ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ



Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες στο site της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΡΑΣ ''Κόντρα'' τα παρακάτω, που (κακώς) αμελήσαμε να κάνουμε θέμα εγκαίρως.
 
Στις 24 Νοέμβρη, από την ΠΑΕ ΑΕΚ εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στα «υπαλληλικά» Μέσα η εξής ανακοίνωση: «Παρακαλούνται οι φίλαθλοι της ομάδας μας που κατέθεσαν χρήματα για μετοχές της Δικέφαλος 1924 (προ της εγκρίσεως της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) των οποίων το ονοματεπώνυμο βρίσκεται στη συννημένη λίστα να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ (τηλ. 210-6855850, vnomikou@aekfc.gr κα Βιβή Νομικού) προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία τους ολοκληρωμένα όπως απαιτεί ο νόμος ώστε να εκδοθούν οι μετοχές που τους αναλογούν».
Ετσι, σεμνά και ταπεινά, μετά την αποκάλυψη από την «Κόντρα» του φιάσκου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που έφτασε το… δυσθεώρητο ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ, μόλις 6,21% των 29 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος, η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία καλεί μια μερίδα οπαδών (δεν είναι ούτε 130 άτομα) να συμπληρώσει τα στοιχεία τα οποία προφανώς δεν είναι πλήρη, γιατί έσπευσαν να καταθέσουν λεφτά πριν την έγκριση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σφίγγουν φαίνεται τα γάλατα και πρέπει να μοιράσουν τις μετοχές, για να μην έχουν νομικά μπλεξίματα.
Τι γίνεται, όμως, με τους αγοραστές εισιτηρίων διαρκείας, πέρσι και φέτος, στους οποίους υποσχέθηκαν ότι το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί για αγορά μετοχών στο πλαίσιο της ΑΜΚ; Στο 1,8 εκατ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται τα δικά τους λεφτά (το ποσό θα ήταν υπερδιπλάσιο αν περιλαμβάνονταν). Ας κάνουν το κουμάντο τους οι συγκεκριμένοι οπαδοί, αλλιώς δε θα πάρουν ούτε τα διακοσμητικά χαρτιά με τις μετοχές για να ‘χουν να τα δείχνουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Εμείς θα επαναλάβουμε το ερώτημα που θέσαμε όταν αποκαλύψαμε το φιάσκο της ΑΜΚ: όταν μια εταιρία υπόσχεται δημόσια ότι το μεγαλύτερο τμήμα ενός «προϊόντος» που πουλάει (τα εισιτήρια διαρκείας εν προκειμένω) θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά μετοχών και δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτή της τη δέσμευση, δεν πρέπει να επέμβουν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες για την τήρηση της νομιμότητας αρχές;
Η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, πάντως, εξακολουθεί να μην δημοσιεύει το αποτέλεσμα της ΑΜΚ, ως έχει υποχρέωση, παρά την έγγραφη προειδοποίηση που έχει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο γενικός διευθυντής της Ν. Στράτος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας είπε ότι έχει διαβάσει το δημοσίευμά μας στο www.eksegersi.gr, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το βγάλει και η εταιρία! Τι πρόβλημα έχετε, αφού το έχετε δημοσιεύσει, ήταν η απάντησή του!
ΥΓ: Πάει ο Οκτώβρης, πάει κι ο Νοέμβρης και η άδεια που με τόση κατηγορηματικότητα έταζαν στους οπαδούς της ΑΕΚ, ακόμη να εκδοθεί. Δεν γράφουμε τίποτ’ άλλο, γιατί περιμένουμε την επίσημη απάντηση από τη ΔΑΟΚΑ, τη νέα διεύθυνση που διαδέχτηκε τη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ. Αδεια, πάντως… δεν προβλέπεται.

 
Μένουμε εδώ.
 
Εμείς θα επαναλάβουμε το ερώτημα που θέσαμε όταν αποκαλύψαμε το φιάσκο της ΑΜΚ: όταν μια εταιρία υπόσχεται δημόσια ότι το μεγαλύτερο τμήμα ενός «προϊόντος» που πουλάει (τα εισιτήρια διαρκείας εν προκειμένω) θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά μετοχών και δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτή της τη δέσμευση, δεν πρέπει να επέμβουν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες για την τήρηση της νομιμότητας αρχές;
 
Έλα ντε. Πρέπει να επέμβουν οι αρχές, ή οι Εισαγγελείς ασχολούνται με άλλα πράγματα σε αυτήν τη χώρα κι έχουν αλλεργία μόνο στο κόκκινο;
 
Η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, πάντως, εξακολουθεί να μην δημοσιεύει το αποτέλεσμα της ΑΜΚ, ως έχει υποχρέωση, παρά την έγγραφη προειδοποίηση που έχει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο γενικός διευθυντής της Ν. Στράτος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας είπε ότι έχει διαβάσει το δημοσίευμά μας στο www.eksegersi.gr, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το βγάλει και η εταιρία! Τι πρόβλημα έχετε, αφού το έχετε δημοσιεύσει, ήταν η απάντησή του!
 
Χαχαχαχα, αυτό ήταν καλό. Μπράβο στον κύριο Στράτο.
 
Πάει ο Οκτώβρης, πάει κι ο Νοέμβρης και η άδεια που με τόση κατηγορηματικότητα έταζαν στους οπαδούς της ΑΕΚ, ακόμη να εκδοθεί. Δεν γράφουμε τίποτ’ άλλο, γιατί περιμένουμε την επίσημη απάντηση από τη ΔΑΟΚΑ, τη νέα διεύθυνση που διαδέχτηκε τη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ. Αδεια, πάντως… δεν προβλέπεται.
 
Περιμένουμε το ΧΕΣΕ-τζόγλου και τους Λουπο-Τσατάληδες της Ψ-Ώρας να μας πουν το πότε ακριβώς θα εκδοθεί η άδεια. Μέχρι τότε διαβάζουμε και το προηγούμενο σχετικό άρθρο της εφημεριδάρας.
 
Σε δημόσια «προγραφή» των 17 πολιτών που κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου 4277/2014 προχώρησε το «σύστημα Μελισσανίδη». Η ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της αντίγραφο της προσφυγής, με τα ονόματα και τις διευθύνσεις των προσφυγόντων, και τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα «υπαλληλικά» Μέσα που ανέλαβαν να αφιονίσουν και να ξεσηκώσουν την ανεγκέφαλη μερίδα των οπαδών, η οποία έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι ξέρει να δρα τραμπούκικα και πογκρομιστικά.
Αυτό το νόημα είχε η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων των πολιτών που έκαναν την προσφυγή. Να στοχοποιηθούν αυτοί ως «εχθροί της ΑΕΚ» και να μείνει στο απυρόβλητο ο ίδιος ο Μελισσανίδης και το σχέδιό του που έχει ναυαγήσει. Είναι γνωστό πως ούτε οικοδομική άδεια μπορεί να βγάλει, ούτε όμως και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να βγάλει, αφού η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ κατέληξε σ’ ένα μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο (έβαλε στόχο τα 29 εκατ. ευρώ και μάζεψε μόνο 1,8 εκατ. ευρώ). Πέρασαν πάνω από τρεις μήνες από τότε που η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ του ζήτησε εγγράφως να συμπληρώσει το φάκελο και δεν έκανε καμιά κίνηση. Δεν έχει εξασφαλίσει καν το παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Δεν έχει οριστεί καν γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής, που είναι το μόνο όργανο που μπορεί να εκδώσει το παραχωρητήριο. Το ίδιο πρόβλημα έχει με τη μελέτη υψομέτρων που κατέθεσε στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Μολονότι ο Δήμος αποδέχεται –ως μη όφειλε- τον αντισυνταγματικό νόμο 4277/2014, η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν έχει κάνει καμιά κίνηση να καταθέσει στις τεχνικής υπηρεσίες τα έγγραφα που της ζήτησαν.
Δεν είναι τυχαίο ότι στα «υπαλληλικά» σάιτ κυκλοφορεί η άποψη ότι η προσφυγή είναι αυτή που καθυστερεί τα έργα και πως μόλις αυτή απορριφθεί, την επόμενη κιόλας μέρα θ’ αρχίσουν τα έργα. Η προσφυγή, όμως, επειδή στρέφεται κατά του νόμου και όχι κατά κάποιας διοικητικής πράξης, δε συνοδεύεται από αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα και έκδοση προσωρινής διαταγής. Για να υπάρξουν έργα θα πρέπει να υπάρξει άδεια και βέβαια λεφτά. Ομως ούτε άδεια υπάρχει ούτε λεφτά. Γι’ αυτό και κυκλοφορεί το ψεύδος ότι η προσφυγή καθυστερεί τα έργα!
Οι 17 πολίτες που επέλεξαν την τακτική να προσφύγουν κατά του νόμου, χωρίς να περιμένουν να υπάρξει διοικητική πράξη κατ’ εφαρμογήν του νόμου (π.χ. έγκριση της μελέτης υψομέτρων από το Δήμο, έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης), είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να το πράξουν. Στο κάτω-κάτω, πρόκειται για νομικές διατάξεις που αποτελούν αντίγραφο του «νόμου Γρανίτσα», ο οποίος έχει κριθεί αντισυνταγματικός με τρεις διαδοχικές αποφάσεις του ΣτΕ. Κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη περιβαλλοντική ευαισθησία δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει πως αυτός ο νόμος αποτελεί πρόκληση, καθώς προσπαθεί να επαναφέρει σε ισχύ έναν παλιό νόμο, που κρίθηκε αντισυνταγματικός και δεν εφαρμόστηκε.
Αυτονόητο καθήκον κάθε δημοκρατικού ανθρώπου είναι να υψώσει ασπίδα μπροστά στις απειλές που δέχονται οι 17 πολίτες. Οι «προγραφές» του «συστήματος Μελισσανίδη» δε θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν οι τραμπουκισμοί, οι δολοφονικές επιθέσεις και οι βανδαλισμοί του περασμένου καλοκαιριού.
 
Ρε τα ''υπαλληλικά'' σάιτ που παραπληροφορούν τον κόσμο της ΑΕΚ. Ποια να είναι άραγε; Πάει πουθενά το μυαλό σας;
 
Υ.Γ. Τι ωραίο σήμα ρε παιδιά αυτό που βλέπουμε στην καμπάνια για τα διαρκείας της ΑΕΚ.
 

 
Δυο κεφάλια, ένα να κοιτάζει αριστερά κι ένα δεξιά, μπας και προλάβουν τις πίπες. Της ειρήνης εννοούμε, τις οποίες καπνίζουν με οπαδούς άλλων ομάδων, μην πάει αλλού το μυαλό του κόσμου και παρεξηγήσει τις προθέσεις μας.

Σχόλια

Εικόνα NikolaOS

Δεν ξέρω που να το δημοσιεύσω... http://www.gazzetta.gr/football/article/678368/epithesi-se-katoiko-tis-n...

Νιάου...

Εικόνα el trick

Αυτό το κεφάλι είναι από τον ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ αετό;;;;;;;

Εικόνα el trick

Αν ναι τότε γιατί απορούμε για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν τα χανουμάκια;;;;
Αμερικανάκια τα νομίζουν.
Ίσως και να είναι.

Εικόνα el trick

Άμα τα κεφάλια γυρίσουν αλλοιώς θα φιλιούνται;;;;
Όπως δύο χανούμισες κάποτε στην κερκίδα που έγιναν πρωτοσέλιδο.

Εικόνα katerina

Καλημέρα Σάββα. Χρόνια πολλά και ότι επιθυμείς κούκλε!
Πάντως είναι μεγάλα ζώα και τα κιουτσέκια τα ίδια. Άγορασαν ένα προϊόν που το μισό της αξίας του αντιπροσώπευε (και καλά) μετόχες της εταιρείας του γηπέδου. Θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν τις μετοχές αυτές. Αλλά είναι μπαστούνια.
Τίγρη τι χρώμα έχει το ευρώ σου?

Εικόνα savvas gridlock

Eυχαριστώ Κατερίνα, να'σαι καλά. Αν κάποιος Αεκτζής που αγόρασε διαρκείας αποφασίσει να ζητήσει λογαριασμό για το πού πήγαν τα λεφτά του, μπορεί να δεχτεί επισκέψεις από ''αγανακτισμένους'' φουσκωτούς. Αυθόρμητα πάντοτε, έτσι;

http://www.olympiacos24.gr/content/football/54578-poios-ton-apeilei-arage

Εικόνα DoctorRED

Να πώ ότι δεν τα λέγαμε? Να πώ ότι δεν τα περιμέναμε? Μήπως δηλαδή δημοσιοποίησαν τα ονόματα για να τους δώσουν συγχαρητήρια η να τους στείλουν κανένα σετ με αναμνηστικά?? Ηλίου φαεινότερον ήταν η καλύτερα για να ταιριάζει και με τον γατούλη "τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμύδια"