ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΑΕ ΠΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔ;



Τα δημοσιεύματα στο site newsbomb.gr, το οποίο ανήκει στον όμιλο DPG MEDIA του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες εναντίον του υφυπουργού Ανδριανού, μετά το αθλητικό νομοσχέδιο που ο ίδιος έφερε στη Βουλή. Αρχικά διαβάσαμε αυτό.
 
Το «φτωχό αγροτόπαιδο» από την Αργολίδα, οι απίθανες αγορές εκτάσεων έναντι... εξευτελιστικών ποσών και η τεράστια ακίνητη περιουσία του
O Γιάννης Ανδριανός, επί σειρά ετών «κορυφαίο» στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με άριστες... διασυνδέσεις εντός και εκτός Μαξίμου και επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και επί Αντώνη Σαμαρά, διακρίνεται για ορισμένα, «σπάνια» για Έλληνα πολιτικό, χαρίσματα.
Χαρίσματα που τον κάνουν να... ξεχωρίζει και να προκαλεί, τουλάχιστον, το δημόσιο αίσθημα, καθώς ο βίος και η πολιτεία του, κατά το παρελθόν και όχι μόνο, δίνουν αφορμές για σχόλια και «τροφή» για την άσκηση ενός εξονυχιστικού ελέγχου, για θέματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο απόκτησης μιας τεράστιας ακίνητης περιουσίας.
Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, φέρνει στο φως δεκάδες δημοσιεύματα με άκρως αποκαλυπτικό περιεχόμενο, για τη μοναδική ικανότητα που φέρεται να έχει ο κ. Ανδριανός, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα, στη διαπραγμάτευση για την απόκτηση οικοπέδων και ακινήτων έναντι τιμών... εξευτελιστικών. Σε βαθμό τέτοιο, μάλιστα, που το Εθνος, τον χαρακτήρισε το Σεπτέμβριο του 2010 ως «μεγαλο-τσιφλικά της Επιδαύρου»...
Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Εθνους» «γκρεμίστηκε» στα μάτια των συγχωριανών του Γιάννη Ανδριανού, η εικόνα που με... κόπο είχε χτίσει απέναντί τους, ως ένας πολιτικός που προερχόταν από εξαιρετικά φτωχή οικογένεια και που ο ίδιος -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- διαμαρτυρόταν πως τα έφερνε δύσκολα πέρα...
Η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του, με 58 ακίνητα και περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ σε καταθέσεις, έκανε τους συντοπίτες του να απορούν και να αποδίδουν αυτή την εξέλιξη σε κάποιο... λαχείο που μάλλον έπρεπε να είχε κερδίσει ο νυν υπουργός αθλητισμού. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, πως μια ακίνητη περιουσία 166 στρεμμάτων εκτάσεων δεν τη δημιουργείς από τη μια ημέρα στην άλλη. Εξ αυτών, τα 53, 4 στρέμματα φέρεται να τα έχει κληρονομήσει, τα 37,5 να ανήκουν στη σύζυγό του και τα υπόλοιπα 75,3 να τα έχει αποκτήσει μέσω αγορών.
Σε άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» παρουσιάστηκαν ορισμένες περιπτώσεις αγορών εκτάσεων σε εξαιρετικά ευνοϊκές τιμές.
«Για τις επενδύσεις του σε γη και ακίνητα, ο κ. Ανδριανός χρησιμοποίησε εισοδήματα προηγούμενων ετών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κατέφυγε στον δανεισμό. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει τους συγχωριανούς του είναι η ικανότητά του να «χτυπάει» καλά κομμάτια σε ευνοϊκές τιμές. Μια τέτοια περίπτωση συνιστά και η αγορά ενός κτήματος στην Επίδαυρο το 2002, από τον συγχωριανό του, απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Γιάννη Β. Πρόκειται για αγρόκτημα 3,3 στρεμμάτων στη θέση «Μπρίνια», το οποίο πωλήθηκε στον κ. Ανδριανό έναντι 2.856 ευρώ, τιμή «συμβολική», όπως τη χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες το real estate της περιοχής, αφού το τετ. μέτρο κοστολογήθηκε κάτω του ενός ευρώ!».
Αυτά αναγράφονταν στο «Εθνος» τον Οκτώβριο του 2011, συμπληρώνοντας ότι το «ταλέντο» του Γιάννη Ανδριανού στις αγορές κτημάτων θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες του Real Estate.
Tο πώς ένα κατά... δήλωσή του προς τους συγχωριανούς του και όχι μόνο, «φτωχό αγροτόπαιδο» από την Αργολίδα, κατόρθωσε -διότι περί απίστευτου κατορθώματος πρόκειται- να αποκτήσει μια τέτοια ακίνητη περιουσία, από τη στιγμή που εντάχθηκε (δουλεύοντας αρχικά ως γραφείο Τύπου της ΝΔ) και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, αποτελεί το αντικείμενο της νέας μεγάλης έρευνας του Newsbomb.gr.
Έρχονται αποκαλύψεις που θα συζητηθούν...
 
Πριν λίγες μέρες είδαμε κι αυτό.
 
Εχει χάσει τη... μπάλα ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και επιχειρεί, λίγο πριν την πτώση της μνημονιακής κυβέρνησης, να «σαρώσει» μέσω του νέου αθλητικού νόμου και το χώρο του μπάσκετ.
Και αν για το ποδόσφαιρο έχει δείγματα γραφής, ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την όποια παρέμβαση της πολιτείας και σύγκρουσή της με την ΕΠΟ, δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί τα αίτια που «υποχρεώνουν» τον κ. Ανδριανό να «βάλει χέρι» και στο μπάσκετ.
Τι επιχειρεί με το δικό του τρόπο ο υφυπουργός αθλητισμού; Ακόμα και στενοί συνεργάτες του, απορούν και μιλούν για παρεμβάσεις που κινούνται έξω από τα όρια της λογικής με σκοπό να κάνει τα χατίρια των «εκλεκτών» φίλων του και να τους κάνει «δώρο» το κομμάτι της διαιτησίας.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο κ. Ανδριανός στοχεύει στο να περάσει ο πλήρης έλεγχος της ΚΕΔ, άρα και του ορισμού των διαιτητών στον ΕΣΑΚΕ, με μια επιχείρηση «κατάργησης» της μέχρι τώρα απόλυτης ευθύνης της ΕΟΚ.
Είναι «πρωτοφανές» για εν ενεργεία υπουργό αθλητισμού, να «πριμοδοτεί» τη δημιουργία... «παράγκας» στο μπάσκετ.
Ποιοι είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας στον τομέα του αθλητισμού σε ένα τέτοιο ολίσθημα.
Για ποιους λόγους ο κ. Ανδριανός θέλει να τοποθετήσει «ταφόπλακα» πάνω στο ελληνικό μπάσκετ, βάζοντας... χέρι στην ανεξαρτησία με την οποία μέχρι σήμερα λειτουργεί η διαιτησία υπό τον έλεγχο της ΕΟΚ;
Το περίφημο προσχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα προς… διαβούλευση, θέλει την ΚΕΔ να χάνει την ανεξαρτησία της σε όλα τα επίπεδα και να μπαίνει υπό την… ομπρέλα του ΕΣΑΚΕ και της «παράγκας».
Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο τότε θα μιλάμε για το απόλυτο… σκάνδαλο.
Στο μυαλό των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων η συγκεκριμένη απόφαση μοιάζει… απαγορευτική, αλλά στη χώρα μας και με την μνημονιακή κυβέρνηση που αποφασίζει για το μέλλον όλων μας, χωρίς εμάς, μπορούμε να τα περιμένουμε όλα.
Βέβαια, οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι τόσο καταιγιστικές, που όλα δείχνουν πως το νομοσχέδιο Ανδριανού θα παραμείνει για πάντα σε καθεστώς διαβούλευσης, καθώς το σενάριο για την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλόγών είναι πιο πιθανό από ποτέ...
 
Βεβαίως, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Ανδριανού, έχει ορισμένες αστείες πραγματικά διατάξεις. Όπως γράφει και ο Μανώλης Γαβαθιώτης,
 
Τυχερός ο κ. Σπυρόπουλος. Αφάνταστα τυχερός, θα έλεγα, πάνω σε μία άτυχη στιγμή της ζωής του.
Ομιλώ για τον κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, διοικητή του ΙΚΑ, στον οποίο χθες ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας.
Ο κ. Σπυρόπουλος, έχει την τύχη να μην είναι παράγων του ποδοσφαίρου, μέλος σωματείου, αθλητής προπονητής, διαιτητής, διευθυντής, μέτοχος, ιδιοκτήτης, μέλος διοίκησης ή απλό μέλος Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Αν ήταν κάτι εξ όλων αυτών, η θέση του θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, σύμφωνα με το νομοσχέδιο περί Αθλητισμού πού έχει ετοιμάσει ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός και έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο «για δημόσια διαβούλευση».
Σύμφωνα με άρθρο αυτού του νομοσχεδίου, για να δικαιούται να έχει κάποιος μία εκ των παραπάνω σχετικών με το ποδόσφαιρο ιδιοτήτων, θα πρέπει απαραιτήτως «να μην του έχει ασκηθεί δίωξη για οποιοδήποτε κακούργημα» ( άρθρο 27, παρ. 1γ ) !!!
Ενας άνθρωπος δηλαδή, έστω και διακεκριμένος, έστω και με μία συνεχή χρονικά διευθυντική παρουσία σε ένα εκ των κορυφαίων δημόσιων Οργανισμών, όπως το ΙΚΑ, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει μέλος π.χ. της ΕΠΟ, να συνεργασθεί επαγγελματικά ή να κατέχει μετοχές μίας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας π.χ. του Παναθηναϊκού, ή της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ κ.λ.π. μετά την δίωξη πού άσκησε εναντίον του, «για οποιονδήποτε λόγο» ο εισαγγελέας!
 
Το να αντιμετωπίζεις ως ''ένοχο'' κάποιον που έφαγε μια ποινική δίωξη, δίχως να περιμένεις τον ανακριτή ή το να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο (αν φτάσουμε εκεί), όχι απλώς δεν στέκει, αλλά συνιστά καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν γίνεται να ''σταθεί'' αυτό το πατσαβούρι πουθενά, σε κανένα δικαστήριο του κόσμου. Στο κομμάτι όμως του μπάσκετ, δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές που υπάρχουν στο νομοσχέδιο Ανδριανού;
 
- Δεν πρέπει να αλλάζουν τα μέλη της ΚΕΔ; Μήπως να βαλσαμώσουμε για κάναν αιώνα ακόμη το Ζαβλανό και τον Κορομηλά;
 
- Δεν πρέπει να ορίζει και κάποιος άλλος, πλην της ΕΟΚ του Βαζελακόπουλου, τα μέλη της ΚΕΔ; Είναι δυνατόν ένας ΙΣΟΒΙΟΣ πρόεδρος να ορίζει ΙΣΟΒΙΩΣ τα μέλη της ΚΕΔ, τα οποία να παραμένουν στη θέση τους ΙΣΟΒΙΑ;
 
Σε ποια άλλη χώρα του Δυτικού Κόσμου συμβαίνουν αυτά, ειδικά αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι τα γραφεία της μπασκετικής ΚΕΔ είναι δίπλα από τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ; Για παράδειγμα, από πέρυσι ακόμη η εφημερίδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στοχοποιεί το διαιτητή Γκόντα (δημοσίευμα μετά την κλήρωση του Γκόντα ως διαιτητή στο ματς της πρεμιέρας της Α1 της σεζόν 2013-14 στο ΣΕΦ, Ολυμπιακός-ΠΑΟ 55-45).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΗΛΗ ''ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ'' 12-10-2013
 

 
Στο φετινό ματς Κυπέλλου ΠΑΟ-Ολυμπιακός, ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος, που βρέθηκε παράνομα στο γήπεδο του ΟΑΚΑ αγνοώντας την ποινή της ΕΦΙΠ, απειλούσε τους 3 διαιτητές της αναμέτρησης, μεταξύ αυτών και τον κύριο Γκόντα. Τώρα διαβάζουμε κάποια περίεργα πράγματα.
 
Τι γίνεται με τον Σπύρο Γκόντα; Μέσα σε ένα μήνα σφύριξε μόλις μια φορά!!! Απ' ότι ακούστηκε ο διεθνής διαιτητής δεν μπόρεσε να συμμετάσχει αύριο στους αγώνες διότι βρίσκεται στην Πόλη όπου σφυρίζει το ματς της Αναντολού μαζί με τον Πέτρο Παπαπέτρου. Έτσι, η ΚΕΔ δεν τον όρισε ενώ απομένουν τα ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στα οποία η ΚΕΔ ορίζει νεαρότερους. Οκ αλλά δεν πρέπει να πάρει στη συνέχεια περισσότερα ματς;
 
Από την άλλη, ο Τόμι Σχοινάς το Μάιο του 2014 δέχτηκε επίθεση από μπράβους, μετά τον τρίτο τελικό των play off στο ΟΑΚΑ. Είναι το ματς που ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος πετούσε 50ευρα στο β' διαιτητή Κορομηλά. Τώρα διαβάζουμε τα παρακάτω.
 
Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ο Χρυσόστομος Σχινάς δεν θα διευθύνει αγώνα της Α1. “Νέος” δεν είναι, τιμωρημένος δεν είναι, άρα τι να υποθέσει κανείς; Ότι πληρώνει το μάρμαρο για το αθλητικό νομοσχέδιο, που δεν αρέσει καθόλου στην ΕΟΚ (όπως και στις άλλες ομοσπονδίες);
Και να θέλεις να πιστέψεις ότι δεν γίνονται αυτά στην ΕΟΚ και την ΚΕΔ, δεν σε αφήνουν τα γεγονότα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Ο Χρυσόστομος Σχινάς είναι ένας από τους πιο παλιούς εν ενεργεία διαιτητές, διεθνής, άρα και από τους πιο έμπειρους. Φέτος σφύριξε στις έξι από τις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι η ΚΕΔ τον εμπιστευόταν. Τελευταίο παιχνίδι που διηύθυνε ήταν αυτό της Κηφισιάς με την ΑΕΚ στις 22 Νοεμβρίου. Στις 25 Νοεμβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Και έκτοτε δεν ξανασφύριξε στην Α1!
Ποια σχέση έχει η Α1 με το νομοσχέδιο; Εκτός από διαιτητής, ο Χρυσόστομος Σχινάς είναι και δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του Γιάννη Ανδριανού και μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που επεξεργάστηκε το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου. Ένα σχέδιο, που δεν άρεσε καθόλου στην ΕΟΚ (όπως και στις άλλες ομοσπονδίες βέβαια), κυρίως διότι αίρει τη “μονιμότητα” των μελών τόσο των δ.σ. των ομοσπονδιών, όσο και των διαφόρων επιτροπών τους (βλ. ΚΕΔ) καθιερώνοντας πλαφόν δύο θητειών.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, αλλά και την αλληλουχία των γεγονότων, τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς εκτός από το ότι ο Σχινάς μπήκε στο “ψυγείο” λόγω της ιδιότητάς του ως συμβούλου του υφυπουργού Αθλητισμού και της συμμετοχής του στον καταρτισμό του αθλητικού νομοσχεδίου; Λέγεται μάλιστα πως δύσκολα θα σφυρίξει άλλο παιχνίδι φέτος στην Α1.
Αν όμως είναι αλήθεια όλα αυτά, είναι αυτός ο σωστός τρόπος αξιολόγησης και αξιοποίησης των διαιτητών; Είναι σωστό ο οποιοσδήποτε διαιτητής να κρίνεται με βάση κριτήρια που δεν είναι καθαρά αγωνιστικά; Αυτή τη διαιτησία θέλουν στην ΕΟΚ;

 

Αγγίζει τα όρια της αλητείας η σιωπηρή και δίχως προφανή αιτία τιμωρία τού Χρυσόστομου Σχινά. Αν κι επισήμως δεν έχει ειπωθεί κάτι, κυκλοφορεί πως “κατηγορείται”επειδή πήρε μαζί του, σε εκτός Αθηνών παιχνίδι, τον γιο του“. Αν ισχύει αυτό, τότε μιλάμε για την πιο άθλια απόφαση των “ταγών” της διαιτησίας.
Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν κι άλλοι διαιτητές, όπως ο Σπύρος Γκόντας και ο Τάσος Πηλοΐδης, έχουν πάρει μαζί τους τα παιδιά τους, χωρίς την παραμικρή συνέπεια. Κι αλήθεια, είναι κακό ένας πατέρας να έχει μαζί τον γιο του (ή την κόρη του), όταν πηγαίνει να διευθύνει έναν αγώνα;
Ως γενική αρχή δεν θέλουμε να γεμίζουν τα γήπεδα με παιδιά, δεν θέλουμε να μπολιάσουμε τα παιδιά μας με το… μπασκετικό μικρόβιο; Εκτός κι αν στον γενικό κανόνα, υπάρχει εξαίρεση, οπότε έπρεπε να σημειώσουμε: “Θέλουμε όλα τα παιδιά στο γήπεδο, εκτός από τα παιδιά των διαιτητών“.
Αγγίζει τα όρια της αθλιότητας το γεγονός ότι στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, που φέρεται να πήρε αυτήν τη θέση, μέλος είναι ο Στέλιος Συμεωνίδης, του οποίου ο γιος είναι ήδη διαιτητής! Ο ένας, δηλαδή, μπορεί να ορίζει -ενίοτε και να κρίνει- τον γιο του, ενώ ο άλλος δεν δικαιούται καν να τον έχει μαζί του στο γήπεδο;
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα ίδια μέλη που τιμώρησαν (;) τον Σχινά, εναντιώνονται στο “ασυμβίβαστο“, που προτείνει ο νομοθέτης για τα μέλη των επιτροπών, που ταυτόχρονα είναι γονείς διαιτητών.
Αφήνω για το τέλος το σημαντικότερο. Όλοι γνωρίζουν την οικογενειακή κατάσταση του διεθνή διαιτητή. Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες, γιατί δεν μου επιτρέπεται να τη δημοσιοποιήσω (όχι χωρίς την άδεια του). Ως εκ τούτου όφειλαν να είναι διπλά ευαίσθητοι. Και ως διαιτητές, και ως γονείς. Είναι, όμως, απλά εκτελεστικά όργανα, που μετατρέπονται σε δικαστές, επειδή ο Σχινάς μετείχε (κι αυτό είναι το μόνο του “σφάλμα“) στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.
Ναι, αυτήν την επιτροπή, που στέλνει στο σπίτι του τον υπερήλικα κύριο “δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία“, ο οποίος όμως χωρίς να ασχολείται τη χρησιμοποιεί ως όπλο. Πώς γίνεται αυτό; Ρωτήστε όσους κατά καιρούς έχουν νιώσει την ισοπολιτεία και ισονομία.
 
Όποιος διαιτητής δεν λογοδοτεί (έστω προσωρινά, ενώ πριν το έκανε με προθυμία...) στο πράσινο σύστημα Γιαννακόπουλου-Βαζελακόπουλου, παραγκωνίζεται. Δεν πρέπει να αλλάξει αυτό το πράγμα; Δεν πρέπει να έχουν λόγο και ο ΕΣΑΚΕ με την ΟΔΚΕ στην στελέχωση της ΚΕΔ; Αν όλοι οι διαιτητές λογοδοτούν για μια ζωή μόνο στο Βαζελακόπουλο, όποτε έχει προσωπικά μαζί τους ο Βαζελακόπουλος θα εξαφανίζονται από το χάρτη. Ρωτάμε έτσι ''φωναχτά'' και δημοσίως, επειδή πιστεύουμε αυτό που έχει γράψει πριν 2,5 περίπου χρόνια ο μέγας προφήτης ''Πρασινοφρουρός'' στην εφημερίδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΗΛΗ ''ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ'' 25-2-2012
 

 
Αφού λοιπόν θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό μπάσκετ μόνο εάν το θελήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ρωτάμε το Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΕΔ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ; ΕΣΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ; ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΤΙ;
 
Καθαρός δεν λες ότι είσαι; Το 50-50 δεν θέλεις στο ελληνικό μπάσκετ; Πώς θα υπάρχει το 50-50, αν τα ίδια πρόσωπα είναι πρωταγωνιστές για δεκαετίες ολόκληρες στην ΕΟΚ και στην ΚΕΔ; Από το 1998 και μετά, πόσες φορές άλλαξε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ΕΠΟ; Πόσες φορές άλλαξαν τα μέλη της ποδοσφαιρικής ΚΕΔ; ''Πολλές'', απαντούμε εμείς και στις δύο προηγούμενες ερωτήσεις. Πώς γίνεται ένας παράγοντας, ο Βαζελακόπουλος, να είναι μονίμως παρών είτε ως μπροστάρης, είτε στο παρασκήνιο (από το 2002 μέχρι το 2010 μέσω Μιαούλη-Καπαγέρωφ, που ήταν πρόεδροι στην ΕΟΚ), για 50 χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ; Ο Κορομηλάς αποσύρθηκε από την ενεργό διαιτητική δράση το καλοκαίρι του 2008. Αμέσως πήρε θέση στην ΚΕΔ και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα. Ο Ζαβλανός είναι στην ΚΕΔ από το Δεκέμβριο του 2009. 5 σερί χρόνια. Λίγους μήνες αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό διαιτητική δράση, έγινε μέλος της ΚΕΔ. 6 και 5 χρόνια τα ίδια μέλη της ΚΕΔ ορίζουν διαιτητές ή κάνουν κληρώσεις διαιτητών στα ματς της Α1. 5 σερί χρόνια συνυπάρχουν Ζαβλανός-Κορομηλάς στην ΚΕΔ. Πώς γίνεται αυτό; Η ποδοσφαιρική ΚΕΔ έχει τα ίδια μέλη για 5 σερί χρόνια ή μήπως το ίδιο πρόσωπο ορίζει ή φροντίζει για τις κληρώσεις διαιτητών στα ματς της Superleague εδώ και 5 χρόνια; Από το καλοκαίρι του 2011 ακούμε ότι ''τελειώνουν Ζαβλανός-Κορομηλάς από την ΚΕΔ''. Όλο τελειώνουν κι όλο εδώ είναι. Προφανώς κάποιοι ισχυροί παράγοντες του μπάσκετ θεωρούν πως οι συγκεκριμένοι κύριοι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεχόμαστε λοιπόν το τσιτάτο ''Πρασινοφρουρού'' πως ''στο μπάσκετ αν αλλάξει κάτι, θα αλλάξει επειδή το θέλει ο Παναθηναϊκός'' και ρωτάμε το Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
 
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ; ΑΝ ΝΑΙ, ΑΣΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΟ ''ΟΚ'' ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΕΔ. ΕΣΥ, ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΛΣΑΜΩΣΕ ΤΟ ΖΑΒΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 3.000 Μ.Χ. ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.
 
Τι πιο ξεκάθαρο από αυτό; Στο ποδόσφαιρο σχεδόν κάθε χρόνο αλλάζουν αρχιδιαιτητές/μέλη της ΚΕΔ και ανά 4 χρόνια αλλάζει και το προεδρείο της ΕΠΟ. Φέτος για παράδειγμα ήρθε Σκοτσέζος αρχιδιαιτητής. Παρ'όλα αυτά ακούμε πως ''το κόκκινο παρακράτος οργιάζει και οι τίτλοι που παίρνει ο Ολυμπιακός οφείλονται στο παρασκήνιο''. Στο μπάσκετ που τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα αποφασίζουν για τα πάντα (όλως τυχαίως το Φεβρουάριο του 1998 έγινε πρόεδρος της ΕΟΚ επισήμως ο Βαζελακόπουλος, με τον ΠΑΟ έκτοτε να έχει 15 πρωταθλήματα σε 17 χρόνια...), θα πρέπει να δεχτούμε πως όλοι αυτοί είναι ''φωστήρες'' και πως ''όλα όσα γίνονται στο άθλημα είναι καθαρά'';
 
Πρότεινε μόνος σου να αλλάξουν τα μέλη της ΚΕΔ, Δημήτρη Γιαννακόπουλε. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, για να διαλύσει τους ψιθύρους που υπήρχαν για το ''δίκαιον'' της κατάκτησης των τίτλων του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, συναίνεσε αμέσως στην πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντί να πετάς λάσπη προς τον Ανδριανό και να μιλάς για προσπάθεια χτισίματος παράγκας μέσα από τα sites σου, βοήθησε στο να μην σπιλώνει κανείς την ομάδα που έχεις φτιάξει. Πρότεινε μόνος σου αλλαγές στο χώρο της διαιτησίας του μπάσκετ και αντικατάσταση των υπαρχόντων αρμοδίων προσώπων. Αν δεν φοβάσαι κάτι. Αλλιώς κι εμείς μπορούμε να υποθέτουμε ό,τι γουστάρουμε, ειδικά αν το βασίζουμε στον ''Πρασινοφρουρό'' της δικής σου εφημερίδας.
 

Σχόλια

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

ΔΩΣΤΕ ΑΠΛΕΤΟ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ.

Υ.Γ ειδατε τι εγραφε παλι η λουγκρα ο Παπαθεοδωρου για τον χθεσινο αγωνα?

Υ.Γ2 Διαβασα στον Μανωλαρο οτι ο Σαββιδης χρηματοδοτει νεο site.
Λετε να ειναι εκεινο του Παπαθεοδωρου?

Εικόνα mikele7

ο τρακης πιστευει ακραδαντα απο συνηθεια οτι το 80-20 ειναι τιμιο.
οταν τον παιζουν με το κοινα αποδεκτο 50-50,ποσο τις εκατο αδικειτε?
αρα λοιπον η προτροπη σου να ζητησει το 50-50 ειναι παραλογο για
αυτον,ειναι σαν να πεις στη σκουλικαντερα πετα,θα σε περασει για
τρελο.ισως ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ μπορει να τον καταταξει στη σωστη κατηγορια
της ψυχιατρικης.γιαυτο δεν βλεπω να ερχονται καλυτερες μερες.

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Τράκης φίλε μου, δεν είναι ψυχικά άρρωστος. Λέρα είναι. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ. Ο άλλος, ο Τουϊτης, είναι ο ψυχικά διαταραγμένος. Αλλαγή πάντως στο αμαρτωλό κεφάλι του μπάσκετ, δεν βλέπω κι εγώ. Συμφωνούμε. Το ΄΄γάντζωμα΄΄ τους είναι γερό. Και δεν διακρίνω τρόπο απαλλαγής... Για να δούμε και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ...

Εικόνα mikele7

αποστολε,νομιζω οτι ο τρακης,εκτος απο μεγαλο καθικι και εκβιαστης
πρεπει να εχει σοβαρο παιδικο τραυμα,ισως τον ξεσκισε μικρο κανενας
μαυρος αμερικανος παιχτης,που εφερνε ο πατερας του,αλλιως δεν εξηγουνται
αυτες οι θρασυδειλες ψευτο-αλητειες του,παντα με φουσκοτους διπλα του.
οσο για τις ψυχικες διαταραχες του οφειλονται νομιζω και στη πολυ πρεζα.
ο τουιτης ειναι σκετη απολαυση,ειναι ο μεζες της πουτσας του βαγγελα.
τον καρφωνει στο καυλι του και τον παει βολτα χαιδευοντας του την
καραφλιτσα του και αυτος κουναει τα ποδαρακια του απο την πολυ καυλα.
αν μπορουσα να σκιτσαρω, θα τους εκανα προφιλ οπου θα γιαλιζε το δεξι
του κολομερι και η καραφλα του,απο διπλα περναει ενας γατουλης που
ρωταει πως στεκεσαι τοσο ψηλα?ειμαι πανω στον ευρωπαικο του αξωνα,α
δεν εισαι φιλαρακι θελω και εγω ερωπαικο αξωνα......

Εικόνα el trick

Κάποιος από τα εξώγαμα μήπως;;;;
Αδερφάκια ήταν.

Εικόνα apostolos gaganis

Αααα... εσύ έχεις υπερσύγχρονα διαγνωστκά μέσα... ΑΞΟΝΙΚΌ τομογράφο δεκάτης τετάρτης γενεάς, με διαγνωστική ακρίβεια 99.9%! Κι εγώ ο κακομοιρούλης παλεύω ακόμη με τα πατροπαράδοτα μέσα: επισκόπηση, ψηλάφηση ( επιφανειακή και...εν τω βάθει ), επίκρουση, ακρόαση... Σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Εικόνα μαουνιέρης

Μορφή ο MICHELE7!

Εικόνα el trick

Τι να φοβάται;;;;
ΤΙΠΟΤΑ δεν φοβάται.
Ο Βαζελακόπουλος καλά τον είναι εκεί που είναι και όσο θέλει θα παραμείνει.
Η ΚΕΔ του το ίδιο.
Ο τράκης όποτε ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ θα είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο να μπινελικώνει όσο θέλει όποιον θέλει. Το πολύ πολύ να του βάλουν επιπλέον ένα μήνα αποχή το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
.....Αλήθεια τι έγινε με εκείνη την υπόθεση της τιμωρία του ποα για τον αγώνα κυπέλου;;;;;.....Θα κατακυρωθεί στον ΘΡΥΛΟ;;;; ,,,,Θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών ο ποα;;;;;; ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ αλλά κάποιοι φρόντισαν να είναι πάνω από αυτόν. Και κάποιοι που έχουν τη δύναμη να επιβάλουν τη νομιμότητα σφυρίζουν αδιάφορα. Ίσως γιατί όντως είναι πράσινοι κατά βάθος όπως λέει και ο ΣΑΓΚΑ.
Οι γουρλομάτηδες φυσικά θα διαμαρτυρηθούν εντονα. Θα γράψουν μέχρι και ανοιχτή επιστολή. Μιλάμε για μεγάλα πράματα.
Και μετά απορούμε γιατί χάνουμε.

Εικόνα savvas gridlock

Aναμένουμε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, από μέρα σε μέρα. Όσο δεν βγαίνει, βλέπω ο sada να χτίζει fan club εναντίον των αδερφών Cockneys, όπως λέει.