ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΗΡΩΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ



Συνεχίζουμε από εδώ την περιήγησή μας στις σελίδες του βιβλίου ''Λεωφόρος Ηρώων'', το οποίο αφορά την ιστορία του ΠΑΟ στα χρόνια της Κατοχής. Για λόγους ευκολίας στην αντιγραφή, παίρνουμε κομμάτια από τη σελίδα του βιβλίου στο fb (με τη βοήθεια ενός φίλου του site μας, του Νίκου, τον οποίο ευχαριστούμε). Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα πρόσωπο που μνημονεύεται εκεί, τον Κώστα Λεκατσά. Στέλεχος της ΕΠΣΑ, της ΕΠΟ, αλλά και παράγοντας του ΠΑΟ για αρκετά χρόνια πριν και μετά την Κατοχή ο Λεκατσάς. Ας δούμε την αναφορά του βιβλίου στο πρόσωπό του.
 

 
Στη φωτογραφία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού Α.Ο. κατά το 1940, μαζί με αθλητές και μέλη του Συλλόγου. Στην κάτω σειρά, τρίτος από αριστερά ο ηρωϊκός Μιχάλης Παπάζογλου. Δίπλα του (προς τα δεξιά) οι Λουκάς Πανουργιάς, Απόστολος ...Νικολαΐδης, Μιλτιάδης Στίνης, Κώστας Λεκατσάς, Ευάγγελος Σταμάτης. Πρωτογενής πηγή του βιβλίου «Λεωφόρος Ηρώων» είναι τα (ανέκδοτα μέχρι σήμερα) πρακτικά των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων του Ομίλου από το 1940 μέχρι και το 1945.
 
Μετά τα Δεκεμβριανά, δημιουργήθηκε ένα θέμα σχετικά με το ποιοι παράγοντες θα στελεχώσουν τη νέα ΕΠΟ, την πρώτη έπειτα από την Απελευθέρωση της Ελλάδος. Πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν ο ιστορικός παράγοντας του Πανιωνίου Καραμπάτης και ο Λεκατσάς του ΠΑΟ ήρθε σε σύγκρουση μαζί του. Ας δούμε μία επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα ''Αθλητισμός της Ελλάδος'' του Παύλου Κριναίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 8-3-1945
 

 

 

 

 

 
Άλλη μία το επίμαχο σημείο.
 

 
Ο Λεκατσάς του ΠΑΟ και της ΕΠΟ συνελήφθη στα Δεκεμβριανά από ΕΛΑΣίτες. Προφανώς ήταν γνήσιος αντιστασιακός επί Κατοχής, γι'αυτό τον πιάσανε τα ''κουμούνια''. Και δεν ήταν ο μόνος παράγοντας του ΠΑΟ που είχε αυτήν την τύχη, όπως θα δούμε στο μέλλον...

Σχόλια

Εικόνα el trick

Αναγράφεται παραπάνω "Δεν παρέδωσα το βιβλίο πρακτικών."
Ακολουθούν διάφορες δικαιολογίες για το γιατί δεν παραδώθηκε το βιβλίο.
Είναι προφανές και ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΖΕΛΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ότι ο άνθρωπος θεωρούσε ΔΙΚΟ ΤΟΥ το βιβλίο πράξεων του ΟΡΓΑΝΟΥ. Επιπλέον για την συμπλήρωση του βιβλίου (πρακτικά) ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Απλά το μόνο που απαιτείται από τον ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟ η συμπλήρωση του βιβλίου με τη βοήθεια των πρόχειρων πρακτικών που κρατούνται όταν και ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ η όποια συνεδρίαση και που μονογράφεται ή υπογράφεται από όλα τα παρόντα μέλη.
Ο άνθρωπος προφανώς και ήθελε να ΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ από τα αναγραφόμενα στα πρόχειρα πρακτικά. Γιαυτό και κουβαλούσε τα βιβλία στο σπίτι του.
Είναι αυτό που λέμε ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Με μιά λέξη ΒΑΖΕΛΟΙ

Εικόνα savvas gridlock

E όχι και βρώμικοι οι βάζελοι. Αλίμονο.