ΝΕΕΣ ΦΑΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ



Και νέα μεγάλη είδηση από την εφημερίδα ''ΚΟΝΤΡΑ'', που μπορεί να μην έχει τη μεγάλη προβολή, αλλά έχει πραγματικούς δημοσιογράφους, που βγάζουν θέματα.
 
Το ΣΤ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε την αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός του Αλαφούζου κατά της Πράξης 381 του Ε’ Κλιμακίου (ΣΤ’ Διακοπών), το οποίο έκρινε «ότι είναι μη νόμιμη η χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από πόρους της Περιφέρειας και ότι, ως εκ τούτου, κωλύεται η υπογραφή της ελεγχόμενης σύνδεσης». Η σύμβαση κρίθηκε για δεύτερη φορά παράνομη!
Η απόφαση θα καθαρογραφεί τις επόμενες μέρες.
Πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι, όχι μόνο στον καπιταλιστή Αλαφούζο, που θέλει να κάνει μπίζνες με δημόσιο χρήμα, όχι μόνο στον Γιάννη Σγουρό, που έσπευσε να καταρτίσει και να περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη σύμβαση με τον Αλαφούζο λίγο πριν παραδώσει τη διοίκηση, αλλά και στη συριζαία περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η οποία –αφού συναντήθηκε με τον Αλαφούζο- αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση της Περιφέρειας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να στηρίξει την Πράξη 381. Αντίθετα, έκανε πλάτες στον Αλαφούζο, αφήνοντάς του όλο το πεδίο ελεύθερο μπας και καταφέρει να πετύχει την έγκριση της σκανδαλώδους σύμβασης χρηματοδότησής του από την Περιφέρεια.
Και βέβαια, πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι και σ’ έναν άλλο καπιταλιστή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τον Δ. Μελισσανίδη, ο οποίος προσδοκά να πάρει 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια (ο Σγουρός ενέκρινε το σχετικό κονδύλιο και η Δούρου το ενέγραψε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2015).
Θυμίζουμε, ότι το σκεπτικό της Πράξης 381 αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται κονδύλια της περιφέρειας για ένα γήπεδο που έχει ακόμη ζωή μόλις 2 χρόνια και 3 μήνες, και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης, «αποστερώντας την Περιφέρεια από σημαντικά ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για τις λοιπές αποστολές της, οι οποίες σε περιόδους έντονης δημοσιονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύει η χώρα, έχουν ιδιαίτερη σημασία είτε λόγω του αναπτυξιακού χαρακτήρα τους είτε λόγω του ότι αποσκοπούν στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που υφίστανται τις δυσμενέστερες συνέπειες της κρίσης αυτής». Ενα συντηρητικό δικαστήριο «βγαίνει από τ’ αριστερά» σε μια δήθεν αριστερή περιφερειακή διοίκηση.
Πέρα απ’ αυτή την ειδική αιτιολογία, το ΕΣ παραθέτει και μία γενική αιτιολογία, που έχει εφαρμογή και στην περίπτωση του Αλαφούζου και στην περίπτωση του Μελισσανίδη. Αναφέρει η Πράξη 381:
«Η αρμοδιότητα επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων, η οποία, μεταξύ άλλων, μπορεί να αφορά στην εκτέλεση, βελτίωση ή συντήρηση αθλητικών έργων ή εγκαταστάσεων ανήκει, κατ’ αρχήν, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (…) Η κρατική αυτή αρμοδιότητα επιτρεπτώς μεταβιβάζεται στις Περιφέρειες, σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 1 του Συντάγματος, υπό την προϋπόθεση ότι μεταφέρονται οι απαιτούμενοι για την άσκηση αυτής οικονομικοί πόροι, σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος (…) Σε κάθε περίπτωση δεν έχει προβλεφθεί η μεταφορά στην Περιφέρεια των αναγκαίων οικονομικών πόρων για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, ήτοι της χρηματοδότησης των εργασιών αναβάθμισης του γηπέδου (…) αντιθέτως, οι πόροι για την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης θα προέλθουν μέχρι του ποσού των 7.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας».
Η απαγόρευση αυτή είναι γενική και δεν αφορά μόνο το γήπεδο του Αλαφούζου, αλλά και το γήπεδο του Μελισσανίδη. Η Περιφέρεια δεν δικαιούται να κόβει κονδύλια από τον προϋπολογισμό της και να πληρώνει για τον εκσυγχρονισμό ή την κατασκευή γηπέδων. Αυτό είναι αρμοδιότητα της ΓΓΑ και αν τη μεταβιβάζει στην Περιφέρεια, πρέπει να της μεταβιβάσει και τους απαραίτητους πόρους! Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν έχει γίνει. Αλλωστε, είναι γνωστό πως όχι μόνο στα χρόνια της κρίσης, αλλά και πριν, γίνονταν τεράστιες περικοπές ακόμη και στους συμφωνημένους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους της αυτοδιοίκησης.
Ο Αλαφούζος έχει δικαίωμα, σε 15 μέρες από την παραλαβή της απόφασης, να καταθέσει αίτηση αναθεώρησης που θα εκδικαστεί από τη Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνέδριου.
Τι θα κάνει η περιφερειακή διοίκηση Δούρου; Θα συνεχίσει να κάνει πλάτες στον Αλαφούζο ή θ’ αποφασίσει, μετά και τη δεύτερη απορριπτική απόφαση, να παρέμβει στο τελευταίο επίπεδο κρίσης του Ελεγκτικού Συνέδριου υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση αναθεώρησης του Αλαφούζου και η σύμβαση να κηρυχτεί τελεσίδικα παράνομη;

 
Απλά τα πράγματα. Θέλει η Πολιτεία να πληρώσει για έργα στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ή στα Φιλαδέλφεια; Ας δώσει μέσω της ΓΓΑ τα λεφτά στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τα έργα. Έχει λεφτά η Πολιτεία; Περιμένουμε να το δούμε. Όπως φυσικά περιμένουμε και την στάση της κυρίας Δούρου, που ως τώρα το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει την καυτή πατάτα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά. Σας παρακολουθούμε κι εσάς, γιατί ετοιμάζεστε να κυβερνήσετε εκεί στον Τσίριζα και ήδη έχει πονέσει ο πάτος σας από τις κωλοτούμπες, όπως ο Αντωνάρας ο Σαμαράς, η πρωθυπουργάρα μας. Μέχρι τότε, ας πούμε ένα μπράβο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που όπως φαίνεται απαρτίζεται από άτομα με μπέσα και παντελόνια, που δεν φοβούνται να εφαρμόσουν το νόμο και να ακολουθήσουν την κοινή λογική.
 

 
Η κοινωνία είναι στα κάγκελα και θα δώσουμε λεφτά στους δύο λαθρέμπορες, Αλαφούζο-Μελισσανίδη, για να κάνουν έργα στα γήπεδά τους. ΟΥΣΤ...

Σχόλια

Εικόνα red7neck

O Θεός να σου δίνει δύναμη Σάββα να ξεβρακώνεις τους πουσταράδες κάθε μέρα! Μπράβο για άλλο ένα άρθρο!

Επίσης, (άσχετο με την ανάρτηση) καλό θα είναι να μην ξεχαστεί το παιχνίδι της Κυριακής με την Καλλονή! Ελπίζω να έχετε πάρει χαμπάρι τι επεισόδια προκάλεσαν τότε στο παιχνίδι των Κ17!! Έγιναν και αυτοί αντιολυμπιακοί! Δεν πειράζει καλύτερα! Μόνοι μας και όλοι τους!

http://www.gazzetta.gr/football/article/678337/epeisodia-se-mats-k17-sti...

Εικόνα john_7

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ! ! ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ! ! ! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ! ! ! ΥΓΕΙΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτή είναι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ευχαριστούμε RATM για την ΄΄μουσούδα΄΄ σου. Όχι ποιά ομάδα του...Εκουαντόρ θ΄αναλάβει ο... Μπερμούντες! Είπαμε να ΄΄γεμίζουμε΄΄ με ύλη ένα σάϊτ, αλλά όχι κι έτσι...ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕΕΕΕ...

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Και τι μουσουδα.ΚΟΑΤΙ. Επιστημονική Ονομασία:

Nasua nasua. Η μακριά και ευέλικτη μύτη τους προσδίδει στα "ratmo οντα" πολύ δυνατή αίσθηση της όσφρησης,σε βρωμιές παντός εΊδους

Εικόνα Chief Bromden

Εγώ πάντως θα ήθελα να μάθω που ήπιε σήμερα το πρωί το εσπρεσσάκι του ο Πουλίδο...

Εικόνα μαουνιέρης

Τον Πουλίδο τον είδα στην Κέρκυρα. Μακιάτο έπινε - διπλό... στην Πλατεία Δημαρχείου.
Το γράφω για να μη μείνουμε ανενημέρωτοι και χάσουμε τη σειρά των γεγονότων και τη συνοχή των σκέψεών μας.

Ελεγκτικό Συνέδριο, ε; Θυμήθηκα κάτι συμφοιτητές μου που έχω εκεί πέρα...

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Ποια αμαρτία έχω κάνει και πονώ
και η ψυχή μου δεν μπορεί να βρει γαλήνη,
άδικα ψάχνω στη ζωή μου για να βρω
ελεγκτικο συνεδριο με καλοσύνη.

Ψεύτρα κοινωνία πέτα τη μάσκα στη φωτιά
και μη καταδικάζεις τα δυο καλά παιδιά.(Αλαφούζο-Μελισσανίδη) Ποια αμαρτία έχω κάνει και πονώ
και διαρκώς με κυνηγάει η αδικία
αφού σαν άνθρωπος σωστά έχω φερθεί(δεν πληρώνω φόρους)
γιατί να βρίσκω αχαριστία. Ψεύτρα κοινωνία πέτα τη μάσκα στη φωτιά
και μη καταδικάζεις τα 2 καλά παιδιά.

Εικόνα apostolos gaganis

Προβοκάτορα...

Εικόνα Chief Bromden

Δύο είναι οι έγνοιες μου στα ξένα.
Ο Πουλίδο και ένας θείος μετανάστης στην Αυστραλία...

Εικόνα μαουνιέρης

Είπαμε: είναι στην Κέρκυρα ο Πουλίδο.
Αλλά έχω κι εγώ θειούς και θειές στην Αυστραλία.