ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: ''ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΙΦ''



Συνεχίζουμε την εξιστόρηση του ολυμπιακού παρελθόντος της οικογένειας των Αλαφούζων. Καλοκαίρι του 1977 και ο τότε πρόεδρος του Θρύλου μας, ο αείμνηστος Ηρακλής Τσιτσαλής, βαράει προσκλητήριο για ενδιαφερόμενους επενδυτές, αφού τα χρέη στη μετα-γουλανδρική εποχή απειλούν να πνίξουν το Σύλλογό μας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-7-1977
 

 

 

 
Ένας από αυτούς που ανταποκρίνονται είναι ο μεγάλος Ολυμπιακός Αριστείδης Αλαφούζος, ο οποίος δηλώνει τα παρακάτω την επόμενη μέρα στο ''ΦΩΣ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-7-1977
 

 
''Αν μου πει η διοίκηση ότι χρειάζεται χρήματα για να πάρει τον Κρόιφ θα δώσω κι εγώ. Όμως για τη διενέργεια μεταγραφών αμφίβολης ποιότητας δεν δίνω ούτε δραχμή''.
 
Τον Κρόιφ ήθελε να μας φέρει ο πατέρας του Ιωάννη Αλαφούζου, Αριστείδης Αλαφούζος, που δεν βρισκόταν επισήμως στη διοίκηση του Θρύλου. Τελικά εκείνο το καλοκαίρι κάναμε τραγικές μεταγραφές, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει μία από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία μας, το 1977-78. Κι όλα αυτά παρά το ότι έγιναν μέλη στον Ολυμπιακό ο Νταϊφάς, ο τότε πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Χανδρής και όλοι αυτοί που το 1979 έγιναν μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ίσως αν ακούγανε τον Αριστείδη Αλαφούζο οι τότε διοικούντες τον Θρύλο και κάναμε καλύτερες μεταγραφές, η ιστορία του Ολυμπιακού να είχε γραφτεί διαφορετικά.
 
Υ.Γ. Προσέξτε την πρώτη φωτογραφία, ψηλά πάνω στην ανάρτηση και διαβάστε τη λεζάντα που υπάρχει από κάτω. Δεν μπήκε τυχαία...

Σχόλια

Εικόνα Kaine

Τον γνωστό Κρόιφ; :D Έχω μεγάλο, τεράστιο κόλλημα με την πάρτη του. Για μένα μία από τις δυο-τρεις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όλων των εποχών (συνολικά, και ως παίκτης και μετά). Ας τον έφερνες μόνος σου ρε Αριστείδη!