ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΜΕΤΑΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ''ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ'' ΤΟ 1986



Συνεχίζουμε την ανάγνωση των στοιχείων από το φάκελο του Μελισσανίδη, σε εκείνα τα ''αγνά'' χρόνια της δεκαετίας του '80 που ήταν παράγοντας στην ομάδα της Νίκαιας (συγκεκριμένα μπήκε στη διοίκηση του Ιωνικού το 1977 και παρέμεινε -με κάποια διαλείμματα- για όλη τη δεκαετία του '80). Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 1986. Ο Ιωνικός αγωνίζεται στη Β' Εθνική για τη σεζόν 1985-86. Στα γραφεία της ΕΠΟ, κατά την κλήρωση των διαιτητών της Β'-Γ' Εθνικής για τα ματς της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 1986, διαδραματίζονται τα παρακάτω (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-1-1986
 

 

 

 

 
''Θα δολοφονηθεί ο διαιτητής που θα αδικήσει τον Ιωνικό στην Κοκκινιά'' και στο καπάκι ξύλο στον παρατηρητή Μεταλλόπουλο, από τον ''ηθικό'' Μελισσανίδη. Την επόμενη μέρα μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-1-1986
 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Κουρ(αδ)οπαλάτης πάει να τα μαζέψει, αλλά σύμφωνα με τον παρατηρητή Μεταλλόπουλο, ο Μελισσανίδης μαζί με άλλους παράγοντες του Ιωνικού τον ξυλοκόπησαν και του φώναζαν
 
''Όπου σε βρούμε, θα σε σκοτώσουμε. Τομάρι θα πεθάνεις. Δεν θα γλυτώσεις γαμώ την Παναγία σου, τον Χριστό σου, όλοι οι παρατηρητές είσαστε πουλημένοι, με ένα ποτήρι ουίσκι μπορεί να εξαγορασθείτε''.
 
Ο ''Κουροπαλάτης'' Μελισσανίδης όλα αυτά, που τον βλέπουμε εδώ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
 

 
Ο Ιωνικός κλήθηκε σε απολογία και αρχικά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 10 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή για όλα τα ματς που θα γίνονταν σε αυτές τις 10 ημέρες, ο Ιωνικός θα μηδενιζόταν και θα τα έχανε δίχως να αγωνιστεί).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 31-1-1986
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-2-1986
 

 
Η απόφαση ανετράπη σε δεύτερο βαθμό από την ΕΠΟ και ο Ιωνικός την γλύτωσε, επειδή επισήμως εκείνη την περίοδο ο Μελισσανίδης δεν εμφανιζόταν ως μέλος του Δ.Σ. του Ιωνικού, παρά το ότι ουσιαστικά εκτελούσε χρέη γενικού αρχηγού της ομάδος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-2-1986
 

 

 
Ο Μελισσανίδης έφαγε 4 μήνες αποκλεισμό από την ΕΠΟ, αλλά προσπάθησε να ανατρέψει αυτήν την απόφαση, με δικηγόρο του τον Αλέκο Κούγια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-2-1986
 

 

 
Η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας=Ε.Φ.Ι. εκδίκασε την υπόθεση και τιμώρησε με διετή αποκλεισμό το Μελισσανίδη, δύο χρόνια μετά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-5-1988
 

Φυσικά αυτές οι ποινές δεν εμπόδισαν τον Άρχοντα Κουρ(αδ)οπαλάτη να συνεχίσει να τραμπουκίζει διαιτητές.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-12-1986
 
 
''Θα σας περάσω από σούβλα και ηλεκτρική καρέκλα στη Νεάπολη'', φώναζε ο Άρχοντας Κουραδ(οπ)αλάτης στους παίκτες και στους παράγοντες του Μακεδονικού μέσα στη Θεσσαλονίκη.