14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1988: ΓΥΑΛΙΑ-ΚΑΡΦΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ



Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 1988, ώρα 14:15. Ο Ολυμπιακός του Γιάτσεκ Γκμοχ και του Λάγιος Ντέταρι, που βρίσκεται ένα βήμα από τη διάλυση, λόγω του σκανδάλου Κοσκωτά που έχει ξεσπάσει, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΟΦΗ, στα πλαίσια της φάσης των ''32'' του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1988-89. Το πρώτο παιχνίδι στην Κρήτη είχε λήξει με σκορ 2-0 υπέρ του ΟΦΗ, άρα ο Ολυμπιακός είχε πολύ δύσκολο έργο, αν ήθελε να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί. Τελικό σκορ 1-1 και αποκλεισμός για τον Θρύλο.
 

 
Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από πολύ σοβαρά επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού. Ας τα δούμε μέσα από την ''Αθλητική Ηχώ'', δίχως φυσικά να τα υιοθετούμε (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν γίνεται να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, ώστε να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-12-1988
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Την επόμενη μέρα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού επισκέφθηκαν το προπονητήριο στου Ρέντη, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την κακή απόδοση των πολυδιαφημισμένων άσων της ομάδος. Η επίσκεψη αυτή έγινε με γνώμονα το καλό του Θρύλου και όπως συμβαίνει πολύ συχνά σε παρόμοια περιστατικά, πρυτάνευσαν η λογική, ο σεβασμός και η αγάπη προς τους πούστηδες ποδοσφαιριστάς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-12-1988
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Θλιβερά γεγονότα, που αμαύρωσαν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το γύρισαν δεκαετίες πίσω, στα χρόνια πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανο-ιταλική Κατοχή. Τότε που οι οπαδοί των Πειραϊκών σωματείων ξυλοκοπούσαν ανηλεώς τους αντιπάλους παίκτες και οπαδούς που τολμούσαν να εμφανιστούν στο Ποδηλατοδρόμιο και ενίοτε τους έχωναν και κωλοδάχτυλα. Πάντοτε με σεβασμό βεβαίως προς το φιλοξενούμενο, με τον οποίο μετά το τέλος του παιχνιδιού έβγαιναν έξω παρέα να τα πιούνε. Αγνές, ρομαντικές καταστάσεις, που δυστυχώς έχουν εκλείψει στις μέρες μας...

Σχόλια

Εικόνα lets79

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ....ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ 100 ΚΙΛΑ ΜΠΑΛΛΕΣ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ,ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ....ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ.....ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ....ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ....ΠΟΥ ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑΚΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΙΟΥΧΑ(ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΡΕ!!!!)....ΡΕ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟ,ΡΕ ΜΗΤΡΟΓΛΑΚΟ....ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΟΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΦΟΡΑΤΕ ΡΕ;;;;ΚΑΠΟΤΕ ,ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ(ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ,ΣΥΧΝΑΖΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΛΑ ΓΑΥΡΟΥ),ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ, ΠΑΛΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:"ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΖΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ"....ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ....ΚΑΤΙ...ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΣΤΥΛ ΣΑΜΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑΤΟΙΑΥΤΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ....

Εικόνα pantzo

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΕΙΠΕ "ΟΙ ΚΟΣΚΟΤΑΔΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"...
ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΑΚΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΕΤΣΙ...

Εικόνα pantzo

1α. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1988
1β. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2014

2α. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 1988
2β. ΛΑΓΟΦΛΩΡΟΙ 2014

ΕΔΩ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ 2 ΛΑΩΝ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΟ-ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ!