Ο ΖΕ ΕΛΙΑΣ, Ο ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ



Σαν σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2001, εκδίδεται μία απόφαση που παραμένει ''καραμέλα στο στόμα'' πολλών αντιολυμπιακών μέχρι τις μέρες μας. Αναφερόμαστε στην περιβόητη ''ποινή του Ζε Ελίας που από 5 αγωνιστικές μετατράπηκε σε 1, μόνο και μόνο για να προλάβει το ντέρμπυ με τον ΠΑΟ''. Ας δούμε την ιστορία από την αρχή.
 
Στις 18 Νοεμβρίου 2001 ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην τότε έδρα του, το Στάδιο ΟΑΚΑ, την SΚODA Ξάνθη, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2001-02. Τελικό σκορ 1-1 και γκέλα για τους πρωταθλητές Ελλάδος του Τάκη Λεμονή. Στο 11', με το σκορ στο 0-0, ο Ζε Ελίας που μόλις είχε επιστρέψει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, έπειτα από ένα σοβαρό τραυματισμό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, χάνει τον έλεγχο και ρίχνει μια κουτουλιά στο δρεπανηφόρο που λέγεται Ζωγραφάκης της Ξάνθης (πήγε και στον ΠΑΟΚ αργότερα), επειδή πήγε να του δώσει ''τα πόδια στο χέρι'' με μία δολοφονική προβολή του. Αποτέλεσμα: αποβάλλονται και οι δύο παίκτες.
 

 
EΦHMΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-11-2001
 

 

 
Ο αθλητικός δικαστής τιμωρεί με 5 αγωνιστικές τον παίκτη του Ολυμπιακού. 3 αγωνιστικές έφαγε για ''βιαιοπραγία'' και άλλες 2 επειδή η ποινή αυξήθηκε κατά το ήμισυ, λόγω του ότι ο Ζε Ελίας ήταν αρχηγός του Θρύλου σε εκείνο το ματς (τον βλέπουμε και στην παραπάνω φωτογραφία με το περιβραχιόνιο). Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή ζήτησε συγγνώμη από το Ζωγραφάκη, την Ξάνθη και τον κόσμο του Ολυμπιακού, γι'αυτήν του την ενέργεια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-11-2001
 

 

 

 

 

 
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ασκεί έφεση, η οποία εκδικάζεται στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ 10 μέρες μετά, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2001. 3 μέρες αργότερα, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2001, ήταν προγραμματισμένο το ντέρμπυ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή λοιπόν μετατρέπει τις 5 αγωνιστικές του αθλητικού δικαστή σε 1 και ο Ζε Ελίας αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπυ κόντρα στα βαζέλια. Αυτή η απόφαση γίνεται δεκτή με τόνους λάσπης από το φιλοπαναθηναϊκό και τον ''αντικειμενικό'' Τύπο προς τον Ολυμπιακό και το μεγάλο μας πρόεδρο ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-11-2001
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 29-11-2001
 

 
Εφημερίδα Καθημερινή 
 
Απίστευτο κι όμως... ελληνικό. Οι κύριοι της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισαν χθες το βράδυ να κάνουν δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού πέντε αγωνιστικών ημερών στον Ζε Ελίας και να του επιτρέψουν να παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!
Με ποιον τρόπο; Μείωσαν την ποινή του Βραζιλιάνου από πέντε αγωνιστικές σε μία, βάζοντας... δυναμίτη στα θεμέλια του ντέρμπι των «αιωνίων», μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σέντρα.
Είναι να απορεί κάποιος πώς η επιτροπή αυτή προχώρησε σ' αυτήν την απόφαση, με δεδομένο πως άπαντες οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη στη φάση της αποβολής του Ζε Ελίας, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Βραζιλιάνος χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο με το κεφάλι του και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Σημαντική λεπτομέρεια: στον εν λόγω αγώνα ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος των «ερυθρολεύκων» ήταν αρχηγός της ομάδας.
Ως ώφειλε, ο αθλητικός δικαστής τού επέβαλε την ανάλογη ποινή, δηλαδή αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών ημερών. Ουδείς αντέδρασε για το μέγεθος της τιμωρίας, ενώ ο ίδιος ο Ζε Ελίας δεν σταματούσε από την ημέρα της αποβολής του να ζητάει συγγνώμη για την ενέργειά του, από τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του, τη διοίκηση και τους φίλους του Ολυμπιακού.
Η διοίκηση του τελευταίου αξιοποίησε το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος και κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή. Πληροφορίες ανέφεραν πως στην καλύτερη των περιπτώσεων, η ποινή θα έπεφτε στις τρεις αγωνιστικές.
Ομως, ουσιαστικά εξαφανίστηκε, καθώς τη μία αγωνιστική ο Ζε Ελίας την εξέτεισε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή. Αρα παίζει και με το... νόμο στο ντέρμπι των «αιωνίων».
Αλλά για ποιο νόμο να μιλάμε, όταν δεν εφαρμόζεται τίποτα πια στην Ελλάδα; Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο και σίγουρα δυναμιτίζει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ο Θεός να βάλει το χέρι του το Σάββατο. Οπως επίσης να... βοηθήσει τον Νίκο Αγγελάκη από το Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης, που κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι.
 
Εφημερίδα Ριζοσπάστης 
 
Με μια προκλητική και περίεργη απόφασή της χτες η Δικαστική Επιτροπή Εφέσεων, δυναμιτίζει το κλίμα του πρωταθλήματος αλλά και ειδικότερα του ντέρμπι. Εκανε δεκτή την έφεση του Ολυμπιακού και η τιμωρία του φέροντα το περιβραχιόνιο του αρχηγού Ζε Ελίας, για εν ψυχρώ κουτουλιά στον Ζωγραφάκη (Ξάνθη), μειώθηκε από 5 αγωνιστικές σε 1! Ετσι ο παίχτης, αφού την εξέτισε στο ματς με τον Εθνικό Αστέρα, αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι... Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ώστε να επιβεβαιωθεί η τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, πως (για αντίστοιχο παράπτωμα υπό ανάλογες συνθήκες) ο Γκώνιας είχε τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές...
 
Βεβαίως, ένας πραγματικά ''αντικειμενικός'' δημοσιογράφος, πριν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα το οποίο ταυτίζεται με την άποψη μίας εκ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, οφείλει να παρουσιάσει και τις δύο πλευρές στον αναγνώστη. Σε μια χώρα του Δυτικού Κόσμου αυτή η τακτική ακολουθείται από όλους τους δημοσιογράφους, όχι μόνο τους (και καλά) ''αντικειμενικούς'', αλλά στην Ελλάδα υποτίθεται πως αυτή είναι η αιτία για να επιτίθενται οι ''αντικειμενικοί'' δημοσιογράφοι προς τον ''κακό οπαδικό Τύπο''. Σε αυτήν την περίπτωση, σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι (πλην αυτών που δούλευαν σε φιλο-ολυμπιακά ΜΜΕ) υιοθέτησαν την άποψη που βόλευε τον ΠΑΟ (τι περίεργο ε...). ''Σκάνδαλο Ζε Ελίας, μόνο και μόνο για να μπορέσει ο γαύρος να τον βάλει να παίξει στο ντέρμπυ''. Και νάσου τα ''επίδειξη δύναμης κάνει ο Κόκκαλης στο παρασκήνιο'' και τα ''σημαδεμένο και φέτος το πρωτάθλημα, δεν αφήνει ο Κόκκαλης να παιχτεί στα ίσια, παρά το ότι πήρε 5 συνεχόμενα'', που έδιναν κι έπαιρναν τις ημέρες πριν το ντέρμπυ. Ας δούμε όμως εμείς που έχουμε ''καμένα οπαδικά μυαλά'' το σκεπτικό αυτής της απόφασης, που είτε δεν αναφέρθηκε από τις περισσότερες ''δημοσιογραφάρες'', είτε πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-11-2001
 

 

 

 
Ας δούμε και τα επιχειρήματα του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βούλτση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-11-2001
 

 

 
Η ποινή των 5 αγωνιστικών που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στο Ζε Ελίας, δεν στηριζόταν στο φύλλο αγώνος και σε αυτά που έγραψε εκεί ο διαιτητής Κασναφέρης, ο οποίος θεώρησε ότι ''ο Ζε Ελίας έσπρωξε το Ζωγραφάκη με πρόθεση και γι'αυτό αποβλήθηκε''. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε για ''βιαιοπραγία'' τον παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά ''βιαιοπραγία'' στο φύλλο αγώνος δεν υπήρχε. Ποινή που δεν στηριζόταν στο φύλλο αγώνος δεν υπήρχε περίπτωση να ''σταθεί'' στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Εδώ φυσικά κάποιος θα μπορούσε να πει ''ναι ρε φίλε, εντάξει, αλλά τώρα το κάνεις χειρότερο. Ο Κασναφέρης ήταν γνωστός γαυρο-διαιτητής και φρόντισε να υπερασπιστεί την αγαπημένη του ομάδα, προστατεύοντας το Ζε Ελίας και ανοίγοντας τον δρόμο για να πέσει στα μαλακά για την κουτουλιά του. Γι'αυτόν το λόγο έγραψε όσα έγραψε στο φύλλο αγώνος, αντί να αποτυπώσει εκεί την αλήθεια και να αναφερθεί σε βιαιοπραγία του Ζε Ελίας''. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη, το οποίο μόνον ο ''Πρωταθλητής'' ανέδειξε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 29-11-2001
 

 
Αντιγράφουμε από το πρωτοσέλιδο.
 
ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ...ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Το δεδικασμένο Μπελεβώνη μείωσε την ποινή του Βραζιλιάνου σε 1 αγωνιστική.
Στον αγώνα Ιάλυσος-Καλαμάτα τον Απρίλιο του 1999 ο διαιτητής Ποντίκης είχε αποβάλει τον Μπελεβώνη για χτύπημα σε αντίπαλο. Ο αθλητικός δικαστής τον τιμώρησε για βιαιοπραγία με τρεις αγωνιστικές. Όμως ο Μπελεβώνης έκανε έφεση και η ποινή μειώθηκε σε μία αγωνιστική για ανάρμοστη συμπεριφορά. O εφέτης Παπαδόπουλος επεσήμανε το δεδικασμένο και η επιτροπή μείωσε σε μία αγωνιστική την ποινή.
 
Όποιος έχει στοιχειώδεις νομικές γνώσεις, ξέρει το τι σημαίνει ''δεδικασμένο''. Ο αντιολυμπιακός οπαδός και ΑΡΔ που έχει μάθει να προπαγανδίζει εις βάρος του Θρύλου, είτε δεν γνωρίζει πως το ''δεδικασμένο'' έχει ισχύ νόμου και δεν γίνεται να αναιρεθεί μία απόφαση του παρελθόντος με μία νέα, είτε το γνωρίζει και είναι ικανός να μας πει πως ''ο Κόκκαλης έβαλε την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να αθωώσει τον Μπελεβώνη της Καλαμάτας το 1999, επειδή ήξερε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την απόφαση δύο χρόνια μετά, το Νοέμβριο του 2001''. Παίζει να ακούσουμε και αυτό το παραμύθι από τους πονεμένους αντιολυμπιακούς.
 
Την καλύτερη απάντηση στα ψέματα των ''αντικειμενικών'' και των αντιολυμπιακών ΑΡΔ και οπαδών την έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Στο ντέρμπυ του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2001 με το βάζελο στο ΟΑΚΑ, μόλις μπήκαν οι παίκτες του Θρύλου στο γήπεδο για ζέσταμα πριν το ματς και είδαμε όλοι πως ο Ζε Ελίας θα ξεκινούσε βασικός στο παιχνίδι, ακούστηκε το σύνθημα των γαύρων.
 
ΖΕ ΕΛΙΑΣ ΟΕ ΟΕ ΟΕ.
 
Και κλάμα τα λαγουδάκια, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λένε ψέματα. Το πραγματικό ''50-50'' που επέβαλε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ασύγκριτος πρόεδρός μας, ο μεγάλος ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, δεν το αντέχουν. Όποτε εφαρμόζονται οι κανονισμοί, έχουν πρόβλημα, αφού τα βρίσκουν σκούρα. Είχαν συνηθίσει στην ανομία που επικρατούσε επί βαρδινογιαννισμού προς όφελός τους και τους κακόπεφτε που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τις βρωμιές τους. Γι'αυτό γιγαντώθηκε εκείνα τα χρόνια ο μηχανισμός προπαγάνδας τους. Τι να κλάσουν όμως.
 

 
ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ...

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Συγγνωμη παιδια αλλα δεν ηξερα που να το γραψω.Πριν λιγο ξεκινησε το ματς του σιχαματος στο μπασκετ.Χωρις να ειμαι 100%σιγουρος πρεπει σε καθε τζαμπολ αυτης της αγωνιστικης να τηρειται 1λεπτου σιγη προς τιμην του αδικοχαμενου παληκαριου.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΟΙ ΓΙΟΙ ΜΕ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΒΗΛΟΥΣ?ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ...

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

ο Τζιοβανι κατα την δικη μου γνωμη ηταν ενας απο τους πιο ταλαντουχους και τεχνιτες παικτες που περασαν απο την Ελλαδα.
Στην αρχη ειχε πολυ καλη χρονια αλλα μετα τον σοβαρο τραυματισμο του στο ματς με τον Ηρακλη αρχισε η κατρακυλα.
Εκμεταλευτηκε την αγαπει του κοσμου και εκανα οτι γουσταρε.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ με τον Ριμπο.
Ο Ριμπο ειχε αυτη την μαγεια αλλα ειχε και το γκολ.

Πιστευω αν την εποχη του Ριμπο ειχαμε εναν προπονητη τουλαχιστον καλυτερο του Τρολαντ θα ειχαμε τουλαχιστον 1 προκριση στους 16 του CH.L

Y.Γ Ο κοσμος του Ολυμπιακου πιστευω γουσταρει ενα τεχνιτη παικτη οχι απαραιτητα ονομα αλλα εναν παικτη σαν τον Mirallas.
Πως να το κανουμε ρε αδερφια γουσταρουμε την ντριπλα,την ποδιτσα,το ξεφτιλισμα του αντιπαλου.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μία σύγκριση. Ο Ζε Ελίας τιμωρήθηκε βάσει Φ.Α. Άρα νομότυπα. Ο Τράκης βάσει του Φ.Α. τί ποινή έπρεπε να φάει για τις απειλές στον Φούφη; Το ότι οι δύο διαιτητές (ο ένας ήταν ο Αναστόπουλος, ο άλλος δε θυμάμαι) αναίρεσαν ενώπιον δικαστή τα όσα συνυπέγραψαν στο Φ.Α. δεν συνεπάγεται κάποιο τιμωρία; Δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας;

Εικόνα tsalouxidis

Αυτό λέγεται δικαστικό προηγούμενο.Το δεδικασμένο -όρος που χρησιμοποιείται καταχρηστικά τις περισσότερες φορές- αφορά δικαστική εξέλιξη στον ίδιο κύκλο προσώπων για την ίδια υπόθεση, ήτοι για το ίδιο περιστατικό μεταξύ των Ζωγραφάκη-Ζε Ελίας ξέρω'γω εκδίκαση αγωγής αποζημιώσεως με το δεδικασμένο της καταδίκης σε ποινικό δικαστήριο.Το δικαστικό προηγούμενο ή νομολογία ελληνιστί βαραίνει στην απόφαση των δικαστηρίων, ενίοτε μπορεί να'ναι και καθοριστικό αν μιλάμε για συντριπτική νομολογία, αλλά δεν τα δεσμεύει.
Υπάρχει πουθενά το γκολ του Ρομαίν μέσα στη Λεωφόρο;

Εικόνα savvas gridlock

Για να καταλάβω, σε αυτήν την περίπτωση του Ζε Ελίας με το Ζωγραφάκη δεν έπρεπε να συνυπολογίσει κατά την έκδοση της απόφασής της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την παλαιότερή της απόφαση που αφορούσε τον Μπελεβώνη; Πέρα από τη Νομική Επιστήμη, καθαρά με βάση τη λογική, δεν πρέπει να κρίνονται ίδιες υποθέσεις με τα ίδια κριτήρια και κοινό σκεπτικό;

Στην καλύτερη δυνατή ανάλυση που το έχω βρει εγώ, είναι εδώ, στην αρχή του βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=rLpgzQcpeRg

Εικόνα tsalouxidis

Έτσι κι αλλιώς το συνυπολογίζει αλλά διατηρεί σε κάθε περίπτωση τη δυνατότητα να κινηθεί αλλιώς.Αυτός είναι ο γενικός κανόνας που σου διατυπώνω, δεν κρίνω για την περίπτωση αυτή.Είθισται η δεσμευτικότητα της νομολογίας να εξαρτάται απ'το πλήθος των αποφάσεων που την αποτελούν και το πόσο αυτές επαναλαμβάνουν και εξειδικεύουν έννοιες και κριτήρια.
Το γκολ αυτό μου το 'χει περιγράψει ο πατέρας μου που το'δε λάηβ απ'την απέναντι εστία αλλά αδυνατώ να συλλάβω αυτό που βλέπω.Ο Ρομαίν ειν'αυτός που αχνοφαίνεται στη γωνία άουτ και περιοχής;Γιατί αν είναι αυτός έχει γίνει κάποια φθορά στο βίντεο, στην κόπια, στα αρνητικά.Δεν είναι δυνατόν να σουτάρεις με το εξωτερικό από 'κει, να παίρνει η μπάλα φάλτσα δυο μέτρα μέσα και μετά να καταλήγει στη γωνία.Πρόκειται προφανώς για μοντάζ.Δεν έχει μπει ποτέ αυτό το γκολ, δεν μπορεί να'χει μπει αυτό το γκολ.

Εικόνα REDHERAKLIO

Ημουν πίσω από το τέρμα(θύρα 6 στο δημοτικό γήπεδο του δήμου Αθηναίων) που μπήκε το γκόλ,απο σέντρα του Λοσάντα,από τα αριστερά.(6/12/72),ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΠΟΔΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΑΛΤΣΟ.ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ.(ΤΙ ΓΛΥΚΟ,ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΟ!!!!)

Εικόνα tsalouxidis

Ρε συ με τακουνάκι στον αέρα το 'βαλε!ΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑ ρε ντομπούστη τέτοιο αεροπλανικό ούτε ο Βαν Νταμ.Μετά την 30η φορά το κατάλαβα.Είπα κι εγώ γιατί δε μου βγαίνε η στροφορμή.

Εικόνα apostolos gaganis

Εεεεμμ;.... Δεν είναι μπασκετάκι να΄ουμ, που το κατέχεις, να το ΄΄πιάσεις΄΄ με την πρώτη! Απλά να σου πω, Τσαλούχα, ότι ο Ρομέν είχε κάτι από Τζιοβάνι σε μερικές ενέργειές του. Όχι τον πλουραλισμό του Βραζιλιάνου ούτε εκείνα τα...απερίμεντα που αυτός έκανε, αλλά η φινέτσα στο παίξιμό του ήταν ιδιαίτερη και χαρακτηριστική. Τον ΄΄πηγαίναμε΄΄ πολύ τον Γάλλο, εμείς οι γαύροι. Ο Υβ ΄΄γαύριζε΄΄ στο παιχνίδι του, ενώ ο Ρομέν ήταν...αριστοκράτης.

Εικόνα tsalouxidis

Σαν το Ζινολά ήτανε ας πούμε;

Εικόνα apostolos gaganis

Όχι τόσο εντυπωσιακός και πολύ πιο ήσυχος απ΄αυτόν τον - υπέροχο - μορτάκο... Όσο για τον άλλον, τον από κάτω...ξέρεις μωρέ... αυτόνα που διαβάζει μόνο ΦΩΣ κ.λ.π., μου διαφεύγει τώρα τ΄όνομά του...Πρόσεχέ τον...σηπία η κοινή...

Εικόνα savvas gridlock

Καλα το ειχα καταλαβει κι εγω που δεν τον προλαβα στο γηπεδο οτι ηταν μαγος ο Ρομαιν, οπως ο μεγαλος Ζιο.

Εικόνα tsalouxidis

Ο Ζιοβάνι σε φριστάηλ προπόνηση, ποδοβόλεϋ κλπ θα ξεφτέλιζε οποιονδήποτε από Ρονάλντο μέχρι Ζιντάν. Ήτανε λες και είχε απορροφητή κραδασμών και πήγαινε η μπάλα πιο αργά όταν την κοντρόλαρε. Τί να λέμε τώρα, μεγάλος μάγος. Εξαφάνιζε από μπάλα μέχρι και τον εαυτό του ολόκληρο στην Ευρώπη.

Εικόνα savvas gridlock

Όταν διαβάζω σχόλια στο Internet από τύπους που κράζουν το Μήτρογλου, επειδή ''είναι περιπατητής και προκαλεί, ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς'', αλλά ταυτόχρονα σου λένε ''παλιότερα είχαμε παικταράδες κλάσης, όπως τον Τζιοβάνι'', πείθομαι ότι η ΠΑΣΟΚάρα είναι εδώ και δεν θα διαλυθεί ποτέ αυτό το κόμμα.

Εικόνα tsalouxidis

Πρέπει να φτιάξετε κουίζ με διάφορα Ολυμπιακά για καμμένους. Ας πούμε, σε 5 χρόνια καριέρας στον Ολυμπιακό πόσα σπριντ έχει κάνει ο Ζιοβάνι; Εγώ μετά από πολύ σκέψη έχω καταλήξει σε περίπου 4.

Εικόνα savvas gridlock

Πού τα'δες τα 4; Και τι παναπεί ''δεν έκανε σπριντ''; Nαι, μπορεί να μην έκανε σπριντ, αλλά έκανε ντρίμπλες. Εγώ αν είναι να δω έστω μισή ''ποδιά'' κι ένα ''υδραυλικό'' (με την Καλλιθέα και τον Ακράτητο) από το μεγάλο μάγο, ανέχομαι να τρώω και 7άρες στο Τσου Λου. Τι 7, 17 ας φάμε, προκειμένου να περάσει την μπάλα πάνω από το Μεντιέτα ο αρτίστας (σε φιλικό) και να κάνει όλη η κερκίδα ''ωωω''. Γι'αυτά πηγαίναμε παλιότερα γήπεδο. Τώρα τι να πας να δεις, το Μανιάτη και το Φουστέρ; Πήξαμε στα άμπαλα κατσίκια, που κάνουν και διπλά στην Ευρώπη. Είναι να τρελαίνεσαι. Δεν έκανε διπλό στην Ευρώπη ο Ζίο και έκανε ο Μανιάτης ρε φίλε.

FUCK MODERN FOOTBALL.

Εικόνα tsalouxidis

Άνετα 4, και στο ορίζω το σπριντ στα 30μ. φουλ ταχύτητα σαν το αμέρικαν φούτμπολ. Έχει ένα ολόκληρο με Κατσαμπή στο 3-2 με Μπάοκ, ένα ολόκληρο στον πανηγυρισμό με Ρεάλ στο 2ο γκολ -πραγματικά τόσο γρήγορα δεν ξανατρεξε ποτέ ο μεγάλος μας μάγος-, κι έχει και 4-5 15άρια με Μόλντε εκτός, σε πρέσινγκ !!!! σε Μπασινά-Κυργιάκο στο 3-0, με Λακορούνια εντός που πέταξε την μπάλα πάνω απ'τον αμυντικό και με Ακράτητο.
Τα σπριντ είναι για τις αδερφές και τους άμπαλους.Ο παίχτης ο τεχνικός είναι για σου δώσει το κάτι παραπάνω, να σου ηρεμήσει το ματσάκι γητεύοντας την πόρνη μπάλα.Σκέψου να'τανε κανένας άσχετος με Λυόν-Λίβερπουλ τί μπορεί να'χαμε πάθει.

Εικόνα savvas gridlock

Έτρεξε 15άρι με τη Μόλντε; Πού; Εγώ εκεί θυμάμαι το απίστευτο μαγικό, που μας άφησε άναυδους όλους.

https://www.youtube.com/watch?v=rbVdjPufwog

Βέβαια η μπάλα πήγε άουτ, αλλά αυτά είναι αδερφίστικα επιχειρήματα. Αυτή η στιγμή μαγείας εντυπώθηκε στο συλλογικό ασυνείδητο όλωνε των γαύροι κι εμείς θα λέμε ''ναι, αλλά δεν μπήκε γκολ;''. Γαμώ και τα γκολ στην τελική. Λες και μετράνε τα γκολ στο ποδόσφαιρο. Όποια καριόλα θέλει, ας αρχίσει το μέτρημα στις ντρίμπλες, να δούμε ποια κλώσσα θα φτουρήσει μπροστά στο μάγο.

''Σκέψου να'τανε κανένας άσχετος με Λυόν-Λίβερπουλ τί μπορεί να'χαμε πάθει.''

Αυτήν την εμπάθεια δεν την μπορώ. Δηλαδή μας λες ότι άμανε είχαμε κανονικό φορ, μπορεί και να προκρινόμασταν στο Ζερλάν το 2000, που ο μάγος πήγε να κάνει ποδιά, χάσαμε την μπάλα έξω από την περιοχή μας και φάγαμε γκολ; Ή μήπως θέλεις να μας πεις ότι θα προκρινόμασταν στο Άνφιλντ το 2004, όταν αντί να βγάλει την μπάλα έξω πήγε να κάνει το μαγικό και φάγαμε το 2-1 από το πουθενά; Έξω βγάζουν την μπάλα οι τσουρουκάδες. Οι αρτίστες, που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα, δεν ενδιαφέρονται για πεζά πράγματα, όπως ''διώχνω την πουτάνα την μπάλα από την περιοχή μου''. Αν ασχολιόντουστε με τα πεζά, πώς θα ήσαντο αρτίσται; Εμένα στα αρχίδια μου που αποκλειστήκαμε, αφού από τον Τζιοβάνι ανέχομαι τα πάντα. Ας προσπαθούσε 1000 φορές να κάνει μαγεία κι ας χάναμε 999 φορές τζάμπα και βερεσέ την μπάλα. Αυτή η μία που θα έπιανε, θα έμενε στην ιστορία και θα την διηγιόντουστε όλοι οι γαύροι για χρόνια (άσχετα που δεν θα κατέληγε σε γκολ πάλι). Και για να σου το πω κι αλλιώς, άντε και φέρναμε κανονικό φορ το 2000 και το 2004 και άντε και περνάγαμε τους Γάλλοι και τους Άγγλοι. Με αυτό το κανονικό φορ, θα βλέπαμε στο γιουτού τέτοιες βιντεάρες, με Πέγκυ Ζήνα και μαγικά ταυτόχρονα τόνα τάλλο ξέρω'γω;

https://www.youtube.com/watch?v=NUi8YDor0h8

Βλέπεις πώς τον πολεμάνε το μάγο ακόμη και τώρα οι Εβραίοι; Επέβαλαν σίγαση του ήχου, να μην ακούμε, μόνο να βλέπουμε. Σας πονάει ο Ζίο, άμπαλοι υμνητές του κάθε Φουστέρ.

Το 2.474 μ.Χ. πιθανόν να ταξιδεύουμε με διαστημόπλοια και να έχουμε ξεχρεώσει ως χώρα. Πιθανόν και να μην υπάρχει Ελλάδα. Όπως και να΄χει, η ΠΑΣΟΚάρα θα γιορτάσει τα 500 της χρόνια. Και σίγουρα θα υπάρχει Γεννηματά στην κυβέρνηση του όποιου κράτους βρίσκεται εδώ, 10 γενιές πίσω από τη Φωφάρα.

Εικόνα tsalouxidis

Σαν το μεγάλο μας μάγο δεν πέρασε άλλος. Γκολ στην εστία σου σε δική σου αντεπίθεση δεν έχει ξαναγίνει. Ματς χωρίς υποψία φάσης απ'το 46 ως το 70 φεύγα μόνο με ταχυδακτυλουργικό γίνεται κόλαση. Να τρως εσύ το ξύλο κι εσύ την κόκκινη και να χάνεις την κούπα απαιτεί ξόρκια ζόρικα που κάνουν στην Ινδία, ο μεγάλος μας μάγος το'κανε κι αυτό δυο φορές.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Μας εχει βρει κανενα παικτη ή τζαμπα τον μισθο?
Αν και σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο επαγγελματικά, ο Τζιοβάνι συνέχισε να έχει επαφή με το άθλημα, καθώς τον Οκτώβριο του 2012 αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού και ανέλαβε καθήκοντα σκάουτερ στη Λατινική Αμερική για χάρη της ομάδας του Πειραιά.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ, ενωμένο σαν σκατό.