ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ''ΑΠΗΛΙΟΝ'';



Αναδημοσιεύουμε το θέμα από site που απευθύνεται σε οπαδούς του ΠΑΟ, το greenmood.gr. Στις 29 Mαϊου 2013 μάθαμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟ αγοράζει το προπονητικό κέντρο ''Απήλιον'' με 8 εκ. ευρώ, έπειτα από απόφαση του προέδρου της, Ιωάννη Αλαφούζου. Link από το vazeletta.gr και το βαζελο-ρεπόρτερ Νίκο Αθανασίου, με ημερομηνία επάνω, για να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις και για να γίνουν οι συγκρίσεις.
 

 
Βλέπουμε τον τελευταίο δημοσιευθέντα ισολογισμό της ''ΑΠΗΛΙΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ Α.Ε.''.
 

 
Ο ισολογισμός υπογράφεται στις 31 Μαρτίου 2014 από τον πρόεδρο της εταιρείας, που είναι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος και υποτίθεται πρώην ιδιοκτήτης του Απήλιον, από τον οποίο το αγόρασε η ΠΑΕ ΠΑΟ. 10 μήνες μετά την υποτιθέμενη εξαγορά του Απήλιον από την ΠΑΕ ΠΑΟ (Μάιος 2013-Μάρτιος 2014), σε επίσημο έγγραφο που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ δεν φαίνεται πουθενά αυτή η μεταβίβαση στους τίτλους ιδιοκτησίας.
 
Σε ποιον ανήκει λοιπόν το Απήλιον, σήμερα που μιλάμε; Ακόμη όμως και αν ανήκει σήμερα στην ΠΑΕ ΠΑΟ, επειδή προφανώς θα ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του μετά το Μάρτιο του 2014 στην ΠΑΕ ΠΑΟ, πώς αδειοδοτήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟ από την ΕΠΟ τον Απρίλιο του 2014, ώστε να αγωνιστεί φέτος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα; Προϋπόθεση για την αδειοδότηση ήταν να μπει στο φάκελο το συμβόλαιο εξαγοράς του Απήλιον. Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση φακέλων από όλες τις ομάδες, ήταν η 31η Μαρτίου 2014, με την ΠΑΕ ΠΑΟ να καταθέτει το φάκελό της στις 15 Φεβρουαρίου 2014.
 
Μια σοφή παροιμία του λαού μας λέει "όταν έχεις καεί στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι" και οι πράσινοι ακολουθώντας την στο έπακρο και έχοντας "καεί" την περσινή χρονιά στο θέμα της αδειοδότησης φέτος θέλησαν να στείλουν τον φάκελο στην ΕΠΟ 45 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας για μια προεξέταση.
Έτσι ώστε να έχουν τον χρόνο μέχρι τις 31 Μαρτίου να συμπληρώσουν κάποια στοιχεία που και οι ίδιοι ξέρουν ότι λείπουν από τον φάκελο της ΕΠΟ όπως το πλάνο βιωσιμότητας αλλά κάποια στοιχεία που μπορεί να ζητήσει ως έξτρα η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
 

 
Τι ακριβώς υπήρχε στο φάκελο που κατέθεσε το Φεβρουάριο του 2014 για να αδειοδοτηθεί η ΠΑΕ ΠΑΟ σχετικά με το Απήλιον; Σίγουρα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014 δεν είχε ολοκληρωθεί η εξαγορά του από την ΠΑΕ ΠΑΟ, αφού στις 31 Μαρτίου 2014 υπέγραψε τον ισολογισμό της εταιρείας ως πρόεδρός της ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του Απήλιον, Κωνσταντίνος Τσακίρης. Αν δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του Απήλιον, πώς ακριβώς αδειοδοτήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟ; Δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί το συμβόλαιο εξαγοράς του προπονητικού κέντρου, ώστε να πάρει την άδεια;
 
Περιμένουμε απαντήσεις από το διευθυντή του τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, που ''συμπτωματικά'' είναι και γιος της γυναίκας του παλαιού και ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού, Mr Manos Mavrokoukoulakis. Ρε τι γίνεται στην ''κόκκινη ΕΠΟ του γαύρου Σαρρή''...
 
Υ.Γ. Δεν ξεχνάμε και το προηγούμενο σχετικό μας θέμα. Δύο εβδομάδες μετά την απόφαση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΟ, τον Απρίλιο του 2014, η ΠΑΕ ΠΑΟ ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο κύριος Δημητρίου μας έλεγε τον Ιανουάριο του 2014 πως για να αδειοδοτηθεί μία ΠΑΕ, θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε ανακοινώσει μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και δεν αρκούσε η εξαγγελία της. Θα έπρεπε να είχαν μπει τα λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων. Τώρα μαθαίνουμε οριστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας πως ούτε συμβόλαιο εξαγοράς του Απήλιον υπήρχε στο φάκελο που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟ. Ποιος ξέρει στο μέλλον ποια έλλειψη του φακέλου θα προκύψει. Δεν πιάσαμε ακόμη τον πρόσφατα δημοσιευθέντα ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟ για τη σεζόν 2013-14, στον οποίο τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας αποτυπώνονται με δραματικό γι'αυτήν τρόπο. Το σίγουρο είναι ένα. Η ''κόκκινη'' ΕΠΟ έστειλε παράνομα και παράτυπα στην Ευρώπη τον ''αδικημένο'' Παναθηναϊκούλη, για μία ακόμη χρονιά...

Σχόλια

Εικόνα Themis

Πολλά τα ερωτήματα και όλα αναπάντητα ...Οι περίφημοι έγκυροι-έκγριτοι δημοσιογραφίσκοι και τα πασίγνωστα αμαρτωλά Μ.Μ.Ε ποιούν την νήσσαν...

Εικόνα Mihas

Ως νομικός να εισφέρω στην ευρύτερο προβληματισμό: στο φάκελο του βαζέλα υπάρχει συμβολαιογραφικό έγγραφο αγωραπωλησίας ακινήτου για το "Ατίτλιον"; Το συμβολαιογραφικό έγγραφο αυτό έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο; Μιλάμε για κάτι που μπορεί κάποιος να εξακριβώσει εντός μισής ώρας με μία απλή επίσκεψη στο Υποθηκοφυλακείο. Ή μήπως εμφανίσθηκε κάποιο προσύμφωνο ή κάποιο πολυετές μισθωτήριο (το οποίο επειδή θα είναι επαγγελματική μίσθωση, αν η διάρκειά του υπερβαίνει τα δώδεκα έτη πρέπει να μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο ώστε να ισχύει απέναντι σε έναν μελλοντικό ιδιοκτήτη σε περίπτωση μεταβίβασης του ακινήτου); Αστεία πράγματα συζητάμε, αλλά τέλος πάντων...

Εικόνα savvas gridlock

Οι απαντήσεις είναι γνωστές. Τίποτε δεν υπάρχει. Απλώς αν βγούμε να τα πούμε εμείς έτσι ξερά, θα ακούσουμε ''ε καλά τώρα, αυτά τα λένε οι γαύροι''. Εδώ είναι και η ευθύνη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που όλα αυτά δεν φροντίζει να τα αναδεικνύει, στην ώρα τους και τεκμηριωμένα. Για την ''κόκκινη'' ΕΠΟ δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πούμε πια. Ούτε ο Αλαφούζος ως πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα είχε τόση αβάντα προς το βάζελο (στο κάτω κάτω ο Ιωάννης είναι και γαύρος από μικρό παιδί).

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να μου το θυμηθείς, Σάββα, ότι αν αύριο μεθαύριο ο Αλαφούζος γίνει πρόεδρος της Ε.Π.Ο., οι βάζελοι θα θυμηθούνε το κόκκινο παρελθόν του Αλαφούζου και θα μιλάνε πάλι για κόκκινη Ε.Π.Ο.

Εικόνα ase_ree

Ειναι αδικια να χτυπατε τον επενδυτη και οραματιστη κ γιαννη αλαφουζο.Γιαννακη(πατωνεις?????????)Αν τυχον και το διαβασεις εμεις οι οπαδοι του θρυλου(οπως κι εσυ)σου εχουμε προταση να βγεις απο το οικονομικο αδιεξοδο της πουστο-ομαδος που ηγεισαι(χαχαχαχα).Υπαρχουν λυσεις και σου παραθετω μερικες που πιστευω ειναι απλες και εφικτες.

1)Τα παλια μπουρδελα μεταξουργειο και φυλης που ανηκουν σε μανες βαζελων να λειτουργησουν με ανακαινιση.Οι πουτανες δεν λειπουν αλλωστε και τα μουλικα βαζελια που γεννησαν να κανεις ενα νεο κυμα απο τους χουλιγκαν των σπρευ.Να ανοιξεις την αγορα προς σαουδικη αραβια να ερχονται οι αραβες(εχεις τα κονε με τον τσακα)και να γαμανε τα μουλικα που εγιναν αδερφες.Πιστευω και χρηματα να βγαλετε και να χαρειτε τον πουτσο που θα τρωτε.Το κανετε τζαμπα ας βγαλετε και κατι.

2)Τα συνεργεια βαψιματος να φυγουν απο το δημοτικο γηπεδο της λεωφορου και να κανεις διαφημιση μεσω σκαυ να κανουν μεροκαμματο σε ολο το λεκανοπεδιο για πολυκατοικιες(αν κανουν και διπλοβαρδια στο βαψιμο ας κανουν και καμια πιπα εξτρα για τα εξοδα μετακινησης(μην τα χρεωθει η παε να μενουν καθαρα τα βαψιματα)

3)Αυστηρος ελεγχος στις λουλουδες που ειναι στο ατιτλιον με τα βιολογικα.Να βαλεις ατομα αλλα που θα πουλανε τα κηπευτικα γιατι την πρωτη παραγωγη δεν εβγαλες κατι και θα σου πω το γιατι.Τα αγγουρια τα καροτα και οι μελιτζανες που παρηγαγαν απο εκει δεν εφτασαν στα ραφια να πουληθουν γιατι τα εβαζαν στον κωλο τους οι χαζουλες,οποτε να κι αλλο κερδος.

Νομιζω με αυτα τα τρια απλα βηματα να φερουν χρημα στα ταμεια και να κανεις μεγαλυτερα συμβολαια κατα 10% στους παικτες(ο θεος να τους κανει χααχαχαχ)απο 50 χιλιαδες να πανε στα 55.