ΦΑΓΗΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΫ ΤΗΣ ΑΕΚ



Στην αρχή διαβάσαμε αυτό.
 
Ούτε και σήμερα εμφανίστηκε στους παίκτες της ΑΕΚ κάποιος από τη διοίκηση του ΤΑΑ και της Ερασιτεχνικής εντείνοντας την αγανάκτηση και την ανησυχία στις τάξεις των παικτών. Η προπόνηση αναλώθηκε με οικογενειακό δίτερμα ποδοσφαίρου καθώς κανείς δεν είχε όρεξη για προπόνηση, ενώ όλοι θεωρούν δεδεμένο πως δεν θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Η κωμιικοτραγική στιγμή της ημέρας ήταν όταν ο δικαστικός επιμελητής ενημέρωσε τους παίκτες πως τα εξώδικα που έστειλαν στο ΤΑΑ ΑΕΚ για την επίσχεση εργασίας είχαν διεύθυνση την οδό Καππαδοκίας όπου κάποτε βρίσκονταν το Γεώργιος Μόσχος και τώρα είναι... οικόπεδο!
Η έκπληξη των αθλητών μετατράπηκε σε οργή όταν διαπίστωσαν πως η ίδια διεύθυνση αναγράφεται και στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με το ΤΑΑ ΑΕΚ ενώ δεν αποκλείεται την Παρασκευή να ζητήσουν συνάντηση με την ηγεσία της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ και για το ζήτημα της επικύρωσης των συμβολαίων.
 
Την επόμενη μέρα, είδαμε αυτό.
 
Μία ώρα περίπου διήρκησε η συνέντευξη Τύπου των παικτών της ΑΕΚ η οποία εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο ξέσπασμα ψυχής με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Πέτρογλου ο οποίος όταν πήρε την σκυτάλη από τον προπονητή της Ένωσης Χόρχε Ελγέτα («απολύθηκε» τηλεφωνικά το πρωί) και τον αρχηγό της ομάδας Ανδρέα Ανδρεάδη, έμοιαζε με τον ποταμό Έβρο που έχει υπερχειλίσει και παρασέρνει τα πάντα στον διάβα του!
Πριν περάσουμε στα της συνέντευξης Τύπου να σημειώσουμε ότι νωρίς το πρωί η διοίκηση της ΑΕΚ ενημέρωσε τον Ελγέτα απολύεται και στη θέση του αναλαμβάνει ο Άκης Φλαούνας, αλλά ο Αργεντινός είχε στείλει επιστολή παραίτησης από την περασμένη Κυριακή. «Δώστε τα δεδουλευμένα για να φύγω…», ενημέρωσε ο Ελγέτα τον Κατσαδήμα, αλλά απάντηση δεν πήρε ποτέ κι από κανέναν.
Πάντως ο Φλαούνας στην μεσημεριανή προπόνηση δεν εμφανίστηκε και κανείς δεν ξέρει αν γνωρίζει ότι ανέλαβε την ΑΕΚ… Όπως φυσικά κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει ΑΕΚ (σε επίπεδο βόλεϊ ανδρών) αύριο κι αν θα αγωνιστεί στο παιχνίδια της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Ανδρεάδης: «Δόθηκαν διαβεβαιώσεις, αλλά…»
Πρώτος μίλησε ο αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Ανδρεάδης ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. «Κάνουμε αυτή τη συνέντευξη γιατί όλο αυτό το διάστημα από την προετοιμασία μέχρι τώρα πολλά προβλήματα κυρίως εξωαγωνιστικά που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της ομάδας. Θέλαμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις και την παρουσία μας ενημερώνοντας τον κόσμο τι αντιμετωπίζουμε. Έχουμε πάρει κάποιοι τις προκαταβολές από τον Σεπτέμβριο και δεν έχουμε πάρει ούτε έναν μισθό, ενώ υπάρχουν σημαντικές οφειλές στους περσινούς αθλητές. Αποφασίσανε να κάνουμε την συνέντευξη γιατί μόνο υποσχέσεις μας έδιναν ότι θα λειτουργήσει η ομάδα σωστά στη λογική του πρωταθλητισμού που όλοι θέλαμε. Δεν είναι στόχος μας να διαλύσουμε την ομάδα αλλά να την οδηγήσουμε ψηλά», είπε αρχικά ο Θρακιώτης κεντρικός και έδωσε τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών: «Σήμερα το πρωί είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ανατωλιοτάκη και υπάρχει κινητοποίηση. Με διαβεβαίωσε ότι θα πάρουμε αμέσως μετά ένα μισθό και μέσα στο Δεκέμβριο άλλο έναν. Αν τηρηθούν όλα αυτά θέλουνε να μείνουμε στην ομάδα».
Ο Ανδρεάδης ρωτήθηκε αν αυτή η θέση του σημαίνει «πληρωνόμαστε και παίζουμε», απάντησε: «Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα συμμετοχής στον συγκεκριμένο αγώνα». Μόνο που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν έδειξαν να πείθονται όπως έδειξαν στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν.
Παγιάν: «Είναι ξεφτίλα αυτό που ζούμε»
Ο Χόρχε Παγιάν μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «Εγώ αν πάρω ένα μισθό δεν θα πάω να παίξω… Έχω το μισό περσινό συμβόλαιο απλήρωτο και φέτος δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ». Κι ακούγοντας τον κουνούσαν καταφατικά το κεφάλι τους και σχεδόν όλοι υπόλοιποι με τους ξένους να φωνάζουν: «All the money or we are not going to play» (όλα τα χρήματα ή δεν πρόκειται να αγωνιστούμε).
Ο Κολομβιανός διαγώνιος ήταν καυστικός καθώς όπως είπε «και πέρσι υπήρχαν δυσκολίες, αλλά φέτος δεν αντέχεται. Δεν ξέρω τι κάνουμε εδώ. Παίζουμε βόλεϊ, κρυφτό, αλλά σίγουρα δεν παίζουμε βόλεϊ. Δεν αντέχω να με κοροϊδεύουνε γιατί εγώ έχω πίσω μου στην Κολομβία μια μεγάλη οικογένεια που περιμένει από εμένα χρήματα. Είναι ξεφτίλα αυτό που ζούμε και καλύτερα να είμαι σπίτι μου, να είμαι tranquilo και να είμαι ευτυχισμένος».
Ελγέτα: «Με δανεικό σακάκι…»
Ο επόμενος που μίλησε ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ Χόρχε Ελγέτα ο οποίος επιβεβαίωσε αρχικά ότι έχει… απολυθεί, ενώ διαφοροποιήθηκε λίγο από τον αρχηγό της ομάδας. «Αν και το είχα ανακοινώσει στα παιδιά ότι θα φύγω η κυρία Ματίνα (σ.σ η υπεύθυνη μάρκετινγκ της ΑΕΚ που προσπαθεί να τρέξει μόνη της το τμήμα) μου ανακοίνωσε ότι δεν είμαι πλέον προπονητής κι ότι την Τρίτη θα μου δώσουν εισιτήριο για να φύγω. Συμφωνώ, αλλά όχι σε όλα με τον Ανδρέα. Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων. Πρώτα απ’ όλα είμαστε άνθρωποι. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, ζητάω συγνώμη από τον κόσμο της αλλά δεν ξέρουν τι γίνεται κι εμείς είμαστε πολλούς μήνες απλήρωτοι. Εγώ μόνο ‘αύριο’ άκουγα από τον κ. Μακρή, Μετά από 25 χρόνια στο βόλεϊ πρώτη φορά τα βλέπω αυτά στη ζωή μου. Είπανε ότι ο Μακρής έφυγε αλλά είναι ακόμη στην ομάδα και κάνει ότι θέλει να κάνει. Δουλειά μου είναι να κάνω προπόνηση και να δουλεύω. Όχι να βγω στο δρόμο για να χτυπήσω πόρτες και να βρω λεφτά. Λυπάμαι πολύ για την ΑΕΚ γιατί άλλα περίμενα. Πριν από έξι μήνες οι κ.κ. Κοτσάτος και Αλεξίου πήραν στα χέρια τους ένα πλάνο με τρεις επιλογές αλλά δεν έκαναν τίποτα. Όλοι πλέον ξέρουν τι γίνεται. Εγώ έχω μεγάλη ιστορία στο βόλεϊ και κανείς δεν μπορεί να παίξει με την υστεροφημία μου».
Πέτρογλου unplugged
Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Πέτρος Πέτρογλου, ο οποίος ως ένας από τους παλιούς της ομάδας, πήρε τον λόγο και είπε όλα όσα ήθελαν να πουν αυτός κι οι συμπαίκτες του εδώ και μήνες, τα οποία παραθέτουμε αυτούσια. «Κανείς από εμάς δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει την ιστορία που έχει το σωματείο της ΑΕΚ, όπως και κάθε μεγάλο σωματείο… Και φυσικά κανείς από εμάς δεν έχει πρόβλημα με το όνομα της ΑΕΚ, αλλά επιτέλους ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες γι’ αυτό που λέγεται ΑΕΚ και ελληνικό βόλεϊ. Είμαι 20 χρόνια και νιώθω αηδιασμένος για αυτά που συμβαίνουν που γίνονται και λέγονται και εν μέρει υποκινούνται. Έχω μεγάλο πρόβλημα επί προσωπικού με τους ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΚ. Επιτέλους ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Πέρσι ήρθε ο Πέτρογλου σ’ αυτή την ομάδα για δύο λόγους: Αρχικός μου στόχος ήταν να φύγω έξω, αλλά δεν έγινε και ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ με ένα πλάνο συγκεκριμένο.
Παρόλο που τα 4 τελευταία χρόνια έλλειπα ήξερα τι συμβαίνει αλλά πήρα το ρίσκο με τις όποιες διαβεβαιώσεις οι οποίες μέχρι ενός σημείου υλοποιήθηκαν. Στα μέσα της περσινής σεζόν άρχισαν τα προβλήματα και κάποιοι κρυφτήκαν ή δεν μπορούσαν.
Φτάνουμε στη φετινή σεζόν με τις συζητήσεις του καλοκαιριού. Οι περσινοί είχαμε να παίρνουμε το 50% των περσινών. Με τον κ. Μακρή που μίλησα προσπάθησε με κάθε τρόπο να με πείσει ότι θα υλοποιηθούν αυτά που είχε υποσχεθεί. Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις σαν άνδρας προς άνδρα. Εγώ έτσι μιλάω. Όταν κάποιοι φοράνε παντελόνια κι έχουν μαγκιά πρέπει να τηρούν αυτά που λένε. Στο τελευταίο τετράμηνο χορτάσαμε από υποσχέσεις και ψέματα.
Οι υπεύθυνοι που οδήγησαν εμένα και τους συμπαίκτες μου σε αυτή την κατάσταση δεν είναι εδώ. Παρά τις οχλήσεις μας για να έρθουν να δώσουν λύσεις δεν ήρθε κανείς. Ντροπή τους γιατί νόμιζα ότι μιλούσα με άνδρες!
Αν δεν ήταν αυτοί οι συγκεκριμένοι αθλητές, αλλά κάποιοι άλλοι στυγνοί επαγγελματίες η ΑΕΚ δεν θα υπήρχε.
Αυτή η ομάδα από πέρσι έχει ένα ξεχωριστό δέσιμο, γιατί παίζαμε από πέρσι για εμάς αν και απλήρωτοι. Αξίζουν αυτά τα παιδιά τον σεβασμό όλων που δεν τον έχουμε δει από κανέναν. Πατάνε πάνω σε οικογένειες, στην αξιοπρέπεια μας, στην προσωπική μας ζωή. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ και πρέπει να μιλήσουν κι οι αθλητές κι άλλων ομάδων. Την αποκλειστική ευθύνη την έχει αυτός που έχει φέρει 15 άτομα εδώ, αλλά αυτή τη στιγμή αν με ρωτήσετε ποια είναι η διοίκηση της ΑΕΚ δεν ξέρω κανέναν. Εγώ ξέρω τον κ. Μακρή ο οποίος έχει υποσχεθεί τα πάντα αλλά από πράξεις τίποτα. Ξέραμε ότι υπήρχε ένας κύριος Αλεξίου. Να μας πούνε τι ιδιότητα έχει, αν μπορεί να πάρει αποφάσεις και στο φινάλε ας λογοδοτήσει κάποιος για αυτούς τους 15 παίκτες που έχουν φέρει. Εδώ και ένα μήνα είμαι χωρίς λεφτά! Ντροπή και αίσχος που καταντήσανε αυτή την ομάδα περίγελο. Μεγαλύτερη ντροπή σ’ αυτούς που μοιράζουν υποσχέσεις και εξαφανίζονται ως δια μαγείας.
Αντί να ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο, όπως κάνουν κάποιοι, ας έρθουν να ζητήσουν συγνώμη πρώτα από εμάς. Και δεν δέχομαι τέτοιες δηλώσεις απ’ αυτόν που πήδηξε πρώτος από το καράβι. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παίξει με τη ζωή μου με την οικογένεια μου; Ελπίζω πριν ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση, αν φοράνε παντελόνια να έρθουν εδώ στην ομάδα και να σταματήσουν την κοροϊδία προς τον κόσμο.
Το να μην έχεις μπλουζάκια να προπονηθείς το καταπίνεις, το να μην σου δίνει ένα ζευγάρι παπούτσια το προσπερνάς, αλλά το να έχεις αλλάξει σε ένα μήνα 7 ξενοδοχεία στους αθλητές είναι ξεφτίλα!
Στην Πορταριά στη διάρκεια της προετοιμασίας μας είπε ο κ. Μακρής ‘μόλις γυρίσουμε στην Αθήνα σας ξεπληρώνουμε…’. Τρεις μήνες μετά δεν έχουμε πάρει δεκάρα τσακιστή.
Πως μπορούν να κοιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι ήσυχοι; Εγώ δεν μπορώ να πάω στην οικογένεια μου ένα καρβέλι ψωμί. Για συνθήκες προπόνησης να μη μιλήσουμε καλύτερα. Υποσχέσεις κι εδώ αλλά από ουσία τρίχες κατσαρές!
Έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να μας βγάλουν εκτός ορίων! Το να τσοντάρει ο καθένας από δω μέσα για να πάρει κάποιος έναν καφέ, εγώ το θεωρώ προσβολή αλλά αυτό γίνεται κι εμεί μας έφτασαν αυτοί οι κύριοι και δηλώνουν: «η ομάδα θα πάει στον ΠΑΟΚ, η ομάδα είναι καλά και όλα αυτά».
Σε ποια ομάδα γίνονται αυτά; Αν ρωτήσετε έναν παίκτη τι χρήματα έχει στην τσέπη του δεν θα πέσει ούτε κέρμα. Αν αυτό λέγεται επαγγελματικό βόλεϊ τότε ας το χαιρόμαστε.
Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών κι εμείς οι παίκτες γιατί αυτό έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. Την φετινή χρονιά δεν ξέρω πώς να την χαρακτηρίσω…
Θέλω να πω ένα τελευταίο για τον κόσμο. Κατανοούμε τη δυσαρέσκεια τους γιατί αυτοί είναι ΑΕΚ και το δείχνουνε. Τους δίνω ελαφρυντικό γιατί δεν ξέρουν, αλλά δεν τους δίνει το δικαίωμα αυτό για να με γιουχάρουν και να μου λένε ‘κι εγώ είμαι απλήρωτος, γιατί δεν παίζεις’. Όταν δεν μπορείς να δώσεις τα απαραίτητα στην οικογένεια σου, έλα να το συζητήσουμε και μετά πάμε να φωνάξουμε μαζί μετά.
Το καλοκαίρι είπα στον κ. Μακρή ‘δεν βλέπω να σώζεται η κατάσταση’, αλλά έδινε διαβεβαιώσεις. Δεν θα πω ότι δεν έτρεξε. Έτρεξε προσπάθησε αλλά έχει την ευθύνη γιατί χαντάκωσε 15 ανθρώπους.
Εμείς οι πιο παλιοί έχουμε κι ένα καλό συμβόλαιο. Οι μικροί όμως της ομάδας με 200, 300 ευρώ, που είναι δουλεία κι όχι επαγγελματικός αθλητισμός, και να είναι κι απλήρωτοι είναι ντροπή! Πόσο μάλλον όταν λένε ‘έλα μωρέ 200 ευρώ παίρνει τι έγινε θα τα πάρει μετά’. Φτάνει αυτή η κοροϊδία, φτάνει αυτός ο εμπαιγμός. Έχουν εξαφανιστεί όλοι και δίνουν δηλώσεις μόνο στα σάιτ.
Έχω δηλώσει εδώ και ένα μήνα ότι θέλω να φύγω και δεν έχει έρθει κανείς να υπογράψει τη λύση του συμβολαίου μου. Φοβούνται; Δεν μπορούνε; Δεν με νοιάζει, αλλά να γίνει αυτό που πρέπει να γίνε και να φύγω…».
Το σόου μετά την προπόνηση
Κι εκεί που πιστεύαμε ότι τα ακούσαμε και τα είδαμε όλα, ήρθε ο τραγικός επίλογος με τα όσα έγιναν. Εμφανίστηκαν δύο εκπρόσωποι της νέας διοίκησης και του κ. Ανατολιωτάκη οι οποίοι ενημέρωσαν ότι διαδικασία δεν έχουν αναλάβει ακόμη και γι αυτό το λόγο ως ένδειξη καλής θέλησης ήρθαν να τους δώσουν έναν μισθό. Κάπου εκεί όμως τελείωσαν τα θετικά, καθώς στη λίστα των πληρωμών δεν υπήρχαν τα ονόματα των Πέτρογλου, Μπουρκόφσκι, του Ελγέτα και του βοηθού του (Μαρτζιότι) καθώς και του φροντιστή και του φυσιοθεραπευτή. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων, ενώ στην κουβέντα που έγινε οι δύο παράγοντες παραδέχθηκαν ότι την λίστα με το ποιοι θα πληρωθούν την έδωσαν «αυτοί που είχαν την ευθύνη του τμήματος μέχρι πρότινος».
Κι εκεί όπως καταλαβαίνετε έγινε ένας πραγματικός χαμός με τους παίκτες να διαμαρτύρονται και να ακολουθεί ένας νέος κύκλος διαβουλεύσεων ο οποίος συνεχίζεται ακόμη και τώρα…

 
Μετά τα ''δανεικά σακάκια'' του Ελγκέτα, οι παίκτες της ΑΕΚ (προς τιμήν τους) δεν δέχτηκαν να πληρωθούν μόνον ορισμένοι εξ αυτών και πήρε ο καθένας τους από 200 ευρώ.
 
Οι έντεκα αθλητές της ΑΕΚ που είδαν τα ονόματα τους να είναι στην λίστα των πληρωμών αρνήθηκαν να πάρουν τα χρήματα.
Αναφερόμαστε στα λεφτά που τους προσέφεραν οι εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής («σε μια ομάδα πληρώνονται όλοι”, φώναξε οργισμένα ο Κατσανεβάκης») κι απαίτησαν τα λεφτά που υπήρχαν να μοιραστούν και στα 18 άτομα της ομάδας (Πέτρογλου, Μπουρκόφσκι, οι δύο προπονητές φυσιοθεραπευτής, φροντιστές).
Έτσι ο κάθε ένας απ’ αυτούς πήρε περίπου από 200 ευρώ, αλλά αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι το αν η ομάδα κατέβει να αγωνιστεί τη Δευτέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.
 
Η παραίτηση του Ελγκέτα είχε κι άλλα κωμικοτραγικά επακόλουθα.
 
Τις πιο δραματικές στιγμές βιώνει το τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ, που εκτός όλων των προβλημάτων, έχει να αντιμετωπίσει και την… παράνοια.
Το βράδυ της Κυριακής (30.11) ο Χόρχε Ελγέτα παραιτήθηκε με επιστολή που έστειλε προς τη διοίκηση. Το πρωί της Παρασκευής (5.12) τον απέλυσαν τηλεφωνικά. Το πρωί του Σαββάτου (6.12) του ανακοίνωσαν ότι η παραίτηση του δεν γίνεται αποδεκτή και συνεχίζει κανονικά στην ομάδα.
Λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου των παικτών της ΑΕΚ όπου καταγγέλθηκαν τα απίστευτα ήρθε η επιβεβαίωση για το ποιος φταίει που η ομάδα βόλεϊ της Ένωσης έφτασε σ’ αυτό το χάλι.
Με επίσημη ενημέρωση το κιτρινόμαυρο ΤΑΑ προσπάθησε να παρουσιάσει την παραμονή Ελγέτα ως προσωπική απόφαση του εν δυνάμει προέδρου της Ερασιτεχνικής Ανδρέα Ανατολιωτάκη, ο οποίος όμως το μεσημέρι της Παρασκευής είχε αποδεχθεί τη λίστα πληρωμών που του είχαν δώσει και στην οποία μεταξύ άλλων δεν υπήρχε το όνομα του προπονητή!
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάποιος είχε φροντίσει κι είχε εκδώσει την ανανεωμένη κάρτα προπονητή για τον Άκη Φλαούνα ο οποίος είχε συμφωνήσει να αναλάβει την ομάδα (φωτογραφία)!
Μέσα σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου ο Ανατολιωτάκης χθες συναντήθηκε με όλη την ομάδα, παρουσία και του Ελγέτα, προσπαθώντας να πείσει τους αθλητές να αγωνιστούν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Δευτέρα υποσχόμενος ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει και πάλι ένα ποσό έναντι των οφειλομένων.
«Εμείς θέλουμε να εξοφληθούμε όλα τα οφειλόμενα», ήταν η απάντηση των παικτών με τους ξένους δε να ξεκαθαρίζουν ότι έχουν πάρει την απόφαση τους να αποχωρήσουν άμεσα. «Το λεωφορείο θα είναι αύριο στις 14.00 και θα περιμένει όποιον θέλει», ήταν η τελευταία κουβέντα του Ανατολιωτάκη ωστόσο πολύ δύσκολα θα βρεθούν στο αυριανό ραντεβού 9 αθλητές για να μην μηδενιστεί η ομάδα…

 
Οι παίκτες της ΑΕΚ που παρέμεναν απλήρωτοι, δεν ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ.
 
Το λεωφορείο που είχε ναυλώσει η διοίκηση της ΑΕΚ για να μεταφέρει την αποστολή της ομάδας στην Θεσσαλονίκη ήταν στις 14:00 στο περιβάλλοντα χώρο του κλειστού της Γλυφάδας, όπως και σύσσωμη η ομάδα (παίκτες, προπονητικό τιμ) αλλά το ταξίδι για την Θεσσαλονίκη δεν έγινε ποτέ.
Οι αθλητές της Ένωσης είχαν ξεκαθαρίσει προς τους διοικούντες δεν θα έκαναν το ταξίδι αν δεν τους εξοφλούσαν όλους τους οφειλόμενους μισθούς και οι παραινέσεις ενός εκ των συνεργατών του εν δυνάμει προέδρου της Ερασιτεχνικής Ανδρέα Ανατολιωτάκη «ταξιδέψτε και αύριο το πρωί θα σας βάλουμε άλλον έναν μισθό» δεν έπιασαν τόπο. «Εξόφληση αλλιώς δεν ταξιδεύουμε…», επανέλαβαν οι παίκτες και το λεωφορείο έφυγε με τον οδηγό να επιστρέφει σπίτι του και την αγωνία να μεταφέρεται για αύριο το πρωί.
Αν μέχρι κάποια ώρα οι διοικούντες βρουν τα χρήματα που απαιτούνται και τα δώσουν στους παίκτες θα μπουν στο λεωφορείο για να ταξιδέψουν αυθημερόν στην Θεσσαλονίκη και να παίξουν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει αύριο στις 19:00.

 
Η ΑΕΚ χρησιμοποίησε αθλητές από την ομάδα παίδων της, με τον Ανδρέα Ανδρεάδη να κάθεται στον πάγκο της, εκτελώντας χρέη προπονητή.
 
Όλα τα έχουμε δει στην ΑΕΚ, ή σχεδόν όλα. Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ έρχεται να ολοκληρώσει το… όλα. Με προπονητή τον αρχηγό της ομάδας Ανδρέα Ανδρέαδη και τη συμμετοχή παίδων, θα ξεκινήσει για τη Θεσσαλονίκη η ομάδα των κιτρίνων.
Το πρωί της Παρασκευής χρέη προπονητή στην ΑΕΚ ανέλαβε ο Άκης Φλαούνας, μετά την απόλυση του Χόρχε Ελγέτα, αλλά το πρωί του Σαββάτου ο Αργεντινός επέστρεψε στη θέση του καθώς η διοίκηση ανακάλεσε την απόλυση και δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του.
Το βράδυ της Κυριακής όμως η ΑΕΚ απέκτησε νέο προπονητή κι αυτός δεν είναι άλλος από τον αρχηγό τηςΑνδρέα Ανδρεάδη!
Κι όσοι πίστεψαν ότι τα έχουν δει όλα στην βολεϊκή ΑΕΚ μέσα σε λίγες ώρες διαψεύδονται πανηγυρικά. Αφού το μεσημέρι η αποστολή δεν ταξίδεψε για την Θεσσαλονίκη με τους παίκτες να απαιτούν την εξόφληση όλων των οφειλομένων, η σύσκεψη που ακολούθησε το απόγευμα στο ΟΑΚΑ στο περιθώριο του αγώνα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ έβγαλε… είδηση.
Οι διοικούντες προφανώς έσπασαν το αραγές μέτωπο των παικτών και έπεισαν τους Ανδρεάδη, Ίλιτς, Ωρολογά, Δημητρούδη, Οικονόμου, Μιχαλόπουλο να μπουν στο λεωφορείο στις 08.00 το πρωί της Δευτέρας και μαζί με τους Χάρη Πυρόπουλο, Λευτέρη Καραγιώργο, Δημήτρη Απερανθύτη και Βασίλη Τσάλλα να είναι η δεκάδα που θα δηλωθεί στο φύλλο αγώνος για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 19:00.
Ο Χόρχε Ελγέτα αρνήθηκε φυσικά να κοουτσάρει την ομάδα κι έτσι χρέη προπονητή θα εκτελεί ο αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Ανδρεάδης, καθώς για δύο αγώνες μπορεί να συμβεί αυτό σύμφωνα με τον κανονισμό.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΕΚ: «Στη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στο ΟΑΚΑ στο περιθώριο του αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας με την Επισκοπή μεταξύ των Ανδρέα Ανατολιωτάκη, Ευάγγελου Ασλανίδη, Γιώργου Κατσαδήμα συζητήθηκε το «τελεσίγραφο» των παικτών για άμεση εξόφληση όλων των οφειλών (ύψους περίπου 100.000 ευρώ) κάτι το οποίο ήταν αδύνατο να γίνει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι και προκειμένου η ομάδα να αποφύγει τις συνέπειες της μη συμμετοχής της στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Β. Περαιτέρω εξελίξεις στο τμήμα θα δρομολογηθούν μετά την επιστροφή της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη».
Μετά απ’ όλα αυτά θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι τουλάχιστον δεν θα μηδενιστεί η ομάδα και το πρωτάθλημα γενικά θα γλιτώσει το απόλυτο φιάσκο. Μόνο που από τη στιγμή που κυκλοφόρησε αυτή η είδηση υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν ότι ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες το παιχνίδι δεν θα γίνει και η ΑΕΚ θα μηδενιστεί.
Στην προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος (αλλά και των προηγούμενων ετών) προβλέπεται ρητά η δυνατότητα σε ένα ΤΑΑ να έχει στις λίστες των αθλητών που μπορεί να χρησιμοποιεί έως και 4 ερασιτέχνες αθλητές (Ελληνικής υπηκοότητας και έως 18 ετών). Οι αθλητές αυτοί μπορούν να δηλώνονται από κάθε ΤΑΑ οποτεδήποτε εντός της αγωνιστικής περιόδου, με παράλληλη ενημέρωση της ΕΟΠΕ, επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές στην συγκεκριμένη τετράδα, αλλά (επειδή πάντα υπάρχει ένα αλλά) όπως τονίζεται: Κάθε δήλωση/αλλαγή ερασιτέχνη αθλητή πρέπει να κατατίθεται στην ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ, το αργότερο μέχρι δύο ημέρες πριν το επόμενο αγώνα του συγκεκριμένου ΤΑΑ.

 
Χθες η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Οι παίκτες της ΑΕΚ πλέον έχουν σοβαρό θέμα επιβίωσης.
 
Το σημερινό πρωινό ήταν αν μη τι άλλο εξαιρετικά σουρεαλιστικό για τους παίκτες της ΑΕΚ που διαμένουν σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.
«Μέχρι τις 12:00 να έχετε μαζέψει τα πράγματα σας…», είπε ο διευθυντής του ξενοδοχείου στους Πέτρογλου, Παγιάν, Ραντούλοβιτς (οι υπόλοιποι μένουν σε άλλο ξενοδοχείο) και παρόλο που κι άλλες φορές στο παρελθόν είχε εκφράσει την ίδια απειλή (όντας κι αυτός απλήρωτος από την ΑΕΚ) αυτή τη φορά το ύφος του ήταν πιο σοβαρό.
Αμέσως οι τρεις αθλητές ήρθαν σε επικοινωνία με τον δικηγόρο τους Γιώργο Παναγόπουλο, ο οποίος ζήτησε από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ένα επίσημο έγγραφη για την έξωση των πελατών του, αλλά και την αιτιολόγηση αυτής της απόφασης.
Πριν από λίγη ώρα όμως τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς οι αθλητές ενημερώθηκαν ότι μπορούν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο μέχρι τη Δευτέρα, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα να σιτίζονται!
Έτσι λοιπόν για το επόμενο τριήμερο θα έχουν που να κοιμηθούν, αλλά θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για το φαγητό τους, παραμένοντας εγκλωβισμένοι σε μια ομάδα στην οποία δεν θέλουν να παίξουν, ενώ κι η ίδια η ομάδα δεν τους θέλει….

 
Πολύ άσχημη εξέλιξη για τους αθλητές του τμήματος βόλλεϋ της ΑΕΚ. Όπως δήλωσε μάλιστα πριν 4 μέρες ο εν δυνάμει πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ανδρέας Ανατολιωτάκης,
 
«Ο κ. Μελισσανίδης έχει πει κάθετα από την αρχή ότι η υποχρέωση που έχει αναλάβει είναι να στηρίξει το ποδόσφαιρο και να φτιάξει το γήπεδο. Δεν μπορεί και δε θέλει να εμπλακεί στην Ερασιτεχνική. Μας έχει πει κάντε ό,τι νομίζετε και διοικήστε σωστά. Προχθές στο γήπεδο όταν πήγα να τον ενημερώσω ήταν κάθετος και μου είπε να μην τον ανακατεύουμε».
 
Γιατί ρε ''επενδυτή'' Μελισσανίδη δεν δίνεις λίγα χρήματα να σώσεις το βόλλεϋ της ΑΕΚ; Δεν έχουν να φάνε πλέον κάποιοι παίκτες της ομάδος. Ρε το μεγάλο Αεκτζή Μελισσανίδη, που είναι και μεγαλοεφοπλιστής κατά τα άλλα. Μεγαλοεφοπλιστής που δεν βλέπει κανείς το ευρώ του.
 
Αυτό είναι το ''ερχόμαστε''...
 
Υ.Γ. Για μία ακόμη φορά λέμε, δεν ειρωνευόμαστε τους αθλητές της ΑΕΚ για όσα περνάνε. Οι παίκτες δεν φταίνε σε τίποτε και μακάρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Σε αυτό το κομμάτι, είμαστε μαζί τους, όπως και με κάθε άνθρωπο που δουλεύει και δεν πληρώνεται τη σήμερον ημέρα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Αν ο Μελισσανίδης βάλει λεφτά και σώσει το τμήμα βόλλεϋ της ΑΕΚ, θα του πούμε και μπράβο. Αν βάλει λεφτά και κάνει την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο μεγάλη και τρανή, με δικό της γήπεδο και καλούς παίκτες, θα του πούμε κι εκεί μπράβο. Ως τώρα όμως, τα κάνει όλα αυτά με το στόμα. Πληρώνει μόνο κάποιους δημοσιογράφους (με κάνα 50αρικο, μην φανταστεί κανείς κάποιο τρομερό ποσό...) για να τον λιβανίζουν όλη μέρα. Επενδυτής στα ΜΜΕ είναι ως τώρα τουλάχιστον ο γελοίος λαθρέμπορας-τίγρης των γατοτροφών Ftiskies Μελισσανίδης. Ακριβώς όπως και ο άλλος λαθρέμπορας, ο φίλος του, Ιωάννης Αλαφούζος...