ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 5-1



Ένας καταιγιστικός Ολυμπιακός διέλυσε χθες τον Πανθρακικό στο Καραϊσκάκη με σκορ 5-1, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και αποζημιώνοντας τους περίπου 17.000 γαύρους που βρεθήκαμε Κυριακή μεσημέρι στο Καραϊσκάκη. Ήταν η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση στο πρωτάθλημα και σε αυτό έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα. Αφενός μεν η διάθεση του Μίτσελ να αλλάξει την τακτική του προσέγγιση ως προς τα ματς της Superleague και αφετέρου η δυναμικότητα του αντιπάλου. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν παίζουμε μόνοι μας και δεν είναι εύκολο να ρίχνεις 4-5άρες σε καλές ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης.
 
Ο Θρύλος ξεκίνησε με τερματοφύλακα το Ρομπέρτο, δεξί μπακ τον Ελαμπντελαουί, αριστερό μπακ το Γιαννούλη, δίδυμο στόπερ τους Μποτία-Αυλωνίτη, κεντρικά χαφ τους Μιλιβόγεβιτς-Μπουχαλάκη και μπροστά τους τον Τσόρι, δεξί εξτρέμ τον Ντοσεβί, αριστερό εξτρέμ τον Αφελάι και κορυφή στην επίθεση το Διαμαντάκο. Ο Πανθρακικός παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, δεξί μπακ τον Παπαγεωργίου, αριστερό μπακ τον Χρήστου, δίδυμο στόπερ τους Σερφά-Ποτουρίδη, κεντρικά χαφ τους Λαδάκη-Καθάριο, δεξί χαφ τον Τζάνη, αριστερό χαφ τον Μπαϊκαρά (άλλαξαν θέση μέσα στο ματς κάποιες φορές), τον Κάσες σε ελεύθερο ρόλο και κορυφή στην επίθεση τον Αράμπα. Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως ο Θρύλος μπήκε στο ματς για να ''τρέξει''. Οι γραμμές ήταν κοντά με την άμυνα στη σέντρα, η μπάλα πήγαινε συνέχεια στο πλάι με τα ακραία μας μπακ να ανεβαίνουν και οι αμυντικοί του Πανθρακικού υπέφεραν. Ειδικά από αριστερά, ο Παπαγεωργίου του Πανθρακικού εκτέθηκε πάρα πολλές φορές, ενώ και ο Χρήστου δεν μπορούσε να παρακολουθήσει ούτε τον Ντοσεβί στο ''ένας με έναν'', αλλά ούτε και τις προωθήσεις του Ελαμπντελαουί. Το βασικό είναι ότι
 
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ SUPERLEAGUE Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ.
 
Αν δεν πας την μπάλα στα άκρα, ψάχνοντας το πλάτος στην ανάπτυξη, οι άμυνες των μικρομεσαίων ομάδων στην Ελλάδα δεν ανοίγουν. Φυσικά, με μία τέτοια τακτική κινδυνεύεις στις κόντρες του αντιπάλου και πράγματι ο Πανθρακικός έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες, ακόμη και για να προηγηθεί στο 0-0. Μπροστά όμως γινόταν πάρτυ. Πέρα από το (καθαρό, το παραδέχθηκε μέχρι και ο Βαρούχας στον ΣΚΑΙ) πέναλτυ με το οποίο προηγήθηκε στο σκορ ο Ολυμπιακός, αλλά και το αυτογκόλ του Τζάνη μετά το σουτ του Μπουχαλάκη, ο Θρύλος δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες. Συνολικά είχαμε 17 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων οι 11 ήταν στον στόχο.
 

 
Δεν μιλάμε για τελικές προσπάθειες που μεταφράζονται σε κάποια μακρινά, ακίνδυνα σουτ. Μιλάμε για πολλές καθαρές ευκαιρίες, αυτές που ονομάζουμε ''άχαστες'', με τον Τσόρι ειδικά να χάνει τουλάχιστον 3 εύκολα για την κλάση του γκολ, αλλά και το Διαμαντάκο να σημαδεύει ανενόχλητος με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι. Ο Μπουχαλάκης έδωσε φρεσκάδα στη μεσαία μας γραμμή, ενώ ο Διαμαντάκος με τις συνεχείς κινήσεις του έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα να απλωθεί στο χορτάρι. Επομένως ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα είναι το ότι
 
ΔΙΧΩΣ ROTATION ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ. ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΑΤΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.
 
Για το ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 36' για να ανοίξουμε το σκορ, σημαντικό ρόλο έπαιξε η αστοχία των μέσων και των επιθετικών μας και όχι το ότι δεν πατούσαν περιοχή πολλοί παίκτες μας. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχαμε άλλο ένα δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες, με τον Αυλωνίτη τελικά να πετυχαίνει άλλο ένα γκολ με κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά να προστίθενται στον πίνακα των σκόρερ και οι δύο επιθετικοί μας, ο Διαμαντάκος και ο Μήτρογλου που πέρασε στο ματς ως αλλαγή. Τελειώσαμε το ματς με 30 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 18 ήταν στον στόχο. Σίγουρα το 5-1 είναι φτωχό σκορ για να περιγράψει την εικόνα του ματς. Έπρεπε να βάλουμε τουλάχιστον 10 γκολ.
 

 
ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ σίγουρα δεν ευθύνεται στο γκολ που έφαγε, αφού το έφαγε με πέναλτυ.
 
ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ Πολλές δυνάμεις, πολλές κούρσες και πολύ καλή συνεργασία από δεξιά με τον Ντοσεβί. Είναι πολύτιμος στα ματς της Superleague, αφού τα μπακ πρέπει να είναι επιθετικογενή για να δημιουργούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.
 
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Η ευχάριστη έκπληξη. Σταθερός αμυντικά ως συνήθως, αλλά και με συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι. Είχε αρκετές και επιτυχημένες προωθήσεις, πέρασε πολλές σέντρες και συνεργάστηκε άψογα με τον Αφελάι. Η προσπάθειά του στο τέταρτο γκολ, με τη σέντρα ''πάρε-βάλε'' στο Διαμαντάκο, ήταν η καλύτερη στιγμή του.
 
ΜΠΟΤΙΑ Έπαιζε μακριά από την περιοχή μας, σε ένα στυλ παιχνιδιού που θεωρητικά δεν τον βολεύει, αφού δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Παρ'όλα αυτά δεν είχε προβλήματα ούτε με τον Κάσες, ούτε με τον Αράμπα. Έκοβε γρήγορα και σωστά πολλές μπάλες ψηλά, βοηθώντας να κρατήσουμε την πίεση κοντά στην περιοχή του Πασχαλάκη. Μοναδική κακή του στιγμή ένα ''τσαφ'' στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα επικίνδυνο σημείο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Ρομπέρτο. Συμβαίνουν αυτά. Πολύ καλός και αυτός σε γενικές γραμμές.
 
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ Κι αυτός όπως ο Μποτία δεν εκτέθηκε στις κόντρες του Πανθρακικού, ενώ έβαλε και το τρίτο μας γκολ. Σε κάθε παιχνίδι φαίνεται καλύτερος, κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού όλοι οι παίκτες βελτιώνονται όταν παίζουν. Φαίνεται πως κερδίζουμε μία ακόμη λύση στα στόπερ μας, από έναν παίκτη που αν δεν έφευγε ο Αβραάμ την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου για την Τουρκία, θα βρισκόταν τώρα στον Πανιώνιο.
 
ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ Όπως ο Μποτία, χρησιμοποιήθηκε σε ένα ματς που θεωρητικά δεν τον βολεύουν τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Με την ποιότητά του ανταπεξέρχεται καλύτερα όποτε παίζουμε κλειστά, με τις γραμμές μας κοντά, επειδή βοηθάει στο να μην χάνουμε την μπάλα στο κέντρο. Όταν όμως πρέπει να κάνουμε εμείς παιχνίδι, ακριβώς επειδή δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα, θεωρητικά έχει προβλήματα να ελέγξει ως ''6άρι'' τις κόντρες του αντιπάλου. Χθες κάθε άλλο παρά αυτά είδαμε. Βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, κέρδισε αρκετές μονομαχίες στο κέντρο και πάτησε πολλές φορές στην περιοχή του Πασχαλάκη.
 
ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ Φρεσκάδα, ποιότητα και σωστές πάσες στο κέντρο. Ό,τι ψάχνεις από το ''8άρι'' σου θεωρητικά σε τέτοια ματς. Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη πριν λίγες μέρες, εκτέθηκε γιατί χρησιμοποιήθηκε ως ''6άρι'', λίγο πιο πίσω από το Φορτούνη. Χθες πλησίασε στην αντίπαλη περιοχή, αφού είχε πίσω του το Μιλιβόγεβιτς και διακρίθηκε ιδιαίτερα. Αρκετά καλά σουτ, κομμάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό, αφού είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα μας διαχρονικά. Από την περίοδο του Ριβάλντο έχουμε να δούμε πολλά μαζεμένα γκολ με σουτ εκτός περιοχής, είτε από φάουλ, είτε στην κανονική ροή του παιχνιδιού. Ταυτόχρονα, ο Μπουχαλάκης χθες έτρεξε αρκετά και χωρίς την μπάλα, γυρνώντας πίσω εγκαίρως σε προσπάθειες αντεπίθεσης του Πανθρακικού, ώστε να μην δημιουργηθεί κενό. Δεν το έκανε πάντα, ούτε το έκανε με μεγάλη συνέπεια, πάντως το έκανε πολύ περισσότερο από άλλες φορές. Για'μένα είναι κεφάλαιο για τον Θρύλο που πρέπει να αξιοποιηθεί. Δεν ξέρω αν θα γίνει ο παίκτης των πολλών εκατομμυρίων, πάντως σίγουρα δεν είναι παίκτης της πλάκας.
 
ΤΣΟΡΙ Ο μεγάλος μαέστρος του Θρύλου. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Αργεντίνο μπαλαδόρο, που μοίρασε υποδειγματικά το παιχνίδι, έκανε ελάχιστα λάθη, έβαλε και έφτιαξε γκολ και δικαίως κέρδισε τον τίτλο του MVP. Μοναδικό μελανό του σημείο τα πολλά εύκολα γκολ που έχασε στο πρώτο μέρος. Με την επιμονή του και την προσήλωσή του στην ομαδικότητα, ξεπέρασε την χθεσινή γκαντεμιά του. Γιατί ο Τσόρι δεν είναι ''ο μπαλαδόρος που κάνει ντρίμπλες''. Είναι ο μπαλαδόρος που βοηθάει την ομάδα να απλωθεί και να αξιοποιήσει τις αρετές της, την ώρα που και ο ίδιος απειλεί (δεν είναι δηλαδή Ιμπαγάσα, μόνο να μοιράζει).
 
ΝΤΟΣΕΒΙ Θύμισε τον εντυπωσιακό εξτρέμ των καλοκαιρινών φιλικών μας στις ΗΠΑ. Ακόμη πρέπει να κάνει εμετό ο Χρήστου με αυτά που έπαθε χθες από τον παίκτη του Θρύλου. Πάρα πολύ γρήγορος, με αρκετές ντρίμπλες και πολλές σέντρες από δεξιά. Σιγά σιγά κερδίζουμε ένα σημαντικό εξτρέμ. Αν πατήσει περιοχή και κάποιες φορές παραπάνω, δύσκολα θα ξαναβγεί από την 11άδα μας στη Superleague, ενώ με την εικόνα του Ντουρμάζ, είναι πολύ πιθανόν το Γενάρη να του πάρει τη θέση στη λίστα για την Ευρώπη.
 
ΑΦΕΛΑΙ Με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά από τον Ντοσεβί, δημιούργησε τα ίδια σε αριθμό, ίσως και περισσότερα από το συμπαίκτη του που έπαιζε στην άλλη πλευρά, προβλήματα στον προσωπικό του αντίπαλο, τον Παπαγεωργίου. Ο Ολλανδός δεν είναι ο παίκτης που θα παίξει επάνω στην γραμμή, ψάχνοντας την ντρίμπλα, το ''ένας με έναν'' και την πλαγιοκόπηση αυστηρά. Κινείται πάρα πολύ χωρίς την μπάλα, συγκλίνει και σουτάρει, ενώ πατάει περιοχή βοηθώντας τον επιθετικό μας να μην μένει μόνος μπροστά. Πολύ σημαντικός παίκτης, με παρουσία που σε τέτοια ματς μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα (αν δεν βάλει γκολ ή μοιράσει ασίστ), αλλά βοηθάει την ομάδα να σμπαραλιάσει την αντίπαλη κλειστή άμυνα.
 
ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από το Μητσάρα. Έβαλε ένα γκολ, έχασε αρκετά ακόμη εύκολα γκολ, αλλά πάνω από όλα βοήθησε την ομάδα του με τη συνολική του εμφάνιση. Με τις συνεχείς κινήσεις του, μέσα και έξω από την περιοχή, τράβαγε τα στόπερ του Πανθρακικού μακριά από τα καρέ του Πασχαλάκη κι έδινε το χώρο και τον χρόνο στον Τσόρι και τον Αφελάι να απειλήσουν. Μπορεί να μην βγάζει την εικόνα του επιθετικού που θα γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, ως φορ του Ολυμπιακού, αλλά δεν γίνεται να τον υποτιμήσεις, αφού δεν σταματάει να προσπαθεί. Ειδικά εμάς τους Πειραιώτες μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο σέντερ φορ του Θρύλου είναι ένα δικό μας παιδί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 
ΦΟΥΣΤΕΡ Έτρεξε αρκετά, αλλά δεν μοιάζει έτοιμος ακόμη, μετά τον τραυματισμό του. Σίγουρα θα ανέβει, αφού δεν είναι παίκτης που παρατάει την προσπάθεια στις προπονήσεις ή μέσα στα ματς.

ΝΤΟΥΡΜΑΖ Μοιάζει βαρύς και επιμένει να ζητάει την μπάλα στα πόδια του. Όταν αρχίσει να το ξεπερνάει, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο. Η φάση με το που μπήκε στο ματς, όταν και ενώ περίμεναν 4 παίκτες μας πάσα στην περιοχή, προτίμησε να ελιχθεί από αριστερά και να σουτάρει δίχως αποτέλεσμα, είναι ενδεικτική της κακής νοοτροπίας και ψυχολογίας του. Το πρόβλημά του δεν είναι αγωνιστικό. Θέμα μυαλού είναι.
 
ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ Μπήκε στο ματς, έκανε ένα ηλίθιο πέναλτυ με χέρι σε τείχος, αλλά έβαλε ένα γκολ και έχασε άλλα δύο τουλάχιστον. Σε 18 αγωνιστικά λεπτά όλα αυτά. Ακόμη και να σέρνεται, σε τέτοια ματς είναι υπερπολύτιμος. Αν αρχίσει να κινείται και λίγο χωρίς την μπάλα, θα πλησιάσει τις περυσινές του επιδόσεις, στο τρίμηνο Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2013. Όχι πολύ. Ελάχιστα να κινείται χωρίς την μπάλα και να μην μένει ''μπάστακας'' στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι σαν αυτό που κάνει ο Διαμαντάκος για παράδειγμα.
 
ΜΙΤΣΕΛ Σωστό rotation, σωστή προσέγγιση στο ματς τακτικά με έμφαση στις πλαγιοκοπήσεις, σωστές αλλαγές παικτών που έχουν επιβαρυνθεί από τα συνεχή παιχνίδια και μία ομάδα που βγάζει φρεσκάδα, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στου Ρέντη. Ένας πάρα πολύ καλός προπονητής που μας κάνει την τιμή να δουλεύει στα μέρη μας.
 
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Με την ''τακτική'' του βοήθησε να δούμε ένα ωραίο ματς, αλλά γενικότερα ο τρόπος που προσέγγισε το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με την έννοια 'ποδοσφαιρική τακτική''. Μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές, κακές επιστροφές μέσων, έλλειψη συνεργασίας των μέσων με τους αμυντικούς και έλλειψη κίνησης χωρίς την μπάλα από τους παίκτες που είχαν επωμιστεί το παραγωγικό κομμάτι της ομάδος. Θεωρητικά, έχοντας μπροστά από τα κεντρικά χαφ Τζάνη-Μπαϊκαρά-Κάσες, έπρεπε να απειλήσει περισσότερο, αλλά ειδικά οι δύο πρώτοι ήταν για κλοτσιές, αμυντικά και επιθετικά. Ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης έπιασε πάρα πολλά, παρά τα 5 γκολ που έφαγε. Ο Ποτουρίδης που έπαιζε παλαιότερα σε εμάς ήταν πολύ κακός, ενώ ο Καθάριος που ανήκει σε εμάς, ως ''8άρι'' έμοιαζε ένα επίπεδο κάτω από τον Μπουχαλάκη (τον παίκτη που έπαιζε στην ίδια θέση σε αυτό το ματς στον Ολυμπιακό και τον οποίο θεωρητικά καλείται να ξεπεράσει ο Καθάριος, αν θέλει να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό) σε όλα. Ο Πανθρακικός παρατάχθηκε με υπηρεσιακό προπονητή στο Καραϊσκάκη, μετά τη λύση της συνεργασίας της ομάδος με το Μάντζιο, αλλά εκτός από προπονητή πρέπει να βρει και παίκτες σε κάποιες θέσεις, αν θέλει να σώσει την κατηγορία. Ακόμη και ο Σερφά, ο στόπερ που προπέρσι έμοιαζε ''να στέκεται'' στη Superleague, χθες ''δεν υπήρχε'' στην άμυνα. Ο Αράμπα μπροστά μοιάζει παίκτης Football League, ως τώρα τουλάχιστον.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Χθες είδαμε τον Ολυμπιακό που περιμένουμε σε ματς της Superleague με υποδεέστερους αντιπάλους. Τον Ολυμπιακό που χαίρεσαι να βλέπεις και γουστάρεις που τραβιέσαι στο γήπεδο, σε ματς που δεν είναι εμπορικά, όπως τα περισσότερα παιχνίδια της Superleague. Με την ίδια νοοτροπία σε ομάδα και παίκτες, θα πάρουμε το πρωτάθλημα πριν τα Χριστούγεννα και φέτος. Όσο για το θέμα Κασάμι, τις δηλώσεις του μεγάλου Μίτσελ
 
Γιατί δεν έπαιξε σήμερα ο Κασάμι; Πώς τον έχετε δει μέχρι στιγμής; (σ. ερώτηση Ελβετού ρεπόρτερ).
«Σήμερα δεν έπαιξε ο Κασάμι, γιατί υπήρχε άλλος παίκτης να παίξει στη θέση του. Σε κάθε περίπτωση συνεχώς λέω ότι σε αυτή την ομάδα θα παίζει μόνο αυτός που θέλει να παίζει ομαδικά και δεν θα κάνουμε για κανέναν εξαίρεση, ακόμα κι αν αυτός ο ποδοσφαιριστής λέγεται Κασάμι. Αν κάποια στιγμή ο προπονητής της Εθνικής Ελβετίας δεν τον επιλέξει, τότε θα έχει τους λόγους του».
 
ας τις έχουν όλοι στο μυαλό τους, παίκτες-δημοσιογράφοι-οπαδοί του Ολυμπιακού. Πάνω από την ομάδα και τη σωστή λειτουργία της, δεν μπαίνει ΚΑΝΕΙΣ. Ικανοποιητική και η προσέλευση των γαύρων στο Καραϊσκάκη, με τις 16.325 εισιτήρια.
 

 
Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα σε αυτό το κομμάτι, αλλά πολύς κόσμος δυστυχώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει έστω 10 ευρώ για ματς με αντιπάλους της δυναμικότητας του Πανθρακικού. Προτιμούν πολλοί να κρατήσουν τα όποια χρήματα έχουν για τα ντέρμπυ του πρωταθλήματος και τα ευρωπαϊκά ματς. Σε αυτούς εννοείται πως δεν μπορούμε να πούμε τίποτε. Στους άλλους, που μπορούν να πάνε γήπεδο αλλά βαριούνται, θα πούμε πως οι παραστάσεις φαίνεται πως ξεκίνησαν και για φέτος. Ο Θρύλος αρχίζει να παίζει μπαλάρα, αφού βγαίνει στο χορτάρι η δουλειά του Μίτσελ. Ακόμη και ο απαιτητικός, γκρινιάρης γαύρος, δεν έχει πλέον λόγο να απέχει...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πολύ ευχάριστος αγώνας, με καλή μπάλα, όρεξη από τους ποδοσφαιριστές, σε ώρα που είναι ωραία για μπάλα και για κερκίδα. Το ροτέισιον ήταν καθοριστικός παράγοντας για να δούμε επιτέλους καλή μπαλίτσα και να συνδυάζεται με την ασφάλεια της υγείας των ποδοσφαιριστών (να μην κουράζονται και να μην τραυματίζονται), αλλά και την ικανοποίηση του κόσμου, που πάντα χαίρεται να βλέπει νέους παίχτες να αναδεικνύονται. Όλα καλά.

Εικόνα Kaine

Συντονίζομαι περιμένοντας να δω Μπενίτεζ. Τελικά βλέπω τον Μήτρογλα να μπαίνει και να πηδάει στο τείχος με το χέρι στην ανάταση. Ευτυχώς με έπιασε έγκαιρα το lexotanil. Μιλάμε για μέγιστο τρολάρισμα! Mητρο-λάρισμα!

Με εξέπληξαν ευχάριστα 2-3 παίκτες (Μπουχαλάκης και Γιαννούλης κυρίως) αλλά δεν ενθουσιάζομαι γιατί ο Πάνθραξ μου φάνηκε ομάδα που δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Ένα μάτσο χάλια, άλλοι κατά δω, άλλοι κατά 'κει.

Εικόνα apostolos gaganis

Καϊνιε, θα στα πω όσο πιο πασαλιμανιώτικα μπορώ για το παιδί αυτό... Τί παιδί δηλαδή... Τέλος πάντων. Κοίτα:

Τα νευρικά μας κύτταρα λέγονται νευρώνες και είναι σαν άστρα, με το ένα άκρο τους σκέτο μακρυνάρι σε σχέση με τ΄αδελφάκια του στον ίδιο νευρώνα. Αυτό το ΄΄μαρκούτσι΄΄ ονομάζεται νευράξονας και συνδέεται με τον νευράξονα του γειτονικού νευρώνα μεταφέροντας σ΄αυτόν το ηλεκτρικό μήνυμα από τον ένα δηλ. νευρώνα στον άλλον, μέχρι τον τελικό αποδέκτη του μηνύματος π.χ. ένα μικρό κομματάκι μυός. Επειδή μεταξύ των απολήξεων, των τελικών σημείων, δύο γειτονικών νευραξόνων υπάρχει φυσιολογικά ένα απειροελάχιστο κενό, μια σχισμή, για να ΄΄γεφυρωθεί΄΄ αυτό το κενό, μεσολαβούν κάτι μακαντάσηδες που βρίσκονται καταχωνιασμένοι ο ένας στριμωχτά με τον άλλον, εκεί, στην νευρική απόληξη του κάθε νευράξονα. Και...τίιιι κάνουν οι λεγάμενοι; Παίρνουν το ηλεκτρικό μήνυμα μόλις αυτό φτάσει στο μέρος όπου την αράζουν, σηκώνονται, το βάζουν στην πλάτη τους και το μεταφέρουν, το διαβιβάζουν, στη νευρική απόληξη του γειτονικού νευράξονα, για να συνεχιστεί η όλη διαδικασία πάλι και πάλι μέχρι τον τελικό σκοπό. Ετούτοι οι κουβαλητάδες, τέκνον Καϊνιε, λέγονται νευρο-διαβιβαστές και χωρίς αυτούς το σύστημα ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ και ό άνθρωπος κάνει ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ να πούμε...

Ε! Στο παληκάρι για το οποίο συζητάμε, εδώ και χρόνια, οι παραπάνω κουβαλητές, μεταφορείς των νευρικών μηνυμάτων, κάνουνε καμιά φορά ( όποτε τους καυλώσει ) και καμιά απεργία, λείπουνε δηλονότι άπαντες απ΄τη θέση τους για να πάνε - ξέρω΄γω - για ΄΄βρούβες΄΄ και το σύστημα μπλοκάρει, παραλύει στιγμιαία, με αποτέλεσμα να...σηκώνουνε για παράδειγμα ψηλά - ψηλά το χέρι τους σαν βολεϊμπολίστες, τη στιγμή που χτυπιέται φάουλ σε βάρος της ομάδας τους κι ενώ αυτοί βρίσκονται στο τείχος... Σαν να λένε, κάπως, ΄΄εδώ το καλό πέναλτι΄΄... Τί να σου πω; Εν πάση περιπτώσει, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η ενέργειά του στο τελευταίο μας γκολ μου άρεσε, οπότε ας βάνει τα γκολάκια του και τα υπόλοιπα... Δεν πιστεύω πάντως ότι θα επανέλθει ποτέ στα περσινά του μεγαλεία. Ό,τι είδαμε, είδαμε νομίζω... Γιαυτό, να ψαχνόμαστε καλού κακού...

Στα είπα, εν Θρύλω αγαπητέ, όσο απλούστερα μπορούσα... ΧΑΙΡΕ!

Εικόνα Kaine

Χαίρε Απόστολε! Την όλη κατάσταση που πολύ κατανοητά περιγράφεις, την ονομάζουμε στα μέρη μου και ως "κάψιμο φλάντζας".

Εικόνα Chief Bromden

Καλημέρα Κ. Απόστολε, Καλώς ήρθατε!

Με νευρο – διαβιβαστές Ιάπωνες εργάτες και όχι έλληνες συνδικαλιστές ο Κώστας θα ήταν ο Φαν Νιστελρόι...

Ο Κώστας είναι καλό παιδί αλλά η μαλακία τρέχει στο αίμα του. Κάθε παρέα έχει ένα τέτοιο τυπά. Παντού υπάρχει ένας Κώστας. Στο σχολείο θα ήταν ο φίλος μας ο κάγκουρας με το παπί και τις 150 απουσίες. Στον στρατό η γνώριμη φιγούρα της πρωινής αναφοράς. Στα φοιτητικά χρόνια ο φίλος που στην έξοδο θα γίνει λιώμα και θα τον κουβαλάς και που θα σε μπλέκει σε φασαρίες για ασήμαντη αφορμή. Αργότερα ο φίλος με το πρώτο διαζύγιο και την χρεωμένη επιχείρηση που σου ζητάει δανεικά...
Βάσανο μεν αλλά φίλος! Φίλος καλός και με καρδιά που στα δύσκολα θα είναι εκεί για σένα...
Ο Κώστας θα είναι πάντα Κώστας! Όσο και να μεγαλώσει...
Έχω συμβιβαστεί πλέον με την πάρτη του και ελπίζω μόνο στο πλούσιο ταλέντο του...

Εικόνα apostolos gaganis

Καλώς σε βρήκα Τσιφ(τ)η! Σχόλιο, όπως πάντα, πνευματώδες... Το θέμα είναι τί κάνουμε, μέχρι τον επόμενο αγώνα μας στο πρωτάθλημα... Εθνική λέει και Νήσοι Φερόες... Ώωωρε πλήξη...

Εικόνα Chief Bromden

Στο χειρότερο σημείο ήρθε η διακοπή...
Τραίνο ήθελα να πάμε μέχρι τις 3 του Δεκέμβρη που παίζουμε με τους Πρωταθλητές Οκτωβρίου. Από την άλλη καλύτερα έτσι, αν παιζόντουσαν οι αγωνιστικές θα παίζαμε μαζί τους έχοντας διαφορά και έχουμε την τάση να νεκρανασταίνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, τώρα πάλι πρώτοι θα είμαστε βέβαια αλλά θα είναι πιο κοντά.
Νήσοι Φερόες και Μάνταλομπακάκηδες! ναι καλά...
Κατάχρηση RATM προβλέπω...

Εικόνα Kaine

Αλήθεια, με τον Κασάμι τι γίνεται; Εμένα η σπόντα του Μίτσελ με ξάφνιασε. Έχει προηγηθεί κάτι που αγνοώ;

Εικόνα savvas gridlock

Tίποτε που δεν ελέγχεται.

Εικόνα Kaine

Μιλάς με γρίφους γέροντα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Μίτσελ μίλησε σαφέστατα και αν το σκεφτείς απλά θα διαπιστώσεις ότι το είπε επειδή είδε μία ατομικότητα στις κινήσεις του Κασάμι. Προφανώς, αυτό το είδε στο παιχνίδι με τον Αστέρα γι' αυτό και τον "τιμώρησε" με τη Γιουβέντους, αφήνοντάς τον εκτός ενδεκάδας. Πιθανόν να είδε και πράγματα που δεν του άρεσαν και στο Τορίνο. Δεν είναι τίποτα τρομερό αυτό. Και δε νομίζω ότι η σπόντα του Μίτσελ αφορούσε μόνο τον Κασάμι. Είχε κι' άλλους αποδέκτες. Αλλά δεν είναι και τίποτα τρομερό. Το έχει ξανακάνει ο Μίτσελ και με άλλους ποδοσφαιριστές. Απλώς οι ΑΡΔ βρήκαν πάτημα να σπείρουν διχόνοια. Όλα λύνονται εντός ομάδας.

Εικόνα Kaine

Έλεγα μήπως έκανε τίποτα περίεργες δηλώσεις ή παίζει Angry Birds στις προπονήσεις. Γιατί αν το δω αγωνιστικά και μόνο, ο Κασάμι συνήθως παίζει σε θέση που δεν πρόκειται να αποδώσει ποτέ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σίγουρα δεν έχει να κάνει με δηλώσεις. Όσον αφορά τις προπονήσεις δεν ξέρω κάτι, αλλά αφού δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο από τον Μίτσελ δεν έχει λόγο να το λέμε αυτό. Σίγουρα δεν είναι δεξί χαφ, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να παίξει εκεί για να ξεδιπλώσει τις χάρες του ως εξτρέμ. Το ζητούμενο είναι να παίξει εκεί αυτός, αντί του Ντουρμάζ, για να βοηθάει περισσότερο στο κέντρο και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Δεν κρίνεται αυστηρά για τις ικανότητές του, δηλαδή, στη θέση του εξτρέμ. Άρα ο Μίτσελ αυτά που θέλει να δει από τον Κασάμι, όταν τον βάζει δεξί χαφ, τα βλέπει.

Εικόνα vagio

Θα σταθώ στον μπουχαλακη λίγο, είχαμε συμφωνήσει και το καλοκαίρι Σάββα πως ο τύπος έχει καλύτερες προοπτικές από το αρχιδι το σαμαρη. Τον πάω με 1000, πολύ μπαλατο χαφ. Νομίζω πως του λείπει λίγο τσαγανό για να καθιερωθεί και να βγάλει μάτια. Στην επίθεση είμαστε λίγο μπλοκαρισμενοι στην τελική προσπάθεια, κοινώς μας λείπει ένας γκολτζης πχ. σαν τον περσινό Μήτρογλου για να σκοραρουμε περισσότερο και να γαμαμε μανούλες.
Καλός και ο Γιαννούλης, μια χαρά εναλλακτικη για Ελλάδα σε πρώτη φάση.
Περιμένω τον μπενιτεζ, που για κάποιο λόγο τον πιστεύω.

Εικόνα antinomos7

Στο γήπεδο φαινόταν 20.000 κόσμος. Τα ειστιρία που δίνει η superaleague μου φαίνονται λίγα. Τα παιδιά απο τις ακαδημίες καταμετρούνται στα εισιτίρια?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φίλε, η φωτογραφία που έχεις είναι η κλασσική φωτογραφία των ρεμπετάκηδων έξω από το μαγαζί του Μπάτη, το Ζωρζ Μπατέ, στον Πειραιά; Αυτή εδώ: http://ioannisevagelou.files.wordpress.com/2012/12/cf81ceb5cebccf80ceadc...

Σε ρωτάω γιατί δε φαίνεται καλά επειδή είναι μικρή.

Εικόνα antinomos7

Όχι δεν είναι αυτή η φωτογραφία αλλά παρόμοια. Αν θες να στην στείλω με κάποιο τρόπο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Nαι, στείλε αν θες.

Εικόνα antinomos7

Πως να ανεβάσω την φωτογραφία εδώ?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κάνε δεξί κλικ στη φωτογραφία και πάτα "άνοιγμα σε νέα καρτέλα". Μετά κάνε αντιγραφή στο link και επικόλληση στα σχόλια. Αν δυσκολεύεσαι, μη μασάς. Δεν τρέχει κάτι.

Εικόνα savvas gridlock

Aν την βρήκες από κάποιο site, βάλε τη διεύθυνση του site. Αλλιώς δοκίμασε να την φορτώσεις εδώ, γιατί τώρα δεν φαίνεται.

http://tinypic.com/

Kάνε κλικ στο επιλογή αρχείου, βρες τη φωτογραφία από τον υπολογιστή σου και ανέβασέ την, βάζοντας μετά εδώ το link για να την δούμε φορτωμένη.

Εικόνα savvas gridlock

Καλή ερώτηση. Λογικά θα παίρνουν κάποιο εισιτήριο μηδενικής αξίας, μόνο για να χτυπηθεί στο τουρνικέ, άρα καταμετρώνται. Αλλά και να μην καταμετρώνται, πόσα να'ναι αυτά τα παιδιά;