Ο ΤΟΥΙΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ



Παρακολουθούμε το θέμα της εκταμίευσης των 7 εκ. ευρώ για έργα ανάπλασης του δημοτικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το πάντοτε ενημερωμένο site της εφημερίδας ''ΚΟΝΤΡΑ''.
 
Αναβολή για τις 9 Μάρτη ζήτησε και πήρε από τη Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνέδριου η πλευρά Αλαφούζου, για την υπόθεση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια με 7 εκατ. ευρώ των έργων επέκτασης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Οπως είναι γνωστό, η σύμβαση έχει κριθεί μέχρι τώρα παράνομη δύο φορές από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε Κλιμάκιο και VI Τμήμα) και η πλευρά Αλαφούζου έχει υποβάλει αίτηση αναθεώρησης ενώπιον της Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης, η οποία θα κρίνει σε τελευταίο βαθμό την υπόθεση.
Το επιχείρημα του δικηγόρου της πλευράς Αλαφούζου που ζήτησε την αναβολή ήταν ότι αναμένεται ερμηνευτική εγκύκλιος από το ΥΠΕΚΑ σχετικά με διάταξη του Ν. 4280/2014. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε πως το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν περιμένει από το ΥΠΕΚΑ να του υποδείξει ποιους νόμους πρέπει να εφαρμόσει και πώς, ενώ ο Επίτροπος πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της αναβολής, την οποία τελικά έδωσε το δικαστήριο.
Ο Αλαφούζος προσβλέπει στις καλές σχέσεις του με τη νέα συγκυβέρνηση, καθώς και στις «πλάτες» που του κάνει η Ρ. Δούρου, αρνούμενη να παρέμβει στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ της ακύρωσης της σκανδαλώδους σύμβασης που εσπευσμένα ψήφισε η διοίκηση Σγουρού, λίγες μέρες πριν εγκαταλείψει την Περιφέρεια.
Είναι πραγματικά πρόκληση, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, την οποία θα συνεχίσει και η νέα συγκυβέρνηση, να χαρίζονται λεφτά σε καπιταλιστές, είτε για να κατασκευάσουν σουΐτες και νέες κερκίδες (περίπτωση Αλαφούζου), είτε για να κατασκευάσουν γήπεδο-εμπορική επιχείρηση, καταπατώντας κομμάτι Αλσους (περίπτωση Μελισσανίδη).
Ενα ανώτατο δικαστήριο, το πιο συντηρητικό από τα τρία ανώτατα δικαστήρια, έχει διαμορφώσει μια νομολογία μέσα από δύο διαδοχικές αποφάσεις του, σύμφωνα με την οποία η χρηματοδότηση του Αλαφούζου (τα ίδια ισχύουν και για τον Μελισσανίδη), προκειμένου να κάνει τις ποδοσφαιρικές του μπίζνες, αποτελεί πρόκληση σε εποχές σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, ενώ επιπλέον προσκρούει στο Σύνταγμα (απόφαση του Ε’ Κλιμακίου και μειοψηφούσα άποψη στο VI Τμήμα) και σε κάθε περίπτωση προσκρούει στο νόμο που επιτρέπει στις Περιφέρειες να χρηματοδοτούν αθλητικές εγκαταστάσεις (Ν. 4258/2014). Ενα κατά τεκμήριο συντηρητικό δικαστήριο λέει στην Περιφέρεια πως δεν έχει το δικαίωμα να χρηματοδοτήσει εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από ΠΑΕ (ανεξάρτητα αν κρύβονται πίσω από τα ερασιτεχνικά σωματεία).
Τι θα κάνει η διοίκηση Δούρου στην Περιφέρεια; Θα εξακολουθήσει να κάνει το παπί ή θα ξεκαθαρίσει μια και καλή ότι από τα ταμεία της δεν πρόκειται να βγει δεκάρα για τους μεγαλοκαπιταλιστές των ΠΑΕ; Θα παρέμβει ενώπιον της Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του ΕΣ υπέρ του δημόσιου συμφέροντος (ζητώντας να ακυρωθεί η σύμβαση) ή θα ξανακάνει πλάτες στον Αλαφούζο;
Περισσότερα για την υπόθεση δείτε
εδώ.

 
Το ότι η διοίκηση Αλαφούζου του βάζελου ''τα λέει καλά'' με αρκετά στελέχη της συγκυβέρνησης των ψεκασμένων και της Περιφέρειας Αττικής, το γνωρίζουμε. Περιμένουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι και να δείξει συνέπεια το Ελεγκτικό Συνέδριο, μη υποκύπτοντας σε πιέσεις που του ασκούνται. Οι κωλοτούμπες βεβαίως των ρούληδων-αριστερούληδων, οι οποίοι προεκλογικά και όσο καιρό ήταν στην αντιπολίτευση στηλίτευαν την εκταμίευση κρατικών κονδυλίων προς τους ''εφοπλιστές-μεγαλοεπιχειρηματίες-εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλίου'', αλλά αφού πήραν την εξουσία πετούν την καυτή πατάτα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν αφορούν μόνο αυτούς που τους ψήφισαν. Εμείς εδώ ΔΕΝ ξεχνάμε...

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.... ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΙΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ... Α ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΟΥΙΤΙ, ΤΙ ΕΠΕΝΔΥΤΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!! ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΗΔΕΙΑ....

ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ε ε ε, ο ο ο, γήπεδο θα φτιάξετε, μουνόπανα, ποτέ!