ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΪΜΑΚΑΜΗΣ ΕΞΗΓΟΥΝ...



Μετά τις διώξεις που φέρεται πως άσκησε ο εισαγγελέας Κορέας εναντίον 16 προσώπων που εμπλέκονται στην περιβόητη ''εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου'', ας ακούσουμε τι τι έχουν να μας πουν δύο έγκριτοι ποινικολόγοι για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Ξεκινάμε με τον Αλέκο Κούγια, που μίλησε χθες στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Για τη χθεσινή εξέλιξη της υπόθεσης: «Είναι ασυνήθιστη αυτή η εξέλιξη. Δεν πρόκειται περί πορίσματος. Τελείωσε το προκαταρκτικό στάδιο. Κλήθηκαν οι ύποπτοι αρχικά και αμέσως μετά ως κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τον Κορέα ότι έπρεπε να ασκηθούν διώξεις για τα πλημμελήματα και τα κακουργήματα. Απαγορεύεται ρητώς να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο. Προσωποποιήθηκαν οι κατηγορίες».
Για το τι πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα: «Το επόμενο στάδιο είναι ο προϊστάμενος να πάει τη δικογραφία σε έναν ανακριτή. Ο ένας είναι ο κύριος Γεωργουλέας, ο άλλος ο κύριος Μάλλης και ο τρίτος είναι ο κύριος Ζαγοριανός. Ο πρώτος δεν μπορεί να την αναλάβει, διότι είναι προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών. Θα πάει στους άλλους δύο ή σε κάποιον τακτικό ανακριτή. Οι υποθέσεις που πάνε στους άλλους δύο έχουν συνήθως ταχύτατη εξέλιξη. Ο ανακριτής είτε θα αποφανθεί ότι οι καταθέσεις τον καλύπτουν και δεν χρειάζεται περισσότερα στοιχεία. Εδώ είμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο. Μπορεί να κρίνει ότι η δικογραφία είναι ώριμη και θα κρίνει τους ύποπτους για όσα κατηγορούνται αμέσως για απολογίες. Μπορεί να έχουμε και προσωρινές κρατήσεις. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά είναι ακραίο σενάριο. Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις όπως κάποιος είναι ύποπτος φυγής, ή μεγάλος εγκληματίας. Το Συμβούλιο θα αποφανθεί μετά από την εισήγηση του Εισαγγελέα. Αν ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται συνήθως θα έχουμε γρήγορες διαδικασίες. Στην περίπτωση των διώξεων της κυρίας Παπανδρέου ακολουθήθηκαν αργές διαδικασίες. Θυμηθείτε ότι στην υπόθεση Παπανδρέου. Θα φέρω ένα παράδειγμα. Ο Μποροβήλος ήταν μέσα. Η ομάδα του κινδύνεψε με υποβιβασμό και υπήρχε κίνδυνος και για τον Μποροβήλο, αλλά απαλλάχθηκαν. Ωστόσο, μπορεί να έρθει το τριμελές εφετείο κακουργημάτων και να πει ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Η προχειρότητα με την οποία συστάθηκαν κάποιες υπηρεσίες, όπως η ΕΠΟ μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν».
Για τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των ύποπτων:«Ο κύριος Ζαγοραίος ακολούθησε αυτό που προβλέπει ο νόμος. Απαγορεύεται να στιγματίζονται άνθρωποι, διότι υπάρχει πιθανολόγηση και απαιτείται να δημοσιοποιούνται τα ονόματα μόνο όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, όπως είναι οι περιπτώσεις των παιδεραστών. Μην αποκλείετε να γίνει στο μέλλον. Οι περιπτώσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης διαφέρουν. Άλλοι κατηγορούνται για κακουργήματα και άλλοι για πλημμελήματα».
Για το τι ελπίζει να συμβεί στην υπόθεση και γενικότερα στο ποδόσφαιρο μας: «Θέλω να κάνω μια ευχή να τελειώσει ό,τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο τώρα, αλλά από το 1996 και μετά, αλλά και πιο πριν βέβαια. Κανείς δεν έχει προστατέψει το ποδόσφαιρο από το κράτος όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν γίνει τεράστιες αδικίες εις βάρος ιστορικών συλλόγων και φυσικών προσώπων. Ό,τι αξίζει ο καθένας πρέπει να το πάρει στο τέλος. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε διαφορές… Αλλιώς σφύριζαν κάποιοι και αλλιώς σφυρίζουν τώρα».
Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Σε όλο τον κόσμο όσοι διοικούν και σχετικοί είναι με τον χώρο και καταρτισμένοι. Το επόμενο στάδιο το οποίο κανείς δεν λέει, δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν και οι ποινικές διώξεις. Πρέπει να πάρουν το φάκελο και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς για να μάθουν το ποιους αφορούν. Πρέπει να δούμε τι συνέβη και στην υπόθεση Παπανδρέου, που τιμωρήθηκαν φυσικά πρόσωπα. Υπάρχει αδιαφορία από την πολιτεία».
 

 
Ο Κούγιας μιλάει με απλά λόγια κι εξηγεί αναλυτικά στον καθένα τη διαδικασία, ενώ το ηχητικό που περιλαμβάνεται στην ανάρτηση του site του sport-fm.gr διαλύει τις όποιες αμφιβολίες δημιουργούνται. Στεκόμαστε εδώ
 
Ο ανακριτής είτε θα αποφανθεί ότι οι καταθέσεις τον καλύπτουν και δεν χρειάζεται περισσότερα στοιχεία. Εδώ είμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο. Μπορεί να κρίνει ότι η δικογραφία είναι ώριμη και θα κρίνει τους ύποπτους για όσα κατηγορούνται αμέσως για απολογίες. Μπορεί να έχουμε και προσωρινές κρατήσεις. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά είναι ακραίο σενάριο. Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις όπως κάποιος είναι ύποπτος φυγής, ή μεγάλος εγκληματίας.
 
και εδώ
 
Ο κύριος Ζαγοραίος ακολούθησε αυτό που προβλέπει ο νόμος. Απαγορεύεται να στιγματίζονται άνθρωποι, διότι υπάρχει πιθανολόγηση και απαιτείται να δημοσιοποιούνται τα ονόματα μόνο όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, όπως είναι οι περιπτώσεις των παιδεραστών. Μην αποκλείετε να γίνει στο μέλλον. Οι περιπτώσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης διαφέρουν. Άλλοι κατηγορούνται για κακουργήματα και άλλοι για πλημμελήματα
 
Πέρα από το ότι δηλαδή η μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των ανθρώπων που έφαγαν τις διώξεις είναι αυτό που πρέπει να συμβαίνει πάντοτε, σε όλες τις περιπτώσεις, θεωρείται ακραίο το ενδεχόμενο προφυλακίσεων των υπόπτων. Δεν αποκλείεται, αλλά δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.
 
Ας δούμε και το τι είπε ο Πέτρος Καϊμακάμης στο Sentra 103,3 FM.
 
Για το λόγο που σε αντίθεση με το 2011 δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία, ονόματα και συλλήψεις: «Το 2011 επέλεξε η εισαγγελέας την αυτόφωρη διαδικασία. Συνελήφθησαν άτομα, αν και αμφισβητήθηκε πάρα πολύ και έχει διεξαχθεί έρευνα από τον Αρειο Πάγο, για το πώς ανακοινώθηκαν τα ονόματα χωρίς πριν να έχουν ανακοινωθεί στους κατηγορούμενους οι κατηγορίες, αλλά και στους συνηγόρους τους.
Σήμερα, ο εισαγγελέας ακολουθεί μια ακραία τυπική διαδικασία, προφανώς γιατί δε θέλει να παραβιάσει ούτε στο ελάχιστο τους κανόνες του κώδικα ποινικής δικονομίας. Δεν μπορούσε να εφαρμόσει αυτόφωρη διαδικασία, γιατί φαίνεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε μετά την άδεια του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ύστερα από δικό του αίτημα, για να παρακολουθηθούν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων ατόμων. Οι φερόμενες ως πράξεις, όταν απομαγνητοφωνήθηκαν, έχασαν την αυτόφωρη διαδικασία.
Ο εισαγγελέας έκρινε ότι έπρεπε να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, προφανώς για να τη δέσει δικονομικά, όχι καν προανάκριση. Κάλεσε τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ως ύποπτους, έδωσαν διευκρινίσεις και άσκησε ποινική δίωξη και την παρέπεμψε στον ανακριτή. Η δικονομική συμπεριφορά του κ. Κορέα είναι καθ' όλα σύννομη και επιβεβλημένη. Δεν ήθελε να διασύρει κάποια άτομα πριν ακόμα ασκήσει ποινικές διώξεις».
Για το λόγο που δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα: «Πρώτα θα το μάθει ο κατηγορούμενος και μετά εγώ ή εσείς. Δεν είναι λογικό πρώτα να κοινοποιηθεί η όποια κατηγορία στον κατηγορούμενο και μετά σε τρίτους;»
Για το αν αυτή τη στιγμή, με την τυπική έννοια του όρου, έχουμε κατηγορούμενους: «Δεν το ξέρω, γιατί δεν ξέρω τι δίωξη άσκησε ο κ. εισαγγελέας. Μπορεί να είπε ότι ασκώ ποινική δίωξη εναντίον του `Χ' ή `Ψ' για παραβάσεις αυτών των άρθρων. Αν έχουμε μια τέτοια δίωξη, με το που θα γνωστοποιηθεί η κατηγόρια δια του κ. ανακριτού και όχι του εισαγγελέα, γιατί αυτός θα πάρει την δικογραφία και θα τη δει και μετά δημοσιοποιείται η υπόθεση. Τώρα δεν ξέρω αν έχουμε συγκεκριμένους κατηγορούμενους ή αν άσκησε ποινική δίωξη in rem, γενική δηλαδή. Μήπως ζήτησε από τον ανακριτή να συγκεκριμενοποιήσει αυτός τις κατηγορίες για συγκεκριμένα αδικήματα, χωρίς να έχει ταυτοποιήσει ο ίδιος ποιες από τις συγκεκριμένες κατηγόριες αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα».
Για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιών: «Μια υπόθεση που έχει 2-3 κακουργήματα, όπως η συγκεκριμένη, που δεν έχει συλληφθέντες... Ο μέσος χρόνος για να καλέσει ο ανακριτής σε απολογία είναι περίπου 1 έτος. Αν χαρακτηριστεί κατεπείγουσα, δεν το ξέρω και πώς θα ενεργήσει ο ανακριτής. Κατά την άποψή μου τότε θα πάει σε ειδικό ανακριτή, αφού αναφέρονται οικονομικά αδικήματα που έχουν σχέση με το δημόσιο. Ο ειδικός ανακριτής θα αποφασίσει, ανάλογα με το τι υποθέσεις έχει, γιατί μπορεί να έρθουν άλλοι, με άλλες υποθέσεις, που περιμένουν καιρό και να πουν 'γιατί πρώτα αυτοί';
Η άσκηση ποινικής δίωξης δε σημαίνει τίποτα ούτε μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον με μόνη την άσκηση ποινικής δίωξης. Αν είχε ψηφιστεί ο νέος αθλητικός νόμος, τότε υπάρχει διάταξη που λέει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σημαίνει έκπτωση από τα εταιρικά αξιώματα. Κάτι τέτοιο τώρα δεν υφίσταται, άρα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Η τελική χρονική εκκαθάριση θα είναι σε πρώτο βαθμό μετά από περίπου 3 χρόνια, μιλώ για το δικαστήριο του πρώτου βαθμού. Το πόρισμα δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλο».
Για το τι θα κάνει πρώτα ο ανακριτής: «Πρώτη δουλειά του ανακριτή είναι να καλέσει τους μάρτυρες κατηγορίας, αν το κρίνει απαραίτητο, ή να ζητήσει να συγκεντρωθούν κάποια στοιχεία που κατά τη γνώμη του είναι απαραίτητα για να προχωρήσει η υπόθεση. Στο τέλος θα καλέσει τους κατηγορούμενους. Αυτοί πρώτα θα λάβουν γνώση του κατηγορητηρίου, μετά γνώση της δικογραφίας, θα ζητήσουν προθεσμία και θα απολογηθούν, είτε μόνο προφορικά είτε και με απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο συνήθως παρατίθενται οι νομικές απόψεις για τις κατηγόριες.
Υπάρχουν πολλά νομικά θέματα. Δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα των απομαγνητοφωνήσεων αλλά και ο τρόπος των απομαγνητοφωνήσεων. Όταν φτάσουμε στο ακροατήριο, με την πρώτη δίκη, θα έχουμε πολλά να πούμε για τη νομιμότητα και τον τρόπο των απομαγνητοφωνήσεων από κάποια άτομα στα οποία ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να καταθέσει αίτηση εξαιρέσεως.
Να σας πω για παράδειγμα ότι σε μια σοβαρή υπόθεση στην Κρήτη, αυτοί που απομαγνητοφωνούσαν όχι μόνο ήταν γνωστοί, αλλά και μάρτυρες στη δίκη! Ενα κόμμα αν μπει σε μια πρόταση, μπορεί να αλλάξει όλο το νόημα».
Για το αν μπορεί να κινηθεί διαφορετικά, παράλληλα και ανεξάρτητα η ποινική και η αθλητική δικαιοσύνη: «Η μια διαδικασία με την άλλη δεν εμπλέκονται, μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα. Οταν πάει η δικογραφία στον ανακριτή, μπορεί, αν κρίνει ο αθλητικός εισαγγελέας, να δει αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά
αδικήματα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Γιατί μια εγκληματική οργάνωση μπορεί να μην έχει σχέση με το ποδόσφαιρο ή η ιδιότητα ενός μέλους, ενός ατόμου από τους κατηγορούμενους μπορεί να μην επηρεάζει την πορεία της ομάδας της οποίας είναι πρόεδρος ή ο,τιδήποτε άλλο. Είναι κάτι που πρέπει να κρίνει ο αθλητικός εισαγγελέας.
Εύχομαι από εδώ και πέρα η ανάκριση να γίνει με ψυχραιμία, με αντικειμενικότητα και χωρίς επηρεασμό από το είδος των προσώπων, από τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τις ιδιότητες. Με ψυχραιμία μπορούμε να οδηγηθούμε στην ουσιαστική και στην δικονομική αλήθεια. Αλίμονο αν η δικαιοσύνη θα καθοδηγείτο από τον Τύπο. Νομίζω έχει τη δύναμη, τη θέληση και τη δυνατότητα να διαλευκάνει κάθε υπόθεση που αφορά κοινωνικά αγαθά, όπως το ποδόσφαιρο, αλλά και χωρίς να αδικήσει κάποιον κατηγορούμενο, αποστερώντας των δικαιωμάτων του».
 
Στεκόμαστε εδώ
 
Για το λόγο που δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα: «Πρώτα θα το μάθει ο κατηγορούμενος και μετά εγώ ή εσείς. Δεν είναι λογικό πρώτα να κοινοποιηθεί η όποια κατηγορία στον κατηγορούμενο και μετά σε τρίτους;»
 
Τι λέτε, ποιο είναι το λογικό άραγε, να μαθαίνει ο κάθε τραχανοπλαγιάς το ποιος και γιατί κατηγορείται, πριν το μάθουν ο ίδιος ο κατηγορούμενος και οι συνήγοροί του;

Μια υπόθεση που έχει 2-3 κακουργήματα, όπως η συγκεκριμένη, που δεν έχει συλληφθέντες... Ο μέσος χρόνος για να καλέσει ο ανακριτής σε απολογία είναι περίπου 1 έτος.

Δύσκολα λοιπόν θα έχουμε εξελίξεις άμεσα στην υπόθεση. Όσοι ονειρεύονται ''βραχιολάκια και προφυλακίσεις με το νέο έτος'', μάλλον θα πρέπει να περιμένουν πάρα πολύ για να διαψευστούν (κάτι που συνέβη και το Σεπτέμβριο, που υποτίθεται θα ασκούσε τις διώξεις ο Κορέας και ''θα υπήρχαν μεγάλα ζόρια για πολλούς'', όπως τουλάχιστον μας έλεγαν οι ίδιοι).
 
Η άσκηση ποινικής δίωξης δε σημαίνει τίποτα ούτε μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον με μόνη την άσκηση ποινικής δίωξης. Αν είχε ψηφιστεί ο νέος αθλητικός νόμος, τότε υπάρχει διάταξη που λέει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σημαίνει έκπτωση από τα εταιρικά αξιώματα. Κάτι τέτοιο τώρα δεν υφίσταται, άρα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Η τελική χρονική εκκαθάριση θα είναι σε πρώτο βαθμό μετά από περίπου 3 χρόνια, μιλώ για το δικαστήριο του πρώτου βαθμού. Το πόρισμα δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλο.
 
Καταλάβατε τώρα γιατί είναι σημαντικός για το Θωμαϊδη, τον ΣΚΑΙ και το Μελισσανίδη ο νέος αθλητικός νόμος του Ανδριανού; Με αυτόν το νέο νόμο, αν στήσεις μία ιστορία διώξεων με ένα κανάλι που παπαγαλίζει κάθε μέρα ψευτο-στοιχεία της πλάκας, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο βούλευμα Κορέα, και μόνον η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον ενός προσώπου θα τον απομακρύνει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή αν ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ έφαγε ποινική δίωξη από τον Κορέα, με το νέο νόμο Ανδριανού θα πρέπει να πάψει να ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, άρα και με τον Ολυμπιακό. Δεν έχει σημασία αν ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ αθωωθεί από το δικαστήριο, ή αν ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ δεν φτάσει καν στο δικαστήριο, αφού ο ανακριτής που θα τον καλέσει σε απολογία θα κρίνει επαρκείς τις εξηγήσεις του. Η άσκηση της δίωξης εναντίον του και μόνον αυτή αρκεί για να τελειώσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα πάντοτε με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου του Ανδριανού. Ξαναλέμε, ΑΝ έχει φάει δίωξη ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ και κρατήστε το αυτό το ''ΑΝ''. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση θα φτάσει στο δικαστήριο, αν κι εφόσον οδηγηθούμε εκεί, μετά από 3 χρόνια. Ξαναλέμε, αυτοί που ονειρεύονται ''μπουζούριασμα των υπόπτων'', θα κάτσουν και πάλι στον άξονα.
 
Υπάρχουν πολλά νομικά θέματα. Δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα των απομαγνητοφωνήσεων αλλά και ο τρόπος των απομαγνητοφωνήσεων. Όταν φτάσουμε στο ακροατήριο, με την πρώτη δίκη, θα έχουμε πολλά να πούμε για τη νομιμότητα και τον τρόπο των απομαγνητοφωνήσεων από κάποια άτομα στα οποία ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να καταθέσει αίτηση εξαιρέσεως.
Να σας πω για παράδειγμα ότι σε μια σοβαρή υπόθεση στην Κρήτη, αυτοί που απομαγνητοφωνούσαν όχι μόνο ήταν γνωστοί, αλλά και μάρτυρες στη δίκη! Ενα κόμμα αν μπει σε μια πρόταση, μπορεί να αλλάξει όλο το νόημα.
 
Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο δηλαδή οι απομαγνητοφωνήσεις να μην έχουν γίνει με τον προβλεπόμενο τρόπο. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει αλλοιωθεί το περιεχόμενο των συνομιλιών των υπόπτων και πρέπει να ελεγχθούν όλες οι συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία από την αρχή. Δεν το λέμε για να αμφισβητήσουμε το έργο του αδέκαστου κυρίου Κορέα ή το δημοσιογραφικό ήθος ενός Θωμαϊδη, που παρουσιάζει στις εκπομπές του δικόγραφα (κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τον κύριο Κούγια και τον κύριο Καπερνάρο). Αλίμονο, φωτιά θα πέσει να μας κάψει. Το λέμε επειδή αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία προφανώς θα είναι και χρονοβόρα.
 
Όπως και να'χει, ένα είναι το σίγουρο.
 
ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ...

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑ. ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΕΧΤΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ...ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΕΣ....

ΑΡΔΑΚΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ - ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ! ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

Εικόνα REDNYC

ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΕΣ - ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ, ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ....Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ!

Εικόνα REDNYC

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.....

Εικόνα apostolos gaganis

Διάβασα προσεκτικά την ανάρτησή σου και συμπεραίνω ότι: 1) ΑΝ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον ΕΙΔΙΚΑ του Μαρινάκη από τον εισαγγελέα, γιατί μπορεί να έχει ασκηθεί δίωξη ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ, και ν΄αφήνεται ο ανακριτής να βγάλει, τελικά, ΄΄το φίδι απ΄την τρύπα΄΄, και 2) ΑΝ εγκριθεί απ΄τη βουλή η σχετική διάταξη στο νόμο του Ανδριανού (= ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ, ΦΤΑΝΕΙ ), ΤΟΤΕ, ακόμα κι΄αν είτε αθωωθεί ο Μαρινάκης απ΄το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ είτε κριθεί απ΄τον ανακριτή Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ότι δεν τίθεται καν θέμα προσαγωγής του σε δίκη, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΕΣΑΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Σωστά; Τώρα τί διάταξη είν΄αυτή και ποιά η σχέση της με την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...ο ευρών αμειφθήσεται... Ας είναι όμως. Το σκηνικό επομένως που΄χει στηθεί είναι: ΝΑ΄ΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΟΡΕΑ ( ΚΑΙ ΣΤ΄ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΑΘΩΩΘΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ή ΜΕΤΑ ), ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ - Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠ΄ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΕΚΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΙ΄ΕΤΣΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ν΄ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ΄ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΕΤΣΙ;

Και΄γω λέω: Ό,τι και να κάνετε κουφάλες, τον Ολυμπιακό ΚΑΝΕΙΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να τον στριμώξει, ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΙΛΩΣΕΙ! Προσέξτε: Τον Ολυμπιακό, δηλαδή την ΙΣΤΟΡΙΑ του και ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, όχι τον Μαρινάκη και τον οποιονδήποτε Μαρινάκη... Το τί θα κάνει ο Μαρινάκης, αφού είναι πρόεδρος της ομάδας μας, μας ενδιαφέρει βέβαια και πολύ. Αλλά να ξέρετε καλά ένα πράμα. Το΄γραψα και χθες. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΕΦ΄ΟΣΟΝ Α-Π-Ο-Δ-Ε-Ι-Χ-Θ-Ε-Ι Η ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ. ΝΑΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ! Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. ΚΙ΄ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΘΑ ΤΗΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ!

Εικόνα savvas gridlock

''ΤΟΤΕ, ακόμα κι΄αν είτε αθωωθεί ο Μαρινάκης απ΄το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ είτε κριθεί απ΄τον ανακριτή Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ότι δεν τίθεται καν θέμα προσαγωγής του σε δίκη, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΕΣΑΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Σωστά;''

Όχι, γιατί δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο είναι εναρμονισμένο με αυτό της FIFA και της UEFA. Και στο αθλητικό νομοσχέδιο Ανδριανού υπάρχει διάταξη με βάση την οποία δεν καταργείται το αυτοδιοίκητο. Εκεί δηλαδή που συγκρούεται μία διάταξη του νομοσχεδίου με το καταστατικό της ΕΠΟ, υπερισχύει το καταστατικό της ΕΠΟ. Ο σκοπός όμως των Αλαφούζου-Μελισσανίδη είναι να υποχωρήσει η ΕΠΟ και να δεχτεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, τώρα που είναι εδώ και η UEFA, υπό την απειλή διώξεων στο προεδρείο της. Τότε ναι, ο Μαρινάκης θα εκπέσει οριστικά του προεδρικού του αξιώματος στον Ολυμπιακό.

Εικόνα apostolos gaganis

Δηλαδή σκοπός των ΑΛ-ΜΕΛ είναι να δεχτεί η σημερινή ΕΠΟ να καταργηθεί το ΄΄αυτοδιοίκητο΄΄, φοβούμενη τις διώξεις του Κορέα; Και η FIFA τί ρόλο θα παίξει εν προκειμένω; Κανονικά, θα πρέπει να τα΄΄γράψει΄΄ όλα αυτά και να προστατεύσει το ΄΄αυτοδιοίκητο΄΄, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα ντεσού της υπόθεσης. Μπερδεμένα πάντως τα βλέπω...ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ...

Εικόνα Chief Bromden

Δεν νομίζω πως η ΕΠΟ έχει την ευχέρεια της επιλογής σχετικά με το αυτοδιοίκητο, το αυτοδιοίκητο είναι πάγια θέση της ΟΥΕΦΑ. Η επιλογή είναι μία, ή το εφαρμόζεις και ανήκεις στην ΟΥΕΦΑ ή όχι και τρως πόρτα...
Βέβαια εξαρτάται πως το ερμηνεύει κανείς το αυτοδιοίκητο ή μάλλον τυχόν διατάξεις που το προσβάλουν.
Μέχρι τώρα όταν η ΕΠΟ αισθανόταν ότι κινδύνευε το αυτοδιοίκητο κατευθείαν έτρεχε στην μαμά ΟΥΕΦΑ και το θέμα τελείωνε εκεί. Σε περίπτωση που συμβιβαστεί η ΕΠΟ με σκοπό να περάσουν διατάξεις που επιθυμεί η κυβέρνηση θα παρέμβει μόνη της η ΟΥΕΦΑ;
Αλλά προς τα εκεί το πάνε; Μέσω του νόμου Αδριανού να πετάξουν έξω τον Μαρινάκη; Δεν νομίζω, είναι τέτοιο το μένος τους που ονειρεύονται φυλακίσεις και υποβιβασμούς...

Εικόνα Kaine

Η Ουέφα λογικά θα παρέμβει και μόνη της, και αν υπάρξουν κυρώσεις θα ισχύουν ες αεί, μέχρι να αλλάξουν πάλι όσα επιθυμεί.

Εικόνα Kaine

Τις καλημέρες μου σε όλους! Δεν έχω κάποιο σχόλιο για την ανάρτηση, ακόμη είμαστε στην αρχή και ερχεται σκληρό ροκ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως διαβάζω σήμερα για σκέψεις επιστροφής Αβραάμ. Όχι το καλύτερο νέο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Φυσικά πολλοί σύγγαυροι θα διαφωνήσουν, αλλά το θεωρώ μέγα λάθος. Ούτε σαν σκέψη δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Η επιστροφή Μήτρογλου είναι νωπή και διδακτική, πέρα από το γεγονός πως αν πας σε τέτοια κίνηση, "αδειάζεις" ουσιαστικά τον προπονητή. Ακολουθεί ραντεβού δύο ωρών με τον οδοντίατρο και έχω τις μαύρες μου. Ελπίζω σήμερα να δείξει άλλο πρόσωπο η ομάδα και να μας "φτιάξει" λίγο.