ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1



Δεύτερο ματς χθες για τον Θρύλο στη δεύτερη φάση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος, που διεξάγεται με τη μορφή ομίλων. Στο πρώτο παιχνίδι κερδίσαμε την Παναχαϊκή με σκορ 1-0 στην Πάτρα, ενώ χθες ήρθαμε ισόπαλοι με σκορ 1-1 με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη. Λίγος κόσμος στο γήπεδο (αναμενόμενο, λόγω των συνεχών εντός έδρας ματς που γονάτισαν οικονομικά τον κόσμο, της ώρας-μέρας διεξαγωγής και της έλλειψης ενδιαφέροντος σε αυτήν τη φάση του θεσμού, αφού η πρόκριση μοιάζει σίγουρη), πολλές αλλαγές στην 11άδα από το Μίτσελ, γκίνια, διαιτησία και κακή απόδοση από πολλές ρεζέρβες που δεν έπεισαν, είναι χονδρικά οι αιτίες για την πρώτη αποτυχία μας φέτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη, να κερδίσουμε ματς στο Καραϊσκάκη.
 
Ο Θρύλος ξεκίνησε το παιχνίδι με το Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, το Σαλίνο δεξί μπακ, το Γιαννούλη αριστερό μπακ, δίδυμο στόπερ στην άμυνα Αυλωνίτη-Βούρο, κεντρικά χαφ Μπουχαλάκη-Φορτούνη και μπροστά τους τον Ντουρμάζ, δεξί χαφ-εξτρέμ τον Ντοσεβί, αριστερό χαφ-εξτρέμ τον Γκαζαριάν και κορυφή στην επίθεση το Διαμαντάκο. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τερματοφύλακα το Γιαννακόπουλο, δεξί μπακ τον Πάνο, αριστερό μπακ τον Τασουλή, στόπερ τους Χατζηησαϊα και Γκέζο, κεντρικά χαφ τους Μητρόπουλο-Γκίνη και ελεύθερο μπροστά τους τον Κολοβό, δεξί χαφ-εξτρέμ τον Μπουμάλ, αριστερό χαφ-εξτρέμ το Φούντα και κορυφή στην επίθεση το Γιάννου. Από το πρώτο λεπτό ο Θρύλος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και άρχισε να χάνει ευκαιρίες. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Διαμαντάκος βρέθηκε απέναντι στο Γιαννακόπουλο, αλλά δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε με το εξωτερικό, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να αποκρούσει σε κόρνερ. Αμέσως μετά, ο Γκαζαριάν βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από ωραία σέντρα του Φορτούνη, αλλά η προβολή του έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, με τους παίκτες του να μην έχουν πρόβλημα να φτιάξουν φάσεις όσο είχαν την μπάλα στα πόδια, αλλά να δυσκολεύονται να την ανακτήσουν όποτε αυτή χανόταν. Η πολύ καλή παρουσία στο ματς σε αυτό το διάστημα του Φορτούνη επιβραβεύτηκε με ένα ωραίο γκολ, από εκτέλεση φάουλ στο 13'.
 

 
Εκεί το πόδι τραβήχτηκε από το γκάζι για τον Θρύλο και ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των παικτών μας, στην πρώτη φορά που μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή μας. Σέντρα από αριστερά του Φούντα, προώθηση στην περιοχή του Ολυμπιακού του κεντρικού χαφ Μητρόπουλου, που πήδηξε ανενόχλητος προλαβαίνοντας το Γιαννούλη και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Είναι πραγματικά κατόρθωμα να τρως γκολ σε μια τέτοια σέντρα, έχοντας και τους 4 αμυντικούς σου στη μεγάλη σου περιοχή.
 
 
Αμέσως μετά το γκολ του Πανιωνίου, ο Γκαζαριάν έχασε νέα άχαστη ευκαιρία, με τον ίδιο τρόπο που είχε το δοκάρι στο δεύτερο λεπτό. Σέντρα του Σαλίνο από δεξιά με την μπάλα χαμηλά, διαγώνια κίνηση του Γκαζαριάν στη μικρή περιοχή με την οποία έφτασε πρώτος στην μπάλα, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Η έλλειψη κάποιου παίκτη στον άξονα που θα έκανε κινήσεις δίχως την μπάλα, ιδίως όταν την χάναμε (ώστε να καλύψει χώρους για να την ξανακλέψουμε και να διατηρήσουμε ψηλά την πίεση), ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και δεν μας επέτρεπε να πιέσουμε, αν και οι παίκτες μας είχαν ζωντάνια και φρεσκάδα. Στο 39' κι έπειτα από μία ατομική προσπάθεια του Μπουχαλάκη, που κατέληξε σε κάτι σαν σέντρα-σουτ, είχαμε δεύτερο οριζόντιο δοκάρι στο ματς. Την καλύτερη φάση μας την είχαμε στο τέλος του ημιχρόνου, όταν με νέα πλαγιοκόπηση από δεξιά και ωραία σέντρα του Ντοσεβί, ο Διαμαντάκος βρέθηκε απέναντι στο Γιαννακόπουλο, αλλά η κεφαλιά του ήταν κακή, πάνω στον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή. Στη θέση του Αυλωνίτη μπήκε ο Σιόβας, παίκτης που έλειψε πολύ στην άμυνά μας το προηγούμενο διάστημα. Ο ρυθμός έπεσε, οι παίκτες μας άρχισαν να μην κινούνται καθόλου χωρίς την μπάλα, ενώ τα λάθη στον άξονα πολλαπλασιάστηκαν, ειδικά από τον Μπουχαλάκη και τον Ντουρμάζ, που κρατούσαν υπερβολικά την μπάλα στα πόδια και δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους. Στο 58' ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Κασάμι στη θέση του Γκαζαριάν, περνώντας αριστερά τον Ντουρμάζ. Η πρώτη φάση πάντως στο δεύτερο ημίχρονο έγινε από τον Πανιώνιο, με ένα πολύ καλό σουτ του Μπουμάλ, που έφυγε λίγο άουτ (κόρνερ ήταν, βρήκε την μπάλα ο Μέγιερι, αλλά κακώς δώθηκε άουτ). Λίγο μετά, έγινε ένα πέναλτυ πάνω στον Κασάμι, τον οποίο αγκάλιασε και πέταξε κάτω ο Ντουρμισάι (αντικατέστησε τον επιθετικό Γιάννου), αλλά ο διαιτητής Μαντάκης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η έλλειψη ρυθμού και συνεχών ματς στους παίκτες της δεξιάς πτέρυγας, Σαλίνο-Ντοσεβί, δεν τους επέτρεψε να ανεβάσουν την πίεση στους ευάλωτους αμυντικά Τασουλή-Φούντα, κάτι που φαινόταν ότι θα γίνει μετά το πάρτυ από δεξιά του πρώτου ημιχρόνου. Η εικόνα του κέντρου μας, όπου υπήρχαν στρέμματα ολόκληρα ακάλυπτα σε κάθε κόντρα του Πανιωνίου, αλλά δεν έκοβε γενικότερα και κανένας, ακόμη και σε φάσεις που μαζεύονταν αρκετοί παίκτες μας κοντά σε κάποιον παίκτη του Πανιωνίου που κουβαλούσε την μπάλα, δεν μας επέτρεπε να κλείσουμε στα καρέ του τον Πανιώνιο. Για να πιέσεις, πρέπει να πάρεις την μπάλα πρώτα και κύρια. Στο 86' είχαμε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία μας σε αυτό το ημίχρονο, όταν ο Διαμαντάκος από δύσκολη θέση, πλάγια αριστερά και κάπου μεταξύ μικρής περιοχής και γραμμής του άουτ, σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου με συρτό αριστερό σουτ. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις και οι παίκτες του κινήθηκαν σωστά στο γήπεδο, αλλά δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους, ίσως επειδή δεν πίστεψαν πως μπορούν να γυρίσουν τούμπα το ματς. Τελικό σκορ 1-1, με το αποτέλεσμα της ισοπαλίας να είναι άδικο για τον Ολυμπιακό, που ήταν κυρίαρχος στο ματς και δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη.
 
ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
 
ΜΕΓΙΕΡΙ Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και σίγουρα δεν ευθύνεται στο γκολ του Μητρόπουλου.
 
ΣΑΛΙΝΟ Του λείπει ο ρυθμός. Τις περυσινές καλές του προωθήσεις, με τη μεγάλη ταχύτητα που διακρίνει το παιχνίδι του στα overlaps, ακόμη δεν τις έχουμε δει. Σίγουρα πάντως η σέντρα του στον Γκαζαριάν, αμέσως μετά το γκολ του Πανιωνίου, ήταν πάρε-βάλε. Overlap=κίνηση στην πλάτη του παίκτη που παίζει μπροστά του, είδαμε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ελάχιστα στο δεύτερο ημίχρονο. Αμυντικά υπήρξαν περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο που άργησε να επιστρέψει, ενώ τον προσπέρασαν αντίπαλοι σχετικά εύκολα. Στο γκολ του Πανιωνίου, πήγε ο Ντοσεβί πάνω στο Φούντα, για να τον μαρκάρει και να μην βγάλει τη σέντρα, αλλά το τι ακριβώς κάνει ο Σαλίνο και ποιον μαρκάρει, εγώ δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Ίσως να μην είναι σε καλή φυσική κατάσταση, λόγω της παρατεταμένης αποχής του, πάντως πρέπει να ανέβει κι άλλο.
 
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Εμφανέστατα του λείπουν ματς. Αμυντικά δεν εκτέθηκε από τον επικίνδυνο διεμβολιστή Μπουμάλ (είναι αυτός που σκόραρε στη Λεωφόρο, στο ΠΑΟ-Πανιώνιος 2-1 φέτος), αλλά η καθυστερημένη του αντίδραση στο γκολ του Μητρόπουλου, χάλασε την καλή του εικόνα ανασταλτικά. Παραγωγικά ήταν πάρα πολύ κακός. Όλες οι σέντρες του ήταν αποτυχημένες, δεν έκανε overlap βοηθώντας τους Γκαζαριάν-Ντουρμάζ που έπαιζαν μπροστά του και πουλούσε αρκετές φορές την μπάλα. Δεν μοιάζει έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού, ακόμη και σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που θα πιεστούμε.
 
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού με το βάζελο έπαιξε ένα ημίχρονο, δίχως να χρειαστεί να επέμβει κάπου. Έγινε αλλαγή για να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Σιόβας, που δεν μπορούσε να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο.
 
ΒΟΥΡΟΣ Μέσα στην περιοχή δεν είχε θέματα με το Γιάννου και τον Ντουρμισάι. Ειδικά το δεύτερο, όποτε αυτός προσπάθησε να του βγει στο ''ένας με έναν'', τον κατάπιε. Μακριά από την περιοχή, όποτε ανεβάζαμε ψηλά τις γραμμές, αντιμετώπισε προβλήματα από το Γιάννου, που του πήρε και μια κάρτα. Είναι περίπτωση που αξίζει να προσέξουμε και πρέπει να πάρει κι αυτός ματς, δουλεύοντας και στις προπονήσεις πάνω στις αδυναμίες του. Σίγουρα δεν έβγαλε μάτια, αλλά δεν μοιάζει στόπερ της πλάκας.
 
ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ Σε καμία περίπτωση δεν είναι κόφτης και δεν πρέπει να κριθεί αυστηρά για την χθεσινή του εμφάνιση. Δεν βγαίνει πρώτος στην μπάλα στις απομακρύνσεις του αντιπάλου, δεν γίνεται τρίτο στόπερ στις επιθέσεις του αντιπάλου, δεν ξέρει πού να ντουμπλάρει και να στήσει παγίδες για να κλέψουμε την μπάλα και γενικότερα δεν μπορεί να παίξει μπροστά από τα στόπερ. Δίχως την μπάλα στα πόδια, δεν κινείται σχεδόν καθόλου με τρόπο που θα διευκόλυνε τους συμπαίκτες του. Με την μπάλα στα πόδια, μοιράζει σωστά το παιχνίδι, αλλά πουλάει εύκολα μπάλες αρκετά συχνά, ψάχνοντας το εξεζητημένο, είτε με ατομικές ενέργειες κουβαλώντας την μπάλα κάθετα ή παράλληλα, είτε με μακρινές αποτυχημένες πάσες. Σίγουρα ως ''6άρι'' δεν μοιάζει να έχει τύχη να καθιερωθεί στον Θρύλο, αλλά ως ''8άρι'' δεν φαίνεται κακός, αν έχει δίπλα του π.χ. έναν Εντινγκά. Χθες πάντως ήταν πολύ κακός στο ρόλο που του ανατέθηκε και ήταν ο κύριος λόγος που όποτε χάναμε την μπάλα, φτάνανε εύκολα έξω από την περιοχή μας ο Κολοβός και ο Μητρόπουλος.
 
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού χθες. Σίγουρα βοηθήθηκε από το γεγονός ότι έπαιζε κάπως πιο μπροστά από τον Μπουχαλάκη, άρα έπρεπε να κινείται λιγότερο χωρίς την μπάλα, πάντως ήταν αρκετά ουσιαστικός στο παιχνίδι του στο πρώτο ημίχρονο κι έβαλε το γκολ μας. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε πάρα πολύ, απόδειξη πως του λείπουν ματς. Πρέπει πάντως να δουλέψει αρκετά κι αυτός στην τακτική και στην κίνηση χωρίς την μπάλα, ειδικά στο κομμάτι των παγίδων όποτε χάνουμε την μπάλα.
 
ΝΤΟΥΡΜΑΖ Πάρα πολύ κακός χθες. Μέχρι το 58' έπαιζε πίσω από το Διαμαντάκο και καθυστερούσε την ανάπτυξη, είτε επειδή κουβαλούσε την μπάλα παράλληλα, είτε επειδή έκανε λάθος πάσες. Από το 58' και μετά πέρασε στη φυσική του θέση, έξω αριστερά. Στο κομμάτι που θεωρητικά είναι το δυνατό του, το ''ένας με έναν'', δεν τον είδαμε να εκθέτει τον Πάνο, το δεξί μπακ του Πανιωνίου. Η φάση του 87', με την αντίδρασή του μετά το πολύ άστοχο μονοκόμματο σουτ που έκανε στη συστημένη σέντρα του Ντοσεβί, μαρτυρά την πίεση που νιώθει να κάνει τη διαφορά. Πρέπει να δουλέψει κι αυτός αρκετά στο κομμάτι της κίνησης χωρίς την μπάλα, αφού ο Πάνος ανέβαινε συνέχεια ανενόχλητος μετά το 60', ενώ πολλές φορές γυρνούσε πίσω να πάρει μπάλα και έπεφτε πάνω στο Γιαννούλη. Πάνω από όλα όμως, είτε παίζει στα άκρα, είτε πίσω από το φορ, πρέπει να αρχίσει να πατάει περιοχή.
 
ΝΤΟΣΕΒΙ Όσο είχε δυνάμεις, εξέθεσε τον Τασουλή. Του λείπουν τα ματς για να αντέχει 90 λεπτά κι αυτό διορθώνεται. Αυτό που μοιάζει δύσκολο να διορθωθεί, είναι το ότι δεν πατάει περιοχή. Αυτός δεν είναι Ντουρμάζ, να μην γυρίζει δηλαδή να καλύψει το μπακ πίσω του. Ο Ντοσεβί γυρίζει, αλλά όταν η μπάλα παίζεται στην επίθεσή μας στον άξονα ή στην άλλη μεριά από αυτήν που βρίσκεται αυτός, δεν φροντίζει να μειώσει την απόσταση από το φορ περιοχής. Μοιάζει δύσκολο να πάρουμε γκολ από αυτόν, αλλά σίγουρα μπορούμε να πάρουμε πλαγιοκοπήσεις και σέντρες-ασίστ, μόλις ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.
 
ΓΚΑΖΑΡΙΑΝ Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα γιατί αντικαταστάθηκε. Με το Γιαννούλη να μην μπορεί να βοηθήσει παραγωγικά, δεν υπήρχε απαίτηση γρήγορων επιστροφών από τον Αρμένη, ώστε να τον καλύπτει (σε αυτό το κομμάτι υστερεί). Μπροστά βοηθούσε πάρα πολύ και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, πατώντας περιοχή και βοηθώντας το Διαμαντάκο. Αυτό δεν το κάνανε χθες ο Ντουρμάζ και ο Ντοσεβί και μας έλειψε, αφού σε ματς σαν κι αυτό με τον Πανιώνιο, το πρώτο πράγμα που ψάχνουμε είναι το γκολ, το να ανοίξουμε την κλειστή άμυνα. Ίσως αν έμενε στο ματς να φαινόταν περισσότερο, με μια πιθανή αλλαγή θέσης με τον Ντοσεβί, κάτι που συνηθίζουν πολλοί προπονητές.
 
ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ''γεμίσει'' με την παρουσία του την επίθεσή μας κι αυτό φάνηκε και χθες, απέναντι στον Γκέζο και στο Χατζηησαϊα. Παρ'όλα αυτά βρέθηκε σε θέση βολής αρκετές φορές, αλλά δεν ήταν εύστοχος. Σε γενικές γραμμές μοιράζει γρήγορα την μπάλα και βοηθάει τους συμπαίκτες του, ψάχνοντας συνεργασίες με τους ακραίους και τα χαφ που έρχονται από πίσω, αλλά δεν απειλεί. Και δεν απειλεί ούτε από μακριά, ούτε με κινήσεις φορ περιοχής. Ειδικά η κεφαλιά του στο 45' από το μισό μέτρο πάνω στο Γιαννακόπουλο, ήταν πολύ άσχημη στιγμή.
 
ΣΙΟΒΑΣ Η δεύτερη πιο ευχάριστη παρουσία παίκτη του Θρύλου, μετά το Φορτούνη, για όλους εμάς που βρεθήκαμε στο γήπεδο. Όχι επειδή χρειάστηκε να επέμβει ή επειδή ήταν καθοριστικός για την εξέλιξη του ματς, αλλά επειδή επανήλθε στην ενδεκάδα του Θρύλου. Τον περιμένουμε άμεσα, γιατί ο περυσινός Σιόβας θα ''έδενε'' ιδανικά την άμυνά μας.
 
ΚΑΣΑΜΙ Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αλλά είναι λογικό σε τέτοια ματς να μην φορτσάρει. Του ανατέθηκε ο ρόλος του ''παίκτη πίσω από το φορ'' για 35 λεπτά και δεν ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Ακόμη κι έτσι, κέρδισε ένα πέναλτυ, που δεν καταλόγισε ο διαιτητής Μαντάκης.
 
BEΡΓΟΣ Έπαιξε ελάχιστα, οπότε δεν γίνεται να κριθεί.
 
ΜΙΤΣΕΛ Για ένα ακόμη ματς, οι παίκτες μας είχαν φρεσκάδα, κάτι που δείχνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στου Ρέντη. Η ενδεκάδα που παρέταξε χθες ήταν η καλύτερη δυνατή, με δεδομένες τις απουσίες και την ανάγκη για rotation. Δεν είχαμε κόφτη να κλέψει καμιά μπάλα στο κέντρο, αλλά οι Μιλιβόγεβιτς-Εντινγκά έχουν επιβαρυνθεί από τα συνεχή ματς και πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι στα δύο κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν, στην Τρίπολη και στο Τορίνο. Με δεδομένο πως ο Μπενίτες είναι τραυματίας και ο Μήτρογλου παίζει συνέχεια, ο μόνος διαθέσιμος φορ ήταν ο Διαμαντάκος. Ο παίκτης που θα μπορούσε να πατήσει περιοχή, ερχόμενος από πίσω, ο Φουστέρ, έχει ίωση. Το μόνο πράγμα που δεν έκατσε καλά σε εμένα, είναι η αλλαγή Γκαζαριάν. Ο Ντουρμάζ δεν ήταν καλύτερος του Αρμένη χθες. Σαν σκέψη βέβαια είχε λογική, αφού περίμενε ο Μίτσελ να πιάσει καλή απόδοση στη φυσική του θέση ο Σουηδός. Σίγουρα πάντως δεν δικαιώθηκε με αυτήν του την ενέργεια, την ώρα μάλιστα που ξέρει ότι ο Ντουρμάζ δεν πατάει περιοχή και δεν υπήρχε παίκτης να πατήσει περιοχή γενικότερα στην αποστολή της ομάδος μας χθες, πλην του Γκαζαριάν που το έκανε. Αυτό που δήλωσε μετά το ματς,
 
Αυτό που έλειπε ήταν ο ρυθμός και η αποτελεσματικότητα. Για το ρυθμό είναι φυσιολογικό γιατί έπαιξαν παίκτες που δεν παίζουν συνήθως. Αλλά συμβαίνει συχνά και να δημιουργούμε δίχως να τελειώνουμε τις φάσεις. Μας λείπει πολλές φορές η ακρίβεια, όχι μόνο στα τελειώματα. Αν θυμηθούμε τον Ατρόμητο είχαμε πάνω από 25 γεμίσματα στην περιοχή, αλλά τελικές προσπάθειες ελάχιστες.
 
είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δούμε γενικότερα στην ομάδα. Για'μένα ο κύριος λόγος που υστερούμε στην ''ακρίβεια'' σε σχέση με πέρυσι, είναι το ότι έχουμε παίκτες που δεν κινούνται σωστά γύρω από την περιοχή, ούτε πολυ-πατάνε περιοχή. Ως τώρα δεν έχει παίξει αρκετά ο Φουστέρ, ενώ ο Σαβιόλα που όντως πέρυσι δεν απέδωσε αυτά που θα περιμέναμε (αναλογικά πάντοτε με το πολύ υψηλό ετήσιο συμβόλαιό του), σίγουρα έβαζε αρκετά γκολ και μοίραζε ασίστ. Αυτά μας λείπουν, αλλά περιμένουμε τον Μπενίτες και τον παλιό, καλό Φουστέρ.
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Από την στιγμή που δεν έχασε στο γήπεδο που έχουν χάσει φέτος η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους και ο ΠΑΟ, είναι αξιέπαινος. Ο τρόπος που απλώνεται στο χορτάρι ως ομάδα, μαρτυρά πως γίνεται δουλειά από τον Τερεζόπουλο (που τον είχαμε παλιά στις Ακαδημίες μας) στο κομμάτι της ανάπτυξης. Πέραν αυτού, ο Πανιώνιος είναι αξιέπαινος και επειδή κάθε χρόνο πουλάει παίκτες και καταφέρνει να βγάζει άλλους από τις Ακαδημίες του. Μία από τις ελάχιστες ομάδες στη χώρα που παράγει ποδοσφαιριστές. Ο Γιαννακόπουλος είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και στο παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια είναι ανώτερος ακόμη κι από το Ρομπέρτο, που υστερεί εκεί. Ο Πάνος είναι περίπτωση μπακ που πρέπει να προσεχθεί, ενώ ο Μητρόπουλος με τον Γκίνι δεν έμοιαζαν να υστερούν χθες από Φορτούνη-Μπουχαλάκη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Κολοβός για τέτοια ματς είναι ιδανικός, αφού έχει μεγάλη ποιότητα με την μπάλα στα πόδια και ξέρει να την προστατεύει και να την μοιράζει σωστά στους συμπαίκτες του. Δίχως την μπάλα στα πόδια κι αυτός εξαφανίζεται. Ο Μπουμάλ που είναι καλός παίκτης, χθες δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Αν έπιανε καλύτερη απόδοση, ίσως να έφευγε και με το διπλό ο Πανιώνιος από το Καραϊσκάκη, εφόσον στάθηκε τυχερός στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού. Κάποιοι παίκτες βέβαια στην ενδεκάδα του Πανιωνίου δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους υπολοίπους (π.χ. ο Τασουλής), αλλά εκεί παίζει ρόλο και η έλλειψη ρευστού, που δεν επιτρέπει στη διοίκηση της ομάδος να αγοράσει καλύτερους ποδοσφαιριστές. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει ως ΠΑΕ, ο Πανιώνιος είναι ομάδα που βγάζει υγεία πάνω στο χορτάρι και βοηθάει το άθλημα στη χώρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να δουλέψουν σωστά και να βελτιωθούν ως επαγγελματίες. Με τέτοια φιλοσοφία, ακόμη κι εμείς που είμαστε αντίπαλοι και δεν λέμε καλή κουβέντα για άλλη ομάδα εύκολα, βλέπουμε με συμπάθεια ομάδες σαν τον Πανιώνιο. Μακάρι και οι υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να παραδειγματιζόντουσαν από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.
 
Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα επιβεβαιωθεί στο επόμενο ματς, το τελευταίο στον όμιλο, με το Φωστήρα τον Ιανουάριο στο γήπεδο του Ταύρου. Να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στο διαιτητή Μαντάκη, που ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Κασάμι στη λαβή ελληνορωμαϊκής του Ντουρμισάι, αλλά και στην ''αγαπημένη'' μας εφημερίδα της οδού Δαβάκη, που κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο ''καμπανάκι για Ολυμπιακό και ΠΑΟK''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY 30-10-2014
 
 
Η κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού χθες (ας δεχτούμε πως ήταν κακή, παρά τα ελαφρυντικά που αναλύσαμε πιο πάνω), σε έναν όμιλο στον οποίο έχει 4 βαθμούς μετά από δύο ματς και θα προκριθεί σίγουρα, εξισώνεται με το ''χ'' του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το οποίο ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα από τον αποκλεισμό, με 1 βαθμό σε 2 ματς στον όμιλό του. Ο κύριος Αλαφούζος έχει μπει γερά στο συγκρότημα.
 

Σχόλια

Εικόνα nea7liosia

Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΑΜΙ, ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΟ, ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ, ΤΟΝ ΑΦΕΛΑΗ, ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ!!!!!!ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ!!!ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Ο ΓΕΝΑΡΗΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ!!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΕΣΡΥΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!!!!ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΝΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΝΑΝΤΖΑΡΕΩΝ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΠΩΛΗΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ!!!!!ΣΤΗΝ ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ...ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΕΓΩ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ!!!ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!!!!
ΥΓ: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΡΕ ΣΑΒΒΑ;;;ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ;;;;ΗΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ 12-13 ΠΑΙΚΤΩΝ ΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ;;;;;

Εικόνα savvas gridlock

Όταν λέμε ότι όλοι πωλούνται στην κατάλληλη τιμή, εννοούμε πως χρησιμοποιείς τα λεφτά για να ενισχύεσαι. Παράδειγμα λοιπόν, τυχαίο το ποσό, έστω ότι σου σκάει η χ,ψ Νάπολι το Γενάρη 20 εκ. ευρώ για το Μαζουάκου. Με αυτά τα λεφτά παίρνεις αντικαταστάτη, στόπερ που ψάχνεις και βάζεις τα μισά και παραπάνω λεφτά που πήρες ως ΠΑΕ στην άκρη. Κάτι αντίστοιχο έκανες με το Μήτρογλου. Αν δεν τον πουλούσαμε, δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε το Ρομπέρτο άμεσα το Γενάρη που μας πέρασε.

Εικόνα Bad7

Οι αναπληρωματικοί δεν άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Μίτσελ απλα http://www.ultras.gr/olympiakos/olympiakos-news/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8C...

Εικόνα Bad7

εγω βλεπω το αποτελεσμα το 1-1 γι'αυτο τα λεω αυτα

Εικόνα Bad7

ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ 4 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ 1 ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΡΔ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Εικόνα el trick

Εγώ πάλι θα παρακαλούσα να γίνει πρόταση.
Πιστεύω ότι η όποια πρόταση γίνει για τον οποιοδήποτε παίκτη μας το Γενάρη δεν θα είναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ελκυστική (όπως π.χ. του Μήτρογλου πέρσι - που ήταν ζήτημα ανάγκης της Φούλαμ) και θεωρώ ότι θα απορριφθεί.
Άλλωστε νομίζω ότι Κασάμι και Μαζουακού μαζί αυτή τη στιγμή ΔΕΝ δίνονται με πρόταση κάτω από 25- 30 εκατομμύρια €

Εικόνα Spiros Legend

Τα αγωνιστικα τα αναλυσατε μια χαρα,καλυφθηκαμε.ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ προς την Παε Ολυμπιακος,ας κανει οτι ενεργεια μπορει να μην ξαναμεταδωσει αγωνα του Ολυμπιακου αυτη η τεραστια Μαυρόγατα,αυτος ο μεγιστος αντιολυμπιακος που λεγεται Σπυροπουλος!Και με τα Σουρμενα να παιξουμε,με σπηκερ τον Σπυροπουλο,θα στραβωσει το ματς!Οχι 3 δοκαρια,13 θα εχουμε την επομενη φορα!Ελεος με τον κατσικοποδαρο και την αχωνευτη φωνη του,δεν αντεχεται αγωνας του Ολυμπιακου με περιγραφη Αλεξη,καλυτερα με τον Χρηστο Κοντό και τον Μενιο Σακελλαροπουλο,τουλαχιστον δεν θα το παιζουν αντικειμενικοι...(Πλακιτσα κανω,αλλα η κωλοφωνη του δεν αντεχεται,οπως και η αναποδια του Ολυμπιακου στα ματς που περιγραφει,και να μην εισαι προληπτικος,ο Σπυροπουλος ειναι μια αιτια για να γινεις!)Υ.Γ.Μας συμφερει να αποκλειστει ο Παοκ απο Κυπελλο και Ευρωπη και μετα τις γιορτες να εχει μονο ενα αγωνα την εβδομαδα,ενω εμεις θα παιζουμε ασταματητα?Με δεδομενο οτι εχουμε θεματα και η εικονα της ομαδας δεν ειναι αυτη η ελπιδοφορα που ειδαμε το καλοκαιρι και τριβαμε τα ματια μας.Ας ελπισουμε να ενισχυθουμε με Πουλιδο,Ολαιταν στη συνεχεια και να προσαρμοστουν καποιοι παιχτες περισσοτερο,εχουμε παρει πολυ λιγα εως καθολου απο αρκετους απο αυτους...

Εικόνα john

Ανεξάρτητα απο την γκαντεμοσυνη του και τη γρουσουζιά του η οποία μας κυνηγάει απο την εποχή του κοντε και του Ελευθεροπούλου ,δεν μπορώ να σκεφτώ πολλούς καλύτερους speaker απο αυτόν. Ειναι καθαρά υποκειμενικά αυτα τα πράγματα ,εμένα για παράδειγμα με ευχαριστεί να τον ακούω σε μεταδόσεις αγώνων ,ενώ κάποιον άλλο μπορεί να τον ενοχλεί να ακούει τη φωνή του .

Εικόνα mikele7

ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΗ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ
Ο ΜΑΓΟΣ GIOVANI ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΔΟ
Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΟΦΟΡΙΚΟΥΕ ΤΗ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΗ
ΚΕΝΗ ΕΣΤΙΑ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ,ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΑΚΑ
ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΚΟΟΟΛ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ....
ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΙΠΕ ΠΟΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΡΕΠΟΡΤΕΡ
ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΚΟ ΧΡ. ΚΟΝΤΟ.ΠΟΤΕ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ΄?
ΥΓ.Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΡΙ.

Εικόνα Pr0pheT7

Μια μικρή διόρθωση στην πρώτη παράγραφο: αναφέρεις πως ο Μήτρογλου ήταν στην ενδεκάδα, όταν μάλλον ήθελες να πεις για τον Διαμαντάκο

Ευχαριστούμε για την ανάλυση

Εικόνα john

Δεν υπαρχει λογος να σταθουμε ιδιαιτερα σε αυτό το ματς.Αδιάφορος αγωνας που βγήκε με πειραματική ενδεκάδα.

1)Ο μεγιερι δεν ευθυνεται για χθες αλλα σχεδον σε καθε εμφανιση του τρωει γκολ.Καλο ειναι να την κάνει για αλλού για να μην ταλαιπωρει ουτε τον εαυτό του ουτε εμας.Ποτε δεν ηταν τερματοφυλακας για τον Ολυμπιακό.Ας προοωθηθεί στη θέση του Ο γιαννώτης,η ενας ταλαντούχος έλληνας τερματοφύλακας.
2)ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ αντιδραση στο γκολ του Πανιωνιου.Τετοια γκολ δεν πρεπει να τα δεχομαστε ακομα και σε αδιαφορα ματς.Το προσπερνάω
3)Ο μπουχαλάκης ξεκινησε δυνατά πριν 2 μηνες τωρα εχει μείνει πολυ πίσω.Αναμενομενο με την υπερφορτωση παικτων που εχουμε στον άξονα
4)Ο φορτουνης ανεβαινει και αυτο ειναι καλό.Φαινεται οτι δεν ειναι ετοιμος ακομα για champions league(αλλη μια ολοσωστη κινηση του μιτσελ για την λιστα επιλογης αν και στην αρχη ειχε ξινίσει σε αρκετούς) αλλά όσο λύνεται και αποκτα μια καλη φυσική κατάσταση,θα μας βοηθήσει.Δεν νομίζω να φύγει σαν αποτυχημένος
5)Ο ντοσεβι μου αρεσει.Μου αρεσουν οι κινησεις που κανει με την μπαλα,χωρις την μπάλα και η καλη συνεννόηση με τον μπακ.Εχει μαθει σωστα το ποδοσφαιρο και τη θεση του και αυτο φαινεται. Εννοείται πως δεν κανει τη διαφορά,ουτε πιστευω πως θα την κάνει ποτε αλλά ειναι χρησιμη εφεδρεία
6)Ο Διαμαντάκος δεν.....

Γενικά πάμε καλα ως τωρα.Παιζουμε διαφορετικά απο οτι περυσι,αλλά πολλές μεταγραφές μας ΄΄εχουν βγεί΄΄και δεν φαινεται τόσο έντονα οτι η ομαδα ειναι ολοκαίνουργια(για ενα ακομα καλοκαίρι). Καλο θα μας κάνει ο ανταγωνισμός με τον Μπαοκ για να έχουν και ένα ενδιαφέρον τα παιχνίδια.
Μονο μην ερθει παλι καμια ξαφνικη πωληση πρωτοκλασάτου τον χειμώνα(Κασαμι,Ρομπέρτο) και τα γαμήσουμε όλα.Αν και δεν το πιστεύω

Εικόνα savvas gridlock

Η Νάπολι ετοιμάζει λέει πρόταση για το Γενάρη, Κασάμι-Μαζουάκου πακέτο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Από την αρχή και πριν καν το παιχνίδι με την Ατλέτικο, έλεγα ότι ο Μαζουακού μπορεί να πωληθεί ακόμα και με 20 μύρια και κάποιοι με κορόιδευαν. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να μείνει και φέτος και του χρόνου στον Ολυμπιακό. Να ανεβάσει κι' άλλο τις μετοχές του. Η διοίκηση πρέπει να πράξει ορθά. Και για να έχει το μεγαλύτερο αγωνιστικό κέρδος από την παρουσία του, αλλά και για να καρπωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό από την πώλησή του αργότερα. Θα είναι μέγα σφάλμα να πωληθεί Γενάρη, όπως και να 'χει. Και ακόμα καλύτερα να πουληθεί το καλοκαίρι του 2016 και όχι του 2015. Εκτός αν θέλει να μείνει ο παιχταράς και να μεγαλουργήσει σε 'μας.

Όπως και ο Μαζουακού, έτσι και ο Κασάμι δεν πρέπει να πουληθεί Ιανουάριο. Μετά ας γίνει ό,τι νομίζει η διοίκηση καλύτερο. Αλλά ΟΧΙ Ιανουάριο!

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή αν έρθει η Νάπολι και σου πει το Γενάρη ''30 εκ. ευρώ πακέτο και για τους δύο'', εμείς πρέπει να πούμε όχι;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αν είναι διατεθειμένη η Νάπολι και η κάθε Νάπολι να δώσει 30 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο, θα είναι διατεθειμένη να τα δώσει και τον Αύγουστο. Εδώ δε μιλάμε για παίχτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Χώρια που το συγκεκριμένο ποσό, αυτή τη στιγμή μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Δηλαδή, αν έχουμε περάσει στην επόμενη φάση του сhampions league, θα είναι θεμιτή η πώληση των δύο; Γιατί εγώ σου λέω ότι άπαξ και κάνουμε κάνα μεγάλο μπαμ και πάμε στους "8", τότε η αξία τους θα πάρει κι' άλλη ανηφόρα. Και αν τον Ιανουάριο η ομάδα μπορεί να καρπωθεί 30 εκ. ευρώ, τον Αύγουστο μπορεί να καρπωθεί 40 εκ. ευρώ. Έτσι πάνε αυτά. Επιπλέον, είναι δύσκολο να καλύψεις δύο τέτοιες τρύπες στο ρόστερ μήνα Γενάρη. Για την περίπτωση Μήτρογλου είχα συνηγορήσει πέρυσι, γιατί φάνηκε ότι η χρονιά ήταν χαμένη γι' αυτόν εξαιτίας του τραυματισμού του. Άρα ή Γενάρης ή Αύγουστος ήταν το ίδιο για τον Μήτρογλου. Δεν είναι το ίδιο, όμως, για τους Κασάμι-Μαζουακού.

Εικόνα mikele7

ΣΩΣΤΟΣ,ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΚΗ
ΓΑΛΙΑΣ ΚΑΛ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ ΣΤΗ ΘΑΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑ,Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ
ΜΕ 20-30 ΜΥΡΙΑ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΡΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΙΤΛΟ.

Εικόνα john

Δεν υπαρχει εύκολη απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.Απο τη μια πλευρά μπορει η ομαδα να πατωσει στους 16 και να πεσει η αξια των παικτών.Ετσι δεν θα μπορεσουμε να τους πουλήσουμε στο peak της αγωνιστικής τους αξίας(που ειναι αλλωστε αυτος και ο σκοπός της μεταγραφικής μας πολιτικής).Απο την άλλη μπορει οι παικτες να λαμψουν στους ευρωπαικους αγωνες αρα να ανεβει παραπάνω και η τιμή.Ειναι πολυπλοκα αυτα τα θεματα.Σκεψου και τον Μητρογλου περυσι.Εαν έμενε μπορει να εκανε με τη Γιουναιτεντ εμφανιση αναλογα με αυτη στην εντος εδρας νικη με τη Μπενφίκα(οπου δεν ακούμπησε μπάλα),η απο την άλλη μπορει να έκανε γκολ σε μια απο τις αμετρητες ευκαιριες του old trafford και να τον πουλαγαμε με 25 μυρρια(εαν συνεχιζε να παει καλά).

Το θέμα ειναι τι θα κάνεις με τα δεδομένα και τα στοιχεία που έχεις αυτη τη στιγμή.Και να σου πω και κατι δεν καθεται καλά εποικοινωνιακά,να ξαναπουλησεις παλι τον χειμώνα 2 απο τους καλυτερους σου παικτες εφόσον εισαι μεσα στους ευρωπαικους σου στόχους.Αυτο που λεω ομως ερχεται σε συγκρουση με την σωστη αποψη του Μαρινάκη περι οικονομικής αυτάρκειας του συλλόγου ο οποιος δεν θα εξαρτάται απο την τσέπη του εκάστοτε προέδρου.Αυτο μπορει να επιτευχθεί μόνο με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων εφ όσον τα υπολοιπα έσοδα ειναι ελάχιστα. Ισως δεν υπάρχει καν σωστη απάντηση στο τι πρεπει γίνει σε περιπτωση νεων τεραστιων προτάσεων το χειμώνα..

Εικόνα Νίκος Γόδας

Στους 16, αν δεν υπάρξει μια μεγάλη ξεφτίλα ομαδική ή ατομική, είναι δύσκολο να πέσουν οι μετοχές ενός παίχτη. Η πρόκριση στους 16 μπορεί να απογειώσει έναν παίχτη. Η καλή παρουσία στους 16 μπορεί, επίσης, να απογειώσει έναν παίχτη. Η κακή παρουσία θα ρίξει πιθανόν την αξία, αλλά δε τη γειώσει κιόλας. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι αν μια ομάδα είναι διατεθειμένη να δώσει ένα ποσό τον Ιανουάριο σημαίνει ότι είναι διατεθειμένη να δώσει ένα ίδιο ποσό και το καλοκαίρι, άρα γιατί να χαλάσει η ομάδα εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων; Αν είναι να πουληθεί κάποιος παίχτης με τόσα λεφτά, τότε θα πρέπει να έχει βρεθεί αντικαταστάτης επάξιος. Όχι ισάξιος -αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο-, αλλά να είναι κάποιου επιπέδου. Ας πούμε, πέρυσι δώσαμε τον Μήτρογλου και τον αντικαταστήσαμε με τον Βαλντέζ. Τι άλλο να πούμε; Στο ισοζύγιο Βάις-Πέρεζ η πλάστιγγα γέρνει προς τον Πέρεζ. Άιντε τώρα να δώσεις τον Μαζουακού και να ψάξεις αριστερό μπακ τον Γενάρη και ο μόνος σίγουρος να είναι ο Γιαννούλης. Χέσε μέσα, φέγα όξω...

Εικόνα john

Δεν θελω καν να διανοηθώ πως είναι αλήθεια