ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΥΡΑΣ 7 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996



Έχουμε δει σε προηγούμενη ανάρτηση το τι έγινε σαν σήμερα το 1996 στα Φιλαδέλφεια, με τους διαιτητές της συμφοράς Καλαθενό-Βασιλείου. Η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς, αλλά για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, έγιναν ΟΡΓΙΑ. Σήμερα θα δούμε την αντίδραση των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αρχικά στην είδηση ότι ο επόπτης Βασιλείου που ακύρωσε το γκολ του Αλεξανδρή ήταν ιδρυτικό μέλος του συνδέσμου της Φλ-original στην Κω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-1-1996
 

 
Αντιδράσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ μετά το απίστευτο διαιτητικό όργιο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-1-1996
 

 

 

 
Ο Βασίλης Μπορμπόκης της ΑΕΚ, ο προπονητής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ στην ''Αθλητική Ηχώ'' Γιάννης Μπίλιος αναγνωρίζουν την σφαγή που υπέστη ο Ολυμπιακός, παρά το ότι λένε τα δικά τους μετά για να το καλύψουν. Υπόλοιπα κείμενα στη βαζελο-''Ηχώ''.
 

 

 
Ξαναλέμε, η ''Ηχώ'' τα έγραφε αυτά, όχι το ''ΦΩΣ''. Προχωράμε με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός
 

 
και κλείνουμε με την ιστορική ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 7.
 

 

 
''Προς τους αρμόδιους του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, διαιτησία). Αίσχος κύριοι, φτάνει πια. Πηγαίνετε όλοι σπίτια σας διότι είσαστε πλέον υπεύθυνοι για ό,τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Υπεύθυνοι για τα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα είστε εσείς. Ποιος θα συγκρατήσει τον αγανακτισμένο κόσμο του Ολυμπιακού μπροστά στα αίσχη που διαπράττετε; Η μέθοδος του στησίματος είναι πλέον προφανής. Με όπλο τη διαιτησία προκαλείτε την έκρηξη του κόσμου του Ολυμπιακού με τελικό στόχο την τιμωρία και τον οριστικό ύπουλο αποκλεισμό μας από Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και τότε γίνονται εκπομπές για το τι φταίει στον Ολυμπιακό και ποιος φταίει για τη βία. Είμαστε περήφανοι, γαύροι αληθινοί, που είμαστε Ολυμπιακοί. Κορόιδα, δεν καταλαβαίνετε τη δύναμη που παίρνουμε με αυτά που κάνετε. Με 1-3 στο ΟΑΚΑ και χρειαστήκατε τη βοήθεια ''κάποιων'' Καλαθενού, Βασιλείου, Τσαγκαράκη για να μας βγάλετε έξω από το Κύπελλο. Σας χαρίζουμε λοιπόν τέτοια Κύπελλα και Πρωταθλήματα για να τα δώσετε εκεί που χρόνια γλείφετε για να μην χάσετε τις θέσεις, το μόνο που σας μένει αφού έχετε χάσει πια κάθε ντροπή. Εξάλλου έχουμε τόσους τίτλους που για να μας φτάσουν οι υπόλοιποι διεκδικητές θα χρειαστούν πολλά χρόνια. Αυτό όμως που κανείς δεν θα φτάσει ποτέ είναι το μεγαλείο, η λεβεντιά και η ψυχική δύναμη που έχει όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αυτά δεν κατακτούνται με διαιτητές, επιτροπές και ομοσπονδίες. Γι'αυτό τον κόσμο πρόεδρε, αξίζει να παραμείνεις και να δώσεις τη μάχη μέχρι το τέλος που θα μας βρει νικητές. Εξάλλου το έχεις δηλώσει ότι αυτό τον κόσμο έχουμε και δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε. Μπορεί να είμαστε περιθωριακοί σε ντύσιμο κι εμφάνιση, οι πραγματικοί όμως αλήτες είσαστε εσείς οι ''κοστουμαρισμένοι'' κύριοι της Θεμιστοκλέους και της Συγγρού. Ευτυχώς όμως δεν θα σας μοιάσουμε σε τίποτα. Είμαστε ακόμη ζωντανοί. Θύρα 7''.
 
Λίγους μήνες μετά, ήρθε ο Μπάγεβιτς στο Λιμάνι και όλα πήραν τον δρόμο τους. Τι ''ωραία'' και ''αγνά'' χρόνια ρε παιδιά. Πόσο ''καθαρό'' ήταν τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο...