''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ'' ΣΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ



Στο blog krisseis, που έχει περιεχόμενο σχετικό με θέματα που αφορούν το δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, διαβάζουμε τα παρακάτω.
 
Αποδείχτηκε πως ο βαθύτερος στόχος είναι η αρπαγή του άλσους και η άλωση της πόλης.
Τα συμφέροντα κλιμακώνουν την επίθεση και κάνουν επίδειξη δύναμης ματαιώνοντας για πρώτη φορά θεσμικό όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, με την Αστυνομία θεατή...
Διαλύθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, μετά τα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησε ομάδα ατόμων, που ως συνήθως εμφανίστηκαν ως οπαδοί της ΑΕΚ. Χτυπήθηκαν, τραμπουκίστηκαν και προπηλακίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος και πολίτες. Ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ένας συνεργάτης του Δήμαρχου, κατέληξαν σε νοσοκομεία από τα χτυπήματα!
Την ένταση πυροδότησε η ανεξήγητη επιμονή του Γιώργου Αράπογλου, να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Και τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν με την έναρξη της ψηφοφορίας, που έγινε με απαίτηση του ίδιου, για το ποιοι θέλουν να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα και ποιοι όχι. Ψηφοφορία που δεν τέλειωσε καθώς αρκετοί που βρίσκονταν εκτός αίθουσας, εισέβαλαν κι ενώ οι ύβρεις και οι απειλές που στην αρχή απευθύνονταν σε πολίτες, και κυρίως σε παριστάμενους από τους 17 που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, επεκτάθηκαν στο Δήμαρχο και σε Δημοτικούς Συμβούλους. 
Πρώτα άρχισαν να βρίζουν το Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Θοδωρή Μανωλεδάκη, ο οποίος αντέδρασε έντονα. Για όσους γνωρίζουν είναι ανέκδοτο να πιστεύει ΑΕΚτζης, ότι ο συγκεκριμένος είναι εχθρός της ΑΕΚ. 
Ακολούθησε πανζουρλισμός που δεν άφησε τίποτε στη θέση του, κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν και σπρώχτηκαν κακήν κακώς Δημοτικοί Σύμβουλοι από το επίπεδο που βρίσκεται το προεδρείο, κάτω!
Αφού ανατράπηκαν τα πάντα και εκδιώχτηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου, στο βάθρο του αμφιθέατρου βρέθηκαν αποκλειστικά οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι συνέχισαν να απειλούν και να βρίζουν.
Κάποια στιγμή φάνηκε η Αστυνομία με κάποιον επικεφαλής, ο οποίος έκανε σχεδόν τον τροχονόμο στους φερόμενους οπαδούς. Όταν τον πλησίασα και προσπάθησα ευγενικά να του πω ότι είναι λίγοι, και καλό θα ήταν να ζητήσουν να έρθουν κι άλλοι, για να μπορέσει να συνεχιστεί το Συμβούλιο. Μου κούνησε ενοχλημένος απαξιωτικά το χέρι, δείχνοντας μου να φύγω μακριά του, και μου είπε ότι δε θέλει κουβέντα και όλοι οι πολίτες έχουν κάτι να του προτείνουν. Φυσικά και θα είχαν κάτι να του προτείνουν, αφού η ανεπάρκεια τους ήταν επιεικώς εμφανής.
Ωστόσο παριστάμενος πολίτης που νωρίτερα είχε ρωτήσει γιατί δεν επεμβαίνετε, πήρε την απάντηση, έχω εντολή να μην επέμβω!!!
Υπενθυμίζω πως σήμερα δεν υπήρχε θέμα για το γήπεδο, αλλά για το άλσος. Και επειδή κανείς δεν έχει αμφιβολία ποιοι βρίσκονται πίσω από τους υποτιθέμενους αγανακτισμένους, προκύπτει με σαφήνεια το ζητούμενο. Η «Αγιά Σοφιά» είναι το «όχημα» για τη λεηλασία του άλσους και της πόλης γενικότερα. 
Λίαν επιεικώς η στάση του Γιώργου Αράπογλου, ήταν απαράδεκτη. Δε χρειαζόταν ιδιαίτερη φαντασία ή ευφυΐα, για να καταλάβαινε κάποιος τι θα ακολουθούσε, με το θέμα που μανιωδώς επιδίωξε να θέσει για συζήτηση, και με τη σύνθεση του συγκεκριμένου ακροατήριου. Αν βέβαια αυτή ήταν η επιδίωξη, οφείλω να παραδεχτώ ότι με τη βοήθεια των υποτιθέμενων οπαδών και της αστυνομίας, τα κατάφεραν μια χαρά. Το σημερινό «έργο» είναι παραλλαγή προσαρμοσμένη στις τρέχουσες καταστάσεις, εκείνου που είχε παιχτεί επί Γαϊτανά, όταν η τότε Δημοτική Σύμβουλος Βάλια Ματσουκά, κατέληξε στο νοσοκομείο. Εκείνη η συνεδρίαση είχε προσωρινά διακοπεί, και είχαν αποχωρήσει εκτός από την προαναφερθείσα Σύμβουλο, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 
Οι ομοιότητες εκτείνονται επίσης στον τρόπο επίθεσης και στα χτυπήματα με τα ανάλογα γεγονότα της 20-6-2014. Περικύκλωση ορισμένων, ντου, και χτυπήματα καράτε με κλωτσιές στο ύψος της μέσης!
Πάντως επειδή και ο λαϊκισμός και η στην καλύτερη περίπτωση ανευθυνότητα έχουν όρια, οφείλω να εκφράσω την εκτίμηση μου, ότι ο κ. Αράπογλου μπορεί να νομίζει πως θα ωφεληθεί με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται τη δημοτική πλειοψηφία, αλλά το περισσότερο που καταφέρνει είναι να θυμίζει άλλον που δε βρίσκεται πλέον στο ΔΣ, στις χειρότερες στιγμές του…
Αρκετή συζήτηση έγινε σε πηγαδάκια για απουσίες όχι μόνο Συμβούλων αλλά και άλλων… με τις ερμηνείες ορισμένων δυστυχώς να επαληθεύονται!
Απορώ πάντως πως μερικοί ελπίζουν με τις διαμορφούμενες συνθήκες πρωτοφανών σε συνθήκες δημοκρατίας, βιαιοτήτων σε βάρος θεσμικών οργάνων, ότι είναι δυνατόν ο Δήμος και ευρύτερα το πολιτικό σύστημα να υποκύψουν και να συναινέσουν… Νομίζω είναι η στιγμή που οι κάθε φύσης θεσμοί πρέπει να τοποθετηθούν, καθώς ο φασισμός δε χτυπάει απλώς την πόρτα, αλλά είναι παρών και αλωνίζει…
 
Ας δούμε και το ρεπορτάζ της ''Αυγής'' για τα γεγονότα.
 
Με την τραμπούκικη επίθεση ομάδας περίπου 30-40 «οργισμένων» οπαδών της ΑΕΚ, εναντίον δημοτικών συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και πολιτών που αντιδρούν στα σχέδια για κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία διεκόπη λίγο μετά τις 8.30 μ.μ.
Θέμα της συνεδρίασης ήταν η διαφύλαξη τους άλσους της Φιλαδέλφειας, αλλά ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης Γ. Αράπογλου επέμενε να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για το γήπεδο γενικά, προκαλώντας την επίθεση μερίδα των 50 οπαδών της ΑΕΚ που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, φοβούμενος επεισόδια, είχε ενημερώσει έγκαιρα την Αστυνομία, ζητώντας την διακριτική της παρουσία στον χώρο της συνεδρίασης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όμως, στο χώρο ήταν μόνο ένας αστυνομικός και όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια κανείς αστυνομικός δεν παρενέβη.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν ο δημότης - σύμβουλος του δημάρχου Κώστας Μπαρούτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πάνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αντανωρόπουλος, Αρσένης Πρελορέντζος και Βασίλης Παπακώστας, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που μεταδίδουν αθλητικές ιστοσελίδες, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, μετά τη διακοπείσα συνεδρίαση είχε συνάντηση με οπαδούς της ΑΕΚ, στην οποία συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας οπαδών και δημοτικής αρχής, ώστε να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου.
 
Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, μίλησε στον NOVA Sport FM 94.6, με αφορμή αυτήν την επίθεση.
 
Για τα γεγονότα στο δημοτικό συμβούλιο: «Σήμερα καταλήφθηκε η δημοκρατία στην πόλη. Είχαμε μήνες να το δούμε αυτό. Ενώ είχε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο περίπου 50 οπαδοί έκαναν επίθεση. Απαιτώντας να μπει θέμα για το γήπεδο της ΑΕΚ, που ήταν εκτός ημερησίας διάταξης. Είδαμε σκηνές αγριότητας και βιαιότητας, ενώ πέντε δημοτικοί σύμβουλοι είναι στο νοσοκομείο. Ο κύριος Αράπογλου επιχείρησε να βάλει το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα για το γήπεδο της ΑΕΚ μέσω ψηφοφορίας και εκείνη την ώρα διεκόπη η συνεδρίαση, λόγω αυτών που ακολούθησαν».
Για το αν υπήρξε υποψία πως θα γινόταν κάτι τέτοιο: «Επειδή υπήρξε η υποψία, το μόνο που κάναμε ήταν να ενημερώσουμε την αστυνομία και εκείνη να είχε διακριτική παρουσία, γιατί δεν είχαμε ασφαλείς πληροφορίες για το αν θα γινόταν κάτι». 
 
Το site του sport-fm, ιδιοκτησίας Ιωάννη Αλαφούζου, αξιολόγησε ως σημαντικότερο από όσα είπε ο Βασιλόπουλος το παρακάτω, το οποίο έγινε και τίτλος της είδησης.
 

 
Βεβαίως, αν οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν τις παραπάνω ενέργειες και διάφορα ''αντικειμενικά'' ΜΜΕ υποβάθμιζαν τη σημασία τους, θα γεμίζαμε από πύρινα άρθρα ''δημοσιογραφάρων'' που ''καταδικάζουν τους τραμπούκους γαύρους'' και ''τον ιδιωτικό στρατό των οπαδών-υπαλλήλων του εφοπλιστή Μαρινάκη'', ενώ ορδές ντροπιασμένων γαύρων θα γέμιζαν με σχόλια το Internet για την ''κατάντια του Ολυμπιακού, γεμίσαμε φασίστες και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μαρινάκης ελέγχει τα Μέσα και τα βάζει να γράφουν ό,τι θέλουν''. Τώρα ''εντάξει μωρέ, δεν τρέχει κάτι, μην ασχολείσαι''. Στους ''αντικειμενικούς'' δημοσιογράφους, που γλείφουν το Μελισσανίδη για να μην κλείσει η κάνουλα του ΟΠΑΠ και σταματήσουν να τρώνε ψωμάκι, θα πούμε αυτό.
 

 
Στους ντροπιασμένους νεόγαυρους, που μηρυκάζουν την προπαγάνδα των έμμισθων τσάτσων του Αλαφούζου και του Μελισσανίδη, θα πούμε αυτό.
 

Σχόλια

Εικόνα el trick

http://www.woop.gr/content/170499/duo-apo-ta-mele-einai-me-pateritses

Καμιά μήνυση θα γίνει;;;
Μήπως περιμένουν το επόμενο βήμα;;; Αυτό θα είναι πλέον ο Θάνατος κάποιου.

Εικόνα CVRED

Πλακα κανουμε ρε παιδια; Εδω μιλαγαν για αλητειες και μας εβγαζαν στη σεντρα για το χαβαλε με το φερετρο εξω απο τον ΣΚΑΪ. Αν καναμε τιποτα παρομοιο θα μας ειχαν κρεμασει σε καμια πλατεια σημερα.
Εμενα δεν με νοιαζουν οι βρωμοφυλλαδες, με νοιαζει να δω πως θα ασχοληθει η δικαιοσυνη με το θεμα. Γαργαρα παλι;

Εικόνα REDNYC

Έτσι θέλουν να φτιάξουν γήπεδο τα χανούμια; Το παραμύθι έχει τελείωσει! Γήπεδο δεν γίνετε πάρτε το χαμπάρι!