Η ΑΜΚ ΤΗΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ



Διαβάζουμε το τελευταίο σχετικό άρθρο στην εφημεριδάρα ΚΟΝΤΡΑ.
 
Με πορδές δεν χτίζονται γήπεδα
Πώς θα χαρακτηρίζατε μια καπιταλιστική επιχείρηση, η οποία κάνει δημόσια προσφορά για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και καταφέρνει να συγκεντρώσει μόνο το 6,21% του ποσού που ζητούσε; Φαλιριμένη από τη γέννησή της, παντελώς αναξιόπιστη, επικίνδυνη (όποιον ανάλογο χαρακτηρισμό και να προσθέσετε μέσα θα πέσετε). Η πολυθρύλητη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη που θέλει να χτίσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ (αρπάζοντας και 6 στρέμματα από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας), έκανε δημόσια προσφορά για ν’ αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 29.000.000 ευρώ και παρά την παράταση του ενός μηνός που πήρε, συγκέντρωσε μόνο 1.802.190 ευρώ. «Ως εκ τούτου η Δημόσια Προσφορά καλύφθηκε κατά 6,21%»!
Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το λόγο για τον οποίο η εν λόγω Ανακοίνωση, με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2014, δεν έχει δημοσιοποιηθεί από την εταιρία, μολονότι έχει την υποχρέωση. Οταν την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Μελισσανίδη είναι «αστεία», ξέραμε τι γράφαμε. Είχαμε στα χέρια μας αντίγραφο της Ανακοίνωσης. Περιμέναμε, όμως, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να υποχρεώσει την εταιρία να κάνει την ανακοίνωση. Επειδή, όμως, αποτέλεσμα μέχρι και την Πέμπτη δεν υπήρξε, αποφασίσαμε να δώσουμε εμείς στη δημοσιότητα την Ανακοίνωση.
Τα σχόλιά μας τώρα, συνοπτικά, γιατί πρόκειται για θέμα που «μιλάει μόνο του».
 
1. Ο Μελισσανίδης τόσο καιρό τώρα παραμυθιάζει τους οπαδούς της ΑΕΚ. Στις 24 Ιούλη, ενώ γνώριζε το φιάσκο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, έλεγε στη γνωστή δακρύβρεχτη συνέντευξη που οργάνωσε στην «Αίγλη» του Ζαππείου: «Τα λεφτά μου θα βάλω κι εγώ και άλλοι ΑΕΚτζήδες να γίνει το γήπεδο (…) Το οικονομικό θέμα το είπαμε: ένα κονδύλι υπάρχει της περιφέρειας. Τα υπόλοιπα ένα 85% έχουν εξασφαλιστεί»!
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 80 εκατ. ευρώ. Απ’ αυτά προσδοκούν στα 20 της περιφέρειας, σε 30 από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και άλλα τόσα από δανεισμό. Αφαιρώντας τα 20 εκατ. της περιφέρειας, το 85% που έλεγε ο Μελισσανίδης ότι συγκεντρώθηκε είναι 51 εκατ. ευρώ. Στη διάθεσή του δεν είχε ούτε 3 εκατ. Λέτε να βρεθεί τράπεζα να του δανείσει τα άλλα 48; Ξέρετε καμιά τράπεζα που να δανείζει μια εταιρία το 16πλάσιο του μετοχικού της κεφαλαίου;
 
2. Και πέρυσι και φέτος ο Μελισσανίδης πουλούσε πανάκριβα τα «διαρκείας» λέγοντας ότι το 50% θα το πάει για το γήπεδο και θα το πάρουν οι οπαδοί σε μετοχές. Αυτά τα ποσά δεν έχουν μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προφανώς γιατί χρησιμοποιήθηκαν για τα τρέχοντα έξοδα της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Οι οπαδοί που για μια φορά ακόμη φάνηκαν τόσο εύπιστοι ας κάνουν τα κουμάντα τους. Δικά τους λεφτά είναι. Εμείς θα τους συμβουλεύαμε να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω, γιατί οι μετοχές που τυχόν τους υποσχεθούν δε θα έχουν καμιά αξία. Πέρα από το τι θα κάνουν οι κάτοχοι των «διαρκείας», όμως, μήπως το ζήτημα πρέπει να ερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές;
 
3. Αυτή η καινούργια αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει, εμμέσως πλην σαφώς, αυτό που εμείς γράφουμε από τις αρχές του καλοκαιριού: ότι ο Μελισσανίδης δεν προτίθεται να κατασκευάσει γήπεδο, γιατί δεν έχει τα λεφτά να το κάνει. Αυτή τη στιγμή η εταιρία του διαθέτει μόνο 2,8 εκατ. ευρώ μετοχικό κεφάλαιο (ούτε την άδεια για ένα τόσο μεγάλο έργο δε βγάζεις με αυτό το αστείο ποσό), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο γιός του έβαλε τα 9 εκατ. που είχε «δεσμευτεί» ότι θα βάλει! Οταν είδε ότι οι «επώνυμοι ΑΕΚτζήδες» δεν τσίμπησαν και δεν έβαλαν λεφτά, απέφυγε να βάλει κι αυτός τα δικά του. Είμαστε σίγουροι πως αυτό το 1,8 εκατ. ευρώ μαζεύτηκε από απλούς ανθρώπους που «ψήθηκαν» και έδωσαν από το υστέρημά τους.
 
4. Ενώ, όμως, δεν έχει τα κεφάλαια για να φτιάξει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση, ο Μελισσανίδης κίνησε γη και ουρανό για να βγει ένας αντισυνταγματικός νόμος, προσπαθώντας να κατοχυρώσει την αρπαγή των 6 στρεμμάτων από το άλσος, μπας και σε μια διαφορετική συγκυρία καταφέρει να συγκεντρώσει τα κεφάλαια. Στόχος του, βέβαια, ήταν 24 στρέμματα Αλσους και οι «ειδικές χρήσεις» που θα επιτρέπονταν με τη μετατροπή του άλσους σε μητροπολιτικό πάρκο, όμως αυτό πια έχει τελειώσει, καθώς οι σχετικές διατάξεις ακυρώθηκαν μετά από λίγες μέρες με το Ν. 4280/2014.
 
5. Θυμίζουμε ακόμη, ότι στη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ κατατέθηκε ένας άδειος φάκελος, ίσα-ίσα για να παρθεί ένας αριθμός πρωτοκόλλου (που κακώς δόθηκε) και να επιχειρηθεί η διάψευση των δικών μας δημοσιευμάτων, που με εμπεριστατωμένη ανάλυση καταδείξαμε ότι οι υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις του Ν. 4277/2014 δεν ισχύουν, διότι κατισχύει ο μεταγενέστερος Ν. 4280/2014.
 
6. Τέλος, θυμίζουμε πως το σκανδαλώδες, αντισυνταγματικό και αντίθετο με την πλούσια νομολογία του ΣτΕ είναι πως η αρπαγή των 6 στρεμμάτων επιχειρείται με το κόλπο της επέκτασης ρυμοτομικού σχεδίου μέσω νόμου, η οποία απαγορεύεται ρητά. Κάπως έτσι πετάχτηκε στα σκουπίδια και το σχέδιο Γρανίτσα. Σ’ αυτό το ζήτημα, όμως, θα επανέλθουμε, γιατί έχουμε πολλά να πούμε.
Προς το παρόν ας κρατήσουμε την αποκάλυψη: η «Δικέφαλος 1924» συγκέντρωσε μόλις 1,8 εκατ. από τα 29 που ζητούσε και λεφτά για κατασκευή γηπέδου δεν υπάρχουν.

 
Αυτά έρχονται να προστεθούν στις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου (που όπως διαβάζουμε στην εφημεριδάρα, κι αυτός δεν κάθεται καλά...), στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'',
 
O κόσμος έχει τις ανάγκες του και σε μια εποχή φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας θεωρεί προκλητικό να δίνονται 20 εκατ. για ανώνυμες επιχειρήσεις. Στην περιοχή μας που είχαμε πλημμύρες, το θέμα τέθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους. Αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα και να δίνονται 20 εκατ. για γήπεδα. Εμείς συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Αν τα 20 εκατ. προορίζονται για έργα υποδομών πέριξ του γηπέδου, που μπορούν να βοηθήσουν την κυκλοφορία και τη ζωή στην πόλη, δεν έχουμε πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που δεν προορίζονται να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, διαφωνούμε.
 
αλλά και στην αναμενόμενη προσφυγή ορισμένων κατοίκων κατά του άρθρου 42 του νόμου 4277/14, που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, στο ΣτΕ. Ζορίζει το πράγμα για τον ''επενδυτή'' με το στόμα Μελισσανίδη. Πολλοί αρχίζουν και ξυπνάνε...

Σχόλια

Εικόνα reverend brother love

Φαίνεται ότι ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ ταυτίζονται πλέον στην νοοτροπία. Έχουν ως προέδρους δύο ξεφτίλες απατεώνες που τους κοροιδεύουν. Κατάντια.

Εικόνα ase_ree

Hρωικη εξοδο σαν κυνηγημενοι απο το συστημα(ο κουμπαρος του πρωθυπουργου να καταγγελει το συστημα αχαχαχαχ).Οτι προλαβουν ν αρπαξουν ειναι η δουλεια και αυτα για γηπεδα αγια σοφιες και ενωση ποντιων ειναι για τους χετσετσογλου να πουλαει χορταρακι.

Εικόνα tasos

Ετσι ήταν πάντοτε οι υποτιθέμενοι μεγάλοι μας αντιπαλοι.Οι μέν μέ τή κλάψα οι δέ μέ βασιλειάδες,πρίγκηπες,στρατηγούς ,συνταγματάρχες καί υπόγειες στοές καί οι μπουγατσοκυμάδες με τά χαρισμένα χρήματα καί γήπεδα από πολιτικούς πού ευθύνονται γιά τήν σημερινή Ελλάδα .
Εμείς χωρίς γήπεδο (κατά Μπαρμπή εχουμε πληρώσει γιά ενοίκιο στό Γ.Καραϊσκάκης από τήν ίδρυσή μας μέχρι τό 2004 50 εκατ.τοτινές δραχμές), χωρίς ούτε μία δραχμή χαρισμένη έχουμε κατακτήσει 41 πρωταθλήματα 26 κύπελλα καί βάλε τό μπάσκετ καί τόν ερασιτέχνη.
Γι'αυτό πρέπει ΤΩΡΑ μέ μπροστάρη τό Βαγγέλη νά βάλουμε τέρμα στήν ανοχή απέναντι σέ κάθε ανύπαρκτο,λαθρέμπορα,ουρανοκατέβατο πού θέλει νά μιλήσει γιά τό Θρύλο.Τέρμα στούς δημοσιογράφους τού δεκάρικου καί στά βρώμικα δήθεν αντικειμενικά ΜΜΕ.

Εικόνα savvas gridlock

΄΄Αντικειμενική'' εφημερίδα ''ΟΜΑΔΑ'' του συγκροτήματος Λαμπράκη, φύλλο της 6ης Οκτωβρίου 1964. 50 χρόνια πριν. Αυτά έβγαζε το Κράτος από τον κόσμο του Ολυμπιακού μετά από κάθε παιχνίδι μας στο Καραϊσκάκη.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Η ψεύτικη ελπίδα ειναι χειρότερη απ την απελπισία...
Δεν ειναι η πρώτη φορά...ούτε προφανώς η τελευταία...
που πουλάει κάποιος στους οπαδούς της ΑΕΚ φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Κρίμα που δεν μπορούν να διαβάσουν κάποιοι απ αυτούς αυτο το άρθρο....
και αναμασάνε τις κατα παραγγελία παπαριες των εμετικων φυλλαδων τους.
Τεκμηριωμένο και βασισμένο σε γεγονότα το κείμενο.

Εικόνα apostolos gaganis

Πετυχημένη ανάρτηση. Μπράβο Σάββα που μας κρατάς ενήμερους για τα του γηπέδου της ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη, ΓΕΝΙΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό ψιλοσνόμπαρα όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούσαν την...ευσυγκίνητη και δεινοπαθούσα προσφυγοπούλα. Έλεγα στον εαυτό μου: ΄΄ Άσε ν΄ανέβει πρώτα στην Σούπερ Λίγκα και μετά... βλέπουμε΄΄. Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων μούδειξε πως - κακώς - είχα υποτιμήσει αυτό το θέμα. Η υπόθεση ΑΕΚ - Μελισσανίδης και...΄΄συνεργάτες΄΄, ΦΑΙΝΕΤΑΙ να΄χει πολύ ζουμί και πολλές προεκτάσεις. Για να΄δούμε... Θα φανεί λευκός καπνός στην καμινάδα ή το γνωστό πέπλο της ένοχης συγκάλυψης θ΄απλωθεί και πάλι; Μαρινάκης, αλλά όχι μόνο, θα δείξει... Εν τω μεταξύ βέβαια η λαϊκή δυσφορία θα ογκούται. Ολοι θα΄ναι δυσαρεστημένοι. ΟΛΟΙ. Είναι τόσο κάλοι εκεί στο...ρετιρέ, που δεν καταλαβαίνουν πως μόνο Η ΚΑΘΑΡΣΗ, σε ΚΑΘΕ επίπεδο και ΟΠΟΙΑ αποτελέσματα κι αν δώσει, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ. Αλλιώτικα, θα΄χουμε τέτοια διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος στις εκλογές που τα σώβρακα ΟΛΩΝ θα καταχεστούνε... Των μεν απ΄τη χαρά, των δε απ΄το φόβο για το πολιτικό τους ( σιγά τα ωά...) μέλλον. ΑΠ' ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ, ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ... Δεν είναι και πολλές, οι χαρές της ζωής...