120 ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ



Επειδή σε περίπου τέσσερις ωρίτσες έχουμε αγώνα στο ΣΕΦ κόντρα στην Γαλατά και πρέπει να φτιαχτούμε ξεκινώ μονοκόμματα, χωρίς εισαγωγές και μαλακίες.

Κρίνοντας από τα τρια τελευταία παιχνίδια, τι δεν έχω δει ακόμα και το περιμένω απ'τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου...

1. Ακόμα και στις χειρότερες του εμφανίσεις τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο και σε επίπεδο τακτικής και βοήθειας από τον πάγκο ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν πάντα κεφάλι στα ριμπάουντ. Πολλές φορές αυτό ήταν και το μόνο που μας έσωζε και μας έδινε την νίκη σε βραδιές που πονούσαν τα ματάκια μας.  Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα υστερήσαμε και είναι κρίμα. Ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι και αθλητική ομάδα είμαστε και διάθεση δείχνουμε και τον καλό Ντάνστον ξαναβρίσκουμε και έναν Χάντερ που αποδίδει παρά τον μικρό χρόνο προσαρμογής διαθέτουμε.  ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ...να ανανεώνω επιθέσεις να παίρνω 14άρια, κόντρα 14αρια και ο αντίπαλος να κάθεται στο παγωτό.
 
2. Να πάψει να'ναι συνήθεια για τους παίκτες μας το "μπάπα-μπούπα" από τα 6.75. Να πάψει ο Ολυμπιακός να σουτάρει ίδιο αριθμό τριπόντων και διπόντων σε κάθε παιχνίδι. Να μην βάζουμε μόνοι μας τα χεράκια μας για να βγάλουμε τα ματάκια μας είτε καταλήγοντας σε σκοτωμένες επιθέσεις είτε σκοτώνοντας επιθέσεις χωρίς να κοιτάμε το χρονόμετρο σουτάροντας αδιάκοπα από μακριά. Με τον Λοτζέσκι τραυματία, πέραν του Σπανούλη δεν επιχειρεί να μπουκάρει κανείς και είναι επίσης κρίμα. Μπορεί πλέον να στερείσαι τον υπηρεσιών του καλού Λο, μπορεί να μας λείπει η έκρηξη και το πρώτο βήμα του αλλά εξακολουθείς να διαθέτεις περιφερειακούς που και τρίπλα διαθέτουν και μυαλό και καρούτες δεν τους λες. Δεν μπορεί ο Λαφαγιέτ πχ να δει έναν ανοικτό διάδρομο και να διεμβολίσει μια άμυνα ...ειδικά όταν σουτάρει στο σίδερο με την συχνότητα που το κάνει στα ως τώρα "σοβαρά" μας παιχνίδια; 
 
3. Να καβαλάνε οι ασσίστ τα λάθη. Στο Βελιγράδι δεν το είδαμε.
 
4. Με την προσήλωση και την αποτελεσματικότητά του στην άμυνα o Πέτγουεϊ εξέθεσε όλους εμάς που σκεφτόμασταν αν πρέπει να φύγει ή να μείνει φέτος. Είναι πολυτέλεια να έχεις ένα τεσσάρι που ξέρεις ότι δεν μειονεκτεί στα πόδια κόντρα σε όποιον κοντό αντίπαλο μπορεί να του φέρουν οι αλλαγές στα σκριν. Υπέρπολύτιμος τώρα που ο Πρίντεζης είναι τραυματίας. Με δεδομένη την ευχέρειά του στο μακρινό σουτ μήπως να δώσουμε κανένα σουτάκι μέσα απ'την τακτική στον Πέτγουεϊ μπας και μας βοήθησει και παραγωγικά; Ας στήσει ένα πικ ο Κιάμος με κανέναν κοντό κι ας ολοκληρώνει με "ποπ" και μακρινό σουτ πού και πού αντί να ρολλάρει προς τα μέσα. Σίγουρα μπορεί κάποιος να πει ότι ο Πετγουεϊ είναι κατηγορία πτερού και ότι τα σκριν του θα'ναι αέρας ...αλλά τι χάνουμε να το δοκιμάσουμε σε κανένα ματσάκι στην Ελλάδα; Με δεδομένη την αυτοπεποίθηση που κερδίζει ο Πέτγουεϊ, γιατί να μην του βρούμε και στην επίθεση άλλη μια δουλειά ...να μπορέσει να πάρει παραπάνω χρόνο και στο ροτέισιον με τον Πρίντεζη εφόσον χρειαστεί;;
 
Τι είδα στα τελευταία 120 αγωνιστικά μας λεπτά με τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο και γούσταρα...

Είδα τον Ολυμπιακό να επιχειρεί να ξαναβάλει την μπάλα μέσα, να γυρίσει την μπάλα σωστά και να κινείται πιο ορθολογικά στις επιθέσεις του. Αν απόψε οι κοντοί εκτός από το να περνούν την μπάλα μέσα αρχίσουν να μπαίνουν και οι ίδιοι μέσα τότε θα'μαστε όλοι πιο ήσυχοι. Τα είπαμε και προηγουμένως!

Είδα την ομάδα να συμπεριφέρεται αμυντικά στο πρώτο βιολί της αντίπαλης περιφέρειας όπως τόσοι και τόσοι έχουν συμπεριφερθεί στον Σπανούλη. Με ή χωρίς σκριν είχαμε δυναμική έξοδο κάθε φορά που ο Γουίλιαμς και ο κάθε Γουίλιαμς επιχειρούσε διείσδυση. Σε εκείνο το σημείο ή θα περνούσε η μπάλα μέσα ή θα προέκυπτε δυσκοίλια πάσα στην αδύνατη πλευρά. Με άλλα λόγια ο αντίπαλος κοντός είχε ζόρι και σκάσιμο ακόμα κι όταν έβγαινε από το σκριν ...ακόμα κι όταν έφευγε απ'τον προσωπικό του αντίπαλο. 
 
Είδα την ομάδα να σκοτώνει τις όποιες απόπειρες συνεργασίας αντίπαλου κοντού με ψηλό(λέγε με Μαριάνοβιτς)  πιέζοντας πάνω στην μπάλα και εμποδίζοντας το τάισμα του δεύτερου. Αν και όποτε ο ψηλός ανέβαινε στο ψηλό ποστ και γινόταν αποδέκτης της μπάλας είχαμε γρηγορότερο παίκτη να βγαίνει πάνω του κόβοντάς του τον βήχα, μη επιτρέποντάς του να κινηθεί. 
 
Είδα δικούς μας παίκτες να είναι απίκο για να παίξουν τον ψηλό από μπροστά κάθε φορά που κινούνταν κάθετα μετά το σκριν για να γίνει αποδέκτης της μπάλας ...απόρροια της τήρησης σωστών αποστάσεων. 
 
Είδα μεγάλες άμυνες από τον Ντάνστον κόντρα στον Μαριάνοβιτς, μην αφήνοντάς τον Μπόμπι να υποδεχθεί την μπάλα και να ρολλάρει πάνω στο σώμα του δικού μας.  Και μπροστά του βρέθηκε όποτε χρειάστηκε για να εμποδίσει την πάσα και στην δύναμη τον πήγε χωρίς να υστερεί και στην μούρη του βρέθηκε έξυπνα ψάχνοντας το φάουλ. 

Είδα να περιορίζουμε σε νούμερα γυναικείου μπάσκετ την επίθεση μιας ομάδας που και σχετικά ισορροπημένη είναι και αρκούντως αθλητική την λες. 26 πόντους στο ημίχρονο και μόλις 36 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ...συγκομιδή που , υπολογισθέντων και των 57 με τους οποίους τέλειωσε τον αγώνα, ως τώρα είναι το  παραγωγικό χαμηλό του φετινού Ερυθρού Αστέρα.  
 
Είδα συνεργασίες ανάμεσα στους ψηλούς μας. Τόσο επιθετικά με χάι-λόου κίνηση όσο και αμυντικά  με σωστό συγχρονισμό και κάλυψη από τον δεύτερο ψηλό κάθε φορά που ο ένας από τους δυο  επιχειρούσε hedge-out μετά το αντίπαλο σκριν. (Μακάρι να μπορούσα αυτό να το δείξω σε ασπροπίνακα σαν τον Αλέφαντο στο Τηλεάστυ.)
 
Είδα τον Ολυμπιακό μαγκιόρο στο αμυντικό τρανζίσιον με γρήγορες επιστροφές, να ξεφουσκώνει τον αντίπαλο ...επιστρέφοντας στην λογική της τρεχάλας και την σκυλίσιας άμυνας που τον καθιέρωσε στην κορυφή της Ευρώπης. Και που'στε μάγκες όταν η ομάδα βγάζει ενέργεια και διάθεση στην άμυνα, όσο η ομάδα επιστρέφει στην λογική της επιθετικής άμυνας ...ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ. 
 
Είδα το ροτέισιον να ανοίγει τόσο στην φροντλάιν, που είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου, με την χρησιμοποίηση του ΜΑΓΚΑ Αγραβάνη και την προοδευτική ένταξη του αναλώσιμου Καββαδά στο πλάνο ...όσο και στην περιφέρεια με τον Δημήτρη Κατσίβελη ΠΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
 
Είδα την ομάδα να κερδίζει σιγά-σιγά τον Ντάνστον από τον αγώνα Πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ ...με αποκορύφωμα τον αγώνα στην Κόμπανκ Αρένα που ο άλλοτε βαρύς και ασήκωτος Μπράιαντ άρχισε να παρακολουθεί το άνοιγμα του ρυθμού στο επιθετικό τρανζίσιον και να βγάζει ενέργεια, άρχισε να κάνει "το απλό" και να τελειώνει με την μια!
 
TEΛΟΣ, ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟ, ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΚ ΑΡΕΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΤΗΣ ΔΕΚΕΜΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ...ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ'ΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ! ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ RATM ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΟΤΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. NOMIZΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ...

Braća zauvek - Idemo zajedno ...όσα ευχαριστώ κι αν ειπωθούν θα'ναι πολύ λίγα!

DRAZA

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Αυτό που έγινε στο Βελιγράδι ΔΕΝ έχει ξαναγίνει πουθενά. Είναι λίγο ανεπίκαιρο, σήμερα που το γράφω, αλλά "απουσίασα" από το RATM για κάμποσες μέρες λόγω υποχρεώσεων - και ήθελα να το έχω γράψει. Χαιρετισμούς.

Εικόνα DRAZA

Χαιρετισμούς και καλό come back.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Α1 ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.
Εχουμε χαλασει σαν οπαδοι για πολλους λογους αλλα περισσοτερο λογω τον συνθηματων πιστευω εγω.
Δεν γινεται τα 8 απο τα 10 συνθηματα που εχουμε να βριζουν βαζελους-παοκτζηδες-παιχτες των αλλοθρησκων και να μιλανε για πεσιματα.
Δεν λεω ωραια αυτα τα συνθηματα αλλα το εχουμε παρακανει.
Πως να σηκωθει ο μεσος φιλαθλος του Ολυμπιακου να φωναξει οταν διπλα του εχει το παιδι του?Θα τον ακουει να βριζει ενω εχει πει σε αυτο παιδι που φτιαχνει χαρακτηρα να μην βριζει.

Ενω αν ειδατε τα βιντεο απο την σεβρια θα δειτε πιτσιρικια να φωναζουν κατι ΠΟΥ ΚΑΤΑ 99% στην ελλαδα δν θα γινει ποτε στην κερκιδα μας

Επισης φετος ο Ολυμπιακος θα ζησει 2 υπεροχα στην Μαδριτη

Το 1ο ειναι το διπλο που θα παρουμε την Τεταρτη και το 2ο το ευρωπαικο που θα σηκωσουμε τον Μαη εκει.

ΘΡΥΛΕ ΑΛΗΤΗ ΓΑΜΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ :p

Εικόνα DRAZA

Είναι λογικό τα πεσίματα και τα σκηνικά να μην αφορούν όσους πηγαίνουν γήπεδο ...ειδικά μπάσκετ και δεν εννοώ κάτι απαραίτητα κακό για τον μπασκετικό οπαδό όταν το λέω αυτό. Καλώς ή κακώς είναι μια πραγματικότητα. Πρέπει όντως τα συνθήματα που ακούγονται να κάνουν οποιονδήποτε "μη γηπεδικό" και "μη μάχιμο" είναι μέσα εκεί να σηκωθεί και να το φωνάξει. Έτσι ζεσταίνεται η κερκίδα. Με αυτό που λες για τα υβριστικά σε αλλόθρησκους δεν συμφωνώ τόσο ...απλά ορισμένες φορές είναι λίγο άκυρα, αυτό παρατηρώ εγώ.

Ισχύει ότι 8/10 συνθήματα του Αστέρα αφορούν την ομάδα τους ΑΥΣΤΗΡΑ και το μεγαλείο της. Τα υπόλοιπα δυο όμως δεν θες να τα ακούσεις φίλε...

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΗΜΟΥΝ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΕΦ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ.ΕΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ "ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ"ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
ΥΓ.ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ FINAL 4 ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΑ.ΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΟΠΩΣ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗ-ΛΟΤΖΕΣΚΙ-ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ.

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Όταν ελεήσω να αναρτήσω την σκιαγράφηση του αυριανού παιχνιδιού θα τα πούμε πολύ αναλυτικότερα.

Ήταν ωραίο το ΣΕΦ εχθές περίμενα να φάω πίκρα πηγαίνοντας αλλά ήμασταν μπόλικοι. Είχαμε μια χαλαρότητα βέβαια αλλά το γήπεδο το λεγες μισογεμάτο.

Όσον αφορά τώρα την προετοιμασία μας για την υποδοχή του Ερυθρού Αστέρα κάτι πρέπει να γίνει κι από'δω.

Θα το κάνω φροντιστήριο εδώ μέσα ...και συνθήματα και νοηματική απόδοση και προφορές και τα πάντα όλα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να τες και οι αναλύσεις μας οι μπασκετικές! Καιρός ήταν! Μ' αυτά και μ' αυτά ξεχάσαμε το μπασκέτακι.

2) Ήδη το τρίποντο περιορίστηκε. Δεν το λέω μόνο βλέποντας τους αριθμούς και τα στατιστικά. Βλέπω μία ισορροπία στην επίθεση και εκτέλεση πίσω από τα 6.75 μόνο όταν είναι ελεύθερος κάποιος παίχτης.

3) Τα πολλά λάθη ήταν και είναι εν πολλοίς δικαιολογημένα. Όταν έχεις δώσει 10 παιχνίδια με 3 διαφορετικούς προπονητές, τότε εξηγούνται πολλά. Υπάρχει μία γενικότερη σύγχυση, η οποία πλέον δείχνει να απομακρύνεται. Η ομάδα καταστάλλαξε στη νοοτροπία του Σφαιρόπουλου και είναι θέμα χρόνου η πλήρης προσαρμογή στις απαιτήσεις του νέου προπονητή.

4) Οι αφορισμοί γενικά δε μ' αρέσουν. Κάποιοι δεν συμπαθούν τον Πέτγουεϊ και του επιρρίπτουν τα πάντα. Ναι, ο Πέτγουεϊ έχει πολλές αδυναμίες, αλλά έχει και σπάνια προσόντα. Ούτως ή άλλως δεν μπορείς να έχεις 12 παιχταράδες σε μία ομάδα. Στο "4" υπάρχει ο Πρίντεζης, που είναι αστέρι στη θέση του. Θα μπορούσε να πλαισιωθεί από τον Ντέρικ Μπράουν, το ξέρω. Αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Πέτγουεϊ στην ομάδα και πρέπει να πάρουμε από αυτόν ό,τι καλύτερο διαθέτει. Μακρινό σουτ, εντυπωσιακά καρφώματα (δεν αμελητέο για μια ομάδα να βρίσκει ρυθμό μέσα από τέτοιες φάσεις), φοβερή άμυνα ψηλά, γρήγορα πόδια (τα οποία, όπως είπες κι' εσύ, βοηθάνε στις αλλαγές στην άμυνα). Έχει και αδυναμίες, όπως το μυαλό του, το ανύπαρκτο δίποντο, καθόλου απειλή με πλάτη κ.λπ. Ας πάρουμε αυτά που είναι να πάρουμε και δε θα υπάρξει πρόβλημα στο "4". Θα μπορούσε να παίξει ένα pick 'n pop, σίγουρα. Κι' ας μην έχει τη σωματοδομή για σκριν. Στοιχειώδες να είναι το σκριν πάλι πετυχημένο θα είναι.

Πάμε στις θετικές σου επισημάνσεις.

Μπήκαν όλοι πλέον στην εξίσωση της άμυνας. Βλέπουμε παγίδες στην περιφέρεια και στο κατέβασμα της μπάλας και πίεση στον αντίστοιχο "Σπανούλη". Έχεις δίκιο που το επισημάνεις. Άλλαξε το τσιπάκι. Είπαμε, ο Σφαιρόπουλος δίνει έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι και το κυριότερο είναι ότι δεν το κάνει στην τύχη. Έχει πλάνο συγκεκριμένο με πολλά αμυντικά συστήματα και περιστροφές.

Τα χάι λόου είχαμε να τα δούμε από εποχή Γιαννάκη! Παράξενο, αλλά πραγματικό... Τότε ήμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο χάι λόου. Σημαντικό στην επίτευξη του χάι λόου είναι οι σωστές τοποθετήσεις και οι κινήσεις χωρίς τη μπάλα. Αν οι ψηλοί κινηθούν εύκολα δεν είναι και τόσο δύσκολο το χάι λόου...

Θα διαφωνήσω σ' αυτό που λες για τη διεύρυνση του ροτέισον στους ψηλούς. Στο "5" βλέπουμε μόνο τους μαυρούκους μας και από 'κει και πέρα κάποια δευτερόλεπτα του Καββαδά. Άιντε, κάποια λεπτά λέω εγώ. Και εδώ θα πω ότι δε βγαίνει έτσι η χρονιά στο "5". Ή θα πρέπει ο Καββαδάς να παίρνει περισσότερο χρόνο ή θα πρέπει να παρθεί παίχτης. Δε γίνεται να βγει η χρονιά με 2 παίχτες εκεί. Ο Σίμονς ορθώς έφυγε -μία από τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες η διατήρησή του στο ρόστερ- αλλά τώρα υπάρχει λειψανδρεία. Άρα, ή θα πάρει χρόνο ο Καββαδάς ή θα πρέπει να πάρουμε κάποιον. Στο "4" το ροτέισον άνοιξε αναγκαστικά. Ο Κατσίβελης -ομολογώ- με έχει μπερδέψει πολλές φορές. Έχει πάρα πολλά προσόντα, τα οποία άλλοτε βγάζει και άλλοτε πνίγεται σ' αυτά. Τόσο άγχος έχει πια; Είναι ήδη μια πενταετία στην ομάδα και δεν έχει μια φορά μία σταθερά καλή απόδοση. Θεωρώ πως πήρε πολλές ευκαιρίες. Δείχνει πάλι ανεβασμένος τώρα. Αλλά ποιος μου λέει ότι σε 2 ματς δε θα είναι πάλι άφαντος και κακός; Τί να πω; Αν πετύχει ο Σφαιρόπουλος να τον φτιάξει, τότε θα τον παραδεχτώ.

Είμαι σίγουρος ότι οι σύγγαυροι που θα βρεθούν στο ΣΕΦ με τον Ερυθρό Αστέρα θα ανταποδώσουν άριστα τα όσα μαγικά είδαμε στο Βελιγράδι.

Εικόνα DRAZA

Πάμε στην προτελευταία θετική μου επισήμανση που προέκυψε κι η διαφωνία.

ΓΡΑΦΩ...
"Είδα το ροτέισιον να ανοίγει τόσο στην φροντλάιν, που είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου, με την χρησιμοποίηση του ΜΑΓΚΑ Αγραβάνη και την προοδευτική ένταξη του αναλώσιμου Καββαδά στο πλάνο ...όσο και στην περιφέρεια με τον Δημήτρη Κατσίβελη ΠΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ."

Ξεκίνησες την σεζόν στους ψηλούς(και στο τέσσερα στο πέντε)με τον Πρίντεζη που τον έχασες και έλεγες πως με Πέτγουεϊ δεν γίνεται δουλειά. Στο πέντε είχες τον Χάντερ ...και μουρμούρες για τον Ντάνστον. Κάναμε "προυπολογισμό" με τρεις παίκτες με άλλα λόγια. Τα τελευταία 120 λεπτά μας λοιπόν κέρδισες τον Αγραβάνη που είναι μια χαρά άμεσο μπακ απ, κέρδισες τον Πέτγουεϊ που αν είσαι τουρίστας παίζει να μην σκεφτείς ότι αυτός αντικαθιστά κάποιον ...και στο πέντε μπήκε ο Ντάνστον δυνατά(με αποκορύφωμα και το αποψινό) και βλέπεις ότι ο Σφαιρόπουλος θέλει να δώσει και στον Καββαδά όσο χρόνο του αναλογεί. Οι τρεις γίνανε έξι φίλε ...ή έστω πέντε και μισός! Άρα το ροτέισιον στην φροντ λάιν άνοιξε ...δεν έκλεισε! Αυτό είναι κάτι που παρατήρησα εγώ πως αρχίζει να γίνεται με επιτυχία αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην αεκ...

Ήθελα να σκάσεις μύτη πάντως ακριβώς γιατί συζητούσαμε τις προάλλες για τον Σφαιρόπουλο και την βαρύτητα που σωστά δίνει στην άμυνα. Θα τα πω αυτά γράφοντας το καινούργιο σχετικά με όσα είδαμε εχθές κόντρα στην Γαλατά.

Όσον αφορά την άλλη εκτίμησή σου το έχω πει απαντώντας και σε άλλον φίλο στο άρθρο "η ομάδα στα κάρβουνα". ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΗ;; ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΗ! Και έδιωξες τον Σίμονς. Είχες να σου πιάνει θέση στο ρόστερ ένας παίκτης που δεν τον υπολόγιζες ...πάρε τώρα κάποιον που θα υπολογίζεις.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι, αλλά ο Αγραβάνης πιθανόν να μην έπαιζε αν ο Πρίντεζης ήταν υγιής. Και ξεκίνησε να παίζει επί Τόμιτς, άρα δεν είναι μπόνους αποκλειστικά στον Σφαιρόπουλο. Να τα λέμε όλα. Από την άλλη, είναι και συγκυριακό το θέμα στους ψηλούς. Ο Ντάνστον ήταν "άρρωστος", ο Χάντερ ήταν σε περίοδο προσαρμογής (ακόμα είναι, απλώς ανέβηκε αισθητά τώρα). Ο Πέτγουεϊ είναι θέμα. Διότι είναι ο παίχτης που ταιριάζει πιο πολύ απ' όλους στη νοοτροπία του Σφαιρόπουλου. Θα τρίβει τα χέρια του ο προπονητής βλέποντας τις άμυνες του Πέτγουεϊ. Είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή. Παίρνει και ο ίδιος ψυχολογία όταν βλέπει ότι ο προπονητής είναι ούτως ή άλλως ευχαριστημένος μόνο και μόνο από την άμυνά του. Φίλε, ο Καββαδάς δε μου γεμίζει το μάτι, να σου πω την αλήθεια. Δεν το προεξοφλώ σε καμία περίπτωση, αλλά το φοβάμαι πολύ. Μακάρι το παιδί να πιάσει. Αλλά θέλει υπερβολικά πολλή δουλειά.

Ξέρεις τι; Δεν είναι μόνο ότι ζητάει σκυλίσια άμυνα. Έχει αμυντικά συστήματα. Παγίδες, σωστές περιστροφές στην άμυνα, με παίχτες να ξέρουν τη θέση τους, να κρατάνε τις αποστάσεις, γρήγορες επιστροφές που οφείλονται σε σωστές τοποθετήσεις στην επίθεση. Παρεμπιπτόντως, έχει ένα πολύ ωραίο σύστημα ο Σφαιρόπουλος για την αποφυγή του πρέσινγκ στο κατέβασμα της μπάλας. Μας το είχε δείξει και είναι πολύ αποτελεσματικό. Τώρα δεν μπορώ να το εξηγήσω, από κοντά. Αυτό σημαίνει ότι ξέρει και πως πρέπει να δουλέψει όταν είναι να πρεσάρουμε εμείς.

Φυσικά πρέπει να παρθεί παίχτης. Αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι έχει αποφασίσει να μη δώσει χρόνο στον Καββαδά. Αλλά και πάλι τρεις παίχτες είναι λίγοι στο "5". Το θέμα είναι ότι μόνο κοινοτικό μπορούμε να πάρουμε. Ίσως ψαχτεί ο Σφαιρόπουλος. Θα δούμε.

Εικόνα DRAZA

Bεβαίως έχει αμυντικά συστήματα. Στις περιστροφές του και στην αποφυγή των μις-ματς τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ο Ολυμπιακός δείχνει καλύτερος. Μου αρέσει επίσης που αρχίζουμε και βάζουμε περισσότερα στοιχεία στο αμυντικό μας ρεπερτόρια ειδικά στην άμυνα μετά το σκριν και στις συνεργασίες ψηλού-κοντού του αντιπάλου. Και δείχνει να έχει αντίληψη όσον αφορά το πού και πότε θα δοκιμάσει τι.

Το 2012-2013 ο Ολυμπιακός είχε Χάινς, Ντόρσεϊ(αντικαταστάθηκε από τον Πάουελ), Μαυροειδή (υγιή ακόμα) και τέτοιον καιρό μιλούσαμε για την απόκτηση ενός ψηλού ακόμα ...όπερ και εγένετο με τον Σερπαντίνα.

Τώρα λοιπόν έχεις Ντάνστον Χάντερ Καββαδά ...και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τα Χριστούγεννα!

Κανείς δεν είπε ότι ο Καββαδάς είναι ο Γκαρνέτ προς θεού. Γιατί όμως όταν έχεις μια απαιτητική Ευρωλίγκα να μην παίρνει χρόνο σε παιχνίδια που'ναι τυπική διαδικασία στην Ελλάδα. Ρυθμιστής ο Καββαδάς δεν πρόκειται να γίνει στην Ευρώπη στο τοπ επίπεδο, να τον βάζεις όμως για λίγο για να ρίχνει κανά ξυλίκι να βάζει το σώμα του κόντρα σε κανέναν μπετατζή ψηλό σαν και του λόγου του, να μην έχεις άγχος για τα φάουλ που δίνει να ξεκουράζονται κι οι υπόλοιποι γίνεται. Το "για πόσο" εξαρτάται από τον αγώνα και τις απαιτήσεις του.

Όσον αφορά το ροτέισιον που γίνεται τώρα στο τέσσερα, βεβαίως και αν ο Πρίντεζης ήταν παρών δεν θα βλέπαμε τον Αγραβάνη στην Ευρώπη, πολύ πιθανόν να μην βλέπαμε ούτε τον Πέτγουεϊ όπως τον είδαμε τώρα. Το δοκίμασες όμως φίλε και σου βγήκε. Μπορεί ο τωρινός προπονητής να το βρήκε ψιλοέτοιμο αυτό και να'ταν αναγκασμένος να δουλέψει κάπως έτσι ...θα μπορούσε όμως να πάιξει μπάλα κι αλλιώς. Ο άλλος έβαλε τεσσάρι τον Λοτζέσκι, θα μπορούσε να κατέβαζε πεντάρι στο τέσσερα που λέει ο λόγος! Το θέμα είναι ότι ακόμα και με την επιστροφή του Πρίντεζη και ο Πέτγουεϊ και ο Αγραβάνης θα είναι σε θέση να προσφέρουν...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κι' εγώ θέλω να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Καββαδάς. Και τότε θα δείξει αν αξίζει ή όχι να παίζει στην ομάδα. Πιστεύω πως θα το κάνει ο Σφαιρόπουλος.

Εικόνα DRAZA

Κάτι ακόμα. Μου βγάζει την αίσθηση ότι είναι και δίκαιος προπονητής. Πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών αυτό.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ήδη ξηγήθηκε αντρίκεια στην περίπτωση Σίμονς. Δεν τον ήθελε, το είπε και ξεμπέρδεψε. Δίκαια πράγματα. Είπε, επίσης, ότι όσοι παίχτες είναι στην ομάδα θα πρέπει να παίζουν για να είναι ετοιμοπόλεμοι. Μένει να το κάνει πράξη.

Εικόνα DRAZA

Aυτό είχα γράψει και εγώ στον φίλο Σακαφλιά σε προηγούμενο άρθρο. Όποιον παίκτη δεν τον θέλεις και έχεις κατασταλάξει διώξτον και κάνε ξεσκαρτάρισμα. Έγινε πράγματα με τον Σίμονς. Αν λοιπόν σημαίνει πως θέλει να διατηρεί όλους τους άλλους ετοιμοπόλεμους σημαίνει πως θα βλέπουμε δεκατρείς παίκτες μες στην βδομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ούτε εγώ ξέρω αν θα γίνει ...αλλά είναι μια λογική που την επικροτώ.

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Και να θελω να σου φερω αντιρρηση ρε μπαγασα Draza δεν μπορω.
Με καπελωνει η καυλα σου για την ομαδα και το αθλημα.
Ελα να σε παιξω ομως ενα μονο,τωρα που βασταω ακομα και χωρις ...viagra..
Να σου μαθει ο Σακαφλεουρας πως τη χαιδευουν τη σπυριαρα!!

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα DRAZA

ΣΑΚΑΦΛΕΟΥΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ! ΕΧΩ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2013, ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΩ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ.

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ:

1. Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΗ ...ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2010

2. Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ