφού υπήρχε μια κατάθεση που τον ενέπλεκε στην δολοφονία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Τσαντσαρίδη, στις 21 Νοεμβρίου 2003, στην Καλλίπολη.
Ο 41χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε απαλλαγεί διά βουλεύματος. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στη φρουρά γνωστού εφοπλιστή του Πειραιά. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αρχίσει να συνεργάζεται με μεγαλοπαράγοντα του Παναθηναϊκού και συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του κ. Βασσάρα», ανέφεραν οι «πληροφοριοδότες» της ΕΛ.ΑΣ.
Ο ίδιος, μιλώντας στο «Βήμα on line», υποστηρίζει: «Στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού τον προηγούμενο Οκτώβριο στο ΟΑΚΑ είχα πάει αλλά αμέσως μετά έφυγα για το σπίτι μου. Δεν έχω καμία εμπλοκή στον ξυλοδαρμό Βασσάρα. Εγώ τον μεγαλοπαράγοντα του Παναθηναϊκού τον έχω δει μόνο μία - δύο φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις και στο γήπεδο».
Το όνομα του 41χρονου βρέθηκε, πάντως, στη λίστα των 217 «νονών» της νύχτας που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφαλείας Αττικής. Ο 41χρονος κατηγορείται - όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ. ΑΣ. - για «εκβιάσεις ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων καθώς επίσης και στην κατά παραγγελία εκβιαστική είσπραξη ποσών που αφορούν οικονομικές διαφορές τρίτων προσώπων».
Απομακρύνθηκε ο σωματοφύλακας
Ο 35χρονος σωματοφύλακας, που έχει επίσης συνδεθεί από τους «πληροφοριοδότες» με τον ξυλοδαρμό του κ. Βασσάρα, τις τελευταίες ημέρες απομακρύνθηκε από τη φρουρά του μεγαλοπαράγοντα του Παναθηναϊκού.
Στενοί συνεργάτες του επιχειρηματία υποστηρίζουν ότι «οι λόγοι απομάκρυνσης του σωματοφύλακα δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση Βασσάρα· σχετίζονται, απλώς, με ζητήματα της φρούρησης του επιχειρηματία».
Το τρίτο πρόσωπο αυτής της υπόθεσης, ο 40χρονος καταστηματάρχης στο Κολωνάκι, δηλώνει εντελώς αμέτοχος: «Εγώ δεν πηγαίνω ποτέ στο γήπεδο. Δεν ξέρω ούτε ποδοσφαιριστές, ούτε προπονητές, ούτε διαιτητές. Ούτε καν ξέρω τον κ. Βασσάρα. Εχω συγγενικές σχέσεις με τον 41χρονο με τις ποινικές εκκρεμότητες, όμως αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Απορώ πώς και ποιοι προσπαθούν να με εμπλέξουν με αυτήν την υπόθεση...».
Τα τηλεφωνικά ίχνη
Με βάση αυτές τις νεότερες πληροφορίες η Ασφάλεια Αττικής ζήτησε στα τέλη Φεβρουαρίου την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των τριών αναφερόμενων προκειμένου να διαπιστωθεί - από τις καταγραφές των κεραιών κινητής τηλεφωνίας - αν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης κατά του κ. Βασσάρα στα Καμίνια.
Η ανάλυση κλήσεων σε ένα από τα κινητά του 41χρονου με τις ποινικές εκκρεμότητες δείχνει ότι την επίμαχη χρονική στιγμή, όταν σημειωνόταν ο ξυλοδαρμός του κ. Βασσάρα, το συγκεκριμένο τηλέφωνο πραγματοποιούσε κλήσεις από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Αλλο τηλέφωνο, το οποίο ανήκε στον 40χρονο καταστηματάρχη, διαπιστώνεται ότι εκείνο το βράδυ καλούσε από περιοχές γύρω από το ΟΑΚΑ. Αλλά και ο τρίτος των υπόπτων δεν προκύπτει από τα ίχνη του τηλεφώνου του να κινήθηκε προς την περιοχή των Καμινίων. Οι κλήσεις και από αυτό το τηλέφωνο την επίμαχη χρονική περίοδο φαίνεται να γίνονται από άλλο σημείο.
Σύμφωνα με αναφορές σε ορισμένα ΜΜΕ η ΕΥΠ και η ΕΛ. ΑΣ. διαθέτουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από υποκλοπές, όπου «ακούγονται οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης να δίνουν εντολές στους δράστες πώς θα κυνηγήσουν και θα χτυπήσουν τον κ. Βασσάρα».
Ωστόσο, όπως αντιτείνει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ., «για να είχαμε τέτοιου είδους διαλόγους έπρεπε να παρακολουθούμε τα τηλέφωνα των υπόπτων την ώρα των συνομιλιών. Προφανώς δεν μπορούμε να αναπαράγουμε εκ των υστέρων μια συζήτηση που έχει γίνει προ πέντε μηνών. Τότε δεν είχαμε κανέναν λόγο να παρακολουθούμε τα τηλέφωνα των συγκεκριμένων προσώπων. Ούτε να προβλέψουμε ότι θα γίνει επίθεση κατά του Βασσάρα...».
Το κύκλωμα
Μια τρίτη παράμετρος, ωστόσο, δείχνει ότι τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκα. Τουλάχιστον ένα τηλέφωνο βρισκόταν τότε όντως υπό παρακολούθηση, με άλλη αφορμή.
Το κινητό του 41χρονου με τις ποινικές εκκρεμότητες, φαίνεται ότι παρακολουθούνταν ήδη από τότε από τις αρχές, φυσικά όχι για την επίθεση κατά Βασσάρα, αλλά για την υπόθεση των 217 «νονών» της νύχτας.
Η υποκλοπή των συνομιλιών του έγινε μέσω του ειδικού συστήματος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας - κι όχι μέσω της ΕΥΠ - και φέρεται από αυτήν να προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση των εκβιάσεων.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΕΛ. ΑΣ., η πολύμηνη παρακολούθηση του κινητού του υπόπτου και η καταγραφή των συνομιλιών του είχε σταματήσει στις 31 Αυγούστου 2010. Τον Οκτώβριο, οπότε έγινε το ματς Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού επισήμως τουλάχιστον δεν υπήρχε διαδικασία παρακολούθησης των συνομιλιών του... Ετσι, λένε αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ., «από την ανάλυση αυτών των κλήσεων δεν προέκυψε οτιδήποτε για τους εντολείς της επίθεσης».

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, λοιπόν, δεν προκύπτει κάποια συνομιλία των φερομένων ως δραστών της επίθεσης στο Βασσάρα με ''το μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ ΠΑΟ'', επειδή δεν υπήρχε λόγος να παρακολουθούνται τα κινητά τους τον Οκτώβριο του 2010. Προκύπτει εργασιακή σχέση ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση με ''το μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ ΠΑΟ'', αλλά και μία κατάθεση που εμπλέκει έναν εκ των φερομένων ως δραστών σε μία πολύ γνωστή υπόθεση δολοφονίας στην Καλλίπολη του Πειραιά το 2003. Εκεί που το πράγμα πάει να ξεθυμάνει, βγαίνουν στη δημοσιότητα οι ''κασέτες'' για τα ''στημένα ματς'' στο χώρο του ποδοσφαίρου. Κατά την απομαγνητοφώνηση μίας εξ αυτών των κασετών, διαβάζουμε τα παρακάτω.
 
ΣYNOMIΛIA MAPINAKH - MΠEOY (15/3/2011, 11:26)
O Βαγγέλης του λέει ότι αυτό είναι άλλη ιστορία. Το παιδί που έδειρε τον Bασάρα, το παιδί αυτό λέγεται Σπύρος Kάβουρας.
 
Περνάει το καλοκαίρι του 2011 και τον Οκτώβριο η εφημερίδα ''REAL NEWS'' επανέρχεται με νέο ρεπορτάζ στο θέμα.
 
Στη δημοσιότητα έρχεται ξανά η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύρου Βασάρα έναν χρόνο πριν, στα Καμίνια. Η εφημερίδα «Real Νews» φέρνει στο φως κομμάτια της δικογραφίας που εμπλέκουν τον Νικόλα Πατέρα!
Σύμφωνα με τη Real, στη δικογραφία που σχημάτισαν η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και το 7ο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, αν και γίνεται λόγος για τέσσερις άγνωστους δράστες, για τους οποίους ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης, εντούτοις αναφέρονται ως ύποπτοι συγκεκριμένα πρόσωπα της προσωπικής φρουράς του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος το επίμαχο διάστημα ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ.
Το καινούριο στοιχείο, σύμφωνα με τη δικογραφία που παρουσιάζει η εφημερίδα, έχει να κάνει με την αποκάλυψη πως... «άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στο Τμήμα Εκβιαστών και ανέφερε ότι “πίσω από τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα είναι ο Α.Σ., ο οποίος δούλευε για λογαριασμό του Πατέρα και κάνει τις βρωμοδουλειές του. Επίσης είναι βαθιά χωμένος μέσα στη νύχτα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι”».
Επίσης, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο φερόμενος ως συντονιστής της επιχείρησης Γ.Μ., εντοπίζεται από τις κεραίες του ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ενώ στο τέλος «ξεκινά μια ταχύτατη πορεία και κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα, κατευθυνόμενος προς Πειραιά…».
Μάλιστα φέρεται να κάλεσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του γνωστού επιχειρηματία-εφοπλιστή Ιωάννη Πιστιόλη, το οποίο χρησιμοποιεί ο γιος του Ευάγγελος Πιστιόλης, στενός φίλος του Νικόλα Πατέρα. Στη δικογραφία περιγράφονται και άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ανταλλαγές μηνυμάτων Γ.Μ., Α.Σ. και Σ.Κ.
Ο Κύρος Βασσάρας ξυλοκοπήθηκε το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου του 2010 στα Καμίνια, από δύο αγνώστους. Ακόμα, άλλοι τρεις φέρονται να τους κάλυπταν και να βοήθησαν στην εκτέλεση της επίθεσης.
Μήνυση από τον Πατέρα
Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος εμφανίζεται οργισμένος και είναι αποφασισμένος την Δευτέρα (17/10) να καταθέσει μήνυση στην εφημερίδα για το δημοσίευμα.
 
Ο Νικόλας Πατέρας απειλεί με μηνύσεις τη ''REAL NEWS'' και διάφορα blogs, όπως το fimotro.
 
Την ίδια τακτική ξανάρχισε ο Πατέρας. Τηλεφωνεί σε δημοσιογράφους και τους απειλεί επειδή έβγαλαν ρεπορτάζ ή συνέχισαν το ρεπορτάζ της Real News για τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα από μπράβους. Παράλληλα παίρνει στη ΓΑΔΑ και εξυβρίζοντας τους Αστυνομικούς, λέει ότι θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε όσους σχολιάζουν αρνητικά το ξύλο που έδωσαν οι μπράβοι του στον Βασσάρα!
Νομίζει ο άνθρωπος ότι βρίσκεται στην Σικελία παριστάνοντας το Νονό του Κόπολα. Και ότι θα φιμώσει με απειλές τους δημοσιογράφους που του ασκούν κριτική. Έτσι νομίζει. Που να 'ξερε με ποιους έχει μπλέξει!...

 
O Mανώλαρος Γαβαθιώτης επισημαίνει με άρθρο του στο site parapolitika.gr την κωλυσιεργία του τότε ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου στη διερεύνηση της υπόθεσης.
 
ΔΕΝ γνωρίζω σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η υπόθεση του περσινού ξυλοδαρμού του Κύρου Βασάρα από αγνώστους, αλλά σίγουρα πρέπει να προχωράει, μια και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή και μάλιστα, κάποιες εφημερίδες έγραψαν τα στοιχεία και τις ιδιότητες των φερομένων ως δραστών * ΑΚΟΜΑ, δημοσιεύτηκε και το όνομα του παράγοντα του Παναθηναϊκού, ο οποίος φέρεται – βάση του σχετικού δημοσιεύματος – ως ο ηθικός αυτουργός, αυτός δηλαδή πού έδωσε την εντολή για την επίθεση στον κ. Βασάρα * Ο ΠΑΡΑΓΩΝ αυτός – κορυφαίος τότε του Παναθηναϊκού – φέρεται και ως εργοδότης κάποιων εκ των φυσικών αυτουργών της επίθεσης * ΑΥΤΟ και μόνον το στοιχείο, όμως, δηλαδή η παραπομπή της υπόθεσης σε ανακριτή, θα έπρεπε ήδη να έχει προκαλέσει την παρέμβαση του ( λεγόμενου … ) «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα» κ. Ανδρέα Φάκου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος σε τέτοιες περιπτώσεις να επιλαμβάνεται και να ασκεί ( ποδοσφαιρική ) δίωξη
Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αυτή του κ. Φάκου, προκύπτει από το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπου αναγράφονται τα εξής : * «Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό την μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών, εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους ΔΣ ΠΑΕ ή μετόχου αυτής ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή φυσικού ή ηθικού αρχηγού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα τουλάχιστον πέντε (5) ετών, η δε ΠΑΕ στην οποία μετέχει τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων, έως εκατό χιλιάδων ευρώ»
ΦΥΣΙΚΑ, η υπόθεση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει από δικαστικής πλευράς * ΕΙΝΑΙ πολύ πιθανό, με την πορεία της δικαστικής εξέλιξης να αποδειχτεί ότι οι φερόμενοι ως δράστες είναι αθώοι, ή ότι δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή τους * ΑΥΤΑ, όμως, αφορούν την ποινική δικαιοσύνη και όχι την ποδοσφαιρική, όπως έχει αποδείξει ο ίδιος ο κ. Φάκος, ασκώντας διώξεις σε διάφορους παράγοντες και ομάδες για την υπόθεση των στημένων, χωρίς καν να έχουν γίνει οι ποινικές δίκες * ΑΛΛΩΣΤΕ, η λειτουργία των δικαστηρίων στη χώρα μας είναι χρονοβόρα * ΜΙΑ τέτοιου είδους υπόθεση θα μπορούσε να διαρκέσει πάνω και από τέσσερα χρόνια, μέχρι να τελεσιδικήσει * ΚΑΙ βεβαίως, όταν κάποτε γινόταν αυτό, θα ήταν πολύ αργά για την αθλητική δικαιοσύνη να παρέμβει
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διά διώξεων στους φερόμενους ως αυτουργούς, αλλά και την ΠΑΕ πού κατονομάζεται στην δικογραφία ως αναμεμιγμένη, δηλαδή την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι αναπόφευκτη για ένα δικαστικό λειτουργό πού τιμά την ιστορία, το όνομα και την ιδιότητά του * Ο κ. ΦΑΚΟΣ είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να ασκήσει δίωξη και από κεί και πέρα, βεβαίως, θα είναι θέμα των Πειθαρχικών επιτροπών πού θα παραπέμψει την υπόθεση, να κρίνουν εάν και κατά πόσο υπάρχει ενοχή οποιουδήποτε * ΑΝ ο κ. Φάκος ασκήσει δίωξη, η αθλητική δικαιοσύνη θα είναι υποχρεωμένη να παρέμβει * ΑΝ δεν ασκήσει, τότε όλοι μαζί θα … κάνουν ότι δεν πήραν χαμπάρι
Η ΕΡΩΤΗΣΗ όμως, είναι η εξής * ΑΝ αντί του Παναθηναϊκού και του γνωστού πρώην προέδρου του βρισκόντουσαν στην θέση αυτή ο Ολυμπιακός με τον πρώην πρόεδρό του, ο κ. Φάκος θα τηρούσε την ίδια τακτική, του … «άς το να πάει, άσ’ το» ;* Η ΘΑ είχε ήδη παρέμβει, διαλαλώντας την αποφασιστικότητά του να … «μπήξει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο» ή την όποια άλλη κοινότυπη αηδία χρησιμοποιούν πάντα όταν βάζουν σκοπό να πλήξουν τον Ολυμπιακό ;
ΘΥΜΙΖΩ, ότι πέρυσι ο κ. Φάκος είχε φτάσει στο σημείο να ασκήσει δίωξη εναντίον του Ολυμπιακού για ανακοίνωση της … Θύρας 7 (!!!) πού «έθιγε» τον γγΑ κ. Πάνο Μπιτσαξή * ΟΤΑΝ ο γνωστός «φορέας» των Συνδέσμων οπαδών του Παναθηναϊκού, εξέδωσε παρόμοια ή και πολύ καυστικότερη ανακοίνωση, ο κ. Φάκος έκανε αυτό πού κάνει και τώρα : * ΟΤΙ και αν έγινε κάτι, δεν το πήρε χαμπάρι.
 
Το θέμα παγώνει εκ νέου, με το blog fimotro να επανέρχεται δια της πλαγίας οδού το Φεβρουάριο του 2012.
 
Πολλοί απόρησαν πως ξαφνικά την Κυριακή το (χαφιεδίστικο) επικοινωνιακό σύστημα του Νικόλα Πατέρα με τα ακριβοπληρωμένα αλλά εντελώς αμόρφωτα "παπαγαλάκια" επί ημερών του στην προεδρία του Παναθηναϊκού, κατέκλυσαν τα sites που εργάζονται με άρθρα υπέρ του και πόσο τον αγαπάει ο κόσμος της ομάδας.
Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα υπέβαλλε την παραίτηση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, με τον οποίο είναι γνωστό πως έχει πολύ καλές σχέσεις. Ν' ανησυχεί άραγε για κάτι ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού και θέλει να προλάβει καταστάσεις; 

 
Έκτοτε δεν έχουμε νέα για την υπόθεση. Τι απέγινε η δικογραφία που σχηματίστηκε; Πού κατέληξαν οι έρευνες των Αρχών για τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης στο Βασσάρα στα Καμίνια; Ήταν ο κύριος Πατέρας ή κάποιος άλλος; Άγνωστο. Τον Ιούλιο του 2012 διαβάζουμε την παρακάτω είδηση.
 
Την παραίτηση του υπέβαλε το βράδυ της Πέμπτης ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, Άκης Μεταλληνός, καθώς σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της αιτίας της παραίτησής του, δέχθηκε τη δελεαστικότατη πρόταση να αναλάβει θέση επικοινωνίας και χορηγιών στο ίδρυμα Πατέρα. Ωστόσο, φήμες θέλουν να έχει προηγηθεί πάγωμα στις σχέσεις μεταξύ του επικοινωνιολόγου και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ο Άκης Μεταλληνός είναι ένας από τους εμπειρότερους Έλληνες επικοινωνιολόγους. Μάλιστα, κατά την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή διετέλεσε στέλεχος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όταν πρόεδρος του ΤΤ ήταν ο Άγγελος Φιλιππίδης. Την πρόταση να αναλάβει το γραφείο του υπουργού Ν. Δένδια τη δέχθηκε πριν από μερικές ημέρες.

 
Τον Απρίλιο του 2013 μάθαμε τα παρακάτω.
 
Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (05.04.2013) το μεσημέρι, στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, βραβεύτηκε ο κ. Νικόλαος Πατέρας, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας», για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος στην Ελληνική Αστυνομία.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια προς τον κ. Ν. Πατέρα, για την ουσιαστική προσφορά του Ιδρύματος, τονίζοντας:
«Η Ελληνική Αστυνομία κι εγώ προσωπικά σας είμαστε ευγνώμονες. Σας είμαστε ευγνώμονες διότι σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και για το Σώμα και για το Υπουργείο, αλλά - κυρίως και πάνω απ' όλα - για την κοινωνία και την Πατρίδα, έχετε αντιληφθεί και έχετε αξιολογήσει τις τεράστιες υπηρεσίες που παρέχουν οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έλληνα πολίτη… Θέλω να σας πω ότι τιμάτε τη μεγάλη παράδοση των Ελλήνων δωρητών και ότι πάντοτε, ιστορικά από το 1821 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες υπήρξαν πλουσιότεροι της Ελλάδος. Και αν υπάρχουμε ως τόπος, αν υπάρχουμε ως κράτος, αυτό οφείλεται στη δυνατότητά μας, μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες των καιρών και της στιγμής».
Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά σας στην Ελληνική Αστυνομία δεν εξαντλείται μόνο σε υλικά μέσα, που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχουμε ανάγκη για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής μας υποδομής και για την αντιμετώπιση των καθημερινών λειτουργικών αναγκών…
Και βεβαίως, πρέπει να γνωρίζετε ότι η προσφορά σας αυτή δεν έχει αντίκρισμα μόνο στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία. Είναι πράξη προσφοράς προς την κοινωνία, προς τους Έλληνες πολίτες, στην ευρύτερη κλίμακα. Η λιτή αυτή εκδήλωση εδώ, όπου παριστάμεθα όλοι και έχουμε και την τιμή να είστε κι εσείς μαζί μας, δεν είναι προς ανταμοιβή ή ανταπόδοση του έργου και της προσφοράς σας, προς την Ελληνική Αστυνομία. Είναι ένας τρόπος εκδήλωσης ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης, για αυτό το οποίο διαχρονικά προσφέρετε στην Αστυνομία…».
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Πατέρας, αφού ευχαρίστησε από την πλευρά του, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ανέφερε : «Είσαστε όλοι ήρωες για αυτά που προσφέρετε……Το Ίδρυμα αναγκάστηκε να προσπαθήσει να συνεισφέρει σε πράγματα, τα οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα χρειαζόταν η Αστυνομία.… Αυτό για το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους του Ιδρύματος, της οικογένειάς μου, είναι ότι είμαστε πάντοτε προσηλωμένοι στο να βοηθάμε και την Αστυνομία φυσικά, που παίρνει το 50% των χρημάτων του Ιδρύματος κάθε χρόνο, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη…».
Την εκδήλωση βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου. Επίσης, στην τελετή παραβρέθηκαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

 
Δεν γνωρίζουμε το αν οι δύο τελευταίες ειδήσεις έχουν σχέση με την επίθεση στο Βασσάρα στα Καμίνια. Αγνοούμε το πού κατέληξε η δικογραφία. Αυτήν την ώρα, 4 χρόνια μετά το περιστατικό, το μόνο που ξέρουμε είναι πως ο Κύρος Βασσάρας, παρατηρητής του ντέρμπυ ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1 τον Οκτώβριο του 2010 και Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ, ξυλοκοπήθηκε μετά το παιχνίδι. Ξέρουμε επίσης το ότι πάρα πολλά δημοσιεύματα ενέπλεκαν τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ Νικόλα Πατέρα ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης, αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τίποτε άλλο. Δεν μάθαμε ποτέ, οριστικά και τελεσίδικα από υπεύθυνα χείλη των αρμοδίων Αρχών, το ποιος έβαλε το ''θαμνάκια'' (που ομολόγησε την εμπλοκή του) να ''την πέσει'' στο Βασσάρα. Πιστεύουμε όμως πως αν στην ιστορία προέκυπτε εμπλοκή κάποιου παράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μάλλον θα είχαμε μάθει πολύ γρήγορα την κατάληξη της δικογραφίας που θα σχηματιζόταν. Πίστη είναι αυτή, όχι γνώση. Πίστευε και μη ερεύνα που λένε, ή πούστευε και μη ερεύνα...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σκανδαλάρα ολκής. Τίποτε άλλο.

Εικόνα k1p

Επίσης ο μεσιέ κάκος το έβγαλε εκείνο το ματς με θλάση.Αντί,βάσει κανονισμού,να ζητήσει αντικατάσταση τη στιγμή του τραυματισμού,συνέχισε με δεμένο πόδι και με ψυκτικά σπρέι.Είχε ακουστεί τότε πως ο Βασάρας τον πήγαινε για κακό βαθμό μόλις το αντιλήφθηκε.Δεν άρεσε αυτό στον καπετάνιο του τριόροφου προφανώς...

Εικόνα Bad7

ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΜΙΣΤΕΡ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΒΑΣΣΑΡΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΔ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΟΜΩΣ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;

Εικόνα john

Mιας και το έφερε η κουβέντα για τον Πατέρα να θυμηθούμε λίγο το πως αποχώρησε απο τον Πάο?

Εγω θυμαμαι πως αμεσως μετα το 0-2 απο τον Ολυμπιακό Βόλου μπήκαν μέσα οι Παναθηναικοί και πήραν στο κυνήγι τους παίκτες τους. Οι πολυμετοχικοί δηλωσαν προβληματισμένοι και αηδιασμένοι απο τα γεγονοτα(χμμμμ) και αποφασισαν να αποχωρησουν σταδιακά απο την διοικηση του Παο. Με άλλα λόγια βρηκαν την ΤΕΛΕΙΑ ΑΦΟΡΜΗ για να αποχωρησουν απο τον Παο για εντελως διαφορετικους λόγους.Ποιοι ειναι αυτοι οι λόγοι? Δεν ηθελαν να σκορπάνε λεφτά στον Παο σε μια εποχη που η Ελλάδα κατευθυνόταν με σπασμενα τα φρένα προς την χρεωκοπία? Τους πονεσε η εισοδος του Μαρινάκη στον Ολυμπιακο που δεν τους αφηνε να αλωνίζουν στο παρασκήνιο και να ελεγχουν τα παντα οπως την προηγούμενη χρονιά έκαναν με αντιπαλο εναν Κοκκαλη ετοιμο να αποχωρήσει?Ενας συνδυασμος των 2 παραπάνω λόγων ειναι η αιτία η καποιος άλλος?

Και ανεξαρτητα απο τις αντιπαραθεσεις μας για το ντερμπι του 2011 για αλλη μια φορα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός δουλεψε στο φουλ και εφερε αμεσα αποτελέσματα.Ολοι οι βάζελοι νομισαν πως οι πολυμετοχικοί και ο Σισε αποχωρουν για να δειξουν τον αποτροπιασμό τους για ολα οσα έγιναν εκεινη την μέρα.Καλα για τον Σισε που θα εφτανε το θεμα μεχρι την OYEΦΑ και θα γινοταν ''συμβολο εναντια στο παρακράτος του Μαρινάκη'' ,ενω στην ουσια ψαχνόταν ηδη για αλλού,οτι και να πεις ειναι λίγο.Θυμαμαι τους βαζελους να τον προκαλούν να φτασει το θέμα μεχρι τελους(Προχωρα τζιμπριλαρε τελειωσε τον χοντρό φτάσε το θεμα μεχρι εκει που δεν πάει)και τελικα τι έγινε?Μας εκλασε για αλλη μια φορα μια μαντρα αρχίδια

Εικόνα savvas gridlock

Για την πρώτη παράγραφο, οι λόγοι της διάλυσης της πολυμετοχικότητας είναι καθαρά οικονομικοί. Μαζεύτηκαν καμιά 10αριά μεγαλοεπιχειρηματίες κι έφτιαξαν μια μαύρη τρύπα που τους έτρωγε λεφτά, με ελλείμματα που κυμαίνονταν από 11 μέχρι 30 εκ. ευρώ ετησίως. Το πώς το κατάφεραν αυτό, πετυχημένοι υποτίθεται επιχειρηματίες κι εφοπλιστές, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από τους ίδιους τους βάζελους. Πάντως το πέτυχαν. Πρώτα βγήκε το πόρισμα του ελέγχου της Deloitte, που προδιέγραφε μαύρο το μέλλον του ΠΑΟ οικονομικά και λάκισαν οι μισοί πολυμετοχικοί. Αυτόν τον έλεγχο τον παρήγγειλε ο Τζίγκερ και ο πυραμιδατζής Βγενόπουλος με τα φερέφωνά του, κάτι Βασιλαράδες και Δεσύλλες, παρέα με τα μηρυκαστικά του Φορέα, έβγαιναν στα sites και έσκουζαν ''ο Τζίγκερ επίτηδες έβγαλε αυτόν τον έλεγχο, οι εταιρείες παρουσιάζουν τα πράγματα ανάλογα με αυτόν που τους πληρώνει''. Ολόκληρη Deloitte τώρα, που αποτιμά οικονομικά δεδομένα στις αγορές όλου του πλανήτη, σε πολυεθνικές και λοιπές εταιρείες-κολοσσούς, θα είναι ''τα πουτανάκια του Τζίγκερ'', όπως έγραφαν τα πράσινα μηρυκαστικά στα sites. Έτσι ο Βγενόπουλος έβαλε την Grand Thornton, μια άλλη εταιρεία σαν τη Deloitte, να κάνει έλεγχο στην ΠΑΕ ΠΑΟ για λογαριασμό του. Μόλις βγήκε το δικό της πόρισμα, που έλεγε τα ίδια με το πόρισμα της Deloitte, εξαφανίστηκε από το βάζελο ο πυραμιδατζής Βγενόπουλος. Όποιος πιστεύει πως οι λόγοι διάλυσης της πολυμετοχικότητας δεν είναι οικονομικοί, είτε πιστεύει στα Νεφελίμ, είτε είναι μηρυκαστικό της Μπύρας 13, είτε παίρνει ακόμη χαρτζιλίκι από κάποιον εκ των πολυμετοχικών της ΠΑΕ ΠΑΟ, Πατέρα-Βγενόπουλο.

Για τη δεύτερη παράγραφο, έκανε ο Σισέ μήνυση στο Βαγγέλαρο και πριν λίγες μέρες μάθαμε πως θα την προχωρήσει κιόλας. Βέβαια μάθαμε πως δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν εξόφλησε την Εφορία για το συμβόλαιό του και κινδυνεύει με σύλληψη στο αεροδρόμιο, αλλά τα βαζέλια ελπίζουν ακόμη. ''Θα του την κάνει του Μαρινάκη, δεν μασάει ο Τζιμπρίλαρος''. Μιλάμε για μηρυκαστικά που κράζουν το Βαζέχα και το Δομάζο, τις ζωντανές ιστορίες του Συλλόγου τους και πραγματικούς παικταράδες, επειδή δεν γλείφουν την Μπύρα 13 και αποθεώνουν το Σισέ, που κονόμησε καθαρά γύρω στα 7 μύρια και είχε 0 γκολ σε 6 ματς σε όμιλο του Champions League, με ένα αυτογκόλ δικό του μάλιστα. Άνθρωπος που λέει ότι αγαπάει τον ΠΑΟ αποθεώνει το Σισέ που ήταν μαλωμένος με την ντρίμπλα και κονόμησε τα άντερά του από το βάζελο, ενώ κράζει το Δομάζο.

Τέλος πάντων, δεν θέλω να τους ανοίγουμε άλλο τα μάτια, αρκετά έχουμε πει από εδώ μέσα και γι'αυτά τα θέματα και για τον κύριο Ιωάννη Αλαφούζο. Και τις φωτογραφίες που βγάζουμε από εδώ κι έξω στο fb όπως βλέπεις, φροντίζουμε πάντοτε να μην είναι μασημένη τροφή και να ερμηνεύονται με διαφόρους τρόπους. Άσε γιατί οι τόσες αλήθειες θα κάνουν πολλούς βάζελους να ξυπνήσουν και θα απαιτήσουν να γίνουν ομάδα, με πραγματικούς επενδυτές. Καλά κοιμούνται τώρα. Διώξανε τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες των Βαλκανίων επειδή ''η δεύτερη θέση είναι για τα λογιστικά βιβλία'' και ''δεν χρωστάμε οε οε οε'' και τώρα πανηγυρίζουν για την 4η και 6η θέση που παίρνουν επί Αλαφούζου, επειδή ''τουλάχιστον ξεχρεώνουμε''. Τώρα έγινε αυτοσκοπός να ξεχρεώνεις, πριν ''δεν χρωστάμε οε οε οε''. Αν όμως η κονόμα πάει σύννεφο στα κεφάλια της greenwin-Μπύρας 13, τι θα κάνουν τα μηρυκαστικά που σέρνουν όλοι αυτοί από πίσω; Θα σκεφτούν ''αφού οι αρχηγοί μας στηρίζουν Αλαφούζο, κι εμείς Αλαφούζο''.

Και πολλά είπαμε, το κόβουμε εδώ...

Εικόνα mikele7

SAVVA,ΕΚΑΝΕΣ ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ
1)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ,Ο ΒΡΑΑΜ ΒΑΖΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ
ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΛΙΓΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΙΣΕ ΚΛΟΤΣΑΕΙ ΤΟ
ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.Ο ΚΑΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΕΝΑΛΤΙ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ
ΣΤΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΟΥΣΤΕΡ.Ο ΚΑΚΟΣ ΕΠΑΙΞΕ 70-30.
ΑΚΟΜΑ ΣΦΙΡΙΖΟΥΝ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΙΣΕ Ο ΦΟΥΣΤΑΣ ΠΡΩΤΟΣ
ΣΚΟΡΕΡ.ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΜΟΝΟ 1 ΓΚΟΛ !!!!!
2)ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΜΕΣΑ
ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ
ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.