ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1988: ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ



Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια σήμερα και δη στην πρώτη σεζόν, 1987-88, για να δούμε μία ιστορία που αφορά τους Βαρδινογιάννηδες και τον κάθε τραχανοπλαγιά που τολμάει σήμερα να μιλάει ''για τους μπράβους του Κόκκαλη, του Μαρινάκη και των παραγόντων του Ολυμπιακού γενικότερα''. Κυριακή 3 Ιανουαρίου 1988 και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1987-88, ο ΠΑΟ υποδέχεται ως τυπικά γηπεδούχος την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τελικό σκορ 1-1. Στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης, συμβαίνει το παρακάτω περιστατικό (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 4-1-1988
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 4-1-1988
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 5-1-1988 ΣΤΗΛΗ ''ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ''
 

 
Ο δικηγόρος Μαυρομμάτης κατήγγειλε ότι ο Γιώργος και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης τον κλοτσάγανε στο κεφάλι και του ρίχνανε μπουνιές, μαζί με τους μπράβους τους. Παρόντες στο περιστατικό ήταν πολιτικοί, οι οποίοι φυσικά έκαναν πως δεν έβλεπαν την ώρα που η οικογένεια των πραγματικών κυβερνητών της Ελλάδος εκτονωνόταν. Στην πορεία άρχισαν οι κωλοτούμπες, ''δεν ήταν παρών ο Βαρδής, ούτε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης χτύπησε το Μαυρομμάτη''. Έτσι, οι Βαρδινογιάννηδες αθωώθηκαν και ο ΠΑΟ έφαγε 3 αγωνιστικές για τα επεισόδια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 16-1-1988
 

 

 

 

 

 

 
Μία εβδομάδα μετά οι 3 αγωνιστικές τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟ έγιναν ένα ωραιότατο πρόστιμο κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Στο κάτω κάτω της γραφής τόσοι βουλευτές και επώνυμοι, άτομα με κύρος που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, κατέθεσαν πως οι Βαρδινογιάννηδες δεν έκαναν τίποτε. Κάποιοι κακεντρεχείς θα λέγανε πως όλοι αυτοί ήταν ικανοί να καταθέσουν ότι το Μαυρομμάτη τον έδειραν τα Νεφελίμ, αν αυτό τους ζητούσαν οι Βαρδινογιάννηδες, αλλά δεν μας ενδιαφέρει η άποψη τέτοιων κακοπροαίρετων ατόμων. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 23-1-1988
 

 

 

 
Το ρεπορτάζ της είδησης υπογράφει στο ΦΙΛΑΘΛΟ ο Βέργης της LIVE SPORT, πρώην δημοσιογράφος των εφημερίδων Sportime και Goal News. Απλή παράθεση γεγονότων, καμία κριτική σε αυτά, αφού δεν αφορούσαν τον Ολυμπιακό. Όλως τυχαίως κάποια χρόνια αργότερα ανέλαβε το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Συμπτώσεις, μην πάει αλλού το μυαλό σας.
 
Τι μας μένει από την ιστορία; Αυτό που δήλωσε ο Μαυρομμάτης που έφαγε το ξύλο.
 
''Δεν φοβήθηκα το ξύλο τη χούντα, τις επωμίδες των συνταγματαρχών, τη φυλακή, θα φοβηθώ τώρα την οικογένεια των νονών, τους Σικελούς;''.
 
Ε όχι και νονοί από τη Σικελία οι Βαρδινογιάννηδες ρε Μαυρομμάτη. Μην προσβάλλεις έτσι αυτούς τους επιχειρηματίες λαμπρού ήθους, με το πάλλευκο ποινικό μητρώο.
 
Ωραία χρόνια, αγνά. Όχι όπως σήμερα, που φτάσαμε στο σημείο να εμφανίζονται με μπράβους στα γήπεδα οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων. Παλιά κάθονταν οι οπαδοί όλων των ομάδων δίπλα-δίπλα στην κερκίδα και δεν άνοιγε ρουθούνι, ενώ όποιος έκανε παρασπονδία ετιμωρείτο αμέσως. Και ήρθανε μετά ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ με το ΜΑΡΙΝΑΚΗ και διέλυσαν τα πάντα, με αποτέλεσμα να δέρνεται κόσμος σήμερα στα γήπεδα και να μην τιμωρούνται οι ομάδες.

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Το'πε περιεκτικά ο Σμπώκος ερωτώμενος για τη συμμορία Βλαστού "Αυτοί που έκαναν τις ενέργειες αυτές είναι ισχυρότεροι από αυτούς που ασχολούνται με την πρόληψη και την καταστολή των ενεργειών τους.".
Μου'ρχεται μια αναγούλα έτσι όπως θυμάμαι τον μπάτσο το Ζουμπούλη να κοιτάει έντρομος το Βαρδινογιάννη και οι πέριξ διευθυντάδες να καλμάρουν τον πρόεδρο, ενώ αν ήταν καννά άγνωστο ανθρωπάκι θα το'χαν σαπίσει.Τί να σου κάνει ο εισαγγελέας και τί να σου κάνει ο δικαστής.Δεν αναφέρομαι καν σε πολιτικούς που'ναι 90% θρασίμια.Εσύ τον περνάς αυτόφωρο για να φάει 6 μήνες με αναστολή, ο άλλος σε περνάει απ'τον Αχέροντα για τον Κάτω Κόσμο.Υπάρχει τεράστια ανισορροπία στον επαπειλούμενο κίνδυνο.

Εικόνα savvas gridlock

Ο οποίος Βλαστός είχε κολλητό και συνεργάτη τον Καλογερίδη, ο οποίος έκοβε αβέρτα εικονικά τιμολόγια στον κύριο Ιωάννη Αλαφούζο και είχε πλημμυρίσει η Ζώνη στο Πέραμα από τις βρωμιές τους, με τη βοθρο-εταιρεία ΝΑΥΣΙ. Λίγο αργότερα, Καλογερίδης και Βλαστός απήγαγαν τον Παναγόπουλο και πήραν λύτρα 30 εκ. ευρώ. Συμπτώσεις, έτσι;

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ο οποίος Μαυρομάτης μεταγενέστερα υπήρξε δικηγόρος του περίφημου Μπόμπ Κοζώνη από το Σικάγο που θα έπαιρνε την Α.Ε.Κ., πρόσφατα, δε, "έφυγε" από τη ζωή.