ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0



Νίκη με άγχος και αρκετή γκρίνια για τον Ολυμπιακό χθες το βράδυ επί του Πανιωνίου με σκορ 2-0 στο Καραϊσκάκη. Οι φάσεις του αγώνα είναι εδώ και τα στατιστικά του παιχνιδιού εδώ. Για να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, παραθέτουμε συνοπτικά τα στατιστικά ημιχρόνου
 

 
και του αγώνα συνολικά, πριν περάσουμε στα σχόλια.
 

 
- Για μία ακόμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, η 11άδα μας ήταν αλλοπρόσαλλη. Από τον Εντινγκά και μπροστά, έπαιξαν παίκτες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό το παιχνίδι. Το να θεωρεί ο Μίτσελ ότι ο Γκαζαριάν και ο Ντοσεβί δεν του κάνουν ως εξτρέμ (ο πρώτος μάλιστα δεν του κάνει γενικότερα, ούτε για να κάθεται στον πάγκο...), είναι φυσικά δικαίωμά του. Αυτός ξέρει καλύτερα από όλους μας την ομάδα. Το να θεωρεί όμως τον αριστεροπόδαρο εσωτερικό χαφ άξονα Κασάμι ανώτερο ως...δεξί εξτρέμ από τους δύο παραπάνω παίκτες, για παιχνίδια όπως αυτό με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, όπου ψάχνουμε ανάπτυξη από τα άκρα και πλαγιοκοπήσεις, δεν έχει καμία λογική. Αν του έβγαινε στο χορτάρι, δεν θα λέγαμε τίποτε. Δεν του βγαίνει όμως και δεν καταλαβαίνει κανείς το γιατί πρέπει να παιδεύεται πάνω στην γραμμή ο Κασάμι. Δεν καταλαβαίνει κανείς το γιατί πρέπει να μένει άδεια η περιοχή και να μην δοκιμάζουμε ποτέ, έστω και μέσα στο Καραϊσκάκη με μικρομεσαίες ομάδες σαν τον Πανιώνιο, σχήμα με δύο φορ. Δεν καταλαβαίνει κανείς το γιατί να μην χρησιμοποιούνται σε τέτοια ματς χαφ όπως ο Μπουχαλάκης και ο Φορτούνης, που μπορούν να βγάλουν την μπάλα μπροστά από την άμυνα καλύτερα από ότι π.χ. ο Μανιάτης. Το να βάζεις πολλά χαφ άξονα και να προστατεύεις τα αδύναμα στο παιχνίδι ''ένας με έναν'' στόπερ σου στη Λιβαδειά, έχει μία λογική, γιατί το ματς είναι εκτός έδρας, μυρίζει γκέλα και θα δεχθείς πίεση. Το να φοβάσαι να ''ανοιχτείς'' μέσα στο Καραϊσκάκη με τον Πανιώνιο για να μην το πληρώσεις πίσω, δεν έχει λογική. Δεν γίνεται να φοβάσαι τον Μπουμάλ και το Μασούρα και να μην σκέφτεσαι ''θα φάω 1, ίσως και 2 γκολ στη χειρότερη περίπτωση, αλλά θα κάνω 4-5 γκολ μπροστά και θα καθαρίσω'', ειδικότερα αν μέχρι πέρυσι το σκεφτόσουν μια χαρά και δοκίμαζες συνεχώς δίδυμο Μήτρογλου-Σαβιόλα.
 
- Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που όχι απλώς δεν είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους, αλλά η εικόνα τους είναι προκλητική και τονίζω σε ένα ακόμη κείμενο πως ΔΕΝ εννοώ τους Μήτρογλου-Κασάμι. Είναι άλλο πράγμα να βλέπεις κάποιον παίκτη από την τηλεόραση και άλλο μέσα από το γήπεδο, όπου μπορείς να δεις και σημεία που δεν δείχνει η κάμερα. Εγώ έχω χάσει πια την υπομονή μου με κάποιους παίκτες και δεν τους ονοματίζω από εδώ, σεβόμενος αποκλειστικά και μόνο το ότι φορούν την ερυθρόλευκη. Το ''χάνω την μπάλα και σταυρώνω τα χέρια στη μέση'' δεν δικαιολογείται. Το ''περιμένω την μπάλα στα πόδια κι αν δεν μου έρθει, γκρινιάζω και σταματώ την κίνησή μου'' δεν υπάρχει. Για'μένα τουλάχιστον. Είναι οι δικές μου μίνιμουμ απαιτήσεις σε κάθε ματς, είτε παίζουμε με την Ατλέτικο Μαδρίτης είτε με το Φωστήρα, ώστε να θεωρήσω πως ο τάδε παίκτης δεν με κοροϊδεύει. Όχι 4, 14 μεταγραφές να κάνουμε το Γενάρη, αν δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, δεν θα αλλάξει και η συνολική εικόνα της ομάδος.
 
- Όπως τόνισε και ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, η ομάδα χρειάζεται άμεσα στόπερ. Ο Αμπιντάλ σταματάει το ποδόσφαιρο, ο Μποτία μένει 1 μήνα εκτός δράσης και μείναμε με Σιόβα-Αυλωνίτη. Eιδικά αυτή η κατάσταση με τον Μποτία, που σε ένα ακόμη ματς είτε την παραμονή του παιχνιδιού, είτε στην προθέρμανση, είτε λίγο αφότου άρχισε το παιχνίδι, τραυματίζεται και δεν μπορεί να βοηθήσει, έχει ξεφύγει πια από τα όρια της ''γκαντεμιάς''. Καλό θα ήταν όμως, μέχρι να έρθει ο στόπερ που θα πάρουμε τώρα μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, να μπουν στο rotation της ομάδος κάποιοι αμυντικοί που έχουν παραγκωνιστεί. Για παράδειγμα ο Σαλίνο, για τον οποίο κανείς δεν έχει καταλάβει το γιατί δεν θεωρείται ικανός να παίξει έστω ένα ημίχρονο σε παιχνίδια όπως το χθεσινό.
 
- Ο Αμπιντάλ σταματάει το ποδόσφαιρο κι εφόσον φεύγει από την ομάδα μας, μπορεί να κριθεί τελεσίδικα. Είναι μία τεράστια προσωπικότητα που τίμησε με την παρουσία του τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα όμως, αν κρίνουμε το τι έκανε σε αυτούς τους 6 μήνες που βρέθηκε στα μέρη μας, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως δεν μέτραγε μόνον αυτός τις μέρες για να έρθει ο Γενάρης και να φύγει, αλλά και όλοι εμείς. Στα περισσότερα ματς ήταν ο έξτρα επιθετικός του αντιπάλου. Καλή συνέχεια στη ζωή του, σε ό,τι κι αν κάνει, γιατί υπήρξε τεράστιος μαχητής και πρότυπο συμπεριφοράς για όλους μας.
 
- Όλοι όσοι βρεθήκαμε χθες στο γήπεδο, χαρήκαμε που ξαναείδαμε τον τεράστιο Αριέλ Ιμπαγάσα, ένα από τα καλύτερα δεκάρια στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακόμη και στην προχωρημένη (ποδοσφαιρικά) ηλικία του, κατάφερε στα λεπτά που αγωνίστηκε να απλοποιήσει το παιχνίδι της ομάδος του. Μία από τις καλύτερες προσθήκες ξένων παικτών που έκανε ποτέ ο Ολυμπιακός. Αν τον αξιοποιήσει σωστά ο Πανιώνιος, ο Αριέλ θα τον βοηθήσει αρκετά στους στόχους του.
 
- Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα χρειάζεται 3 μεταγραφές τουλάχιστον τώρα το Γενάρη. Στόπερ, εξτρέμ και επιθετικός πρέπει να αποκτηθούν άμεσα. Δεν χρειάζονται ακριβές μεταγραφές. Μεταγραφές ουσίας απαιτούνται. Παίκτες που θα έρθουν και θα βοηθήσουν άμεσα. Για'μένα ο Ρόζενμπεργκ της Μάλμε, που ακούστηκε τις τελευταίες μέρες, είναι μία πάρα πολύ καλή περίπτωση παίκτη, για να φέρω ένα παράδειγμα (και σε καμία περίπτωση για να υποδείξω ενέργειες ή συγκεκριμένες μεταγραφές που θέλω οπωσδήποτε να γίνουν). Το Α και το Ω όμως είναι η καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού. Οι παίκτες που θα αποκτηθούν, ακόμη κι αν είναι 1 Ιανουαρίου στου Ρέντη που λέει ο λόγος, λογικά θα χρειαστούν κάποιες μέρες μέχρι να ενσωματωθούν στην ομάδα. Αυτές οι μέρες μεταφράζονται σε ματς πρωταθλήματος και ο Θρύλος δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει βαθμούς πια. Για να μην χάνει βαθμούς, πρέπει να γίνεται καλύτερη κατανομή ρόλων και να παίζει ο κάθε παίκτης στη θέση του. Μία λύση θα ήταν να σταματήσουμε τα ''βαφτίσια'' τύπου ''Κασάμι γίνε εξτρέμ'', ''Μανιάτη κάνε παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη''. Έστω ως δοκιμή, αφού δεν μας κάθεται αυτό που προσπαθούμε τώρα.
 
- Η γκρίνια του κόσμου μπορεί να ενοχλεί κάποιους, αλλά για'μένα σε αυτό το σημείο είναι φυσιολογική. Ούτε στοχοποιούνται παίκτες, ούτε ακούγονται αποδοκιμασίες σε χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού που ο κόσμος πρέπει να ''σπρώξει'' την ομάδα. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε ζήσει καταστάσεις που μας έβγαλαν από τα ρούχα μας, τύπου ''ου ου ου'' στον Ντουντού και στον Αμπντούν, ενώ ήταν έτοιμοι να σκοράρουν, ή πανηγυρισμούς από γαύρους στα γκολ που τρώγαμε στο Καραϊσκάκη, επειδή οι γκρινιάρηδες ''δικαιώθηκαν'' που ''τα λέγανε''. Πλέον δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Ο κόσμος δυσφορεί με αυτό που βλέπει και αυτό είναι απολύτως λογικό. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά για το αν πρέπει να ακουστούν σφυρίγματα σε ματς που γίνεται ενώ είμαστε 4 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και στο 83' απειλούμαστε σοβαρά με ισοφάριση μέσα στο Καραϊσκάκη από τους απλήρωτους πιτσιρικάδες του Πανιωνίου. Δεν γίνεται να μην ακουστούν σφυρίγματα (όχι στοχευμένα εναντίον συγκεκριμένων παικτών) όταν βλέπει ο κόσμος το Μασούρα να μετατρέπεται σε Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο και να περνάει 3 και 4 παίκτες μας σαν σταματημένους, λίγο πριν το τέλος του ματς, με το αποτέλεσμα να είναι ρευστό. Δεν γίνεται να βλέπει ο κόσμος τους αμυντικούς μας όχι μόνο να κοιτάζουν τους αντιπάλους τους και να μην πέφτουν στην μπάλα, αλλά να τους προσφέρουν ασίστ με το ράθυμο τρόπο που προσεγγίζουν το ματς και να μην ακούγονται αποδοκιμασίες. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου και ορισμένοι (παίκτες κυρίως) που θίγονται, ας αλλάξουν τροπάριο. Ο κόσμος που πληρώνει εισιτήριο δεν έχει μόνον υποχρεώσεις (που εκεί έχουμε βάλει χέρι από αυτό το site πάρα πολλές φορές σε δικούς μας οπαδούς, για τον τρόπο που συμπεριφέρονται εντός κι εκτός γηπέδου), αλλά έχει και δικαιώματα. Δεν θα βαφτίσουμε υπερβολική την απαίτηση κάποιου να μην τον κοροϊδεύουν ορισμένοι υψηλά αμειβόμενοι πιτσιρικάδες, που με 2 μήνες μπάλα και κάποιες καλές εμφανίσεις στο Champions League, νομίζουν πως έπιασαν τον παπά από τα αρχίδια και πλέον θα παίζουν μπάλα όποτε τους καυλώσει, για όσο τους καυλώσει.
 
Για πολλοστή φορά λέμε πως η κριτική που γίνεται, από εδώ τουλάχιστον, δεν γίνεται για ''να φάμε'' το Μίτσελ. Για μία ακόμη φορά θα πω ότι ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ο Μίτσελ, που δουλεύει πάρα πολύ, παρουσιάζει ομάδες με φρεσκάδα και καλή κυκλοφορία μπάλας και συνήθως διαβάζει σωστά τον αντίπαλο και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε παιχνιδιού. Δεν γίνεται όμως να μην λέμε τα όποια στραβά βλέπουμε. Υπεράνω κριτικής δεν είναι κανείς στον Ολυμπιακό. Ούτε κι εγώ φυσικά που γράφω αυτό το κείμενο, γι'αυτό και τα σχόλια είναι ανοιχτά για όποιον διαφωνεί και θέλει ''να μου τα χώσει''. Επίσης, ''ήρωες'', ''Θεοί'' και ''αλάνθαστοι φωστήρες'', δεν υπάρχουν για εμάς εδώ. Υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν το σεβασμό μας με τη δουλειά τους, αλλά πρώτα και κύρια επειδή η ζυγαριά θετικών-αρνητικών στην αποτίμηση του έργου τους γέρνει πάντοτε προς τα θετικά. Δεν υπάρχει ''έργο ανθρώπου'' δίχως αρνητικά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δουλεύει ή προσπαθεί να κάνει κάτι και δεν κάνει λάθη. Το ότι κάποιοι κάνουν κριτική στο Μίτσελ επειδή θέλουν ''να τον φάνε'' από τον Ολυμπιακό, αν υπάρχουν τέτοιοι, αυτό αφορά αυτούς και μόνον αυτούς (ξαναλέω, ΑΝ υπάρχουν). Όχι εμάς εδώ. Όποιος μεταφράζει το ''γουστάρω έναν προπονητή'' ως ''βλέπω ό,τι κάνει ολόσωστο'', δικαίωμά του, αλλά ας μην διαβάζει τις αναλύσεις που κάνουμε για τα ματς σε όλα τα σπορ, γιατί έχουμε μεγάλη διαφορά νοοτροπίας. Το ''τα έκανε όλα σωστά'' δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ στο μέλλον για κανέναν προπονητή μας, σε κανένα άθλημα. Και όχι μόνο προπονητή ''μας'', αφού αυτό αφορά όλους τους προπονητές, όλων των ομάδων, σε όλα τα σπορ.
 
Παρά το ότι δεν ήμασταν πολλοί χθες στο Καραϊσκάκη, η εικόνα της κερκίδας ήταν καλή, με αρκετά περιστατικά που έβγαλαν οπαδική υγεία πριν το ματς και κατά τη διάρκειά του (και αφορούν το πέταλο και όσους πάμε εκεί, κανέναν άλλον). Συνεχίζουμε με το ίδιο σύνθημα.
 
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Πας Ξάνθη 7/ΠΑΟ(Κ) ή αλλιώς ΕΑΜ 2

Εικόνα μαουνιέρης

Τριάρα η Παναγία Σουμελά και τεσσάρα ο Τσάκας σήμερα. Αλίμονο αν χάσουμε (έστω και όπως είμαστε) το πρωτάθλημα απ' αυτούς.

Εικόνα savvas gridlock

To Σάββατο έχουμε καθοριστικό ματς. Το σημαντικότερο της σεζόν ως τώρα.

Εικόνα μαουνιέρης

"Στην Παραγουάη σε φίνο ακρογιάλι" που τραγουδούν οι αείμνηστοι σύγγαυροι Στράτος Παγιουμτζής και Στελλάκης Περπινιάδης!

Εικόνα RED HELL

Γεια χαρα μαγκες.Πραγματικα οπως λεει και ο Κάινε παραιτουμαι(παρεμπιπτοντως πεθανα με αυτο για το Ντοσεβι).Απο οταν ακουσα οτι παμε παλι με Ντινγκα-Μανιατη-Κασαμι μου εσπασαν τα νευρα.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΑΜΙ.ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.Με το που τον εβαλε αριστερα εκανε ενα πολυ καλο σουτ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ?Καλα για το οτι ο Μανιατης θεωρειται 8αρι ουδεν σχολιο.Ουτε συρτη μπαλια δεν βγαζει μονο να τη σηκωνει ξερει.Ειναι δηλαδη τοσο δυσκολο να δουμε Μανιατη(6αρι)-Κασαμι(8αρι)-Τσορι(10αρι)-Ντοσεβι-Αφελαι-Μητρο?Μας εχουν σπασει τα νευρα ρε πουστη μου.Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΓΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ.Τρεις φορες πηγαμε να κανουμε το "1-2"και τις τρεις βγηκε πλαγιο.Μεχρι και ο νιονιος και η λειβαδια εκαναν καποιους συνδυασμους.Επισης στα στημενα το απολυτο τιποτα.Ολοι περιμενουν μπας και τους ερθει η μπαλα.Στις προπονησεις τι στο διαολο κανουν?Μιλαμε για εξωφθαλμα πραγματα που σε βγαζουν εξω απο τα ρουχα σου.Τα πραγματα δυστυχως ειναι πολυ δυσκολα.Εν τω μεταξυ αφου βλεπεις οτι παικτες οπως ο Τσορι ειναι ντεφορμε γιατι δεν δοκιμαζεις Φορτουνη?Ο Μπενιτεζ γιατι χαθηκε παλι?Με Σαλινο τι γινεται?Θα μας εξηγησει καποιος αρμοδιος?Την ποναμε ρε την ομαδα μας σεβαστειτε το.Μιτσελ ξυπνα και ξυπνα και κατι μαλακισμενα που την εχουν δει μαραντονα και πραγματικα προκαλουν.Ενας απο αυτους για μενα ειναι ο Μαζουακου.Δεν ξερω αν εννοεις και αυτον Σαββα.Τελος ενα μπραβο στον Μητρο που για μενα για χθες ηταν ο μονος που ξεχωρισε μαζι με Αφελαι(καλα με την αλλαγη του τα παιξα).Και 2 γκολ εβαλε και μου φανηκε να προσπαθει.
ΥΓ.Καποτε ελεγαν για ενα Καραισκακι που μολις το ακουγε ο αντιπαλος του κοβοντουσαν τα ποδια.Και σε αυτο βασικο ρολο επαιζε ο λαος.Δεν λεω οτι φετος δεν εχουν υπαρξει παιχνιδια που η ατμοσφαιρα ελεγε πολυ αλλα τι εικονα ηταν χθες αυτη?Εκτος αυτου πραγματικα η κερκιδα καποιες φορες μου δινει την εντυπωση οτι ειναι αλλου για αλλου(δεν αναφερομαι στο χθεσινο ματς).Τελος παντων δεν το συνεχιζω γιατι μπορει και να λεω μαλακιες.

Εικόνα Kaine

Η κίνηση "πίβοτ" του Μήτρο στο δεύτερο γκολ, σήμα κατατεθέν του, είναι σεμιναριακή. Μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι μπορούν να το κάνουν τόσο καλά. Όμως, δυστυχώς, βλέπω να είναι και το μοναδικό που του έχει απομείνει. Είναι 27 χρονών, αν δεν απατώμαι, και βρίσκεται θεωρητικά στην καλύτερη φάση (χρονικά) της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ελπίζω να ανακάμψει αλλά δεν το βλέπω. Χρειάζεται συνέπεια, όχι εκλάμψεις. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα είναι πόσο θα βοηθήσει την ομάδα όσο βρίσκεται εδώ, η καριέρα του είναι δικό του θέμα και δεν με απασχολεί.

Εικόνα Kaine

Μερικές ασήμαντες παρατηρήσεις: η ομάδα δε βλέπεται, ο Μίτσελ χρειάζεται ξεμάτιασμα, ο Μασουακού με τον ψόφιο κάστορα στο κεφάλι δεν βγάζει προωθημένη ούτε γι' αστείο. Μόνο τρέχει στον ασβέστη και κάνει σέντρες χωρίς τύχη. Χθες είδα φάση καρμπόν αρκετές φορές, να κάνει κίνηση ο Αφελάυ ανάμεσα σε αμυντικούς, να ξανατρέχει προς τα πίσω αφού δεν πήρε την πάσα, και τελικά να παίρνει τη μπάλα έχοντας πίσω και δίπλα του 3 και 4 αντίπαλούς παίκτες. Πώς να ανοίξεις άμυνες έτσι και να βγάλεις φάσεις; Ο οποίος Αφελάυ, όπως το είδα εγώ από την ΤV που φυσικά έχει μεγάλη διαφορά από το να είσαι στην εξέδρα, ήταν ο μοναδικός παίκτης που κινούνταν. Προσπαθούσε να ξεμαρκαριστεί, έκανε μικρά σπριντ κοντά στην περιοχή, έτρεχε πίσω να βοηθήσει, και έγινε αλλαγή. Παραιτούμαι, δεν έχω άλλο κουράγιο να προσπαθώ να κατανοήσω τον καταρτισμό της ενδεκάδας, πλέον δεν καταλαβαίνω ούτε τις αλλαγές.

Πάμε τώρα στα σημαντικά. Προσπαθούσα να καταλάβω εδώ και καιρό ποιον μου θυμίζει ο Αρτούρ. Το κούρεμα "νεκρό αρούρι" είναι λίγο μπερδευτικό αλλά ο τύπος νομίζω πως φέρνει φατσικώς σε Λεμπρόν Τζέημς. Ο Ντοσεβί είναι ίδιος ο Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ.

Εικόνα CVRED

Ωραιο αρθρο Σαββα. Εισαι ανθρωπος που ΒΛΕΠΕΙ μπαλα και τα αρθρα σου ειναι ψυχραιμα και αντικειμενικα, πραγμα που εκτιμω πολυ.
Απο εκει και περα διαφωνω με καποια πραγματα, συμφωνω με καποια αλλα.
Καταρχας, συμφωνω πως θα ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ εγκλημα να απολυθει ο Μιτσελ, που για μενα ειναι ο καλυτερος προπονητης που εχει περασει απο το Ελληνικο ποδοσφαιρο, την τελευταια 10ετια τουλαχιστον. Οχι μονο για την τακτικη του, αλλα και για τα εσοδα που εχει φερει στον Ολυμπιακο. Γιατι κακα τα ψεματα, οι πωλησεις Μητρογλου, Μανωλα, Σαμαρη κτλ, δεν ηταν μονο δουλεια της διοικησης και των manager, αλλα και του Μιτσελ.
Ξερω πως πολλοι, το κομματι των πωλησεων που εχουμε κανει το βλεπουν αρνητικα και δεν τους απασχολει. Το αντιθετο μαλιστα, κραζουν Μαρινακη και Μιτσελ γι'αυτο. Αλλα για μενα ειναι ανωτερο απο οποιαδηποτε επιτυχια εχουμε πετυχει τα τελευταια χρονια σε Ελλαδα και Ευρωπη. Και αν κοιταξει κανεις το μελλον, μακροπροθεσμα, ειναι πολυ μεγαλη νικη για την ομαδα. Και ελπιζω να συνεχισουμε στο ιδιο μοτιβο. Και για τα εσοδα και την οικονομικη μας αυτοδυναμια, αλλα και για κατι που παραβλεπουμε πολυ και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικο για οποιαδηποτε ομαδα που δεν ανηκει στο Top 20 της Ευρωπης. Τις διασυνδεσεις με συλλογους και δικτυα managers.
Το γουσταρω και το θελω το πρωταθλημα παρα πολυ. Οπως και τις πορειες στην Ευρωπη. Αλλα δεχομαι να θυσιασω 1-2 τιτλους και 1-2 πορειες, προκειμενου να τεθουν βασεις για κατι ουσιαστικο στην ομαδα. Καλο ειναι να βλεπουμε και λιγο το δασος αντι για το δεντρο και να αφησουμε τις γραφικοτητες περι παντελονιασματος, υπαλληλων και στημενων (δεν αναφερομαι σε εσενα, Σαββα, φυσικα). Αν τον Μαρινακη το ενοιαζε το παντελονι και το στησιμο, δεν θα πουλαγε παικτες μ'αυτα τα ποσα. Θα ζητουσε 5 εκ. για το Μανωλα π.χ. και αλλα 3-4 εκ. μαυρα, για να τα παντελονιασει οπως λενε. Γιατι αν τα χρηματα μπουν στην ΠΑΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει το δικαιωμα να τα τραβηξει, αν δεν αφορουν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ εξοδα της ομαδας. Οτι κανει, το κανει για την ενδυναμωση του Ολυμπιακου σε βασικους τομεις.
Επισης, εκτος των αλλων, στον Μιτσελ πρεπει να πιστωσουμε ΚΑΙ κομματι απο την φοβερη αναπτυξη των ακαδημιων και των νεων τα τελευταια 2 χρονια. Φανταζομαι ολοι ξερουν ποσο πολυ ασχολειται με αυτο το κομματι και ποσο σημαντικο το θεωρει. Και φετος η ομαδα των νεων διανυει την καλυτερη της χρονια.
Και δεν γινεται να περασουν στο ντουκου, τουλαχιστον για τη δικη μου ματια, κινησεις οπως η αγορα του Νταβιντ Ενεν (18χρονος παικτης αξιας 3,5 εκ. ευρω, που μπορει να παιξει σε ολες τις θεσεις τις επιθεσεις) και ο δανεισμος του στην U21 της Εβερτον. Ηδη εχει παιξει σε 3 απο τους 7 αγωνες (λογικο καθως ειναι πολλοι οι παικτες και οι 11αδες σ'αυτο το επιπεδο δεν ειναι ιδιες ποτε) και εχει 1 goal σαν CF και 1 assist σαν extreme.

Στα του αγωνα τωρα...
Καταλαβαινω την λογικη του Μιτσελ να χρησιμοποιει τον Μανιατη. Ο Εντιγκα δεν ειναι σε πολυ καλη κατασταση και δεν μπορει να κρατησει το αμυντικο κομματι του κεντρου μονος του. Τον φοβαται ο Μιτσελ. Απο την αλλη ο Μανιατης καταστρεφει το 60% των επιθεσεων της ομαδας. Δεν φταιει ο ιδιος, απλα αυτες ειναι οι δυνατοτητες του.
Απο τον Κασαμι βλεπω προσπαθεια. Οταν παιζει στη θεση του ειναι πολυ καλος, οταν πηγαινε δεξι χαφ/εξτρεμ, ειναι αρνητικος. Λογικο ειναι. Ο λογος που τον βαζει ο Μιτσελ, πιστευω, ειναι πως τον θεωρει ανωτερο σ'αυτη τη θεση απο τον Ντοσεβι π.χ. Δεν θα διαφωνησω, αλλα πιστευω πως εχουμε παικτες που μπορουν να παρουν ευκαιριες σε τετοια ματς και να δοκιμαστουν και σε αλλες θεσεις. Εστω κι αν δεν υπαρχει η πολυτελεια του ρισκου εξ'αιτιας της βαθμολογιας. Πιστευω πως οταν σε μερικες αγωνιστικες βρεθουμε πρωτοι, ο Μιτσελ θα κανει αυτες τις δοκιμες (οπως εκανε και περυσι).
Τα 4 γκολ σε 3 αγωνες απο τον Μητρογλου, δεν σημαινουν τιποτα για μενα. Εχει χασει αλλα 20 στους ιδιους αγωνες. Δεν ξερω για ποιο λογο δεν πανηγυριζει και δεν με απασχολει το αν θα πανηγυρισει. Ξερω οτι δεν ειναι σε καλη κατασταση. Αλλα αναγνωριζω πως στους 4 τελευταιους αγωνες κανει προσπαθεια. Φαινεται απο τις κινησεις του χωρις την μπαλα.
Για τον Σαλινο, δεν γνωριζω τι συμβαινει. Εχω ακουσει πως στις προπονησεις δεν ειναι καλος. Και σε οσους αγωνες τον εχω δει φετος ειναι αρνητικος. Φυσικα δεν εχει παιχνιδια στα ποδια του, αλλα δεν ειμαι στις προπονησεις για να ξερω τι γινεται. Και επειδη ο Μιτσελ εχει αποδειξει πως δεν εχει κομπλεξ (λαθη κανει φυσικα), εμπιστευομαι την κριση του.
Διαφωνω γενικα με τη χρηση του Ντοσεβι. Και δινω δικιο στον Μιτσελ που τον αφησε εκτος λιστας CL. Εχει παρει ΠΑΡΑ πολλες ευκαιριες και εχει αποδειξει πως δεν ειναι παικτης υψηλου επιπεδου. Ειναι εντελως διαφορετικο το να ειναι καποιος ντεφορμε και να μην του βγαινουν οι ενεργειες και διαφορετικο το να μην ξερει τι να κανει την μπαλα, ή να κανει συνεχομενες λαθος επιλογες οπως ο Ντοσεβι. Ικανοτητες εχει, απο ποδοσφαιρικη νοημοσυνη, ομως, για μενα, πασχει.
Κακα τα ψεματα, ο Μποτια αυτη τη στιγμη ειναι το πιο αξιοπιστο στοπερ που εχουμε (ΔΥΣΤΥΧΩΣ). Χρειαζομαστε ΑΜΕΣΗ ενισχυση. 1 στοπερ κλασσης αρκει για να αλλαξει εικονα η αμυνα της ομαδας. Αν ειναι ηγετικη μορφη, θα βελτιωσει και τους υπολοιπους αμυντικους.
Πιστευω πως η ομαδα περναει παρατεταμενη περιοδο ντεφορμαρισματος και πως στον 2ο γυρο θα ειναι εντελως διαφορετικη. Ειδικα απο τη στιγμη που το CL δεν υπαρχει πλεον στο προγραμμα. Αρνουμαι να πιστεψω πως αυτες ειναι οι δυνατοτητες των παικτων και του προπονητικου team, καθως εχουμε δει φετος την ομαδα, σε 2-3 αγωνες, να παιζει οπως θελουμε και εχω ευχαριστηθει τη μπαλα που παιξαμε. Υπομονη χρειαζεται και στηριξη.
Διαφωνω με τις αποδοκιμασιες γενικα. Ειτε γενικες, ειτε στοχευμενες. Ισως φταιει το οτι δεν μπορω να πηγαινω πλεον στο γηπεδο καθε 15 μερες, οπως παλοτερα, καθως χρειαζεται να κανω 5 ωρες ταξιδι και να δωσω 100 ευρω για να δω εναν αγωνα. Οποτε το δεος μου, η χαρα μου και η συγκινηση μου, καθε φορα που ειμαι μεσα στο Ναο, δεν μου επιτρεπουν οτιδηποτε αλλο εκτος του χειροκροτηματος (ασχετα με την εμφανιση).

Και μια ειλικρινη παρακληση και να ξερετε μαγκες, πως δεν ειναι λογια. Σας παρακαλω πολυ, εσας που εχετε τη δυνατοτητα να ειστε εκει σε καθε παιχνιδι, να δινετε κατι παραπανω απο τον εαυτο σας και τη φωνη σας και να αναπληρωνετε κι εμας που ειμαστε στην επαρχια. Καθε φορα, η ψυχη μας ειναι μαζι σας. Δεν ειναι καθολου υπερβολικο αυτο που λεω και το εννοω.

Εικόνα markonis

Συμφωνούμε πως η ομάδα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες,νομίζω όμως πως θα πρέπει να κάνουμε και εμείς οι οπαδοί την αυτοκριτική μας και να μη τα ρίχνουμε όλα στους άλλους.

Και αναφέρομαι στον Κωστάκη μας,τον οποίο όλοι κράζαμε επειδή ήταν ντεφορμέ,επειδή είχε χάσει την επαφή του με τα δίχτυα,επειδή εκτελούσε αυθαίρετα τα πέναλτι κλπ.

Τον τελευταίο καιρό βλέπω - προσωπική άποψη - έναν Κώστα ο οποίος προσπαθεί και δίνει ότι μπορεί στον αγώνα.Είναι σοβαρός και έχει αρχίσει να βρίσκει δίχτυα.

Και όμως εξακολουθεί να πέφτει γκρίνια και κράξιμο επειδή δεν βγάζει τα πιστόλια και δεν κάνει τα γνωστά καραγκιοζιλίκια.

Μήπως τελικά είμαστε εμείς που θέλουμε ψυχίατρο;

Εικόνα savvas gridlock

Κι αυτός προκλητικός είναι μέσα στο ματς, αλλά τουλάχιστον από αυτόν περιμένεις τη μία επαφή να γίνει γκολ, οπότε δεν μπορείς να μιλήσεις. Υπάρχουν στιγμές μέσα στο ματς που αδιαφορεί επιδεικτικά για τη διεκδίκηση της μπάλας.

Εικόνα markonis

Άλλο το προκλητικός και άλλο αυτό που έγραψα εγώ

Εικόνα vagio

1) Καλο θα ηταν να μας πεις σε ποιους αναφερεσαι οταν μιλας για προκλητικη συμπεριφορα Σαββα, μιας που ησουν στο γηπεδο. Γενικα η ομδα πεταει χαρταετο, διαθεση και τρεξιματα ΜΗΔΕΝ. Και δυστυχως αν αυτο συμβαινει, ειναι πολυ πιθανο να εχει χασει τον ελεγχο ο προπονητης. Μηπως να το σκεφτουν πριν τον καλεσουν για ανανεωση?

2) Αυτη την απορια εχω, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΛΙΝΟ και ειναι εξαφανισμενος?

3) Καταλαβαινω πως καποιοι παικτες ειτε επειδη δεν ειχαν παιξει σε τοσο υψηλο ρυθμο ποτε τους, ειτε επειδη στις προηγουμενες ομαδες τους δεν ειχαν τοσο σημαντικο ρολο, να χρειαζονται καιρο να προσαρμοστουν. Προφανως θα ειναι καλυετροι του χρονου. Αλλα εδω μιλαμε για ελλειψη διαθεσης.

Εικόνα savvas gridlock

1) Δεν θέλω γιατί φοράνε την ερυθρόλευκη και δεν πρέπει να τους στοχοποιούμε. Ο Μήτρογλου δεν είναι, γιατί ναι μεν κι αυτός περπατάει, αλλά τη δουλειά του την κάνει.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ορθότατο σχόλιο, Σάββα. Μπράβο ρε φίλε, ανάλυση ποδοσφαιρική, με γνώσεις και σύνεση.

1) Δόξα και τιμή στον Ντοσεβί. Το παλικάρι μπορεί να μην ξέρει την μπάλα του Γκαλέτι ή του Τζόλε, μπορεί να μην έχει τα τελειώματα του Ντάρκο, αλλά πάντα προσπαθεί και τα δίνει όλα. Δεν αντιλαμβάνομαι με ΤΙΠΟΤΑ τη μη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα, για να παίξει ο Κασάμι. Αδιανόητο κόλλημα από τον Μίτσελ.

2) Δεν αντιλαμβάνομαι, επίσης, την ύπαρξη δύο αμυντικών χαφ και ενός σέντερ φορ, τουλάχιστον στο Καραϊσκάκη. Μα βλέπεις ότι ο αντίπαλός σου παίζει με σύστημα 4-6-0 πίσω από τη σέντρα. Βάλε Μήτρογλου μπροστά και χρησιμοποίησε τον Μπενίτεζ στη θέση που έπαιζε ο Σαβιόλα. Δοκίμασέ το μία φορά. Κι εδώ θέλω να πω ότι τελικά αποδείχθηκε μεγάλη απώλεια ο Σαβιόλα. Άνοιγε διαδρόμους πολλούς για τον Μήτρογλου, μοίραζε ωραία την μπάλα και έκανε δουλειά χωρίς την μπάλα στα πόδια.

Αυτές ήταν οι δύο βασικές μου παρατηρήσεις, στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως με τον Σάββα.

Υ.Γ. Ο Μίτσελ, αναμφίβολα, κάνει πολλές λάθος κινήσεις τελευταία. Δεν ξέρω πού οφείλεται, αλλά φαίνεται πολύ στρεσαρισμένος. Έχει μπει εδώ και ένα δίμηνο σε ένα τέλμα με πολλά λάθη. Δείχνει ότι έχει ξεχάσει βασικά στοιχεία του εαυτού του. Είναι σίγουρα αρνητικό αυτό, γιατί αν μη τι άλλο ο προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να μάθει να επιβιώνει μέσα από τέτοιες ψυχοβγαλτικές δοκιμασίες. Επιδεικνύει απίστευτες εμμονές πλέον, κάτι το οποίο δε μας είχε συνηθίσει. Ας μην επεκταθώ άλλο. Τον πιστεύω κι εγώ τον Μίτσελ, αλλά πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του και να μην αδικεί τον εαυτό του. Θέλω να ξαναγίνει Μίτσελ, γιατί τώρα δεν είναι Μίτσελ.

Υ.Γ.2. Σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, οι παίχτες των ομάδων που αντιμετωπίσαμε ήταν πιο παθιασμένοι από τους δικούς μας. Εκτός από το παιχνίδι με τον βάζελο, όπου οι βαζέλες ήταν χεσμένοι. Σε όλα τ' άλλα, βλέπαμε τους αντίπαλους να πέφτουν πρώτοι και με λύσσα πάνω σε κάθε μπάλα και τους δικούς μας να έχουν μία απάθεια. Τι απάθεια ρε -άιντε μην πω τίποτα πρωινιάτικα-... "Θρύλε παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά και ο κόσμος σου θα σου τραγουδά". Δεν είναι αυτοσκοπός μας οι νίκες και τα γκολ. Το λέμε καθαρά, παίξτε γερά και με τσαμπουκά κι εμείς εδώ θα είμαστε. Δεν ανέχεται άλλο αυτή η απάθεια. Και φυσικά, χρεώνεται και στον Μίτσελ το ότι δεν καταφέρνει οι παίχτες του να έχουν αυτό τον τσαμπουκά. Διότι, αν για παράδειγμα δεν βάλει τον Ντοσεβί στην Καλλονή, θα σου πει κι ο άλλος "εγώ μπαίνω και γαμιέμαι κάθε φορά, γιατί δε με βάζει; Ε, στ' αρχίδια μου κι εγώ από 'δω και πέρα". Μίτσελ, ξαναγίνε Μίτσελ.

Εικόνα savvas gridlock

Υ.Γ.2 Κακά τα ψέματα, το πάθος έχει να κάνει και με την έλλειψη τίτλων. Δεν γίνεται να γυαλίζει το μάτι των δικών σου παικτών όπως γυαλίζει το μάτι όλων αυτών που σε αντιμετωπίζουν εδώ στην Ελλάδα. Σκέψου πώς θα ήσουν εσύ Θωμά λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσεις το 16 φορές πρωταθλητή στα τελευταία 18 χρόνια. Δεν θα τον περίμενες πώς και πώς; Για'μένα πρέπει να περιμένουμε μόνο ''να μην το ξεφτιλίζουν'' οι δικοί μας παίκτες. Να παίρνεις κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και να έχεις παίκτες που έχουν μονίμως το μαχαίρι στα δόντια, με τους Πανθρακικούς και τους Πανιώνιους απέναντί τους, δεν γίνεται. Όχι όμως και να κάνουν ασίστ στον αντίπαλο ή να σταυρώνουν τα χέρια στη μέση σε αυτά τα ματς. Εντάξει, εγώ αν ξαναδώ αυτόν τον έναν ειδικά που όποτε χάνουμε την μπάλα, σταυρώνει τα χέρια και στέκεται ακούνητος, θα βγει σέντρα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά τώρα είχα χρόνο να μπω. Σάββα, έχει πολύ μεγάλη βάση αυτό που λες και εναπόκειται στο κίνητρο. Είναι ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια για έναν προπονητή. Αλλά εδώ υπάρχουν κάποιες παράμετροι που δεν μπορείς να τις αγνοήσεις. Οι περισσότεροι παίχτες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό τα τελευταία 18 χρόνια ήταν παίχτες που βρήκαν στον Ολυμπιακό τον πρωταθλητισμό. Πιο πριν ήταν παίχτες μεσαίων ομάδων, με λίγες φυσικά εξαιρέσεις. Ερχόντουσαν εδώ και κάνανε σαν τρελοί για το πρωτάθλημα. Ας τους πάρουμε τώρα έναν έναν. Ρομπέρτο, Ελ Αμπντελαουί, Μποτία, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Κασάμι, Ντοσεβί, Μπενίτεζ, Τσόρι. Έβαλα τους πρωτοκλασσάτους μόνο. Είναι αυτοί σκασμένοι από τίτλους; Από πότε; Ο Τζόρτζεβιτς είναι, ναι. Ο Φουστέρ (θεωρητικά) θα μπορούσε να είναι. Ο Μανιάτης και αυτός θα μπορούσε να είναι. Οι άλλοι όμως πότε χόρτασαν τίτλους; Ο Ολυμπιακός είναι χορτάτος. Ο οπαδός του Ολυμπιακού είναι χορτάτος. Οι παίχτες μας σε καμία περίπτωση. Δηλαδή, ο κόσμος έχει περισσότερες δικαιολογίες που δεν πάει στο γήπεδο, παρά ο παίχτης που σκυλοβαράει. Και είναι και πρωτόγνωρο αυτό, έτσι; Σε τέτοιο βαθμό τουλάχιστον. Δεν μπορεί στην Ευρώπη να πετάνε στα τρεξίματα και εδώ να χρειάζονται γιούχα για να κουνήσουν τον κώλο τους. Και μόλις βάλουν και κάνα γκολ να μας κουνάνε και το δάχτυλο και να μας κάνουν και ναζάκια. Είπαμε, στήριξη αλλά όχι και να μας γαμάνε τα αισθήματα. Κατάλαβα για ποιον παίχτη μιλάς. Εγώ είχα μιλήσει κολακευτικά γι' αυτόν πολλές φορές. Δεν ξέρω αν είναι επιρροή του μάνατζερ, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι παίζει σ' εμάς ακόμα. Και να σέβεται το ψωμί που του δίνουμε και το υστέρημα του κοσμάκη που πάει γήπεδο.