ΑΕΚ ΚΑΙ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟ 1990: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ



Έχουμε δει το θέμα στο παρελθόν, αλλά σήμερα θα το παρουσιάσουμε αναλυτικότερα. Αναφερόμαστε στο σκάνδαλο της χρηματοδότησης από την Πολιτεία των έργων στο προπονητήριο της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες, με πολλά εκατομμύρια δραχμές που πήγανε στο βρόντο (ή στις τσέπες αρκετών επιτηδείων). Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια ήταν ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος και πρόεδρός της ο Στράτος Γιδόπουλος. Παραθέτουμε το ρεπορτάζ του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'' (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα, για να διαβαστούν πιο άνετα οι φωτογραφίες).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 10-11-1990
 

 

 

 

 

 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΑ λοιπόν, από το 1985 η Πολιτεία φαίνεται πως έδωσε τουλάχιστον 155 εκ. δραχμές για έργα στο προπονητήριο που βρίσκεται στους Θρακομακεδόνες, με την ΠΑΕ ΑΕΚ όμως να νοικιάζει την έκταση για να το κτίσει το Δεκέμβριο του...1986. Το κτίσμα ήταν αυθαίρετο, με την Πολεοδομία να επιβάλει πρόστιμο στην ΠΑΕ ΑΕΚ ύψους 19 εκ. δραχμών και την ΠΑΕ ΑΕΚ να επιχειρεί να το φορτώσει στον ιδιώτη ιδιοκτήτη της έκτασης. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος, δήλωνε ανοικτός σε κάθε έλεγχο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 11-11-1990
 

 

 
Από την άλλη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέας Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε πως έφτασαν στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ 155 εκ. δραχμές (τουλάχιστον, αφού έλειπαν στοιχεία από τη ΓΓΑ...) για έργα στους Θρακομακεδόνες και ισχυρίστηκε πως μόλις 10 εκ. πέρασαν από τα χέρια του, δίχως όμως να απαντά στο γιατί στα επίσημα στοιχεία της ΓΓΑ υπήρχε το νούμερο των 155 εκ. δραχμών.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 13-11-1990
 

 
Ακόμη και σήμερα, 24 χρόνια μετά, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα...

Σχόλια

Εικόνα Kaine

Η ΗΘΙΚΗ ΜΑΝΑ ΑΕΚ
Η ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ
Η ΑΕΞΑΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Εικόνα ALEXIS7GER

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αλλοι στον χορό...κατι ΣΤΡΑΤΟΙ , κατι παλαιμαχοι , κατι " γνήσιοι " κλπ κλπ