ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ



Χθεσινές δηλώσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, μπασκετμπολίστα του ΠΑΟ, στο κανάλι ΑΡΤ.
 
Στη συνέντευξή του στο ΑΡΤ, ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ μίλησε για...
- το τι ομάδα υποστήριζε παιδί: ''Παναθηναϊκός από μικρός''.
- το όνειρο που ήθελε να υλοποιήσει: ''Όνειρο μου ήταν να παίξω στον Παναθηναϊκό όταν ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία, αυτό βλέπεις έγινε… Κάλιο αργά παρά ποτέ''.
- την πρόταση που του είχε κάνει ο Ολυμπιακός πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό: ''Για να σου πω την αλήθεια, ο Ολυμπιακός ήταν η τελευταία μου επιλογή, δεν ήθελα να γυρίσω πίσω. Απλά σαν επαγγελματίας, δεν μπορούσα να του κλείσω την πόρτα. Περίμενα όμως τον Παναθηναϊκό, ήρθε η πρόταση και χωρίς πολλές σκέψεις υπέγραψα το συμβόλαιο''.
- το αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό: ''Αποκλείεται''.
 
Παλαιότερες δηλώσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον Ιούλιο του 2011, μόλις έφυγε από τον Ολυμπιακό.
 
Τόσο χρόνια στον Ολυμπιακό ήθελες πολύ, αλλά πέραν των δύο Κυπέλλων, δεν καταφέρατε να πάρετε ένα πρωτάθλημα. Tι έφταιξε;
«Με τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια σαν ομάδα ήμασταν αποτυχημένοι όλοι μας. Αν δεν υπήρχαν “βρομιές” που γίνονται κάθε χρόνο θα μπορούσαμε να μιλάμε διαφορετικά. Θεωρώ πως μας στερήθηκαν πρωταθλήματα».
Δηλαδή συμφωνείς με την άποψη των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου που έκαναν την ίδια αναφορά στην ανακοίνωσή τους;
«Φυσικά. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Είναι τόσο καθαροί και σωστοί και πραγματικά δεν ξέρω πώς μπλέκουν τόσο σωστοί άνθρωποι με όλους αυτούς που δεν είναι καθαροί και δεν έχουν φύγει. Δεν έχω καμία δύναμη πλέον ως παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά θέλω να πω στους φιλάθλους της ομάδας να βοηθήσουν αυτούς τους δύο ανθρώπους. Και μόνο το ότι μένουν σε αυτόν τον χώρο με όλα αυτά που γίνονται λέει πολλά. Δείχνει πόσο αγαπάνε την ομάδα. Ούτε τα λεφτά έχουν σκεφτεί ποτέ ούτε τίποτα. Αυτό και μόνο λέει και δείχνει πάρα πολλά και πόσο αγαπάνε την ομάδα. Και αυτοί αντέχουν. Δεν υπάρχουν λέξεις για τους Αγγελόπουλους».
Ας γυρίσουμε λίγο σε εσένα, κοιτώντας προς τα πίσω, τελικά η επιλογή σου να πας στον Ολυμπιακό αποδεικνύεται σωστή, εκ του αποτελέσματος, ή όχι;
«Όταν επέλεξα να πάω στον Ολυμπιακό ήξερα τι έκανα. Όπως και τώρα ξέρω τι κάνω».
 
Κι άλλες δηλώσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον Αύγουστο του 2011.
 
Τελικά για ποιους λόγους αποφάσισες να αλλάξεις σελίδα στην καριέρα σου και να συμφωνήσεις με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης;
«Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πήγα στη Σπαρτάκ μόνο για τα λεφτά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Μπορώ να σας πω ακριβώς τις προτάσεις που μου έγιναν. Η καλύτερη προσφορά έγινε από τη Χίμκι Μόσχας και ήταν κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ υψηλότερη από τις αντίστοιχες του Ολυμπιακού και της Σπαρτάκ. Ο πρώτος στόχος και η μεγάλη επιθυμία μου ήταν να μείνω στον Ολυμπιακό. Οταν όμως ξεκίνησε η αναστάτωση με την ανακοίνωση της αποχώρησης των αδελφών Αγγελόπουλων, κλονίστηκα αρκετά. Παρ΄ όλα αυτά περίμενα ως και την τελευταία στιγμή τον Ολυμπιακό, ενώ υπήρχαν στα χέρια μου πολύ σοβαρές προτάσεις».
- Είναι αλήθεια ότι το... βράδυ ήσουν έτοιμος να υπογράψεις στον Ολυμπιακό και το επόμενο πρωί κάτι συνέβαινε και δεν έβαζες ποτέ την υπογραφή σου;
«Αυτή είναι η αλήθεια. Ηθελα πραγματικά να μείνω στην ομάδα. Και δεν το λέω για να καλοπιάσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ούτως ή άλλως, δεν ήμουν Ολυμπιακός όταν ήμουν μικρός. Στο Κιλκίς μεγάλωσα. Ενα βράδυ όντως είχα το στυλό στο χέρι και ήμουν έτοιμος να υπογράψω το συμβόλαιο που μου είχε στείλει ο Ολυμπιακός. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά όμως και το επόμενο πρωί η διάρκεια άλλαξε και από κλειστό διετές το συμβόλαιο έγινε 1+1 με οψιόν του συλλόγου, με εντελώς διαφορετικές αποδοχές. Η καρδιά έλεγε Ολυμπιακό, αλλά κυριάρχησε η λογική. Απορώ πώς οι Ρώσοι δεν μου είπαν...“φίλε μου, είσαι αστείος, θα βρούμε άλλον παίκτη”. Ειλικρινά εξάντλησα κάθε πιθανότητα για να μείνω...».
- Αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό δήλωσες ότι «οι βρωμιές που γίνονται κάθε χρόνο» στέρησαν από την πρώην ομάδα σου πρωταθλήματα. Εξακολουθείς να το πιστεύεις; Και κάτι ακόμη:Εχεις αναρωτηθεί αν φέρουν αγωνιστικές ευθύνες οι παίκτες του Ολυμπιακού;
«Κατ΄ αρχάς, εγώ πρώτος αστόχησα στη βολή στον τέταρτο τελικό και αυτή η βολή θα με στοιχειώνει. Πρώτα, λοιπόν, φταίμε εμείς οι παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι σε κρίσιμα σημεία έχουμε χάσει τη συγκέντρωσή μας. Αυτό όμως που είπα για βρωμιές το πίστευα και το πιστεύω, το βίωσα όλα αυτά τα χρόνια: από την περίοδο 2006-2007, όταν εγώ αγωνιζόμουν στο εξωτερικό, με το περίφημο “no-call” στον Σκούνι Πεν ως τον εφετινό δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ... Αισθάνθηκα την αδικία στο πετσί μου, και μάλιστα πολύ έντονα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός δικαιούταν ένα πρωτάθλημα».
 
Λουκαδάρα μας...
 

 
ΟΥΜΠΑ ΟΥΜΠΑ ΟΥΜΠΑ ΛΟΥΚΑ
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Δε βαριέσαι, ρε Λουκά. Ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι ΠΑΟΚ ή κάτι τέτοιο, συναφές. (Καλά κάνεις, μεταξύ μας.) Μόνο ο -συγγνώμη για τα παλιόλογα- Σαργκάνης σε ξεπερνάει στον κωλοτουμπισμό. Καλό πάντως είναι και το ασημένιο μετάλλιο. Εξ άλλου εσύ είσαι ακόμα εν ενερεία - έχεις προσπάθειες ακόμα να κάνεις.

Εικόνα Romain

Και η κωλοτούμπα πάει σύννεφο.
Ηταν πάντοτε ένας ρολίστας και τώρα γνωρίζει ότι χρειάζεται το τελευταίο του συμβόλαιο περισσότερο απ ότι τον χρειάζεται ο δημητράκης.

Εικόνα tsalouxidis

Να σου πω την αλήθεια ανακουφίστηκα που είναι Παναθηναϊκός ο Λουκάς.

Εικόνα Αλέξανδρος

Και εγώ από μικρός ήθελα να μεταναστεύσω έξω από την Ευρώπη αλλα τελικά μετανάστευσα μέσα σε αυτήν...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ιδού η προσφορά του σάιτ, για παράδειγμα δεν τις θυμόμουν αυτές τις δηλώσεις του. Κομανέτσι ο Λουκάς, πραγματικά αστείος

Εικόνα Chief Bromden

Με το σπαθί του κερδίζει μια θέση δίπλα στον άλλο μεγάλο καραγκιόζη και κωλοτούμπα Δημήτρη Παπανικολάου...