ΕΜΦΑΝΙΣΗ-ΝΤΡΟΠΗ



Μετά από μία τραγική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε σήμερα με σκορ 4-0 από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Στο κρισιμότερο σημείο της φάσης των ομίλων, προπονητής και παίκτες παρουσίασαν το χειρότερο πρόσωπό τους και ο διασυρμός από την πρωταθλήτρια Ισπανίας ήταν αναπόφευκτος.
 
Το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης αναλογεί στο Μίτσελ, που επέλεξε την ίδια ενδεκάδα με αυτήν που ξεκίνησε το ματς στο Τορίνο. Ένα παιχνίδι το οποίο περιέργως οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά και ο ίδιος ο Μίτσελ όπως ακούσαμε μετά στις δηλώσεις του, το διάβασαν ως ''μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού, που έχασε στις λεπτομέρειες από τη Γιουβέντους''. Η Γιουβέντους είχε πάρα πολλές ευκαιρίες σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά η αστοχία των επιθετικών της και η απόλυτη ευστοχία των δικών μας παικτών στις φάσεις που δημιουργήσαμε από στημένες μπάλες, έφεραν αυτό το 3-2. Με 3 παίκτες που δεν κινούνται καθόλου δίχως την μπάλα στην 11άδα, σε έδρες κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, φλερτάρεις με το διασυρμό. Τι είδαμε λοιπόν και σήμερα;
 
- Μία αριστερή πτέρυγα δική μας με ένα μόνο παίκτη, το Μαζουάκου, αφού επελέγη να ξεκινήσει μπροστά του ο Αφελάι. Ο Ολλανδός είναι παίκτης με μέτρια ταχύτητα για την γραμμή, που δεν βοηθάει καθόλου ανασταλτικά, αλλά και παραγωγικά είναι χρήσιμος μόνο με την μπάλα στα πόδια. Απέναντι στη Γιουβέντους του Αλέγκρι, που επέμενε να έχει μόνο το Λιχτστάινερ και κάπως τον εσωτερικό χαφ Μαρκίζιο από εκεί, το δίδυμο Μαζουάκου-Αφελάι μπορεί να σταθεί. Απέναντι στην Ατλέτικο του Σιμεόνε, που συνηθίζει να στήνει υπεραριθμίες στις πτέρυγες (καθαρά μπασκετικό σύστημα), με 3 και 4 πολλές φορές παίκτες που συνδυάζονται, το να ξεκινήσεις με δίδυμο Μαζουάκου (κακός αμυντικά)-Αφελάι στην αριστερή πτέρυγά σου ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ο Χουανφράν με το Ραούλ Γκαρσία και τον Αρντά Τουράν, που έβγαινε κι αυτός από εκεί πολλές φορές, στήσανε τα πιο εύκολα τριγωνάκια στη φετινή τους σεζόν.
 
- Έναν άξονα που αλώνιζαν οι κεντρικοί χαφ της Ατλέτικο, επειδή δεν υπήρχε παίκτης να κυνηγήσει τον αντίπαλο χαφ που μπουκάρει προς την περιοχή μας. Αυτό το πράγμα σε αυτόν τον Ολυμπιακό μπορούν να το κάνουν ο Μανιάτης, ο Φουστέρ και ο Κασάμι. Ο πρώτος σήμερα έπαιζε δεξιά στα χαφ και οι άλλοι δύο δεν ξεκίνησαν στην 11άδα. Το να περιμένεις ότι ο Τσόρι θα κρατήσει μπάλα μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν, μας επαναφέρει σε συζητήσεις των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας, τύπου ''γιατί ρε παιδιά με τέτοιους παικταράδες-τεχνιταράδες όπως ο Ζε Ελίας, ο Ζέτερμπεργκ και ο Τζιοβάνι, δεν μπορούμε να κρατήσουμε μπάλα;''. Δίχως κίνηση ΧΩΡΙΣ την μπάλα, 11 ''τεχνιταράδες'' να βάλεις μέσα σε έδρες όπως αυτή της Ατλέτικο, δεν θα κρατήσεις καθόλου μπάλα και θα διασυρθείς (ή θα αποφύγεις καθαρά λόγω τύχης το διασυρμό). Ο Γκάμπι στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να έφτασε και 10 φορές αμαρκάριστος σε θέση βολής. Υπήρχαν φάσεις που είχαμε 11 παίκτες στην περιοχή μας, αλλά βρίσκονταν αμαρκάριστοι παίκτες της Ατλέτικο. Αν δεν έχεις παίκτες στην 11άδα σου που κινούνται χωρίς την μπάλα και ακολουθούν τον αντίπαλο που κινείται στο χώρο, αυτός ο αντίπαλος θα τρυπώσει στο κενό που δημιουργείται (όταν αυτό δημιουργηθεί) και θα σου ''την κάνει''.
 
- Μία άμυνα γενικότερα, του Ρομπέρτο συμπεριλαμβανομένου σε αυτήν, η οποία δεν μπορούσε με τίποτε να διώξει την μπάλα. Μιλάμε τώρα για το πιο απλό πράγμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. ''Δεν έχω τι να κάνω με την μπάλα, άρα την βγάζω κόρνερ-πλάγιο ή της δίνω μία να πάει από εκεί που ήρθε''. Για πολλοστή φορά σε ένα ευρωπαϊκό του παιχνίδι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει το ίδιο σύμπτωμα. Κολλάει η μπάλα για ώρα κοντά ή μέσα στην περιοχή του και τρώει φθηνά γκολ.
 
- Παίκτες χωρίς ψυχή. Σχεδόν όλες οι διεκδικήσεις κατέληξαν στην Ατλέτικο. Προφανώς οι παίκτες του Σιμεόνε εκεί μέσα βγάζουν υπέρμετρο πολλές φορές πάθος, αφού παίζουν και για τον προπονητή τους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού σήμερα δεν έβγαλαν καθόλου πάθος.
 
Ελαφρυντικά υπάρχουν. Η ομάδα δεν είχε ρυθμό, αφού η διακοπή του πρωταθλήματος μετά την επίθεση στο Ζωγράφο ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο. Εγώ προσωπικά δεν είχα την απαίτηση να πάρουμε αποτέλεσμα σήμερα, ούτε φυσικά ήμουν σε φάση ''έλα μωρέ, ποια Ατλέτικο;''. Το να χάνει ο πρωταθλητής Ελλάδος στην έδρα του πρωταθλητή Ισπανίας, είναι το φυσιολογικό. Η μοναδική απαίτηση που υπάρχει για όλα τα ματς, είτε παίζεις στο Βιθέντε Καλντερόν, είτε παίζεις στον Ταύρο με το Φωστήρα, είναι να είσαι ανταγωνιστικός και να βγάζεις λίγο πάθος και νεύρο. Σήμερα δεν τα είδαμε αυτά. Δεν κοντράραμε σε κανένα σημείο τον αντίπαλο και αυτό για Ολυμπιακό ΔΕΝ είναι αποδεκτό, ποτέ και πουθενά. Συνεχίζουμε και πλέον περιμένουμε ένα θαύμα για να προκριθούμε στους ''16'' (η αδιάφορη Ατλέτικο να κερδίσει μέσα στο Τορίνο τη Γιουβέντους), μετά το 0-2 της Γιουβέντους στη Σουηδία.
 
Συγχαρητήρια στους οπαδούς μας που όσο τους το επέτρεψε η τραγική εικόνα της ομάδος μας, ακούστηκαν μέσα στη Μαδρίτη.
 

 
Συγχαρητήρια και στην Ατλέτικο, που ήταν πολύ καλύτερη και μας κέρδισε δίκαια. Η εικόνα του Βιθέντε Καλντερόν, όπου σε πολλά χρονικά σημεία του αγώνα όλο το γήπεδο συμμετείχε στα συνθήματα και στη γιορτή που είχε στήσει η ομάδα τους στο χορτάρι, ας μας προβληματίσει όλους.
 
Τα υπόλοιπα αύριο, με αναλυτική κριτική στα λάθη των παικτών μας, που ήταν ατελείωτα απόψε...

Σχόλια

Εικόνα lets79

Το σημερινό εξώφυλλο του "ΦΩΤΟΣ" με....ξεπερναει...δεν μπορώ να το καταλάβω....(sic)!!!!Κρίμα διότι υπήρξα και είμαι(χλωμό το βλέπω να συνεχίσω να είμαι)ακόμα αναγνώστης του....

Εικόνα savvas gridlock

Διαβασε αυτο το σχολιο του Μανωλη Γαβαθιωτη για τα εσωτερικα του ΦΩΤΟΣ.

http://redsagainsthemachine.gr/articles/141006/dekembrios-toy-1991-anarg...

Εικόνα redhero

Τουρίστες στη Μαδρίτη
Απαράδεκτη εμφάνιση του Ολυμπιακού που γυρνάει την ομάδα χρόνια πίσω...
Η ομάδα ήταν άνευρη, χωρίς πάθος, δεν κέρδισε ούτε μία κόντρα σε όλο το παιχνίδι.
Δεν μπορεί να φτάνει η ομάδα στο 70 για να δούμε ένα τσαμπουκά, μία κλοτσιά, ένα σουτ στο τέρμα. Δεν μπορεί ο λαός του Θρύλου με αυτές τις οικονομικές συνθήκες να ταξιδεύουν στη Μαδρίτη και οι παίκτες, με ευθύνη και του προπονητή να κάνουν διακοπές.
Απόδειξη της χαλαρότητας τα 3 από τα 4 γκολ. Χαλαρό διώξιμο της μπάλας από το Ρομπέρτο, χαλαρά ο Μποτία έβαλε το πόδι του στο 2ο, χαλάρα του πήρε τη κεφαλιά ο Μάτζουκιτς χωρίς καν να πηδήξει στο 4ο.
Σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι τα προβλήματα χιλιοειπωμένα. Το αμυντικό δίδυμο είναι για γέλια (9 γκόλ εκτός έδρας, το ένα πιο γελοίο από το άλλο), ο Μητρογλου θεατής και ο μοναδικός πλάγιος που μπορεί να διεμβολίσει, ο Αφελάι χτες δεν ήταν καλός.

Υ.Γ. Μόνο ο λαός του Θρύλου ήταν εκεί...

Εικόνα jole11canezza

http://www.sportdog.gr/sports/podosfairo/article/262180/tha-paraitithei-...

πουτανας γιοι αμεσως θεμα....μην τσιμπατε ρε μαγκες και διαβαστε τι θεμα πανε να δημιουργησουν πριν τις μπουγατσες
ολοι μαζι ρεεεεεεεεεεε....ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα Spiros Legend

Αυτες τις αλητειες,που πρεπει να ειναι μεγαλο καθαρμα καποιος για να γραφει τετοιες ασυναρτησιες-προβοκατσιες,τις εχει γραψει λογικα,αν δεν κανω λαθος,ο Καραγιαννιδης,ο κουμπαρος-υπαλληλος του Μελισσανιδη,αυτο ειναι το ηθος τους και το επιπεδο τους,η αεκτζηδικη πρηφανια και αξιοπρεπεια,γαμω την αεκ και την τουρκια ολοκληρη...Λες και υπαρχει ομαδα στην Ευρωπη που εχει σιγουρη τη νικη μεσα στην Ατλετικο,απιστευτα πραγματα,να τον χαιρεται ο πρασινοκιτρινος ΠΣΑΤ για τη δεοντολογια του.http://www.apodytiriakias.gr/athlitika/2014/11/27/tha-paraitithei-o-mitsel.aspx

Εικόνα Ψηλός

Απαράδεκτη εμφάνιση. Δε μας πειράζει η 4άρα, με την Ατλέτικο παίζαμε, όχι με την πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ. Ούτε η ήττα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης παίζαμε, όχι με τον Ιωνικό.
Μας πειράζει ο τρόπος. Σχεδόν πέσαμε αμαχητί. Τρεις "ευκαιρίες" κάναμε: ένα σουτ του Αμπιντάλ με τη μία από κόρνερ στο 1-0, που έφυγε πολύ άουτ, μία κεφαλιά του Μήτρογλου στο β' που έφυγε πάρα πολύ άουτ κι ένα σουτ, νομίζω του Μιλιβόγιεβιτς, μετά το 4-0, που έφυγε απελπιστικά άουτ, μιλάμε η μπάλλα πρέπει να βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάπου στα νερά του Ρίο Μανθανάρες, πίσω απ' το γήπεδο. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Δε βγάζαμε με τίποτα μπαλλιές προς την επίθεση, το κέντρο μας ήταν αναιμικό, η άμυνα χειρότερη από ποτέ φέτος, ενώ ακόμη κι ο Ρομπέρτο, στη φάση που γίνεται το 2-0 και δίνει την πάσα στον Ισπανό, είναι λες και το κάνει επίτηδες, κι ακόμα χειρότερα.
Κι από ψυχή μηδέν. Οι Ισπανοί έκαναν ΧΑΜΗΛΕΣ σέντρες στην περιοχή μας και τη "διώχναμε" κι έπεφτε πάνω στα πόδια τους και το σενάριο επαναλαμβανόταν, ξανά και ξανά. Υπάρχει μια φάση στο α' που γίνεται συρτή από αριστερά όπως αμυνόμασταν, παίρνει τη μπάλλα ένας της Ατλέτικο κι είναι 3 δικοί μας και δε μπορούνε να τον κάνουνε καλά. Την ψευτοδιώχνανε, ξαναρχότανε, την ξαναψευτοδιώχνανε, ξαναματαρχότανε, ώσπου βάραγαν αυτοί άουτ ή τη στέλναμε (επιτέλους) στον αγύριστο κι έληγε ο συναγερμός. Μιλάμε για μελέ του κερατά. Τρομερά πράματα.
Ο Ολυμπιακός εχτές ήταν αγνώριστος σε σχέση με τα εντός ματς με την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους, όπου μάσαγε σίδερα. Είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς δε μπόρεσε κανείς να παίξει έστω μέτρια. Φταίει πολύ κι ο Μίτσελ, δεν το συζητάμε. Ξεκινάει χωρίς τον Κασάμι και με τον Αφελλάυ 10άρι και, το κυριότερο, στήνει μια ομάδα άψυχη.
Τώρα πάμε για νίκη με τη Μάλμαι κι ό,τι βγει. Άλλα, ό,τι κι αν γίνει, είτε συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς Ληγκ είτε στο ΟΥΕΦΑ πρέπει να ενισχυθούμε το Γενάρη, προπαντός στην άμυνα. Δεν είναι εικόνα ευρωπαϊκής ομάδας αυτή.
Επίσης, καταλαβαίνω ότι στεναχωρεθήκαμε, αλλά δεν πρέπει να αρχίσουμε τους αφορισμούς, τουλάχιστον όχι τώρα. Βρίζουμε το Μήτρογλου και τον ανεκδιήγητο χτες Μποτία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μεν σκόραρε στο Καραϊσκάκη με την Ατλέτικο κι ο δε στην Ιταλία. ΔΕΝ είναι, δηλαδή, άχρηστοι. Δε γίνεται από τη μία να πανηγυρίζουμε τα γκολ τους κι από την άλλη να θέλουμε να τους κάνουμε εξιλαστήρια θύματα. Πρέπει να σοβαρευτούν όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητής και παίχτες, να βάλουνε το κεφάλι κάτω και να πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί οι Άλλοι έχουνε ξεσαλώσει κι ονειρεύονται διάφορα, να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, αλλά πιο σοβαροί στην άμυνα και να πάρουμε και το κύπελλο.
Όσο για το τι έγινε το καλοκαίρι, τι δεν έγινε και τι έπρεπε να γίνει, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να μουρμουράμε και να γιουχάρουμε, τώρα που ξεκινάει η κρίσιμη στροφή για το πρωτάθλημα. Μόνο κακό στην ομάδα και στις καρδιές μας θα κάνουμε. Τώρα ό,τι έγινε έγινε. Θα τα δούμε το Γενάρη. Σκεφτείτε ότι έχουμε ντέρμπυ με το βάζελο β' και πρέπει να νικήσουμε για να σταματήσει αυτό το αστείο. Άλλωστε, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ποιος περίμενε ότι θα κερδίζαμε την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους εντός και μάλιστα τη Γιουβέντους θα την κοιτάζαμε στα μάτια κι εκτός; Σίγουρα υπάρχουνε προβλήματα στην ομάδα, αλλά πέτυχε και κάποια εντυπωσιακά πράματα, χώρια που δεν έχει τελειώσει τίποτα. Άλλες εποχές, άμα κερδίζαμε τέτοιες ομαδάρες, θα πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας για βδομάδες.
Τέλος πάντων, πάει το χτεσινό, προχωράμε, αλλά χωρίς να ξεχνάμε τα χτεσινά χάλια. Πρέπει να το θυμόμαστε ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Η αγωνιστική απραξία λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος είναι δικαιολογία, αλλά δεν είναι η αιτία του κακού. Αν το πάμε έτσι, οι Άλλοι πρέπει να φάνε διψήφια...
Νικήστε τον Ο.Φ.Η. του Βορρά, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και ενισχυθείτε κι εμείς εδώ θά ΄μαστε.

Εικόνα lets79

ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΝΑΝ ΤΖΙΟΒΑΝΝΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΤΟΥΡΕ ΜΕ 400.000 ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΕΛΙΚΑ....ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ...

Εικόνα Romain

Ηταν μία ήττα μέσα στο πρόγραμμα. Καλύτερα που δεν έπαιξαν καλά στη Μαδρίτη παρά στο Καραισκάκη. Ηταν μόνο αποκαρδιοτικός ο τρόπος που χάσαμε. Χωρίς να προσπαθήσουμε και με λάθη παιδικά δώρα.

Η μόνη εμφάνιση που θα μας στοιχίσει είναι στο Μάλμε. Εκεί δεν τα καταφέραμε λόγω αμυντικών λαθών μας, καλής απόδοσης των αντιπάλων και διαιτησίας.

Το ότι δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την Ατλέτικο και στα δύο παιχνίδια ήταν φανερό. Συγκρίνοντας τα μπάτζετ των δύο ομάδων είναι σαν να συγκρίνουμε τον Παναθηναικό του Αλαφούζου με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει σε σειρά αγώνων.

Για να φτάσουμε την Ατλέτικο θα πρέπει να έχουμε έσοδα του ιδίου επιπέδου με την ομάδα της Μαδρίτης. Και αυτή τη στιγμή είναι μας είναι αδύνατο. Η Ατλέτικο ξόδεψε για μεταγραφές 100 εκ. Δεν μπορεί Ελληνική ομάδα να κάνει κάτι τέτοιο.

Όσο για τον Μαρινάκη, καλά κάνει και αγοράζει έξυπνα για να έχουν και οι παίκτε μεταπολιτική αξία. Θα πρέπει το μπάτζετ να είναι λογικό και ανάλογα με τα έσοδα που έχουμε. Μία χρονιά έκαναν οι πολυμετοχικοί την υπέρβαση και είδατε που έχουν καταλήξει. Στον Αλαφούζο!

Εικόνα Chief Bromden

Έτσι ακριβώς είναι Romain, συμφωνώ απόλυτα σε όλα.
Δεν χρειάζονται υστερίες και αναθέματα.
Μια αναμενόμενη ήττα αλλά με κακή εμφάνιση.
Οι νίκες με Ατλέτικο και Γιούβε στον Ναό δικαίως μας γέμισαν όλους με προσδοκίες αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε την απόσταση που μας χωρίζει ακόμα από αυτές τις ομάδες.
Δεν λέω πως δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση, ειδικά στην άμυνα την θεωρώ απαραίτητη αλλά η ψαλίδα δεν ανοίγει ούτε κλείνει με 2-3 προσθήκες.
Στον σωστό δρόμο κινούμαστε αλλά θέλει υπομονή, είναι μακρά η πορεία...
Ειδικά εκτός έδρας με ομάδες όπως η Ατλέτικο η αξιοπρεπής εμφάνιση από τον διασυρμό καθορίζεται από λεπτομέρειες, αυτό ισχύει και για μεγέθη μεγαλύτερα του Ολυμπιακού.

Εικόνα jole11canezza

ελα ενταξει τωρα τα κανουμε πουτανα όλα....ελεος ρε μαγκες, δεν χασαμε τρια μηδεν στην εδρα μας από τον Ποα αλλα χασαμε με ασχημη εμφανιση στην εδρα της ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ. δηλαδή δεν μπορει να συμβει αυτό? Kαι που συνεβη τι σημαινει ότι τελος, δεν υπαρχουμε?
Λιγη ηρεμια και σωστη κριτικη....Τι θελετε να μου πειτε ότι αυτή η ομαδα εχει τις ιδιες εμφανισεις προηγουμενων χρονων? μολντε, χερενφεν, ρεαλ, ροζεμποργκ, ανορθωση κτλ.?

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα savvas gridlock

H συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν απαράδεκτη και αυτό πρέπει να το πούμε. Όχι το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Γι'αυτό και ο τίτλος του άρθρου δεν είναι ''ήττα-ντροπή'', αλλά ''εμφάνιση-ντροπή''. Επιτρέπεται να χάσεις, επιτρέπεται να διασυρθείς από έναν πολύ ανώτερο αντίπαλο, επιτρέπεται να σέρνεσαι σε ένα ματς, επιτρέπεται να μην βρεθείς σε καλή μέρα. Αυτά όλα συμβαίνουν σε κάθε άνθρωπο στη δουλειά του. Δεν επιτρέπεται να παρατάς την προσπάθεια και να πέφτεις αμαχητί. Αυτό είναι ο Θρύλος από τότε που ιδρύθηκε, σε όλα του τα σπορ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140526/septembrios-1925-tmim...

Εικόνα jole11canezza

Το σχολιο μου αναφέρεται σε σχολια που διαβασα αναφορικα με το αρθρο σου... το οποιο δεν εχει κριτικη καφενείου και δεν μηδενιζει τα παντα όπως συνεβη με σχολια που διαβασα.
Τα αρθρα που γραφετε, το site που εχετε φτιαξει και τα πιο πολλα ατομα που γραφουνε η σχολιαζουν είναι, για μενα, οαση σε αυτην την ερημο της παραπληροφόρησης.

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα vagio

Ειναι απλα τα πραγματα, μας αρεσει δε μας αρεσει.
Χθες φανηκε το ταβανι μας. Ολων. Παικτων κυριως, και προπονητη.
Αν πραγματικα θελουμε την υπερβαση στην ευρωπη, και δεν εννοω τους 16 αλλα και να προχωρησουμε στο ΟΥΕΦΑ, πρεπει να την δουν λιγο αλλιως με τις μεταγραφες. Χρειαζομαστε 3 κλασατους παικτες 11αδας. Οχι των 10 μυριων, αλλα κλασατους. Οπως ηταν πχ ο Μελμπεργκ.

Εικόνα Son of Hoof

Ο Βαγγέλαρος έχει ευθύνη σαν πρόεδρος και μέχρι εκεί.

Τη πρώτη γκέλα την έκανε ο καλύτερος παίχτης μας ο.. "άγιος", τι θέλατε δηλαδή ύστερα? Να μας ξελασπώσει το "τοτέμ"? ή κάποια "μαγεία" τσόρι? Οι μεταγραφές δεν έχουν κάνει τη διαφορά που θέλουμε ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πρώτα, για το ΤΣ.Λ. θα την κάνουν?

Σάββα, καμία ντροπή στο να χάνεις βαριά από μια υπερομάδα τύπου ατλέτικο. Ειδικά όταν της κάνεις και δωράκια όπως τα 2 γκολ και το στήσιμο του μίτσελ (made in spain).

Εσύ φίλε antifa κάνε κάτι με το γράψιμο σου γιατί πονάνε τα μάτια μας. Και δίκιο να είχες, δε πρόκειται να καταλάβει κανείς ακριβώς τι εννοείς εκτός απ΄τον Σάββα.

Και γενικά ηρεμία. Δεν βλέπετε τι γίνεται στα άλλα ματς? Η γιουβέντους σπρώχνεται για να πάρει τη 2η θέση από εμάς, με το 6πλάσιο μπάτζετ. Σε άλλους ομίλους οι εξαροεφτάρες και οι πεντάρες πάνε βροχή και τις τρώνε ομάδες με πολλαπλάσια από το δικό μας μπάτζετ και στις έδρες τους. Ήταν το πιο δύσκολο ματς φέτος και ρεαλιστικότατα από αυτα που θεωρείς εκ των προτέρων χαμένα αφού δεν είσαι ομάδα με 300+ μύρια μπατζετ.
Γιατι και τα 150-200 μύρια μπάτζετ της ρόμα που της πουλήσαμε τους... παιχταράδες μας, ή της σάλκε που παίζει ο... υπερπαίχτης χούντελαρ (πχ) τα είδαμε. Δεν φτάνουν για να μην διασυρθείς -και άνετα- από τις γνωστές 6-8 υπερδυνάμεις του ποδοσφαίρου. Τώρα μάθαμε τι εστί ΤΣ.Λ.? Να αρχίσουμε και προπαίδεια και αλφα-βήτα μήπως ξανα?

Όσο για την διακοπή και το πως μας επηρέασε ένα θα πω. Γιατί και όταν είχε πρωτοαναλάβει ο Μαρινάκης και τα΄χε χώσει κάτι τέτοια είχαμε και πήγαμε και χάσαμε τσάμπα στο 1ο ματς εδώ από μαρσέιγ νομίζω.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ, ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΘΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΤΣΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

Εικόνα savvas gridlock

Ντροπή δεν ήταν το αποτέλεσμα. Φυσιολογική ήταν η ήττα μας εκεί μέσα. Ούτε η έκταση του σκορ είναι σώνει και ντε ντροπή. Θα μπορούσε να ήταν κλειστό το ματς μέχρι το τέλος, όταν και θα άνοιγε π.χ. με 2 ακόμη γκολ της Ατλέτικο. Ντροπή αποτελεί το ότι δεν παλέψαμε. Αυτό για Θρύλο δεν νοείται, τουλάχιστον όπως το καταλαβαίνω εγώ.

Εικόνα lets79

This is football.....Απλά πράγματα....η Ατλέτικο, που μου έριξε τέσσερα, πιθανόν θα έχει μια ήττα και αυτή από εμένα....η Γιουβέντους, που πιθανόν θα πάει στους 16, θα είναι χειρότερη σε ισοβαθμία με μένα....χρειάζομαι ένα βαθμό για να συνεχίσω στο Europa League,νίκη και νίκη της Ατλέτικο, για να συνεχίσω στο CL, αλλά με ήττα πάω σπίτι μου....Απλά πράγματα δηλαδή! Πάντως όποιος έχει δει την ταινία " Η Ρένα είναι οφσάιντ", μπορεί να καταλάβει το επίπεδο κριτικής του οπαδού.....δεν θα τα ισοπεδώνουμε όλα....Όλα τα λεφτά το μάτς της τετάρτης πλέον....

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄ΑΡΈΣΕΙ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΣΟΥ... ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ.

Εικόνα jole11canezza

Ναι δεν ειχαμε ψυχη, ναι δεν ειχαμε νευρο, ναι οι παικτες μας δεν σεβαστηκαν φανελα, ιστορια, οπαδους και τους εαυτους τους αλλα ειναι οι ιδιοι παικτες, η ιδια ομαδα, ο ιδιος προπονητης που στην ευρωπη μας κανουνε να ονειρευομαστε. Ενα κακο παιχνιδι που φετος εχει τυχει σε καθε ομαδα. Παμε για νικη με Μαλμε και ελπιζουμε...εαν δεν γινει αυτο στ'αρχιδια μας τα δυο.
ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα Kaine

Όσο διαφορά δυναμικότητας είδα να έχει ο Πανθρακικός από μας, άλλη τόσα είδα να έχουμε εμείς σήμερα από την Ατλέτικο. Ο Πανθρακικός δεν έχει καμμία δουλειά στην Σούπερ Λιγκ, όπως δεν έχουμε κι εμείς καμμία δουλειά στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι επειδή φάγαμε τέσσερα, αυτά συμβαίνουν και σε μεγαλύτερα μεγέθη από μας, αλλά επειδή εμφανιστήκαμε σαν ερασιτεχνική ομάδα τετραπληγικών καρκινοπαθών. Πιο σκορποχώρι δεν γίνεται, το τερματίσαμε. Θα συμφωνήσω με τον Άγγλο σχολιαστή που είπε περίπου το εξής: "Είναι πραγματικά σπάνιο σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ να υπάρχει ολοκληρωτική κυριαρχία μιας ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν θυμάμαι πότε το είδα τελευταία φορά. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι χαρούμενος αν το σκορ μείνει στο 4-0."

Τι είδαμε σήμερα; Μια ομάδα που μας πάτησε στο κεφάλι από το πρώτο δευτερόλεπτο, μας έβαλε γκολ στο δεκάλεπτο (αφού ήδη είχαν προηγηθεί πόσες ευκαιρίες) και συνέχισε στο ρελαντί να κάνεις φάσεις όποτε γούσταρε. Αποφασίσαμε να περάσουμε το κέντρο και να κάνουμε τη μοναδική μας φάση στο 60', φάγαμε άλλα δύο στο επόμενο πεντάλεπτο, και ευτυχώς η σεμνή τελετή έληξε με μονοψήφιο αριθμό τερμάτων.

Για τα ανδρείκελα που φορούσαν σήμερα την φανέλα του Ολυμπιακού τι να πει κανείς... O Αφελάι είμαι σίγουρος πως δεν είχε καμμία επαφή με τη μπάλα και θα συνεχίσω να το πιστεύω ακόμα κι αν τα στατιστικά λένε πως την ακούμπησε κάποια στιγμή. Ο Μήτρογλου εμφανίστηκε σαν όρθιο πτώμα, δηλαδή όπως ακριβώς τον περίμενα. Ούτε για λύπηση δεν είναι πλέον. Ανεβαίνει ο παικταράς όμως, κι αν σκοράρει με τη Μάλμε και σκοτώσουμε το θηρίο θα πάρει τα πάνω του. Ο Μανιάτης απλά αστείος, αμυντικό σαν τον Μποτία βρίσκουμε και στην Ελλάδα, και οι υπόλοιποι απλά ένα μάτσο χάλια. Ο Ρομπέρτο φάνηκε πόσο καλή ψυχολογία είχε σήμερα όταν στο δεύτερο ημίχρονο κόντεψε να αφήσει τη μπάλα να μπει στο τέρμα.

Σήμερα ο Μίτσελ εκτός από ταυτότητα και διαβατήριο πρέπει να έχασε και το πιστοποιητικό γεννήσεως, ίσως και την φορολογική του δήλωση. Ελπίζω μόνο να μην έχασε την κρεμούλα για να ταϊσει τον Κωστάκη που στεναχωρήθηκε επειδή δεν σκόραρε σήμερα.

Ελπίζω να καταφέρουμε να περάσουμε στο Γιουρόπα και να ενισχυθούμε άμεσα, γιατί μέχρι και στο πρωτάθλημα προβλέπεται να συνεχίσουμε να κινδυνεύουμε.

Εικόνα Κωστας 7

Για να μην παρεξηγηθώ και βγείτε μερικοί και με πειτε ισοπεδωτικό,εγώ φέτος με ολα αυτα που βλεπω να γίνονται ,και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικα ,περίμενα τον Βαγγελαρο πιο επιθετικό.Να τα χώσει ρε παιδακι μου,να τους δειξει οτι ο Ολυμπιακος δεν εχει ανάγκη απο τίποτα και οτι εχει ομαδαρα!Δεν το βλεπω ομως ρε μαγκες και τρελενομαι.Μου μπαινουν ιδεες οτι ολα αυτα ειναι στημένα και μεσα στο κολπο ειναι και ο δικος μας.Μακαρι να μην ειναι ετσι και να με διαψεύσει και να βγω να κάνω μια ωραιοτατη κολοτουμπα.Αλλα ρε Βαγγελα χωστα ρε μαγκα μου,τωρα ειναι το καταλληλο timing και μετα βγαζε για 10 χρονια(αν μπορεις)

Εικόνα savvas gridlock

Στημένα από ποιον να είναι και γιατί; Τι εννοείς Κώστα; Το Γενάρη σίγουρα θα υπάρξει ενίσχυση.

Εικόνα Κωστας 7

Στημένα απο τον δικο μας εννοω φιλε Σαββα,και θα δειξει η πορεία,δεν μπορεί ολόκληρος Ολυμπιακος να βάλετε απο παντού και ο Βαγγελας να μην τα χώνει.Η ομάδα ειναι γυμνή, κατ εμε, και σε αυτη την περίπτωση που ολοι τον κυνηγάνε εγω περίμενα να τα χώσει και να τους βουλώσει το στόμα.Δεν το βλεπω όμως και αναμένω τον Γεναρη.
Ο Ολυμπιακος δεν ειναι ούτε λαγός ούτε αεκουλα για να κάνουνε πολιτικά παιχνίδια με τα ψέμματα στο όνομα του.Ο Ολυμπιακος οποιος προσπαθησει να τον χαλιναγωγισει, προς οφελος του ,θα τον ανατρέψει σε λίγα μόλις λεπτά.Εμεις ουτε σε συλλαλητηρια χρειαζετε να κατεβουμε ουτε καν σπουδαιο αγωνα χρειαζετε να κανουμε για να ανατρεψουμε τον οποιοδηποτε ανεπιθύμητο.Ευκολα,ομορφα και Πειραιώτικα απλα τον εξαφανιζουμε.Οπως ευκολα και Πειραιώτικα τον υποστηριζουμε.Αρκει να υπαρχει μπεσα.Αυτο περιμενω να δω...

Εικόνα savvas gridlock

Εννοείται πως όποιος δεν κάνει αυτά που πρέπει, δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό, είτε λέγεται Κόκκαλης, είτε Μαρινάκης, είτε όπως αλλιώς λέγεται. Ως τώρα πάντως, εγώ βλέπω ότι κάθε άλλο παρά στέκεται απαθής ο πρόεδρος στον πόλεμο που μας κάνουν. Το Μελισσανίδη τον έστειλε στον εισαγγελέα, ενώ ο ΣΚΑΙ κάθε μέρα τρώει κι από μια μήνυση (ο Θωμαϊδης ήδη έχει μια καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμηση). Αυτά εσένα σου δείχνουν πως πάει να κάνει ''πάσο''; Την ενίσχυση που περιμένουμε το Γενάρη, αν δεν έρθει, εδώ είμαστε να τα πούμε. Θα έρθει σίγουρα πάντως. Κατάλαβα καλά; Αυτό εννοείς με το ''στημένα''; Φοβάσαι μην πάει πάσο στο πρωτάθλημα για παράδειγμα, με αντάλλαγμα κάποια συμφωνία που αφορά το δήμο Πειραιά ή τις επιχειρήσεις του Μαρινάκη;

Εικόνα antifaathens

Ο βαγγελας και χώσιμο δεν υπάρχει...βαγηελας,και βγάζω μέχρι νασκασω ναι....θα φέρει κανα μποτια καινούργιο το Γενάρη όλα τα σαπακια,που έφερε θα υπάρχουν οι εδώ αυλικοί μην κρίνετε αμα,δεν,δουμε κ.τ.λ. αν βγει κανένας θα τον πουλήσει και πάλι απο την αρχη...εταιρία...τ μόνο ίσως καλό είναι ότι λόγο κακής Εμφάνισης Ρομπέρτο που παρόλο τα λαθοι και πάλι,γλυττρωσαμς,εξαιτίας τ,μεγάλο,διασυρμό ίσως,τελικά για τώρα δεν τον πουλήσει

Εικόνα savvas gridlock

Έλα ρε Σπύρο, μην αρχίζουμε τώρα την ισοπέδωση ρε φίλε. Δεν γουστάρω να το παίζω μαντρόσκυλο και να επεμβαίνω στο τι θα πιστεύει ή θα γράφει ο καθένας, εννοείται πως όποιος θέλει λέει και γράφει ό,τι θέλει εδώ μέσα, αλλά όχι και ''βγάζει μέχρι να σκάσει'' ο Μαρινάκης από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εικόνα antifaathens

Σαββα καλημέρα κιόλας...φιλε μην στέκεσαι στην λέξη που χρησιμοποιώ πχ το να σκάσε το λέω στην υπερβολή και στην τσαντίλα δεν ισχύει το χρησιμοποιώ για να τονίσω ότι κατά την γνώμη μου δν έχει κάνει τίποτα απο αυτο που πραγματκα μπορεί παίζει και χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα στο επίπεδο μεταγραφών.

Εικόνα antifaathens

Τι να κάνει ο βαγγελας να τα δώσει;ρε τι ειναι αυτα που λες για μλκ να τον εχεις

Εικόνα Κωστας 7

Ωριστε?Οχι δεν τον εχω για μαλακα αλλιως θα στον εστελνα πεσκέσι,τον εχω ομως για προεδρο του μεγαλυτερου συλογου του τοπου μας και του ενδοξοτερου συλλογου της Ελλαδας.Ας φερθει αναλογα απο δω και στο εξης....

Εικόνα antifaathens

Το πρώτο ματς μετά απο πολύ καιρό που κατάφερα να δω....λοιπον χωρίς ναβειμαι απόλυτος γιατι δεν έχω δει αλλα ματς φέτος απλως,αποναυτα που ειδα,σημερα δικαιώνεται ένας φίλος μ που τα είχε,περιγράψει ακριβώς έτσι...ηβομαδαβνικαειβμονο ακομα και στην Ελλάδα λόγο Ρομπέρτο τύχης και φανέλας..ξ ομάδα ειναι μαύρα,χάλια δεν ξέρω αν ο παοκ ειναι χειρότερος απο αυτοβτο πράγμα αμφιβάλω παντός τον περσινό Ατρόμητο που θυμάμαι ριναι καλύτερος απο αυτον τον Ολυμπιακό..

Εικόνα antifaathens

Ρομπέρτο δικαιουτς ένα κακό ματς μποτια σαββα δειξε μ σε παρακαλώ εσύ που ψάχνεις το ποδοσφαιρικό δελτίο του δεν ειναιποδοσφαιτριστης αυτος,Αμπιντάλ κρίμα και μόνο κρίμα νοσοκομείο αττικόν και γρηγορα ενταμτικη έγκλημα να παίζει ποδόσφαιρο ακομα,μαζουακου παιχτουρας αλλα πολύ δουλεια ακομα,εμπαλανταουι απο όνομα και μόνο δεν πας πουθενά,Μανιάτης το λιγότερο για κλωτσιές και πίσω τα λεφτά του συμβόλαιο από πέρσι ειναι σαν παλαίμαχος εντιγκα κάτι κάνει αλλα είναι σίγουρα μίζα τ καρεμπε πρέπει ναβπερνει ποσοστό ακομα και τώρα,μιλογεβιτς αν καταφέρει και βγει χειρότερος τ σαμαρη προσωπικά θα πάω να του δώσω βραβείο αφελαι,πρων ποδοσφαιριστής Μήτρογλου πρων παλαίμαχος τσορι κακος αλλα μεγάλος μακάρι να ειμαι γκαντέμης εγώ που είδα αυτο το ματς πρώτη φορά μετά απο καιρό

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει, Σπύρο, καταλαβαίνω την τσαντίλα σου, αλλά αν ήμασταν τόσο μπουρδέλο φέτος, μπορείς να μου πεις πώς κερδίσαμε την πρωταθλήτρια Ισπανίας και την πρωταθλήτρια Ιταλίας μέσα σε ένα μήνα; Έχει ξαναγίνει αυτό στην ιστορία μας και δεν το θυμάμαι;

Εικόνα antifaathens

Καθαρά όπως μ είπε ένα φίλος μ που σήμερα βλεπω ότι έχει μεγάλο,δίκιο λόγο Ρομπέρτο και πολύ τύχη..εω με τύχη μέχρι και η Ελλάδα πήρε γιούρο...σαββα γιατι θυμαμΙ που υποστήριζες τον μποτια όταν όλοι γελάγαμε και λέγανε αστεια σε παρακαλω ειλικρινά βρες ρε,φίλε το δελτι του σε παιδική ηλικία να δουνερ σε πιο αθλημα το γράψαν οι γονεις τ,και επίσης ψάξε να δουμε αν οι γονεις έχουν συγγενεια με τον βασιλιά Κάρλο και έπαιξε πριμερα...

Εικόνα savvas gridlock

Ε τι να σου πω, σήμερα ο Μποτία ήταν να μασάς και να φτύνεις. Φοράει την ερυθρόλευκη και δεν θέλω να πω χειρότερα πράγματα...

Εικόνα andysv

στο κέντρο ήμασταν ανύπαρκτοι και το παιχνιδι το χασαμε απο κει.....
οταν οι μεσοι της ατλέτικο εφταναν ξεκουραστα μεχρι την περιοχη μας, τι περιμενεις μετα?
αν δεν τους χαλασεις την αναπτυξη στο κεντρο τοτε κλαφτα Χαράλαμπε....
και στο κεντρο σημερα το μονο που καναμε ηταν να τους κοιτάμε....
απλα πραματα....
συμφωνώ απόλυτα με το αρθρο..... δεν υπήρχε κίνηση στο κεντρο χωρις την μπαλα.... αρα.... δικαίως ήρθε η βούρτσα...

Εικόνα Pavlos

Αυτό που είδα εγώ σήμερα ήταν μια ομάδα κάπως αποσυντονισμένη από την έλλειψη επίσημων αγώνων. Μπορούμε να μιλήσουμε για όσα λάθη θέλουμε, αλλά στο CL, αν δεν είσαι στην τσίτα, προκοπή δεν έχεις. Την κούραση την ξεπερνάς, την έλλειψη έντασης όχι, ειδικά με κορυφαίους αντιπάλους όπως η πρωταθλήτρια Ισπανίας, και η αγωνιστική ένταση δέν έχει διακόπτη on/off. Ας όψονται οι πουθενάδες και τα γελοία τερτίπια τους. Κρίμα για την προσπάθεια των προηγούμενων παιγνιδιών, διότι θεωρώ δύσκολο το αποτέλεσμα στο Τορίνο να είναι ευνοικό για μάς. Εμείς βέβαια πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, και το Europa League δεν το υποτιμώ καθόλου, τουναντίον.

Εικόνα Κωστας 7

Ρε Παυλο,σορυ δηλαδη αλλα με ενα παιχνιδι στην Ξανθη που ενδεχομενος να βλεπαμε μια ωραια σουπα εσυ πιστευεις οτι θα ειμασταν ετοιμοι για το c.l?Δηλαδη απο ολο αυτο το συνοθυλευμα που θημισε Ολυμπιακο των 90'ss το μονο που ελειπε ηταν ρυθμος?
Ε οχι ρε φιλε,το c.l απετει ποιοτητα,και η ποιοτητα απετει φραγκα και ρισκα και εγω εδω και 3 χρονια δεν εχω δει τα ρισκα που θελω.Μονο τον πρωτο χρονο επενδυσε ο Βαγγελας και μετα παει στον αυτοματο.Λεγαμε για τον Σωκρατες αλλα τουλαχιστον αυτος περα του Καστιγιο δεν ειχε εσοδα και απο πωλησεις.ΕΛΕΟΣ πια.

Εικόνα Pavlos

Δε λέω, φίλε Κώστα, οτι θα κερδίζαμε, αλλά θα ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί, και σ᾽αυτὀ δεν εξαιρώ και τον Μίτσελ. Επίσης ας μην ξεχνάμε οτι μεσολάβησαν και τα παιγνίδια των εθνικών ομάδων, και ο τελευταίος επίσημος αγώνας, οχι και τόσο ανταγωνιστικός (εναντίον του Πανθρακικού), διεξήχθη στις 9 Νοεμβρίου, σχεδόν 3 εβδομάδες πριν. Η ίδια αυτή η ομάδα κερδισε την Αθλἐτικο και τη Γιουβέντους εντός, και στάθηκε πολύ αξιοπρεπώς στο Τορίνο -- δεν μπορεί ξαφνικά να γίναν όλοι άχρηστοι... Δέ λέω ότι μ᾽αυτή την ομάδα μπορούμε να πάμε τελικό, αλλά μἐ το κούρδισμα των συστηματικών προπονήσεων και της εντατικής αγωνιστικής δράσης, δεν θα βλέπαμε αυτό το σημερινό "αλλού γι᾽άλλα".

Εικόνα andysv

σαφώς και θελει ενίσχυση η ομαδα αλλα δεν ειναι μονο αυτο....
Ο Μιτσελ πρεπει να τραβήξει αυτιά....
δεν γινεται να παίζεις στον Ολυμπιακό, να έχεις 17 μέρες ξεκούρασης και να μην βγάζεις τα συκώτια σου απο το τρέξιμο.....
οπως έγραψα και πιο πάνω το ματσακι το χασαμε γιατι οι μεσοι της ατλέτικο ηταν απελπιστικά μόνοι τους στο κέντρο με αποτέλεσμα να περνάνε μπαλιές μεσα στην περιοχή σου όποτε θέλανε....
οταν δεν χαλας το παιχνιδι του αντιπάλου σου στο κεντρο τοτε αυτος θα σε σκοτώσει.... και οταν αυτος λέγεται πρωταθλητής Ισπανίας τότε θα σε ξεσκίσει....

Εικόνα andysv

ξερω οτι κάποιους θα τους χαλάσει αυτο που θα πω αλλα δυστυχως ετσι ειναι....
Ο Μιτσελ σήμερα τα πήγε λάθος στην τακτική.....
διπλη ζωνη αμυνας για να καλύψει τους χώρους αλλά..... εκει την πάτησε....
με τετοιες ομαδες δεν παίζεις ζώνες.... τους δαγκώνεις στο σβέρκο κάπου εκεί στο κέντρο και δεν τους αφήνεις να κάνουν παιχνίδι....
αυτο φάνηκε καθαρά στο 2ο και στο 4ο γκολ....
στο δεύτερο κανένας δεν πάει επάνω στο εξτρεμ τις ατλέτικο για να του δυσκολέψει την ζωη στην σέντρα.... την κάνει με σχετική ευκολία.... τσαφ του Μποτία και γειά σας!!!!
στο τέταρτο πάλι, ο παίχτης που κανει την γιόμα παίρνει την μπάλα αρκετά εξω απο την μεγάλη περιοχή μας με πλάτη στην επίθεση..... παρ ολα αυτα με την ανεση του γυρίζει, προχωράει μερικά μέτρα και κάνει την γιόμα.... ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ καθ'ολη την διάρκεια της φάσης..... ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ δικος μας δεν βρεθηκε κοντα του να του δυσκολέψει την ζωη..... ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΝΝΝΝΝΝΕΕΕΕΕΕΕΝΝΝΝΝΝΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣΣ
τι περιμένεις μετα!!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Αυτό ακριβώς. Το θέμα είναι να μην φτάνει συχνά η μπάλα κοντά ή μέσα στην περιοχή μας. Αν γίνει αυτό, με την ποιότητα που έχουν ομάδες σαν την Ατλέτικο, αργά ή γρήγορα θα σου το καρφώσουν.

Εικόνα Κωστας 7

Tα πραγματα μαγκες ειναι απλα και ισως αυτη η εμφανιση τα κανει παναπλα,παικτης μποτια δεν υπαρχει(μηδεν νευρο,μηδεν μυαλο,μηδεν ποιοτητα),παικτης Μητρογλου πλεον δεν υπαρχει(καλα δεν ντρεπετε λιγο ρε ο μπουχεσας),παικτης Αφελαι δεν υπαρχει(στην Εθνικη του σκίζετε και εδω κανει συντήρηση).Με λιγια λογια μαγκες,αν ο Βαγγελας θελει πραγματικα τον Ολυμπιακο μεγαλο και τρανο πρεπι τον Ιανουαριο να χωσει 20 μυρια και να παρει 3 παικτες.Ενα Σεντερ φορ γρηγορο,νεο,βραζιλοαργεντινο,εναν επιτελικο φωτια και εναν Μελμπεργκ.Θελει την Ολυμπιακαρα μας μεγαλη και εμας στο πλευρο του?Τα κανει,δεν θελει ,ας παει στην ευχη της Παναγιας η' του Κορεα.
Αντε γιατι Σωκρατη χορτασαμε.

Εικόνα savvas gridlock

Μέλμπεργκ οπωσδήποτε. Δεν το συζητάμε καν. Στα υπόλοιπα εγώ δεν διαφωνώ, αλλά να δούμε τι θα πει και ο Μίτσελ, γιατί είναι ένα θέμα και η λίστα της Ευρώπης, Τσου Λου ή Γιουρόπα και ποιος θα δηλωθεί εκεί. Δεν μπορείς να βάλεις 30 παίκτες μέσα, καλώς ή κακώς, άρα αν πάρεις κάποιον, κάποιος πρέπει να φύγει ή να μην δηλωθεί έξω.

Εικόνα tsalouxidis

Στα 13 ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ με το Μίτσελ στον πάγκο του σε ποιό έκανε περισσότερες ευκαιρίες απ'τον αντίπαλό του;Δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι -άντε να βάλω με τη Μάντσεστερ εντός-που ο Ολυμπιακός του Μίτσελ να μην έχει φάει τουλάχιστον 3 καθαρές φάσεις περισσότερες απ'όσες έχει βγάλει.Μαζί με τα ματς με Λεβάντε είναι 14/15 με την άμυνα χωνί.Δεν πας Ευρώπη μακριά έτσι.Με οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα πλην Ρομπέρτο θα'χαμε φάει 10 γκολ παραπάνω φέτος και πέρσι.Ματς τελικό με Μπενφίκα μέσα στο Καραϊσκάκη και είχανε 10 τετ α τετ, ματς τελικό με Άντερλεχτ μέσα στο Καραϊσκάκη, 3 αποβολές, 3 πέναλτι υπέρ, δεινοπαθήσαμε.Ματς τελικό με Γιουβέντους, 10 καθαρές φάσεις, ματς τελικό με Ατλέτικο 3 φάσεις στο πρώτο πεντάλεπτο.Και συστήνω απόλυτη προσοχή και εγρήγορση για όποιον μέσα στην ομάδα νομίζει ότι είναι σίγουρο το Ουέφα.Δε βλέπω πώς η Μάλμε δεν θα βγάλει 3-4 κλασσικές ευκαιρίες.
Με τέτοιου τύπου Ισπανούς προπονητές, Βαλβέρδε, Μίτσελ, θες το απολύτως κατάλληλο υλικό ποιότητας σχεδόν σε όλη την ενδεκάδα για να πάρουν τα αποτελέσματα. Ο Ζαρντιμάκος μπάλα μπορεί να μην παίζει αλλά 1 γκολ σε 5 ματς έχει φάει. Έτσι προχωράς Ευρώπη αν δεν είσαι μεγαθήριο.

Εικόνα tsalouxidis

Εδώ κατόρθωσε να φάει 3 γκολ σε 50 λεπτά απ'τη Μάντσεστερ που πέρσι 3 γκολ έβαλε μόνο σε μια ομάδα ξέρω'γω γ εθνική.Κι αν έπρεπε να φάει 5 ή 7 για να αποκλειστεί θα τα έτρωγε κι αυτά.

Εικόνα savvas gridlock

Εννοείται πως δεν είναι σίγουρο το Γιουρόπα, ούτε είναι σίγουρο πως έχουμε αποκλειστεί από τους ''16''. Από εκεί και πέρα, σίγουρα στο ματς με την Άντερλεχτ εδώ μέσα κάναμε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες από τους Βέλγους. Αυτό έγινε και με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα, ενώ για'μένα αυτό έγινε και με την Παρί μέσα στο Παρίσι, αλλά και με τη Γιουνάιτεντ εδώ μέσα. Δεν μιλάω για τελικές, μιλάω για καθαρές φάσεις για γκολ. Με τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφφορντ φάγαμε δύο γκολ από μεγάλα λάθη των Χολέμπας (το πρώτο) και Ρομπέρτο (το τρίτο), αλλά μέσα στο ματς βγάλαμε τουλάχιστον 3 καθαρές φάσεις για γκολ. Επίσης, αν ο διαιτητής με τη Μάλμε ήταν σωστός, ίσως σήμερα να μιλούσαμε αλλιώς. Τα λάθη του Μίτσελ τα λέμε, όπως λέμε τα λάθη του οποιουδήποτε (ακόμη και τα δικά μας, εννοείται). Όχι όμως να μηδενίζουμε τη δουλειά που κάνει. Κερδίσαμε την πρωταθλήτρια Ισπανίας και την πρωταθλήτρια Ιταλίας στην ίδια σεζόν. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία μας και έγινε επί Μίτσελ.

Εικόνα RED HELL

Εγω δεν καταλαβαινω τη λογικη πολλων "παμε γιουροπα που σηκωνουμε μεχρι και τιτλο".Τα αρχιδια μου κουνιουνται.Εκτος απο το οτι εχουμε χτυπητες αδυναμιες στο γιουροπα δεν εχει μονο χωρια.Εχει και πολυ καλα δουλεμενες ομαδες που σου κανουν ευκολα τη ζημια.Μην ξεχναμε σεντ ετιεν και μεταλιστ(καλα ειδικα εκει μεχρι και στο κουρειο που χα παει την επομενη μερα μπαινει ενας παλαιμαχος της αεκ που ηταν μεγαλος σε ηλικια-δεν θυμαμαι το ονομα-και λεει "τι ηταν αυτο ρε παιδια απο τη στενοχωρια μου δεν κοιμηθηκα".Εννοειται οτι εμεις ακομη βλεπουμε εφιαλτες με αυτο το κωλοπαιχνιδο).Επισης με την τυχη που χουμε γαμησε τα.Ακομη πιστευω οτι και και αρκετοι παιχτες μας που ηρθαν μονο για το τσ.λ. θα σνομπαρουν το γιουροπα.Εννοειται βεβαια πως πρεπει να νικησουμε τη μαλμε.Αλιμονο.Τελος παντων μας πικραναν σημερα αλλα περιμενουμε σε πολυ καλυτερη συνεχεια...

Εικόνα savvas gridlock

Γάμησέ τα, κωλοπαίχνιδο αυτό με τη Μέταλιστ. Στην ίδια κατηγορία με τη Σεβίλλη το 1995. Η Τενερίφη το 1993 δεν υπάρχει, αυτό το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ.

Εικόνα tsalouxidis

Εγώ με βάση αυτά που΄χω δει τις θεωρώ συγκυριακές επιτυχίες.Ατλέτικο-Γιουβέντους είχαν περισσότερες φάσεις εδώ μέσα, ειδικά η Γιουβέντους είχε απίστευτες φάσεις για γκολ.Σε επιθετικότητα και νοοτροπία και διαχείριση χαρακτήρων δεν του παίρνει κανένας το δίκιο αλλά από άμυνα είναι κλαφ'τα Χαράλαμπε.Με τη Γιουνάητεντ κατέβασε την ομάδα με το μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να φάει τόσο εύκολα γκολ.Τέτοιες ψηλές μπαλιές που έβγαζε ο Γκιγκς στην πλάτη της άμυνας έχω να δω από δεκαετία 90 στο διεθνές ποδόσφαιρο.
Άμα θέλει σταθερές επιτυχίες Ευρώπη με Μίτσελ ο Μαρινάκης θα πρέπει να του πάρει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σούπερ άμυνα τύπου Μέλμπεργκ-υγιή Παπαδόπουλο-Τοροσίδη.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνούμε για τα στόπερ. Θέλουμε ενίσχυση εκεί το Γενάρη, αλλά και οι υπάρχοντες δεν είναι για πέταμα, για'μένα τουλάχιστον. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όταν απαιτούμε από κάποιον προπονητή του Ολυμπιακού, για να τον παραδεχτούμε, να φτιάξει ομάδα που όχι μόνο θα κερδίσει στην ίδια σεζόν την πρωταθλήτρια Ισπανίας και την πρωταθλήτρια Ιταλίας, αλλά θα τις κερδίσει καθαρά, βγάζοντας περισσότερες καθαρές ευκαιρίες για γκολ στο 90λεπτο, θυμίζουμε το ''θέλω η γυναίκα να'ναι πρώτη νοικοκυρά και πουτάνα στο κρεβάτι'', που λέει και ο Πανούτσος. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό της Ελλάδος και των 55-60 εκ. ευρώ μπάτζετ, κόντρα στην Ατλέτικο της Ισπανίας και των περίπου 150 εκ. ευρώ μπάτζετ, αλλά και κόντρα στη Γιουβέντους της Ιταλίας και των περίπου 250 εκ. ευρώ μπάτζετ. Είναι δηλαδή σαν να λέμε ότι οι οπαδοί του Ατρομήτου ή του Αστέρα Τρίπολης, αν μας κερδίσουν σε ένα ματς που θα κάνουν λιγότερες ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να θεωρούν τη νίκη τους συγκυριακή και να μην την πιστώνουν στον προπονητή της ομάδας τους.

Εικόνα tsalouxidis

Ακριβώς επειδή αυτά είναι τα μπάτζετ απαιτείται και η κατάλληλη αγωνιστική προσέγγιση αν λέμε ότι στοχεύουμε σε επιτυχίες.Δεν τη βλέπω απ'το Μίτσελ μέχρι στιγμής.Εδώ δε λέμε ότι κάναμε 3 φάσεις κι αυτοί 4, εδώ λέμε ότι έβγαλε τη μάνα του και τον πατέρα του ο Ρομπέρτο.Κι εντάξει Γιουβέντους-Ατλέτικο έχουν τεράστια μπάτζετ, αν και πάει στον κόρακα 1/4 παιχνίδια θα μπορούσε να το κλειδώσει ο Ολυμπιακός και να μη φάει φάση αλλά τέλος πάντων, η Μπενφίκα πέρσι στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς πώς δικαιολογείται να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο Καραϊσκάκη;Τί ετοίμαζε δυο βδομάδες ο προπονητής;Τέλος πάντων κοιτάμε μπροστά